![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cinderello, nie chcę, abyś zrozumiała mnie źle, ale muszę napisać, że z każdym kolejnym przeczytanym twoim postem szczęka opadała mi coraz niżej...
Cierpisz na trądzik od dawna, a poczynając tak jak do tej pory, na pewno nie pozbędziesz go się szybko. Co mi się najbardziej rzuciło w oczy to tragiczna pielęgnacja: -normaderm (na niedoskonałości i zaskórniki to i może się nada, ale nie na ropne zmiany, chociaż i tak prawdę mówiąc to nie znam osobiście żadnej osoby, która by go chwaliła) -peeling gruboziarnisty (w żadnym wypadku przy tego typu zmianach) -krem nivea (masakra) -under twenty (nie wiem o który kosmetyk chodzi, ale produkty z tej serii to się nadają do...) -krem bambino (patrz nivea) -sudocrem (niby ok, ale dobrze rozumiem, że stosujesz na całą twarz? można tylko punktowo) -podkład stay matte i under twenty (nie nadają się do cery trądzikowej - mimo pewnie ładnej nazwy, zapewne ci szkodzą) -parówka i wyciskanie (nie wolno!!! wszystko roznosisz po twarzy!). Rad dla ciebie można byłoby zamieścić ze 100, ale wszystkie zawarte były juz i w tym i w innych wątkach, więc nie ma będę wypisywać (poczytaj, powoli wszystko ci się rozjaśni). Sprawy podstawowe: nie kombinuj, bo nie ma to sensu. Wprowadzenie żadnego nowego mydełka czy suplementu na pewno ci nie pomoże. Przede wszystkim lekarz - wiem, że nie jest łatwo znaleźć dobrego, ale trzeba. Z jakich okolic jesteś? Może któraś z nas zna jakiegoś godnego polecenia w pobliżu. Zmiany na skórze masz poważne, twierdzisz, że od dawna, więc wydaje mi się przyczyna nie moze być błaha (typu jeden zły kosmetyk, chociaż swoją drogą używasz chyba najgorszych z możliwych, więc i to możliwe). Wymaz jest dobrym pomysłem. A nie masz problemów z miesiączką? Dobrze byłoby zrobić badania hormonalne. I przede wszystkim zmienić tę nieszczęsną pielęgnację (kilka podstawowych produktów i leki, a nie wymyślne kremiki). Pamiętaj, że wszystkie osoby na tym wątku miały/mają większe czy mniejsze problemy z trądzikiem i doskonale cię rozumieją. Wiem, że jesteś załamana (jak sobie przypomnę swoje pierwsze posty w tym temacie ![]() Pytaj w razie wątpliwości, widzę, że dziewczyny czuwają ( ![]()
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Olka dobrze mówi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() musisz isc na wymaz, poza tym tak jak ola mowi mozesz miec jakies problemy hormonalne, jak amsz jakeis wyjatkowo bolesne, nieregularne miesiaczki to tez lec do ginekologa, moze masz wahania natrojow? szybki tyjesz lub chudniesz?? to mzoe amsz cos z tarczyca wtedy marsz do endokrynologa.. ogolnie pwoodo moze byc wiele , wiadmo jedynie na dzien dzisiejsyz ze masz rozszerzone pory ( zadnych parowek!!!) tak wiec sa zanieczyszczone... odstaw to co teraz uzywasz... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
duac - stosowałam, jeszcze znalazlam niedokończoną maść w szafie z 2008 roku ;/ zineryt - też stosowałam, pomagał ale na krótko... ![]() brevoxyl - też również stosowałam, odstawiłam po paru misiącach - bez zmian ![]() To co mam stosować jak nic mi nie pomaga ![]() ![]() Mówicie że źle ze stosuje puder - ale czy wy byście wyszly z domu z takim czymś na twarzy??? puder to jedyny ratunek ![]()
![]() Edytowane przez Cinderella225 Czas edycji: 2010-01-07 o 22:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
np toleriane la roche posay. nie zapycha i kryje wiekszosc rzeczy na buzce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki! zmagam się z tym samym problemem co Wy
![]() ![]() ![]() Powiedzcie mi jedno co sądzicie o podkladzie lirene city matt? Ja go stosuje ale sama nie wiem czy przypadkiem nie szkodzi mojej skorze, szukałam excipialu ale nigdzie go nie mają chyba ze poszukam w internetowym sklepach... |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
Do:
Cinderella225 Krem nivea i bambino to baaaaaaaardzo kiepski pomysl, przeciez one są strasznie tłuste! Po co ich używasz??? One są do suchej skóry lyb normalnej, a nie z trądzikiem! Normaderm nie polecam, też kiedyś używałam i nic to nie dało. Jeśli miałabym Ci cos poradzić, to używaj do twrazy mniej rzeczy, bo tylko sobie wszytsko zapychasz! Lepiej uzywać mniej, ale dobrych i sprawdzonych... Na Twoim miejscu uzywałabym codziennie wieczorem acne dermu, i na noc tylko to, a rano jakis lekki kremik pod makijaż jesli już musisz np z La roche posey, używam i sobie chwalę. Zrezygnowałabym też z peelingu ziarnistego, niektórzy twierdza, że tylko pogarsza, jeśli ma sie ropne zmiany, lepszy jest enzymatyczny - deliktny, a efekty sa takie same (np Ziaja). A oprócz tego, tak jak dziewczyny radzą - idź do dobrego specjalisty. Aha, i nie wyciskaj sobie sama nic!! Może spróbuj peeling kawitacyjny u kosmetyczki? ładnie odblokowuje pory.
mój suwaczek: http://www.przewodnikmp.pl/img-070420060493.png ![]() Jeśli trzymasz miłość zbyt słabo, odleci. Jeśli ją ściśniesz za mocno, umrze. - T. Hall Edytowane przez Renfrii Czas edycji: 2010-01-08 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idź do dermatologa, jak nie masz kasy to poproś o coś niedrogiego - ja używam Clindacne, kosztował 25zł ![]() Po prostu nie kupuj badziewia z drogerii tylko rusz się do lekarza, poczytaj wątki na dermatologii, przejrzyj fachowe strony to Ci się wszystko rozjaśni. No i przede wszsytkim jak już dziewczyny wyżej pisały - zmień pielęgnację. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
a ja mam dzisiaj lekkie zalamanie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Rozeznanie
|
Moja recepta dla Cinderella225
![]() Po pierwsze nie przejmuj się tak bardzo stanem Twojej skóry, po tym co tu napisały dziewczyny, fakt jest taki, że zdjęcia są bardzo bardzo duże i pory faktycznie wydają się bardzo duże, natomiast jeśli byśmy wszystki zrobiły sobie zdjęcia, na którym nasz policzek byłby na cały ekran monitora to tez byśmy tak wyglądały (skoro tu klikamy to mamy trądzik, a przy każdym trądziku pory sa widoczne), także niektóre wypowiedzi wydaja mi się przerysowane, Po drugie, zdjęcia są jak dla mnie troszkę nie wyraźne i nie bardzo widać, czy to zaczynajaca się krosta, czy blizna po kroście, Z tego co mi się wydaje masz blizny i czerwone ślady potrądzikowe, a tak naprawdę ropnych zmian jest niewiele. GŁOWA DO GÓRY, nia masz buzi "zaoranej" przez tradzik i z wielkimi czerwonymi bombami na cały policzek. Nie martw się, systematyczna pielęgnacja bez przesady z kosmetykami na pewno będzie miała rezultat. Nie próbuj co chwilę innych środków i kosmetyków, bo przy wszystkich rzeczach na trądzik na efekty trzeba poczekać min. 2,3 tygodnie. Moja propozycja dla Ciebie jest taka: - jeżeli masz buzię ociekającą tłuszczem, to wieczorem myj buzię mydełkiem naturalnym lub szarym mydłem. Namydl, potrzymaj 3 minuty spłucz - po tym nałóż Acne derm (17 - 20 zł), ja radziłabym Ci po ok 30 min. nałożyć moją ulubioną maść na odparzenia dla niemowląt - rozjaśnia blizny, natłuszcza, nawilża - super (11 zł. - bardzo wydajna, ja zużyłam 1/3 opakowania za pół roku) - rano nie myj buzi, tylko przetrzyj ją swoim ulubionym tonikiem, później Acne - derm, a jak wychodzisz z domu, to radziłabym kupić ten excipial ciemny i jeśli jest za ciemny to rozmieszać go właśnie z tą maścią do pożądanego koloru - na łyżeczkę kropka excipialu i troszkę maści - super krycie i doskonałe zabezpieczenie szczególnie teraz w okresie zimowym - jak wrócisz do domu to koniecznie zmyj kolorówkę, przetrzyj tonikiem (ja polecam alkoholowy, u mnie zawsze jak przetrę twarz bezalkoholowym a później dla testu alkoholowym to zawsze wacik jest brudny, pomimo, że już przy toniku bezalkoholowym juz był czysty) ja i nałóż krem nawilżający np. humektan - wieczorem - patrz wyżej Rób maseczki, polecam z zielonej glinki i z rossmanna w saszetkach. Przy dużym wysypie rób je na zmiany nawet co drugi dzień trzymając maseczkę na twarzy nawet godzinę. Co do wewnętrznego stosowania citrosept wydaje się dobrym pomysłem - ja nie przetestowałam. Ze swojego doświadczenia moge polecić sok z wyciśniętej cytryny rano na czczo (codziennie) i herbata z pokrzywy. Skoro pisałaś, że mieszkasz na wsi i z finansami nieciekawie, to podam Ci linki do najtańszej apteki internetowej jaką znam. Klikasz na te, które chcesz zamówić, jeśli nie ma to klikasz - powiadom jeśli będzie dostępne - a leki odbierasz w aptece, która jest najbliżej Ciebie. Aptek, które to realizują jest mnóstwo - naprawdę, no i specyfiki tanie. Poniżej podaję Ci linki do "mojej recepty" ![]() Acne derm http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p6602-Acne-...m_w_tubie_20_g mydełko http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p11894-Mydelko_naturalne_100_g punktowo możesz sobie też kupić to http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p9664-Pasta_Lassara_Gemi_20_g humektan http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p4203-Humektan_krem_30_g fluid excipial http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...radzikowej.htm na plecy http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p3120-Vitan...pirytus_100_ml przedtem rownież umyj mydełkiem polecam ten tonik http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...bakteryjny.htm fajny i tani, ale alkoholowy maseczka z zielonej glinki http://www.allegro.pl/item870828308_...rmabrazja.html maseczka z rossmana za 1,29 ![]() maść na odparzenia http://www.otoli.pl/uroda_i_zdrowie/...niom_100ml.php jest w każdej dobrej drogerii i w marketach za 11 zł. A krem nivea nakładaj np na dlonie, w żadnym wypadku na buźkę ![]() ![]() GŁOWA DO GÓRY ![]() Edytowane przez kasza80 Czas edycji: 2010-01-09 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Te zdjęcia jak się skopiuje na komputer są wyraźne i widać, że problem wcale nie jest błahy. Dalej trzymam się opcji, że Cindirella zamiast stosować jakieś drogeryjne specyfiki powinna iść do dermatologa.
Poza tym tak ogólnie drogie dziewczyny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz, jak sama się wzięłam za siebie to jest po prostu rewelka, maluję się tylko na jakieś super wyjścia. A jeszcze co do dermatologów to niespotkałam się z żadnym, który zwróciłby uwagę na trądzik pochodzący z "zaśmiecenia organizmu", a w moim przypadku to też jest przyczyną |
|
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
ja własnie jak już zrobię makijaż to nie patrzę jak rzeczywiście wyglądam, tylko wmawiam sobie że jest ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziś jedynie co zdążyłam rano zakupić w aptece to herbate z bratka (jak pewna dziewczyna mi tu radziła)... no i szukam nadel mydełka naturalnego z nanosrebrem ale nigdzie nie moge dostać ![]() Napisz mi jeszcze co to za krem na blizny twoj ulubiony ten co kosztuje 11zł, bo nie napisałas chyba nazwy... albo ja źle czytam ![]() Dziękuje jeszcze raz za pomoc!!! ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Wtajemniczenie
|
U mnie już prawie od miesiąca trwała poprawa
![]() ![]()
#170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
ja też
![]() ![]()
![]() |
#172 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Twoja buzia aż się prosi o jakiś kwas, a Acne-derm (kwas azaleinowy) na pewno Ci pomoże, ma działanie leczące trądzik i pomaga na przebarwienia. Ten mój kremik za 11 zł to "maść na odparzenia dla niemowląt Johnson's naturals" to nie jest specjalny specyfik na przebarwienia, ale ładnie je rozjaśnia, jednocześnie odżywiając i uspokajając czerwoną twarz - odkryłam to zupełnie przypadkowo - podkradałam dziecku ![]() podałam Ci linka, wklejam jeszcze raz http://www.otoli.pl/uroda_i_zdrowie/...niom_100ml.php Nie umiesz znaleźć mydełka, proponuję Ci stronkę www.☠☠☠☠☠☠☠ po co masz biegać po aptekach, tam wszystko kupisz najtaniej jak się da np. acne derm kosztuje nawet 21 zł. a tu 15 zł. Jest mydełko, jest ten płyn, który poleciłam Ci na plecy (aktualnie brak, ale pewnie za 2 dni bedzie już dostępny). Mydełko kup w kostce, nie w płynie. Wejdź sobie na te stronkę, pod kobitką są trzy zakładki, ostatnia to znajdź aptekę lub lekarza, kliknij i wpisz swoja miejscowość, zobaczysz, że mnóstwo aptek wokół Ciebie współpracuje z DOZ, zamówisz wszystko co potrzebujesz i za dwa dni jedziesz i odbierasz sobie wszystko w aptece, którą zadeklarujesz. Po prostu tanio i wygodnie, bez żadnych kosztów wysyłki. Ta moja recepta, ma w sobie dużo specyfików, których na pewno nie posiadasz, na początek kup koniecznie acne-derm, mydełko, tą maść na odparzenia i humektan. Tą maść na odparzenia posmaruj sobie tuz przed snem, bo bedziesz po niej cała biała. Nie wcieraj jej aż ta bialośc zniknie, badź sobie taka biała i idź spać, a rano jak wstaniesz to buzia będzie matowa, uspokojona, zaczerwienia przygaszone - super, i pamietaj nie myj buzi tylko sam tonik. Pamiętaj też o humektanie, mydełko i acne derm mogą Ci wysuszyć buzię, maść i humektan pomoże zregenerować skórę a po jakimś czasie przestaniesz się nawet świecić - bo skóra będzie nawilżona. DO DZIEŁA, po miesiącu daj znać co u Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam nazwy tej maści, która "wyciąga" pryszcze... Czy mógłby ktoś przypomnieć? Koszt ok kilka zł w aptekach....
![]() |
#175 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze ponawiam pytanie o ten peeling z kwasem salicylowym;] Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź;p
![]() ![]() |
![]() |
#176 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
chodzi o maść ichtiolową ?????? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Raczkowanie
|
Cześć . ; )
Cinderella225 polecam Ci taką terapię ,hmm stosuję identyczną od 1,5 miesiąca i na prawdę mogę już widzieć poprawę,a wiadomo że czeka się na nią czasem nawet ponad 3 miesiące , a więc tak : -żel do mycia twarzy Effeclar La Roche Posay ,jest świetny na allegro możesz kupić go za 19,99 zł 200 ml, cena apteczna ok. 43 zł 150 ml. -żel ISOTREXIN nie myślić z ISOTREXEM bardzo dobrze działa na zaskórniki ,i wysusza skórę w niektórych momentach nawet zabardzo,lecz polecam także -Krem Effeclar H La Roche Posay ,do skóry atopowej w czasie terapi antytrądzikowej cena ok. 55 zł . -Podkład Toleriane La Roche Posay ( osobiście kupuję numer 11 Ivory) , na prawdę radzi sobie świetnie z zakryciem blizn, stanów zapalnych. -antybiotyk Tetralysal ja miałam na początku kuracji czyli pierwsze 5 tygodni (300 mg) teraz (150 mg) czyli słabszy . -Duac żel na noc, jeden raz dziennie ,bo wysusza skórę ! Myślę ,że nie powinnaś poprosić rodziców o taką terapię ,wiem że czasem nie ma się na to pieniędzy ,bo jest to bardzo drogie. No ale nie ma co oszczędzać na zdrowiu ,bo ono jest najważniejsze. Głowa do góry ! Trądzik zniknie ,jeżeli trafisz już do swojego ulubionego dermatologa ,który przygotuje Ci terapię idealną wprost dla Ciebie ; * Pozdrawiam i trzymam kciuki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cześć . ; ) Cinderella225 polecam Ci taką terapię ,hmm stosuję identyczną od 1,5 miesiąca i na prawdę mogę już widzieć poprawę,a wiadomo że czeka się na nią czasem nawet ponad 3 miesiące , a więc tak : -żel do mycia twarzy Effeclar La Roche Posay ,jest świetny na allegro możesz kupić go za 19,99 zł 200 ml, cena apteczna ok. 43 zł 150 ml. -żel ISOTREXIN nie myślić z ISOTREXEM bardzo dobrze działa na zaskórniki ,i wysusza skórę w niektórych momentach nawet zabardzo,lecz polecam także -Krem Effeclar H La Roche Posay ,do skóry atopowej w czasie terapi antytrądzikowej cena ok. 55 zł . -Podkład Toleriane La Roche Posay ( osobiście kupuję numer 11 Ivory) , na prawdę radzi sobie świetnie z zakryciem blizn, stanów zapalnych. -antybiotyk Tetralysal ja miałam na początku kuracji czyli pierwsze 5 tygodni (300 mg) teraz (150 mg) czyli słabszy . -Duac żel na noc, jeden raz dziennie ,bo wysusza skórę ! Myślę ,że POWINNAŚ(błąd na górze) poprosić rodziców o taką terapię ,wiem że czasem nie ma się na to pieniędzy ,bo jest to bardzo drogie. No ale nie ma co oszczędzać na zdrowiu ,bo ono jest najważniejsze. Głowa do góry ! Trądzik zniknie ,jeżeli trafisz już do swojego ulubionego dermatologa ,który przygotuje Ci terapię idealną wprost dla Ciebie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Raczkowanie
|
Właśnie wiem ,dermatolog kazała mi na dzień ale nie jestem w stanie w czasie tygodnia ,bo poźniej muszę nałożyć podkład . Po prostu jak mam czas rano smaruję się Isotrexinem odczekam 20 minut i nakładam Krem Effeclar H. A na weekend staram się skórę rano mocno nawilżyć ,peeling też z La Roche ,krem i dopiero Istotrexin .
Jest z nim bardzo dużo zabawy ,haha ; D no ale chyba warto ; ) .
#180 |
Zakorzenienie
|
Swojego czasu Isotrexin bardzo mi pomagał, to dobry lek
![]() Natomiast Duac u mnie spowodowal straszne spustoszenie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.