|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16367062]Donoszę najuprzejmiej, że mnie córa zaczęła wczoraj wieczorem kopać, a dzisiaj się potwierdziło
![]() Aczkolwiek jest chyba mentalną bliźniaczką z kropkowym synem, bo w nosie ma trzepanie.[/QUOTE] Ja mojego czasem nieźle trzącham przy kremowaniu i nic. Głaszczę i nic. Pukam i też nic... A jak tylko się położę to zaraz mnie klupie: "halo halo, ja tu się nudzę, czemu nic się nie dzieje..." |
|
|
|
#3302 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16366627]Cate, choliero jedna, co to za czarnowidztwo?
[/QUOTE]To nie ja, to ktoś podsunął mi taki pomysł jak stwierdziłam, że nie opłaca mi się na kilka miesięcy stroju kupować ![]() Ładna ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3303 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny.Wczoraj z mezem byliśmy w kinie na AVATAR.W momencie kiedy zaczeły się reklamy-bardzo głośne...poczułam w brzuszku łaskotanie-jakby motylek trzepotał skrzydełkami przy samej skórze.Za chwilę poczułam leciutkie puknięcie
Dziś to się powtórzyło.Myślicie,ze to dzidziuś?Trochę wcześnie na takie wrazenia!?W koncu to 16 tydz.Ale się cieszę
|
#3304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładna. Ja bym chciała coś takiego jasnego, bo jak będzie słońce mocno świeciło, to w ciemnym wózku mała się ugotuje ![]() Cytat:
Wspaniałe uczucie. Moja Luiza też się wierciła na tym filmie.Zaraz przyjeżdża kuzynka ze swoją 3-miesięczną córeczką U nas jest pełno śniegu i trzyma mróz. Tak ładnie jest, biało, czysto. Mam fajne zaspy na balkonie ![]() Miłej niedzieli.
|
|
#3305 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16361039]
super wózek! Bardzo mi się podoba, tyle, że troszkę za drogi jak na moją kieszeń. ile dałaś, jesli można spytać?[/QUOTE] ten zestaw kosztował 1700 zł z przesyłką; mamy stelaż, gondolkę, spacerówkę, oddzielna budke do gondoliki i do spacerówki, komplet pościeli do gondoli razem z poszewkami, materacyk do gondolki, okrycie na nóżki do spacerówki. dziękujemy , choć w sumie siedzimy w domku, staram się tylko codziennie dotlenić BJ i chodze na spacery bardzo ładna ![]() ale mnie dziś głowa nawala, normalnie niepatomna jestem.... w ramach szarości za oknem pieke szarlotkę
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś mi powie co do czego? Bo patrzę teraz na tą listę i nie kumam...
-parafina ciekła - dla dziecka? po co? tak z góry zakładając, że będzie zaparcie? -sudokrem na odparzenia - od razu zakładamy że będą odparzenia? -krem pielęgnacyjny - jaki i do czego? -gaziki jałowe - do pępka? -spirytus - do pępka? -woda utleniona - do czego? -maść (nie krem!!) „bepanthen” na brodawki - konieczność? -wkładki laktacyjne - też na mus czy nie każdemu potrzeba? - podkłady na łóżko - dla mamy? -stanik do karmienia 30zł - koniecznie? czy mogę mieć inny i sobie radzić? Z góry dziękuję za objaśnienia... ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3307 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W syfiatą pogodę, błoto i deszcz to ja z dzieckiem wychodzić nie będę, żeby zmarznąć na amen. A wczoraj widziałam używki Mutsy na allegro, fajne ceny mają nawet. A mnie ta pogoda gra, głowa ma się świetnie. Tabletuchę bierzesz czy liczysz, że minie?Ja w ramach pogody piekłam wczoraj, dziś pożeram...
|
|
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Ważna info, może Wam się przyda. Zapis z dok. gwarancyjnych towaru firmy Maxi Cosi...
"Gwarancja zostaje udzielona wyłącznie pierwotnemu nabywcy i nie podlega przeniesieniu na inne osoby." |
|
|
|
#3310 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja oczywiście miałam swoją wizję koloru, wyposażenia, stelaża itp i szukałam do skutku... choć cena i tak jest ok w porównaniu z nowym....mnie by grało gdyby ciśnienie było niższe, a ono chyba akurat w górę poszło... poza tym wieje a mnie przy wietrze zawsze głowa boli... dziwna jestem... chwilowo czekam jeszcze aż mi przejdzie, ale jak nie pójdzie sobie po spacerku to chyba łyknę tabletkę.... zrobiłam jabłka do szarlotki, zaraz zrobię ciasto a potem tylko wsadzę do pieca ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
Daf, a powiedz mi... jak wygląda sprawa z montażem Maxi Cosi Cabrio Fix na tylnym siedzeniu, przodem do kierunku jazdy?
Bo wg strony dystrybutora to nie zawsze się da... ![]() "Fotelik CabrioFix może być montowany bezpiecznie w samochodach przy użyciu istniejących pasów bezpieczeństwa na prawie wszystkich siedzeniach skierowanych przodem do kierunku ruchu. Jednakże na niektórych siedzeniach pasy są wysunięte tak daleko do przodu, że prawidłowe mocowanie fotelika nie jest możliwe. Wówczas spróbuj go zamontować na innym fotelu. W niektórych przypadkach zamek samochodowego pasa bezpieczeństwa jest tak długi, że leży za wysoko na bazie montażowej fotelika CabrioFix i utrudnia tym samym bezpieczne zamocowanie CabrioFix. Wtedy wybierz inną pozycję do zamontowania fotelika w samochodzie. " |
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Krropkaa co to za ciaachoo..
![]() Mam tarte z budyniem i owocami.. Ale na to Twoje mam straszną chcice ![]() A co do tej listy.. Może chodzi o jakis krem na pupcie by się nie porobiły odparzenia ? Ale sudocrem jest chyba jak już się zrobią? A stanik jaki kupisz taki bedziesz miała Ja chyba nie bede kupowała takiego do karmienia. a gaziki na pępuszek, podkłady dla Ciebie na wyro chyba..
|
|
|
|
#3313 |
|
Konto usunięte
|
Wyjęłam wszystko dla córeczki, policzyłam, i..
Powie mi któraś, po cholerę mi 15 par spodni? Z tym, że większość na okres raczkowania/chodzenia. 6 sukieneczek mam Ale też na większą dziewuszkę, na maluszka mam tylko 1, bo ładna w ciuchlandzie była Kaftaników 56 mam aż 7 sztuk, a na 62 to aż 10 - podostawałam aż tyle, sama chyba tylko 2szt kupiłam. Wg listy która tu krąży to muszę na pewno dokupić: 7-8 śpioszków, bodziaków 62 z długim 6 szt., pajacyków 6-7 szt.. Nie licząc innych nie ubraniowych rzeczy
|
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja takie się zawsze przydają
Szczególnie jak raczkuje.. kolana może powycierać ![]() Ja mam same takie niemowlęce ciuszki. I na rózne takie sweterki, sukieneczki, spodenki rzuce się jak bede wiedziała co to za urwis mi siedzi Ja według tej listy musze dokupić kilka śpiochów, po 3 na 56 i 62 no i te nieszczęsne pajace, którym mam 3 w rozmiarze 56. i skarpeteczek nie moge nigdzie dorwać ładniutkich ![]() bodziakow i kaftaników nie liczę. Dostałam dwie torby ciuchów a większość to body i kaftaniki
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczerpnięte ze SW. Z masą serową. Przepyszne. Polecam. ![]() No może o taki chodzi. Stanik właśnie wolałabym jaki mi gra, bo te do karmienia to są miękkie, a ja takich nie znoszę. ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16371670]Wyjęłam wszystko dla córeczki, policzyłam, i.. Powie mi któraś, po cholerę mi 15 par spodni? Z tym, że większość na okres raczkowania/chodzenia. 6 sukieneczek mam Ale też na większą dziewuszkę, na maluszka mam tylko 1, bo ładna w ciuchlandzie była Kaftaników 56 mam aż 7 sztuk, a na 62 to aż 10 - podostawałam aż tyle, sama chyba tylko 2szt kupiłam. Wg listy która tu krąży to muszę na pewno dokupić: 7-8 śpioszków, bodziaków 62 z długim 6 szt., pajacyków 6-7 szt.. Nie licząc innych nie ubraniowych rzeczy [/QUOTE]Ja mam spodni (krótkich i ogrodniczek razem): - 3 w r. 56 - 6 w r. 62 (w tym 2 dresiki) - 10 w r. 68 czyli raczkującym (z tego 2 na polarku) - 3 w r. 74 To jestem lepsza. Kaftaników 7 i 10 sztuk to nie tak dużo. Akurat wg. mnie. Ja mam 4 kaftaniki na r. 62 i na pewno muszę dokupić. |
|
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to śmieszne ale jak mam jakąś brzydką bieliznę to źle się czuje chyba że znajdę jakiś ładny staniczek do karmienia ![]() No ale wydaje mi się ze to nie bedzie problem wyjąc cyca w takich stanikach jak mam. Zaraz posprawdzam
|
|
|
|
|
#3318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo nie moge dobrac stanika, mam jeden tylko taki idealny, reszta jakieś a to przymałe a to coś mi w nich nie pasuje. Ale jak tak próbowałam w tym dobrym to nie miałam problemu ![]() A u mnie znów pada.. powiem szczerze, że nie widziałam takiej ilości sniegu..
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-01-10 o 15:38 |
|
|
|
|
#3320 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kobietki
przerazacie tymi listami , tak je wlasnie przegladalam i jestem jeszcze w lesie .Jeszcze wczoraj pisalam , ze najpierw pokupie ciuszki a za grubszymi zeczami sie porozgladam i zrobie rozeznananie cenowe a dzis sie musze przyznac , ze wlasnie zaczelam zakupy od tych grubszych zeczy Wczoraj na sklepach na wlasnie takim rozeznaniu wpadl mi w oko swietny fotel ktory przyda sie jak najbardziej do karmienia, kolorystycznie do pokoju dziecka jak znalazl , no i kupilam , a wieczorkiem moj maz na EBAY -u (wy macie alegro my ebay) zakupil fotelik do samochodu Maxi Cosi . Dzis sie juz rozgladal za elektroniczna niania ale go powstrzymalam tu musze zrobic rozeznanie . Za to zadne wozki mi nie podeszly narazie i poogladam w polsce jak bede za tydzien , sie zobaczy . I tak mialy byc drobne zeczy a zaczynam z grubej rury . Wczoraj tez zrobilam sobie juz liste co mi tam dla malego bedzie potrzeba - pomalu i do przodu .Caly tydzien sie martwilam ze maly tak jakos nie za bardzo aktywny , i meczylam mojego zeby posluchal babelkow a dzis szkrab nadrabia za caly tydzien - kopie mamusie az milo
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jadę pomacać Maxi Cosi. Gość w okolicy ma do sprzedania, to sprawdzę jak to się montuje i gdzie... Jak się przebiję przez te zaspy, cholerka... :/
|
|
|
|
#3322 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu siknęła ,tam kupsko walnęła ![]() ale z kapturem mam 2,reszta to normalne,białe,nie za duże,ale nowe i z przeznaczeniem tylko dla dzieciątka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
myślę,że spokojnie można sobie odpuścić na początku.w razie czego do apteki można podskoczyć.Cytat:
ja miałam z Hippa i jakiś na mróz-rodziłam w listopadzie ale najczęściej smarowałam filtrem Hippa sama zużyłam ![]() Cytat:
ja używałam lanoliny z rossmana i byłam baaaardzo zadowolona,moim zdaniem to mus,jesli się chce karmić dziecko piersią.Zanim piersi się przyzwyczają a maluch nauczy ssać to bolące brodawki,pęknięcia,podraż nienia są na porządku dziennym ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pewnie tak ![]() Cytat:
Cytat:
ale... początki karmienia są trudne,brodawki bolące i bardzo wrażliwe na wszelki dotyk,nie mówiąc o tym,że rozmiar piersi się ciągle zmienia bawełniane są po prostu wygodniejsze,bezuciskowe, luźneusztywniane,piękne i dopasowane ma Anita,z tym,że to już wydatek ok180zł ![]() niestety nie ma żadnego na 60-65cm pod biustem,żałosne,ale prawdziwe.Zresztą normalnych jest mało w tym rozmiarze,a co dopiero karmników... IMO kaftaników i bodziaków na 56-62 nigdy dość ![]() moja mała co prawda w ogóle nie ulewała,nie obsikiwała,nie obsrywała ale jeśli się trafi którejś z Was takie dziecko to 5-6 szt to dziennie może zejśćEdytowane przez annLee Czas edycji: 2010-01-10 o 16:53 |
||||||||||||
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem dziewczyny, może czytałyście to. Częśc napewno
ale wkleje, moze są tu takie które nie czytały ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=28 |
|
|
|
#3324 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ze spodniami mnie przebiłaś, muszę dokupić w takim razie Co do kaftaników może masz rację - w końcu ciepło będzie, więcej kaftaników, a za to raczej sweterki czy grubsze bluzy odpadną. Ale i tak ze 2 sweterki udziergam, już włóczkę kupiłam - jedną taką jasnożółtą, a drugą - melanż fioletowo-szary Cytat:
Spokojnie. Ja uwielbiam staniki typu motylek - tylko w jednym miejscu z przodu zszyte, bez problemu z nich da się cyca wyjąć. Cytat:
Drogi nie są odśnieżone W OGÓLE, a to centrum miasta 80tys.
|
|||
|
|
|
#3325 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- A myślałyście o czymś takim ?? http://allegro.pl/item867593179_mede...rozmiar_m.html |
||
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Wpadam tylko na chwilkę bo na czas remontu wyniosłam się do mamy z mężem, tzn. on na nockę przyjeżdża. Malowanie pełną para idzie tak na s\zybko looknęłam i widzę listę zakupkową Ja swoją też zrobiłam i jutro będę mieć czas to poczytam zaległości, a póki co miłego wieczorku i nocki życzę.
|
|
|
|
#3328 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3330 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

? Ale sudocrem jest chyba jak już się zrobią?
Ja chyba nie bede kupowała takiego do karmienia. a gaziki na pępuszek, podkłady dla Ciebie na wyro
chyba..
może to śmieszne ale jak mam jakąś brzydką bieliznę to źle się czuje 

Drogi nie są odśnieżone W OGÓLE, a to centrum miasta 80tys.