Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-09, 18:14   #3241
margo80
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

Emerald - wszystkiego naj na nowej drodze życia

[a swoją drogą to ciekawe ślubować w taki zimowy dzień. pewnie było jak z bajki ]

od ponad godziny dzidek smyra mnie delikatnie w różnych miejscach i z różnymi odstępami czasowymi. ale fajnie

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 18:22   #3242
annLee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Tu jest link do strony gdzie sa te meble , mamuska ktore spodziewaja sie dziewczynek polecam wejsc w galerie mebli Cinderella naprawde piekne i takie pewnie bedzie miala kiedys moja corka zawsze mi sie podobaly .

http://www.fsfavorit.pl/katalog.php?idk=19
pięękne
ehhh.... szkoda,że nie mam miejsca na takowe

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16354681]Dziewczyny, przecież dzisiaj Emerald Sea ślubuje

EM, najlepszego na nowej drodze życia Obyście dali radę i we dwoje, i we troje Powodzenia
[/QUOTE]

: roza::r oza::ro za:

Kropko-nie wiem co panią dr.powodowało,ale nie było to miłe.Jest lekarzem rodzinnym a nie ginekologiem i tym niby tłumaczyła,ale IMO zrobiła to w bardzo wredny sposób i jako kobieta powinna zrozumieć.A może jest starą panną?

Dafreen-wózio super,brałam go pod uwagę,ale zwyciężył inny.Brzusio śliczny i malutki

jeśli chodzi o kocyki to przydają się różnej grubosci-te cieniutkie bawełniane i te grubsze.Chyba mikrofaza jest najmilsza
ja mam jeden taki ,że z jednej strony polar a z drugiej mikrofazowy kupiony kiedyś w Lidlu,super się sprawdzał

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 18:29   #3243
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Niezła cena.
Ja mam na uwadze parę sztuk fotelików za 300-330zł. Obadamy z mężem sprawę koloru i kupimy. Tyle że bez adapterów.
Ale może ustrzelimy je razem z gondolą, bo szukamy Quinny, a one pasują do Maxi Cosi.

Ja pościel mam, za to nie mam kocyka. Nie wiem jaki kupić. Mikrofazowy, polarowy, jaki jest dobry??
ja chcę adaptery bo my w sumie dużo jeździmy samochodem po znajomych, rodzinie i łatwiej nam będzie zabrać BJ w foteliku i tylko stelaż niż targać całą gondolkę
ja kocyki mam dwa bawełniane, wklejałam wcześniej zdjęcie, chcę jeszcze jeden grubszy i jeden polarkowy tylko chciałabym z jednej strony polar z drugiej bawełnę... kołderke w razie czego też mam do łóżeczka bo dwie przyszły w komplecie z wózkiem, jedna cieniutka, druga grubsza więc jakby się okazało, że jest jeszcze zimno i kocyk nie starcza to będziemy mieć kołderkę, a do spania mam jeszcze śpiworek taki na suwaczek z szelkami. poluje jeszcze na rożek, jeden chciałam kupić.

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
pięękne
ehhh.... szkoda,że nie mam miejsca na takowe

: roza::r oza::ro za:

Kropko-nie wiem co panią dr.powodowało,ale nie było to miłe.Jest lekarzem rodzinnym a nie ginekologiem i tym niby tłumaczyła,ale IMO zrobiła to w bardzo wredny sposób i jako kobieta powinna zrozumieć.A może jest starą panną?

Dafreen-wózio super,brałam go pod uwagę,ale zwyciężył inny.Brzusio śliczny i malutki

jeśli chodzi o kocyki to przydają się różnej grubosci-te cieniutkie bawełniane i te grubsze.Chyba mikrofaza jest najmilsza
ja mam jeden taki ,że z jednej strony polar a z drugiej mikrofazowy kupiony kiedyś w Lidlu,super się sprawdzał
dziękuję
ja w Lidlu upolowałam buciki i rajstopki

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 18:39   #3244
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
od ponad godziny dzidek smyra mnie delikatnie w różnych miejscach i z różnymi odstępami czasowymi. ale fajnie
A kiedy Ty się dowiesz co Ciebie tam smyra? Bo jeszcze nie wiesz chyba?

Mnie też smyra, już nawet porządnie, bo się ciasta nażarłam, to mu słodko i gania.

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
A może mąż jej nie dał w nocy, kto wie.

Ale u mnie lekarze ogólni też tak robią.

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
ja chcę adaptery bo my w sumie dużo jeździmy samochodem po znajomych, rodzinie i łatwiej nam będzie zabrać BJ w foteliku i tylko stelaż niż targać całą gondolkę
ja kocyki mam dwa bawełniane, wklejałam wcześniej zdjęcie, chcę jeszcze jeden grubszy i jeden polarkowy tylko chciałabym z jednej strony polar z drugiej bawełnę... kołderke w razie czego też mam do łóżeczka bo dwie przyszły w komplecie z wózkiem, jedna cieniutka, druga grubsza więc jakby się okazało, że jest jeszcze zimno i kocyk nie starcza to będziemy mieć kołderkę, a do spania mam jeszcze śpiworek taki na suwaczek z szelkami. poluje jeszcze na rożek, jeden chciałam kupić.
To mnie tylko kocyk został. Rożek mam i śpioworek też. Do pościeli mam też osłonki na szczebelki i prześcieradło oraz przybornik na łóżeczko. Kołdra i poducha były w komplecie.

Ja też potrzebuję adapter, bo do stelaża x-landera montujemy gondolę quinny. To się bez nie da. A dylematów z wożeniem malucha samochodem jednak nie będę miała... Myślałam gorąco o wożeniu w foteliku na stelażu, ale zdecydowaliśmy się z małżem na zmianę auta jednak, to i gondola wejdzie bez bólu.

Właśnie oglądam program o ciążach zwierzaków... Kangurzyca to ma dobrze. Rodzi takie mini mini coś, co sobie samo wędruje do wora i tyle bólu z jej strony.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 18:52   #3245
kasiaaX
Rozeznanie

Witam
Widzę debata o zakupkach, a ja w lesie w tym temacie...ale ma nadzije,że zdążę, tylko tylu rzeczach nie maiałam pojęcia, że będa potrzebne, dobrze że jestescie i sprowadzacie człeka na ziemię

ałła - gratki za synusia

kees
- ekstra to zdęcie córci

Dafren
- witamy ponownie, dbaj o siebie, brzusio cudny, wózek też, ale nie na moja kieszeń fajnie wyszło Wam z tym Mikołajem

margo - mój dzidek tez miał wczoraj aktywny dzień ale nadal smyranie tylko, nic wyraźnego...i rzeczywiście głupia ta promotorka twojego TŻ, ale wiem z doswiadczenia poniekąd znjaomych,a poniekąd swoego że ograniczanie sowbody nawet na studiach z powołania nie jest novum niestety moze niech sie nie zalamuje i walczy o swoje racje

emerald - przyłączam się do zyczeń od dziewczyn - życia cudownego, pełnego miłosci zrozumienia
Stary 2010-01-09, 18:57   #3246
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Nic to, może w następnym życiu dane nam będzie być kangurzycami

Dafreen, faktycznie brzucholek ci ładny urósł

Kocyk mam 1. Rożek też, po dzieciaczku kuzynki. Ręcznik-kapturek 1 i nie wiem, czy więcej kupię - przecież zwykły ręcznik też może być. 2 śpiworki mam, cieńszy i grubszy. Co do pościeli - kupię materiał i uszyję z ciotką Sklep pod nosem. A poduszeczki nie chcę na razie. Do wózka dam kocyk/ręcznik w poszewce i tyle.

Koniecznie chcę taki wałek-rogalik do karmienia, ok. 30zł kosztuje, a ręce nie mdleją.

łóżeczka na razie nie bierzemy, bo na pierwsze miesiące będziemy mieć taki wózkołóżeczko drewniane na kółkach od kuzynki. A łóżeczko potem pewnie z becikowego kupimy.

Wózek nam babcia obiecała, to jej pierwsza wnuczka (moja mama) i jest szalenie dumna
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 19:05   #3247
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16356334]

Nic to, może w następnym życiu dane nam będzie być kangurzycami [/quote] Mówisz jest nadzieja?

Kocyk mam 1. [/quote] A jaki?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16356334] Ręcznik-kapturek 1 i nie wiem, czy więcej kupię - przecież zwykły ręcznik też może być. [/quote]
Ja mam jeden dla malucha ale bez kapturka, drugi wezmę z kapturkiem, w jeden opatulę, drugim wytrę - tak sobie to kalkulowałam. Ale racja, może być ręcznik taki jaki w domu mamy.

Koniecznie chcę taki wałek-rogalik do karmienia, ok. 30zł kosztuje, a ręce nie mdleją. [/quote] A gdzie tyle kosztuje, co to za firma?

Ja to takie coś znalazłam jednej firmy, Cebuszka to sobie nazwali, ale ponad stówę śpiewają za to.
Ale to ma różnorakie zastosowanie, foto na dole:

Stary 2010-01-09, 19:09   #3248
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
A kiedy Ty się dowiesz co Ciebie tam smyra? Bo jeszcze nie wiesz chyba?

Mnie też smyra, już nawet porządnie, bo się ciasta nażarłam, to mu słodko i gania.

Ja też potrzebuję adapter, bo do stelaża x-landera montujemy gondolę quinny. To się bez nie da. A dylematów z wożeniem malucha samochodem jednak nie będę miała... Myślałam gorąco o wożeniu w foteliku na stelażu, ale zdecydowaliśmy się z małżem na zmianę auta jednak, to i gondola wejdzie bez bólu.

Właśnie oglądam program o ciążach zwierzaków... Kangurzyca to ma dobrze. Rodzi takie mini mini coś, co sobie samo wędruje do wora i tyle bólu z jej strony.
my nawet jak zmienimy samochód to chwilowo jeszcze nie damy rady... nas jest czwórka , może później zminemy na 7 osobowy to wtedy i słoń nam wejdzie, ale chwilowo pozostaje fotelik i adaptery...

BJ to mnie nawet nie smyra tylko po prostu nawala od środka... czasami aż mnie boli jak zaczyna kopać... i tak się śmiesznie wypina, mogę Go poklepać po nie wiem czym

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
Witam
Widzę debata o zakupkach, a ja w lesie w tym temacie...ale ma nadzije,że zdążę, tylko tylu rzeczach nie maiałam pojęcia, że będa potrzebne, dobrze że jestescie i sprowadzacie człeka na ziemię

Dafren[/B] - witamy ponownie, dbaj o siebie, brzusio cudny, wózek też, ale nie na moja kieszeń fajnie wyszło Wam z tym Mikołajem
Mikołaj nas ucieszył bardzo, mama stwierdziła, że jak ma nam kupować niepotrzebne drobiazgi to woli kupić coś co nam pomoże i nas trochę odciąży finansowo

Nic to, może w następnym życiu dane nam będzie być kangurzycami

Dafreen, faktycznie brzucholek ci ładny urósł

Kocyk mam 1. Rożek też, po dzieciaczku kuzynki. Ręcznik-kapturek 1 i nie wiem, czy więcej kupię - przecież zwykły ręcznik też może być. 2 śpiworki mam, cieńszy i grubszy. Co do pościeli - kupię materiał i uszyję z ciotką Sklep pod nosem. A poduszeczki nie chcę na razie. Do wózka dam kocyk/ręcznik w poszewce i tyle.

Koniecznie chcę taki wałek-rogalik do karmienia, ok. 30zł kosztuje, a ręce nie mdleją.

łóżeczka na razie nie bierzemy, bo na pierwsze miesiące będziemy mieć taki wózkołóżeczko drewniane na kółkach od kuzynki. A łóżeczko potem pewnie z becikowego kupimy.

Wózek nam babcia obiecała, to jej pierwsza wnuczka (moja mama) i jest szalenie dumna [/QUOTE]

dzięki, w końcu to już 6 miesiąc wypadałoby mieć chociaż troszkę brzuszka
moja koleżanka urodziła w listopadzie i na gwałt kupowała ten wałek-rogalik do karmienie i u niej się nie sprawdził... leży i czeka aż Szymek zacznie siedzieć

Bruno już w domku
Stary 2010-01-09, 19:18   #3249
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

BJ to mnie nawet nie smyra tylko po prostu nawala od środka... czasami aż mnie boli jak zaczyna kopać... i tak się śmiesznie wypina, mogę Go poklepać po nie wiem czym
Ja mam chyba za dużo tłuszczu, bo mój mąż nie czuje jak mały bryka. Choć czasem bryka tak że ja odczuwam to mocno.

Cytat:
Mikołaj nas ucieszył bardzo, mama stwierdziła, że jak ma nam kupować niepotrzebne drobiazgi to woli kupić coś co nam pomoże i nas trochę odciąży finansowo
Ma rację. Fajna sprawa. Duperelki to sami sobie kupicie... zawsze to łatwiej. Ja nie mam co liczyć na takie mikołaje.

Stary 2010-01-09, 19:20   #3250
kasiaaX
Rozeznanie

Cytat:
Mówisz jest nadzieja?

A gdzie tyle kosztuje, co to za firma?

Ja to takie coś znalazłam jednej firmy, Cebuszka to sobie nazwali, ale ponad stówę śpiewają za to.
Ale to ma różnorakie zastosowanie, foto na dole:
No własnie niewiem gdzie Szaja znalazła za 30 zł, ja znalazłam takie:
http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood/kup.html - tez ponad stówę, ale przymierzam sie do kupna, może rzeczywisie odciąży troche kręgosłup jak brzusio będzie naprawdę duży... ale tak po turecku do karmienia to ja raczej nie bęę siadać.. wydaje mi sie to niewygodne na dłuższą metę...
Poza tym kiedyś widziałam w Smyku taką podobną ale miała nieco inny kształt, nie litery "C" tylko bardziej "U" i kosztowała 80 zł.

Kropka daj, jak możesz,linka do tej stronki z której wzięłas te cebuszkę
Stary 2010-01-09, 19:24   #3251
kropka75
Zakorzenienie

Proszę... https://cebababy.pl/Cebuszka-132.html - firma Ceba.

Na allegro taniej... http://www.allegro.pl/listing/search...tring=cebuszka

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-01-09 o 19:25
Stary 2010-01-09, 19:26   #3252
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Ja mam chyba za dużo tłuszczu, bo mój mąż nie czuje jak mały bryka. Choć czasem bryka tak że ja odczuwam to mocno.

Ma rację. Fajna sprawa. Duperelki to sami sobie kupicie... zawsze to łatwiej. Ja nie mam co liczyć na takie mikołaje.
u mnie i czuć i widać, jak BJ się rusza to widać jak się przemieszcza pod skórą... czasem to wygląda trochę jak w "Obcym"...

w nocy jak kopie to mnie czasem budzi, Olesię już parę razy kopnął w ucho jak z Nim gadała

powiem szczerze, że też mnie zaskoczył ten Mikołaj, raczej nie liczyliśmy na niczyją pomoc... ale to miłe zaskoczenie

Bruno już w domku
Stary 2010-01-09, 19:31   #3253
Konto usunięte

Zapraszam do Będzina na ul. Partyzantów Koleżanka miesiąc temu tam kupiła, 33zł. Coś w tym stylu, tylko mniejszy - dla mnie super.

http://www.allegro.pl/item847760627_...ciazy_3w1.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 19:39   #3254
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie i czuć i widać, jak BJ się rusza to widać jak się przemieszcza pod skórą... czasem to wygląda trochę jak w "Obcym"...

w nocy jak kopie to mnie czasem budzi, Olesię już parę razy kopnął w ucho jak z Nim gadała
To ja tak nie mam, nic nie widać.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16357231]Zapraszam do Będzina na ul. Partyzantów Koleżanka miesiąc temu tam kupiła, 33zł. Coś w tym stylu, tylko mniejszy - dla mnie super.

http://www.allegro.pl/item847760627_...ciazy_3w1.html[/QUOTE]
Fajne.

Ciekawe jakie to grube i sztywne. Mnie by się przydało do spania, bo poducha którą mam za miękka jest i jak ją między kolana włożę to się ugina za mocno.

Stary 2010-01-09, 19:54   #3255
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16354681]Dziewczyny, przecież dzisiaj Emerald Sea ślubuje

EM, najlepszego na nowej drodze życia Obyście dali radę i we dwoje, i we troje Powodzenia
[/QUOTE]

Samych szczęśliwych chwil na nowej drodze życia

Cytat:
Mikrofazowy, polarowy, jaki jest dobry??
Polar bardzo dobrze grzeje, może być na lato za ciepły....ale one są takie milusie

Cytat:

Może jeszcze mile się zdziwisz

My dostaliśmy "becikowe" od teściów pod choinkę. Po kryjomu teściowa położyła w sypialni na łóżku. Zobaczyliśmy dopiero, jak już poszli po Wigilii do domu W szoku byliśmy.

Cytat:
Hehe, jak też tak mam. Zazwyczaj około 21.00

Kurcze, ale Wy już macie dużo różnych rzeczy zakupionych. Ja chcę dopiero w lutym zacząć takie grubsze rzeczy. Myślałyście o termometrach dla dziecka. Mnie podoba się ten http://blog.smykowo.pl/wp-content/up...le-zdrowie.jpg
Zrobiłam sobie listę potrzebnych rzeczy, trochę tego jest

Wczoraj czytałam opinie o porodówkach w Bydgoszczy i jestem już głupia od tego wszystkiego. Najpierw chciałam rodzić w szpitalu, w którym rodziłam Łukasza. Byłam zadowolona. Czytałam najnowsze opinie na forum i się trochę przestraszyłam. Od niedawna chciałam w innym, bo miałabym znajomą na porodówce, ale w tym szpitalu z niechęcią robią cc, nawet jak się coś dzieje Znajomej córka rodziła i teraz musi z małym jeździć po neurologach, bo z dzieckiem coś nie tak, jakiś ucisk na mózg w okolicy czoła. Kurcze, czas szybko leci, a ja mam mętlik w głowie. Na dniach mają otworzyć nową porodówkę w centrum miasta.....może tam się udać

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-01-09 o 20:00
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 19:56   #3256
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
To ja tak nie mam, nic nie widać.

Fajne.

Ciekawe jakie to grube i sztywne. Mnie by się przydało do spania, bo poducha którą mam za miękka jest i jak ją między kolana włożę to się ugina za mocno.
będziesz miała już niedługo, jeszcze bedziesz narzekała jak Ci maluch przykopie parę razy

Bruno już w domku
Stary 2010-01-09, 20:12   #3257
annLee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Wczoraj czytałam opinie o porodówkach w Bydgoszczy i jestem już głupia od tego wszystkiego. Najpierw chciałam rodzić w szpitalu, w którym rodziłam Łukasza. Byłam zadowolona. Czytałam najnowsze opinie na forum i się trochę przestraszyłam. Od niedawna chciałam w innym, bo miałabym znajomą na porodówce, ale w tym szpitalu z niechęcią robią cc, nawet jak się coś dzieje Znajomej córka rodziła i teraz musi z małym jeździć po neurologach, bo z dzieckiem coś nie tak, jakiś ucisk na mózg w okolicy czoła. Kurcze, czas szybko leci, a ja mam mętlik w głowie. Na dniach mają otworzyć nową porodówkę w centrum miasta.....może tam się udać
a może los zdecyduje za Ciebie ja ciągle gdzieś czytam,że odsyłają ze szpitala do szpitala,bo szpitale przepełnione i nie ma gdzie rodzić
a tak na serio to chyba musisz zdać się na instynkt-wg.mnie jest niezawodny
o moim szpitalu są różne opinie(pewnie o każdym można znaleźć i dobre i złe) a mimo to zamierzam tam rodzić-o ile mnie przyjmą

ja kupowałam rok temu bratowej takiego rogala za 48zł chyba i była bardzo zadowolona w środku jakieś kulki były z tego co wiem
ja nie miałam taiego zapotrzebowania,ale pożyczę od niej i sama wypróbuję to się okaże czy lepiej z nią.w najgorszym przypadku wykorzysta maleństwo fajnie się sprrawdza jako podpórka pod plecy

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"

Edytowane przez annLee
Czas edycji: 2010-01-09 o 20:15
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 20:15   #3258
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, ale Wy już macie dużo różnych rzeczy zakupionych. Ja chcę dopiero w lutym zacząć takie grubsze rzeczy. Myślałyście o termometrach dla dziecka. Mnie podoba się ten http://blog.smykowo.pl/wp-content/up...le-zdrowie.jpg
Zrobiłam sobie listę potrzebnych rzeczy, trochę tego jest
Fajny. A jak się toto używa?

Macie jakieś listy w formie elektronicznej, kobity? Takie coby wkleić na wątek?

Stary 2010-01-09, 20:31   #3259
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

To jest smoczek z termometrem.

Listy w tej formie nie posiadam, ale mogę przepisać z kartki

Mam pytanko. Czy jak kość udowa dziecka urosła przez jakiś czas trzykrotnie ( z 9mm na 27mm ), to dziecko również tyle razy? Czy nie ma takiej zależności?

Luiza

Czas edycji: 2010-01-09 o 20:33
Stary 2010-01-09, 20:33   #3260
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:

to chyba termometr w formie smoczka dla maluszka, nie wiem tylko czy jest do końca wiarygodny... ja chciałam kupić taki do ucha

pytasz o wyprawkę?

Bruno już w domku
Stary 2010-01-09, 20:38   #3261
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
To jest smoczek z termometrem.

Listy w tej formie nie posiadam, ale mogę przepisać z kartki

Mam pytanko. Czy jak kość udowa dziecka urosła przez jakiś czas trzykrotnie ( z 9mm na 27mm ), to dziecko również tyle razy? Czy nie ma takiej zależności?
Aaaaa

Dziękuję, ale może któraś ma zapisany, szkoda żebyś się fatygowała.

Chyba jakaś zależność jest, bo na podstawie tej kości (m.in.) obliczają wiek cięży, wielkość dziecka i jego wagę.

Cytat:
to chyba termometr w formie smoczka dla maluszka, nie wiem tylko czy jest do końca wiarygodny... ja chciałam kupić taki do ucha

pytasz o wyprawkę?
Ja jeszcze o termometrze nie myślałam.

Tak. Taką kompletną, od wózka rozpoczynając, a na kosmetykach kończąc.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-01-09 o 20:40
Stary 2010-01-09, 20:46   #3262
kardashi
Zakorzenienie

Ja mam taka wyprawkę
Na komputerze zapisaną

Mnie bejbi tak kopie, że brzuch mi lata na wszystkie strony. Tz tez już czuje jak przyłoży ręke.

Kocyczków jeszcze nie mam.. Ale jak bede jechała po pościel to i kupie kocyczki jakieś
A taki rogal to i ja chce.. U mnie kosztuje 40 zł. Ale nie taki jak Szaja wklejała. Tylko taka jakby łodeczka. Ale widze ze na all nie ma takiego czegoś.
I bym chciała taką poduszkę połogową. wygodnie się na niej siedzi nawet i nie bedąc w połogu
oo coś takiego http://www.allegro.pl/item868273829_...siedzenia.html

a fotelik mam z głowy. bo jest w komplecie z wózkiem. Razem z adapterem

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-01-09 o 20:51
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 20:54   #3263
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

to niestety nie mam, ale jak byłam na usg połówkowym to dostałam od gina reklamówkę różności w prezencie, jakieś pisemka i reklamówki, sudocrem, chusteczki nawilżające dla dzidka, miniaturę płynu do kąpieli j&j i.... meską golorkę jednorazową ... i ma w jednej z tych książeczek całą listę zakupów dla dzidka i mamy z zaznaczeniem co na jaką porę roku... zbieram się do zrobienia porządku w ubrankach i odhaczeniu sobie co już mamy

kardashi, to wklej będziemy podglądać

Bruno już w domku

Edytowane przez dafreen
Czas edycji: 2010-01-09 o 20:55
Stary 2010-01-09, 20:57   #3264
kardashi
Zakorzenienie

Męska maszynka
Ja zapisałam sobie na kartce czego ile potrzeba z ciuszków i jak kupowałam to od razu odhaczałam Żebym nie została z 30 bodziakami a jednymi spiochami
Teraz zrobiłam z tych 'grubszych' podział na miesiące

Stary 2010-01-09, 20:59   #3265
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Aaaaa

Dziękuję, ale może któraś ma zapisany, szkoda żebyś się fatygowała.

Chyba jakaś zależność jest, bo na podstawie tej kości (m.in.) obliczają wiek cięży, wielkość dziecka i jego wagę.

.
Dzięki za odpowiedź.

Dla mnie, to żadna fatyga, lubię pisać

Do szpitala ( wiem od koleżanek, które niedawno rodziły ): Pampersy ( najmniejsze) i chusteczki nawilżające, podkłady poporodowe lub duże podpaski, koszula nocna ( najlepiej 2 sztuki), kapcie + pod prysznic, skarpetki, żel pod prysznic, ręczniki, szlafrok, woda min. ( mała przyda się podczas bóli, duża na wszelki wypadek ), coś do jedzenia ( po porodzie podobno ma się wilczy apetyt ), szare mydło w płynie ( ładnie goi rozcięte krocze ), biustonosz do karmienia, rękawiczki dla dziecka ( niedrapki - niekoniecznie ), dowód osobisty, leg.ubezp., karta ciąży, ostatnie wyniki badań i ostatnie USG. Ubranka dla dziecka i dla siebie i kosmetyki dla dziecka ( niektóre szpitale nie dają swoich ).

Wyprawka: większość z nas ubranka już ma. A jak nie to tutaj jest http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/...noworodka.html lub http://www.polskiesklepydzieciece.pl/wyprawka.html
Poza tym: wózek, ręcznik z kapturkiem, kocyk lub kołderka, przewijak + pokrowiec, prześcieradła do łóżeczka, podkładka wodoodporna na materac, ochraniacze na szczebelki, szczoteczka do czesania włosków, śliniaki, tetra, krem na odparzenia, oliwka, spirytus 70% , smoczki + łańcuszki do nich, gruszka do noska, termometr (np. paskowy, przykładany do czoła ), puder?, szampon.

Ja mam tyle, ale skorzystam z list innych, może o czymś zapomniałam.

Luiza

Czas edycji: 2010-01-09 o 21:02
Stary 2010-01-09, 21:02   #3266
tygrysek99
Raczkowanie

Cytat:

znalzałam coś takiego ale pewnie wymaga modyfikacji
Poniżej podaję listę ubranek:
- 5 bawełnianych śpioszków, najlepiej na zatrzaski w kroku, co ułatwia szybkie, a częste w tym czasie przewijanie;
- 5 koszulek bawełnianych lub body;
- 5 bawełnianych kaftaników;
- 4 pajacyki;
- 2 pary skarpetek bawełnianych lub buciki bawełniane;
- 2 sweterki, spodenki;
- Czapeczka na dwór, grubość czapeczki zależy od pory roku;
- 2 czapeczki bawełniane, które stosujesz po kąpieli;
- Rękawiczki bawełniane, które zapobiegają bolesnym zadrapaniom;
- Kombinezon zimowy, jednoczęściowy.
Do kąpieli i higieny będziesz potrzebowała następujące rzeczy:
- 2 ręczniki kąpielowe z kapturem;
- Wanienka do kąpieli;
- Myjka;
- Bezpieczne nożyczki dla niemowląt do obcinania paznokci;
- Szczotka do włosów z miękkiego włosia;
- Termometr do wody
- Mydełko dziecięce;
- Oliwka dla niemowląt;
- Sterylne gaziki;
- Spirytus 70 % (wystarczy kupić 100 ml spirytusu rektyfikowanego, rozcieńcza się go przegotowaną wodą w stosunku 2:1);
- Sól fizjologiczna do przemywania oczu lub czyszczenia noska;
- Waciki z bezpiecznymi końcówkami do czyszczenia uszu;
- Aspirator do noska z filierkami lub gruszka gumowa do usuwania wydzieliny z nosa.
Przybory do karmienia dziecka
- Butelka do podawania picia lub karmienia ze smoczkiem o małym przepływie, traktuj to, jako rezerwę na wypadek gdyby były problemy z laktacją;
- Podgrzewacz do pokarmu;
- Sterylizator do butelek;
- Zestaw szczotek do czyszczenia butelek i smoczków;
- Termoopakowanie.
Inne:
- Wózek;
- Folia przeciwdeszczowa do wózka;
- Również moskitiera przeciwko owadom;
- Fotelik samochodowy adekwatny z wiekiem i wagą dziecka;
- Proszek do prania ubranek, pościeli i pieluszek malucha
Stary 2010-01-09, 21:05   #3267
kardashi
Zakorzenienie

Ja skopiowałam któraś kiedyś tu wklejała na początku taką listę więc wklejam
wózek 3w1 500zł- 2000zł
(Roan Marita, Jedo, Mikrus,.
-leżaczek 50zł- 130zł
-rożek 30zł
-przewijak na łóżeczko 100zł
-łóżeczko 100- 400zł
-materac 60-150zł
-ceratka do łóżeczka 2szt. 10zł
-wypełnienie pościeli 40zł
-prześcieradła 3szt. 45zł
-pościel 2 komplety 60zł
-kocyk ciepły (hiszpański) 60zł
-kocyk cienki bawełniany 2szt. 60zł
-karuzela nad łóżeczko 50-150zł
-wanienka 20zł
-termometr do wody 8zł
-ręczniki z kapturkiem 3szt. 60zł
-ręcznik kąpielowy 2szt. 50zł
-myjki frotte
-smoczek AVENT 2szt 25zł
-elektroniczna niania 100zł

-body 56- 5szt. 40zł
62- 8szr. 60zł
-kaftanik 56- 5szt 45zł.
62-8szt, 45zł
-śpioszki 56- 5szt. 30zł
62- 8szt. 45zł
-pajacyki 56- 5szt. 60zł
62- 8szt 80zł
-skarpetki 4 pary 20zł
-łapki 3 pary
-czapeczka cienka wiązana 2szt. 10zł
-czapeczka grubsza 2szt 20-40zł

-bluzki długi rękaw 62/68cm 6 szt. 60zł-150zł
-bluzy 62/68 cm 2szt. 50zł
-spodenki 62/68cm
(w tym ogrodniczki) 6szt 100zł
-bluza polar 62cm 1szt. 20-40zł
-rajstopki 62cm 3pary 45zł
-śliniaczki 3szt. 15zł
-kombinezon na zimę 1szt. 30-200zł
-czapeczka na zimę 20zł
-pieluchy tetra 10szt 15zł
-pieluchy flanela 5 szt. 10zł

-parafina ciekła 3zł
-mydełko
-sudokrem na odparzenia 18zł
-krem pielęgnacyjny
-chusteczki nawilżane 3 paczki 20zł
-gaziki jałowe
-spirytus
-woda utleniona
-nożyczki do paznokci 5zł
-szczoteczka do włosków 3zł
-patyczki kosmetyczne
-frida (lub sopelek) do noska 15zł
-maść (nie krem!!) „bepanthen” na brodawki
-termometr

-pampersy 7-8/dzień-
5 mega paczek/ miesiąc- 250zł

-wkładki laktacyjne 2 opakowania 20zł
-butelka 125ml 2 sztuki 20zł-50zł
-smoczki do butelek 10zł
-szczotka do mycia butelek

-podpaski nocne - u mnie podkłady Bella się nie sprawdziły, bo są do d..., wcale nie chłoną, wolałam takie mega duże alwaysy na noc.
-podkłady na łóżko
-lewatywa- wymagają u nas w spzitalu, a ja i tek zapomniałam zabrać i jakoś się w szpitalu znalazła
-papier toaletowy
-majtki jednorazowe 10zł
-stanik do karmienia 30zł
-koszule nocne do karmienia Vienetta Secret 2szt 40zł
J-zestaw do porodu dla tatusia-

-herbatka koperkowa
-kropelki esputicon na wzdęcia
-maść majerankowa
-sól fizjologiczna w rozpylaczu
-tantum rosa

Stary 2010-01-09, 21:08   #3268
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

jutro pooglądam te listy, brzuch mnie już boli strasznie i muszę zalec w łózeczku.

Kolorowych snów mamuśki do jutra głasie dla brzusiów

Bruno już w domku
Stary 2010-01-09, 21:24   #3269
marhalczar
Zadomowienie

EM, najlepszego na nowej drodze życia Obyście dali radę i we dwoje, i we troje Powodzenia [/QUOTE]

No wlasnie, Emerald Sea, kochana lublinianko, wszystkiego najlepszego z okazji slubu!!!
Stary 2010-01-09, 21:30   #3270
Konto usunięte

Ja twojego nie głasiam, bo jak boli, to nie chcę szaleć

Kardashi, właśnie to miałam wkleić Któraś mama nam to już w wątek wklejała. Jutro chyba przytacham wszystkie rzeczy maluszkowe i zrobię Wielkie Liczenie Wiem, że nie mam żadnej pieluchy tetra/flanela, kosmetyków nie posiadam. Za to mam 6 par skarpetek I pampersy, koleżance półtorej paki zostało, mały wyrósł, to dostałyśmy w spadku. Tak samo wkładki laktacyjne i majtki poporodowe, z których nie korzystała, bo musiała cc mieć.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości