Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-09, 12:17   #2671
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
aaa jeszcze imie no to u nas Iga
dziekuje aniu mi tez sie iga podoba ale mezowi sie zle kojarzy

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja nie mogłam się dzisiaj powstrzymać i kupiłam kilka rzeczy dla dzidziolka wiem, że troszke za szybko ale nie mogłam się oprzeć... Jestem teraz tymczasowo w Holandii i tutaj rzeczy dla dzieciaczków są duużo taniej niż w Pl. Kupiłam 2 śpioszki, kocyk, skarpeteczki, czapeczkę i ręcznik z kapturkiem, Już się nie mogę doczekać kiedy będę znała płeć, wtedy można będzie zaszaleć
wklejaj zdjecia a co do cen w holandii to cos o tym wiem bo tz mi mowil i sam planuje tam pokupowac ubranka dla niuni

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Do Ziuziuni - wie, rozmawialiśmy o tym, ale temat ucichł - póki co...

Ja rodząc będę miała 21 lat, a obstawiam dziewczynkę
A tak zmieniając temat trochę - jak sobie radzicie z bólami głowy? Ostatnio coraz częściej mnie męczą... Przed ciążą łykałam ibuprom, ale wiem, że teraz mi nie wolno :|Słyszałam, że apap mógłby być, ale na ulotce wyczytałam, że jest "nie wskazany"...
apap lub paracetamol mozesz wizasc lub wypij kawe

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
dziewczyny wychodzi na to że nie wiem w którym jestem tyg ciązy ;/ mogłybyście powiedziec w jaki sposób to obliczacie ? bo ja miałam okres ostatni 28.10 a wiem że do zapłodnienia doszło 11.11 na 100 % ,termin mam na 4.08 wyliczony przez ginekologa i tak samo na usg wyszło i z kalkulatorów ciażowych na necie wynika że jestem w 11 tygodniu z mojego liczenia (licze poprostu tygodnie od okresu) że dzisiaj jest 11 tydzień 3 dzień natomiast znalazłam oznaczenia co znaczą skróty na zdjęciu usg i tam pisze GA 10w 2d czyli że ja wczoraj myślałam że jest 11 tydzień 2 dzień a tu sie okazuje że 10 tydzień 2 dzień ? a termin z usg na pewno mam na 04.08 i już nic z tego nie wiem kurdeeeeee ;/ pomożecie ?
ja wyliczylam ze jestes w 10tyg i 3 dni czyli sie mowi ze to 11 tc liczy sie od pierwszego dnia ostatniej @

a ja wczoraj wieczorem zaliczylam zyganko i nie wiem czy to ciazowe wymioty czy od bolu glowy a nie mialam apapu ani zwyklego paracetamolu a na kawet tez bylo za pozno bo bym cala noc nie usnela

snila mi sie dzisiaj dzidzia i snilo mi sie ze mialam jej dac mleczko a nia mialam butelki wiec dzisiaj kupilam taka super butelke z lovi
podaje link http://allegro.pl/item867600017_21_8...50ml_sm_0.html
no tylko ze w sklepie nieco wiecej za nia zaplacilam
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 12:25   #2672
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
a oto zjdjecia z mojego wesela, niestety fotografa nikomu nie polecimy ale poogladac mozecie
http://picasaweb.google.com/basiapiotrek2008/Weselicho#
no obejzalam wreszcie na innym kompie. slicznie wygladalas. a zdjecia tez wcale nie takie zle.

a my jestesmy zadowoleni bo nasz przyjaciel wyjechal do londynu i bedziemy miec na biezaco dostawy ciuszkow z gapa strasznie sie ciesze. te rzeczy sa takie slodkie

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-01-09 o 12:29
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 12:31   #2673
anoxa
Zakorzenienie

wogole w anglii czy irlandii mozna kupic ciuchy dla dzieci za grosze cos o tym wiem bo sama mieszkalam w irlandii przez poltora roku i siostra byla w tym czasie w ciazy i kupowalam jej mnustwo ubranek
Stary 2010-01-09, 12:40   #2674
kociamborek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

wklejaj zdjecia a co do cen w holandii to cos o tym wiem bo tz mi mowil i sam planuje tam pokupowac ubranka dla niuni

