|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)
I ja mówię dobranoc
![]() I mam prośbę: zagońcie mnie jutro do nauki...
|
#1082 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
byłam na avatarze 3 d Swietny film!
|
|
#1083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Na początek powiem Wam stare mądre powiedzenie, które mi się przypomniało pod czyimś wpływem: "Nigdy nie dyskutuj z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona wcześniej zdobytym tam doświadczeniem"....
Cytat:
![]() Kurczę... plan był niezły, ale nie udało mi się go powalić. No nic, jak mówiła Scarlett - jutro też jest dzień ![]() a dziękuję ![]() Cytat:
On spał, ja chciałam imprezować No nie dało się tego pogodzić raczej A jak mi mama tż powiedziała? Bo nie wiem ![]() Spaaaaaaaać idę
|
|
#1084 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Helloł
![]() Cytat:
A co do imion po dziadkach to siostrzeniec TŻa ma Ignaś. Teraz może być,ale gorzej jak będzie nastolatkiem... A u mnie w rodzinie jest tradycja,że każda dziewczynka musi mieć na pierwsze lub drugie Maria. Tak więc z drugim imieniem nie mam problemu:P Cytat:
![]() Ja najchętniej dałabym córci Ania,ale Teściowa Ania,ja Ania- za dużo by było ![]() Cytat:
Pamiętam,że Ty chciałaś drewniany domek.Co do pogrubionego to w życiu Warszawy. Jesteś szczuplutka i wierzę,że Ci pieknie w tych kieckach ![]() A Justynkę dlatego mogłam sobie wyobrazić,bo jest tak długa jak ta Pani na zdjęciu. Np. ja jestem tego wzrostu co Justyna,ale mam więcej tu i tam i na pewno bym nie wyglądała za pięknie ![]() Cytat:
A babcie Krystyna i Maria-też nie do końca ![]() Ale Weronika ładnie ![]() Idę się uczyyyć.
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Przepraszam, że tak wczora zniknęłam i nie podzieliłam się rozmyslaniami Tżta na temat imion, ale właśnie kąpiel się skończyła i trzeba było wskoczyć do łóżeczka ![]() Tżtowi (i mi też) podobają się dla facetów takie dostojne, męskie imiona. Wcześniej mówiliśmy o Aleksandrze (Wielkim ), a wczoraj padło imię Julian/Juliusz (Cezar ). A zawsze na wszelki wypadek podoba nam się Piotr :P Takie imiona pasują do nazwiska Tżta (końcówka -ski). Brzmią dumnie Dla dziewczynki od zawsze podobały mi się krótkie i nietypowe np. Pola czy Lena. Jak wiecie ja sama mam dość niespotykane imię, chociaż jest proste. W podstawówce miałam przez nie trochę problemów ("Kama - serce jak dzwon!", Kama bez cholesterolu") w liceum już mniej (czasem byłam Kamą sutrą, ale baaaardzo rzadko). Zawsze tłumaczyłam to sobie zaściankowością i ograniczeniami rówieśników :P Wolę takie imię, niż Esmeralda czy Andżelika. Teraz naprawdę jestem rodzicom wdzięczna, że mnie tak nazwali. W firmie jestem jedyną Kamą, dzięki czemu każdy wie o kogo chodzi, mówi do mnie i o mnie po imieniu. Nie trzeba tłumaczyć o której Kamie mowa. A "zdrobnień" też jest sporo np. Kamka, Kamcia, Kamuś, Kami. Moim zdaniem najgorzej jest nadać dziecku imię, które jest wymyślne i na które w tej chwili jest moda, typu Oliwier (bleeh) czy Nikola... Znowu mi się śniła Claris... to już jest jakaś masakra...
Edytowane przez carmelova Czas edycji: 2010-01-10 o 09:21 |
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
Kamka mi się Twoje imię podoba
Ale rozśmieszyła mnie ta Kama-sutra![]() Stała się rzecz niemożliwa...moja własna MAtka namawia mnie,żebym nie jechała na egzamin. Fakt-warunki są przeeetragiczne...Boję się trochę,a pociągiem nie pojadę bo nie będę sama stać na dworcu w Katowicach o godz. 19
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku dzisiaj masz ten egzamin?
|
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Co do imion to mam babcię Antoninę i to imię mi się podoba (zresztą teraz chyba często się pojawia u dzieci), ale myślę że tu jest podobnie jak z Zofią (jednak u maluszków to tak trochę nie pasuje, chociaż Zosia to ładne imię). Ja żadnych "typów" nie mam, ale Tż już zapowiedział, że nazwie córkę Kira (imię córki Gałczyńskiego) moje argumenty, że dziecko będzie skrzywdzone, nie działają
|
#1089 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Wysłałam maila
![]() Noo i lecę zbierać się na targi tzn. śniadanko zjemy i jedziemy
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Tak...ale nawet już tata zaczął protestować,że mam nie jechać.
|
#1091 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Colossal dla mnie lepszy od 2000calorie MF i Iconica Diora. I jeszcze czarna kredka My Secret, byłam w szoku, że taka miękka (nie lubię jak mnie drapią) i dobrze ślizga się po powiece i długo się trzyma. Mam tą z tej kolekcji Smoky Rock taką czarną. Też byłam na Avatarze 3D z Tż i bardzo nam się spodobał, z chęcią poszłabym jeszcze raz, szkoda tylko, że bilety takie drogie w ciągu ostatniego roku się zrobiły. Dzsiaj muszę bardziej przyłożyć się do nauki, wczoraj mi sięnie udało - szalałam w kuchni i nie mogłam się powstrzymać
|
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Ins ja Ci odpisałam
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Kamka, ja też lubię Twoje imię, właśnie to, że jest krótkie przeświadcza o jego wyjątkowości ![]() Ale warunki na drogach masakra, z domu jeszcze wyjechałam, ale 15 km przed T-wem już 20 km/h i ciężko było. Chociaż tyle, że przyjechałam po otwarciu, więc zaparkowałam na podziemnym. Bo pracowniczy jest na Warsztatowej i wygląda jak warsztat... pełno dołów, błota. Koleżanka już wie, że nie wyjedzie i trzeba będzie ją pchać.Idę zerknąć na maila ![]() EDIT: Eee, co do maila, to nie jestem zainteresowana, przez co czuję się wykluczona
Edytowane przez justyna_dt Czas edycji: 2010-01-10 o 10:55 |
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku to może faktycznie nie jechać. A są jeszcze inne terminy?
Katarakta ja też lubię collosala Ostatnio kupiłam polecany na wizażu tusz z Wibo Glamorous lashes czy coś takiego. Fajny, suuuper wydłuża i rozdziela, ale średnio pogrubia, a mi na tym bardzo zależy. I zmywa się ciężko. No ale za cenę 8 zł to czego chcieć więcej.Już 2 h nauki dzisiaj za mną Teraz Tż się obudził, jedzie do sklepu po mleczko i bananka dla mnie a potem znowu będę sama do 20, bo na 12:00 idzie do pracy
Edytowane przez carmelova Czas edycji: 2010-01-10 o 11:03 |
|
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówicie,że tusze z jakeigoś Wibo nie są złe? Ja uwielbiam YSL ![]() Mam ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...ng-Mascara.htm i jego zawsze nakładam pierwszego,bo fajnie rozdziela ![]() I mam jeszcze ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...znych-rzes.htm i on faktycznie bardzo wydłuża. Chociaż ostatnio wizażysta w drogerii mówił mi,że jest nowu YSL Singulier i łączy zadania obu tych moich tuszy Spróbuję jak się skończą
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
już za Wami nie nadążam co do imion dzieci to pozostawię wybór do czasu jak będę w ciąży - może mnie jakaś wena dopadnie i wymyśle piknę imię![]() w piątek dowiedzieliśmy się, że wstępnie noble bank przyznaje nam kredyt - ale rzucili taką marżę, że podziękowaliśmy ![]() czekamy jeszcze na pko bp tylko okazało się, że w bik-u wiszą jeszcze nasze kredyty (chociaż są spłacone) i mam 2 karty kredytowe (taa w ogóle nie używane więc nie wiem dlaczego to wisi w bik-u) ![]() no i przez to decyzja się opóźnia a powinniśmy przelać pieniążki za mieszkanko do 20 stycznia.. ehh trzeba będzie porozmawiać z deweloperem.. buu ![]() no i w dodatku moja najlepsza koleżanka przyjechała na m-c do Polski z zagranicy (studiuje w Szwecji) i dowiedziałam się, że ma depresję i jest na antydepresantach.. a mówiła mi wcześniej, że w Szwecji czuje się naprawdę szczęśliwa.. taa.. oki to się troszkę Wam wyżaliłam..
