|
|||||||
| Notka |
|
| Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Chcę zmiany! Proszę o porady :))
Drogie wizażanki
![]() Mam nadzieję, że w jakiś sposób mi pomożecie, a mianowice chodzi mi o kolor włosów, a także ich cięcie. Co by mi pasowało? Naturalnie jestem ciemną blondynką, a latem mam jaśniejsze refleksy od słonca (aktualnie tak jak na fotkach czyli brąz) Nie pogardzę także innymi poradami na temat pasującego makijażu itp. Pozdrawiam
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chcę zmiany! Proszę o porady :))
Bardzo ładna z Ciebie dziewczyna
Dlatego, na Twoim miejscu za wiele bym nie kombinowała. Z tego co widzę masz dość wysokie czoło, zrobiłabym gęstą grzywkę na bok i wystopniowała/wycieniowała włoski- z tego co widzę są dość gęste, więc nie ma problemu. Jesteś młodą osobą więc, co do makijażu nie przesadzałabym za bardzo, liczy się naturalność - tusz i jakiś błyszczyk, ew. kreseczka w kolorze stroju.
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam dziewczyny
tylko, że tu mam wyprostowane włoski, a na co dzień trochę bardziej mi sie puszą co mnie denerwuje :/ a co do makjiażu to w sumie zawsze używam własnie błyszczyka i tuszu do rzęs, cienie na jakąś większą okazję, więc przy tym pozostanę ![]() Czekam również na opinie innych wizażanek ;*
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsze co mi przychodzi na myśl to grzywka. Koniecznie zetnij
A tak poza tym kolor ok, chociaż ja wolę, gdy kolor włosów jest naturalny (w trosce o zdrowe włosy )
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Hej. Oczywiście tak ja inne Wizażanki proponuję Ci grzywkę, ale najlepiej prostą (masz dość wysokie czoło). Druga sprawa to oczy. Nie podkreślaj ich aż tak mocno, wystarczy tusz do rzęs i dobra zalotka. Efekt zabójczy
Poza tym jesteś ładna i wszystko jest ok Pozdrawiam
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Baardzo dziękuję
Miałam już prostą grzywke całkiem niedawno, a teraz zapuszczam i mam na bok.. Mimo że podobno pasowała mi tamta grzywka (właśnie przez wysokie czoło), ale przy wilgoci np. na imprezie zaraz mi się falowała i to mnie w niej denerwowało. Ogólnie i tak musiałam ją prostować, ale to zajmowało kilka chwil, więc nie sprawiało mi to kłopotu może jeszcze pomyślę nad nią hehe Pozdrawiam *
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
przypominasz mi Hayden Panettiere moze warto od niej ściągnąć parę pomysłów
|
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
rzeczywiście może mnie trochę zainspiruje jak tak patrzę na nią to mam ochotę wrócić do blondu
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
ja uważam że taki złocisty blond/brąz by pasował
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Chyba dobrze radzisz
kiedyś marzył mi się taki brązik jaśniejszy ze złocistymi refleksami.. albo taki złoty blond, tylko, że w domu trudno taki efekt uzyskać... bo różnie te farby wychodzą |
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
wiec warto zabrać koleżanki na całodniową wycieczkę
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
dodałabym trochę jaśniejszych refleksów (Nie pasemek!) i ogolnie troszke rozjasniła włosy, bo ten braz jest jak dla Ciebie zbyt ciemny.
Dobrze Ci w długich, wiec podetniej jedynie końcówki, odżywisz je troszke i chociaz to malutka zmiana, lepiej sie poczujesz ;p A i proponowałabym grzywke, taka nie ciezką i nie prosta na całe czoło, ale bardziej na ukos, wyszczupli twarz. Co do makijażu, zrezygnowałabym z az tak wyraźnej czarnej kredki, szczególnie z wew kacikach. Jesli juz kredka, to delikatniej, troche mglista/niewyraźna.
|
|
#15 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie nie chcę juz takiej na całe czoło, wolę na ukos tak jak proponujesz a co do kredki to własnie od kilku dni z niej zrezygnowałam, choć jakoś nie przyzwyczajona jestem hehe Cały czas mam ochotę coś zmieniać ostatnio, szukam inspiracji heh ![]() Więc dziękuję Wizażankom za pomoc
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Witam! Niedługo kończę 20 lat i myślę nad małymi zmianami
generalnie cały czas poszukuję "tego" w czym będzie mi najlepiej. Proszę o opinie w jakim odcieniu blondu będzie mi najlepiej (mój naturalny kolor to ciemny blond, ale jako mała dziewczynka miałam bardzo jasny). Chciałabym także w końcu określić swój typ urody, gdyż sama nie wiem czy jestem latem czy wiosną dodam, że oczy mam niebiesko-szare. Mile widziane także inne ewentualne uwagi ![]() Dodaję fotki: Pierwsza jeszcze z wakacji, więc refleksy także od słońca. Druga i trzecia najbardziej aktualne ze świątecznych chrzcin. ![]() A ostatnia w wyprostowanych włoskach, ale rzadko prostuję, bo nie chcę ich niszczyć. |
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Proszę o pomoc w doborze koloru włosów i określeniu typu urody :)
Mnie najbardziej podobasz się takim średnim blondzie - takim jaki masz na pierwszym zdjęciu. Natomiast zdecydowanie odpada kolor ze zdjęcia ostatniego - nie wiem czy to wina światła czy aparatu ale włosy wyglądają na matowe,w taką jakby siwą poświatą.
A tak w ogóle to ładnie Ci i w loczkach i w prostych
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
ślicznie wygladasz na zdj nr 1
Zdecydowanie pasują do Cibie takie loczki tylko ja bym je troche 'ujarzmiła" ale jak najabrdziej na tak ten kolor i styl Piekny kolor tęczówki
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam bardzo
dlatego kocham wiosnę i lato... wtedy takie ładne refleksy ![]() A co do ostatniego zdjęcia to matowość to bardziej wina aparatu, ale poświata taka, bo jakąś szamponetką wtedy robiłam ![]() A co masz na myśli asienkaaa z tym "ujarzmieniem"?
|
|
|
|
#20 |
|
Rozeznanie
|
pierwsze zdjecie sliczne
w loczkach wygladasz duzo bardziej dziewczęcoz tym ujarzmieniem chodziło chyba o to zeby podkreslic bardziej skret kosmetykami do włosów kreconych |
|
|
|
#21 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
popieram - kolor z pierwszego zdjecia swietnie Ci pasuje
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Jesteś śliczna
Na pierwszym zdjęciu wyglądasz jak aniołek i na taki kolor bym stawiała |
|
|
|
#24 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() A czy któraś z Was potrafiłaby ocenić czy jestem latem czy wiosną? cały czas mam z tym problem ![]()
|
|
|
Nowe wątki na forum Metamorfozy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

Poza tym jesteś ładna i wszystko jest ok

bo różnie te farby wychodzą

cały czas mam z tym problem