Zdjęcia zrobię i wkleje dopiero jak wroce do Polski bo tutaj nie wzielam kabla do aparatu niestety.

snila mi sie dzisiaj dzidzia i snilo mi sie ze mialam jej dac mleczko a nia mialam butelki wiec dzisiaj kupilam taka super butelke z lovi
Butelka super, bardzo mi się podoba. i z jakims systemem sterylizującym od razu.
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 12:42   #2675
muminek88
Zadomowienie

mi tez wedlug usg wyszlo mniej,pewnie nasze dzidzie sa ciut mniejsze wedlug usg i tak wyszlo...na poczatku tak bywa ze pare miminetrow znacznie zmienia daty....wszystko masz tak jak ja wiec jestes w 10 tyg i 3 dni wedlug terminu porodu
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 12:49   #2676
papeteria
Zakorzenienie

anoxa współczuje rzyganka.
Ja wymiotowałam do tej pory dwa razy:
raz w 4 tyg i wtedy postanowiłam zrobić test
a drugi raz w 7 tyg po zjedzeniu snacków serowo pomidorowych
Ale jak nigdy mnie głowa nie boli tak wczoraj też mi pękała i aż mnie oko bolało, a dziś patrzę a w oku mam pęknięte naczynko .

Ciuszki w UK rzeczywiście są bardzo tanie.Rok temu kupiłam sukieneczki dla rocznej chrześnicy mojego męża babka do pracy przyniołsa i nówki sprzedawała od 5 do 15 pln nówki i fajny gatunek.W pl za takie ciuszki kolo 40 pln.
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 12:52   #2677
muminek88
Zadomowienie

jak juz bedziecie kupoiwac pampersy to oszczegam nie kupujcie tych pomaranczowych co sa niby bardziej chlonne bo się rozwalaja i maly szybciej je przesika niz normalnie!! no szok poprostu a kupilam mega pake...z poczatku myslam pech, potem ze moze pare wadliwych ale widze ze wszytskie takie sa i musze mu kupic inne bo codziennie rano zlany na maksa :/
Stary 2010-01-09, 12:52   #2678
wiolek1
Zadomowienie

muminek i anoxa macie racje wziełam kalendarz i liczyłam 5 razy hehe i faktycznie ale nie wiem dlaczego za każdym razem wcześniej mi wychodziło ten tydzień więcej hehe dzięki dziewczyny
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 12:55   #2679
muminek88
Zadomowienie

no widzisz i sie wyjasnilo,jak znow sie poplątasz to zajrzyj do mojego pierwszego suwaczka i tam pisze ile jestesmy :P
Stary 2010-01-09, 13:06   #2680
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
jak juz bedziecie kupoiwac pampersy to oszczegam nie kupujcie tych pomaranczowych co sa niby bardziej chlonne bo się rozwalaja i maly szybciej je przesika niz normalnie!! no szok poprostu a kupilam mega pake...z poczatku myslam pech, potem ze moze pare wadliwych ale widze ze wszytskie takie sa i musze mu kupic inne bo codziennie rano zlany na maksa :/
tak tak siostra tez mi o tym mowila podobno te z pomaranczowym sa do bani

Cytat:
muminek i anoxa macie racje wziełam kalendarz i liczyłam 5 razy hehe i faktycznie ale nie wiem dlaczego za każdym razem wcześniej mi wychodziło ten tydzień więcej hehe dzięki dziewczyny
nie ma za co kochana
Stary 2010-01-09, 13:10   #2681
muminek88
Zadomowienie

wasnie pozaznaczalam sobie cale ubanko lozeczka u jednego sprzedawy plus rożek i pokrowce na przewijak ale z kupnem sie wstrzymam az poznamy plec :P a pozatym do pl jedziemy dopiero w marcu albo kwietniu o ile moj stan pozwoli
Stary 2010-01-09, 13:13   #2682
anoxa
Zakorzenienie

a ja jadlam zupe jarzynowa i poparzylam sobie jezyk
Stary 2010-01-09, 13:31   #2683
agravka
Wtajemniczenie

