Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-10, 11:30   #3301
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16367062]Donoszę najuprzejmiej, że mnie córa zaczęła wczoraj wieczorem kopać, a dzisiaj się potwierdziło
Aczkolwiek jest chyba mentalną bliźniaczką z kropkowym synem, bo w nosie ma trzepanie.[/QUOTE]

Ja mojego czasem nieźle trzącham przy kremowaniu i nic. Głaszczę i nic. Pukam i też nic... A jak tylko się położę to zaraz mnie klupie: "halo halo, ja tu się nudzę, czemu nic się nie dzieje..."

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 13:16   #3302
cate_
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16366627]Cate, choliero jedna, co to za czarnowidztwo? [/QUOTE]
To nie ja, to ktoś podsunął mi taki pomysł jak stwierdziłam, że nie opłaca mi się na kilka miesięcy stroju kupować
Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
ładną gondolkę kupiłam?

400zł w kieszeni, to się cieszę
Ładna tylko ja mimo wszystko wolalabym ciemniejszą
Cytat:

Ja mojego czasem nieźle trzącham przy kremowaniu i nic. Głaszczę i nic. Pukam i też nic... A jak tylko się położę to zaraz mnie klupie: "halo halo, ja tu się nudzę, czemu nic się nie dzieje..."
Mojemu też nic nie przeszkadza, stukanie i pukanie nic nie daje, leniwe to w dzień, wcale się nie chce ruszać ale jak przyjdzie środek nocy to po siku czasem zasnąć nie mogę tak szalej
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 13:17   #3303
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

czesc dziewczyny.Wczoraj z mezem byliśmy w kinie na AVATAR.W momencie kiedy zaczeły się reklamy-bardzo głośne...poczułam w brzuszku łaskotanie-jakby motylek trzepotał skrzydełkami przy samej skórze.Za chwilę poczułam leciutkie puknięcie Dziś to się powtórzyło.Myślicie,ze to dzidziuś?Trochę wcześnie na takie wrazenia!?W koncu to 16 tydz.Ale się cieszę

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 13:33   #3304
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Po ile sztuk nabywasz/nabyłaś tych najmniejszych śpiochów, koszulek i bodziaków?
Myślę, że po 6-7 szt, wystarczy.

Cytat:
ładną gondolkę kupiłam?

Ładna. Ja bym chciała coś takiego jasnego, bo jak będzie słońce mocno świeciło, to w ciemnym wózku mała się ugotuje

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny.Wczoraj z mezem byliśmy w kinie na AVATAR.W momencie kiedy zaczeły się reklamy-bardzo głośne...poczułam w brzuszku łaskotanie-jakby motylek trzepotał skrzydełkami przy samej skórze.Za chwilę poczułam leciutkie puknięcie Dziś to się powtórzyło.Myślicie,ze to dzidziuś?Trochę wcześnie na takie wrazenia!?W koncu to 16 tydz.Ale się cieszę
To pewnie to Wspaniałe uczucie. Moja Luiza też się wierciła na tym filmie.

Zaraz przyjeżdża kuzynka ze swoją 3-miesięczną córeczką

U nas jest pełno śniegu i trzyma mróz. Tak ładnie jest, biało, czysto. Mam fajne zaspy na balkonie

Miłej niedzieli.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 13:39   #3305
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16361039]

super wózek! Bardzo mi się podoba, tyle, że troszkę za drogi jak na moją kieszeń. ile dałaś, jesli można spytać?
[/QUOTE]

ten zestaw kosztował 1700 zł z przesyłką; mamy stelaż, gondolkę, spacerówkę, oddzielna budke do gondoliki i do spacerówki, komplet pościeli do gondoli razem z poszewkami, materacyk do gondolki, okrycie na nóżki do spacerówki.

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość

Zgrabniutki
dziękujemy staramy się odpoczywać, ale ja jestem taki wiercipięta i ciężko mi usiedzieć na miejscu , choć w sumie siedzimy w domku, staram się tylko codziennie dotlenić BJ i chodze na spacery

Cytat:
ładną gondolkę kupiłam?

bardzo ładna , kolor faktycznie jasny, ale w sumie po błocie juz nią miejmy nadzieję nie będziesz jeździła

ale mnie dziś głowa nawala, normalnie niepatomna jestem.... mogłaby się ta pogoda ogarnąc w którąś stronę...

w ramach szarości za oknem pieke szarlotkę

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 13:46   #3306
kropka75
Zakorzenienie

Ktoś mi powie co do czego? Bo patrzę teraz na tą listę i nie kumam...