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam też lubię imiona proste , jak moje
I takie, któych nie da się zdrobnić. Nie specjalnie rozumiem tą obecną modę na przedwojenne imiona, sama bym tak dziecka nie nazwała. Dla córki tomi się Maja np podoba A dla syna to miałabym właśnie proste propozycje: Piotr, Krzysiek, nie wiem Na pewno nie Rafał i nie Paweł i nie Marcin - jakieś mam złe skojarzenia ![]() Plan na dzisiaj: zadzwonię do kumpeli plotkary i powiem że się zaręczyliśmy. Ona obdzwoni pozostałych znajomych, a oni zaczną do nas wydzwaniać z gratulacjami. Głupio będzie zaprzeczać W ten sposób zmuszę tż żebyśmy pierdzionek mi kupili A potem wdepnę tutaj i opiszę Wam moje zaskoczenie spowodowane zaręczynami Może wypali?
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkodaaaa Ale ten też bardzo fajny ![]() No wiesz...trzeba kuć żelazo póki gorące ![]() Jak już raz powzięłaś pewne postanowienia,to trzeba je zrealizować.A potem będziemy się podniecać,że byłaś taka zaskoczona tymi zaręczynami
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
Gwizdaczku Ty masz codziennie nowy pomysł jak rzucić Tżta na kolana
![]() Motylku miałam ten drugi tusz YSL który pokazywałaś - dostałam na Dzień Kobiet od Tżta. Ale szybko zasechł Ostatnio dostałam jakiś Chanel, ale był beznadziejny. Czytałam trochę o tym przedłużaniu i zagęszczaniu rzęs, o którym pisała Justynka, ale to droga rzecz (ok. 500 zł pierwsze nałożenie, a potem co ok. 1,5 miesiaca uzupełnianie za ok 150 zł.) Wczoraj B. mnie zapytał czy nie chciałąbym czegoś takiego, bo w salonie kosmetycznym w ich klubie mają teraz taką usługę, a Tż ma 20% zniżki. Ale po takim zabiegu nie można używać normalnych kredek ani cieni, nie wiem jak z minerałami...
|
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Gwizdak, dzięki za pogodę
w końcu mogę powiedzieć że tego śniegu jest odrobina (tak koło 10 cm). Popada jeszcze z cały dzień konkretnie, to będę zadowolona ![]() A plan masz jak zwykle genialny ![]() przypomniało mi się jedno powiedzenie z jakiejś bajki: "hej, móżdżku, co będziemy robić dziś wieczorem? to co zwykle - spróbujemy opanować świat!" |
|
|
|
#1101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten skubaniec za dobrze na łyżwach jeździ, nie dało rady A co do żelaza, kuję, kuję Chcę z Tobą i Claris popodniecać się ślubikiem Ja Waszymi, Wy moim, będzie uroczo ![]() Karmi, mam na każdy dzień, gdyż moja desperacja sięgnęła zenitu. Wymuszę, lub zginę Zaciągnę go do ego ołtarza i zmuszę żeby przysięgę wydukał ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
A może chcesz jeszcze? Bo u nas sypie już 3-cią dobe i nie chce pzestać. Nie wiem jak dotrę jutro do pracy. Rozważam dotarcie tam, zabranie komputera i pracę z domu dopóki kataklizm nie minie
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Claris, suknie
Wiesz, wyobraziłam je sobie na tobie, kurcze, na pewno ślicznie w nich wyglądasz, bo moim zdaniem pasują Zwłaszcza, że ty masz figurę pod takie fasony Pupcia wystająca, więc ładnie będzie podkreślona, biust też nie jest zerowy. A jeśli masz ładne plecy i dekolt, to jak najbardziej taki gorset Ci tez bedzie pasował. Jestem na tak! ![]() Gwizdak, ale ty podchody robisz. Ja wczoraj zrobiłam rodzinkę w Simsach Madzia i Adaś (tu nazwisko TŻ) i szalenie staram sie o dziecko W ogóle to mu powiedzialam, że ja z nim chcę mieć dziecko i koniec. O dziwo stwierdził, że tez chce, ale nie teraz. To go tylko uświadomiłam, że obydwoje jesteśmy wpadkowi, więc niech się nie wypowiada
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
No u nas jest 300 zł za pierwsze nałożenie i max. 80 zł za uzupełnienie. A że nie wolno kosmetyków stosowasć normalnie? Nie wiedziałam. Wiedziałam, że tuszu nie wolno, ale i nie ma potrzeby. A kredek to nie wiem, dlaczego, skoro rzęsy są doklejane jakieś 2 mm od nasady
mi kosmetyczka nic o tym nie wspominała.Gwizdak, jakby to po polsku powiedzieć, to nie wiem, bo mi zginęło, ale tak ogólnie to You make my day! ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
ja zrobiłam rodzinkę naszą już dawno, mamy 6 radosnych pociech
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Dawaj jeszcze, ale poczekaj aż dotrę do Tż, cobym już nie miała jak wrócić ;P
|
|
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A takie pytanie eventowe: co sądzicie o WOŚP? Dzisiaj kolejny finał. Ja jestem za. Zawsze wspieram tą inicjatywę chociaż drobną kwotą 10 czy 20 zł. Moim zdaniem każda akcja, która pomaga dzieciom zasługuje na poparcie. Chociażby smsem za 1 zł. ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Tiaaa, i pewnie grasz na kody cfaniaro, bo kto by wykarmił 6 dzieci z pensji roznosiciela gazet :P |
|
|
|
|
#1106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba sobie na reputację zazdrośnicy i wymuszaczki zasłużyć, nie? To właśnie osiągam ![]() Cytat:
Piszę tu to wszystko, bo wiecie, może któryś z tych planów się powiedzie, to sobie będziecie mogły skorzystać : ) Jeśli chociaż jeden chory się uleczy i kolana się ugną pod nim, to będzie sukces, nie ?![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
3 lata z rzędu byłam wolontariuszką Więc trudno nie popierać Kuuurcze, w przyszłym roku też będę A co
|
|
#1107 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Motylku, odpisałam
No to makijaż wklejony, to uciekamy na Targi mamy opóźnienie, bo Foobar się wykrzaczył i TŻ naprawiał
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam taki plan Tylko nie wiem czy samochód odkopię spod śniegu
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze z rodzicami wspieram WOŚP choć trochę
Mimo, że nie cała kasa idzie na dzieci (bo wiadomo, Owsiak też musi z czegoś żyć), to jednak widać efekty w postaci sprzętu medycznego, na który szpital w większości przypadków nie stać. Poza tym ja sama byłam operowana w sali, gdzie ten sprzęt był. I nawet dlatego dajemy
|
|
#1110 |
|
Zadomowienie
|
Motylku ja miałam EFC YSL i super czerń jest błyszcząca i rzęsy fajne, ale póki co to tylko raz na jakiś czas pozwalam sobie na takie szaleństwa, bo po 2 miesiącach nadaje się do kosza, chociaż czyszczę szczoteczkę. Ale jak będę zarabiać to kto wie, studecka kieszeń jednak trochę ogranicza.
Mojego małego kota pokarało. Gotowałam na kuchence wodę na kawę i Zuzia chciała przejść na drugą stronę kuchenki, ale przeszła po tej stronie co był ogień. Jak się odwróciłam to spadała i łapała się kuchenki i akurat łapki w ogień wsadzała. Wzięłam szybko śnieg z dworu i ją nasmarowałam (chociaż do tego się przydaje). Naszczęście tlyko troszkę futerko sąbie na łapkach przypaliła, a myślałam, że już muszę weta szukać. Gorzej jak z dzieckiem, człowiek na sekundę się odwróci, a za chwilę takie niespodzianki (akurat ona lubi broić za czyimiś plecami). Mam nadzieję, że będzie miała nauczkę na przyszłość i nie będzie wskakiwać na blaty jak tylko usłyszy, żę ktoś w kuchni jest. Straszny żebrak z niej jest. Zawsze coś z ludzkiego jedzenia zabierze, a to wskoczy na naleśnika jak się odwrócę, a to zje trochę jajecznicy...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

masakra, z domu jeszcze wyjechałam, ale 15 km przed T-wem już 20 km/h i ciężko było. Chociaż tyle, że przyjechałam po otwarciu, więc zaparkowałam na podziemnym. Bo pracowniczy jest na Warsztatowej i wygląda jak warsztat... pełno dołów, błota. Koleżanka już wie, że nie wyjedzie i trzeba będzie ją pchać.

Wiesz, wyobraziłam je sobie na tobie, kurcze, na pewno ślicznie w nich wyglądasz, bo moim zdaniem pasują
mi kosmetyczka nic o tym nie wspominała.