|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Witam, witam!
Ja żyję i jestem, Was podglądam jak mam czas, a mam go ostatnio bardzo mało przez pisanie pracy, ale już jestem na finiszu... Nowe też witam w naszym gronie! I znowu melduję, że się trzymam. Dziś dokładnie minęło 2 miechy odkąd zaczęłam dukać z Wami. I przedstawiam podsumowujący bilans: waga - mniej o 12 kg talia - mniej o 12 cm (ewidentna korelacja widzę) pupa - mniej o 9 cm ramię - mniej o 2 cm udo - 3 cm Nie ukrywam, że marzę o większych spadkach... Ale cieszę się tym, co osiągnęłam. Muszę to podkreślić aż, bo jako perfekcjonistka mam problemy z cieszeniem się małymi sukcesami, nie ukrywam. Oczywiście, żeby nie było - miałam potknięcia w ciągu tych dwóch miesięcy, ale wiadomo, czas też nie był sprzyjający ![]() Od dziś zaczęłam PP znowu i kontynuuję z nową energią ![]() Oglądałam Wasze zdjęcia, Dziewczyny i przyznaję, że jestem pod wrażeniem! No i to naprawdę motywuje! Jeszcze parę kilo i ja też się zaprezentuję ![]() Miłej nocy Wam życzę i porannych spadków! Niech moc będzie z Nami ![]() ![]()
9.11.2009 - START 124,5 kg (wzrost 170 cm) 15.07.2010 - 92,2 kg ![]() 25.07.2010 - 93,6 kg 01.09.2010 - 96,2 ![]() najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu! Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010) Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie |
|
|
|
#4052 |
|
Raczkowanie
|
a ja po wczorajszym spotkaniu mam wyrzuty sumienia :<
było świetnie, w ogóle 5 godzin zleciało nam tak straszliwie szybko no ale wypiłam 2 piwka ( kacor potem taki, że szok, chyba w "nagrodę"dziś mnóstwo pije, ruszam się, sprzątam, robię w domu ile tylko się da, by jakoś sobie to "wynagrodzic"
|
#4053 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziś znowu zostałam wyprowiantowana przez mojego faceta, sam też się w zapas ryb zaopatrzył
W szale kupowania rzuciłam do koszyka surimi. W domu spróbowałam i o mało nie . Tak intensywny smak, że byłam w szoku, długo po zjedzeniu się trzymał, a wzięłam małego gryzka. Może nie to, że mi nie smakowało, ale za mocny był smak. Z owoców morza to jednak wolę krewetki.... Kupiłam papierowe foremki do muffinków i jutro sobie zrobię! ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
ale prędzej czy później trafi się imprezka, i... ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- A co do tabelki Lanki, to jakoś przy okazji pokazałam G. no i powiedział, że jak zobaczy ubytek w biuście to koniec z dietą! ^^
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|||
|
|
|
#4054 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak juz pisaly dziewczny uderzeniowka tak dluga to nic dobrego! nie wolno tyle tym bardziej ,ze nie masz tak strasznej nadwagi! wiec od jutra przechodz na 2 faze bo sie wykonczysz... uwazaj na siebie to nie zarty! laweenda dasz rade! wszystkie dajemy musimy po to tu jestesmy zeby sie wspierac. ...kurde coraz mniej piszecie dziewuchy odzywac. znowu mam pisac o raporty z dnia?
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
|
#4055 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
||
|
|
|
#4056 |
|
Raczkowanie
|
O matko! "Chwilę" człowieka nie ma, a tu już 3 część wątku i już tyle stron
i daleko jej było do motywowania mnie) Trudno, chciało się szaleć, to teraz mam. Ale wracam z podwiniętym ogonem i uszami "po sobie". Kupiłam nowe, pięknie ilustrowane wydanie naszej diety, przypomniałam sobie, wszystkie zasady, produkty i najważniejsze przepisy i z nowymi siłami (i nabytymi wałeczkami) ruszam ponownie do walki Zrobiłam ponownie test i jeśli wszystko pójdzie zgodnie z wykresem naszego guru, to na początku kwietnia powinnam przejść na stabilizację Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie z powrotem, "córkę marnotrawną"
|
|
|
|
#4057 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
córki marnotrawne najmilej pewnie witane bo zdają sobie sprawe z wyczynów ktore zrobily ale nie zalamuj sie prawie wszystkie dalysmy czadu w tym okresie swiatecznym
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem na siebie zła okropnie
wypiłam 2 piwka i zjadłam pizze.Jest mi nie dobrze ![]() Żałuję okropnie.
|
#4059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Mężu będzie odśnieżał
![]() Jestem zła bo jeszcze mi brakuje trochę do mojego podpisu a już mi tak dobrze szło
|
#4061 |
|
Przyczajenie
|
9.dzień na proteinach
4kg mniej ustawiam się na pół roku;myślę,że wytrzymam,muszę zrzucić ponad 20kg...
|
|
|
|
#4062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Na samych proteinach?
|
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
Berlinianka tyle śniegu to chyba padłabym na pysk
A tak poważnie to mój mąż wyjeżdża na 3 tygodnie i potem wraca na tydzień albo krócej,więc niech zasuwa no i czuje się wtedy potrzebny ![]() Zmykam dobranoc
Edytowane przez eliza40 Czas edycji: 2010-01-10 o 00:34 |
|
|
|
#4064 | |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje wszystkich spadków
oby tak dalej ![]() Cytat:
U mnie koniec 2 dnia uderzeniowego wzorowy lecz myśli samobójcze były tzn już byłam po zakup alkoholowy na szczęście nie było tego co lubię i odpuściłam z resztą chyba bym strasznie tego żałowała wiec cieszę się, że tak to się skończyło Co do bezsenności to zmieniłam taktykę, wyciągam baterię z lapka i jak się wyłączy to automatycznie kładę się do łóżka inaczej nie byłoby szans abym się z dobrej woli położyła Teraz też, po robocie i nawet nie zmęczona tylko jeszcze bardziej jakoś rozbudzona. Z domowych sposobów mówią, że szklanka ciepłego mleka i gorąca kąpiel pomaga w zasypianiu ale czy to prawda nie wiem bo nie próbowałam ...Nie wiem jak z wagą na razie na nią nie wchodzę, poczekam jak @ przejdzie i jutro z samego rana też się pomierzę bo w sumie wymiary są najważniejsze, waga bardzo słabo odzwierciedla sylwetkę, przynajmniej w moim przypadku...
|
|
|
#4065 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edit Już doczytałam,dozwolone,to super ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj w 3 dniu PW,od początku diety,czyli od zeszłej niedzieli 3 kg mniej ![]() Jeszcze tylko ok. 4 kg i jestem u celu
Edytowane przez agness813 Czas edycji: 2010-01-10 o 09:05 |
||
|
|
|
#4066 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny, mówiłam, że nie czytałam książki [jako podręcznika z papieru w ręku] a na necie naczytalam się cholernie dużo. zresztą książkę już mam i wczorajszy wieczór spędziłam tylko na czytaniu.
po co te kwasy? moja 1 faza bedzie trwała 8 dni. |
|
|
|
#4067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie które posty trzeba będzie pomijać.
|
#4069 |
|
Raczkowanie
|
O Bosh...ale mnie naszło...zabiłabym za maślaną bułeczkę
chyba okres zbliża się wielkimi krokami
|
|
#4070 |
|
Zadomowienie
|
Trzeba będzie, bo jak ktoś pomija nasze rady, to po co w ogóle reagować.
![]() A ja idę piec muffinki. Dodam kako, tyci tyci... namiastkę czekolady ^^
|
|
|
#4071 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry! wlasnie sie zbieram z rodznka na orkiestre idziemy troche wspomoc dzieciaczki
0,5 kg mniej ;D milego dnia
|
|
|
#4072 |
|
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny za odpowiedzi odnosnie przepisow
![]() moj 7 dzien diety (2 PW) - 4 kilo w dol!!! Czyli dobrze mi sie od kilku miesiecy wydawalo, ze puchne tak jakby = nabieram wode... jeszcze 2 kg do zrzucenia wg Dukana, ja chcialabym schudnac jeszcze 4. Zobaczymy za te 2 kg jak bede wygladala i sie czula. Dzisiaj wrecz sie wzruszylam jak po mierzeniu talii zobaczylam 64...czyli tyle ile nie widzialam od prawie roku! Pozdrawiam i trzymam za Was wszystkie (jak i za siebie) kciuki
|
#4073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4074 |
|
Raczkowanie
|
przepraszam po dwóch piwkach kaca to w głowie sie nie mieści .
Powiem szczerze niestety nie było mnie stać na tę dietę ponieważ mam rodzinę i takie zarobki jakie są takie są i nie chcę ich oszukiwać. Kupując sobie różne produkty nie mogę żałować dzieciom dużym z resztą. Postanowiłam przejść na coś takiego ,ale z resztą sprawdzonego. 5 lub 4 posiłki dziennie ,ale lekkie .To już jest sprawdzone ponieważ moja koleżanka schudła aż 13 kg , przy nie dużej nadwadze . I to jest fajne ,że mogła schudnąć jedząc wszystko .Pozdrawiam |
|
|
|
#4075 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie!
Postanowiłam dziś dołączyć do Waszego Grona! Jestem po lekturze książki Ducana.Na koniec roku zrobiłam podsumowanie i od 1 stycznia jestem na proteinach. Zaczęłam od wagi 100.Tak tak okrągłe cyferki i ja okrągła Ale już niedługo.Pewnie dlatego, że ważę sporo przez 10 dni poleciało 6 kilo, więc dziś 94 i stop, bo @kres![]() Podziwiam wasze wyniki.Gratuluję. Moim celem jest 60 kilo.Dużo!Ale najważniejsze ,że zaczęłam!!!Pozdrawiam serdecznie i bardzo zimowo z Iławy ![]() |
|
|
|
#4076 |
|
Zadomowienie
|
Muffiny fajne wyszły, ale za mało słodkie. Dałam 4 tabletki słodzika, a mogłam dać 8! ;( Dosłodziłam smarując mlekiem z rozpuszczonym słodzikiem ^^ Następnym razem będą lepsze
|
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
Sroczka bardzo mała wagę sobie założyłaś.Musisz się przygotować na dugie odchudzanie.Będą się zdarzać zastoje wagowe jak każdej z nas,ale nie należy się wtedy poddawać ,trzeba robić swoje i waga się ruszy.
Nie wiem czy robiłaś sobie test dukana,jeśli nie to zrób,bo soś malutką tą wagę do celową na pisałaś . Powodzenia
|
#4078 |
|
Przyczajenie
|
Tak, robiłam test Ducana.
Zakłada, że moja waga to 68 i osiągnę ją przy stosowaniu diety do końca sierpnia tego roku. Więc do dzieła. Lecę na owsiankę
|
|
|
|
#4079 |
|
Raczkowanie
|
Witaj sroczka 77 !!! Waga poleciala Ci jak z bicza strzelil !!! Brawo
... Wiadomo ,ze to wiekszosc wody ale i tak cieszy . Tym bardziej milo mi cie powitac bo..... pochodzisz z moich rejonow Polski .... Trzymaj sie Dukana i nas a dojdziesz do celu... Ja nie mam sie czym chwalic .......waga jakos mnie nie lubi ostatnio , ale to pewnie zasluga zblizajacej sie @ wiec jej wybaczam ...
|
#4080 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj Sroczka!Witam m cię w naszych progach![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
.Ja w czasie świąt trochę sobie popuściłam ,no i sylwester no i mam prawie 2kg. do przodu,nigdy sobie tego nie wybaczę bo podczas diety nie grzeszyłam byłam bardzo grzeczna a tu masz
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

. Tak intensywny smak, że byłam w szoku, długo po zjedzeniu się trzymał, a wzięłam małego gryzka. Może nie to, że mi nie smakowało, ale za mocny był smak. 

i daleko jej było do motywowania mnie) Trudno, chciało się szaleć, to teraz mam. Ale wracam z podwiniętym ogonem i uszami "po sobie". Kupiłam nowe, pięknie ilustrowane wydanie naszej diety, przypomniałam sobie, wszystkie zasady, produkty i najważniejsze przepisy i z nowymi siłami (i nabytymi wałeczkami) ruszam ponownie do walki
Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie z powrotem, "córkę marnotrawną"

wypiłam 2 piwka i zjadłam pizze.Jest mi nie dobrze