|
|
#1321 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zachodniopomorskie Panny Młode
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1322 |
|
Przyczajenie
|
"edyta n My mamy wesele w Medze (170 zł. z poprawinami). Nie wiem, ile teraz bierze Karol Skiba, bo ceny mogły ulec zmianie, ale jeśli chodzi o nas, to zapłacimy 1500 zł. (plener i zdjęcia z całego dnia). A Wy co macie już załatwione? "
Aha, no my wczoraj objechaliśmy sale w całym Kołobrzegu, teraz przez week się zastanawiamy którą bierzemy i po niedzieli idziemy wpłacić zaliczkę, terminy na koniec września są jeszcze wolne w większości ośrodkach, o Medze też myślałam, a jak tam z noclegiem dla gości jakie ceny i czy można? a w tej cenie 170zł masz już cenę za orkiestrę czy nie? A fotografa to mamy jednak znajomego i kamerzystę, samochód też załatwiony i takie tam pierdułki, pozdrawiam miłego weekendu
|
|
|
|
|
#1323 |
|
Raczkowanie
|
Orkiestra we własnym zakresie. Jeśli chodzi o nocleg, to można zakwaterować gości, ale nie wiem jakie są ceny, bo od nowego roku się zmieniły. My i tak będziemy kwaterować gości w innym miejscu, bo wydaje mi się, że w Medze będzie dość drogo. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1324 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
choc my ja pierwszy raz zobaczylismy na zywo i wygladala lepiej niz na fotkach wiec teraz inne auta tez chcemy najpierw zobaczyc na zywo zanim podejmiemy decyzje. |
|
|
|
|
|
#1325 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
P.S. Ile u nas dzisiaj śniegu
|
|
|
|
#1326 |
|
Przyczajenie
|
aha a jak z dekoracją, sami dekorujecie i bierzecie jakąś firmę?
|
|
|
|
|
#1327 |
|
Raczkowanie
|
A czy Karol Skiba spisał z wami umowę? Bo słyszałam, że nie jest zwolennikiem umów... Ja ślubuję 05 czerwca 2010 też jestem z Kołobrzegu i również zastanawiałam się nad Skibą.
|
|
|
|
|
#1328 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Umów się z nim i sama zobacz, jak to wygląda. I na Twoim miejscu krócej bym się zastanawiała, bo wiesz, że z dobrym fotografem, to jak z zespołem - szybko brak wolnych terminów. Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- W sumie to w standardzie sali jest już dekoracja. W naszym zakresie jest przystrojenie ściany za nami i ewentualnie jakieś balony, a tym zajmiemy się sami
|
|
|
|
|
|
#1329 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak Chrysler to mała limuzyna i dużo miejsca w środku jest ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My kupiliśmy takie drewniane ramki/albumy (takie skrzyneczki)+kwiaty
|
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam, nic niezwykłego poza tym, że obejżałam sobie z bliska Lincolna Eskalibura i nawet sobie wsiadłam do środka
Znajomi pozbierali ulotki, dla nas nic ciekawego nie było, tylko 1 wystawca miał same garniaki i Pani udzieliła mi info i zniżkę chciała dać. A tak, to to samo, co w zeszłym roku, nawet cukierki chyba te same, bo zęby szło połamać Ogólnie nci ciekawego, chyba, ze ktoś sali szuka, ale nawet i to nie, bo nie ma jak pojeździć po salach i obejżeć. A pokaz sukni nieciekawy.
|
|
#1332 |
|
Raczkowanie
|
Czyli nic mnie ciekawego nie ominęło
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
absolutnie nic
nooo chyba, że chleb ze smalcem jest dla Ciebie nigdzie indziej niedostępny
|
|
#1334 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nam za to podobal sie ten zielony Chevrolet Caprice no i mamy jeszcze wiekszy dylemat co do auta. Za to spotkalam sporo znajomych i to okazalo sie tez, ze duzo z nich sie wystawialo, szkoda tylko ze o czesci wczesniej nie wiedzialam ![]() Poza tym, ja mialam tam rzut beretem bo mieszkam w Zdrojach ![]() aha, a ta limuzyna to fajna by byla na wieczor panienski
|
|
|
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
Popieram, że te targi to lekki niewypał. Tzn. można się było zaopatrzyć w całą masę makulatury, ale jeśli chodzi o jakieś konkrety to już gorzej. Wystawione suknie były takie sobie tzn. na widok żadnej z nich serce mi szybciej nie zabiło
![]() Najładniejsze faktycznie były chyba samochody w tym ta mega długa biała limuzyna Nazwy nie pamiętam, ale miała w sobie to coś
|
|
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
My z Tż uczyliśmy się asretywności: "Wizytówka fotografa? Nie!", "Wizytówka kamerzysty? Nie!", "Fontanny czekoladowe?Nie!" "Wizytówka-samochody? Tak, poproszę"
![]() Puchatkowa ta wielgachna? Ten "autobus", jak to się śmialiśmy? Tzn powiem tak... samochody były w lepszym stanie, niż te w zeszłym roku, szczególnie limuzyny, bo w zeszłym roku limuzyny miałam wrażenie, że się zaraz rozsypią
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2010-01-13 o 08:15 |
|
|
|
|
#1337 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny dawno mnie tu nie było...ale mam zamieszanie w pracy
Co do tergów to bylam i żałuję, nic mi się za bardzo nie podobało, a najmniej to sulienki kurde zawiodłam się i mam nadzieję ze w salonach będzie lepiej...masakra....zaczy nam się tym denerwować...:/ Hej Chilanes my też jedziemy chlyslerem 300c czarnym tylko na nasze szczęście płacimy tylko za paliwo!!!! ![]() A i ostatnio byliśmy w kościele mamy już zaklepaną i datę i godzinę także 11 wrzesień o 16.00 cholera coraz bliżej nie mam jeszcze tylko zaproszeń....i nie mogę się zdecydować za bardzo.. (
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna super, że macie taką możliwość płacić tylko za paliwo
![]() Z zaproszeniami jest jeszcze czas, ja bym na Twoim miejscu pochodziła po salonach
|
|
#1339 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wsadzacie do zaproszeń np karteczki że zamiast prezentów pieniążki chcecie ?? i takie tam ??