-parafina ciekła - dla dziecka? po co? tak z góry zakładając, że będzie zaparcie?

-sudokrem na odparzenia
- od razu zakładamy że będą odparzenia?

-krem pielęgnacyjny - jaki i do czego?
-gaziki jałowe
- do pępka?

-spirytus
- do pępka?

-woda utleniona
- do czego?
-maść (nie krem!!) „bepanthen” na brodawki
- konieczność?
-wkładki laktacyjne
- też na mus czy nie każdemu potrzeba?

- podkłady na łóżko
- dla mamy?
-stanik do karmienia 30zł -
koniecznie? czy mogę mieć inny i sobie radzić?

Z góry dziękuję za objaśnienia...

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Ładna. Ja bym chciała coś takiego jasnego, bo jak będzie słońce mocno świeciło, to w ciemnym wózku mała się ugotuje
Też racja, nie pomyślałam o tym wcześniej...

Stary 2010-01-10, 13:56   #3307
Madeleinei
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
ja tez jestem w 16 tygodniu i od kilku dni czuje, ze cos sie rusza w moim brzuszku, naprzemiennie takie gluche pukanie i delikatne gilgotanie. A jak bylam na AVATARZE to mnie tak gilgotało z prawej strony, ze szok. Troche sie zestresowalam na tym filmie bo momentami strasznie glosno bylo. I smialismy sie z TŻ ze dzidzi sie film podoba
Madeleinei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 14:07   #3308
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
bardzo ładna , kolor faktycznie jasny, ale w sumie po błocie juz nią miejmy nadzieję nie będziesz jeździła

ale mnie dziś głowa nawala, normalnie niepatomna jestem.... mogłaby się ta pogoda ogarnąc w którąś stronę...

w ramach szarości za oknem pieke szarlotkę
No chyba nie będę. W syfiatą pogodę, błoto i deszcz to ja z dzieckiem wychodzić nie będę, żeby zmarznąć na amen.

A wczoraj widziałam używki Mutsy na allegro, fajne ceny mają nawet.

A mnie ta pogoda gra, głowa ma się świetnie. Tabletuchę bierzesz czy liczysz, że minie?

Ja w ramach pogody piekłam wczoraj, dziś pożeram...

Stary 2010-01-10, 14:30   #3309
kropka75
Zakorzenienie

Ważna info, może Wam się przyda. Zapis z dok. gwarancyjnych towaru firmy Maxi Cosi...

"Gwarancja zostaje udzielona wyłącznie pierwotnemu nabywcy i nie podlega przeniesieniu na inne osoby."

Stary 2010-01-10, 14:35   #3310
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
No chyba nie będę. W syfiatą pogodę, błoto i deszcz to ja z dzieckiem wychodzić nie będę, żeby zmarznąć na amen.

A wczoraj widziałam używki Mutsy na allegro, fajne ceny mają nawet.

A mnie ta pogoda gra, głowa ma się świetnie. Tabletuchę bierzesz czy liczysz, że minie?

Ja w ramach pogody piekłam wczoraj, dziś pożeram...
można trafić ten wózek w naprawdę fajnej cenie i w dobrym wyposażeniu, szczególnie jak się nie wybrzydza w kolorach... ale ja oczywiście miałam swoją wizję koloru, wyposażenia, stelaża itp i szukałam do skutku... choć cena i tak jest ok w porównaniu z nowym....

mnie by grało gdyby ciśnienie było niższe, a ono chyba akurat w górę poszło... poza tym wieje a mnie przy wietrze zawsze głowa boli... dziwna jestem... chwilowo czekam jeszcze aż mi przejdzie, ale jak nie pójdzie sobie po spacerku to chyba łyknę tabletkę....

zrobiłam jabłka do szarlotki, zaraz zrobię ciasto a potem tylko wsadzę do pieca

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Ważna info, może Wam się przyda. Zapis z dok. gwarancyjnych towaru firmy Maxi Cosi...

"Gwarancja zostaje udzielona wyłącznie pierwotnemu nabywcy i nie podlega przeniesieniu na inne osoby."
ciekawe..., a nam sklep w którym kupowaliśmy wózek udzielił jeszcze 4 miesięcznej gwaracji na niego, więc jeżdże nim po domu i testuję

Bruno już w domku
Stary 2010-01-10, 14:50   #3311
kropka75
Zakorzenienie

Daf, a powiedz mi... jak wygląda sprawa z montażem Maxi Cosi Cabrio Fix na tylnym siedzeniu, przodem do kierunku jazdy?

Bo wg strony dystrybutora to nie zawsze się da...

"Fotelik CabrioFix może być montowany bezpiecznie w samochodach przy użyciu istniejących pasów bezpieczeństwa na prawie wszystkich siedzeniach skierowanych przodem do kierunku ruchu. Jednakże na niektórych siedzeniach pasy są wysunięte tak daleko do przodu, że prawidłowe mocowanie fotelika nie jest możliwe. Wówczas spróbuj go zamontować na innym fotelu. W niektórych przypadkach zamek samochodowego pasa bezpieczeństwa jest tak długi, że leży za wysoko na bazie montażowej fotelika CabrioFix i utrudnia tym samym bezpieczne zamocowanie CabrioFix. Wtedy wybierz inną pozycję do zamontowania fotelika w samochodzie. "

Stary 2010-01-10, 14:51   #3312
kardashi
Zakorzenienie

Krropkaa co to za ciaachoo..
Mam tarte z budyniem i owocami.. Ale na to Twoje mam straszną chcice

A co do tej listy.. Może chodzi o jakis krem na pupcie by się nie porobiły odparzenia ? Ale sudocrem jest chyba jak już się zrobią?
A stanik jaki kupisz taki bedziesz miała Ja chyba nie bede kupowała takiego do karmienia. a gaziki na pępuszek, podkłady dla Ciebie na wyro chyba..

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 15:02   #3313
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Wyjęłam wszystko dla córeczki, policzyłam, i..

Powie mi któraś, po cholerę mi 15 par spodni? Z tym, że większość na okres raczkowania/chodzenia.

6 sukieneczek mam Ale też na większą dziewuszkę, na maluszka mam tylko 1, bo ładna w ciuchlandzie była

Kaftaników 56 mam aż 7 sztuk, a na 62 to aż 10 - podostawałam aż tyle, sama chyba tylko 2szt kupiłam.

Wg listy która tu krąży to muszę na pewno dokupić: 7-8 śpioszków, bodziaków 62 z długim 6 szt., pajacyków 6-7 szt.. Nie licząc innych nie ubraniowych rzeczy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 15:10   #3314
kardashi
Zakorzenienie

Szaja takie się zawsze przydają Szczególnie jak raczkuje.. kolana może powycierać
Ja mam same takie niemowlęce ciuszki. I na rózne takie sweterki, sukieneczki, spodenki rzuce się jak bede wiedziała co to za urwis mi siedzi

Ja według tej listy musze dokupić kilka śpiochów, po 3 na 56 i 62 no i te nieszczęsne pajace, którym mam 3 w rozmiarze 56. i skarpeteczek nie moge nigdzie dorwać ładniutkich
bodziakow i kaftaników nie liczę. Dostałam dwie torby ciuchów a większość to body i kaftaniki

Stary 2010-01-10, 15:12   #3315
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Daf, a powiedz mi... jak wygląda sprawa z montażem Maxi Cosi Cabrio Fix na tylnym siedzeniu, przodem do kierunku jazdy?

Bo wg strony dystrybutora to nie zawsze się da...

"Fotelik CabrioFix może być montowany bezpiecznie w samochodach przy użyciu istniejących pasów bezpieczeństwa na prawie wszystkich siedzeniach skierowanych przodem do kierunku ruchu. Jednakże na niektórych siedzeniach pasy są wysunięte tak powiem daleko do przodu, że prawidłowe mocowanie fotelika nie jest możliwe. Wówczas spróbuj go zamontować na innym fotelu. W niektórych przypadkach zamek samochodowego pasa bezpieczeństwa jest tak długi, że leży za wysoko na bazie montażowej fotelika CabrioFix i utrudnia tym samym bezpieczne zamocowanie CabrioFix. Wtedy wybierz inną pozycję do zamontowania fotelika w samochodzie. "
powiem szczerze, że nie mam pojęcia i my chyba podjedziemy do jakiegoś sklepu z rzeczami dla dziecka i przymierzymy fotelik żeby sprawdzić jak się da go zamontować. Tym bardziej, że my w tej chwili mamy samochód coupe czteroosobowy i tam to już w ogóle może być problem... chyba że zdążymy go zmienić na większy, ale sądząc po finansach to musi jeszcze trochę zaczekać....

Bruno już w domku
Stary 2010-01-10, 15:19   #3316
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Krropkaa co to za ciaachoo..
Mam tarte z budyniem i owocami.. Ale na to Twoje mam straszną chcice

A co do tej listy.. Może chodzi o jakis krem na pupcie by się nie porobiły odparzenia ? Ale sudocrem jest chyba jak już się zrobią?
A stanik jaki kupisz taki bedziesz miała Ja chyba nie bede kupowała takiego do karmienia. a gaziki na pępuszek, podkłady dla Ciebie na wyro chyba..
Czekoladowe (murzynkowate) proste jak budowa cepa. Zaczerpnięte ze SW. Z masą serową. Przepyszne. Polecam.

No może o taki chodzi.
Stanik właśnie wolałabym jaki mi gra, bo te do karmienia to są miękkie, a ja takich nie znoszę.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16371670]Wyjęłam wszystko dla córeczki, policzyłam, i..

Powie mi któraś, po cholerę mi 15 par spodni? Z tym, że większość na okres raczkowania/chodzenia.

6 sukieneczek mam Ale też na większą dziewuszkę, na maluszka mam tylko 1, bo ładna w ciuchlandzie była

Kaftaników 56 mam aż 7 sztuk, a na 62 to aż 10 - podostawałam aż tyle, sama chyba tylko 2szt kupiłam.

Wg listy która tu krąży to muszę na pewno dokupić: 7-8 śpioszków, bodziaków 62 z długim 6 szt., pajacyków 6-7 szt.. Nie licząc innych nie ubraniowych rzeczy [/QUOTE]
Ja mam spodni (krótkich i ogrodniczek razem):
- 3 w r. 56
- 6 w r. 62 (w tym 2 dresiki)
- 10 w r. 68 czyli raczkującym (z tego 2 na polarku)
- 3 w r. 74
To jestem lepsza.

Kaftaników 7 i 10 sztuk to nie tak dużo. Akurat wg. mnie.
Ja mam 4 kaftaniki na r. 62 i na pewno muszę dokupić.

Stary 2010-01-10, 15:19   #3317
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Czekoladowe (murzynkowate) proste jak budowa cepa. Zaczerpnięte ze SW. Z masą serową. Przepyszne. Polecam.

No może o taki chodzi.
Stanik właśnie wolałabym jaki mi gra, bo te
do karmienia to są miękkie, a ja takich nie znoszę.
Ja własnie też nie lubie takich.. I ogólnie kojarza mi się z takimi babciami takie staniki, sama nie wiem czemu. może to śmieszne ale jak mam jakąś brzydką bieliznę to źle się czuje chyba że znajdę jakiś ładny staniczek do karmienia
No ale wydaje mi się ze to nie bedzie problem wyjąc cyca w takich stanikach jak mam. Zaraz posprawdzam

Stary 2010-01-10, 15:24   #3318
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
powiem szczerze, że nie mam pojęcia i my chyba podjedziemy do jakiegoś sklepu z rzeczami dla dziecka i przymierzymy fotelik żeby sprawdzić jak się da go zamontować. Tym bardziej, że my w tej chwili mamy samochód coupe czteroosobowy i tam to już w ogóle może być problem... chyba że zdążymy go zmienić na większy, ale sądząc po finansach to musi jeszcze trochę zaczekać....
Ano my też chyba podjedziemy pomacać, bo mam obawy czy zamontuję to co kupię.

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Ja własnie też nie lubie takich.. I ogólnie kojarza mi się z takimi babciami takie staniki, sama nie wiem czemu. może to śmieszne ale jak mam jakąś brzydką bieliznę to źle się czuje chyba że znajdę jakiś ładny staniczek do karmienia
No ale wydaje mi się ze to nie bedzie problem wyjąc cyca w takich stanikach jak mam. Zaraz posprawdzam
Mnie jak na razie to cyce same wychodzą z tych staników co mam...

Stary 2010-01-10, 15:26   #3319
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Ano my też chyba podjedziemy pomacać, bo mam obawy czy zamontuję to co kupię.

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Mnie jak na razie to cyce same wychodzą z tych staników co mam...
jak narazie to i mi.. Bo nie moge dobrac stanika, mam jeden tylko taki idealny, reszta jakieś a to przymałe a to coś mi w nich nie pasuje.
Ale jak tak próbowałam w tym dobrym to nie miałam problemu

A u mnie znów pada.. powiem szczerze, że nie widziałam takiej ilości sniegu..

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-01-10 o 15:38
Stary 2010-01-10, 16:24   #3320
Silpe
Zadomowienie

Witajcie kobietki przerazacie tymi listami , tak je wlasnie przegladalam i jestem jeszcze w lesie .Jeszcze wczoraj pisalam , ze najpierw pokupie ciuszki a za grubszymi zeczami sie porozgladam i zrobie rozeznananie cenowe a dzis sie musze przyznac , ze wlasnie zaczelam zakupy od tych grubszych zeczy Wczoraj na sklepach na wlasnie takim rozeznaniu wpadl mi w oko swietny fotel ktory przyda sie jak najbardziej do karmienia, kolorystycznie do pokoju dziecka jak znalazl , no i kupilam , a wieczorkiem moj maz na EBAY -u (wy macie alegro my ebay) zakupil fotelik do samochodu Maxi Cosi . Dzis sie juz rozgladal za elektroniczna niania ale go powstrzymalam tu musze zrobic rozeznanie . Za to zadne wozki mi nie podeszly narazie i poogladam w polsce jak bede za tydzien , sie zobaczy . I tak mialy byc drobne zeczy a zaczynam z grubej rury . Wczoraj tez zrobilam sobie juz liste co mi tam dla malego bedzie potrzeba - pomalu i do przodu .
Caly tydzien sie martwilam ze maly tak jakos nie za bardzo aktywny , i meczylam mojego zeby posluchal babelkow a dzis szkrab nadrabia za caly tydzien - kopie mamusie az milo od rana robi fikolki

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 16:41   #3321
kropka75
Zakorzenienie

A ja jadę pomacać Maxi Cosi. Gość w okolicy ma do sprzedania, to sprawdzę jak to się montuje i gdzie... Jak się przebiję przez te zaspy, cholerka... :/

Stary 2010-01-10, 16:49   #3322
annLee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75
Więcej niż 2 ręczniki nie potrzebuję
oj przemyśl,bywało,że 2-3 szły podczas jednej kąpieli
tu siknęła ,tam kupsko walnęła
ale z kapturem mam 2,reszta to normalne,białe,nie za duże,ale nowe i z przeznaczeniem tylko dla dzieciątka
Cytat:
-parafina ciekła - dla dziecka? po co? tak z góry zakładając, że będzie zaparcie?
nie na zaparcia a do kąpieli
Cytat:
-sudokrem na odparzenia-
Cytat:
od razu zakładamy że będą odparzenia?
ja do tej pory mam próbkę,którą dostałam w paczce myślę,że spokojnie można sobie odpuścić na początku.w razie czego do apteki można podskoczyć.
Cytat:
-krem pielęgnacyjny - jaki i do czego?

ja miałam z Hippa i jakiś na mróz-rodziłam w listopadzie
ale najczęściej smarowałam filtrem
Hippa sama zużyłam
Cytat:

-maść (nie krem!!) „bepanthen” na brodawki
- konieczność?

ja używałam lanoliny z rossmana i byłam baaaardzo zadowolona,moim zdaniem to mus,jesli się chce karmić dziecko piersią.Zanim piersi się przyzwyczają a maluch nauczy ssać to bolące brodawki,pęknięcia,podraż nienia są na porządku dziennym
Cytat:
-wkładki laktacyjne
Cytat:
- też na mus czy nie każdemu potrzeba?
moim zdaniem mus,przynajmniej na początku karmienia piersią zanim laktacja się unormuje
Cytat:
- podkłady na łóżko
Cytat:
- dla mamy?

pewnie tak
Cytat:
-stanik do karmienia 30zł -
Cytat:
koniecznie? czy mogę mieć inny i sobie radzić?
ja na początku chodziłam w takich bawełnianych sportowych topach,później w zwykłych stanikach
ale... początki karmienia są trudne,brodawki bolące i bardzo wrażliwe na wszelki dotyk,nie mówiąc o tym,że rozmiar piersi się ciągle zmienia bawełniane są po prostu wygodniejsze,bezuciskowe, luźne
usztywniane,piękne i dopasowane ma Anita,z tym,że to już wydatek ok180zł
niestety nie ma żadnego na 60-65cm pod biustem,żałosne,ale prawdziwe.Zresztą normalnych jest mało w tym rozmiarze,a co dopiero karmników...

IMO kaftaników i bodziaków na 56-62 nigdy dość
moja mała co prawda w ogóle nie ulewała,nie obsikiwała,nie obsrywała ale jeśli się trafi którejś z Was takie dziecko to 5-6 szt to dziennie może zejść

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"

Edytowane przez annLee
Czas edycji: 2010-01-10 o 16:53
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 17:03   #3323
kardashi
Zakorzenienie

Nie wiem dziewczyny, może czytałyście to. Częśc napewno ale wkleje, moze są tu takie które nie czytały
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=28

Stary 2010-01-10, 17:22   #3324
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

No może o taki chodzi.
Stanik właśnie wolałabym jaki mi gra, bo te do karmienia to są miękkie, a ja takich nie znoszę.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Ja mam spodni (krótkich i ogrodniczek razem):
- 3 w r. 56
- 6 w r. 62 (w tym 2 dresiki)
- 10 w r. 68 czyli raczkującym (z tego 2 na polarku)
- 3 w r. 74
To jestem lepsza.

Kaftaników 7 i 10 sztuk to nie tak dużo. Akurat wg. mnie.
Ja mam 4 kaftaniki na r. 62 i na pewno muszę dokupić.
Ja też nie lubię miękkich...
Ze spodniami mnie przebiłaś, muszę dokupić w takim razie
Co do kaftaników może masz rację - w końcu ciepło będzie, więcej kaftaników, a za to raczej sweterki czy grubsze bluzy odpadną. Ale i tak ze 2 sweterki udziergam, już włóczkę kupiłam - jedną taką jasnożółtą, a drugą - melanż fioletowo-szary

Cytat:
Natchnęłaś mnie, wyjęłam, da się Spokojnie. Ja uwielbiam staniki typu motylek - tylko w jednym miejscu z przodu zszyte, bez problemu z nich da się cyca wyjąć.

Cytat:
A ja jadę pomacać Maxi Cosi. Gość w okolicy ma do sprzedania, to sprawdzę jak to się montuje i gdzie... Jak się przebiję przez te zaspy, cholerka... :/
Ciężko będzie. Myśmy właśnie od teściów do mojej mamy jechali teraz, jakieś półtora km może, koszmar Drogi nie są odśnieżone W OGÓLE, a to centrum miasta 80tys.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 18:28   #3325
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Macaj dobrze i opowiadaj bo też się nad takim zastanawiam
Cytat:
Nie wiem dziewczyny, może czytałyście to. Częśc napewno ale wkleje, moze są tu takie które nie czytały
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=28
Za każdym razem jak to czytam to ryczę

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

A myślałyście o czymś takim ??
http://allegro.pl/item867593179_mede...rozmiar_m.html
Stary 2010-01-10, 18:53   #3326
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość

A myślałyście o czymś takim ??
http://allegro.pl/item867593179_mede...rozmiar_m.html
a po co too ?

Stary 2010-01-10, 18:58   #3327
olivka_7
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki Wpadam tylko na chwilkę bo na czas remontu wyniosłam się do mamy z mężem, tzn. on na nockę przyjeżdża. Malowanie pełną para idzie
tak na s\zybko looknęłam i widzę listę zakupkową Ja swoją też zrobiłam i jutro będę mieć czas to poczytam zaległości, a póki co miłego wieczorku i nocki życzę.

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 19:22   #3328
cate_
Zadomowienie

Cytat:
a po co too ?
Do karmienia, na popękane sutki i by Cię dziecko nie gryzło
Stary 2010-01-10, 19:25   #3329
kardashi
Zakorzenienie

Aha czyli nie takie jak te wkładki laktacyjne, tylko po to by dziecię nie pogryzło sutów?

Stary 2010-01-10, 19:47   #3330
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Aha czyli nie takie jak te wkładki laktacyjne, tylko po to by dziecię nie pogryzło sutów?
Dokładnie tak
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości