Problem z wykładowcą - gdzie się zgłosić??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-10, 12:50   #1
Hantesis
Raczkowanie

GG do Hantesis Send a message via Skype™ to Hantesis
Question

Problem z wykładowcą - gdzie się zgłosić???

Witajcie, mam duży problem z pewną Panią, która wykłada na mojej uczelni.

Studiuję pedagogikę ta Pani ma jedynie mgr. i uczy mnie w tej chwili 2 przedmiotów... na 3 oku będzie ich aż 4!!!

Wcześniej uczyła w szkole podstawowej, podobno została wyrzucona bo uderzyła jakieś dziecko (takie chodzą plotki)

Przechodząc do meritum. Każdy się jej boi, jest starą panną ma ok 38 lat. Jej wahania humoru przyprawiają nas o mdłości. Na zajęciach jest niemiła, opryskliwa gdy się ktoś odezwie i nie koniecznie odpowiedź jest rafiona potrafi powiedzieć, że cyt " gdy słyszę coś takiego to wysypki/ gorączki dostaję".... Ostatnio postawiłam się i odważyłam sprzeciwić to zjechała mnie na forum klasy... i stwierdziła, że nie wie czy ja w ogóle dotre do 3 roku... Oczywiscie kolokwium nie zaliczyłam. - poprawa była ustna w jej gabinecie. Już sama myśl, że mam do niej iśc przyprawiała mnie o dreszcze.

W takim stresie czasami człowiek juz przestaje wierzyć sam w siebie.. zadała mi pytanie - gdy wypowiedziałąm 1 slowo od razu mnie zatrzymała i zaczeła krzyczeć... Twierdząć , że takiej fazy nie ma i co ja sobie w ogóle wyobrażam- takie głupoty mówić.... "faza przedjęcykowa"- przecież to niemożliwe?!!.. Następneo dnia spojrzałam do książki i okazało się, że jednak to ja miałam rację.

Pomijając ten fakt... koleżanka poszła do niej zapytać o coś dot. kolokwium.. jej odpowiedź brzmiała cyt "....te wasze prace klasowe..." - tak własnie mówi polonistka na wyższej uczelni... żałosne nieprawdaż?

PYANIE: Czy z takim nieudolnym wykładowcą można coś zrobić?? zgłosić się do jakiejś instytucji? Przeciez to chore żeby jedna nauczycielka prowadziła praktycznie 50% przedmiotów. W dodatku tak traktowała studentów.. Czasami nawet kładła się na ławkę i leżała na niej dłuższy czas...

Błagam pomóżcie... Można ją jakoś zdjąc z tego stanowiska?????

- dodam, że dyrka jest chyba jej znajomą - po tak bujnym życiorysie i przeszłości chyba nikt nigdzie by jej nie zatrudnił...

Szkoła, o której mowa to KOLEGIUM NAUCZYCIELSKIE ... i jest to publiczna szkoła... i jestesmy słuchaczami nie studentami - pomimo tego otrzymujemy tytuł licencjata... Niestety dziekana, i innych wyższych, mądrych głów tutaj nie ma... ;/

Edytowane przez Hantesis
Czas edycji: 2010-01-10 o 17:11
Hantesis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 12:57   #2
cerveza
Zakorzenienie

Dot.: Problem z wykładowcą - gdzie się zgłosić???

co to za uczelnia?
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 12:57   #3
Ewakuacja69
Rozeznanie

a co to jest za szkola? u nas jak sa jakies problemy z prowadzacymi to idziemy do opiekuna roku i on w miare mozliwosci nam pomaga

to jak mowi na kolokwia to mniejsza. niech mowi jak chce. u nas jest taka fajna babeczka od anatomii, ktora zwraca sie do studentow ''bachory moje wstretne"

-15kg!

