|
|
#2701 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alguien dźwięk słodki, bardzo sie uspokoiłam. Pani mi powiedziała, że już niedługo będę czuć ruchy. |
|
|
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- marta_d1 jak juz pisalam wyzej to wiele z tych butelek ma ten system a czy on sie sprawdza? nie dam sobie reki uciac
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba sie jakieś doświadczonej mamusi zapytać.
|
|
|
|
#2705 |
|
Wtajemniczenie
|
Udana
TŻta udało mi się wyciągnąć do domu dopiero o 2.20 w nocy i to i tak z wielkim bólem poszedł.Zmęczyłam się strasznie tym siedzeniem do późna,ale dałam radę. Powiedzieliśmy im o dzidzi i nam gratulowali.W dodatku okazało się,że przyszły przyszywany wujek ma doświadczenie w opiece nad małymi dziećmi.Może się przyda
|
|
|
|
#2706 |
|
Rozeznanie
|
Siala Bala to usg można zrobić do 14 tygodnia. Gdybyś wcisnęła się do niego we wtorek, to jeszcze być zdążyła.
Agravka, uważaj na siebie. Też mam zwierzę w domu- psa i zastanawiam sie jak przyjmie nowego domownika. Na szczęście ten pies jest zawsze w dobrym humorze, tylko dużo skacze i ma manię lizania. Już wiem, że będę się bała o maluszka, czy go nie podrapie i nie zacznie lizać po twarzy. Mnie imię Emma w Polsce wydaje się udziwnione, ale dużo zależy od nazwiska. Wyobrażacie sobie Emmę Kiełbasińską np? Ja mam takie typy: Natalia, Maja, Karolina A dla chłopca Maciek, Staś. Paweł. Co myślicie? żadne z tych imion mnie nie powala Dobrze, że jest jeszcze trochę czasu na decyzję.
|
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
justynacz nie przejmuj sie ja tez mam problem z imionami tzn dla chlopca bo dla dziewczynki wybrane
ja generalnie tez nie jestem zwolenniczka zagranicznych imion w polsce typu jessica czy emma gdzie gdy bym zyla za granica to te imiona mi byly by na gorze mojej listy imion
|
#2708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym, żeby nie "wynagradzać" psu czułosci, gdy dziecko śpi, tylko wręcz przeciwnie. Gdy dziecka nie ma w pobliżu to nie zwracać większej uwagi na psa, a gdy dzidzia jest obok to głaskać i bawić się też z psem. (oczywiście w miarę możliwości). Wtedy pies obecność dziecka traktuje jako coś miłego i cieszy się, gdy ono się pojawia na horyzoncie Tyle teoria, ciekawe jak to będzie w praktyce
|
|
|
|
|
#2709 |
|
Rozeznanie
|
Niezawsze, to Twoj pies duzy chyba jak na labradora? Moja psiunia wazy 43kg, tez bardzo silna. Jak mielismy nasza coreczke, to pies byl jeszcze szczeniakiem, i tez sie bardzo obawialismy, ale pozwolilismy ja powachac i okazywac wiele czulosci i jakos sie udalo. Ale najwiekszy problem to mam z tym, ze jak pies macha ogonem, to nie patrzy co za nia, i czesto sie naszej coreczce dostaje.
|
|
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten ma bardzo dużo ciężarówek pod opieką ![]() Może jak mu powiem o co chodzi, że to właściwie jest ostatni dzwonek na przesiewowe to mnie upchnie gdzieś
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
później to już wiadomo kiedy ruchy są silne bo to już będzie perfidne kopanie Z tego co pamiętam to mamy termin porodu koło siebie a wg moich obliczeń ja dopiero zacznę 13 tydzień a ty już 14-sty, chyba ta różnica jest spowodowana długością cyklu.Daj znać co z tym twoim wierceniem w brzuszku!!! |
|
|
|
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2713 |
|
Rozeznanie
|
kasandra82, alguien ja tez wlasnie zamierzam kupic te butelki. jestesm tylko ciekawa czy rzeczywiscie dziecko nie bedzie mialo kolki, zreszta wydaje mi sie ze po wlasnie ta rurka chociaz moge sie mylic
|
|
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś bulgoty ustały jakby ale mam nieustającą nadzieję, że wrócą ![]() A jak tam u Ciebie?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2715 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko dlaczego księdzu całe wino wypiliście???---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
Muszę poczekać ale w pierwszej ciąży też późno czułam ruchy.Na podstawie ruchów lekarz oblicza termin porodu, (dlatego należy pamiętać kiedy po raz pierwszy czuje się ruchy) może dlatego urodziłam małą po terminie.Też mam cykle 28 dniowe.Hmm już nie wiem jak to liczyć, zapytam lekarki na wizycie 18.01.
Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-01-09 o 19:34 |
||
|
|
|
#2716 |
|
Rozeznanie
|
a Co myślicie o imieniu Tatiana?
|
|
|
|
#2717 |
|
Zadomowienie
|
Ja na kolki mam inny ale za to pewny i sprawdzony sposób, poleciła mi kiedyś na prywatnej wizycie pani pediatra Espumisan w kropelkach i przed każdym karmieniem kazała podawać 2 kropelki na łyżeczce do buzi dzidzi obojętnie czy przy karmieniu piersią czy butelką.Mi przy małej pomogło i minęły jej częste kolki a płacz był nie do wytrzymania, ja załamywałam się bo nie szło jej pomóc a po tym jak ręką odjął i teraz mam zamiar też stosować, tym bardziej że można ich długo stosować i są bezpieczne dla maleństwa.Polecam Wam
|
|
|
|
#2718 |
|
Raczkowanie
|
pare lat teu mi sie bardzo podobalo ale tz sie zle kojarzy:/wiec nawet nie wspominam
---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- temu* |
|
|
|
#2719 |
|
Wtajemniczenie
|
Nawet ładne. Tylko ciężko się je chyba zestawia z polskimi nazwiskami żeby dobrze brzmiało.
A ja właśnie oglądałam wózeczki i mam 3 wstępne typy: http://www.allegro.pl/item870798011_...a.html#gallery http://www.allegro.pl/item869021716_...y.html#gallery http://www.allegro.pl/item873580797_...a.html#gallery Co o nich myślicie? Spotkałyście się może z którymś? |
|
|
|
#2720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dwoch pozostalych firm nie kojarze ;/
|
|
|
|
|
#2721 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja widziałam na żywo Tako Jumpera,a pozostałych dwóch nie.Jumper jest bardzo popularny,na ulicach dużo się go widzi i wiele osób kupuje,więc mam nadzieję,że też jest w miarę dobry.Będę musiała poszukać ich gdzieś w sklepach i wypróbować,ale z tego co widziałam to tam same droższe wózki,a ja szukam do tysiąca
Edytowane przez farminka Czas edycji: 2010-01-09 o 20:20 Powód: literówka |
|
|
|
#2722 |
|
Raczkowanie
|
U nas baby active kosztuja niecale 14oozl ale w zestawie jest dodatkowo torba.folia przeciwdeszczowa i o ile ekspedientka nie klamala fotelik do samochodu, czyli tak w zasadzie tylko parasolke trzeba dokupic
|
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
Ciocia mojego TŻ ma na imię Emma. MA ok 50, więc pewnie wzbudzałą nie małe zdziwienie.
Moje typy dla dziewczynki to Liliana, Helenka, Łucja. Bardzo podoba mi się Lea, ale nie umiałabym go zdrabniać no i źle sie odmienia. Z chłopcem mam większy problem. Bardzo podoba mi się Samuel, ale to imię typowo żydowskie i nie wiem czy nie zrobiłabym dziecku krzywdy na przyszłość. Ostatnio wpadliśmy na Leona. Mój tata bardzo chciałby Ludwika. Podoba mi sie, ale gorzej ze zdrobnieniem. Bo Ludwiś brzmi głupio. |
|
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba nie chodzi o butelke tylko smoczek ma jakis tam sposob wykonania antykolkowy i z tego co kiedys czytalam to tworzywo z ktorego jest wykonane tez ma na to wplyw ja generalnie mam zamiar karmic piersia a butelka to tylko w razie "w" kolki to tez indywidualna sprawa i zalezy od maluszka mam taki przyklad mojej siostry jedna corke karmila poltora roku piersia i zero kolek druga odrzucila piers po niespelna 3mc i karmiona byla zwykla butelka siostra moja kupowala zwykle butelki z nuk'a i mala nigdy nie miala kolki ja tam najbardziej boje sie ulewania dziewczyny ja juz nie moge sie doczekac malenstwa caly czas mysle o dzidzi
|
|
#2725 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 2 typy:
- Arte 3x3 http://www.allegro.pl/item869783570_...sport_0_z.html - Smart http://www.allegro.pl/item866912443_...24_kolory.html Obydwa widziałam w sklepie i nie wiem na który się zdecydowac ale chyba wybralabym Arte 3x3 bo ma wszystkie osobne częsci to znaczy i gondolkę i spacerówkę i fotelik. Smart ma gondolkę przerabianą (składaną, wyginaną) na spacerówkę i osobno jest fotelik. Wydaje mi się, że jak są wszystkie częsci osobno to dłużej posłużą ![]() jeden w sklepie kosztował 750 a drugi chyba 950 więc będzie mnie stac na taki.
|
|
|
#2727 |
|
Wtajemniczenie
|
W tym zestawie torba i folia też jest,a fotelika najwyżej poszukamy osobno,bo za tą różnicę to może kupi się już lepszy jakis niż ten dołączony do wózka.Chciałabym żeby był bezpieczny i miał wszystkie atesty,bo pewnie będziemy dużo jeździć.A parasolka to chyba zbędna,nie? Myślę,że sobie daruje taki gadżet.
|
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie kobietki
![]() nie ma szans zebym was nadrobila bo nie bylo mnie dwa dni a tu taka produkcja ![]() ja jestem padnieta, 10 h lazilam po sklepach, tylko nie wiem za czym ![]() ale kupilam sobie spodnie ciazowe w h&m i taki dluzszy sweterek i poki co jestem zadowolona. wkurza mnie strasznie to ze w h&m przewzaja czarne ciuchy :/ ogolnie nie czuje nog, glowa mi peka i najchetniej poszlabym juz spac ![]() widzialam ze obstawialyscie plec, no to ja tez poprosze o dopisanie do listy: chlopiec. papeteria witam cie serdecznie na naszym watku i ciesze sie ze minelo juz ciazowe zagrozenie ![]() co do wozeczkow, to ja juz mialam upatrzony za nim jeszcze w ciaze zaszlam hehehe http://allegro.pl/item871070213_woze...k_gratisy.html ciut drogi ale sie zepne i uzbieram. zreszta wczoraj moj tż oznajmil ze chyba wyjedzie na rok do pracy no normalnie myslalam ze go w leb walne. nie mam pojecia jak on sobie to wyobraza, ale chce wyjechac po slubie i niby bedzie na weekendy przyjezdzal z mazur
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2010-01-09 o 20:57 |
|
|
|
#2729 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi sie marzy wozek firmy ale kosztuja ok1700zl:/ i nie bardzo mnie na niego stac biprac pod uwage ze mam generalny remont domu wlacznie ze zrywaniem podlog i zmiana calego centralnego ogrzewania, kupieniem wszytskiego bo na arzie mieszkamy u moich rodzicow.a pojdziemy moze za 2miesiace -zalezy jak skonczymy remont- do tesciow na gore,uzgodnilismy ze wsyztsko robimy osobno jakby byly 2mieszkania dlatego tyle przerabiania nas czeka.wracajac do wozka jesli moi rodzice nie doloza mi polowy to nadal moge tylko marzyc
|
|
|
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
baby active widzialam sporo (dosc modny jest) jak dla mnie ten wozek wyglada w miare fajnie spacerowka wyglada wygodnie bo siedzisko jest dosyc glebokie a to jest raczej wazne dla naszych maluszkow jedyny minus to to ze nie wiem czy jest do niego fotelik samochodowy a bynajmniej z mozliwoscia wpinania w stelaz co jest swietne gdy np dzidzia w czasie podrozy zasnie a noszenie maluszka z fotelikiem jest hmmm obciazajace ![]() jesli chodzi o tako to widzialam ich sporo ale ciezko mi sie na ich temat wypowiedziec jedynie maja swietna kolorystyke a ten ostatni n apewno kusi cena calu komplet za niespelna 900zl to przystepna cena u mnie w miescie widzialam ze w miare popularne sa teraz wozki coneco tez maja przystepna cene i slyszalam o nich raczej pozytywne opinie (mam dwie kolezanki co maja te wozki) maja tez swietna kolorystyke
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.

Dobrze, że jest jeszcze trochę czasu na decyzję.

no normalnie myslalam ze go w leb walne. nie mam pojecia jak on sobie to wyobraza, ale chce wyjechac po slubie i niby bedzie na weekendy przyjezdzal z mazur