Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-10, 17:46   #2791
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

papateria tak zamierzam zrobic tylko ze ja jak sie nie odezwe przez dwie godziny to ten od razu pisze czemu sie nie odzywam nie daj boze dluzej... ale jak to on sie nie odzywa to przeciez wszystko ok jest...
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 17:53   #2792
scoobs
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
tak mi sie troche cofa jak mi sie odbija

ja dzis sobie pozwolilam na pizze z pizza hut.

tak ialam problem z zaparciami ale sok ze swiezej marchewki i banany pomoglyczasami az za bardzo

a tak pytanmie z zupelnie inne j beczki-urzadzamy kuchnie i podoba mi sie lodowka firmy ariston dokladnie to taka jak na zdjeciu,ale opinie na jej temat sa podzielone.czy ktoras z was ma sprzet tej firmy albo moze cos powiedziec o jakosci ich produktow??
A ja mam dokladnie taka sama lodowke tylko, ze hotpiont, no i czarna. NIe wiej, czy w Anglii ta firma inaczej sie nazywa, czy to przypadek, ze taka sama. W kazdym badz razie, jestem zadowolona, tylko ciezko nam rzeczy upchac do zamrazalki, a jest nas trzech, wlaczajac 1.5 roczne dzieko. Nie wiem, moze za duzo kupujemy na zapas. No i przez to, ze tak upychamy, to szuflada troche pekla. Ale poza tym to ok.
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 17:57   #2793
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
hexa ja mam lodówkę z Boscha w lipcu będzie trzy lata z takim panelem ustawiania temperatury na drzwiach. Coś 1800 kosztowała.J estem z niej zadowolona. W zeszłym roku wezwałam serwis ,bo lodówka przestała chłodzić a zamrażarka nadal mroziła. Okazało się , że wentylator od lodówki się zamroził przez zamrażarkę i wystarczyło rozmroźić lodówkę na 24h .Fakt ,że dawno rozmrażana nie była, ale nie powinno się tak dziać. Facet przyszedł za kilka dni znowu(bo musiał mieć rozmrożoną lodówkę ) założył mimo to jakieś zabezpieczenie, żeby się tak nie działo a dodatkowo zmienił softa na nowszego w panelu temp. i od tej pory mówił, że jest kolejne dwa lata gwarancji ,a mineło już wtedy prawie dwa lata od zakupu. Nie wiem jak w innych firmach, ale ta jest przyjazna firma wg.mnie. Na rynku jest masa przeróżnych lodówek napewno wybierzecie coś fajnego
no wlasnie na temat boscha slyszlam duzo pozytywnych opini ....tak w zasadzie nie slyszalam negatywnych:rol leyes:.musze poogladac co ciekawego proponuja

co do marchewki na mnie dzial przeczyszczajaco i w przedszkolu wychowawczyni mowila ze jak moja siostrzenica ma zaparcia to sis ma jej dac tarta marchew albo swiezy soczek z niej zrobic.suszone sliwki i jablka tez suszone ponoc tez pomagaja ale ja sliwek nie cierpie

Alguien jutro koniecznie daj znac co bedziesz miec

justynacz80 ja sie zrobilam spokojniejsza bo z natury nerwus straszny jestem no i placzliwa bylam bardzo przez jakis czas teraz troszke przeszlo, no chyba ze sie wzrusze

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 18:25   #2794
anoxa
Zakorzenienie

dziewczyny chcialam was o cos spytac jak wasz apetyt? ja nadal nie moge jesc miesa wogole moja dieta wyglada dosc ubogo tzn jem mandarynki banany chleb z serem zoltym i sporadycznie cos innego tak jak wczoraj zupa jarzynowa albo dzisiaj budyn wogole bardziej mam ochote na cos slodkiego ale mieso wedliny kielbasa ble.... myslalam ze z czasem to przejdzie...

a jak to jest u was?
Stary 2010-01-10, 18:35   #2795
papeteria
Zakorzenienie

anoxa wiem coś na ten temat odnośnie dzwonienia

Ja nie mam za bardzo ochoty na słodkie a mięcho pychotka i dziwi mnie to bo przeważnie się słyszy, że "ciężarówki" mają awersję do mięsa.Dziś zjadłam schabowego a wczoraj dwie parówy za to słodycze jak zawsze uwielbiałam tak teraz nie bardzo a wogóle zanim zrobiłam test miałam
przeogromną chęć na wszystko z selerem soki, surówki jadłam cały tydzień nawet selera kupiłam
obrałam i zjadłam jak jabłko a nigdy nie przepadałam za nim

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-01-10 o 18:37
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 18:40   #2796
Alguien
Zadomowienie

Dam znac na pewno. Wizyte mam dopiero na popoludnie, wiec pewnie czesc z Was przeczyta dopiero we wtorek.

Mam takie pytanie - ostatnio wydaje mi sie, ze przesuwa mi sie srodek ciezkosci w plecach, tzn staja sie takie jakby bardziej wygiete do przodu. Np jak stane prosto przy scianie, to plecy nie dotykaja sciany, taki luk sie tworzy. Czy to normalne?
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 18:42   #2797
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
dziewczyny chcialam was o cos spytac jak wasz apetyt? ja nadal nie moge jesc miesa wogole moja dieta wyglada dosc ubogo tzn jem mandarynki banany chleb z serem zoltym i sporadycznie cos innego tak jak wczoraj zupa jarzynowa albo dzisiaj budyn wogole bardziej mam ochote na cos slodkiego ale mieso wedliny kielbasa ble.... myslalam ze z czasem to przejdzie...

a jak to jest u was?

Ja mam non stop ochotę na niezdrowe jedzenie ale się powstrzymuję. Dzisiaj przy niedzieli sobie pozwoliłam na coca-colę (o której marzyłam już od tygodnia) i chipsy. A najbardziej mam smak na tortillę z McDonald's ale samej tak głupio iść.

Nie pisałam jakiś czas bo miałam lekki dołek a nie chciałam non stop pisać o swoich problemach.
lazurowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 18:55   #2798
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Dam znac na pewno. Wizyte mam dopiero na popoludnie, wiec pewnie czesc z Was przeczyta dopiero we wtorek.

Mam takie pytanie - ostatnio wydaje mi sie, ze przesuwa mi sie srodek ciezkosci w plecach, tzn staja sie takie jakby bardziej wygiete do przodu. Np jak stane prosto przy scianie, to plecy nie dotykaja sciany, taki luk sie tworzy. Czy to normalne?
tak kochana wlasnie wczoraj o tym czytalam i to normalne! dlatego tez maja prawo nas bolec plecy przez to ze zminia sie nam srodek ciezkosci jesli bedziesz miala zachwiania rownowagi to podobno tez normalne jesli beda bolaly plecki to podobno gdy siedzimy dobrze nogi miec na podnozku a nawet stoja wykonujac np jakies czynnosci typu mycie naczyc jedna noge dobrze trzymac na jakims malym stolku tyle wyczytalam

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Ja mam non stop ochotę na niezdrowe jedzenie ale się powstrzymuję. Dzisiaj przy niedzieli sobie pozwoliłam na coca-colę (o której marzyłam już od tygodnia) i chipsy. A najbardziej mam smak na tortillę z McDonald's ale samej tak głupio iść.

Nie pisałam jakiś czas bo miałam lekki dołek a nie chciałam non stop pisać o swoich problemach.
kochana jak masz dolki to pisz smialo zapraszam nawet na priv
ech ja tez mam ochote na np pizze ale to czasem kebaby mnie odrzucily bo mieso...
Stary 2010-01-10, 19:00   #2799
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

ja od 2tygodni jestem wiecznie glodna:/ jak tak dalej pojdzie bede miec 25kg do przodu:/

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 19:04   #2800
bassienkaw
Zakorzenienie

witajcie dziewczyny. Nawet jak bym bardzo chciala, nie nadrobie tego co pisalyscie
Ja jutro pierwszy dzien do pracy, dzisiaj dzien w szkole, a niedawno bylismy jeszcze z Łucją na saneczkach piękna zima

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 19:08   #2801
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny. Nawet jak bym bardzo chciala, nie nadrobie tego co pisalyscie
Ja jutro pierwszy dzien do pracy, dzisiaj dzien w szkole, a niedawno bylismy jeszcze z Łucją na saneczkach piękna zima
Witaj Basiu.
Podziwiam Cię, że masz na to wszystko siły.
Ja nie mam sił na nic.
Jak wstaję to mi się w głowie kręci więc większość czasu spędzam w łóżku.
Nie umiem się też skupić na nauce a wiadomo, że sesja się zbliża

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:

kochana jak masz dolki to pisz smialo zapraszam nawet na priv
ech ja tez mam ochote na np pizze ale to czasem kebaby mnie odrzucily bo mieso...
Nie chcę wyjść na męczennicę, która ma same problemy...
Stary 2010-01-10, 19:09   #2802
Alguien
Zadomowienie

dzieki anoxa Bo tak sobie pomyslalam, ze gdyby nie to wygiecie, to moj brzuch wygladalby na jeszcze mniejszy A tak to jest bardziej wypiety jakby.

hexa84
ja ostatnio tez mam takie chwilowe napady glodu, ze koniecznie musze cos przekasic Skoro dzidzia prosi, to trzeba jej dawac
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 19:10   #2803
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

a jak to jest u was?
ja chyba zaczynam powoli jesc coraz wiecej. nawet dzisiaj normalny obiad zjadlam (schabowego) a jak do tej pory to raczej bylo nierealne. zaczynam tez powoli jesc wedliny i wczoraj pierwszy raz odkad jestem w ciazy zjadlam parowke bo mi sie hot doga zachcialo. mieso do tej pory jadalam tylko z KFC albo MC . pizzy tez sobie nie odmawiam.
aha no i od wczoraj mam wrazenie ze caly czas jestem glodna. zjadlam dzis ten obiad a za 5 min jesc mi sie chcialo
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 19:19   #2804
papeteria
Zakorzenienie

Ja przytyłam na razie kilogram i chyba w samych piersiach (ważę 55 ale niska jestem bo 160cm)
ale ostatnio też jestem co chwile głodna.
Idę sobie zrobić obiecany budyń, bo wy non stop tylko o jedzeniu i zgłodniałam od czytania o tych różnych pysznościach

lazurowa napewno hormony ciążowe ci nie pomagają, pomyśl o czymś miłym, pozytywnym bo się zadręczysz a tego nie chcemy.

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-01-10 o 19:22
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 19:22   #2805
bassienkaw
Zakorzenienie

No stety lub niestety ale muszę mieć siły na wszystko. Jest jedno dziecko już w domu, które ma niespożyte pokłady energii. Są studia, teraz będzie praca. Są obowiązki w domu, których nikt za mnie nie zrobi, owszem mąż pomaga jak może, ale mimo wszystko... więc trzeba siłę skądś brać. Choć jak mam okazję to byczę się i nic nie robię

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 19:37   #2806
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
No stety lub niestety ale muszę mieć siły na wszystko. Jest jedno dziecko już w domu, które ma niespożyte pokłady energii. Są studia, teraz będzie praca. Są obowiązki w domu, których nikt za mnie nie zrobi, owszem mąż pomaga jak może, ale mimo wszystko... więc trzeba siłę skądś brać. Choć jak mam okazję to byczę się i nic nie robię
Masz Cię co motywować do działania.
Mnie szczerze mówiąc ostatnio nic nie motywuje.
Ciągle sobie powtarzam- zacznę się uczyć od jutra. I tak każdego dnia. Za tydzień mam dwa kolokwia, z czego jedno muszę poprawić. Pierwszy raz od początku studiów ( a jestem już na ostatnim roku) oblałam jakiekolwiek kolokwium. Normalnie mi wstyd.
Stary 2010-01-10, 19:58   #2807
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
a jak podoba Ci sie w pracy??

Cytat:

Nie chcę wyjść na męczennicę, która ma same problemy...
kochana napewno nikt cie tak nie bedzie spostrzegal a jesli ktora kolwiek ma miec gorsze dni to chyba ty masz do tego przede wszystkim prawo trzymaj sie i pamietaj ze masz nas!

papateria ja budyn zjadlam a teraz robie sie glodna tylko nie wiem co moge zjesc... chyba swoj standardowy posilek (chleb z maslem i serem) moze podgrzeje to w opiekaczu i bedzie tak zwany tost...
Stary 2010-01-10, 20:04   #2808
aniaa22
Zakorzenienie

ja praktycznie codziennie od 2 miesiecy jem na sniadanie bulke z maslem i serem z piekarnika
Stary 2010-01-10, 20:10   #2809
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
kochana napewno nikt cie tak nie bedzie spostrzegal a jesli ktora kolwiek ma miec gorsze dni to chyba ty masz do tego przede wszystkim prawo trzymaj sie i pamietaj ze masz nas!
Anoxa dzięki. Twoje słowa dodają mi sił.

Dzięki Waszym pogawędkom o wózkach i łóżeczkach sama zaczęłam je oglądać. Wcześniej czułam jakby mnie to wogóle nie dotyczyło. A dotyczy. Tym bardziej, że muszę te wydatki porządnie rozplanować. Nie wiem jeszcze jak będzie wyglądała moja sytuacja finansowa, bo jestem na stażu z Urzędu Pracy i staż kończy mi się 23 lutego. Raczej nie przedłużą mi umowy na następne 3 miesiące wiedząc, że jestem w ciąży. A z tego co wiem po trzecim miesiącu ciąży muszę ich poinformować o tym fakcie. Nie wiem też czy uda mi się iść na L4 tak żeby umowa przedłużyła się do dnia porodu tak jak normalna umowa o pracę.
Jak się nie uda to będę zdana na łaskę rodziców i ewentualny zasiłek dla bezrobotnych, który mi przysługuje.
Stary 2010-01-10, 20:14   #2810
Basia84
Rozeznanie

mnie odrzuca od mleka, jak wypije szklanke to pozniej pol dnia umieram albo wymiotuje, to samo po serze bialym. wedline zjem ze smakiem ale jak mam jakies mieso do obiadu to tylko troszke bo pozniej mi rosnie w buzi. strasznie ostatnio mi smakuja wszelakie drozdzowki i ciasta wczoraj w kinie zjadlam 2 paczki popcornu, smakowal mi jak nigdy a pozniej w nocy nie moglam usnac taki pelny brzuch mialam. a na sniadanie najlepiej mi podchodzi kanapka ze serem zoltym jem to od 2 tygodni i jeszcze mi sie nie znudzilo.
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 20:51   #2811
aniaa22
Zakorzenienie

ja mleka nienawidze i nigdy nie pije jedynie do kawy. serek wiejski ewentualnie zjem i jakies twarozki. ale mleko dla mnie smierdzialo jeszcze przed ciaza a teraz to nawet nie probuje sie zmuszac bo wiem jak to sie skonczy

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

my zastanawiamy sie nad tym wozkiem

http://allegro.pl/item880434916_reca...blue_city.html

martwia mnie tylko te male kolka. no ale jeszcze bym chciala zobaczyc go na zywo.
na pewno bedziemy chcieli fotelik z recaro

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-01-10 o 20:52
Stary 2010-01-10, 20:57   #2812
kabimba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
(...) jak będe już mieć brzuch i będzie mi nie wygodnie a potem planuje kupić taki kojec http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood/kup.html
(...)
ja go mam i polecam, na nim wlasnie oduczam się spania na brzuchu, bo na brzuchu na nim lezec sie nie da :P
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
(...)
wciskam w siebie activie a ostatnio jak bylam u gina to przepisal mi jakies ziolowe tabletki, nie pamietam nazwy na chwile obecna. no i z tego co mi jeszcze mowil to mozna czopki glicerynowe. na tabletki przystalam bo juz szczerze mam dosyc siedzenia w wc i modlenia sie przez dluzszy czas by cos sie "ruszylo" bo czasem to wlasnie myslalam ze predzej urodze.
ja atakuje soki BoboFruit, które pamietam z dziecinstwa
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
(...)Mam takie pytanie - ostatnio wydaje mi sie, ze przesuwa mi sie srodek ciezkosci w plecach, tzn staja sie takie jakby bardziej wygiete do przodu. Np jak stane prosto przy scianie, to plecy nie dotykaja sciany, taki luk sie tworzy. Czy to normalne?
ja mam taka duza lordoze na codzien, to pod koniec ciazy bede plakac chyba
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja praktycznie codziennie od 2 miesiecy jem na sniadanie bulke z maslem i serem z piekarnika
ale dobry pomysl! spadam w kierunku piekarnika
kabimba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 21:02   #2813
aniaa22
Zakorzenienie

o taki na pewno chcemy fotelik i tez recaro potem dla starszego dziecka
http://allegro.pl/item878663970_reca...za_isofix.html
Stary 2010-01-10, 21:19   #2814
farminka
Wtajemniczenie

A słyszałaś jakieś dobre opinie o nim albo ktoś Ci polecił? Dlaczego akurat ten chcecie? Bo o firmie nigdy nie słyszałam,a cena jest niemała...
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 21:27   #2815
aniaa22
Zakorzenienie

tak ten fotelik ma najwyzsze oceny w testach bezpieczenstwa. i znajomi go maja sa zadowoleni. zreszta tak porownujac nawet na fotkach wyglada bezpieczniej niz inne a ja widzialam go na zywo i jestem przekonana ze jest ok
Stary 2010-01-10, 21:28   #2816
anoxa
Zakorzenienie

no wlasnie farminka mnie uprzedzila ja tez nie znam tej firmy a ty aniu?

ja tam jestem zdecydowana juz od poprzedniej ciazy na ten http://allegro.pl/item875560640_woze..._spiworek.html
Stary 2010-01-10, 22:17   #2817
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Ja ostatnio na samych jabłkach jadę, ale nie specjalnie mi to w toalecie pomaga...

To już 11 t.c. a mnie nie odpuszczają mdłości ani trochę Dzisiaj miałam taką ochotę na leczo - więc podgrzałam sobie i zjadłam ze smakiem całą michę - jak wstałam od stołu to myślałam tylko o toalecie już --> było leczo i nie ma lecza - Żeby to jedzenie chciało tak zacząć 2. stroną wychodzić....

Myślicie, że problemy z cerą to mogą być od tych wymiotów i nie długo przejdą? Czy to hormony i będziemy się tak do końca męczyć?
roztrzepaniec989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 22:32   #2818
anoxa
Zakorzenienie

roztrzepancu niestety ale czasem bywa tak ze problemy z cera do konca ciazy nie mijaja... a mdlosci minely mi w 12tc aby ostatnio znow powrocic nawet wymioty mi sie zdarzyly choc dzisiaj wieczorem jak by lepiej jest
Stary 2010-01-10, 22:39   #2819
bajka1807
Zakorzenienie

ja tez dzisiaj na kolacje wszamalam leczo mniam mniam ale teraz leze i umieram, bo mi niedobrze - pierwszy raz od poczatku ciazy hehe
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 00:28   #2820
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Masz Cię co motywować do działania.
Mnie szczerze mówiąc ostatnio nic nie motywuje.
Ciągle sobie powtarzam- zacznę się uczyć od jutra. I tak każdego dnia. Za tydzień mam dwa kolokwia, z czego jedno muszę poprawić. Pierwszy raz od początku studiów ( a jestem już na ostatnim roku) oblałam jakiekolwiek kolokwium. Normalnie mi wstyd.
ja tez mam za tydzień 2 kolokwia i do tego jeszcze 2 projekty zrobić a wogóle jeszcze nic nie ruszyłam ;/ nie wiem jak to będzie ale nie umiem się zmusić

Cytat:
Napisane przez kabimba Pokaż wiadomość
ja go mam i polecam, na nim wlasnie oduczam się spania na brzuchu, bo na brzuchu na nim lezec sie nie da :P

ja atakuje soki BoboFruit, które pamietam z dziecinstwa

ja mam taka duza lordoze na codzien, to pod koniec ciazy bede plakac chyba

ale dobry pomysl! spadam w kierunku piekarnika
aaaaa ale mi ochoty tym soczkiem narobiłaś chętnie bym wypiła teraz

a wogóle to ja mam tak strasznie dziwnie że musze bardzo często jeść, najem się jest ok a potem mija godzina albo półtorej i nagle w jednej chwili robi mi sie niedobrze i strasznie głodna jestem i to przychodzi tak szybko że czasem nie zdąże zrobić jedzenia bo mi tak słabo i zdarzało się że jakby z tego "głodu" ? wymiotowałam ;/
bleee dziwne strasznie powinnam mieć cały czas coś do żarcia ale najgorsze jest to że to musi być jeszcze coś specjalnego na co akurat mam jakąkolwiek ochote bo nic innego nie przejdzie ;/
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości