Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-09, 12:26   #3211
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

Dziewczyny, wczoraj rozmawiałam z kuzynka, która niedawno rodziła i poleciła mi niemieckie krople na kolkę na dziecka SAB SIMPLEX. Mówi, że rewelacja.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 12:38   #3212
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
A ja właśnie cholerka same drobne kupiłam i teraz mi grube zostały. Łóżeczka i materaca już nie liczę, bo na to odłożyłam, pościel mam. Ale fotelik i wózek...
ja w sumie długo nic nie kupowałam... mam trochę ubranek, kocyki bawełniane, to co akurat uda mi się trafić, a i tak jeszcze dużo rzeczy zostało do kupienia, aż mnie to czasem przeraża, bo czas leci jak szalony a my w sumie z zakupami w lesie...

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Witaj Ojjjj, długo Cię nie było. Wózek fajny. Ja się skupiam na używkach, może taki się trafi

Wspaniale, że wszystko w porządku

Ja wizytę mam we wtorek. Ciekawe czy zrobi mi USG

U nas sypie od rana, a mąż musiał do Torunia jechać na zebranie firmowe Później musimy na jakieś zakupy jechać, trza coś jeść. ... i widziałam w ofercie Carrefoura fajne kocyki dla dzieci, pojadę obadać.
ten wózek to używka... ale w sumie żadnych śladów użytkowania nie wykryłam.... wygląda w sumie jak nowy, dosłownie ma dwie ryski na stelażu, ale nie rzucają sie w oczy, a tak gondola i reszta jak nowe.... spacerówka to w ogóle wygląda jak by nie była używana... zapakowałam ją w worki foliowe i póki co schowałam bo jeszcze długo nie będzie używana
gondola stoi rozłożona, potem zdejmę tylko pokrycie, materacyk i wszystko popiorę jak już będę wiedziałą kiedy Bruno będzie na świecie choć w przybliżeniu

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 13:36   #3213
margo80
Zakorzenienie

Daf - bardzo fajny kolorek.
ten wózek ma tylną oś skrętną z tego, co widzę. jak się steruje takim pojazdem?

my jeszcze nic nie kupiliśmy. wydatki grube typu pokój i fotelik odpadają (fotelik dostajemy od przyjaciół, pokój urządzają teściowie). nam zostanie wózek, niania, akcesoria kosmetyczne, trochę ubranek. więc jeszcze nie panikuję, że nie zdążymy.

wizję pokoiku mam, ustawiam sobie wszystko w głowie. mam też wizję swojej sypialni, szukam mebli, które by do niej pasowały. ale i tak w najbliższym czasie muszę się skupić na poszukiwaniu wykonawcy remontu dachu. dziewczyny ze Śląska - jak macie - poproszę namiary na fachowców

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 13:37   #3214
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

No my właściwie prócz ubranek niczego nie mamy. A, jeden kocyk i jeden kapturkowy ręczniczek.

A Agatka znów termin przesunęła, znów opcja 26 maja :d
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 13:43   #3215
kardashi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16349471]No my właściwie prócz ubranek niczego nie mamy. A, jeden kocyk i jeden kapturkowy ręczniczek.

A Agatka znów termin przesunęła, znów opcja 26 maja :d[/QUOTE]

Według USG ja mam taki termin

Ja od początku panikuje że nie zdążymy
Najchetniej bym od razu wszystko kupiła
Od wózka po karuzele do łóżeczka
A musimy jeszcze do pokoju kupic dużo rzeczy.

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 13:45   #3216
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Daf - bardzo fajny kolorek.
ten wózek ma tylną oś skrętną z tego, co widzę. jak się steruje takim pojazdem?

my jeszcze nic nie kupiliśmy. wydatki grube typu pokój i fotelik odpadają (fotelik dostajemy od przyjaciół, pokój urządzają teściowie). nam zostanie wózek, niania, akcesoria kosmetyczne, trochę ubranek. więc jeszcze nie panikuję, że nie zdążymy.

wizję pokoiku mam, ustawiam sobie wszystko w głowie. mam też wizję swojej sypialni, szukam mebli, które by do niej pasowały. ale i tak w najbliższym czasie muszę się skupić na poszukiwaniu wykonawcy remontu dachu. dziewczyny ze Śląska - jak macie - poproszę namiary na fachowców
my musimy sami wszystko kupić... dobrze że Mikołaj w postaci teściowej od choinkę sprawił nam bon na wózek... odpadła nam w sumie największy zakup... dlatego tak sukcesywnie staram się wszystko ogarniać...

mnie osobiście dużo lepeije kieruje się ze skrętną tylna osią niż z ruchomymi przednimi kólkami... te kółka latają czasami dookoła i trudno sie go prowadzi po nierównym terenie, przynajmnie ja miałąm takie odczucie... skrętna oś jest bardziej stabilna, ale to raczej indywidualne odczucia w zależności co kto lubi
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16349471]No my właściwie prócz ubranek niczego nie mamy. A, jeden kocyk i jeden kapturkowy ręczniczek.

mi na ostatnim usg 22 grudnia też wyszedł termin na 28 kwietnia a mam z ostatniej @ na 4 maja, więc w sumie tydzień różnicy, ale gin mówił że jedynym właściwym jest ten z @... na usg maluch się rusza i są to raczej uśrednione pomiary więc i termin jest dosyć ruchomy

wrzucę Wam moje zdjątka, robione dzisiaj więc 24 tydzień... jakość trochę marna ale wszystkie aparaty wynieśli z domu i został mi tylko telefon, poza tym oświetlenie w łazience mam słabe ale coś tam da się wypatrzeć

Bruno już w domku

Edytowane przez dafreen
Czas edycji: 2010-01-09 o 13:49
Stary 2010-01-09, 13:46   #3217
basiak
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16345776]Hej Już po usg, serducho bije i rośnie jak trza, od 19 grudnia Agatka urosła sporo, z 20dag na 35, i z 14cm na 17,5 Rzecz jasna, znów stópki pokazywała[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
u nas w porządku, Bruno bryka, brzuszek rośnie za chwilę zaczynamy 25 tydzień, mamy 3-4 kg do przodu. na usg połówkowym 22 grudnia Brunia ważył 370 g i miał ok 19 cm od dupki po czubek główki

siedzimy w domku, na zwolnieniu, mamy duże ryzyko przedwczesnego porodu, a gin chce żebyśmy się doturlali do 36 tyg więc jeszcze chwila przed nami...

powoli kupujemy rzeczy dla małego, szczególnie szukamy okazji na przecenach... udało nam się ostatnio dopaść w 5 10 15 bawełniane koce po 19 zł

a wczoraj przyjechał wózek, dostaliśmy bon na wózek od Mikołaja i trafiła nam się okazja, więc zakupiliśmy i wczoraj dojechał... więc mamy już brykę
Kawał chłopa

Ja też dopadłam taki kocyk w 5-10-15 tylko wersję w serduszka.

Wózek fajny, macałam kiedyś taki w sklepie i fajnie się prezentował, tylko taki wysoki trochę, a ja kurdupel jestem Ale jeszcze go obmacam kiedyś, bo taki zgrabny jest, podoba mi się A jak z wagą u niego, lekki?

Agatka - dobre dziecko, chce mamie prezent na Dzień Matki zrobić

Szymek 16.04.2010
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 13:48   #3218
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
my musimy sami wszystko kupić... dobrze że Mikołaj w postaci teściowej od choinkę sprawił nam bon na wózek... odpadła nam w sumie największy zakup... dlatego tak sukcesywnie staram się wszystko ogarniać...

mi na ostatnim usg 22 grudnia też wyszedł termin na 28 kwietnia a mam z ostatniej @ na 4 maja, więc w sumie tydzień różnicy, ale gin mówił że jedynym właściwym jest ten z @... na usg maluch się rusza i są to raczej uśrednione pomiary więc i termin jest dosyć ruchomy

wrzucę Wam moje zdjątka, robione dzisiaj więc 24 tydzień... jakość trochę marna ale wszystkie aparaty wynieśli z domu i został mi tylko telefon, poza tym oświetlenie w łazience mam słabe ale coś tam da się wypatrzeć
Jaka piłeczka Sliczny jest..
A jaki pępuszek masz

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 13:54   #3219
basiak
Raczkowanie

Cytat:

Szymek 16.04.2010
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 13:57   #3220
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość

Kawał chłopa

Ja też dopadłam taki kocyk w 5-10-15 tylko wersję w serduszka.