Edytowane przez Ewakuacja69
Czas edycji: 2010-01-10 o 12:58
Ewakuacja69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 12:58   #4
71f1a49ccdda6499050838d6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff1a659f
Konto usunięte

Ja bym to zgłosiła do dziekana, jednak piszesz, o jakiejs pani dyrektor,wieć pewnie nie mówisz o uniwersytecie. Najlepiej chyba byłoby,zeby cała grupa napisała jakieś pismo do dyrektorki z prośbą o zmianę nauczyciela z dobrym,rzeczowym uzasadnieniem,podaniem przykładów jej zachowań,albo opisem,jak wyglądają zajęcia itp i niech każdy się podpisze.
Wyżej od dyrki (jesli nie mówimy o uniwersytecie)to jest chyba minister szkolnictwa wyższego ;p

Ja bym spróbowała petycją. Jeśli się boicie jakiegoś odwetu to napiszcie anonimowo,ale z kulturą i wyślijcie do dyrektorki. Może coś to da
Powodzenia
71f1a49ccdda6499050838d6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff1a659f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 13:02   #5
Ewakuacja69
Rozeznanie

ale jesli ta kobieta prowadzi tyle przedmiotow to pewnie oznacza, ze nie maja odpowiedniej ilosci kadry dydaktycznej... wiec na kogo im zmienia?

-15kg!
Ewakuacja69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 14:13   #6
Dagunia
Komplikatorka

Opiekun roku może coś pomóc ale szczerze wątpie. Jeśli to uczelnia prywatna to zapewne usłyszycie w podtekście coś co będzie brzmiało jak : " jeśli się nie podoba to można zmienić szkołę" . Też mam jedną Panią doktor habilitowaną która jest straszna, ale żyć trzeba, nauczyć się, zaliczyć i iść dalej. Jeśli obawiasz się o swoje egzaminy to jak się nie mylę jeśli nie zgadzasz sie z oceną możesz napisać odwołanie do rektora i wtedy będziesz zdawała egzamin przed całą komisją i Pani magister nie będzie miała za dużo do gadania. Powodzenia

P.S. A jakie masz z nią przedmioty? Też studiuję pedagogikę
Stary 2010-01-10, 14:58   #7
eyo
Zakorzenienie

co to za uczelnia na której ktoś kto ma mgr i 38 lat jest tam trzymany ? na większości uczelni są limity do których ktoś w ogóle może sobie na uczelni być zanim dostaniem tytuł dr... jeżeli przez jakiś okres czaus osoba wykształcenia nie podniesie to jest po prostu wywalan z uczelni i tyle..
dziwi mnie ta cała sytuacja - bo u mnie nie ma innych mgr którzy uczą niż ci którzy są na etapie pisania pracy doktorskiej...
to bardzo dobry powód dla komisji akredytacyjnej dla zamknięcie kierunku np.

a tak dalej
ja dwukrotnie w czasie studiów zgłaszałam oficjalną skargę na prowadzące
pierwszy raz jak wykładowca mnie zjechał na forum klasy za brak kalkulatora ! dosłownie mnie zezwał totalnie... przy okazji komentując inną koleżankę " taka mała a taką wielką gębe ma"...
za drugim razem kiedy prowadzący rażąco próbował złamać regulamin uczelni w ramach swojego podejścia do zaliczenia... po prostu wymagania miał z sufitu i to wszystkie niezgodne z regulaminem uczelni

u mnie to po prostu zgłoszenie do dziekana, warto też zgłosić do wydziałowej rady studenckiej... zgłaszanie pisemne, po takim zgłoszeniu możesz spodziewać się konfrontacji z prowadzącym i kierownikiem katedry w której osoba jest zatrudniona, dobrze żebyś miała świadków - np. mój dziekan potrafi przyjść do całego roku i pytać o to jak sytuacja wyglądała..

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-10, 15:32   #8
Kimishii
Przyczajenie

przesranka, współczuję.
zgłoś się do jakiegoś bossa całej tej jazdy, może ją wywalą.
zaskarż, czy coś ; pp
Kimishii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 15:56   #9
paula78
Zakorzenienie

Stara panna bo ma 38 lat ?

zglosic skargę ,miec dowód na jej zachowanie.nie sadze aby tylko twoja grupa miala taki problem.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 16:07   #10
Hultaj
BAN stały

ona mówi prace klasowe, Ty klasa, dyrka.

co to znaczy dyrka, rozumiem, ze chodzi Ci o dziekana wydziału bo chyba nie o rektora uczelni? fajnego macie dziekana do spraw nauczania? czy studenckich, zwal jak zwal, z nim moze sprobuj pogadac.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 16:26   #11
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
ona mówi prace klasowe, Ty klasa, dyrka.

co to znaczy dyrka, rozumiem, ze chodzi Ci o dziekana wydziału bo chyba nie o rektora uczelni? fajnego macie dziekana do spraw nauczania? czy studenckich, zwal jak zwal, z nim moze sprobuj pogadac.
Jakoś mi to na studia nie wygląda, raczej na studium albo jakąś szkołę policealną
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-10, 16:30   #12
kathy8998
Rozeznanie

Matko, gdzie Ty studiujesz, że babka z podstawówki studentom wykłada 50 % przedmiotów??
Zglosić można się do dziekana, ewentualnie my mamy cos w rodzaju rady wydziału do spraw studenckich, gdzie można zgłaszać problemy.
kathy8998 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 16:51   #13
malinka18222
Zadomowienie

To co ty przeżywasz to ,, małe piwo'' w porównaniu z tym co ja i cały rok musiałam przeżywać. Miałam takiego wykładowcę profesora, doktora habilitowanego itd... który uważał się za cudownego pedagoga. W rzeczywistości był to stary ohydny dziad, który na wykładzie potrafił wyzwać dziewczyny od najgorszych, od cytuję latawic, dziwek, grubaśnic, nienormalnych. Osoby homoseksualne od pedałów, zboczeńców. Na wykładzie bluzgał i wyzywał od ku... i innych. Na egzaminie zadał pytanie. Jakie są współczesne patologie rodziny. Prawidłowa odp. wg tego pana to antykoncepcja, bezżeństwo i inne głupoty.
Poszła na niego skarga. Niestety dziekan okazał się być dobrym kolegom i nic nie zrobił. Mieliśmy tylko większe kłopoty. Profesorek stwierdził, że jesteśmy tylko studentami i nie mamy nic do powiedzenia, zjechał nas i wielu udupił na egzaminie, zamykając tym samy drogę obrony pracy lic.
Teraz jestem na magisterce na Uniwersytecie i tu tez nie jest lepiej. Mamy wykłady z prawdziwą jedzą, która ochrzciła nas swoimi wrogami. Jest też inna co leje po twarzy i koleś u, którego zdasz egzamin jedynie z cyckami na wierzchu
Prawda jest taka my jesteśmy z góry przegrani jako studenci. Z nimi nie da się wygrać....
Stary 2010-01-10, 17:13   #14
Hantesis
Raczkowanie

Jest to KOLEGIUM NAUCZYCIELSKIE ... Niestety nie ma tu zadnrgo dziekana itp...

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
P.S. A jakie masz z nią przedmioty? Też studiuję pedagogikę
Jestem na 2 roku i z tą wariatką mam pedagogikę wczesnoszkolną i edukację polonistyczną... za rok dojdzie jeszcze matematyka i przyroda...
Stary 2010-01-10, 17:15   #15
cerveza
Zakorzenienie

Na Twoim miejscu zmieniłabym szkołę - ta ma wątpliwy poziom.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-10, 19:18   #16
Skrzydlaczek
Raczkowanie

Thumbs down Dot.: Problem z wykładowcą - gdzie się zgłosić???

hm... na każdej uczelni się zdarzają "tacy" ludzie. A nie tylko na Twojej, u nas nie raz słyszało się o rzucaniu prac egz. na stół ci co spadli na podłogę nie zaliczali. Albo poprawka taka sama jak egzamin - te same pytanie i odpowiedzi- za pierwszym razem bania za drugim 3,5 kilka osób z takimi samymi odp a każdy z inną ocena nie ma się co oszukiwać tak już jest i mało prawdopodobne żeby się to zmieniło. Zgłosisz to i możesz mieć większe problemy niż masz, a po co ci to. Skoro i tak za chwile opuścisz tę szkołę po co ryzykować, nie jesteś skazana na nią całe życie tylko 2 lata. a skoro babeczka z taką przeszłoscią wykłada to albo ma wielkiego farta albo wielkie znajomości.
Skrzydlaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 20:21   #17
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hantesis Pokaż wiadomość
Witajcie, mam duży problem z pewną Panią, która wykłada na mojej uczelni.

Studiuję pedagogikę ta Pani ma jedynie mgr. i uczy mnie w tej chwili 2 przedmiotów... na 3 oku będzie ich aż 4!!!

Wcześniej uczyła w szkole podstawowej, podobno została wyrzucona bo uderzyła jakieś dziecko (takie chodzą plotki)

Przechodząc do meritum. Każdy się jej boi, jest starą panną ma ok 38 lat. Jej wahania humoru przyprawiają nas o mdłości. Na zajęciach jest niemiła, opryskliwa gdy się ktoś odezwie i nie koniecznie odpowiedź jest rafiona potrafi powiedzieć, że cyt " gdy słyszę coś takiego to wysypki/ gorączki dostaję".... Ostatnio postawiłam się i odważyłam sprzeciwić to zjechała mnie na forum klasy... i stwierdziła, że nie wie czy ja w ogóle dotre do 3 roku... Oczywiscie kolokwium nie zaliczyłam. - poprawa była ustna w jej gabinecie. Już sama myśl, że mam do niej iśc przyprawiała mnie o dreszcze.

W takim stresie czasami człowiek juz przestaje wierzyć sam w siebie.. zadała mi pytanie - gdy wypowiedziałąm 1 slowo od razu mnie zatrzymała i zaczeła krzyczeć... Twierdząć , że takiej fazy nie ma i co ja sobie w ogóle wyobrażam- takie głupoty mówić.... "faza przedjęcykowa"- przecież to niemożliwe?!!.. Następneo dnia spojrzałam do książki i okazało się, że jednak to ja miałam rację.

Pomijając ten fakt... koleżanka poszła do niej zapytać o coś dot. kolokwium.. jej odpowiedź brzmiała cyt "....te wasze prace klasowe..." - tak własnie mówi polonistka na wyższej uczelni... żałosne nieprawdaż?

PYANIE: Czy z takim nieudolnym wykładowcą można coś zrobić?? zgłosić się do jakiejś instytucji? Przeciez to chore żeby jedna nauczycielka prowadziła praktycznie 50% przedmiotów. W dodatku tak traktowała studentów.. Czasami nawet kładła się na ławkę i leżała na niej dłuższy czas...

Błagam pomóżcie... Można ją jakoś zdjąc z tego stanowiska?????

- dodam, że dyrka jest chyba jej znajomą - po tak bujnym życiorysie i przeszłości chyba nikt nigdzie by jej nie zatrudnił...

Szkoła, o której mowa to KOLEGIUM NAUCZYCIELSKIE ... i jest to publiczna szkoła... i jestesmy słuchaczami nie studentami - pomimo tego otrzymujemy tytuł licencjata... Niestety dziekana, i innych wyższych, mądrych głów tutaj nie ma... ;/
może idź do niej z tym podręcznikiem i pokaż kto miał rację. Na przyszłość mogłabyś wsunąć do kieszeni dyktafon i nagrać coś albo komórką kręcić film jak ona się odnosi, co wyrabia. Od sierpnia zeszłego roku wolno wykorzystać nagrania, o których się nie poinformowało że się je robi.

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 20:27   #18
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka18222 Pokaż wiadomość
Teraz jestem na magisterce na Uniwersytecie i tu tez nie jest lepiej. Mamy wykłady z prawdziwą jedzą, która ochrzciła nas swoimi wrogami. Jest też inna co leje po twarzy i koleś u, którego zdasz egzamin jedynie z cyckami na wierzchu
Prawda jest taka my jesteśmy z góry przegrani jako studenci. Z nimi nie da się wygrać....

Piszcie skargi, ile wlezie.
Piszcie maile do Gazety Wyborczej, oni lubią takie akcje.

Nie można się poddawać. Poziom większości uczelni i traktowanie studentów jest denny, nie pozwalajmy, by działo się jeszcze gorzej.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 20:32   #19
Lea_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hantesis Pokaż wiadomość
Jest to KOLEGIUM NAUCZYCIELSKIE ... Niestety nie ma tu zadnrgo dziekana itp...

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Jestem na 2 roku i z tą wariatką mam pedagogikę wczesnoszkolną i edukację polonistyczną... za rok dojdzie jeszcze matematyka i przyroda...

Ale nie rozumiem, jak jedna osoba moze uczyc pedagogiki wczesnoszkolnej, polonistyki, matematyki i przyrody??? To ona az tak wszechstronnie wyksztalcona jest? ma na to papiery?? Moim zdaniem powinniscie to zglosic , jak nie da rady do dyrektorki kolegium to pojsc wyzej.
Lea_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-10, 21:10   #20
ever-dream
Wtajemniczenie

Czy to zdjęcie w avatarze to Twoje zdjęcie?

Trochę dziwię się ludziom, którzy opowiadają takie rzeczy w internecie dołączając obok swoje zdjęcie.
Stary 2010-01-11, 17:17   #21
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201708220937 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Takie są realia? że co proszę? Pozwalacie sobie na takie traktowanie? co to za "szkoła"?
Stary 2010-01-12, 22:48   #22
madartist1986
Raczkowanie

GG do madartist1986

Czasami można trafić na takie osoby, które niestety jest ciężko przeskoczyć. Trudno powiedzieć co zrobić w takiej sytuacji. Każdy się boi postawić, bo prawdopodobnie to student będzie mial problemy a nie profesor. Ale można zgłosić się do opiekuna bądź dziekana i przedstawić całą sytuację.
Choć czasami lepiej olać i iść do przodu, nie ma co robić sobie bigosu, mój kuzyn sobie właśnie w ten sposób narobił, a że dziekan był dobrym znajomym jednego profesorka, no i mój kuzyn wyleciał z uczelni, nie chciał się sądzić, miał dość problemów. Także trudno powiedzieć co w takiej sytuacji zrobić. I tak podziwiam Twoją odwagę że się tej kobiecie postawiłaś, ja bym na tyle odwagi się nie zdobyła

http://www.kinomaniak.tv/pp/riko7
madartist1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-20, 22:51   #23
Hantesis
Raczkowanie

tak moje zdjecie - dlaczego pytasz?

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Napisane przez ever-dream Pokaż wiadomość
Czy to zdjęcie w avatarze to Twoje zdjęcie?

Trochę dziwię się ludziom, którzy opowiadają takie rzeczy w internecie dołączając obok swoje zdjęcie.
tak moje zdjecie - dlaczego pytasz?
Stary 2010-01-20, 23:12   #24
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Skrzydlaczek Pokaż wiadomość
hm... na każdej uczelni się zdarzają "tacy" ludzie. A nie tylko na Twojej, u nas nie raz słyszało się o rzucaniu prac egz. na stół ci co spadli na podłogę nie zaliczali. Albo poprawka taka sama jak egzamin - te same pytanie i odpowiedzi- za pierwszym razem bania za drugim 3,5 kilka osób z takimi samymi odp a każdy z inną ocena nie ma się co oszukiwać tak już jest i mało prawdopodobne żeby się to zmieniło. Zgłosisz to i możesz mieć większe problemy niż masz, a po co ci to. Skoro i tak za chwile opuścisz tę szkołę po co ryzykować, nie jesteś skazana na nią całe życie tylko 2 lata. a skoro babeczka z taką przeszłoscią wykłada to albo ma wielkiego farta albo wielkie znajomości.
ciekawe gdzie się nie słyszalo..

śmieszą mnie takie ploty - krąży to po każdej uczelni i aż śmiechu warte że ludzie w to wierzą.
zupełnie jak te niesłychane morderstwa w każdy mieście o takiej samej treści wydarzeń albo jakieś niesłychane przypadkie nawiedzeń duchów które o dziwo każdy ma u sąsiada albo znajomego znajomego... ehh

Cytat:
Napisane przez 201708220937 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
a ja się wychylam, mam przed sobą jeszcze trochę studiów i nikt się na mnie nie mści chociaż jak mówiłam skargę do dziekana składalam dwukrotnie..
Zresztą - u mnie na uczelni są ciągle skargi właśnie na te dwie osoby na które ja składałam.. nikt ich na uczelni nie lubi z kadry z prostego powodu - to oni a nie studenci przysparzaja kłopotów.. i jakoś nikt z prowadzących się nie rwie żeby ich wspierać w sadzaniu studentów bo sami nei chcą ryzykować

ja się nie będe pozwalała traktować jak śmieć i tyle..

doda tylko jedno od siebie - jak czlowiek na uczelni robi wiecej niz sie uczy czytaj angazuje sie w jakies akcje itp itd.. to moze sobie pozwolic na to zeby mi nikt nie dmuchał.. nie dośc ze wszystkich zna lepiej to jeszcze wyscy wiedza, ze afara moze z tego wyniknac wiec sobie spokoj daja. Czasem warto zrobic cos wiecej dla swietego spokoju i tego zeby potem nie byc popychadlem...

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-20, 23:37   #25
Hultaj
BAN stały

tiaa, latające kolokwia, drogie panie, pomijając, że to wyczesana miejska legenda , proponuję wziąć to na logikę , gdyby wykladowca zrobil sobie takie fruu, musiałby się potem schylić.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-20, 23:39   #26
Lady in Blue
Zakorzenienie

Lekko odbiegając od tematu wykładowcy

A co zrobić z wrednymi/chamskimi/leniwymi paniusiami z dziekanatu ?
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości