Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-09, 08:33   #241
oliviaoO
Rozeznanie

Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V

witam
u mnie cisza dalej Mała coś uparta i nie chce wyłazić.. za godzinkę będę już w szpitalu na ktg, może mnie też zbada to dowiem się jak tam moje rozwarcie.. oby było już te 6cm i żeby coś zrobili

a nie ma żadnych wieści od soraya??

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 08:50   #242
rybcia2309
Wtajemniczenie

Ja z rana też się melduję jako nierozpakowana, kurna już nawet płacz nie pomaga, a gadanie śpij póki możesz tylko dobija, bo ile można spać 24 godz. na dobę!
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 08:51   #243
joli31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agusiamatyldka Pokaż wiadomość
witam z rana...

w bardzo zlym humorze bo dalej nic...sex nie podzialalmialam male skurcze , chcialam sie jescze raz kochac i znowu powtorka z rozrywki wracam z kapieli a maz spi;/...czytalam jeszcze o oleju rycynowym ale boje sie troche to wpypic;/
Dzień dobry Brzuszki
Dzięki Pyśka , masz rację.
Przepraszam dziewczyny
Ja wprawdzie termin mam na 19-21 stycznia, ale lekarz na ostatniej wizycie powiększył mi rozwarcie, powiedział, że na dniach urodzę.
Czop mi już raczej cały odszedł, mam lekkie skurcze i nic poza tym. Już tzrecią noc małż zaprowadził Agatkę do teściowej, że jak coś się będzie dziać to przynajmniej ona pośpi i nic. Synuś ma głęboko w poważaniu życzenia rodziców. Czekanie jest denerwujące.
Majkela, synuś biedna wymęczyłaś się bardzo . Mój poród miał prawie identyczny przebieg, ale trwał 7,5 godz i nawet tak bardzo nie bolało.
Eudaimonia, Ingrid
Madzik, fryzurka fajna, bardzo wygodna. Ja narazie zapuszczam, wiosną zobaczę.
Aldii
tekst boski już przy zapłodnieniu się poryczałam.
Wczoraj napisałam mega posta i oczywiście wcięło go. Dlatego dziś będę pisała na raty.
Teraz idziemy na śniadanie.
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 09:03   #244
aldii
Zakorzenienie

OliviaoO
Soraya czekamy na wiesci !!
Stary 2010-01-09, 09:17   #245
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
słońce chyba czop ma większe wymiary bo ja po kawałku straciłam chyba z łyżkę ( i to czubatą)
hm...dzisiaj znowu znalazłam kawałki tego czegoś w dwóch częściach-tyle że łącznie ilość podwójna :/ no tyle,że żadnych kawałków krwi czy czegoś nie widziałam...
Stary 2010-01-09, 09:27   #246
ula 87
Zadomowienie

hej słoneczka
dołączam do kobiet wykorzystujących mężów ale muszę wam napisać że inaczej wyobrażałam się to . czułam się jak za pierwszym razem , a mąż co chwila pytał "nie boli cię nic" nastepnym razem musi być już lepiej

trzymam mocno kciuki za dziewczyny w terminie jak i już po

ja też mam kupe roztępów na pośladkach i słoneczka mi sie zrobiły wokół sutów ale jak narazie staram się tym nie przejmować , po porodzie będę sie martwić

mam wieści od Poli :
dziś ostatni dzien ma z tabletkami ( luteina i cordafen) to jej 36tc6d . rozwarcie ma na 3 cm i brak szyjki , odpoczywa u rodziców i pozdrawia nas gorąco .
ucałowałam ją od nas wszystkich

Patinka mój czop też nie ma niteczek krwi , ale z tego co wiem to nie musi akurat tak wyglądać

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 09:28   #247
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Brzoskwinko jesli chodzi o liste to zauwazylam ze Gosiaczek82 i Mmoonnikka tez sie wogole w poprzednim watku nie odezwaly.

Zmykam lulu - dobranoc
tak wiem, tylko Gosiaczek jak ją w poprzednim wątku ściągnęłam z listy odezwała się do mnie na pw żeby ją wciągnąć z powrotem, namawiałam żeby się do nas odezwała ale chyba tylko podczytuje... a Mmoonnikka też była już z listy usunięta chyba w 3 części i też się odzywała że nie pisze ale podczytuje. Dlatego je zostawiłam...

Noc minęła bez niespodzianek ale była męcząca, brzuch mnie boli na dole też chodzę jak kaleka, cały czas się w nocy budziłam... a tu pasuje się za jakieś sprzątanie wziąść bo tż zostało tylko wymalować, a w całym domu kurz i syf.

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-09, 09:32   #248
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie wszystko ok, mały waży według usg 3650 g, szyjka zgładzona, rozwarcie na 2,5 palca i mój gin zafundował mi masaż szyjki żebym nie urodziła po terminie... do przyjemności to nie należało, powiedział że jak do jutra nie urodzę to mam koło 18:00 przyjść na ktg. Brzuch mnie trochę nagina po tym masażu, ale mówił że tak może być. więc jeżeli mu wierzyć to powinno mnie na dniach złapać, ale on mnie tak już od dwóch miesięcy straszy i do tej pory nic
Już powoli idzie do przodu

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
O dziękuję! Dziś mamy gości, nie wiem czy mam drozdze w domu, jak mam to zrobię
Wygląda na całkiem łatwy przepis

Cytat:
dziewczyny przeglądnęłam listę i jeżeli kierować się kryterium postów w poprzednim wątku to do usunięcia są osoby:

camilina 2
nika85 2
agagmnm 0
sweet jelly 0
kesita 0
kampoolka 2

napiszcie czy usunąć je z listy???
Usuń, jak będą chciały być na liście to napiszą

Cytat:
Napisane przez kamyil Pokaż wiadomość
a mnie jakiś dołek dopadł - chciałabym mieć dzidziusia przy sobie, żeby mieć się kim opiekować, żeby mieć na kogo patrzeć godzinami... chciałabym już spróbować tego innego życia jako mama...
Ja też już bym chciała, ale z drugiej strony jest ten strach - chyba największy przed samym porodem i bólem bo w sumie potem z opieką to jakoś to będzie

Cytat:
A mnie caly dzien boli brzuch jak na @ tak mocno a czasem kluje mnie spojenie lonowe tak jak baaaaardzooooo bolacy okres.....najadlam sie nospy i teraz jest ok. W pon ide do ginka to sie okaze czy cos sie tam ruszylo.
Już teraz nie jedz nospy Masz już ciążę donoszoną więc takie bóle też coś mogą oznaczać macica sobie ćwiczy

Cytat:
filka - właśnie pytałam dzisiaj gina czy dalej jest u nas zakaz poród rodzinnych i potwierdził że dalej. więc najprawdopodobniej będę się sama męczyć.
U nas z tego co wiem na szczęście nie ma zakazu...

Cytat:
Kurcze dziewczyny jestem zalamana wlasnei sie wypluskalam i podczas smarowania oliwka zauwazylam ile ja mam tych rozstepow. Oprocz tych na brzusiu (mam ok 10 paskow po kazdej stronie pepka, tak dziwnie tylko wokol pepka sie skupily). Ale z tymi sie pogodzilam. Ale ja zauwazylam ze mam je.......uwaga........pod kolanami Jak stanelam przed lustrem i sie obrucilam to mam pod kolanami pelno malych czerwonych paseczkow.......Do d..py to wszystko
Ja mam rozstępy wzdłuż wewnętrznej strony ud i też schodzi pod kolana... Wszystko na wewnętrznej stronie... Lipa ale cóż poradzić...

Cytat:
w bardzo zlym humorze bo dalej nic...sex nie podzialalmialam male skurcze , chcialam sie jescze raz kochac i znowu powtorka z rozrywki wracam z kapieli a maz spi;/...czytalam jeszcze o oleju rycynowym ale boje sie troche to wpypic;/
Dziewczyny nie nakręcajcie się tak bardzo! Ja wiem, że chcecie by już było po wszystkim ale skoro dziecko jeszcze siedzi no to widocznie ma jakiś powód. Nie róbcie nic na siłę a przy tym nie denerwujcie się bo tylko same się stresujecie i nic dobrego z tego nie wychodzi.

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
witam

u mnie cisza dalej Mała coś uparta i nie chce wyłazić.. za godzinkę będę już w szpitalu na ktg, może mnie też zbada to dowiem się jak tam moje rozwarcie.. oby było już te 6cm i żeby coś zrobili
Długo chodzisz z tym rozwarciem - może jak na piechotkę pójdziesz do szpitala to coś się ruszy? Dużo chodzenia też pomaga

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 09:37   #249
brzoskwinia82
Zadomowienie

Mi wyszły rozstępy na brzuchu po dwóch stronach, co prawda nie są jakieś sznity mega widoczne, tylko malutkie ale jest ich sporo po obu stronach pewnie gdzieś po 7-8. Masakra...
Patka właśnie ten strach - chciałabym już to mieć za sobą i żeby wszystko było w porządku z dzidziusiem. Na dodatek wyszła mi opryszczka i nie będę mogła Małego pocałować nawet, jak nie zejdzie

Stary 2010-01-09, 09:38   #250
agusiamatyldka
Raczkowanie

ja sie tylko ciesze ze to cholerstwo jest czerwone bo tzn ze jest stan zapalny skory i bedzoe mozna calkowicie usunac nawet kremami , najgorsze sa te biale...

mialam skurcz mega jak wstalam i przeszlo po nospie-ehh...zebym tylko zaczela rodzic przed wtorkiem
agusiamatyldka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 09:40   #251
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
ja sie tylko ciesze ze to cholerstwo jest czerwone bo tzn ze jest stan zapalny skory i bedzoe mozna calkowicie usunac nawet kremami , najgorsze sa te biale...

mialam skurcz mega jak wstalam i przeszlo po nospie-ehh...zebym tylko zaczela rodzic przed wtorkiem
całkowicie to chyba nigdy się nie da usunąć ale doprowadzić do stanu że ich wizualnie praktycznie nie widać to właśnie najlepiej jak są takie czerwone.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-09, 09:45   #252
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Patka właśnie ten strach - chciałabym już to mieć za sobą i żeby wszystko było w porządku z dzidziusiem. Na dodatek wyszła mi opryszczka i nie będę mogła Małego pocałować nawet, jak nie zejdzie
Oj no to faktycznie jak masz opryszczkę no to bez buziaków, ale za to nadrobisz przytulańcami

Cytat:

Ja mam właśnie na tych wewnętrznych stronach ud czerwone a do tego zdarza się, że strasznie swędzą, czyli chyba chcą wyleźć następne?
Odstaw już nospę. Pisałaś wcześniej, że chcesz aby zaczął się poród ale w jakiś sposób chamujesz skurcze nospą.

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2010-01-09, 09:45   #253
aldii
Zakorzenienie

Ula dzieki za wiesci od Poli
Pola

A ja mialam sie brac za prasowanie i szykowanie kolyski dla malej, ale jakos sie zebrac nie moge No ale musze to dzisiaj zrobic zeby juz wszystko bylo gotowe
Stary 2010-01-09, 09:50   #254
addicted to wizaz
Zadomowienie

Ja też się melduję ciągle nierozpakowana, póki co wykorzystywanie tż nie pomogło. A i owszem jakieś małe skurcze w nocy, pobolewania brzucha jak na okres i trochę bólu w krzyżu, ale teraz wszystko się uspokoiło.

Coś czuję, że będę sobie musiała jednak załatwić jakoś zwolnienie od poniedziałku A jak już je będę miała, to nie będę miała takiego ciśnienia na poród

Chociaż fajnie by było, gdyby urodził się dzisiaj. Michaś urodził się 16 i ja urodziny też mam 16, a jakby Maciek się dziś wykluł tż by się ucieszył, bo on jest z 9 (oczywiście inne miesiące, ale co tam).

Co do rozstępów, to po waszych postach sprawdziłam, że nic mi się nie dzieje pod kolanami, a tyłka nie oglądam, bo w łazience nie mam takiego lustra, a nie chce mi się paradować nago po przedpokoju, gdzie zresztą jest kiepskie oświetlenie Rozstępy na piersiach mam po pierwszym porodzie, ale myślę, że są większe problemy niż rozstępy i nie zamierzam się nimi jakoś specjalnie przejmować.

Patinka czop podbarwiony krwią oznacza, że skraca sie szyjka macicy.
.....................
A jeśli chodzi o kasę z PZU za urodzenie dziecka, to ja wypełniałam w oddziale PZU wniosek i musiałam mieć akt urodzenia (tylko już nie pamiętam czy się go im zostawia, czy robią sobie ksero bo to było 5 lat temu). Pieniążki wypłacili mi od razu po zatwierdzeniu wniosku w kasie - oczywiście wszystko podczas jednej wizyty.
......................... .....
Jak któraś jest zainteresowana to załączam 2 linki dot. przyśpieszenia porodu:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...ego_35897.html
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...2,2806894.html

Edytowane przez addicted to wizaz
Czas edycji: 2010-01-09 o 09:51
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 09:56   #255
pantee
Raczkowanie

O ludzie, kobiety!

Dwa dni poza wizazem..a tu 10 stron do nadrobienia.w nowym watku a jeszcze ze starego watku zostało, a tu tyle spraw na dzis do załatwienia i kiedy to zrobic?

No, nic GRATULACJE dla wczorajszych rozpakowanych mamus EUDAIMONIA, INGRID...
pantee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 09:56   #256
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny przeglądnęłam listę i jeżeli kierować się kryterium postów w poprzednim wątku to do usunięcia są osoby:

camilina 2
nika85 2
agagmnm 0
sweet jelly 0
kesita 0
kampoolka 2

napiszcie czy usunąć je z listy???
Ja bym Sweet-Jelly zostawiła na liście, bo jakiś czas temu się odezwała i pisała, że nie ma teraz dostępu do neta i zdarzyłam jej tylko liste numerów podać tel, swój tez podała wiec no nie usuwałabym jej.

Biore się dziś w sobie z aporządkowanie tych ciuszków, bo osiwieje z tym magazynem i wogóle uporządkuje pokój "siostry"( bo jak pisałam niby jej ale nie mieszka i nawet twierdzi, że wyjeżdża mieszkać teraz i pracować do matki nad morze) zobaczymy więc mogę spróbowac ogarnąć... już mam ciary na samą myśl, że rozgrzebie i nie dokończę np...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 09:57   #257
brzoskwinia82
Zadomowienie

Pytałam wczoraj gina o zaświadczenie do becikowego czy może mi wypisać już teraz i powiedział że dopiero po porodzie... a w ogóle to jego pielęgniarki mi powiedziała że podnosi cenę za wizytę i będzie teraz 150 zł a nie 100 zł, bo doktor będzie miał nowy sprzęt USG 4D... no ja już na szczęście miałam ostatnią wizytę przed porodem ale będę musiała się zastanowić czy dalej później do niego chodzić... jestem bardzo zadowolona z opieki ale to sporo kasy...

Zebra no to jak podała nr telefonu to ją wciągnę z powrotem, w razie czego napiszemy eska jej czy już urodziła

Edytowane przez brzoskwinia82
Czas edycji: 2010-01-09 o 09:59
Stary 2010-01-09, 10:01   #258
rybcia2309
Wtajemniczenie

Kurna te teksty mnie tylko dobiły i mówienie żeby czekać też dobija każdy dzień jest trudny do zniesienia bo nie można się nigdzie ruszyć bo strach żeby wody nie odeszły, niektóre mamusie po prostu kwitną w domu od miesięcy więc mówienie że przyjdzie czas też dobija zwłaszcza, iż słyszy się to od każdego przez telefon... Ale mam dzisiaj nerwa, kurcze miałam ochotę na seksik, a tu rodzice siedzą w domu, a mieli jechać pozałatwiać sprawy, niech żyją minusy wspólnego mieszkania, chyba się zamknę w pokoju i nie wyjdę do poniedziałku. Dobrze, ze chociaż wam mogę pozrzędzić!
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 10:04   #259
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Zebra no to jak podała nr telefonu to ją wciągnę z powrotem, w razie czego napiszemy eska jej czy już urodziła
szkoda tylko że Sweet_jelly się nie odzywa bo tego co widzę to dzisiaj była aktywna na wizażu...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-09, 10:05   #260
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

A dziewczyny do tych drożdżówek musi być marmolada? Bo nie mam w domu, mam taki dżem własnej roboty a on nie jest aż taki gęsty... I nie wiem czy to mi wszystko nie powypływa??

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2010-01-09, 10:14   #261
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

ja mam tak samo tzn ba brzuhu yszlymi moze z3 rozstepy tyle ze po bokach mam od tycia zz przed ciazy i tez ciagle na nie krzycze ale jak zobaczylam te pod kolanami no masakra nawet tam nie smarowalam bo nie przyszlo by mi do glowy ze tam moga wyjsc
No wlasnie ja tez nawet nie podejrzewalam ze tam moga mi wyjsc rozstepy i tez tam nei smarowalam. Ale od wczoraj zaczelam......

Cytat:
tak wiem, tylko Gosiaczek jak ją w poprzednim wątku ściągnęłam z listy odezwała się do mnie na pw żeby ją wciągnąć z powrotem, namawiałam żeby się do nas odezwała ale chyba tylko podczytuje... a Mmoonnikka też była już z listy usunięta chyba w 3 części i też się odzywała że nie pisze ale podczytuje. Dlatego je zostawiłam...

Noc minęła bez niespodzianek ale była męcząca, brzuch mnie boli na dole też chodzę jak kaleka, cały czas się w nocy budziłam... a tu pasuje się za jakieś sprzątanie wziąść bo tż zostało tylko wymalować, a w całym domu kurz i syf.
A nie, skoro sie oddzywaly na PW to ok, trzeba je zostawic

U mnie noc tez byla meczaca, spinal mi sie brzuch, bolal jak na @, budzialm sie na siku a poza tym bola mnei juz biodra od tego spania na boku a jak leze na plecach to boli mnie na wysokosci klatki piersiowej.....ech ale jeszcze 19dni zostalo, byle do przodu
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 10:24   #262
kasiorekzeta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
hm...dzisiaj znowu znalazłam kawałki tego czegoś w dwóch częściach-tyle że łącznie ilość podwójna :/ no tyle,że żadnych kawałków krwi czy czegoś nie widziałam...
na SR miałam, że czop to taka galaretka, może być mleczno przezroczysty, zabarwiony krwią, może mieć takie niteczki krwi. Po jego odejściu poród może być za kilka godzin do 5 dni Aha i odchodzi w większych kawałkach, ale może to być w kilku większych a nie raz cały
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 10:25   #263
oliviaoO
Rozeznanie

witam ponownie
wróciłam właśnie z ktg i badania..
ogólnie sytuacja wygląda tak: na ktg wyszły mi ze 2 skurcze takie 80% a reszta między 50-60%..
po badaniu gin stwierdził, że rozwarcie się nie powiększyło i że mam sobie jechać do domu i czekać a w pon przyjechać znów na ktg.. a powiedział też, że woli nic nie kombinować(w sensie wywoływania) bo to się często kończy cc..
z gabinetu mnie wypuścił jakimś innym wyjściem i jak już byłam na dole (2 piętra niżej) to zorientowałam się, że nie mam kurtki także szybciutko na 2 piętro schodami.. zawsze to jakiś ruch
teraz siedzę i czekam dalej mam nadzieję, że dzisiaj się coś ruszy bo do jutra rana jest mój gin na dyżurze i chciałabym rodzić

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 10:25   #264
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
A dziewczyny do tych drożdżówek musi być marmolada? Bo nie mam w domu, mam taki dżem własnej roboty a on nie jest aż taki gęsty... I nie wiem czy to mi wszystko nie powypływa??

nie probowałam z dzemem, Pysia chyba robiła z dzemem ale nie jestem pewna, spróbuj najwyzej Ci sie wyleje no chybaze chcesz w ta zamiec smigac po marmoladę
Stary 2010-01-09, 10:45   #265
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
nie probowałam z dzemem, Pysia chyba robiła z dzemem ale nie jestem pewna, spróbuj najwyzej Ci sie wyleje no chybaze chcesz w ta zamiec smigac po marmoladę
No właśnie nie chce mi się śmigac bo nie mam kurtki - mąż wziął do pracy
Więc dziś nie będzie drożdżówek
Bo oprócz marmolady na początku ucieszyłam się że mam drożdzę ale jak je otworzyłam to okazało się, że piekna biała pianka się na nich rozwinęła... trochę za długo leżały

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2010-01-09, 10:51   #266
aldii
Zakorzenienie

Wzielam sie wreszcie za to prasowanie - szykuje kolyske malej
Stary 2010-01-09, 11:00   #267
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze dziewczyny jestem zalamana wlasnei sie wypluskalam i podczas smarowania oliwka zauwazylam ile ja mam tych rozstepow. Oprocz tych na brzusiu (mam ok 10 paskow po kazdej stronie pepka, tak dziwnie tylko wokol pepka sie skupily). Ale z tymi sie pogodzilam. Ale ja zauwazylam ze mam je.......uwaga........pod kolanami Jak stanelam przed lustrem i sie obrucilam to mam pod kolanami pelno malych czerwonych paseczkow.......Do d..py to wszystko
To jest tak jak pisałyśmy po tym cholernym reportażu w "rozmowach w toku". Pamiętacie? To genetyka winna, a smarowaniem możemy sobie troszkę tylko pomóc. Oczywiscie teraz trzeba smarować, żeby sie zmniejszyły, ale jak ktoś ma podatną skórę to nie bardzo ma szanse, no chyba że przytyje powiedzmy mniej niż 10 kg i był wcześniej aktywny fizycznie. Ja w ciąży jeszcze nie załapałam rozstępa, za to mam z okresu dojrzewania na boczkach, są blade ale czuć je przy dotyku, zwłaszcza teraz jak skóra mi się poszerzyła

Cytat:
witam

a nie ma żadnych wieści od soraya??
Cytat:
witam ponownie
wróciłam właśnie z ktg i badania..
ogólnie sytuacja wygląda tak: na ktg wyszły mi ze 2 skurcze takie 80% a reszta między 50-60%..
po badaniu gin stwierdził, że rozwarcie się nie powiększyło i że mam sobie jechać do domu i czekać a w pon przyjechać znów na ktg.. a powiedział też, że woli nic nie kombinować(w sensie wywoływania) bo to się często kończy cc..
z gabinetu mnie wypuścił jakimś innym wyjściem i jak już byłam na dole (2 piętra niżej) to zorientowałam się, że nie mam kurtki także szybciutko na 2 piętro schodami.. zawsze to jakiś ruch
teraz siedzę i czekam dalej mam nadzieję, że dzisiaj się coś ruszy bo do jutra rana jest mój gin na dyżurze i chciałabym rodzić
No skurcze już ładne, a jakbyś miała 6 cm to już na pewno zaczęłabyś rodzić... Trzymam kciuki, żebyś się wbiła na dużur twojego gienka

Dziewczyny, ale ten czop nie musi wypaść no nie? Bo ja nic takiego nie widzę, a do terminu 5 dni

Edytowane przez kalka
Czas edycji: 2010-01-09 o 11:02
kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 11:02   #268
castilia
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do castilia

Witam kochane!

Po pierwsze to oczywiście gratuluję Ingrid z całego serca
Sensuel - te teksty na poprawę humoru rewelacja, znowu się uśmiałam
Kalka - masz rację z tą ''rysą na szkle'', jasne, że to na zawsze pozostaje w podświadomości i boli, ale chciałabym wierzyć, że uda nam się jeszcze być normalną kochającą się rodziną. Chciałabym tylko by TŻ trochę więcej wysiłku w to wszystko włożył a póki co to ze skóry nie wychodzi. Ot napisał tego jednego ladnego sms-a poza tym powiedział też kilka miłych zdań, ale to dla mnie za mało.... Nie wiem czy Jemu się wydaje, że się strasznie stara, ale moim zdaniem nie robi nic....

Od wczoraj mam doła, bo nadal wybiera się na targi w Londynie (delegacja z pracy) w okolicach 25 stycznia (ja na 8 lutego mam termin)... Nie wiem co on sobie myśli... Zresztą niech robi co chce, jego życie...

youyou - no ja mam zrobione żele juz z french'em (tzn żel byl do frenchu czyli taki permanentny efekt). Jak narazie jestem max zadowolona.

Mamaidy - śliczna ta Twoja Ida

Madziulka - nie dostałam nic na prv.... chciałam Ci napisać sms-ka, ale nie mam nadal Twojego nr...
Majkela - Adaś jest cudny, a opowieści porodowe rzeczywiście lekko przerażające... yyyyyy daj Boże, żeby reszta z nas miała lżej....
Cytat:
Napisane przez kamyil Pokaż wiadomość
Kancia - Twój mały jest kapitalny
prosimy o więcej!!

a do mnie właśnie przyjechała poduszka poporodowa z dziurką i sobie na niej siedzę śmieszne uczucie

a teraz idę prasować
Ja takiej poduszeczki nie mam i własnie się zastanawiam czy kupować...

Jakoś mi dzisiaj od rana smutno.... Mam wrażenie, że zamiast rodzinnego porodu będę sama bo nie wiem, czy mojej mamie akurat uda się utrafić i przyjechać na czas do Austrii... TŻ mi cały czas gada że mam mame prosić, żeby już 21 stycznia przyjechała, ale ja wiem czemu on tak gada. On się chce zabezpieczyć i wyręczyć moją mamą bo chce jechać na te pierd..... targi.... Jego praca jest całym jego światem i dzień po dniu zdaję sobie sprawę z tego, że nigdy nie będzie inaczej...
Nawet narodziny jego pierworodnego syna są mniej ważne niż jakieś cholerne targi.... Strasznie mi przykro z tego powodu... Wkurza mnie, że chce moją mamę wykorzystać. Ona jest w dużo gorszej sytuacji bo jest jedynym zywicielem (tata nie pracuje bo ma raka i jest po zawale).
Coraz bardziej nastawiam się negatywnie do mojego partnera... Mam wrażenie, że rodzina to dla niego forma rozrywki, ale tylko wtedy kiedy on ma na to ochote i kiedy akurat tego potrzebuje.... Zero odpowiedzialności.... Dla mnie nie ma nic ważniejszego i w tym aspekcie nigdy nie będziemy zgodni jak widać....
castilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 11:04   #269
youyou
Zakorzenienie

Dzień dobry mamuśki!

Melduje się i ja, muszę Was nadrobić bo idziecie jak burza

Ja dziś mam zamiar w końcu poprasować ciuszki małego i posortować wg rozmiarów
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 11:18   #270
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez castilia Pokaż wiadomość
Witam kochane!

Kalka - masz rację z tą ''rysą na szkle'', jasne, że to na zawsze pozostaje w podświadomości i boli, ale chciałabym wierzyć, że uda nam się jeszcze być normalną kochającą się rodziną. Chciałabym tylko by TŻ trochę więcej wysiłku w to wszystko włożył a póki co to ze skóry nie wychodzi. Ot napisał tego jednego ladnego sms-a poza tym powiedział też kilka miłych zdań, ale to dla mnie za mało.... Nie wiem czy Jemu się wydaje, że się strasznie stara, ale moim zdaniem nie robi nic....

Od wczoraj mam doła, bo nadal wybiera się na targi w Londynie (delegacja z pracy) w okolicach 25 stycznia (ja na 8 lutego mam termin)... Nie wiem co on sobie myśli... Zresztą niech robi co chce, jego życie...

youyou - no ja mam zrobione żele juz z french'em (tzn żel byl do frenchu czyli taki permanentny efekt). Jak narazie jestem max zadowolona.

Jakoś mi dzisiaj od rana smutno.... Mam wrażenie, że zamiast rodzinnego porodu będę sama bo nie wiem, czy mojej mamie akurat uda się utrafić i przyjechać na czas do Austrii... TŻ mi cały czas gada że mam mame prosić, żeby już 21 stycznia przyjechała, ale ja wiem czemu on tak gada. On się chce zabezpieczyć i wyręczyć moją mamą bo chce jechać na te pierd..... targi.... Jego praca jest całym jego światem i dzień po dniu zdaję sobie sprawę z tego, że nigdy nie będzie inaczej...
Nawet narodziny jego pierworodnego syna są mniej ważne niż jakieś cholerne targi.... Strasznie mi przykro z tego powodu... Wkurza mnie, że chce moją mamę wykorzystać. Ona jest w dużo gorszej sytuacji bo jest jedynym zywicielem (tata nie pracuje bo ma raka i jest po zawale).
Coraz bardziej nastawiam się negatywnie do mojego partnera... Mam wrażenie, że rodzina to dla niego forma rozrywki, ale tylko wtedy kiedy on ma na to ochote i kiedy akurat tego potrzebuje.... Zero odpowiedzialności.... Dla mnie nie ma nic ważniejszego i w tym aspekcie nigdy nie będziemy zgodni jak widać....
Tylko dla sprostowania, to napisała KOLKA (podobne mamy nicki).
Ale ty się trzymaj.
Jestem z Tobą. I przykro mi z powodu twojego taty

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości