![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: miętowy zapach
Witaj
![]() Proponuję przejrzeć ten wątek: Perfumy z nutką mięty... Z miętowych nowości polecam aromatyczno-drzewne Jade Olivier Durbano ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
BAN stały
|
Mintea Masaki Matsushima
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
XS Paco Rabanne ma lekki mietowy posmak ( przynajmniej w pierwszym z nosem zderzeniu, choc to jak sie eozwijac bedzie dalej zalezy juz tylko od Twojej skory )
Sporo zapachow Hugo Bossa, zwlaszcza tych z meskiej strony zapachowej polki ma mietowe nuty w skladzie. Wsrod zapachow Jo Malone jest kilka wersji miety w przeroznych kompozycjach ( z jasminem i zdaje sie z bialym pieprzem ) Mzesz poszperac na polce L'Occitane. Mam butelke Tea with Mint i wlasnie mieta jest tutaj dominujaca nuta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Peppermint z serii Sherbet CdG Mente Fraiche Heeley Yuzu Ab Irato - mniej jednoznaczny, świeży, ładny (tylko drogi jak diabli) Owocowo - miętowy Mandarine Il Profumo i Aria di Mare tej samej firmy (dostępne w Douglasach) Kolejna cytrusowo- smakowita świezość z nutą miety - Yuzu Fou Parfum d'Empire Oczywiście Viollete-Menthe Brosseau A z mniej dziwacznych: Mintea Mat, o których wspomniała Princeska L'Eau par Kenzo L'Occitane The Vert A La Menthe Yvresse YSL ma ciekawia przybrana nute miętową Nutę miętowa ma Cool Water Dawidoff męski (ale ja osobiście nie moge polecić go z czystym sumieniem ![]() Iceberg Twice też jest mietowy (i tez mi się nie podoba, ale co tam...) Iced Green Tea Arden A jeśli juz pytasz o Yver Rocher, to chyba Bambou tej firmy mogłoby soełnić twoje oczekiwania. ![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
dodam jeszcze Guerlain AA Mentafollia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
BAN stały
|
Bardzo mietowe sa tez perfumetki Sephory, do kompletu seria pielegnacyjna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Może Masaki Matushima Mintea ?
osobiście baaardzo mi się podoba ![]() Zapach orzeźwiający, świeży, połączenie zielonej herbaty, mięty, cytryny, delikatny, ale zarazem bardzo trwały.
Everything in life is temporary. So if things are going good, enjoy it because it won't last forever. And if things are going bad, don't worry... It can't last forever either... Edytowane przez kesly1 Czas edycji: 2008-11-19 o 13:01 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Fruttini ma kosmetyki typu krem do ciała, żele i spraye do ciała - mam jeden z miętą i grapefruitem. Bardzo miętowy...
![]()
![]() |
#69 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Pamiętam, że całkiem niedawno produkowałam się na temat miętowych perfum, ale nie było to ani w tym wątku, ani w zalinkowanym przez Homyka. ![]() Ile tych miętowych wątków mamy na forum? ![]()
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edit: Widzę, że Tulipanka już je połączyła ![]() Edytowane przez homyk Czas edycji: 2008-11-19 o 16:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Perfumy z nutką mięty...
Z tych co znam- Crystal Noir Versace, Roma L.Biaggiotti i Iced Green Tea E.Arden. Dwa pierwsze cięższe i raczej wieczorowe a ostatni typowy świeżuch (choć nie lubię takich podziałów
![]()
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Aimez-Moi czy Grain de Soleil ?
Pytanie jak w temacie. Nie wiem, które kupić: CARON Aimez-Moi czy FRAGONARD Grain de Soleil?
W Aimez-Moi bardzo liczę na miętę w otwarciu oraz wanilię i heliotrop w bazie. Może ktoś zna ten zapach i może coś o nim powiedzieć? Z kolei w Grain de Soleil kusi mnie zwłaszcza cynamon. Gdzieś w składzie też ma być heliotrop i wanilia, a także paczula, którą bardzo sobie cenię. Lubię słodkie perfumy, mogą być pudrowe. Ale w związku z ciepłymi dniami ciągle myślę o mięcie ![]() Co radzicie? ![]()
Przygarnę Meharees ![]() Edytowane przez KasiaxQ Czas edycji: 2009-04-06 o 16:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aimez-Moi czy Grain de Soleil ?
Znam tylko Aimez-Moi z Twoich typów ale w ogóle nie pamiętam żadnej miętowej nuty.
To raczej cięższy zapach od początku do końca... Pamietam,że na basenotes.com była taka recenzja tego zapachu gdzie opisano wrażenie jakby w kuchni gdzie pieką się ciastka ktoś palił fajkę, jakoś tak ![]() Na moja wyobrażnię to ogromnie podziałało i popchnęło mnie tym bardziej do zdobycia flaszki. A jak juz ją miałam to moje wrażenie ten w/w opis oddawał doskonale. Tytoniowo-waniliowa słodycz . Piękny zapach taki rasowy i trudno mi znależć cos podobnego, może lekko ten klimat przypomina mi jeszcze moje ukochane Fumerie Turque ale jest zdecydowanie słodsze. A jak doczytałam o poszukiwaniach miętowych to pomyśłałam o AA Menthafolia - cudowna mięta !!
Wymiana perfumy i inne Edytowane przez ragutka Czas edycji: 2009-04-06 o 17:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Grain de Soleil nie znam Jeśli myślisz o mięcie to może Herba Fresca lub Mentafolia Guerlain?
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Witaj, KasiaxQ, zobaczyłam, że jesteś z Wwy, Aimez Moi mają w Douglasie na Chmielnej k. Nowego Swiatu, stoją po prawej stronie, tam, gdzie Caron. O tester trzeba poprosić, bo mają go w oszklonej szafce. Opisuję stan z przedwczoraj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Aimez moi nie ma miety, tzn. ja jej nie czuje. Zapach jest na poczatku lekko swidrujacy w nosie, potem juz slodki, lekko fiolkowy, ale tak naprawde trudno mi powiedziec jak pachnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziękuję za rady.
Ragutko, Truskawko - Mentafollię mam i jestem z nią szczęśliwa, ale mi mało ![]() A tytoniowo - waniliowa słodycz też bardzo mi pasuje ![]() Justynko - dziękuję za wskazówkę. Akurat jutro będę w Centrum, to zahaczę o Douglasa. A Grain de Soleil nadal pozostaje nieznany ...
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Właśnie znalazłam ten ciekawy wątek i zastanawiam się jaka jest różnica między Mentafolia i Herba Fresca?? Mogłybyście opisać i porównać te zapachy oczywiście jeżeli ktoś zna obydwa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
never say no to panda
|
zieloność w M i HF są takie same, natomiast M jest o wiele chłodniejsza i wyraźnie miętowa, a HF cieplejsza, pachnie młodymi soczystymi gałązkami - taka ogólnie weselsza zieloność (i mięty tam nijak nie czuję - w ogóle jest mięta w nutach HF? - *edit - sprawdziłam i jest, ale bardzo słabo wyczuwalna)
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-01-10 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Taka, ze od Mentafolii robi sie niedobrze, a od HF jeszcze bardziej
![]() A tak na powaznie, to jest tak jak napisala Ola, Mentafolia jest wodnisto-zielono-bardzo mietowa a HF wodnisto-zielono-herbaciano-troche mietowa. Oba w tym samym klimacie - "water aromatic" ![]() Ogrodek nilowy jest o niebo fajniejszy, imho. Sprobuj eau de Cartier, pozostale ogrodki... ![]() aaa i jeszcze Infusion d'Iris Prady, miety tam co prawda nie ma ale tez jest zielono-kadzidlano i fajnie ![]()
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2010-01-10 o 13:37 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oba zapachy są miłe. Herba F zwłaszcza.
![]() |
![]() |
#83 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Moje ulubione mięty to wspominana już wcześniej Mentafolia i Jade Durbano
![]()
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#86 |
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Wyraźną nutkę mięty czuć w Anna Sui Night of Fancy
![]()
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
Najciekawszy, zarazem najbliższy naturalnemu, aromat mięty dane mi było poczuć w Menthe Fraîche Heeleya. Świeża, delikatna i kompletnie "niegumowa" mięta.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Live Jazz jest bardzo "zielony", poza miętą wyczuwalna jest kolendra i rabarbar, po pewnym czasie ujawnia się delikatna wanilia i cedr nuty bazy (świetny zapach na upały, trwałość zadowalająca) ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
mnie mięta wyszła w takich rzeczach które jej nie mają...polecam wątek ostatnio testowałam
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.