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, my wypisaliśmy taki wierszych, będzie na górze nad treścią zaproszenia (tam akurat wyszło miejsce)
![]() Szanowni Goście Aby ulżyć Wam udrękę, co za paczkę dać w prezencie Młoda Para podpowiada i zarazem pięknie prosi, by w kopertę włożyć grosik, tyle, ile każdy może, za co z góry Szczęść Wam Boże! Narzeczeni Chcemy kupić to, co nam się będzie podobało i co będzie nam potrzebne, zamiast dostać to, co ktoś uważał za stosowne. Miał być inny, połączony z prośbą o wino, zamiast kwiatów, ale stwierdziłam, że to już za wiele i albo jedno albo drugie
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2010-01-13 o 09:51 |
|
|
|
|
#1341 |
|
Raczkowanie
|
no własnie ja tak rozmyślam o kasie na pewno wsadze, ale zastanawiam sie jeszcze nad tym winem.. w sumie u nas duzo gosci przyjezdnych wiec na reke pewnie by im to było ze zamiast kwiatkó butelke wina
zastanawiam sie .... w tym tygodniu ostatecznie uzgadniamy godzine slubu i zamawiam zaproszenia
|
|
|
#1342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A o samochód to chodziło mi właśnie o ten wielki biały autobus Fajny, ale u nas by się pod kościołem nawet nie zmieścił No i na pewno ciężkie pieniądze by za niego chcieli ![]() Cytat:
Ale o winie nigdy nie słyszałam, a jest to naprawdę dobry pomysł Tylko czy na to też są jakieś wierszyki
|
||
|
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Pomyśl, jeśli amsz dużo takich gości to czemu nie, ja i tak wiem, że niektórzy krzywo będą patrzeć na wspomnienie o kasie, a co dopiero jeszcze "wydziwianie" wg nich z winem, itd
Ale też chciałam pierwotnie![]() Też są na to wierszyki
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2010-01-13 o 10:50 |
|
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Mi nawet nie chodzi tylko o przyjezdnych bo ich wcale dużo nie będzie, ale ogólnie, że jest to może pomysł lepszy niż kwiaty, które i tak zwiędną
![]() No chyba, że wszyscy pokupowaliby nam storczyki |
|
|
|
|
#1345 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie... dlatego ja wsadzę te karteczki
zawsze to milej mieć wina jakieś na wieczory niż kwiaty wyrzucić do kosza... mi tam z kwiatów wystarczy moja wiązanka żebym miała kilka dni jeszcze po weselu ![]() A co do ubioru... to trzymacie się zasady, że trzeba mieć coś pożyczonego... starego... ?? jakoś nie jestem przesądna i sceptycznie do tego podchodzę...
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się tych zabobonnych wytycznych nie zamierzam trzymać
|
|
#1347 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak samo nie zamierzam a z resztą to tak bardziej (jak dla mnie) są to zabobony typowo zza oceanu....
)
|
|
#1348 |
|
Raczkowanie
|
A czy będziecie chodziły na jakiś kurs tańca?? ja właśnie dzwoniłam do szkoły "Astra" i organizują jakiś kurs dla kilku par, spotkania raz w tygodniu - koszt miesięczny 130 zł.
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
My nie bardzo mamy taką możliwość, bo dzieli mnie z Tż 150 km, wiec nie ma jak wybrać szkoły. A poza tym by naprawdę się nauczyć ładnie tańczyć trzeba by z 20 lekcji wziąć, a to już spory koszt.
|
|
#1350 |
|
Raczkowanie
|
Planując swój ślub zawsze myślłam, że będę miała cudowny idealnie dopracowany pierwszy taniec-ale w miarę upływu czasu jak patrzę na inne, znajome młode pary jak strasznie denerwują się czy nie pomylą kroków czy nie zapomną układu to stwierdzam, że ja osobiście nie chcę tego dodatkowego stresu.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

62->61->60->59->58->57

A tak Chrysler to mała limuzyna i dużo miejsca w środku jest ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Nazwy nie pamiętam, ale miała w sobie to coś
(