|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Lila on sie usmiecha przez sen
![]() ![]() Kancia ale sie usmialam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#302 | |||
Raczkowanie
|
Witam w biały poranek
![]() Zasypalo nas na maksa, małż trochę odśnieżył pod garażem, ale nie wiem czy autami da się wyjechać ![]() ![]() Cytat:
![]() rozstępów nie miałam przez dłuuuugi czas... teraz wylazły w okolicy pępka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No kurde, niech mi się potomek nie wygłupia i siedzi... Bo do szpitala to chyba tylko saniami ![]() Poczytałam wypowiedzi doswiadczonych i chyba też zainwestuję w te nakładki... Ale te rozmiary - też nie wiem jak dobrać ![]() Lila - pięknie wyglądasz ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
BAN stały
|
witajcie
![]() ![]() wyszlam dzis ze szpitala z malutka.... ![]() ja sie ogarne...i to napisze opis porodu i wstawie fotke...Jowitki... ![]() Gratuluje mamusia ktore urodzily ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
co do pogody to ja mam 50km do szpitala w ktorym bede rodzic,mam nadzieje ze dojade
![]() kancia skad ja znam te ceny ..ehh aldii moj synek przy skurczach sie czesto bardziej rusza agape ![]() malinka buleczki ![]() ![]() lila ale slodziutki ![]() kancia filmik pierwsza klasa ![]() napisalam dzis maial do mojego szamana z rekalamacja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
Malga
![]() Agusiamatyldka nie martw sie ja mam dalej ![]() To, ze Krzys sie mniej rusza moze byc oznaka zblizajacego sie porodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My dzisiaj obiad zamawiamy niestety od nas nie da się już wyjechać, cała droga zatarasowana przez tiry, oby małej nie chciało się dzisiaj wychodzić bo musielibyśmy wzywać karetkę , straż sama nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Rozeznanie
|
ale dzisiaj ze mnie kaleka
![]() ![]() poza tym.. byłam niedawno w toalecie, wkładka czysta, ale po załatwieniu się na papierze zobaczyłam coś długiego, gęstego, podbarwionego krwią (takie jasnoczerwone) i powstaje pytanie czy aby to na pewno był czop ![]() dzisiaj miałam badaną czystość wód rano i gin mi mówił, że mogę po tym trochę plamić no ale już siusiu byłam kilka razy i było czysto.. ![]() zadzwoniłam do gina i powiedział, że mógł to być czop ale to też że mogło być po tym badaniu i już zgłupiałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I czekamy na fotki ![]() Ciekawe jak ja rozpatrzy ![]() Agusia ...już niedługooooooo ![]() Olivka na poparzony paluszek ![]() ******************* A ja glupia przeglądam kalendarz...ku przestrodze (po tej przygodzie z mamą grudniową ) i zastanawiamy się jako alternatywa nad imieniem dla chlopca ![]() Mąż mówi że bezpieczniej będzie jak obmyslimy ![]() A ja ciągle mam nadzieję że tam jest Pysiolinka ![]() I nic mi sie nie podobaaaa ![]()
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
wow-ale dzisiaj wysyp czopów
![]() xmila na Ciebie jeszcze czas, więc zaciskaj nogi...!! oliviaoO mi wychodzi ten czop podobnie,podcieram się i mam go na papierze..i za jakiś czas jak idę to znów go mam na papierze - wczoraj wypadł mi jeden kawałek, dzisiaj rano za jednym razem dwa kawałki i z 2h póżniej znów kawałek, za następnym siku znowu...generalnie wyłazi cały dzień już..z tej okazji zapakowałam torbę,bo miałam wszystko rozpierniczone....
#310 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#311 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja się śmiałam, bo u nas zawiewa śniegiem niemiłosiernie jak i u Was, że dziś nie byłby dobry czas na rodzenie bo ani wyjechać stąd ani doczekać się karetki, no ale stwierdziłam że w końcu mam sąsiada ginekologa i sąsiadkę położną to w razie W poród w domu, a jak nie to helikopter niech przyleci i mnie ratuje albo będziemy dzwonić do stadniny koni żeby mnie saniami odwieźli ![]() no ale póki co za rodzenie się nie zabieram a za referaty na ochronę środowiska ![]() lila - śliczny synuś i piękna kochająca mama ![]() malga - gratulacje i czekamy na zdjęcia Jowitki (rozumiem że ani Józefinka ani Izabela nie pasowało do niej?) wszystkie mamy które są na wylocie do rozpakowania ![]() aha - co do osłonek ja mam z canpola rozmiar uniwersalny (czyli L) i wydaje mi się że są nieco za duże a brodawek wcale nie mam ani małych, ani wklęsłych ![]() chcę się wybrac jeszcze do sklepu żeby sobie obejrzeć w rozmiarze S (bo M w ogóle nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 |
Raczkowanie
|
Ingrid gratulacje!!!!
![]() ![]() Lila śliczny synuś Dziewczyny dziękuję za komplementy dla Idusi. Piękne fotki dzieciaczków i mamuś. Trzymam kciuki za mało bolesne porody. Majkela jak przeczytałam Twój opis to normalnie aż mnie zaczęło boleć ![]() ![]() Agusiamtyldka ja w środę pojechałam do ginki na usg, bo mała się mniej ruszała i ona powiedziała, że może się szykuje do porodu, no w czwartek w nocy urodziłam ![]() Jeśli chodzi o czop, to mi tak odchodził kawałkami, taka glutka chyba. Też myśle, że lepiej używać nakładek i karmić niż nie. Z tym, że za drugim razem karmienie nie jest takie fajne, zwłaszcza jak się trzeba ograniczać z jedzeniem ![]() Może któraś z mam coś mi podpowie co jeszcze można robić??? |
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
witam ja wczoraj mialam wizyte w szpitalu i ostanie usg bo tu tylko 3 sa maly wazy 3150 a na koniec powiedziala babka do TZ no to teraz mus pan pilnowac bo na dniach bedzie dzidzius
![]() ![]() lila cudne malenstwo ![]() malga no to czekamy na zdjecia i opowiesci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki jutro wszystkie musimy się ruszyć z domku, albo wykurzyć tż-ów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Raczkowanie
|
mamaidy jak przyloze reke do brzucha to sie lekko porusza ale tak sam z siebie to nie...a ostatnie dnie szalal wiec jakas zmiana jest..
wywolywalismy z mezem naturalnie i teraz siedze i czekam na skurcze ![]() ale pewnie znowu bedzie lipton....ja nie wiem co mysmy zrobili kilka tyg temu podczas takich skurczy dostalam... ![]() wogole to jestem mega zniecierpliwiona i na przemian smutna i zla... |
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
Wtajemniczenie
|
Odnośnie WOŚP dlaczego żyjemy w takim chorym kraju?
![]() ![]() Jak czytam takie rzeczy normalnie mi wstyd za tych ludzi http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...l?ticaid=196ea |
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() dzisiaj kupiliśmy w końcu wózek ![]() ![]() ![]() Porobiłam zdjęcia aparatem, żeby się wam pochwalić włączam i jakiś bład karty ![]() Kupiliśmy taki nietypowy znalazłam coś o nim na necie : http://www.dadaparadisogroup.pl/images/etno_black.html pierwsze jak weszłam do sklepu to stwierdziłam że wszystkie tylko nie ten, bo jakiś taki pstrokaty, ale teraz coraz bardziej mi się podoba. 3 częściowy z wszystkimi funkcjami jakich szukałam, w miarę lekki, z pompowanymi kołami. Dodatkowo śpiworek do spacerówki, moskitiera, folia przeciwdeszczowa no i gratis dorzucili nam wyprawkę do szpitala. ![]() Wózek polskiej firmy, więc cena dosyć przystępna za cały zestaw 900zł i jakoś odrazu humor mi się dziś poprawił ... ![]()
#318 |
Zakorzenienie
|
Bardotka nie bedę nic pisac bo nie chce nikogo obrazić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#320 |
Zadomowienie
|
Bardotka, Kancia -zgadzam się z Wami, poprostu szkoda słów...
#321 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() W imieniu Adaśka dziękujemy za komplementy ![]() ![]() Oj pisałam ostatnio, że to taki aniołek ale chyba rośnie nam na małego terrorystę ![]() lila12 śliczny synek i mamusia ![]() ![]() Kancia ale super komandos ![]() ![]() ![]() Malga19 fajnie że już w domu ![]() bardotka szkoda słów ![]() gooha gratuluję zakupu ![]() oliviaoO agusiamatyldka może spróbujcie przysiadów, podobno skraca się wtedy szyjka ![]() ![]() Jeśli chodzi o czopa, to mi dopiero wyłaził przy porodzie. Ja mam osłonki z aventu od koleżanki, ale na razie nie stosuję. Widocznie mały dobrze chwyta no i stosuję bepanthen. Kurcze tak mnie tam wszystko na dole ciągnie, że ledwo siedzę ![]() O i mam pytanie: jakie warzywa i owoce można jeść na surowo ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2010-01-09 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#322 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ostatnio na tapecie mam wcześniejsze emerytury nauczycieli itp. ale juz się gryzę w język hihih ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Zadomowienie
|
Lila jaka z Ciebie piekna mama!!!!!
![]() Komandos pierwsza klasa!!! Ja mam z Canpola rozmiat L i stwierdzam, że mógłby byc mniejszy jak na maleńką buźkę Oli, ale Ola daje rade i ciągnie przez niego mleczko. Ale kupiłam je, bo innych rozmiarów nie było, a na dodatek kupowała je moja siostra i ze mną kontaktowała się telefonicznie, więc wiecie jak to jest. Gdybym teraz miała jeszcze raz kupowac, to z rozmiarów S, M, L wzięłabym środkowy. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny! Znalazłam Wasz wątek przypadkiem i stwierdziłam ze z checia bym sie przyłączyła z racji tego ze temat jest bardzo dla mnie aktualny! Bowiem w poniedziałek zaczynam 37 tc.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#325 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do twojego pytania, to tu raczej lekarzy na forum nie ma a takimi rzeczami powinin zająć sie lekarz ginekolog zwłaszcza przed porodem. Twój gin nie ma pomysłu jak to zwalczyć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#326 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoją drogą to dla lekarza ginekologa pacjentka w ciąży z takimi dolegliwościami powinna być "sprawą" priorytetową ale masz racje oni teraz tylko kasa a reszte mają w czterech literach. A kto tam u Ciebie w brzuszku sie ukrywa? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej idź do innego lekarza i tyle...
![]() |
#329 |
Rozeznanie
|
Dobry wieczór.
Brzuch mnie mocniej boli i wzięlismy córeczkę na noc do nas, i już zasnęła przy jedzeniu ![]() ![]() Małż odśnieżył i przepalił auto, ale jakby co to chyba taxi wezwiemy. Pada deszcz i zamarza od razu, warunki do jazdy nieciekawe.W ostateczności pójdziemy z buta (ok 1 km). Ja używałam nakładek do karmienia z Aventu, bez rozmiaru. Bardzo pomogły na początku złapać Małej moje płaskie brodawki i chroniły przed dalszą masakrą. Po ok tygodniu dograłyśmy się i już były zbędne. Lila, wygladasz kwitnąco, Bartuś ![]() Kancia zabawy na śniegu super. Ps. To ja, 38 TC. Też mi zimno wyskoczyło( któraś z Was pisała o tym dziadostwie), lekarz zalecił duzo pić i dodatkowo zażywać wapno, to szybciej zejdzie Edytowane przez joli31 Czas edycji: 2010-01-09 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
Ale się dziś zmachałam... poukładałam nasze graty w garderobie, bo po tym remoncie i przeprowadzce wszystko leżało w kartonach na podłodze, jeszcze planowałam prasowanie ciuszków ale już mi sie nie chce...
![]() Co do tych nakładek to ja też o nich myślałam, ale nie mam jeszcze kupionych. Po odpowiedziach mamuś jednak doszłam do wniosku że trzeba zakupić ![]() Lila - wyglądasz promiennie, potwierdzam to co pisały dziewczyny, nie widać zmęczenia tylko śliczną mamuśkę ![]() A Bartuś ![]() Kancia - ten Twój komandos ![]() Malga witamy ![]() ![]() no właśnie same czopy na tapecie ![]() Od kilku dni mam tak więcej śluzu, szczególnie rano jak wstanę to coś mi wycieka ale mam nadzieję że to nie czop ![]() elcia ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() gooha gratuluję zakupu wózka ![]() mysiapysia witamy ![]() Może w przypadku grzybicy jest analogicznie?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.