|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Podkład revlon czy loreal?
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;16222549]Małam wszystkie trzy i dziwi mnie,ze wg Ciebie Asiu Revlon średnio krył(?). Jeśli zależy Ci na kryciu to kup Revlona do suchej i utrwal go pudrem. Jeśli chcesz coś jakby 'mokrego'na buzi,ale przy tym mniej trwałego - wybierz Infallible. True match na suchej skórze robi placki i może wysuszać dodatkowo,podkreśla suche obszary,ale jest ciut bardziej trwały od Infallible,ale zdecydowanie mniej trwały od Revlonka. Zaletą True Match jest to,ze sie wg producenta dopasowuje do karnacji,ale myślę,ze i tak kazdy sie dopasuje,bo zalezy to od grubości warstwy i roztarcia,rozprowadzenia. Dość fajny z tych dopasowujących się jest Affinitione z Maybelline,porównywalny do True Match,ale jednak tańszy
![]() ![]() ![]() aa mam do cery suchej wlaśnie ![]() ![]() Edytowane przez JOANNA16 Czas edycji: 2010-01-03 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Przyczajenie
|
Dot.: PROSZE O POMOC - podkład który zakryje wielkie bolące pryszcze
wydaje mi się że najpierw dobre kosmetyki, np.maski z glinkami, lub coś do cery trądzikowej - np.żel z kwasem salicylowym. Dermatolog nic nie wspominał co na dzień stosować???.Ja bym przykryła "gul" jakimś korektorem, dopiero później nałożyła podkład,np.mineralny jak już jedna z przedmówczyń wspomniała.
Ewentualnie mocno kryjący. W aptece są do kupienia super kryjące firmy La Roche Posay. Są bardzo dobre. Ewentualnie Mary Kay, lub Max Factor - też ma dobre podkłady. Trzeba też wiedzieć czy stosowane przez Ciebie produkty, kosmetyki i podkłady nie zapychają porów, bo może z tego też biorą sie te wypryski. I uważać na to co jesz. Żadnych chipsów i innych śmieci, od tego też mamy na buzi to co mamy. Edytowane przez justika28 Czas edycji: 2010-01-04 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#513 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Który podkład wybrać?
Cytat:
revlon colorstay mam aktualnie i jestem zaowolona, ale chciałabym znaleźć ten idealny, bo do tego mam pewne zastrzeżenia. no cóz będę szukać, póki nie znajdę ![]() a mam do ciebie pytanie... może zaryzykuję ten maybelline... mam bardzo jasną cerę... który odcień jest najjaśniejszy? bo czasami chcą mnie wykiwać i wciskają mi nieodpowiedni kolor:/ Edytowane przez antoninne0216 Czas edycji: 2010-01-05 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#514 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Przyczajenie
|
zgadzam się z wypowiedziami na temat Affinitone... ogólnie nie przepadam za maybelline... wolę max factora a ostatnio nawet zaczynam lubieć rimmela...jeśli maiłam bym doradzać podkłady do max factor oczywiscie maiłam parę produktów inglota niestety jak dla mnie niewypał...
|
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Raczkowanie
|
Ja osobiście uważam, że lepszy jest MF Lasting Performance. Możesz mieć jednak problem z doborem odpowiedniego odcienia, jeśli masz jasną cerę. W drogeriach numeracja zaczyna się od 102, a odcień ten nie jest zbyt jasny. Podkład ten powinien spełnić wszystkie Twoje oczekiwania, dobrze matuje, kryje rewelacyjnie. Wszystko jednak jak wiemy zależy od cery i nie każdemu niestety odpowiada to samo.....a szkoda, bo wtedy na pewno łatwiej byłoby Nam zneleźć ten idealny podkład
![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]()
#517 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
po opinii Queen zastanawiałam się nad Wonder Finish Maybelline, ale trochę się obawiam... i chyba skuszę się na MF, szczególnie, że na allegro nie jest drogi... mam nadzieję, że tym razem będzie to ten jedyny podkład, bo nie mam już sił na dalsze testowanie ![]() tobie również życzę odnalezienia twojego własnego kwc ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- wiem, że jestem tragicznie niezdecydowana i milion razy zmieniam opinię... ![]() ale przeglądałam kwc i trafiłam na ten podkład: Gosh, X-Ceptional Wear Make-up. co myślicie? ten czy MF? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Raczkowanie
|
Dot.: Podkład [cera mieszana/tłusta] pomocy!
Ja mam mieszaną cerę z niedoskonałościami i jestem bardzo zadowolona z fluidu korygującego Avene, jest leciutki i nie tworzy maski, tuszuje moje pozostałości bo bliznach, ładnie wyrównuje koloryt, nie większe niespodzianki czasem potrzebuje korektora. Nie warzy się, nie spływa, cera wygląda zdrowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Raczkowanie
|
Nie przejmuj się, ja równiez jestem bardzo niezdecydowana, także w zupełności rozumiem Twoje obawy
![]() ![]() Co do tego podkładu firmy Gosh niestety Ci nie pomogę, bo nigdy nie miałam z nim do czynienia....nie miałam nawet styczności z żadnym innym kosmetykiem tej firmy, także nie moge się wypowiedzieć nawet na temat jakości kosmetyków Gosha. Ale MF jest firmą bardzo znaną i mają według mnie kosmetyki naprawdę dobrej jakości ![]() ![]() No ale wybór należy do Ciebie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#520 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja Ci zagwarantuje że double wear jest świetny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Raczkowanie
|
też zastanawiam się nad wyborem podkładu, moim typem był Photogenic Lumessence Light od Lancome ale po przeczytaniu opinii na wizażu, zdecydowalam się spytać Was o poradę, który z gamy podkładów Lancome polecałybyście?
mam jasną cerę mieszaną. Poszukuję lekkiego rozświetlającego podkładu, który pomoże w walce z zaróżowionymi od czasu do czasu polikami ![]()
![]() |
#522 |
Raczkowanie
|
Justynko 2602 dziękuję Ci za wypowiedź i za Twoją gwarancję
![]() A mogłabyś mi jeszcze powiedzieć jaką masz dokładnie cerę, bo ja mam mieszaną ze skłonnością do przetłuszczania się w strefie T ( czyli chyba standard niestety :P ) i najbardziej chciałabym się dowiedzieć, czy ten podkład na długoooo matowi? ![]() ![]() ![]() ![]()
#523 |
Przyczajenie
|
lekki podkład ???Clinique czy Lancome... a może inny...
Witajcie dziewczyny mam duży problem z zakupem podkładu do buźki , waham się pomiędzy 4 podkładami , mianowicie:
1) Clinique - perfectly real make up 2)clinique superfit make up 3) lancome teint idole ultra 4) lancome adaptive Obecnie mam podkład estee lauder double wear light , ale chyba przestal mi sluzyc , po 4 godzinach świeci mi sie nos i czolo nienawidze tego , lubie podklady lekkie i aksamitnej konsystencji ktore nie tworzą efektu maski , i nie czuć ich na buzi , stąd caly czas używam estee lauder... ale podkład ten po jakims czasie wydaje sie znikac z buzi , jestem w stanie duzo dać za podkład byle by podołał mojej strefie T ( mam cere mieszana) , nie chce go czuć na buzi , bo im bardziej czuje podkład na buzi tym bardziej sie poce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Zadomowienie
|
Justynka530,
skusiłaś mnie tym estee lauder... i patrz co znalazłam: http://www.allegro.pl/listing/search...r+Double+Wear:) znajdź sobie w perfumerii odpowiedni podkład i zamów na allegro, bo z przesyłką kosztują prawie 50zł taniej ![]() ja chyba się skuszę na próbkę, bo jednak 100zł wyrzucić w błoto... ale problem mam. są tam double wear light i zwykłe. który lepszy? a także, który odcień jest najjaśniejszy? ![]() matko, ale ja jestem niezdecydowana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=antoninne0216;16329 758]Justynka530,
skusiłaś mnie tym estee lauder... i patrz co znalazłam: http://www.allegro.pl/listing/search...r+Double+Wear:) znajdź sobie w perfumerii odpowiedni podkład i zamów na allegro, bo z przesyłką kosztują prawie 50zł taniej ![]() ja chyba się skuszę na próbkę, bo jednak 100zł wyrzucić w błoto... ale problem mam. są tam double wear light i zwykłe. który lepszy? a także, który odcień jest najjaśniejszy? ![]() matko, ale ja jestem niezdecydowana ![]() ![]() Oooo dziękuję Ci bardzo ![]() ![]() Ja też jeszcze nie wiem, czy zakupię ten podkład, ale coraz poważniej zastanawiam się nad tym....Niedługo mam urodziny, więc może sprawię sobie taki prezencik ![]() Na temat odcienia się nie wypowiem, bo nie mam niestety pojęcia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buziaczki ![]() Kurczę....obejrzałam teraz ten link do strony, który mi wysłałaś i powiem Ci szczerze, że chyba jak już to wolałabym wydać o te 50 zł więcej w drogerii, ale mieć pewność, że nie trafiłam na żaden bubel :/ Jakoś nie jestem przekonana do prawdziwości i oryginalności kosmetyków sprzedawanych na allegro....No chyba, że ma ktoś jakiegoś sprawdzonego dostawcę to wtedy byłabym już bardziej sklonna zaryzykować ![]()
Justyna Edytowane przez Justynka530 Czas edycji: 2010-01-08 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#526 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() najgorzej tylko trafić z kolorem... chociaż jeśli o to chodzi, ja zawsze w ciemno biorę najjaśniejsze i mi pasują ![]() hmmm... trochę się "napaliłyśmy" na ten estee lauder... nie wiem, czy czytałaś wszystkie opinie, ale o ile na początku każdy go zachwalał pod niebiosa, o tyle na kilku ostatnich stronach dostawał same 1...:/ Edytowane przez antoninne0216 Czas edycji: 2010-01-08 o 18:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Raczkowanie
|
No już dawno nie wchodziłam co prawda na KWC, żeby sprawdzić opinie tego podkładu....ostatnio czytałam je jakiś miesiąc temu. To ja już nie wiem
![]() ![]() Ale nie załamujmy się ![]() ![]() ![]() ![]() A podjęłaś już jakąś decyzję dotyczącą wyboru podkładu?Czy nadal się zastanawiasz? ![]()
#528 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
myślę, że MF będzie mi towarzyszył przez kilka miesięcy najbliższych ![]() a ty? podjęłaś decyzję? ![]() bo mnie za chwilę szlag trafi. szukam na kwc podkładów i przy innych chwalą sobie bardzo Double Wear, a na stronie o nim kilka ostatnich stron jest bardzo negatywnych. i co teraz?<myśli> komu zaufać? ![]() Edytowane przez antoninne0216 Czas edycji: 2010-01-08 o 19:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Raczkowanie
|
Oj nie mam pojęcia, decyzję musisz podjąć sama
![]() ![]() Albo pójdź do Douglasa i poproś o próbki Estee Lauder DW, niektóre dziewczyny tak robią ![]() A jeśli chodzi o mnie to ja niedawno zakupiłam podkład Bourjois Mineral Matte, ale nie odpowiada mi zbytnio i właśnie nie wiem, czy go zużyć do końca, czy zacząć już teraz szukać czegos nowego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Justyna Edytowane przez Justynka530 Czas edycji: 2010-01-08 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#530 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też mam cerę mieszaną przetłuszczająca się w strefie T ze skłonnościami do niespodzianek:/ efekt matowej twarzy u mnie niestety nie trzyma sie jakoś wybitnie długo ale z pomoca sypkiego pudru w ciagu dnia można ładne wyglądać przez ponad 12 godzin ![]() jeżeli chodzi o wydajność tego podkładu to owszem starcza na dość długo jednak szklana buteleczka w jakej on sie znajduje sprawia że nie można użyć go do konca gdyż nie da się wydłubać podkładu z tej butelki to w sumie jak dla mnie jedyna wada!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Rozeznanie
|
Skoro jest mowa o podkładach do mieszanych lub tłustych buziek, chciałabym się dowiedzieć, czy któraś z Was używa lub używała Clinique Even Better? Bo zastanawiam się nad kupnem, a chciałabym jakiejś rzeczowej recenzji tego cuda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Przyczajenie
|
Dot.: podkład - kamuflaż
Witam
![]() Zdecydowanie i bezkonkurencyjnie la roche posay- toleriane!!! Nie tylko świetnie kryje ( wiem bo używam już któreś z kolei opakowanie) a przede wszystkim bardzoooo długo utrzymuje się na buzi. Mój kolor to ivory zakryje wszelkie zaczerwienienia i krostki, wystarczy nałożyć i rozsmarować pierwszą warstwę- lekko wklepać i potem ewentualnie dołożyć w strategiczne miejsca ![]() Kiedyś wypróbowałam Revlon- color stay- dobry, nie powiem ale niestety maskę z buzi robi z kolei dermablend Vichy- uwidacznia przesuszone miejsca na buzi ![]() Powodzenia w odpowiednim wyborze!!!! Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#534 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#535 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#536 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, jak Ty, ale ja nie jestem przekonana już tak bardzo, jak byłam wcześniej do tego podkładu Estee lauder DW ![]() ![]()
![]() |
#537 |
Przyczajenie
|
Dot.: podkład - kamuflaż
Zdecydowanie podkład REVLON lub ARTDECO . Ważne jest w jaki sposób nakładamy podkład, wklepujemy a nie rozcieramy !!
![]()
#538 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w sprawach kosmetyków zawsze milion razy na minutę zmieniam zdanie ![]() jak bym zamawiała jakąś próbkę to mogę ci dać link, albo jak kupię podkład to zdam ci relację w zależności, jak masz odcień cery. w każdym razie z chęcią pomogę;* Edytowane przez antoninne0216 Czas edycji: 2010-01-11 o 18:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#539 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie, że będę chciała link, jakbyś zamawiała jakąś próbkę ![]() ![]() ![]() To kiedy uderzasz do jakiejś drogerii po podkład MF? ![]() ![]() ![]() ![]() Buziaczki ![]()
![]() |
#540 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jaki podkład? Wątek zbiorczy. Tutaj zadaj swoje pytanie.
Witam,
używał ktoś może tego pudru: Max Factor, Color Genius Pressed Mineral Powder (Prasowany puder mineralny)? zapycha? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.