|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marka: Żony, Model: Wyjątkowe, Rocznik: 2009 /część XV
No wlasnie
ja tez pisalam do jednej z dziewczyn z mojego miasta,ale cisza nawet na mojego priva nie odpisala czasem dziwnie sie czuje jak ktos mi nie odpisuje..nie rozumiem a loguje sie na wizazu ech ![]() Katunia super fotki,Ty taka usmiechnieta bylas chyba nie bylas zbyt zestresowana ?Ponizej przedstawiam wam moje najnowsze dzieła drewniane broszki- przypinki
Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2010-01-10 o 19:16 |
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
atomufka bardzo oryginalne! Mi się bardzo podobaja! super.
A ja wam pokążę zimę u nas
|
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2854 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
rosette no dlatego stwiweurdzilam zr nie ma sensu kupowac z naturalnej skory na taka pogode butow, tym bardziej kozakow
i chpodze w polkozakach za 80zl z jakiegos chinskiego 'plastiku' udajacego skore. i zyja. Kupie sobie kozaki skorowe po sezonie i bede w nich smigac jak juz nie bedzie sniegu ![]() ![]() Ale Tobie szczerze wspolczuje
|
|
|
|
#2856 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ciesze sie ze sie wam podobaja...Cytat:
zaraz wysle prv to sobie wyjasnimy
|
|||
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Ciasto:
2szkl. mąki pszennej 1/3 szkl. oleju 1/4 szkl. wody (gorącej) sól Mąkę pszenną wymieszać w misce z olejem, następnie dolać wodę. Mieszać łyżką, żeby nie poparzyć się od wody, jak troszkę przestygnie można wymieszać ręką (lepiej się wyrabia). Powinno wyjść ciasto przypominające konsystencją ciasto na pierogi, jak za rzadkie - dosypać mąki, jak za gęste - dolać wody. Z tych proporcji wyjdzie około 8-10 placków, więc ciasto można od razu podzielić na tyle częśći. Rozwałkować na bardzo cieniutkie placki, wyciąć na kształt i rozmiar patelni. Patelnia musi być bardzo mocno rozgrzana, smażymy tłuszczu. Smażyć z obu stron przez ok.10-15sek. na każdą stronę (nie można za długo, bo będą się łamać przy zwijaniu). Jeśli chodzi o nadzienie to kwestia dowolna. My kupiliśmy nową przyprawę knorr do gyrosa (jest tez do kebabu), tam jest marynata do mięsa i sos. Pierś z kurczaka pokroiłam w kostkę, wymieszałam w marynacie i odstawiłam na jakąś godzinkę, potem usmażyłam. Z kapusty pekińskiej, pomidora i ogórka zrobiłam surówkę. Każdy placek posmarowałam sosem, nałożyłam kurczaka, surówkę i zawinęłam. Było naprawdę pyszne ![]() Przepis na ciasto naprawdę polecam, bo jest prosty i szybki i wychodza piękne placuszki. Wcześniej zrobiłam wg innego to nie dość, że ciasto się rwało, to jeszcze usmażony placek się bardzo kruszył. Też tak myślę. Ostatnio przejrzałam pierwszy wątek PM2009 i jestem w szoku ile tam było osób a ile jest teraz. |
|
|
|
#2858 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
A dziękuję kochane
a propos butów to słyszałam ze w Polsce takie są ceny na kozaki że szok...moja siostra chodziła po miescie i jedyne jakie jej sie podobały były od 500 zł w gore...masakra |
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
ktosia - fajnie ze napisalas przepis na tortille. Zawsze kupowalam gotowe placki, a nie ma to jak zrobic swoje. A przepis wydaje sie dosc prosty, tez wyprobuje.
|
|
|
|
#2861 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Katuniu ja też chciałam najpierw kupić gotowe placki, ale jak zobaczyłam, że kosztują 11 zł to mi oczy wyszły i stwierdziłam, że sama też takie zrobie ni zrobiłam Składniki zawsze są w domu a wykonanie jest zbyt proste, żeby aż tyle płacić.
|
|
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze muszę kiedyś zrobić te tortille. Nawet mam gdzies spisany jakis przepis, ale one były z dodatkiem mąki kukurydzianej i na smalcu
![]() Ale skoro mówisz, ze dobre to wypróbuje Twoje |
|
|
|
#2864 |
|
Wtajemniczenie
|
Katunia, CUDNE zdjęcia, fotograf z moich stron i braliśmy go pod uwagę, po zobaczeniu zdjęć jednej z forumowiczek
Gratuluje podjętej decyzji, była trafiona w 100% Atomufko fajnie, artystycznie zrobione broszki zdolniacha jesteś
|
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
No rzeczywiscie bardzo bylam zadowolona z wyboru fotografa. Profesjonalista, sympatyczny a co tez wazne praktycznie nie zauwazalny na weselu. Goscie sie nie czuli jakby im ktos zagladal do talerza hiii a z takimi sie juz spotkalam. Wszyscy byli nim zachwyceni.
|
|
|
|
#2867 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a teraz kupiliśmy mieszkanie na kredyt i nie dalibyśmy rady finansowo. Teraz zaczynamy remont i myśl o ciąży mnie przeraża, ale bardzo bym chciała z mężem dzieciaczka, tylko akurat to jest zły moment. Wiem, to niesprawiedliwe ![]() Cytat:
Mi jak się kiedyś spóźniał długo okres to lekarz przepisał mi tylko luteinę... |
||
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
własnie wrócilismy z męzule od znajomych
![]() Anula doskonale cię rozumiem. Ja tez chciałabym dziecko ale za kilka miesięcy dopiero. wiadomo, ucieszyłabym sie teraz ale jednak przeszkodziłaby ono w wielu sprawach. Przede wszystkim z pracą a wiadomo, ze na dom zbieramy, w Polsce juz takiej mozliwosci nie bedzie, wiec te kilka miesięcy jeszcze chcemy tu pobyc. |
|
|
|
#2869 |
|
Wtajemniczenie
|
hej laski
ja jeszcze nie pękłam jutro wybieram się na kolejny zapis ( KTG) ciekawa jestem czy wyjdą mi skurcze , bo dzisiaj trochę ciężko było, a byliśmy w kinie na Avatar i pod koniec filmu złapały mnie skurcze dość mocne , ale przeszły. Boli mnie dzisiaj strasznie krzyż i nogi . Katunia śliczne zdjęcia spadam zaraz spać bo coś nie mogę siedzieć nawet przy TV bo mi oczy łzawią jutro sie odezwę
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#2870 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Rosette, ten Fix jest super. Ja ostatnio go dodałam, jak robiłam "Kebaba na frytkach" to mąż był zachwycony
|
|
|
|
#2872 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie, ze jakby co to bysmy sie cieszyly.
ale jednak mysl o dziecku odkładamy na "potem" . wtedy dopiero będziemy sie świadomie starali. a tu długo sie juz starasz?? |
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
Rosette ja myślę podobnie.
Ale mocno trzymam za Ciebie kciuki i podziwiam, ze się nie użalasz |
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
cos w tym jest... czasem az za bardzo sie planuje, a z kilku historii kolezanek widze ze opcja "niech ma byc co bedzie" sprawdzila sie i sa szczesliwymi nie do konca planowanymi rodzicami. Tobie na pewno sie uda!! my bedziemy trzymac tez nasz kciuki
![]() Anuula - niepewnosc jest chyba najgorsza i czekanie co ma byc... czekanie na @ alby wynik badania krwi. ale juz juz sie dowiesz co i jak bedzie to na pewno z kazdego wyjscia bedziesz szczesliwa Byle by zdrowa rozumiem oczywiscie twoje podejscie wiec bo kazdy by chcial zeby zycie toczylo sie po jego mysli - bedzie dobrze
Edytowane przez Katunia:) Czas edycji: 2010-01-10 o 22:03 |
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
Zauważyłam że ten problem z zajściem jest coraz bardziej powszechny
Nasi znajomi tez staraja sie od lata ...stwierdzili ze jesli do nastepnego lata nic sie nie wydarzy to zaczna sie badac
|
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
tylko dlaczego??
|
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
Mysle ze to strasznie smutne, jak niektorzy tak bardzo chca, tak sie staraja o dzidzisia a tu nic... Psychicznie tez mozna wtedy wysiasc...
A w duzej mierze jest to zwiazane z czasami i srodowiskiem w ktorym zyjemy... sztuczne jedzenie, rozne promieniowania itp itp... ile sie slyszy o tym ze tel komorkowe szkodza plemniczkom ... cos w tym prawdy chyba musi byc...
|
|
|
|
#2880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może wiele czynników na to wpływa...praca, stres itp. ja chciała bym zrobić kilka badań przed, ale nie wiem czy zdąże bo do sierpnia wiele się może zdażyć mam tylko nadzieje, że Wam się uda dziewczyny i z całego serca Wam tego życzę.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

ja tez pisalam do jednej z dziewczyn z mojego miasta,ale cisza nawet na mojego priva nie odpisala
czasem dziwnie sie czuje jak ktos mi nie odpisuje..nie rozumiem
a loguje sie na wizazu ech 
chyba nie bylas zbyt zestresowana ?

a teraz kupiliśmy mieszkanie na kredyt i nie dalibyśmy rady finansowo. Teraz zaczynamy remont i myśl o ciąży mnie przeraża, ale bardzo bym chciała z mężem dzieciaczka, tylko akurat to jest zły moment. Wiem, to niesprawiedliwe