ja dzis mialam straszna przygode, a mianowicie, zrobilam sobie kanapke i zaczelam ja jesc, ale zaczelo mnie zrywac do rzygania, wiec ja w te pedy do lazienki lece, pech chcial, ze kot lezal mi na drodze, a ja nie chcac go nadepnac, ominelam go i walnelam z calej sily twarza, a wlasciwie nosem, w sciane i w kontakt do zapalania światla. myslalam juz ze nos zlamany, ale na szczescie nie mam nadzieje, ze chociaż sladu nie bedzie... chociaż krew poszla. teraz siedze z lodem przy nosie....
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 14:16   #2684
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
ja dzis mialam straszna przygode, a mianowicie, zrobilam sobie kanapke i zaczelam ja jesc, ale zaczelo mnie zrywac do rzygania, wiec ja w te pedy do lazienki lece, pech chcial, ze kot lezal mi na drodze, a ja nie chcac go nadepnac, ominelam go i walnelam z calej sily twarza, a wlasciwie nosem, w sciane i w kontakt do zapalania światla. myslalam juz ze nos zlamany, ale na szczescie nie mam nadzieje, ze chociaż sladu nie bedzie... chociaż krew poszla. teraz siedze z lodem przy nosie....
o matko dobrze ze nic powaznego sie nie stalo. ja sie boje ze tez mnie to czeka bo moj psiak ostatnio cos czesto mi pod nogi podlazi
Stary 2010-01-09, 14:26   #2685
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

czesc dziewczyny
agravka uwazaj na siebie!!!! dobrze ze nic powaznego Ci sie nie stalo!!

ja tez se sie zaczynam troche obawiac swojej suni-ona uwielbia na mnie skakac i robi to z cala swoja 25kg miloscia:/ ogolnie zaczynam sie martwic co z nia zrobic po porodzie czy zabarc ja do siebie czy dac do rodzicow.fiona ma ponad 7 lat jest amstaffka ja ja uwielbiam i ona uwaza ze musi byc dla mnie najwazniejsza :/ dlatego boje sie czy krzywdy dziecku nie zrobi.ona jest napradwe kochana i wbrew powszechnej opinii jest lagodna no ale jej zazdrosc o mnie troszke mnie martwi

A teraz wklejam Wam zdjecie mojego brzucha to juz 15 tydzien dzis wreszcie zrobilam

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 14:54   #2686
Siala_Bala
Zakorzenienie

Bry dzień
Już nie mogę się doczekac kiedy z tych moich bulgotów powstaną pierwsze ciosy
Wiadomo może ile trzeba męczyc się z bulgotaniem? :P To trochę krępujące szczególnie w pracy xD

I uważać na swoje nosy, brzuchy i wszystko, szczególnie, że zima i o wypadek nie trudno... tym bardziej, że niektórym zdarzają się one w domu Mnie na przykład kotek bardzo lubi przebiegać po brzuchu jak śpię xD
Mam w domu psa i kota (kotek oczko w głowie dosłownie) trochę mnie martwi to jak nie będę jej poświęcać tyle uwagi co teraz, czy nie będzie atakować dzidziolka, psem się raczej nie musze martwić bo on jest za głupi na cokolwiek xD On się cieszy nawet jak sie na niego wrzeszczy Ale jest usłuchany przynajmniej.. a kotu jak przegadam :/

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 15:00   #2687
aniaa22
Zakorzenienie

moja psina tez mi lubi po brzuchu przebiec wazy ok 8 kilo ale jak te lapy swoje wbije to jak by 50 wazyla. nie wiem jak ja oduczyc tego
Stary 2010-01-09, 15:04   #2688
Basia84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
Basia a ja nie moge obejzec tych zdjec nie wiem czemu. strasznie podoba mi sie Emma ale w PL to chyba tak nie bardzo
czemu? w polskim kalendarzu ma nawet imieniny 3 razy

Edytowane przez Basia84
Czas edycji: 2010-01-09 o 16:00
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 16:25   #2689
Siala_Bala
Zakorzenienie

A co to tu dzisiaj tak spokojnie?
Postanowiłam zmienić gina
Tylko, że zadzwonić mogę dopiero w poniedziałek bo przyjmuje w tygodniu od 16:00, co prawda gabinet prywatny ma na swojej posesji. Nie wiem czy wypada dzwonić umówic sie na wizytę w niedzielę, chyba niebardzo :/
I on robi usg przesiewowe i wszystko inne a ponoć za 150 czy 180zł! Więc to konkurencyjna cena.
Ajajaj stresuję się, zawsze się stresuję jak mnie jakas nowość albo zmiana czeka

Stary 2010-01-09, 16:44   #2690
kasandra82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

Ja bede kupowac tylko i wylacznie butelki Dr Browns, juz od kilku znajomych mamus slyszalam same pozytywne opinie, jedna karmila najpierw Aventem, a to przeciez dobra firma i dzidzius nie chcial jesc, a jak dala Dr Browns to od razu sie do niej ze smakiem przyssal Siostra z Polski tez karmi tymi butelkami i jest bardzo zadowolona.

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość

A teraz wklejam Wam zdjecie mojego brzucha to juz 15 tydzien dzis wreszcie zrobilam
Juz zaczyna byc widac

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 16:49   #2691
wiolek1
Zadomowienie

kurcze Emma spodobało mi się jakoś wcześniej nie wpadłam. musze to skonsultować z tż bo dla dziewczynki kompletnie nie mam pojęcia ani żadnych propozycji nawet a to imie mi sie spodobało bardzo tylko nie wiem czy pasuje do nazwiska ale jakoś damskie wszystkie mi nie pasują oprócz takich co mi się nie podobają heheh

Siala_Bala dobrze że zdecydowałaś się zmienić gina bo z tego co pamiętam z twoich wpisów to straszny ignorant z niego więc nie ma się co stresowac przy takim i prosić żeby łaskawie usg zrobił a o przesiewowym nie wspomne żeby nie mieć pojęcia ;/

a co do tego przesiewowego to właśnie to jest ta przezierność karkowa czy coś jeszcze ? bo mój gin sprawdzał przezierność i mówił że jest wporzątku ale nie płaciłam za to nic absolutnie bo prywatnie wizyty 120 zł u niego i w tym jest juz usg ale nie wiem właśnie czy to było to przesiewowe ?
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 17:01   #2692
Alguien
Zadomowienie

Witam sobotnio
hexa84 brzuszek zaczyna sie juz fajnie zaokraglac
kasandra82 popieram co do butelek Dr Brownsa. Tez zamierzam tylko i wylacznie takie kupic. I sprawdzalam ceny juz nawet i nie sa takie drogie
siala_bala bardzo dobra decyzja o zmianie gina! W koncu Twoj spokoj i zdrowie dzidzi sa najwazniejsze. A kiedy bulgotania zamienia sie w prawdziwe kopniaki - chcialabym wiedziec
wiolek1 przesiewowe to przeziernosc karku tak
agravka uwazaj na siebie
farminka jak tam wizyta znajomych wczoraj?

Edytowane przez Alguien
Czas edycji: 2010-01-09 o 17:08
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 17:05   #2693
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Siala_Bala dobrze że zdecydowałaś się zmienić gina bo z tego co pamiętam z twoich wpisów to straszny ignorant z niego więc nie ma się co stresowac przy takim i prosić żeby łaskawie usg zrobił a o przesiewowym nie wspomne żeby nie mieć pojęcia ;/

a co do tego przesiewowego to właśnie to jest ta przezierność karkowa czy coś jeszcze ? bo mój gin sprawdzał przezierność i mówił że jest wporzątku ale nie płaciłam za to nic absolutnie bo prywatnie wizyty 120 zł u niego i w tym jest juz usg ale nie wiem właśnie czy to było to przesiewowe ?
Ja słyszałam, że przezierność karkowa i coś z kością nosową... ale nie wiem co czy jakis pomiar, wymiar czy cuś
Dla mnie na usg przesiewowe będzie już za późno bo już dziś mam 13 tydzień i 2 dni
A on USG robi we wtorki, więc nawet gdyby się udało umówić na ten wtorek to będzie już końcówka tygodnia a wątpię bo to ponoć dobry lekarz i ma dużo pacjentek.

Stary 2010-01-09, 17:11   #2694
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, że przezierność karkowa i coś z kością nosową... ale nie wiem co czy jakis pomiar, wymiar czy cuś
Dla mnie na usg przesiewowe będzie już za późno bo już dziś mam 13 tydzień i 2 dni
A on USG robi we wtorki, więc nawet gdyby się udało umówić na ten wtorek to będzie już końcówka tygodnia a wątpię bo to ponoć dobry lekarz i ma dużo pacjentek.
siala u mnie robia przesiewowe do 14 tyg. Nie wiem, czy zalezy to od sprzetu czy lekarza, ale zapytaj, jakby udalo Ci sie na wtorek dostac sie do niego.
Stary 2010-01-09, 17:19   #2695
Siala_Bala
Zakorzenienie

wiolek1

Oto co znalazłam na stronce mojego nowego przyszłego gina

W pierwszym etapie oceniamy budowę anatomiczną płodu oraz sprawdzamy obecność szczegółów odróżniających płody o prawidłowej budowie genetycznej od płodów z nieprawidłową budową genetyczną. Te szczegóły w medycznym języku nazywane są markerami.
Najważniejszym markerem jest grubość fałdu który znajduje się na karku każdego płodu w wieku ciążowym pomiędzy 11 a 14 tygodniem ciąży. Powyższy fałd karkowy jest też nazywany przeziernością lub przejaśnieniem karkowym i oznaczany jest skrótem NT.
Drugim bardzo ważnym markerem jest kość nosowa. Ocena tego markera jest prosta, kość nosowa ma być widoczna, jeśli jest widoczna ryzyko wady genetycznej znacznie się obniża. Cały problem w tym aby twarz 12 tygodniowego płodu dobrze powiększyć i czasem też chwilę poczekać aż dziecko ustawi się odpowiednio by tę kość nosową na pewno zobaczyć. Długość kości nosowej w 12 tygodniu sięga 2,4 do 2,6 milimetra. Brak widocznej kości nosowej znacznie zwiększa prawdopodobieństwo istnienia wady i wskazuje na konieczność przeprowadzenia dalszych badań.
Zgodnie z przeprowadzonymi wieloletnimi badaniami grubość fałdu karkowego nie może przekraczać 3 milimetrów. Jeśli jest wyższa od 3 milimetrów to prawdopodobieństwo wady genetycznej u takiego płodu jest znacznie wyższe niż u płodów z przeziernością o grubości mniejszej na przykład 2 milimetrowej.
W tym miejscu trzeba wyraźnie zaznaczyć,że wysokość NT nie jest wyrokiem ostatecznie rozstrzygającym o istnieniu wady genetycznej, wysokie NT stwierdza tylko wyższe prawdopodobieństwo istnienia wady i konieczność przeprowadzenia dalszych badań.
Etap drugi diagnostyki prenatalnej analiza badań krwi pacjentki będącej w ciąży polega na ocenie laboratoryjnej dwóch markerów PAPP-A oraz ß HCG. Pierwszy z nich to Białko Ciążowe Typu A. Drugi z nich to Gonadotropina Kosmówkowa. Obie te substancje obecne są we krwi kobiety tylko podczas ciąży a ich ilość zmienia się w trakcie rozwoju płodu. Znane są prawidłowe wartości tych markerów, więc nieprawidłowy wynik badania podobnie jak w badaniu USG stanowią tylko wyższe prawdopodobieństwo istnienia wady i konieczność przeprowadzenia dalszych badań.
Gdy prawdopodobieństwo istnienia wady genetycznej u płodu uzyskane po przeprowadzeniu badań USG i laboratoryjnych jest wysokie potrzebujemy badania w sposób ostateczny i nie budzący wątpliwości potwierdzającego lub wykluczającego istnienie wady, tym badaniem jest amniopunkcja.
Wykonując amniopunkcję w czasie ciąży pomiędzy 15 a 19 tygodniem pobieramy wody płodowe w których są obecne komórki naskórka płodu. Te komórki naskórka są w specjalnym laboratorium badane pod kątem budowy genetycznej. Do wyniku badania dołączane są zdjęcia każdego chromosomu wraz z jego oznaczeniem. Wady genetyczne polegające na nadmiarze lub braku któregokolwiek chromosomu są w sposób bezsporny widoczne.

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-01-09 o 17:21
Stary 2010-01-09, 17:35   #2696
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
jejku uwazaj na siebie kochana a zdarzylas do tej toalety?? u mnie najgorzej jak chodze na dworze z psem i mnie ciagnie na tym sniegu

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
Ja bede kupowac tylko i wylacznie butelki Dr Browns, juz od kilku znajomych mamus slyszalam same pozytywne opinie, jedna karmila najpierw Aventem, a to przeciez dobra firma i dzidzius nie chcial jesc, a jak dala Dr Browns to od razu sie do niej ze smakiem przyssal Siostra z Polski tez karmi tymi butelkami i jest bardzo zadowolona.

Juz zaczyna byc widac
ja mialam do czynienia z aventem dr browns'em i wieloma innymi i nie odczulam zadnej roznicy dla mnie dosc glupim rozwiazaniem w dr b... jest ta rurka w srodku jest kiepska do wyczyszczenia i mam wrazenie ze jest zbieranina bakterii a beda sytuacje ze nie zawsze bedziemy mogly wysterylizowac taka butelke ja zamierzam jeszcze kupic butelki tommee tippee bo te mi sie podobaja a do czynienia z butelkami mialam jak pracowalam ponad rok w przedszkolu z maluszkami od 4 mc do 12 mc
Stary 2010-01-09, 17:41   #2697
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

ja sie niestety w ogole nie znam na butelkach wiec czytam to co wy polecacie i tylko zapisuje sobie na karteczce

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 17:42   #2698
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cześć mamusie!! Jak tam zdrówko?
Byłam wczoraj u gina. Droga straszna, zamiecie, zawieje i lód. Ale udało mi się bo szybko weszłam do gabinetu. Nie miałam USG ale pani mi taki niby mikrofon do brzucha przyłożyła i słyszałam bicie serduszka. Słodki dźwięk
Już nie zażywam luteiny. Skierowała mnie na ogólne badania i za miesiąc mam się zgłosić. Co ciekawe wzięła ode mnie tylko 50 złotych. Zawsze bierze 70. Ona tak robi chyba. Jak ktoś mi sporo dzieciaków to wiem, że za darmo przyjmuję. Ona sama ma 5 dziewczynek
Stary 2010-01-09, 17:43   #2699
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość

ja tez se sie zaczynam troche obawiac swojej suni-ona uwielbia na mnie skakac i robi to z cala swoja 25kg miloscia:/ ogolnie zaczynam sie martwic co z nia zrobic po porodzie czy zabarc ja do siebie czy dac do rodzicow.fiona ma ponad 7 lat jest amstaffka ja ja uwielbiam i ona uwaza ze musi byc dla mnie najwazniejsza :/ dlatego boje sie czy krzywdy dziecku nie zrobi.ona jest napradwe kochana i wbrew powszechnej opinii jest lagodna no ale jej zazdrosc o mnie troszke mnie martwi
Ja tez mam piesa ok. 40 kg i oduczylam go skakac na mnie. Co do zazdrosci i agresji to raczej sie nie obawiam bo to labrador, ale i tak czytam i ogladam programy o przyjeciu nowego domownika przez psa. Pamietam, ze najlepiej wprowadzic psa jak dzidzia wroci do domku a nie z dzidzia przyjechac do pieska i jeszcze wiecej nagradzac za mniejsze i oczywiste rzeczy tak aby pieskowi kojazyl sie nowy czlonek rodziny z poprawa jego bytu

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-01-09 o 17:49
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 17:45   #2700
Alguien
Zadomowienie

anoxa tych rurek nie trzeba uzywac. Sa dwie opcje butelek - z rurka i bez. Dla mnie wielka zaleta tych butelek jest, ze wiele mam mowi, ze ich dzieci nie maja w ogole kolki pijac z nich.

marta_d1
ten odglos bijacego serduszka jest najprzyjemniejszy na swiecie teraz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości