|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
witam
![]() u mnie cisza dalej ![]() ![]() a nie ma żadnych wieści od soraya?? |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Wtajemniczenie
|
Ja z rana też się melduję jako nierozpakowana, kurna już nawet płacz nie pomaga, a gadanie śpij póki możesz tylko dobija, bo ile można spać 24 godz. na dobę!
![]()
#243 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzięki Pyśka ![]() Przepraszam dziewczyny ![]() Ja wprawdzie termin mam na 19-21 stycznia, ale lekarz na ostatniej wizycie powiększył mi rozwarcie, powiedział, że na dniach urodzę ![]() Czop mi już raczej cały odszedł, mam lekkie skurcze i nic poza tym. Już tzrecią noc małż zaprowadził Agatkę do teściowej, że jak coś się będzie dziać to przynajmniej ona pośpi i nic ![]() ![]() ![]() Majkela, synuś ![]() Eudaimonia, Ingrid ![]() Madzik, fryzurka fajna, bardzo wygodna. Ja narazie zapuszczam, wiosną zobaczę. Aldii tekst boski już przy zapłodnieniu się poryczałam ![]() Wczoraj napisałam mega posta i oczywiście wcięło go. Dlatego dziś będę pisała na raty. Teraz idziemy na śniadanie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
hm...dzisiaj znowu znalazłam kawałki tego czegoś w dwóch częściach-tyle że łącznie ilość podwójna :/ no tyle,że żadnych kawałków krwi czy czegoś nie widziałam...
#246 |
Zadomowienie
|
hej słoneczka
![]() dołączam do kobiet wykorzystujących mężów ![]() ![]() ![]() trzymam mocno kciuki za dziewczyny w terminie jak i już po ![]() ![]() ![]() ja też mam kupe roztępów na pośladkach i słoneczka mi sie zrobiły wokół sutów ![]() mam wieści od Poli : dziś ostatni dzien ma z tabletkami ( luteina i cordafen) to jej 36tc6d . rozwarcie ma na 3 cm i brak szyjki , odpoczywa u rodziców i pozdrawia nas gorąco . ucałowałam ją od nas wszystkich ![]() Patinka mój czop też nie ma niteczek krwi , ale z tego co wiem to nie musi akurat tak wyglądać ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Noc minęła bez niespodzianek ale była męcząca, brzuch mnie boli na dole też chodzę jak kaleka, cały czas się w nocy budziłam... a tu pasuje się za jakieś sprzątanie wziąść bo tż zostało tylko wymalować, a w całym domu kurz i syf. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wygląda na całkiem łatwy przepis ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zadomowienie
|
Mi wyszły rozstępy na brzuchu po dwóch stronach, co prawda nie są jakieś sznity mega widoczne, tylko malutkie ale jest ich sporo po obu stronach pewnie gdzieś po 7-8. Masakra...
Patka właśnie ten strach - chciałabym już to mieć za sobą i żeby wszystko było w porządku z dzidziusiem. Na dodatek wyszła mi opryszczka i nie będę mogła Małego pocałować nawet, jak nie zejdzie |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
ja sie tylko ciesze ze to cholerstwo jest czerwone bo tzn ze jest stan zapalny skory i bedzoe mozna calkowicie usunac nawet kremami , najgorsze sa te biale...
mialam skurcz mega jak wstalam i przeszlo po nospie-ehh...zebym tylko zaczela rodzic przed wtorkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zadomowienie
|
całkowicie to chyba nigdy się nie da usunąć ale doprowadzić do stanu że ich wizualnie praktycznie nie widać to właśnie najlepiej jak są takie czerwone.
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Odstaw już nospę. Pisałaś wcześniej, że chcesz aby zaczął się poród ale w jakiś sposób chamujesz skurcze nospą.
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Ula dzieki za wiesci od Poli
Pola ![]() A ja mialam sie brac za prasowanie i szykowanie kolyski dla malej, ale jakos sie zebrac nie moge ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zadomowienie
|
Ja też się melduję ciągle nierozpakowana, póki co wykorzystywanie tż nie pomogło. A i owszem jakieś małe skurcze w nocy, pobolewania brzucha jak na okres i trochę bólu w krzyżu, ale teraz wszystko się uspokoiło.
Coś czuję, że będę sobie musiała jednak załatwić jakoś zwolnienie od poniedziałku ![]() ![]() Chociaż fajnie by było, gdyby urodził się dzisiaj. Michaś urodził się 16 i ja urodziny też mam 16, a jakby Maciek się dziś wykluł tż by się ucieszył, bo on jest z 9 (oczywiście inne miesiące, ale co tam). Co do rozstępów, to po waszych postach sprawdziłam, że nic mi się nie dzieje pod kolanami, a tyłka nie oglądam, bo w łazience nie mam takiego lustra, a nie chce mi się paradować nago po przedpokoju, gdzie zresztą jest kiepskie oświetlenie ![]() Patinka czop podbarwiony krwią oznacza, że skraca sie szyjka macicy. ..................... A jeśli chodzi o kasę z PZU za urodzenie dziecka, to ja wypełniałam w oddziale PZU wniosek i musiałam mieć akt urodzenia (tylko już nie pamiętam czy się go im zostawia, czy robią sobie ksero bo to było 5 lat temu). Pieniążki wypłacili mi od razu po zatwierdzeniu wniosku w kasie - oczywiście wszystko podczas jednej wizyty. ......................... ..... Jak któraś jest zainteresowana to załączam 2 linki dot. przyśpieszenia porodu: http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...ego_35897.html http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...2,2806894.html Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2010-01-09 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
O ludzie, kobiety!
Dwa dni poza wizazem..a tu 10 stron do nadrobienia.w nowym watku a jeszcze ze starego watku zostało, a tu tyle spraw na dzis do załatwienia i kiedy to zrobic? No, nic GRATULACJE dla wczorajszych rozpakowanych mamus EUDAIMONIA, INGRID... ![]()
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biore się dziś w sobie z aporządkowanie tych ciuszków, bo osiwieje z tym magazynem i wogóle uporządkuje pokój "siostry"( bo jak pisałam niby jej ale nie mieszka i nawet twierdzi, że wyjeżdża mieszkać teraz i pracować do matki nad morze) zobaczymy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
Pytałam wczoraj gina o zaświadczenie do becikowego czy może mi wypisać już teraz i powiedział że dopiero po porodzie... a w ogóle to jego pielęgniarki mi powiedziała że podnosi cenę za wizytę i będzie teraz 150 zł a nie 100 zł, bo doktor będzie miał nowy sprzęt USG 4D... no ja już na szczęście miałam ostatnią wizytę przed porodem ale będę musiała się zastanowić czy dalej później do niego chodzić... jestem bardzo zadowolona z opieki ale to sporo kasy...
Zebra no to jak podała nr telefonu to ją wciągnę z powrotem, w razie czego napiszemy eska jej czy już urodziła ![]() Edytowane przez brzoskwinia82 Czas edycji: 2010-01-09 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Wtajemniczenie
|
Kurna te teksty mnie tylko dobiły i mówienie żeby czekać też dobija
![]() ![]()
#259 |
Zadomowienie
|
szkoda tylko że Sweet_jelly się nie odzywa bo tego co widzę to dzisiaj była aktywna na wizażu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
A dziewczyny do tych drożdżówek musi być marmolada? Bo nie mam w domu, mam taki dżem własnej roboty a on nie jest aż taki gęsty... I nie wiem czy to mi wszystko nie powypływa??
![]() |
#261 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie noc tez byla meczaca, spinal mi sie brzuch, bolal jak na @, budzialm sie na siku a poza tym bola mnei juz biodra od tego spania na boku a jak leze na plecach to boli mnie na wysokosci klatki piersiowej.....ech ale jeszcze 19dni zostalo, byle do przodu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Rozeznanie
|
witam ponownie
![]() wróciłam właśnie z ktg i badania.. ogólnie sytuacja wygląda tak: na ktg wyszły mi ze 2 skurcze takie 80% a reszta między 50-60%.. po badaniu gin stwierdził, że rozwarcie się nie powiększyło i że mam sobie jechać do domu i czekać a w pon przyjechać znów na ktg.. a powiedział też, że woli nic nie kombinować(w sensie wywoływania) bo to się często kończy cc.. z gabinetu mnie wypuścił jakimś innym wyjściem i jak już byłam na dole (2 piętra niżej) to zorientowałam się, że nie mam kurtki ![]() ![]() teraz siedzę i czekam dalej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie probowałam z dzemem, Pysia chyba robiła z dzemem ale nie jestem pewna, spróbuj najwyzej Ci sie wyleje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc dziś nie będzie drożdżówek ![]() Bo oprócz marmolady na początku ucieszyłam się że mam drożdzę ale jak je otworzyłam to okazało się, że piekna biała pianka się na nich rozwinęła... trochę za długo leżały ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, ale ten czop nie musi wypaść no nie? Bo ja nic takiego nie widzę, a do terminu 5 dni ![]() Edytowane przez kalka Czas edycji: 2010-01-09 o 11:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Zadomowienie
|
Witam kochane!
Po pierwsze to oczywiście gratuluję Ingrid z całego serca ![]() Sensuel - te teksty na poprawę humoru rewelacja, znowu się uśmiałam ![]() Kalka - masz rację z tą ''rysą na szkle'', jasne, że to na zawsze pozostaje w podświadomości i boli, ale chciałabym wierzyć, że uda nam się jeszcze być normalną kochającą się rodziną. Chciałabym tylko by TŻ trochę więcej wysiłku w to wszystko włożył a póki co to ze skóry nie wychodzi. Ot napisał tego jednego ladnego sms-a poza tym powiedział też kilka miłych zdań, ale to dla mnie za mało.... Nie wiem czy Jemu się wydaje, że się strasznie stara, ale moim zdaniem nie robi nic.... Od wczoraj mam doła, bo nadal wybiera się na targi w Londynie (delegacja z pracy) w okolicach 25 stycznia (ja na 8 lutego mam termin)... Nie wiem co on sobie myśli... Zresztą niech robi co chce, jego życie... youyou - no ja mam zrobione żele juz z french'em (tzn żel byl do frenchu czyli taki permanentny efekt). Jak narazie jestem max zadowolona. Mamaidy - śliczna ta Twoja Ida ![]() Madziulka - nie dostałam nic na prv.... chciałam Ci napisać sms-ka, ale nie mam nadal Twojego nr... Majkela - Adaś jest cudny, a opowieści porodowe rzeczywiście lekko przerażające... ![]() Cytat:
Jakoś mi dzisiaj od rana smutno.... Mam wrażenie, że zamiast rodzinnego porodu będę sama bo nie wiem, czy mojej mamie akurat uda się utrafić i przyjechać na czas do Austrii... ![]() Nawet narodziny jego pierworodnego syna są mniej ważne niż jakieś cholerne targi.... ![]() ![]() Coraz bardziej nastawiam się negatywnie do mojego partnera... Mam wrażenie, że rodzina to dla niego forma rozrywki, ale tylko wtedy kiedy on ma na to ochote i kiedy akurat tego potrzebuje.... Zero odpowiedzialności.... Dla mnie nie ma nic ważniejszego i w tym aspekcie nigdy nie będziemy zgodni jak widać.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamuśki!
Melduje się i ja, muszę Was nadrobić bo idziecie jak burza ![]() Ja dziś mam zamiar w końcu poprasować ciuszki małego i posortować wg rozmiarów ![]()
#270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ty się trzymaj. Jestem z Tobą. I przykro mi z powodu twojego taty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.