|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Witajcie mamuśki
Emerald - życzę wszystkiego najwspanialszego na nowej drodze życia! Kropka, nieźle pokombinowałaś z tymi stelażami i gondolami. Ja się chyba zdecyduję na x-landera xa, tylko dziwnie to cenowo wszystko wygląda - modele z 2008 są jakieś 300 zł tańsze od modelu z 2009 a w sumie to niezbyt się to różni. Gondolka bardzo fajna Cytat:
Cytat:
Jestem w szoku babeczki, ile Wy już rzeczy macie dla bejbików. Ja póki co mam upatrzone łóżeczko i wózek i posiadam dość sporo ciuszków po dziewczynce, którą się zajmowałam w Holandii w rozmiarze 68-86. Nic jeszcze nie mam w rozmiarze 56-62 |
||
|
|
|
#3332 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Troche mnie nie było, bo sie rozchorowałam i leżałam w łózku Jakies okropne przeziebienie mnie złapało, ale obyło sie bez antybiotyku. Nie jestem jeszcze zupełnie zdrowa, ale jutro ide juz do pracy.Na szczeście mojemu maluszkowi nie przeszkadzało to, bo właśnie sie ujawnił i od kilku dni serwuje mi delikatne kopniaczki ![]() Widzę, że zakupy idą pełna parą Ja troche rzeczy dostałam na święta. Teraz czekam na okreslenie plci i tez zabieram sie za kompletowanie wyprawki. Z tym, że ja ograniczę sie raczej do niezbędnego minimum. Moja koleżanka, która rodziła 1 miesiąc temu, ciuszków w rozmiarze 56 uzywała tylko przez 3 tygodnie ![]() Lea - moglabys zamiescic zdjecia tej tuniki z allegro za ok 30 zł? Zdjęcia z aukcji nie są zbyt dobre. Bede wdzięczna Kropka - kilka stron wczesniej pisalas, że kupilas posciel, nie doczytałam czy na allegro? Chętnie zobaczę fotki ![]() Pozdrawiam Was serdecznie i duzo zdrówka życzę |
|
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sudokrem, odparzenia są często ( ciepło + pampers ) krem pielegnacyjny, do buźki, jak będziemy wychodziły na słońce i suche powietrze spirytus, tak, do pępka gaziki, np. do przemywania kącików oczu, jakby ropiały woda utleniona, nie wiem maść na brodawki, przyda się. Ja od położnej dostałam taką fajną maść, ale nie pamiętam jej nazwy ( chyba była z antybiotykiem) wkładki laktacyjne, idę kupić jutro, bo mi mocno z piersi leci i brudzę staniki ( z Łukim też szybko używałam ) podkłady na łóżko, nie wiem. Kupię chyba jakiś podkład zanim urodzę, żebym wodami ( w razie czego) nie zalała materaca stanik, ja kupię. Miałam i byłam zadowolona. Nie lubię sztywnych biustonoszy i dlatego mnie pasują te do karmienia ![]() Kuzynka pojechała. Poradziła nam, żeby patrzeć na głębokość fotelika. W za głębokim dziecko ma złą pozycję. Ona kupiła nie patrząc na to i teraz dla małej musi podkładać kocyk złożony parę razy. Druga rada, to taka, o której pisałam już dawno : spisać swoje wszystkie dane na kartce, którą przekazuje się położnej przy przyjęciu na porodówkę. W drugiej dobie po porodzie pytają się jakiego lekarza rodzinnego macie i jaką położną środowiskową wybieracie. Warto wiedzieć nazwiska. Wypisują jakąś kartę w szpitalu, którą przekazują przychodni, do której należycie. ...a mała cudna
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-01-10 o 20:39 |
|
|
|
|
#3334 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
ładna, Od "kilku chwil" choruję na błękitno- biało- jasnoszary kolor gondoli, ale obawiam sie, że u ass to jednak nie przejdzie, bo Maksiu mi ją wypaprze, jak będzie non stop do wóżka zaglądał i macał gondolę z każdej strony. ![]() Cytat:
Cytat:
A ja- nawiedzona kobeita- pojechałam dziś na zakupy. TŻ prosił, groził, że mam w domu siedzieć, ale ja dość uparta jestem, jak sobie dwa tygodnie temu na dziś zakupy zaplanowałam, to mnie pogoda nie powstrzyma. Droga fatalna, ale dałam radę. Jutro Wam wkleję fotki.
|
||||
|
|
|
#3335 |
|
Zadomowienie
|
U nas za oknami zima, od poludnia sypie snieg!!! Po obiedzie wybralam sie na male zakupy do "El Corte Ingles" i oczywiscie kupilam kilka ciekawych rzeczy dla mojej malutkiej Amelci: body, pizamki, sukieneczka, kocyk do wózka, majteczki przykrywajace pileuche, buciki bawelniane itp.itd, zamieszczam niektóre fotki)
Przy okazji ogladalismy wózki i juz wiemy , ze napewno z Jane z nowej kolekcji.
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-01-10 o 21:37 |
|
|
|
#3336 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dalsza zakupów...
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-01-10 o 21:44 |
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka śliczna sukieneczka
i majtusie jakie słodziutkie ![]() A buciki mam takie mooorrskie ![]() Hmm.. chyba się skusze na te 'ochraniacze' na sutki ![]() A no własnie.. mi tez się podoba ta gondola. Lubię kawkę z mleczkiem do tego lawendowy lub błekitny kocyczek ![]() Ja nie biore ciemnych, bo wypłowieje kolor, słońce bedzie grzało, i na czarnych też widac brud, jakieś zakurzenia, błotko czy coś.. niewiadomo gdzie sie pójdzie ![]() Za to Tż mi się napalił strasznie na czarno-śliwkowy wózek..
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-01-10 o 21:51 |
|
|
|
#3338 |
|
Konto usunięte
|
Mal, sukienusie wymiatają
WIelce udane zakupy ![]() Kropka, zapomniałam napisać - podoba mi się gondola, wygląda na dość szeroką, ogromny plus A kolor - e tam, zawsze wyprać można. Ja się chyba na taki średni szary skuszę, ni to ciemny, ni to jasny. Nie chcę wzorzystego wózka.
|
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Marhalczar-śliczne ciuszki,zwłaszca sukienusia i komplecik z majtami czerwonymi
z Jane na pewno będziesz zadowolona,ja mam Nomada i nie zamieniłabym na inny Lea-twarda sztuka z Ciebie jestem ciekawa co zakupiłaś ja chciałam ciemny wózek,ale wbrew pozorom to szyciej widać brudy niż na jasnym,to tak jak z ciemnymi meblami i kurzem...myślę,że ważny jest materiał z jakiego jest wykonany,możliwość łatwego zdjęcia,wyprania czy miejscowego wyszorowania nasz niby się pierze chemicznie,ale przez 2lata nie było takiej koniecznosci-świetnie schodzi miejscowo ale pewnie przed porodem oddam do czyszczenia spacerówkę,co by ją odświeżyć dzidziulkowi z gondoli szybko dzieci wyrastają i właściwie nie mają szansy zniszczyć ,bo tylko śpią albo lezą nie jedzą innych pokarmów niz mleko,nie chodzą,więc buciorami nie nabrudzą... etc.przez te 4mce naprawdę nie ma szans zniszczyć Bydgoszczanka-ciągle zapominam pisać,piękne imię wybraliście co do danych jakie mamy spisać na kartce aby dać położnej to skąd mam wiedzieć jakie dane? z tego co ja pamiętam to pytano mnie nawet o zawód i wiek męża
|
|
|
|
#3340 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16380932]Mal, sukienusie wymiatają
WIelce udane zakupy ![]() Kropka, zapomniałam napisać - podoba mi się gondola, wygląda na dość szeroką, ogromny plus A kolor - e tam, zawsze wyprać można. Ja się chyba na taki średni szary skuszę, ni to ciemny, ni to jasny. Nie chcę wzorzystego wózka.[/QUOTE]Ja tez chce wózek szary, uniwersalny , a caly wystrój w srodku bedzie jasny dzieki poscieli . ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
Dzieki! jestem zadowolona z zkupów, niektóre rzeczy kupilam po 2-3 sz t. takie jak pizamki, body tylko w innych kolorach. Co chodzi o Jane, to wypróbowalam w sklepie i zaden inny wózek z tych , które ogladalam mnie nie przekonuje. Mialam szczescie , bo akurat dowiezli z nowej kolekcji i wlasnie taki idealny ( nie mam fotki i nie zapisalam modelu). Teraz tylko musze przekazac dane o wózku dla tesciów, bo to oni go kupuja dla swojej wnusi
|
|
|
#3341 |
|
BAN stały
|
marhalczar ciuszki prześliczne
tak wogole to chyba Was juz nie nadrobie ![]()
|
|
|
|
#3342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znalazlam wózek Jane na internecie tanszy niz ten co wczoraj widzialam i to dlatego , ze z poprzedniego sezonu i w innej kolorystyce, która równiez mi odpowiada ![]() , moze sie na niego skusimy...pokój malej jest w kolorze bialo-zolto-brazowym![]() Wózek na zdjeciu, z kolekcji 2009 kosztuje 399€ ,a z kolekcji 2010 -700€ (szary) No i zrobilam przed chwila zakup mini-lózeczka czerwonego z Babyhome, przenosnego do naszej sypialni, i juz jestem zmeczona kompletnie wiec ide spac. Do jutra
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Lea te zwykłe majtki jednorazowe sa strasznie sztuczne i nie przepuszczają powietrza, to mówisz, że te siateczkowe wcale nie lepsze?? Ja myślałam o tych siatkowych bo są nieco wyższe i w razie jak bym miała druga cesarkę to nie będą tak szwu uciskać jak te zwykłe.
Silikonowe osłonki - u mnie się sprawdziły, tylko ja nie miałam tych z medeli, tylko z Aventu. Marhalczar cudne ciuszki
|
#3344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym góra tych majtek kończyła się dokładnie na wysokości szwu co nie było za komfortowe...
|
|
#3346 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki nasz wielki położę, na to maluchowy, malucha do środka i wycieranko... Zawsze mogę tym dorosłym wytrzeć jak mi osraka. W końcu je zużyję. O raju. Na to nie wpadłam. Dzięki. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A myślałam że po 7 mi styknie. ![]() ---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- Już doczytałam odp. od innych mamuś. Dzięki kobity. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16374565] Ciężko będzie. Myśmy właśnie od teściów do mojej mamy jechali teraz, jakieś półtora km może, koszmar Drogi nie są odśnieżone W OGÓLE, a to centrum miasta 80tys.[/QUOTE] Krową daliśmy radę. Ale u rodziców miasto w stanie masakrycznym, nic nie odśnieża. U nas luzik. To słusznie, bo naprawdę bardzo fajny jest. Ma jedną wadę - montuje się go tyłem do kierunku jazdy. Poza tym super. Gruba poducha pod dupsko, fajny wałeczek na główkę, stabilny, mocny, do tego się buja i na wózek nadaje. Pasują do niego te same adaptery co do Quinny więc mam z głowy wydatek rzędu 100zł. Wróciłam z nim do domu. W nocy był testowany. Najpierw jeden kot w nim leżał, potem drugi spał całą noc. __________ Spieprzam do pracy... Od 5 nie śpię, obudził mnie ból gardła. Angina do mnie puka.
|
|||||
|
|
|
#3347 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Meble do pokoju mam juz wybrane , kupimy na wiosne , co sie bede spieszyc oczywiscie razem z lozeczkiem ale potrzebuje czegos na dol do salonu gdzie spedzamy wiekszosc czasu , to bedzie lato to i na taras moge wystawic ? chyba zdecyduje sie na kolyske , nie starczy na dlugo ale przyda sie do nastepnego bobasa kiedys a po zatym w koncu to pierwsze dziecko i niech ma , bedzie stalo na dole a ja bede miala oko na malego , nie wyobrazam sobie zeby cigle lezal sam u siebie w pokoju .Cytat:
Ja kosmetyki do dziecka kupie dopiero na wiosne co bede teraz zapasy robic , lub do szpitala , teraz wszystkiego po sklepach pelno , idziesz i kupujesz . I tak mialam zaczac od kaftanikow , pajacykow a jest na odwrot ![]() Na to gardlo kup sobie w aptece cukierki z szalwia , dzialaja lagodzaco
|
|
#3348 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
mi akurat nie służyły te siateczkowe, źle się w nich czułam.Cytat:
Z tego co mi wiadomo, to takich fotelików inaczej zamontować nie wolno w samochodzie. http://www.bezpiecznedziecko.eu/?p=56 Cytat:
ale pierd.... ! na tym lodowisku, biodro mnie boli, pewnie będzie siniec.
|
||||
|
|
|
#3349 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16386044]
piszesz o foteliku 0-9/13kg? Z tego co mi wiadomo, to takich fotelików inaczej zamontować nie wolno w samochodzie. http://www.bezpiecznedziecko.eu/?p=56 [/QUOTE] Ano właśnie ja tego nie wiedziałam. Ale odbierałam fotelik osobiście i mierzyłam do auta. (Przy okazji dowiedziałam się, że mam w samochodzie mocowania na bazę. ) I zostałam uświadomiona przez poprzednich właścicieli. ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
W ogóle nie wiedziałam, że jest potrzebny. Myślałam, że niektórym po prostu się przydaje... i tyle. ![]() Ja kosmetyki chciałam kupować w maju... ale im dłużej i mocniej brzuch mi się napina, tym bardziej czuję, że muszę już... ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
Że już nie wspomnę o tym, że nie wybrałam lekarza rodzinnego.
|
||
|
|
|
#3350 |
|
Zadomowienie
|
Czesc babeczki,
alez mialyscie pracowity weekend tyle stron zapisanych i ile praktycznych spraw.Daf, fajnie ze sie odwzwalas ![]() Emerald, sto lat na nowej drodze !! Marhalczar, alez piekne cuda zakupila dla coreczki ![]() Musze dzisiaj wypelnic wniosek do Kela (Zus) i dostane od nich paczke z wyprawka dla dziecka i mamy. Troche czytalam co tam jest ale wole zobaczyc, dotknac i wtedy cos dokupie. Moje dziecko juz nie tylko kopie ale czuje, ze sie rozciaga na wsze strony. Naciaga mnie od srodka i mysli sobie, ze to takie fajne ![]() Rany, dzisiaj zaczyna sie 25 tc Araczusia
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zestawie: kołdra, poducha, poszwy, prześcieradło, ochraniacz na szczebelki i przybornik oraz rożek. |
|
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez kosmetyki kupuje w maju
A kupuje tylko oliwkę i mydełko. A co do pielęgniarek środowiskowych u mnie jest tak, że jak zapisuje dziecię do przychodni to pytają czy ma odwiedzac mnie pięlęgniarka środowiskowa, z danej przychodni czy może chce jakąś tam inną to już sama z nią się ugaduje.
|
|
|
|
#3353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do tego jeszcze... do Maxi Cosi i tak trzeba adapter, to gondola Quinny wyszła bezproblemowa - nie trzeba do niej było więcej bajerów, bo tamten adapter pasuje. ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3354 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o dane, to takie, które pamiętasz, żeby zapisać. Ja chcę iść do szpitala i zapytać się o to, jakie będą potrzebne. Może jakaś miła pani położna mi powie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na ból gardła zawsze mi pomaga miód. Biorę na łyżkę i pomału w buzi rozprowadzam i łykam. Nie myśl o anginie, pomyśl, że zaraz przejdzie Zdrówka życzę Pościel jest piękna. W rożku masz usztywniacz? Podobno lepiej się dziecko nosi, jak jest usztywniony rożek. Nazwisko środowiskowej dowiesz się w przychodni ![]() Pytanko: jak nie chcę stawiać fotelika na stelażu wózka, to nie muszę mieć adaptera? Bo chyba do tego jest potrzebny? Mam na myśli np. taki http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Woz...-32694-big.jpg U nas sypie cały czas śnieg. Odśnieżałam balkon, bo bardzo dużo napadało. Kilka fotek zimowych z mojego okna( na drugiej droga do szkoły mojego syna. Blisko ma )
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-01-11 o 10:37 |
||||
|
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i napewno tam zapisze szkraba ![]() To i ja się pochwale zimowymi widokami z okna
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-01-11 o 10:31 |
|
|
|
|
#3356 | |||
|
Rozeznanie
|
Witajcie poniedziałkowo
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam strasznie wrażliwe suty
Tż nie ma prawa ich dotknać! i przed ciążą i w ciąży. smaruje mnie jak smaruje oliwką. I boje sie karmieniaa..
|
|
|
|
#3358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co to za paczka? Każda taką może dostać?
|
|
#3359 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pościel dla małego też od razu zajęły, więc schowałam do szafy. Cytat:
No miód nie pomógł właśnie. Próbowałam tak o 2 w nocy bo czułam co się święci, a potem rano... Chyba za późno, bo już się wylęgło. :/ Staram się nie myśleć, ale wiesz... każde przełknięcie śliny mi o tym przypomina. Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
Gratuluję 25 tc.
|
|||||
|
|
|
#3360 | |
|
Zadomowienie
|
Śliczne ciuszki
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

Zaczerpnięte ze SW. Z masą serową.
Przepyszne. Polecam.
.

noi zglupielismy co sie stalo z orzeszkami odpadly

i nie zapisalam modelu). Teraz tylko musze przekazac dane o wózku dla tesciów, bo to oni go kupuja dla swojej wnusi