|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?
Daj im czas. Wiele tych tzw. stanow pozapalnych z czasem schodzi gdy sie naskorek calkiem do konca odbuduje ale to niestety trwa
![]() Poza tym one moga byc teraz bardziej widoczne bo jednak caly czas stosujesz retinoid, ktory troche podraznia i do tego "scienia" naskorek. Mozliwe, ze jak skora odpocznie i sie zregeneruje do konca to bedzie to mniej widoczne. Lepiej nie kombinowac bo wiele masci na przebarwienia potrafi zapchac pory. Tak wiec ja bym sie poki co cierpliwie leczyl , a jak za te w sumie 7 tygodni gdy pojdziesz do lekarza nadal beda widoczne to po prostu zapytaj co sadzi, ze jest najlepsze. |
|
|
|
|
#1712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miesiąc temu poszłam do nowego demratologa i przepisał mi Zineryt. W akcie desperacji (skóra byla w słabym stanie) zawzięłam się i obiecałam sobie, że zastosuję się do zaleceń i będę smarowała buźkę 2xdziennie. Przyznam, że podziałał. Cera wygładzona, blizny zaczęły się goić (są teraz fioletowe i trochę twarde) ale zaskórniki też się zmniejszają. Nie wiem natomiast jak będzie wyglądała skóra jak odstawię ten preparat. Mam obawy, że będzie nawrót :/ Minus leku jest jeden - trochę śmierdzi i jest kwaśny o czym przekonał się mój partner :/ W każdym razie przy regularnym stosowaniu, zauważyłam wyraźną poprawę. Niedługo ide na wizytę - zobaczymy co powie. Aha dermatolog zalecił mi również mycie twarzy Physiogelem. Nie wykupiłam z powodu ceny - a warto?
Bo układanie Wierszy i Piosenek to nie są rzeczy, które się łapie w powietrzu. To one cię łapią i wszystko, co można zrobić, to pójść tam, gdzie one mogłyby cię znaleźć... Edytowane przez ginza Czas edycji: 2009-11-17 o 23:23 |
|
|
|
|
|
#1713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to po prostu dobry, delikatny i nie drazniacy zel do mycia twarzy ![]() zdecydowanie warto takimi myc...ale tez nie ma co oczekiwac, ze to samo w sobie rozwiaze nasz problem z cera ![]() Szczerze mowiac z tych aptecznych ,ktore znam to akurat physiogel kosztujacy te ok. 20zl jest w sumie najtanszy
Edytowane przez quleczka Czas edycji: 2009-11-18 o 00:38 |
||
|
|
|
|
#1714 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny,
staram się czytać cały temat od początku ,ale nie da się tego ogarnąć w kilka chwil. problem mojej skóry jest następujący, mam skórę mieszaną suche policzki, no i zanieczyszczona strefa T - ale nie tłusta, ma taki sam poziom nawilżenia co policzki i gdy zaczynam stosować jakieś specyfiki na pryszcze to momentalnie się ściąga i łuszczy. na czarne wągry zaskórniki nie narzekam, mam natomiast wielki problem z zaskórnikami białymi tymi małymi krostkami które widać w świetle jak się patrzy pod kątem, mam ich pełno na czole ,skroniach i brodzie. niczym nie moge tego usunąć a po mikrodermabrazji szybko znowu wychodzą. czy macie coś na to okropieństwo ?a jak same wiecie wycisnąć ich też sie za bardzo nie da... |
|
|
|
|
#1715 |
|
Raczkowanie
|
Witam Papilotki
Tez mam problem z cerą już od paru dobrych lat, chodziłam do wielu dermatologów, stosowałam niezliczone ilości maści, antybiotyków, kremów, żelów itp specyfików i klops... pomagały nieliczne, w dodatku na krótką mete- mleko- cera zrobiła się gładka, mniej się świeci, podrażnienia szybciej goją - olej rycynowy- na jego temat moge wypowiedziec się w samych suprratywach, nawet na moją mieszaną cere z zaskórnikami działa świetnie(nie zatyka porów), o włosach nie wspomne ![]() - maseczka drożdżowa- cera delikatniejsza, gładsza, podraznienia szybciutko się goja - miód na usta- cudownie nawilza - a maść ochronna z witaminą A zawsze jest w mojej torebce, uzywam praktycznie na wszytko ![]() Kochane, jest dla nas nadzieja. Jest szansa polepszyć stan skóry bez ogromnych nakładów i inwazyjnych sposobów Mam zamiar wypróbowac jeszcze miechanke z olejem pichtynowym i petroleum, niestety schodziłam całe miasto i nigdzie pedroleum d5 nie ma( podobno brakuje w hurtowniach) i myśle czy by zamiast tego nie zastosować zwyczajnej nafty kosmetycznej albo oleju rycynowego- w sumie bardziej myślałam o tym drugim. I tu pytanie do was, drogie papilotki, próbowała któraś czegoś takiego? Myślicie że to będzie dobry pomysł? Pozdrawiam i uszy do góry, nie jesteście same
|
|
|
|
|
#1716 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich...
Powód dla którego tu jestem to oczywiście zaskórniaki Wyskoczyły mi okropne dziwolągi w trefie "T". Starałam sie tego nie wyciskać, ale wcale nie jest lepiej po 3 dniach. Zrozpaczona znalazłam cudowny tonik z olejku pichtowego i D5 na forum... Wyczytałam wszystko z pierwszych stron i podreptałam do apteki. Zakupiłam owe specyfiki, zmieszałam=> a śmierdzi toto...straszliwie Ale czego się nie robi dla pieknej buzi. Wiec dzis test nr.1. Zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Jak nie poskutkuje to będę WAS prosić o doradzenie jakiegoś "profesjonalnego" mazidła.... Pozdrawiam
|
|
#1717 |
|
Raczkowanie
|
No więc mi ta mikstura pomogła. Twarz oczyszczona, szybko się zagoiła. Po kłopocie ani śladu
|
|
#1718 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Póki co jestem bardzo zadowolona, a buźki nie miałam tak gładkiej chyba od okresu przed dojrzewaniem Teraz mam naprawdę pojedyncze malutkie krostki i czasami jakąś większą gulę. Mam nadzieję, że tak zostanie.
|
|
|
|
|
|
#1719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1720 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie. Mam pytanie.
Gdzie można kupić ten olejek pichtowy i petroleum d-5 albo zamiast petroleum naftę kosmetyczną? Apteka tak? I w jakiej to jest cenie? ;> Mam dość suchą i wrażliwą cerę a mimo to mam i zaskórniki, i pryszcze. Czy to mi nie podrażni skóry, jeśli będę mieć te proporcje 10:50ml?
|
|
#1721 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: podskórne grudki na twarzy...
Właśnie a co z kwasami? Pomagaja one cos ta te grudki? Ja też je mam. Ale u mnie to jest kwestia hormonow. Raz jest lepiej raz gorzej. Boje sie zmieniac tabletki hormonalne bo nikt nie przewidzi jaki wpływ beda miały na moja cere i na włosy przedewszystkim. Teraz biore cilest juz długo, długo. No i chyba zdecyduje sie na te kwasy. Mam nadzieje ze to nie bedzie strata pieniedzy. Grudki sa płytko pod skora ze da sie je wycisnac, aleten kanał łojowy siedzi gdzies głeboko i nawet jak sie wycisnie to sie odtwarza na nowo w tym samym miejscu. Ktoś był na kwasach?
|
|
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie korzystałam z kwasów, ale o nich możesz poczytać na Biochemii.
Mi na takie grudki pomógł Aknemycin |
|
|
|
|
#1723 |
|
Zadomowienie
|
W aptece- pol petroleum + 10ml olejku, koszt ok10-15 zl zalezy od apteki
|
|
|
|
|
#1724 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1725 |
|
Raczkowanie
|
cześc dziewczyny! Jesli stosujecie olejkie pichtowy pamietajcie o tym zby kupic taki do uzytku wewnetrznego, te na ktorych napisane jest: "tylko do uzytku zewnetrznego" to jakies marne podrobki. Ja kupilam prawdziwy w sklepie zielarskim 50ml za 30 zł, z petroleum byl swietny, niestety juz mi sie skonczyl. Teraz w aptece kupilam AFRONIS, goraco polecam, rowniez dzila, a kosztuje ok 5 zl.
|
|
|
|
|
#1726 |
|
Zadomowienie
|
Moglabys napisac cos wiecej o tym specyfiku?
|
|
|
|
|
#1727 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1728 |
|
Raczkowanie
|
Jest to preparat na bazie spirytusu, zawiera także kwas borowy, mentol i cos tam jeszcze. Troche wyszusza, wygładza i bardzo dobrze oczyszcza. Mozna go stosowac zamiast toniku. Z dnia na dzień wyskakuje mi mniej niespodzianek na twarzy, a jak sobie "nawyciskam" pomaga wygoic rany. Naprawde polecam Afronis, lepsze to niz jakies drogeryjne toniki, które nic nie dają. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1730 |
|
Raczkowanie
|
Wysusza... ale ja smaruje kremem nawilzajacym i jest ok.
|
|
|
|
|
#1731 |
|
Raczkowanie
|
jak leczyć zaskórniki przy cerze naczynkowej ?? kompletnie nie mam pojęcia ,raczej zadne pillingi nie są tu chyba dobrze widziane ,wręcz chyba nie wskazane . to co robić ?? załamana
|
|
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
peelingi ale tylko enzymatyczne
|
|
#1733 |
|
Raczkowanie
|
enzymatyczne raczej nic nie pomagają
|
|
|
|
|
#1734 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
Mam podobny problem z zaskórniakami i rozszerzonymi porami, czytałam ostatnio o domowej mikrodermabrazji Vichy . Czy ktoś z was może używał podobnych specyfików. Mam cerę naczyńkową i to podobno eliminuje mnie do tego zabiegu, ale zabieg podobno skutecznie zmniejsz pory i niewielkie zmarszczki. Pomóżcie.
|
|
|
|
|
#1735 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam pytanie odnośnie toniku z Biochemii Urody z kwasami BHA/AHA. Czy któraś z was stosowała i czy pomógł na zaskórniki?? Czytalam gdzies o tym na forum, mówią, że na pryszcze pomaga, ale czy usuwa zaskórniki???
|
|
|
|
|
#1736 |
|
Przyczajenie
|
Moje Drogie!
![]() Swego czasu wędrowałam od dermatologa do dermatologa, z jednego zabiegu na drugi i nic nie było w stanie wyleczyć mojej okrutnie(!) zanieczyszczonej cery z zaskórników. Wyglądała dosłownie jak przetłuszczający się papier ścierny. Dermatolodzy łapali się za głowę, zalecali silne peelingi chemiczne. Po jednej z takich serii nie miałam zaskórników przez niecałe 0,5 roku. Potem znowu wracały. Ostatnio jednak, z braku wszelkiej nadziei i bez żadnych specjalnych oczekiwań sięgnęłam po krem Lysanel Active SVR. Dodatkowo dostałam od dermatologa receptę na Duac. Wspomniane specyfiki stosowałam w sposób następujący: rano Duac, na noc Lysanel. Zwykle po wchłonięciu się Duacu nakładałam jeszcze lekki nawilżający krem. Skóra była cały dzień matowa i przyjemna w dotyku. Mnie jakoś wyjątkowo nie podrażniał silny Duac, aczkolwiek stosowanie kwaśnego ( ) Lysanelu na wymęczoną antybiotykiem cerę do przyjemnych nie należało. Przez dłuższy czas skóra po Lysanelu była okropna. Czewona, podrażniona, zaskórniki były bardzo widoczne. To był objaw oczyszczania się porów. Po ok. miesiącu nastąpiła regeneracja cery, stała się ona jasna, gładka, miękka. Dosłownie jak płatek róży Nie jestem w stanie sprawdzić, co tak naprawdę wpłynęło na poprawę stanu mojej cery, ale sądzę, że ta kombinacja, jeśli nawet nie pomogła, to z pewnością nie zaszkodziła. Polecam wypróbować.
|
|
|
#1737 |
|
Raczkowanie
|
MI TEŻ NIESTETY DERMATOLOG ODRADZAŁ ZABIEG MIKRODERMABRAZJI NA SKÓRĘ NACZYNKOWĄ . TO CO W TAKIM RAZIE ROBIĆ NIE WIEM ??? DALEJ NIE WIEM ??? SKÓRA MOJA JEST SUCHA Z ZASKÓRNIKAMI ,WSZYSCY TU PISZĄ ZE ZASKÓRNIKI MAJĄ KOBIETY Z TYPEM SKÓRY TŁUSTEJ I PODAJĄ TU WSZYSTKIE KREMY DO CERY TŁUSTYCH . NIC TU NIESTETY NIE ZNALAZŁAM DLA SIEBIE ,RACZEJ NIE MOGE UZYWAĆ TYCH KREMÓW GDYŻ MAM SKÓRĘ NACZYNKOWĄ I SUCHĄ ,DO TEGO TE ZASKÓRNIKI . BOŻE KOSZMAR . MOZE PODACIE KILKA FAJNYCH KREMÓW NAWIZAJĄCYCH NA NACZYNKA ,KTÓRE NIE POWODUJĄ ZASKÓRNIKÓW ?? MOZE JAKIŚ DERMATOLOG SIĘ WYPOWIE ?? NIE WIEM CO ROBIĆ
|
|
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
a ten dermatolog co odradzil mikrodermabrazje zupelnie nic Ci nie doradzil?
ja niestety jestem posiadaczka cery mieszanej, nieco przesuszonej ostatnio ale nie naturalnie suchej, wiec wiele nie doradze |
|
|
|
|
#1739 |
|
Przyczajenie
|
Zwracam sie do dziewczyn z naczyńkową cerą
Napewno specyfiki podawane na forum są w jakimś stopniu pomocne, ale dla dziewczyn z cerą tłustą. Mam cerę naczyńkową i mieszaną, w strefir T widoczne pory. Uzywałam Afronis ,dla cery naczyńkowej zdecydowanie odradzam, środek bardzo silnie wysuszający, niszczy bariere lipidową, w efekcie naskórek był po nim wysuszony, cienki jak pergamin, ale nie mylić z wygładzeniem. Olej rycynowy, chmm świetny na włosy owszem, na cere? Nie na każdą.Używałam Glinki czerwonej,podobno najlepsza dla c. naczyńkowej, do kupienia w aptece, pomaga, świetnie ściąga, minus- efekt jest kilkudniowy.Interesuje mnie dłuższy efekt, jesłi znacie jakiś sposób na pozbawienie sie zaskórników z uwzględnieniem cery naczyńkowej, napiszcie. |
|
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Ja stosowalam i bylam bardzo zadowolona. Mam zamiar kupic kolejna butelke, bo jest tani i naprawde dziala. Rozjasnia cere, wygadza i zmniejsza pory.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

Wyskoczyły mi okropne dziwolągi w trefie "T". Starałam sie tego nie wyciskać, ale wcale nie jest lepiej po 3 dniach. Zrozpaczona znalazłam cudowny tonik z olejku pichtowego i D5 na forum... Wyczytałam wszystko z pierwszych stron i podreptałam do apteki. Zakupiłam owe specyfiki, zmieszałam=> a śmierdzi toto...straszliwie
Ale czego się nie robi dla pieknej buzi. Wiec dzis test nr.1. Zobaczymy co z tego wyjdzie 

Póki co jestem bardzo zadowolona, a buźki nie miałam tak gładkiej chyba od okresu przed dojrzewaniem
Teraz mam naprawdę pojedyncze malutkie krostki i czasami jakąś większą gulę. Mam nadzieję, że tak zostanie.

.

i rozszerzonymi porami, czytałam ostatnio o domowej mikrodermabrazji Vichy . Czy ktoś z was może używał podobnych specyfików. Mam cerę naczyńkową i to podobno eliminuje mnie do tego zabiegu, ale zabieg podobno skutecznie zmniejsz pory i niewielkie zmarszczki. Pomóżcie.
) Lysanelu na wymęczoną antybiotykiem cerę do przyjemnych nie należało. Przez dłuższy czas skóra po Lysanelu była okropna. Czewona, podrażniona, zaskórniki były bardzo widoczne. To był objaw oczyszczania się porów. Po ok. miesiącu nastąpiła regeneracja cery, stała się ona jasna, gładka, miękka. Dosłownie jak płatek róży