|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Baby
dla poprawy humoru ![]() i jeszcze klik
"Potrafię płakać a po chwili w siebie wierzyć, mimo doświadczeń mam cel, aby zwyciężyć" Szczęściara Edytowane przez LadyMK Czas edycji: 2010-01-08 o 19:46 |
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Dzięki Dziewczyny...
Ktoś mi powiedział,że i tak mimo wszystko jestem bardzo dzielna i mnie podziwia. Boli, to fakt ale od początku nie było za wesoło... Mąż się bardzo przejmował... i nadal się przejmuje... za jakiś czas znowu będziemy się starać ale na razie sobie odpuścimy. Najgorsze,że to była moja pierwsza ciąża Szczerze mówiąc mam bardzo dużą grupę wsparcia...
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
bella7 wiem co czujesz. dwa miesiące temu miałam taka samą sytuację. Początek ciąży i tu bach. Poinformowałam sporo bliskich osób o ciąży, wielka radość i później złe badanie i po sprawie. Dwa dni później @ Też moja pierwsza ciąża tak bardzo chciana. Minęło parę dni zanim przestałam płakać. Trzeba czasu,żeby to sobie wytłumaczyć i dalej żyć. Jak inni mnie pocieszali to nie rozumiałam tego. teraz jest dobrze i staramy się dalej. Wam też życzę abyście jak najszybciej byli gotowi do zmajstrowania małego dzidziulka. Trzeba wierzyć,że będzie dobrze
|
|
|
|
#3214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
Lisek15 Dziękuję Ci bardzo za słowa otuchy... to dla mnie znaczy bardzo wiele...
Przede wszystkim trafiłam w ręce wspaniałego lekarz ginekologa... od razu powiedział, że coś jest nie tak. od tamtego badania minęło 2 tyg i trach... poleciało. Uważam, że tak miało być... Nie mogłam niczego zmienić... DAM sobie jakoś radę.
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
bella7 Jak choć troszeczkę pomogło to bardzo się cieszę.Ja tak miałam i doskonale Ciebie rozumie. Będzie dobrze i wierz w to
|
|
|
|
#3217 |
|
Wtajemniczenie
|
lady MK OBEJRZALAM TEN FILMIK I SZOK,nieuwazam to za normalne,niesmaczne i wogule to dziwne to jeszcze dosc male dzieci a ucza akurat takich debilizmow
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mnie licho podkusiło i wyszłam jednak z domu a ogólnie to strasznie rozbolała mnie głowa aż było mi niedobrze, musiałam sie na chwilkę połozyć masakra może jest jakieś niskie cisnienie albo co ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- hej a Carol nie miała jakos teraz wizyty i usg? kochana jak zajrzysz daj znać jak sie czujesz i czy wszystko ok? |
|
|
|
|
#3219 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
ja dzisiaj byłam z TŻ na badaniu żołnierzyków mam nadzieję że dobrze wyjdą - kochane proszę o kciuki - wyniki za tydzień
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() Asieńko Ty to masz pamięć byłam wczoraj i dzisiaj na usg. Wczoraj prenatalne u innego lekarza, wiec tak: dzidzia calutka i zdrowiutka, wszystko w najlepszym porzadku ma 54 mm i waży 52 g taki mały kurczaczek dostałam piękny filmik jak fika i wkurza się na głowice od usg(wkleje zdjęcie z 2d i 4d-nóżek na tym jej nie widać, bo sie nie zmieściły ) lekarz badał szyjkę macicy, jest długa i zamknięta. Dzisiaj byłam u mojego lekarza, który to potwierdził i powiedział, ze plamienia sa na tylko i wyłącznie z polipa-ma 1 cm i nic z nim sie będzie robił, musze się oszczędzać żeby zminimalizowac plamienia. I musze przestac się martwić...postaram się najważniejsze, ze maluszek rośnie zdrowo. Zapomniałabym prawdopodobnie to dziewczynka to pierwsze podejrzenie jak sie sprawdzi tobędzie miała na imię Maja, a to dlatego, że chcieliśmy zeby zadna z naszych kochanych mam nie czuła się pokrzywdzona jedna ma naimię Maria a druga(moja) Jadwiga i wziełam po 2 literach z ich imion i wyszło Maja To tyle u mnie, postaram się odzywac cześciej i dziękuję kochane za pamięć Asieńko a co u Ciebie??? Ja nie jestemna bieżąco co sie tutaj dzieje, wybaczcie, poprawie się Zmykam spać kochane, dobrej nocki i słodziutkich snów
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
carol77 fajne zdjęcia. Gratuluję.
|
|
|
|
#3222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do mnie to już wiem na 100% że tej amniopunkcji nie zrobie, byłam wczoraj na usg u tego naprawdę rewelacyjnego profesora i sprawdził wszystko dzidzia ma 8cm nt. 1,6 ma śliczny mały nosek, mózg też w porządku, serduszko zdrowe, no i ogólnie powiedział że ZDROWY CHŁOPAK ![]() Spytał mnie co myśle o tych testach pappa, ja powiedziałam że wiem że już nigdy bym ich nie zrobiła i że żałuje że wogóle je zrobiłam, on powiedział że też nie za bardzo uznaje te testy i że on ma dużo takich pacjętek jak ja które zrobiły ten test i przychodziły do niego wystraszone, i powiedizał że one tylko denerwują pacjętki. Powiedział też że mam się cieszyć ciążą a nie zamartwiać że zdrowy chłopak i zaprasza mnie w 22 tyg. na następne usg. Już wiem że na 1000000000% pójdę do niego. Był bardzo dokładny wszystko sprawdził, opowiadał co i jak i wogóle kamień spadł mi z serca. No i jeszcze powiedział że młoda jestem dzidzia zdjestemrowo wygląda i on ngdy by mnie nie wysłał na amniopunkcje. Tak jak Carol dostałam zdjątka i płytkę z nagraniem i powiem wam nareszcie jestem zadowolona ![]() Hihi trochę się rozpisałam ![]() Pozdrawiam was kochane, dziękuje za wsparcie, kochane jesteście. |
|
|
|
|
#3223 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro moja chwila prawdy, także wszystko będę wiedziała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czyli z listopadowej fali mamy prawdopodobnie dziewczynkę i chłopca Edytowane przez marlenka0505 Czas edycji: 2010-01-09 o 09:31 |
|||||
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc. Po tej przerwie jakoś nie umiem się wbić.
Latko-- no i super nie ma to jak trafić na porządnego lekarza.Ja czekam do 18 na cytohormony. Poczytała na necie trochę o PCO i poszłam do rodzinnej i poprosiłam o skierowanie na TSH, dodatkowo dostałam glukozę, morfologie i cholesterol i wszytsko ok. tylko cholesterol poniżej normy, ale ja już zawsze tak mam. Porozmawiałam z nią na temat naszych staranek. I kurcze szkoda, ze nie jest ginem. W każdym bądź razie poleciła mi jednego specjaliste, zeby isc do niego z M. No cóż porobimy badania i pójdziemy, bo on przyjmuje tylko prywatnie. TZ dostał skierowanie do androloga. Niech też idzie się przebadać ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Zapomniałam Caroll - piękne zdjęcie. I fajny pomysł z imieniem. U mnie dziecko musiało by się nazywać Bazo lub Zoba
|
|
|
|
|
#3225 |
|
Wtajemniczenie
|
latko cisze sie ze wszystko ok naprawde ile nerwowo to szkoda gadac normalnie
carol sliczne zdjecia maluszka
|
#3226 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
ja czuje sie dobrze, tylko chcialam miec pewnosc Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|||||
|
|
|
#3227 | |||
|
Zakorzenienie
|
witajci kochane
Cytat:
![]() a co do imienia to moje ulubione i ja chciałam dać dziewczynce jakby była tak na imię tylko niestety musiałam zmienić plany bo mojemu tz sie nie podobało więc myśleliśmy nad oliwką , hanią i marceliną![]() a u mnie stara bieda, chce spróbować bzyknąć się w tym miesiącu w dni płodne ale nie nastawiam sie ze sie uda , bo szczęscia aż takiego to ja nie mam ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3228 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Laseczki!
Cosmaaaa jak tam twoje dolegliwości? Ja właśnie czekam z utęsknieniem na @ i rozpoczynam po przerwie nowe staranka. Powiem wam, ze ten wolny czas dużo mi dał. Odpoczęłam psychicznie od myślenia czy się udało czy też nie. Przez ten czas mierzyłam tylko temperaturę by mieć jakieś później rozeznanie. Wczoraj po wieczornym prysznicu zobaczyłam obwódki ciemniejsze wokół sutka i normalnie zaczęłam się śmiać sama z siebie. Wiedziałam, że jak bym się starała to wym się teraz wkręciła. Dobrze znać swoje ciało przed @. Ja mam jeszcze 7 dni oczekiwania na tą małpę i wiem, że nie przyjedzie wcześniej bym mogła rozpocząć cykl starankowy
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Aa2 --> póki nie zrobię tych hormonów, to się nie martwię, bo PCO to jeszcze nic pewnego.
Kurde mol zimno takie a ja do sklepu muszę iść. Brr... |
|
|
|
#3230 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!!!
Carol i Latko super ze z waszymi dzidziami wszystko dobrze Pepus i Asia staranka czas zaczac . Na pewno szybciutko sie uda.A ja zaszylam sie dzisiaj w domu bo pogoda dalej sie pogarsza. Jeszcze nigdy tak tu nie padal snieg. Jest pieknie oczywiscie ale drogi sa kompletnie nieodsniezone wiec jest tez bardzo niebezpiecznie. Martwie sie o tz-a bo on nie umie usiedziec na tylku i ciagle gdzies jezdzi wiec teraz jak go widze robie obrazona mine i mu zarzucam ze mu nie zalezy na mnie i na dzidzi. Teraz jest juz w drodze do domu ale ciekawe ile tu ze mna posiedzi. A ja sie biore za Simsy . A co dawno nie gralam.Sas gdzie ty sie podziewasz?????? |
|
|
|
#3231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dobrze że sie nie martwisz bo nastawienie też jest ważne ![]() kurcze jak ja bym chciała żebyśmy wszystkie zafasolkowały i nie miały żadnych problemów, mogłybysmy sobie zmienić tytuł watku na "ciężarówki " mi też sie nie chce wyłaznić ale musze , umówiłąm się na babski wieczór, zamierzamy wypić dobre winko i pogadać ![]() a tak wogóle to mąż mnie normalnie olał od rana nie dzwonił a jak teraz do niego zadzwoniłam to mi powiedział że nie ma czasu ![]() chyba sie jutro za karę do niego nie odezwe impreza firmowa a on mówi że czasu nie ma jakby conajmniej ciężko pracował![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
już to widzę jak przez cały tydzień mój bedzie biegał i sie podlizywał |
||
|
|
|
#3232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiesz Kasiu jak będzie maleństwo to już będzie więcej w domu - tak jest z moim bratem, a jego krzesło to w tyłek parzyło! A teraz tatuśkuje już 3 lata.
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie słonka
![]() Dziękuję Wam wszystkim i każdej z osobna nie będę wymieniać po kolei, bo się pogubiłam jesteście najukochańsze![]() Karolinko strasznie sie ciesze!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!Widzisz, grunt to dobry lekarz i porządne usg!!!! Ja też w 22 tyg idę do tego samego co byłam, nawet jak mój prowadzacy bedzie tez chciał zrobic, lepiej mieć wiecej konsultacji i byc pewnym i spokojnym!!! Ciesze się, ze podoba się Wam imie Maja powiem Wam ze nigdy bym nie przypuszczała, ze bedę chciała właśnie tak dac małej na imię ale to słodkie i ciepłe imię i widocznie tak miało być co do płci Twojego maluszka, to popatrz dziewczyny miały nosa super, ja myślałąm, ze moje małe to bedzie synuś, no ale będę miała kolejną księzniczkę no chyba, ze jeszcze coś się wykluje Karolinko Twój bebjbik tez tak szlał jak lekarz głowica po brzuszku jeździł?? Moja to juz wiedziała kiedy bedzie następne dotknięcie i kopała jak szalona, jak to super wyglądało, nawet rączkami wywijala ze złości Moze uda mi się pokazac Wam niedługo filmik, musimy go przekonwertowac bo zajmuje ponad 1 GB a te zdjecia które wkleiłam, to z niego wyciete bo te co dał to czarno białe a tak w kolorze mogłam Wam pokazać.Scio, Asiu i Pepus kochane trzymam mocno za Was kciuki żeby szybciutko sie udało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!Za resztę staraczek równiez ![]() Fajnie, że możecie sie poprzytulać, ja niestety mam nakazaną wstrzemięźliwość przez ten wredny polip, a teraz bym poszalała no,ale dzidzia najważniejsza jakoś wytrzymam te parę miesięcy![]() Marlenko nie martw się, na pewno wszystko bedzie dobrze jutro!!!!!! Dawaj znac od razu!!!!!!! Ciekawe czy będzie chłopczyk czy też kolejna księżniczka Cosma a Ty nie szalej z dietami!!! Ja na 1200 kcal rok jechałam i nie wyniszczyłam organizm a schudłam tyle co chciałam, teraz tylko 1,5 kg mam więcej, bo jem mało, jakoś smaki mam mniejsze niż przed ciążą, nawet zgagi pomimo brania jeszcze duphastonu mi odpuściły no ale jak napisałam, to pewnie sie pojawią![]() Aha Magdziu czy mogę prosić o zmianę terminu porodu na 21 lipca?? Już 2 usg tak pokazały wiec ufam im a nie temu liczonemu terminowi z palca ![]() Miłego dzionka kochane moje, ide leżeć, bo sie dzisiaj już nałaziłam i słabo mi sie robi.
|
#3234 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
kojarzylam tylko wszystko z ostatnich dni, czy tyg co mi bylo i myslalam ze moze jakims cudem 'wpadlismy' Balam sie tylko ze bralam caly czas tabletki i ze cos mogloby sie stac, wiec dla psokojnej glowy jeszcze raz sprawdzilam i jest oki ![]() Ta moja gin mnie tak na poczatku wytraszyla jak mialam plamienia i ona mi kazala sie dodatkowo zabezpieczac, a mysmy to zbagatelizowali Ciesze sie ze reaktywujecie staranka, mam nadzieje ze zdystansowani, wyluzowani i pelni nadzei szybko ujrzycie 2 grube krechy!! ![]() ![]() Cytat:
Po pierwszym dniu odpuscilam Teraz jem, ale jem mniej niz slonik a wiecej jak mroweczka, czyli mysle ze tyle co powinnam
|
||
|
|
|
#3235 |
|
Wtajemniczenie
|
Carol, latkoo to już w 12 tygodniu mozna rozpoznać płeć??????Chyba ci wasi lekarze maja jakis super-hiper sprzęcior!!!!Ja na USG 4D mam zamiar iść tak w 20 tygodniu bo podobno wtedy lepiej wszystko widać.Narazie będę żyć w nieświadomości kto tam w brzuszku mieszka.Cieszę sie, że u was wszyssko dobrze.
Jak bylam wczoraj u lekarza to pytralam o pappa i też mi mowil, ze jak usg ok to to tylko niepotrzebny stres.Często okazywalo się po amniopunkcji, że dzidzia zdrowa, a niekiedy po amniopuncji dzidi juz niestety nie bylo.1-2% ryzyka poronienia wydaje się niewiele, ale to znaczy że na 100 zabiegów jeden lub 2 moga sie nie udać....
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Taka pogoda, a ten mój chłop właśnie dziś se pojechał do Norwgii z kumplem na wycieczkę
![]() Ale te pięć dni, których go nie będzie postanowiłam wziąć się za siebie. Koniec ze słodyczami, frytkami, chipsami, napojami gazowanymi itd. Przerzucam się na chrupki chlebek. Właśnie gotuje sobie zupkę pomidorową, zaprawie ją jogurtem, a nie śmieteną, ciekawe czy będzie smaczna ![]() Caroll aa2 bo doszłam do wniosku, ze od tego zamartwiania to nic mi nie przybędzie
|
|
|
|
#3237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście staram się jeść tylko do 20 , a później pijam tylko herbatkę zieloną bądź czerwoną bez cukru. Na słodycze patrzeć nie mogę od jakiś 2-ch tygodni, jak zjadłam w niedzielę ciastko i to małe bez kremu to skończyło się Aż mi wstyd było tym bardziej, że byłam w gościach Teraz mam straszną ochotę na ogórki kiszone i nie wiem czy to przed @ tak? Zawsze miałam zapotrzebowanie na pomidory i sok pomidorowy jak zbliżał się termin @. Teraz wszystko się pomieszało.
|
|
#3238 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hello no 1 super ten z tym bobaskiem ale ten drugi wcale dla mnie nie jest fajny tam kipi erotyzmem na km normalnie mimo ze wiem ze to taniec to wcale tak nie wyglada dla mnie masakra ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#3239 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i zgadnijcie kto ma najwięcej postów heh a ostatnio przecież tak mało się odzywam![]() Cytat:
świetnie, że wszystko w porządku Cytat:
cieszę się bardzo![]() Pepus i Asia także życzę udanego rozpoczęcia staranek oby szybko te fasolki do was trafiły![]() kochane a ja nadal trzymam się swojego planu i działamy spontanicznie... udawało nam się nawet trzymać, że przytulanki były co drugi dzień (a czasem i częściej ) ale to na początku cyklu a teraz jakoś tak mniej się przytulamy no ale to może dlatego, że ostatnie 3 dni pracowałam i przychodziłam padnięta... jejku dziewczyny macie czasem tak, że na gg podłączają się jakieś nieznane nr i chcą "poklikać"? ja mam właśnie dwóch takich natrętów i normalnie załamka do jakich sztuczek się tacy posuwają... normalnie gdyby mój tz tak robił to bym chyba go udusiła...
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam zaznaczone w gg nie przyjmuj rozmów od nieznajomych i mam od nich spokój a jak chce zeby miał ktos mój numer albo na chwile to odblokuje albo sama podaje swój numer
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...
Już 28 cykle staramy się o dzidziusia 

Aż mi wstyd było tym bardziej, że byłam w gościach
Teraz mam straszną ochotę na ogórki kiszone