Wózek fajny, macałam kiedyś taki w sklepie i fajnie się prezentował, tylko taki wysoki trochę, a ja kurdupel jestem Ale jeszcze go obmacam kiedyś, bo taki zgrabny jest, podoba mi się A jak z wagą u niego, lekki jest?
ja mam dwa takie kocyki, jeden ten paskowo-domkowy pasujący do wózka i drugi taki z jednej strony kwiatki i love mamy a z drugiej autka i love daddy
mutsy są niestety ciężkie to jedna z nielicznych wad.... sam stelaż waży 11.5 kg.... ale ja go raczej nosić nie będę więc dla mnie to nie był wyznacznik.... właśnie to że tak zgrabnie wygląda mnie w nim urzeka oprócz funkcjonalności... stoi w pokoju rozłożony i nie zawala tylko jest taki zgrabniutki właśnie...
on ma ruchomą rącze i można sobie ją utawiac do wzrostu, ale fakt dosyć jest wysoki... tylko z drugiej strony ja mam 170 cm a Bartek ponad 180 więc raczej wysoki wózek musimy mieć

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Jaka piłeczka Sliczny jest..
A jaki pępuszek masz
mam piłke do kosza z noskiem
dziękuję

Bruno już w domku
Stary 2010-01-09, 14:32   #3221
margo80
Zakorzenienie

Daf - świetnie wyglądasz (wyglądacie )

może będę miała okazję wypróbować taki wózek w sklepie, to sobie porównam, co dla mnie lepsze.

małż wpadł w przerwie między zajęciami do domu. załamany, bo po raz kolejny promotorka nie zaakceptowała jego pracy. w tej chwili wygląda to tak, jakby bardzo nie chciała, żeby pisał o tym, o czym chce pisać, bo to nie jej dziedzina. chyba się poddał i zrezygnował - prawdopodobnie napisze dokłądnie tak, jak ona chce. dzięki temu tak naprawdę będzie miał mniej roboty niż zakładał. co nie zmienia faktu, że zamiast wspierać studentów, doceniać aktywność i indywidualizm, u nas się ich gnoi i zrównuje do średniej, co by się żaden przypadkiem nie wychylił... ehhh...

Ewcia
Przemek
Stary 2010-01-09, 14:39   #3222
Silpe
Zadomowienie

Cytat:

Sliczny ten brzuchol
moj tez rosnie jak na drozdzach ale jest jeszcze tro9che mniejszy , roznica w tygodniach machne kiedys fotke jak sie zbiore i wam pokaze

Fajnie wam , wy juz takie zakupy robicie , ja sie nieadwno przemoglam i kupilam te 3 zeczy ktore kiedys pokazywalam (komplecik i 2 body)
zadne przesady , jakos mnie jeszcze nie wzielo na zakupy ale chyba do teraz po tych ostatnich malych zakupach nabralam checi na wiecej i chyba zaczne juz kupowac ale na razie tylko ciuszki , zeby zaczac cos kompletowac bo pozniej sie nioe wyrobie .
Meble juz mam wybrane wiec to temat na pozniej , zostaly mi ciuszki na teraz a pozniej skupie sie na wozku , nosidelku , fotelik do auta , kolyska? lozeczko ej jest tego troche moze sie wyrobie
Dzis po poludniu jedziemy z moim na sklepy poszukac i obczaic ceny wuzkow i fotelikow i takich tam , za tydzien znow jade do kraju - mam termin u gina to sobie porownam cenowo gdzie mi bedzie kozystniej kupic te wieksze zeczy , czasem w polsce jest taniej ale wykonanie slabsze ,gdzies te niemieckie zeczy niewazne co sa solidniejsze . zobaczymy

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 14:47   #3223
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

wrzucę Wam moje zdjątka, robione dzisiaj więc 24 tydzień..
Śliczny masz brzuszek Bardzo zgrabny.

Cytat:

małż wpadł w przerwie między zajęciami do domu. załamany, bo po raz kolejny promotorka nie zaakceptowała jego pracy. .
To w zasadzie wszystko od nowa musi pisać? Masakra. Trzymam kciuki za kolejne podejście.
Na zakupy nie jedziemy, mąż po drodze sam zajedzie do sklepu. Dzwonił i mówił, że warunki na drodze są fatalne i żadnej piaskarki po drodze nie widział.

Nas czeka remont sypialni. Chciałam meble przy okazji zmienić, ale chyba nie damy rady. Musimy jeszcze wózek kupić, fotelik do samochodu, kosmetyki, pościel, kołderkę, kocyki, itp. Mam tylko łóżeczko i ubranka

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-01-09 o 14:57
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 14:48   #3224
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Daf - świetnie wyglądasz (wyglądacie )

może będę miała okazję wypróbować taki wózek w sklepie, to sobie porównam, co dla mnie lepsze.

małż wpadł w przerwie między zajęciami do domu. załamany, bo po raz kolejny promotorka nie zaakceptowała jego pracy. w tej chwili wygląda to tak, jakby bardzo nie chciała, żeby pisał o tym, o czym chce pisać, bo to nie jej dziedzina. chyba się poddał i zrezygnował - prawdopodobnie napisze dokłądnie tak, jak ona chce. dzięki temu tak naprawdę będzie miał mniej roboty niż zakładał. co nie zmienia faktu, że zamiast wspierać studentów, doceniać aktywność i indywidualizm, u nas się ich gnoi i zrównuje do średniej, co by się żaden przypadkiem nie wychylił... ehhh...
dziękujemy
dokładnie, musisz sobie sprawdzić co najwygodniejsze dla Ciebie, pojeździsz po sklepie i zdecydujesz
bo u nas zawsze indywidualność, samodzielnośc w myśleniu i wyciąganiu wniosków nie była doceniana... i nic się nie zmieniło... gdyby napisał prace "po swojemu" to Pani musiała by ją przeczytać, zaakceptować i nie daj Boże pomyśleć nad nią... a tak napisze to co jej się podoba i w sumie ona już nic nie musi....

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Sliczny ten brzuchol
moj tez rosnie jak na drozdzach ale jest jeszcze tro9che mniejszy , roznica w tygodniach machne kiedys fotke jak sie zbiore i wam pokaze

Fajnie wam , wy juz takie zakupy robicie , ja sie nieadwno przemoglam i kupilam te 3 zeczy ktore kiedys pokazywalam (komplecik i 2 body)
zadne przesady , jakos mnie jeszcze nie wzielo na zakupy ale chyba do teraz po tych ostatnich malych zakupach nabralam checi na wiecej i chyba zaczne juz kupowac ale na razie tylko ciuszki , zeby zaczac cos kompletowac bo pozniej sie nioe wyrobie .
Meble juz mam wybrane wiec to temat na pozniej , zostaly mi ciuszki na teraz a pozniej skupie sie na wozku , nosidelku , fotelik do auta , kolyska? lozeczko ej jest tego troche moze sie wyrobie
Dzis po poludniu jedziemy z moim na sklepy poszukac i obczaic ceny wuzkow i fotelikow i takich tam , za tydzien znow jade do kraju - mam termin u gina to sobie porownam cenowo gdzie mi bedzie kozystniej kupic te wieksze zeczy , czasem w polsce jest taniej ale wykonanie slabsze ,gdzies te niemieckie zeczy niewazne co sa solidniejsze . zobaczymy
dziękujmy
do 18-19 tygodnia mój prawie nie rósł, teraz się rozhulał, ale i Bruno teraz rośnie bardzo intensywnie... średnio przybywa mu 100 g w ciągu tygodnia....

Bruno już w domku
Stary 2010-01-09, 14:52   #3225
Madeleinei
Przyczajenie

czesc dziewczyny,
czy moge sie do Was dołączyć?
jestem mamuska czerwcowa termin porodu na 28 czerwca i bedzie chlopak Oliwierek.
Madeleinei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 15:35   #3226
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
To w zasadzie wszystko od nowa musi pisać? Masakra. Trzymam kciuki za kolejne podejście.
nie, bo pierwszy w kolejności miał napisać rozdział metodologiczny, a że ciągle mu go nie zaakceptowała, to w kółko go poprawiał i nic więcej jeszcze nie napisał. jak za 2 tygodnie w końcu trafi w jej gust tą metodologią, to będzie mógł zacząć skupiać się nad rozdziałem teoretycznym.
Cytat:
dziękujemy
dokładnie, musisz sobie sprawdzić co najwygodniejsze dla Ciebie, pojeździsz po sklepie i zdecydujesz
bo u nas zawsze indywidualność, samodzielnośc w myśleniu i wyciąganiu wniosków nie była doceniana... i nic się nie zmieniło... gdyby napisał prace "po swojemu" to Pani musiała by ją przeczytać, zaakceptować i nie daj Boże pomyśleć nad nią... a tak napisze to co jej się podoba i w sumie ona już nic nie musi....
tak zrobię
no niestety. szkoda, że jednostki, które naprawdę są na danych studiach z powołania, a nie z innych pobudek, mają zawsze pod górkę.
to samo ma z praktykami. do tej pory nie było problemu i miał je zaliczane z marszu, bo pracuje w zawodzie i głupotą byłoby, gdyby jeszcze musiał odbywać praktyki w podobnym ośrodku. a teraz na koniec studiów się babie odwidziało i każe mu iść gdzieś na 3-tygodniową praktykę. jak, skoro pracuje na 1,5 etatu? dla niej nieważne. stanęło na tym, że wziął bezpłatny urlop w pracy, żeby mieć czas na praktykę...

Cytat:
Napisane przez Madeleinei Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny,
jestem mamuska czerwcowa termin porodu na 28 czerwca i bedzie chlopak Oliwierek.
witamy witamy

Ewcia
Przemek
Stary 2010-01-09, 15:51   #3227
Edzia400
Zakorzenienie

[QUOTE=bydgoszczanka;16337 333]Ja mam, ale to normalne w ciąży.

uspokoiłam sie dziekuje

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
Witam mamuski
Podobnie jak lea mialam wczoraj wizyte Poszlam z mezem, bo 16 tydzien skonczylam i to chyba ostatnia szansa zeby zobaczyc w dzidka w calosci na ekranie. I byla to wizyta bardzo zaskakujaca. Przede wszystkim dlatego ze dowiedzielismy sie kim dzidek jest. Nawet nie nastawialam sie na poznanie plci a tu Ci taka niespodzianka!! Lekarz powiedzial ze dzidzius slicznie nozki rozlozyl i spytal czy chcemy znac plec. W zasadzie nie musial mowic bo na ekranie wyraznie bylo widac siusiaczka, hehe Strasznie sie ucieszylismy A moj tesciu chyba najbardziej Tak wiec bedzie Macius
Za to ja zaskoczylam swojego lekarza. Chcial mi przedluzyc l4 a ja mu na to ze skoro sie dobrze czuje i wyniki sa dobre to chce wrocic do pracy. W szoku byl, mowil ze pierwszy raz od 20 lat sie z czyms takim spotyka zeby kobieta do pracy chciala wracac w trakcie trwania ciazy. Zwykle to przyszle mamusie prosily go o zwolnienie mimo ze nie bylo ku temu powodow. W sumie dobrze sie stalo bo dzis dowiedzialam sie o pewnych zmianach na stanowiskach i gdybym teraz nie wrocila nie wiadomo czy po macierzynskim moje stanowisko czekaloby na mnie. Zatrudnic by mnie musieli ale nie koniecznie na tym samym stanowisku na ktorym jestem teraz. Przykre to jest i troche mnie to martwi, bo w sumie nie wiem ile bedzie mi dane pracowac ale z obawy przed utrata stanowiska bede starala sie pracowac jak najdluzej.
A propos historii lea... Akurat przede mna byla dziewczyna ktorej wizyta trwala dosc dlugo. W pewnym momencie w poczekalni uslyszalismy placz z gabinetu. Nie wiec co sie stalo i nie chce wiedziec. Wychdzac zauwazylam ze kobieta byla juz w mocno zaawansowanej ciazy.

biedna ta kobieta ja sie potem strasznie zamartwiam to super gratulacje

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość

A ja juz wybralam z moim mezem mebelki do pokoju malego jeszcze jestesmy naturalnie na etapie poszukiwan ale te podobaja sie nam najbardziej bo sa ladne , masywne i praktyczne i jesli nic nam sie wiecej nie spodoba to te zostana , trzeba bedzie sie jeszcze rozejzec za kolyska ktora postawie w salonie na dole zeby miec oko na malego No i przypomnialyscie o czyms do karmienia , nawet nie pomyslam , ze bede potrzebowala czegos zeby usiasc z malym
Na pierwszych 2 fotkach pokoik dla dzieciaczka ktory chcemy a na nastemnych fotkach co mazna zrobic z tych mebli w miare rosniecia dziecka , wystarczy cos tam dokupic , cos zmniecic i pokoj calkiem inny dlatego sa takie praktyczne .

mebelki naprawde super

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
ałła - gratuluję synka

A ja Wam jeszcze nigdy nie pokazywałam zdjęć swojej córeczki. Oto ona:
piekna dama o i juz paluszka ssie

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 16:02   #3228
Madeleinei
Przyczajenie

hej dzieki za przyjecie
wczoraj bylam na 4 juz usg i lekarz mnie troche zmarwil... sukam na necie jakichs informacji nt tego co mi sie przytrafilo, ale nigdzie mie moge znalezc... moze wy tez cos takiego mialyscie. Na wczesniejszych 3 wizytach wszystko bylo ok z dzidkiem i z macica itd. Na wczorajszej wizycie lekarz dokladnie usg zbadal dzidka spradzil ilosc paluszkow, nozki, rozmiar glowki, wage, lozysko itd. Z dziskiem wszystko jest ok. Rozwija sie prawidlowo, wszytskie "paramerty" ma ok na szczescie, ale lekarz przestraszyl mnie informacja, ze w tej bance owodniowej, w ktrorej jest dzidzia od lozyska mam tasme owodniawa. Powiedzial, ze poki co mam sie nie marwic, wytlumaczyl mi o co chodzi i ze teraz musimy bardzo uwaznie przygladac sie dzidkowi. Ta tasma moze sie wchlonąc, albo dzidek moze ja zerwac nic sobie nie robiac. Czy moze tez cos takiego mialyscie. Strasznie sie boje, mam nadzieje, ze na nastepnej wizycie za 4 tyg. juz jej nie bedzie. A jesli bedzie to moze ona zagrazac dzidkowi tj. moze mu amputowac stopki lub palce u raczek Lekarz zapewnial mnie ze dzidek jest daleko od tego, ale zawsze moze zaczepic. HELP
Stary 2010-01-09, 16:04   #3229
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
czesc dziewczyny,

Witaj bardzo sie ciesze ze do nas dołaczyłaś

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 17:01   #3230
kropka75
Zakorzenienie

Zaczynamy się rozjeżdżać, mnie ostatnio wyszło 13 maja...

Matko, jak ja to dziecko urodzę, jak ono będzie tak rosło...

Cytat:
mnie osobiście dużo lepeije kieruje się ze skrętną tylna osią niż z ruchomymi przednimi kólkami... te kółka latają czasami dookoła i trudno sie go prowadzi po nierównym terenie, przynajmnie ja miałąm takie odczucie... skrętna oś jest bardziej stabilna, ale to raczej indywidualne odczucia w zależności co kto lubi
To prawda, latają jak żyd po pustym sklepie. Co dzień to widzę teraz jak śnieg jest. Ale my rodzimy latem, to się babki zdążą wprawić w tym pchaniu, myślę.

Fajnie Cię wypchało.

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Ta tasma moze sie wchlonąc, albo dzidek moze ja zerwac nic sobie nie robiac. Czy moze tez cos takiego mialyscie. Strasznie sie boje, mam nadzieje, ze na nastepnej wizycie za 4 tyg. juz jej nie bedzie. A jesli bedzie to moze ona zagrazac dzidkowi tj. moze mu amputowac stopki lub palce u raczek Lekarz zapewnial mnie ze dzidek jest daleko od tego, ale zawsze moze zaczepic. HELP
Nie martw się na zapas. Tak jak lekarz powiedział na następnym usg taśmy może już nie być. A nie mówił nic gin czy ona jest ukrwiona? Podobno jeśli nie, to jest wiotka i nie zagraża dziecku. Przyczyną jest rzekomo ilość wód płodowych poniżej iluś tam, czyli za mała ilość. Zwykle się wchłania i nic się złego nie dzieje. Głowa do góry.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 17:06   #3231
Madeleinei
Przyczajenie

kropka dzieki za slowa otuchy. No wlasnie nie mowil mi czy jest ukrwiona. Powiedzial, ze jest mala i ma 2 cm. Mam nadzieje, ze bedzie ok. Inaczej byc nie moze
Stary 2010-01-09, 17:09   #3232
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
kropka dzieki za slowa otuchy. No wlasnie nie mowil mi czy jest ukrwiona. Powiedzial, ze jest mala i ma 2 cm. Mam nadzieje, ze bedzie ok. Inaczej byc nie moze
I to jest bardzo dobre podejście.

A tak w ogóle to gratuluję synka. Ale chłopaczysków tu mamy.

Stary 2010-01-09, 17:09   #3233
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
czesc dziewczyny,
witamy Oliwierka i Jego mamusię
niestety nawet nie słyszałam o taśmie owodniowej... ale na pewno wszytko będzie dobrze, nie denerwuj się i odpoczywaj

Cytat:
nie, bo pierwszy w kolejności miał napisać rozdział metodologiczny, a że ciągle mu go nie zaakceptowała, to w kółko go poprawiał i nic więcej jeszcze nie napisał. jak za 2 tygodnie w końcu trafi w jej gust tą metodologią, to będzie mógł zacząć skupiać się nad rozdziałem teoretycznym.

tak zrobię
no niestety. szkoda, że jednostki, które naprawdę są na danych studiach z powołania, a nie z innych pobudek, mają zawsze pod górkę.
to samo ma z praktykami. do tej pory nie było problemu i miał je zaliczane z marszu, bo pracuje w zawodzie i głupotą byłoby, gdyby jeszcze musiał odbywać praktyki w podobnym ośrodku. a teraz na koniec studiów się babie odwidziało i każe mu iść gdzieś na 3-tygodniową praktykę. jak, skoro pracuje na 1,5 etatu? dla niej nieważne. stanęło na tym, że wziął bezpłatny urlop w pracy, żeby mieć czas na praktykę...
paranoja normalnie...

Cytat:
Zaczynamy się rozjeżdżać, mnie ostatnio wyszło 13 maja...

Matko, jak ja to dziecko urodzę, jak ono będzie tak rosło...

To prawda, latają jak żyd po pustym sklepie. Co dzień to widzę teraz jak śnieg jest. Ale my rodzimy latem, to się babki zdążą wprawić w tym pchaniu, myślę.

Fajnie Cię wypchało.

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Nie martw się na zapas. Tak jak lekarz powiedział na następnym usg taśmy może już nie być. A nie mówił nic gin czy ona jest ukrwiona? Podobno jeśli nie, to jest wiotka i nie zagraża dziecku. Przyczyną jest rzekomo ilość wód płodowych poniżej iluś tam, czyli za mała ilość. Zwykle się wchłania i nic się złego nie dzieje. Głowa do góry.
wypycha mnie "piłkowo" , cały czas do przodu

właśnie dlatego ja wolę skrętną oś, jest bardziej stabilna, a prowadzi się wózek komfortowo bo łatwo się skręca i podjeżdża pod krawężniki

a Twój maluch jaki był duży ostatnio?

Bruno już w domku
Stary 2010-01-09, 17:20   #3234
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

a Twój maluch jaki był duży ostatnio?
Na połówkowym miał ponad 350g, 4 stycznia już prawie 450g. Rośnie diabełek.

_________

Ja tak mówię że drobne rzeczy kupiłam, grube czekają... Przeleciałam sobie właśnie allegro... fajne mi drobne... Na ubranka, pieluchy, ręcznik, butelki i pościel wydałam już 1400złotych. Na gina i badania 1050zł. To wózek tańszy.

Stary 2010-01-09, 17:30   #3235
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Na połówkowym miał ponad 350g, 4 stycznia już prawie 450g. Rośnie diabełek.

_________

Ja tak mówię że drobne rzeczy kupiłam, grube czekają... Przeleciałam sobie właśnie allegro... fajne mi drobne... Na ubranka, pieluchy, ręcznik, butelki i pościel wydałam już 1400złotych. Na gina i badania 1050zł. To wózek tańszy.
ja we wtorek mam wizytę u gina, na moje oko BJ będzie miał pewnie koło 650 g.... kawał chłopa
ja wizyt, badań i leków nawet nie liczę bo aż się boję się tej kwoty, obawiam się że to wózek, drobiazgi i łóżeczko juz chyba by było.....
na ubranka wydałam póki co pewnie koło 500 zł a mam dwie szuflady, wózek 1700 ale to Mikuś fundnął , a dalej to nawet nie myślę

Bruno już w domku
Stary 2010-01-09, 17:33   #3236
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
ja we wtorek mam wizytę u gina, na moje oko BJ będzie miał pewnie koło 650 g.... kawał chłopa
ja wizyt, badań i leków nawet nie liczę bo aż się boję się tej kwoty, obawiam się że to wózek, drobiazgi i łóżeczko juz chyba by było.....
na ubranka wydałam póki co pewnie koło 500 zł a mam dwie szuflady, wózek 1700 ale to Mikuś fundnął , a dalej to nawet nie myślę
Kawał faceta, faktycznie. Jeszcze będziesz się cieszyć, że Ci go wyjmą.

Ja Ci powiem, że tak jak nie spodziewałam się kosztów za gina i badania (bez leków) i kiedyś tak z głupoty podliczyłam, tak to co poszło na ubranka już mi się lepiej klarowało... i nie zaskoczyło mnie.

To teraz sobie spokojnie poluję na fotelik i gondolę - używki. Będą tanie, przy ww. wydatkach, tak czy tak.

Stary 2010-01-09, 17:41   #3237
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziewczyny, przecież dzisiaj Emerald Sea ślubuje

EM, najlepszego na nowej drodze życia Obyście dali radę i we dwoje, i we troje Powodzenia
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 17:44   #3238
kropka75
Zakorzenienie

O To wszystkiego naj, naj, najlepszego młodym państwu i owockowi ich związku.

Stary 2010-01-09, 17:48   #3239
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Kawał faceta, faktycznie. Jeszcze będziesz się cieszyć, że Ci go wyjmą.

Ja Ci powiem, że tak jak nie spodziewałam się kosztów za gina i badania (bez leków) i kiedyś tak z głupoty podliczyłam, tak to co poszło na ubranka już mi się lepiej klarowało... i nie zaskoczyło mnie.

To teraz sobie spokojnie poluję na fotelik i gondolę - używki. Będą tanie, przy ww. wydatkach, tak czy tak.
cieszę się, cieszę
chociaż lekarz go wyliczył mniej więcej na 50-54 cm i 3300-3500 wagowo. jak sprawdzałam to cały czas mieści się w średniakach jeśli chodzi o wagę i wzrost, nie jest ani malutki, ani zbytnio wyrośnięty...
my fotelik kupimy też używkę, najprawdopodobniej od tej samej babki co wózek, wyceniła nam maxi cosi razem z adapterami na 350-400 zł to jeszcze nie tragedia
zostaje nam jeszcze łóżeczko i materacyk, pościeli nie kupuję bo póki co będzie spał pod kocykiem (mam nadzieję, że w miarę ciepło juz będzie) a poduszki nie potrzebuje, zastanawiam się tylko nad ochraniaczami do łózeczka
z dużych rzeczy chciałam jeszcze huśtawkę 3 w 1 i karuzelę nad łóżeczko, ale to chyba znajomi zakupią jak się BJ urodzi...

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16354681]Dziewczyny, przecież dzisiaj Emerald Sea ślubuje

EM, najlepszego na nowej drodze życia Obyście dali radę i we dwoje, i we troje Powodzenia
[/QUOTE]

wszystkiego co najpiękniejsze i najsłodsze na nowej drodze życia dla Państwa Młodych i Maluszka

Bruno już w domku
Stary 2010-01-09, 17:56   #3240
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
cieszę się, cieszę
chociaż lekarz go wyliczył mniej więcej na 50-54 cm i 3300-3500 wagowo. jak sprawdzałam to cały czas mieści się w średniakach jeśli chodzi o wagę i wzrost, nie jest ani malutki, ani zbytnio wyrośnięty...
my fotelik kupimy też używkę, najprawdopodobniej od tej samej babki co wózek, wyceniła nam maxi cosi razem z adapterami na 350-400 zł to jeszcze nie tragedia
Niezła cena.
Ja mam na uwadze parę sztuk fotelików za 300-330zł. Obadamy z mężem sprawę koloru i kupimy. Tyle że bez adapterów.
Ale może ustrzelimy je razem z gondolą, bo szukamy Quinny, a one pasują do Maxi Cosi.

Ja pościel mam, za to nie mam kocyka. Nie wiem jaki kupić. Mikrofazowy, polarowy, jaki jest dobry??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości