Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-10, 19:48   #3331
kees26
Rozeznanie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

Witajcie mamuśki

Emerald - życzę wszystkiego najwspanialszego na nowej drodze życia!: roza::r oza::ro za::roz a::roza :

Kropka, nieźle pokombinowałaś z tymi stelażami i gondolami. Ja się chyba zdecyduję na x-landera xa, tylko dziwnie to cenowo wszystko wygląda - modele z 2008 są jakieś 300 zł tańsze od modelu z 2009 a w sumie to niezbyt się to różni. Gondolka bardzo fajna

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Czekoladowe (murzynkowate) proste jak budowa cepa. Zaczerpnięte ze SW. Z masą serową. Przepyszne. Polecam. .
Łooo, super to ciacho wygląda .

Cytat:
No może o taki chodzi.
Stanik właśnie wolałabym jaki mi gra, bo te do karmienia to są miękkie, a ja takich nie znoszę. .
Ja zamierzam zakupić karmnik melissy - są usztywniane fiszbinami, na forum biuściastych dziewczyny pisały, że są z nich bardzo zadowolone. Ja mam póki co jeden ich zwykły biustonosz i jestem bardzo zadowolona.

Jestem w szoku babeczki, ile Wy już rzeczy macie dla bejbików. Ja póki co mam upatrzone łóżeczko i wózek i posiadam dość sporo ciuszków po dziewczynce, którą się zajmowałam w Holandii w rozmiarze 68-86. Nic jeszcze nie mam w rozmiarze 56-62 . Czekam aż pogoda się poprawi, żebym mogła skoczyć do centrum handlowego, bo w takich warunkach teraz gdy jestem w ciąży po prostu boję się wyjechać autem

kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 19:49   #3332
velluto
Zadomowienie

Witam
Troche mnie nie było, bo sie rozchorowałam i leżałam w łózku Jakies okropne przeziebienie mnie złapało, ale obyło sie bez antybiotyku. Nie jestem jeszcze zupełnie zdrowa, ale jutro ide juz do pracy.
Na szczeście mojemu maluszkowi nie przeszkadzało to, bo właśnie sie ujawnił i od kilku dni serwuje mi delikatne kopniaczki super uczucie

Widzę, że zakupy idą pełna parą Ja troche rzeczy dostałam na święta. Teraz czekam na okreslenie plci i tez zabieram sie za kompletowanie wyprawki. Z tym, że ja ograniczę sie raczej do niezbędnego minimum. Moja koleżanka, która rodziła 1 miesiąc temu, ciuszków w rozmiarze 56 uzywała tylko przez 3 tygodnie

Lea - moglabys zamiescic zdjecia tej tuniki z allegro za ok 30 zł? Zdjęcia z aukcji nie są zbyt dobre. Bede wdzięczna

Kropka - kilka stron wczesniej pisalas, że kupilas posciel, nie doczytałam czy na allegro? Chętnie zobaczę fotki

Pozdrawiam Was serdecznie i duzo zdrówka życzę
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 20:35   #3333
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Ktoś mi powie co do czego? Bo patrzę teraz na tą listę i nie kumam...

-parafina ciekła - dla dziecka? po co? tak z góry zakładając, że będzie zaparcie?

-sudokrem na odparzenia
- od razu zakładamy że będą odparzenia?

-krem pielęgnacyjny - jaki i do czego?
-gaziki jałowe
- do pępka?

-spirytus
- do pępka?

-woda utleniona
- do czego?
-maść (nie krem!!) „bepanthen” na brodawki
- konieczność?
-wkładki laktacyjne
- też na mus czy nie każdemu potrzeba?

- podkłady na łóżko
- dla mamy?
-stanik do karmienia 30zł -
koniecznie? czy mogę mieć inny i sobie radzić?

Z góry dziękuję za objaśnienia...
parafina, nie mam pojęcia
sudokrem, odparzenia są często ( ciepło + pampers )
krem pielegnacyjny, do buźki, jak będziemy wychodziły na słońce i suche powietrze
spirytus, tak, do pępka
gaziki, np. do przemywania kącików oczu, jakby ropiały
woda utleniona, nie wiem
maść na brodawki, przyda się. Ja od położnej dostałam taką fajną maść, ale nie pamiętam jej nazwy ( chyba była z antybiotykiem)
wkładki laktacyjne, idę kupić jutro, bo mi mocno z piersi leci i brudzę staniki ( z Łukim też szybko używałam )
podkłady na łóżko, nie wiem. Kupię chyba jakiś podkład zanim urodzę, żebym wodami ( w razie czego) nie zalała materaca
stanik, ja kupię. Miałam i byłam zadowolona. Nie lubię sztywnych biustonoszy i dlatego mnie pasują te do karmienia

Kuzynka pojechała. Poradziła nam, żeby patrzeć na głębokość fotelika. W za głębokim dziecko ma złą pozycję. Ona kupiła nie patrząc na to i teraz dla małej musi podkładać kocyk złożony parę razy. Druga rada, to taka, o której pisałam już dawno : spisać swoje wszystkie dane na kartce, którą przekazuje się położnej przy przyjęciu na porodówkę.
W drugiej dobie po porodzie pytają się jakiego lekarza rodzinnego macie i jaką położną środowiskową wybieracie. Warto wiedzieć nazwiska. Wypisują jakąś kartę w szpitalu, którą przekazują przychodni, do której należycie.

...a mała cudna Grzeczna, śliczna. Gaworzyła sobie, trochę spała. Mąż powiedział, żebym urodziła taką grzeczną i śliczną dziewczynkę jak Zuzia

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-01-10 o 20:39
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 20:56   #3334
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
bylam przed swietami u ginki prywatnie i stwierdzila ze wszystko jest ok i 2 orzeszki sa widzialne czyli nokodem a teraz bylam w piatek w szpitalu na usg kontrolnym i pani stwierdzila ze nic nie zwisa i bedzie dziewczynka noi zglupielismy co sie stalo z orzeszkami odpadly
myślę, że opcję są dwie- albo teraz orzeszki się schowały, albo wcześniej na usg narządy płciowe dziewczynki- dość wypukłe w pierwszym okresie, odczytano jako jajeczka.

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Ciekawe czemu nie przydały się majtki poporodowe? Ja miałam cesarkę i po niej tak samo się krwawi jak po porodzie naturalnym.
mi te majtki siatkowe też niespecjalnie sie przydały. czułam się w nich okropnie, jakbym miała jakąś sztuczną folię na tyłku naciągniętą. więc zakładałam zwykłe majtki bawełniane całodupne. , większość z nich poszła potem w kosz.

Cytat:
ładną gondolkę kupiłam?
ładna, mi się jasne podobają, bo w nich tak nie praży, a jeśli się kupuje używkę, to tym bardzeiej, bo ciemne używki mogą być już odbarwione od słońca.
Od "kilku chwil" choruję na błękitno- biało- jasnoszary kolor gondoli, ale obawiam sie, że u ass to jednak nie przejdzie, bo Maksiu mi ją wypaprze, jak będzie non stop do wóżka zaglądał i macał gondolę z każdej strony.

Cytat:
-parafina ciekła - dla dziecka? po co? tak z góry zakładając, że będzie zaparcie? do smarowania dziecka po kąpieli, zamiast oliwki.

-sudokrem na odparzenia
- od razu zakładamy że będą odparzenia? niektóre mamy od początku smarują tylko sudokremem, a według mnie to jest krem na "efekty specjalne" i nie warto pupci dziecka od razu do niego przyzwyczajać. Ja kupiłam- i niesttey na daremno- 2/3 opakowania wyrzuciłam bo przeszła data.
Ja tylko początkowo smarowałam kremem nawilżającym, a po 3-4 miesiacach nicyzm, Maksiu nigdy niczego na pupci nie miał.

-krem pielęgnacyjny - jaki i do czego? w zależnosci od pory roku- na buźkę ochronny. Ja miałąm tez inny - z Penaten- do pupci właśnie.

-gaziki jałowe - do pępka? tak. i może jeszcze się pzrydać do przecierania oczek.

-spirytus
- do pępka? tak.

-woda utleniona
- do czego?nasza położna środowiskowa do pępka stosowała, mówiła, że spirytus to już nie na te czasy. Więc miałam, żeby ona miała jak była z wizytą, a sama używałam spisytusu.

-maść (nie krem!!) „bepanthen” na brodawki
- konieczność?
zależy od cycków. Mi po kilku tak popękały, że krew się lała, więc dla mnie to była koneicznosć. Jest to maść, która dziecku nie skzodzi, nie trzeba myć cucków przed karmieniem.
Jak już nie karmimy to maść jest super na pupcie, na przesuszenia skóry, itp.

-wkładki laktacyjne
- też na mus czy nie każdemu potrzeba? raczej mus, zawsze coś kapie, tyle że niektóre mamy pchają sobie pieluchy tetrowe pod stanik.

- podkłady na łóżko
- dla mamy? tak. Mi się długo lało, a szkoda, żeby materac się zabrudził. Podkłady musiałam mieć własne już do szpitala.

-stanik do karmienia 30zł - koniecznie? czy mogę mieć inny i sobie radzić? zalezy odzwinności cycków dla mnie te do karmienia były wygodne, tyle że miękkie, więc nie takie jak lubię. Więc na wyjścia miałam stanik zwykły rozpinany z przodu- też dobre.
Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
a po co too ?
ja miałam, mały łatwiej łapał, i poza tym chroniły moje poranione brodawki.

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Lea - moglabys zamiescic zdjecia tej tuniki z allegro za ok 30 zł? Zdjęcia z aukcji nie są zbyt dobre. Bede wdzięczna
jutro.

A ja- nawiedzona kobeita- pojechałam dziś na zakupy. TŻ prosił, groził, że mam w domu siedzieć, ale ja dość uparta jestem, jak sobie dwa tygodnie temu na dziś zakupy zaplanowałam, to mnie pogoda nie powstrzyma. Droga fatalna, ale dałam radę. Jutro Wam wkleję fotki.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 21:36   #3335
marhalczar
Zadomowienie

U nas za oknami zima, od poludnia sypie snieg!!! Po obiedzie wybralam sie na male zakupy do "El Corte Ingles" i oczywiscie kupilam kilka ciekawych rzeczy dla mojej malutkiej Amelci: body, pizamki, sukieneczka, kocyk do wózka, majteczki przykrywajace pileuche, buciki bawelniane itp.itd, zamieszczam niektóre fotki)
Przy okazji ogladalismy wózki i juz wiemy , ze napewno z Jane z nowej kolekcji.

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-01-10 o 21:37
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 21:40   #3336
marhalczar
Zadomowienie

Czesc dalsza zakupów...

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-01-10 o 21:44
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 21:42   #3337
kardashi
Zakorzenienie

Jaka śliczna sukieneczka i majtusie jakie słodziutkie
A buciki mam takie mooorrskie

Hmm.. chyba się skusze na te 'ochraniacze' na sutki

A no własnie.. mi tez się podoba ta gondola. Lubię kawkę z mleczkiem do tego lawendowy lub błekitny kocyczek
Ja nie biore ciemnych, bo wypłowieje kolor, słońce bedzie grzało, i na czarnych też widac brud, jakieś zakurzenia, błotko czy coś.. niewiadomo gdzie sie pójdzie
Za to Tż mi się napalił strasznie na czarno-śliwkowy wózek..

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-01-10 o 21:51
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 21:48   #3338
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Mal, sukienusie wymiatają WIelce udane zakupy

Kropka, zapomniałam napisać - podoba mi się gondola, wygląda na dość szeroką, ogromny plus A kolor - e tam, zawsze wyprać można. Ja się chyba na taki średni szary skuszę, ni to ciemny, ni to jasny. Nie chcę wzorzystego wózka.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 22:02   #3339
annLee
Zakorzenienie

Marhalczar-śliczne ciuszki,zwłaszca sukienusia i komplecik z majtami czerwonymi
z Jane na pewno będziesz zadowolona,ja mam Nomada i nie zamieniłabym na inny a i inne znane mi mamuśki z innych Jane są b.zadowolone

Lea-twarda sztuka z Ciebie jestem ciekawa co zakupiłaś

ja chciałam ciemny wózek,ale wbrew pozorom to szyciej widać brudy niż na jasnym,to tak jak z ciemnymi meblami i kurzem...
myślę,że ważny jest materiał z jakiego jest wykonany,możliwość łatwego zdjęcia,wyprania czy miejscowego wyszorowania
nasz niby się pierze chemicznie,ale przez 2lata nie było takiej koniecznosci-świetnie schodzi miejscowo
ale pewnie przed porodem oddam do czyszczenia spacerówkę,co by ją odświeżyć dzidziulkowi

z gondoli szybko dzieci wyrastają i właściwie nie mają szansy zniszczyć ,bo tylko śpią albo lezą nie jedzą innych pokarmów niz mleko,nie chodzą,więc buciorami nie nabrudzą... etc.
przez te 4mce naprawdę nie ma szans zniszczyć

Bydgoszczanka-ciągle zapominam pisać,piękne imię wybraliście mi też chodzi po głowie już od jakiś 3lat
co do danych jakie mamy spisać na kartce aby dać położnej to skąd mam wiedzieć jakie dane?
z tego co ja pamiętam to pytano mnie nawet o zawód i wiek męża

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 22:13   #3340
marhalczar
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16380932]Mal, sukienusie wymiatają WIelce udane zakupy

Kropka, zapomniałam napisać - podoba mi się gondola, wygląda na dość szeroką, ogromny plus A kolor - e tam, zawsze wyprać można. Ja się chyba na taki średni szary skuszę, ni to ciemny, ni to jasny. Nie chcę wzorzystego wózka.[/QUOTE]

Ja tez chce wózek szary, uniwersalny , a caly wystrój w srodku bedzie jasny dzieki poscieli .

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Marhalczar-śliczne ciuszki,zwłaszca sukienusia i komplecik z majtami czerwonymi
z Jane na pewno będziesz zadowolona,ja mam Nomada i nie zamieniłabym na inny a i inne znane mi mamuśki z innych Jane są b.zadowolone

Lea-twarda sztuka z Ciebie jestem ciekawa co zakupiłaś

ja chciałam ciemny wózek,ale wbrew pozorom to szyciej widać brudy niż na jasnym,to tak jak z ciemnymi meblami i kurzem...
myślę,że ważny jest materiał z jakiego jest wykonany,możliwość łatwego zdjęcia,wyprania czy miejscowego wyszorowania
nasz niby się pierze chemicznie,ale przez 2lata nie było takiej koniecznosci-świetnie schodzi miejscowo
ale pewnie przed porodem oddam do czyszczenia spacerówkę,co by ją odświeżyć dzidziulkowi

z gondoli szybko dzieci wyrastają i właściwie nie mają szansy zniszczyć ,bo tylko śpią albo lezą nie jedzą innych pokarmów niz mleko,nie chodzą,więc buciorami nie nabrudzą... etc.
przez te 4mce naprawdę nie ma szans zniszczyć

Bydgoszczanka-ciągle zapominam pisać,piękne imię wybraliście mi też chodzi po głowie już od jakiś 3lat
co do danych jakie mamy spisać na kartce aby dać położnej to skąd mam wiedzieć jakie dane?

Dzieki! jestem zadowolona z zkupów, niektóre rzeczy kupilam po 2-3 sz t. takie jak pizamki, body tylko w innych kolorach.

Co chodzi o Jane, to wypróbowalam w sklepie i zaden inny wózek z tych , które ogladalam mnie nie przekonuje. Mialam szczescie , bo akurat dowiezli z nowej kolekcji i wlasnie taki idealny ( nie mam fotki i nie zapisalam modelu). Teraz tylko musze przekazac dane o wózku dla tesciów, bo to oni go kupuja dla swojej wnusi
Stary 2010-01-10, 22:17   #3341
eniggma
BAN stały

marhalczar ciuszki prześliczne

tak wogole to chyba Was juz nie nadrobie
eniggma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 23:07   #3342
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eniggma Pokaż wiadomość
marhalczar ciuszki prześliczne

tak wogole to chyba Was juz nie nadrobie
Nadrobisz, nadrobisz, ja dopiero zaczelam.... chce miec wszystko przygotowane na koniec kwietnia i byc spokojna ostatnie tygodnie w domu...

Znalazlam wózek Jane na internecie tanszy niz ten co wczoraj widzialam i to dlatego , ze z poprzedniego sezonu i w innej kolorystyce, która równiez mi odpowiada , moze sie na niego skusimy...pokój malej jest w kolorze bialo-zolto-brazowym

Wózek na zdjeciu, z kolekcji 2009 kosztuje 399€ ,a z kolekcji 2010 -700€ (szary)

No i zrobilam przed chwila zakup mini-lózeczka czerwonego z Babyhome, przenosnego do naszej sypialni, i juz jestem zmeczona kompletnie wiec ide spac.

Do jutra
Stary 2010-01-10, 23:13   #3343
ona1981
Zakorzenienie

Lea te zwykłe majtki jednorazowe sa strasznie sztuczne i nie przepuszczają powietrza, to mówisz, że te siateczkowe wcale nie lepsze?? Ja myślałam o tych siatkowych bo są nieco wyższe i w razie jak bym miała druga cesarkę to nie będą tak szwu uciskać jak te zwykłe.
Silikonowe osłonki - u mnie się sprawdziły, tylko ja nie miałam tych z medeli, tylko z Aventu.

Marhalczar cudne ciuszki
Stary 2010-01-10, 23:30   #3344
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Lea te zwykłe majtki jednorazowe sa strasznie sztuczne i nie przepuszczają powietrza, to mówisz, że te siateczkowe wcale nie lepsze?? Ja myślałam o tych siatkowych bo są nieco wyższe i w razie jak bym miała druga cesarkę to nie będą tak szwu uciskać jak te zwykłe.
Silikonowe osłonki - u mnie się sprawdziły, tylko ja nie miałam tych z medeli, tylko z Aventu.

Marhalczar cudne ciuszki
Ja kupilam majteczki siateczkowe w aptece z firmy Dodot, polecila mi je moja kolezanka, bo ich uzywala po urodzeniu blizniat i super wygodne i mozna je przeprac bez problemu mimo to, ze sa jednorazowego uzytku. Ona tez miala cesarke i jej sie sprawdzily , bo dobrze dostosowuja sie do ciala i nie uciskaja ,dobrze podtrymuja podpaske.
Stary 2010-01-10, 23:54   #3345
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Ja kupilam majteczki siateczkowe w aptece z firmy Dodot, polecila mi je moja kolezanka, bo ich uzywala po urodzeniu blizniat i super wygodne i mozna je przeprac bez problemu mimo to, ze sa jednorazowego uzytku. Ona tez miala cesarke i jej sie sprawdzily , bo dobrze dostosowuja sie do ciala i nie uciskaja ,dobrze podtrymuja podpaske.
Dzięki No to chyba sie na nie zdecyduje. Koleżanka leżąca ze mna na sali też właśnie miała takie siateczkowe i bardzo chwaliła. Te zwykle majty są za bardzo ceratowe jak dla mnie, nie chcę chodzić z odparzonym tyłkiem poza tym góra tych majtek kończyła się dokładnie na wysokości szwu co nie było za komfortowe...
Stary 2010-01-11, 06:30   #3346
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
oj przemyśl,bywało,że 2-3 szły podczas jednej kąpieli
tu siknęła ,tam kupsko walnęła
ale z kapturem mam 2,reszta to normalne,białe,nie za duże,ale nowe i z przeznaczeniem tylko dla dzieciątka
Wiesz... ja mam ręczników w domu sporo, a nas dwoje, to leżą i czekają na lepsze czasy. Więc się doczekają. Taki nasz wielki położę, na to maluchowy, malucha do środka i wycieranko... Zawsze mogę tym dorosłym wytrzeć jak mi osraka. W końcu je zużyję.

Cytat:
nie na zaparcia a do kąpieli
O raju. Na to nie wpadłam. Dzięki.

Cytat:
[B]ja do tej pory mam próbkę,którą dostałam w paczce myślę,że spokojnie można sobie odpuścić na początku.w razie czego do apteki można podskoczyć.
No właśnie widzę, że w każdej jest gdzieś za szybą jako punkt 1 główny programu.

Cytat:
ja miałam z Hippa i jakiś na mróz-rodziłam w listopadzie
ale najczęściej smarowałam filtrem
Hippa sama zużyłam
Ale tego Hippa to do czego, do smarowania buzi, ciała czy czego?
Cytat:
ja używałam lanoliny z rossmana i byłam baaaardzo zadowolona,moim zdaniem to mus,jesli się chce karmić dziecko piersią.Zanim piersi się przyzwyczają a maluch nauczy ssać to bolące brodawki,pęknięcia,podraż nienia są na porządku dziennym
moim zdaniem mus,przynajmniej na początku karmienia piersią zanim laktacja się unormuje
Ja się obawiam, że jak tak będzie wesoło to moje karmienie potrwa dwa dni. Ja mam sutki wrażliwe i bez karmienia, i bez ciąży. Mój chłop już wie, że żadnych zabaw typu podgryzanie nie ma, bo łeb przetrącę.

Cytat:
IMO kaftaników i bodziaków na 56-62 nigdy dość
moja mała co prawda w ogóle nie ulewała,nie obsikiwała,nie obsrywała ale jeśli się trafi którejś z Was takie dziecko to 5-6 szt to dziennie może zejść
To bodziaki też jeszcze kupić muszę? A myślałam że po 7 mi styknie.

---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ----------

Już doczytałam odp. od innych mamuś. Dzięki kobity.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16374565]
Ciężko będzie. Myśmy właśnie od teściów do mojej mamy jechali teraz, jakieś półtora km może, koszmar Drogi nie są odśnieżone W OGÓLE, a to centrum miasta 80tys.[/QUOTE] Krową daliśmy radę. Ale u rodziców miasto w stanie masakrycznym, nic nie odśnieża. U nas luzik.

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Macaj dobrze i opowiadaj bo też się nad takim zastanawiam
To słusznie, bo naprawdę bardzo fajny jest.
Ma jedną wadę - montuje się go tyłem do kierunku jazdy. Poza tym super. Gruba poducha pod dupsko, fajny wałeczek na główkę, stabilny, mocny, do tego się buja i na wózek nadaje.
Pasują do niego te same adaptery co do Quinny więc mam z głowy wydatek rzędu 100zł.

Wróciłam z nim do domu. W nocy był testowany. Najpierw jeden kot w nim leżał, potem drugi spał całą noc. Mówią że wygodny.

Spieprzam do pracy...

Od 5 nie śpię, obudził mnie ból gardła. Angina do mnie puka. Godzinę łykać nie mogłam, teraz po herbacie trochę lżej... I co ja mogę brać na to? Pewnie tylko Tantum?

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 08:46   #3347
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
U nas za oknami zima, od poludnia sypie snieg!!! Po obiedzie wybralam sie na male zakupy do "El Corte Ingles" i oczywiscie kupilam kilka ciekawych rzeczy dla mojej malutkiej Amelci:
Sliczne ciuszki takie eleganckie

Cytat:

No i zrobilam przed chwila zakup mini-lózeczka czerwonego z Babyhome, przenosnego do naszej sypialni, i juz jestem zmeczona kompletnie wiec ide spac.

Do jutra
Fajne to lozeczko , praktyczne , ja sie ciagle zastanawiam nad czyms malym typu kolyska , myslalam nad lozeczkiem turystycznym ale jest wielkie i glebokie , dziecko mi w nim utonie Meble do pokoju mam juz wybrane , kupimy na wiosne , co sie bede spieszyc oczywiscie razem z lozeczkiem ale potrzebuje czegos na dol do salonu gdzie spedzamy wiekszosc czasu , to bedzie lato to i na taras moge wystawic ? chyba zdecyduje sie na kolyske , nie starczy na dlugo ale przyda sie do nastepnego bobasa kiedys a po zatym w koncu to pierwsze dziecko i niech ma , bedzie stalo na dole a ja bede miala oko na malego , nie wyobrazam sobie zeby cigle lezal sam u siebie w pokoju .

Cytat:

Ale tego Hippa to do czego, do smarowania buzi, ciała czy czego? Ja się obawiam, że jak tak będzie wesoło to moje karmienie potrwa dwa dni. Ja mam sutki wrażliwe i bez karmienia, i bez ciąży. Mój chłop już wie, że żadnych zabaw typu podgryzanie nie ma, bo łeb przetrącę.

.

---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ----------

Spieprzam do pracy...

Od 5 nie śpię, obudził mnie ból gardła. Angina do mnie puka. Godzinę łykać nie mogłam, teraz po herbacie trochę lżej... I co ja mogę brać na to? Pewnie tylko Tantum?
A myslals o zakupie juz teraz specjalnego kremu do sutkow? Ja taki mam , jest przerazliwie tlusty ale fajny , smarujesz nim sutki w okresie ciazy i to je uelastycznia i zabezpiecza przed pozniejszym pekaniem w czasie karmienia .
Ja kosmetyki do dziecka kupie dopiero na wiosne co bede teraz zapasy robic , lub do szpitala , teraz wszystkiego po sklepach pelno , idziesz i kupujesz . I tak mialam zaczac od kaftanikow , pajacykow a jest na odwrot
Na to gardlo kup sobie w aptece cukierki z szalwia , dzialaja lagodzaco

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 09:51   #3348
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Po obiedzie wybralam sie na male zakupy do "El Corte Ingles" i oczywiscie kupilam kilka ciekawych rzeczy dla mojej malutkiej Amelci: body, pizamki, sukieneczka, kocyk do wózka, majteczki przykrywajace pileuche, buciki bawelniane itp.itd, zamieszczam niektóre fotki)
wszystko ładne, takie słodkie, delikatne.

Cytat:
mi akurat nie służyły te siateczkowe, źle się w nich czułam.

Cytat:
Ma jedną wadę - montuje się go tyłem do kierunku jazdy. Poza tym super. Gruba poducha pod dupsko, fajny wałeczek na główkę, stabilny, mocny, do tego się buja i na wózek nadaje.
Pasują do niego te same adaptery co do Quinny więc mam z głowy wydatek rzędu 100zł.
piszesz o foteliku 0-9/13kg?
Z tego co mi wiadomo, to takich fotelików inaczej zamontować nie wolno w samochodzie. Chodzi o to, że karczek dzidka jest słaby, wiotki, i w razie uderzenia, mogłoby się dużo złego stać.
http://www.bezpiecznedziecko.eu/?p=56

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Fajne to lozeczko , praktyczne , ja sie ciagle zastanawiam nad czyms malym typu kolyska , myslalam nad lozeczkiem turystycznym ale jest wielkie i glebokie , dziecko mi w nim utonie
łóżeczka turystyczne też mają regulowaną wysokość materaca.

ale pierd.... ! na tym lodowisku, biodro mnie boli, pewnie będzie siniec.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:15   #3349
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16386044]
piszesz o foteliku 0-9/13kg?
Z tego co mi wiadomo, to takich fotelików inaczej zamontować nie wolno w samochodzie. Chodzi o to, że karczek dzidka jest słaby, wiotki, i w razie uderzenia, mogłoby się dużo złego stać.
http://www.bezpiecznedziecko.eu/?p=56 [/QUOTE]
Ano właśnie ja tego nie wiedziałam. Ale odbierałam fotelik osobiście i mierzyłam do auta. (Przy okazji dowiedziałam się, że mam w samochodzie mocowania na bazę. ) I zostałam uświadomiona przez poprzednich właścicieli.

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
A myslals o zakupie juz teraz specjalnego kremu do sutkow? Ja taki mam , jest przerazliwie tlusty ale fajny , smarujesz nim sutki w okresie ciazy i to je uelastycznia i zabezpiecza przed pozniejszym pekaniem w czasie karmienia .
Ja kosmetyki do dziecka kupie dopiero na wiosne co bede teraz zapasy robic , lub do szpitala , teraz wszystkiego po sklepach pelno , idziesz i kupujesz . I tak mialam zaczac od kaftanikow , pajacykow a jest na odwrot
Na to gardlo kup sobie w aptece cukierki z szalwia , dzialaja lagodzaco
Nie myślałam, bo nie wiedziałam że ma to sens. W ogóle nie wiedziałam, że jest potrzebny. Myślałam, że niektórym po prostu się przydaje... i tyle.

Ja kosmetyki chciałam kupować w maju... ale im dłużej i mocniej brzuch mi się napina, tym bardziej czuję, że muszę już...

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
W drugiej dobie po porodzie pytają się jakiego lekarza rodzinnego macie i jaką położną środowiskową wybieracie. Warto wiedzieć nazwiska. Wypisują jakąś kartę w szpitalu, którą przekazują przychodni, do której należycie.
A skąd ja mam wiedzieć nazwisko pielęgniarki środowiskowej? Że już nie wspomnę o tym, że nie wybrałam lekarza rodzinnego.

Stary 2010-01-11, 10:18   #3350
araczki
Zadomowienie

Czesc babeczki,

alez mialyscie pracowity weekend tyle stron zapisanych i ile praktycznych spraw.

Daf, fajnie ze sie odwzwalas Sliczny brzuch. Poglaszcz synka

Emerald, sto lat na nowej drodze !!

Marhalczar, alez piekne cuda zakupila dla coreczki

Musze dzisiaj wypelnic wniosek do Kela (Zus) i dostane od nich paczke z wyprawka dla dziecka i mamy. Troche czytalam co tam jest ale wole zobaczyc, dotknac i wtedy cos dokupie.

Moje dziecko juz nie tylko kopie ale czuje, ze sie rozciaga na wsze strony. Naciaga mnie od srodka i mysli sobie, ze to takie fajne

Rany, dzisiaj zaczyna sie 25 tc Araczusia

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:18   #3351
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Kropka - kilka stron wczesniej pisalas, że kupilas posciel, nie doczytałam czy na allegro? Chętnie zobaczę fotki
Taką...
W zestawie: kołdra, poducha, poszwy, prześcieradło, ochraniacz na szczebelki i przybornik oraz rożek.

Stary 2010-01-11, 10:20   #3352
kardashi
Zakorzenienie

Ja tez kosmetyki kupuje w maju Nie problem wyskoczyć, 100m i mam drogerie A kupuje tylko oliwkę i mydełko.

A co do pielęgniarek środowiskowych u mnie jest tak, że jak zapisuje dziecię do przychodni to pytają czy ma odwiedzac mnie pięlęgniarka środowiskowa, z danej przychodni czy może chce jakąś tam inną to już sama z nią się ugaduje.

Stary 2010-01-11, 10:22   #3353
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Kropka, nieźle pokombinowałaś z tymi stelażami i gondolami. Ja się chyba zdecyduję na x-landera xa, tylko dziwnie to cenowo wszystko wygląda - modele z 2008 są jakieś 300 zł tańsze od modelu z 2009 a w sumie to niezbyt się to różni. Gondolka bardzo fajna
Ano bo nam się gondole X-Landera średnio podobały. No i cena... te z 2008 takie jakieś oczo***ne w skelpie były i połowę tańsze. A te 2009 fajne kolory, duży wybór ale drogie... i trudniej o używkę, bo nowy wzór.
A do tego jeszcze... do Maxi Cosi i tak trzeba adapter, to gondola Quinny wyszła bezproblemowa - nie trzeba do niej było więcej bajerów, bo tamten adapter pasuje.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
A co do pielęgniarek środowiskowych u mnie jest tak, że jak zapisuje dziecię do przychodni to pytają czy ma odwiedzac mnie pięlęgniarka środowiskowa, z danej przychodni czy może chce jakąś tam inną to już sama z nią się ugaduje.
Ja się najpierw muszę zorientować gdzie u mnie jest przychodnia z pediatrą... Bo w mojej nie ma.

Stary 2010-01-11, 10:28   #3354
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
U nas za oknami zima, od poludnia sypie snieg!!! Po obiedzie wybralam sie na male zakupy do "El Corte Ingles" i oczywiscie kupilam kilka ciekawych rzeczy dla mojej malutkiej Amelci: body, pizamki, sukieneczka, kocyk do wózka, majteczki przykrywajace pileuche, buciki bawelniane itp.itd, zamieszczam niektóre fotki)
.
Piękne ciuszki kupiłaś. Sukienki są boskie

Cytat:

Dzięki za imię. Mamy je wybrane już od 12 lat, jak byłam w ciąży z Łukaszem
Jeśli chodzi o dane, to takie, które pamiętasz, żeby zapisać. Ja chcę iść do szpitala i zapytać się o to, jakie będą potrzebne. Może jakaś miła pani położna mi powie

Cytat:

Do jutra
Super to łóżeczko.

Cytat:

Wróciłam z nim do domu. W nocy był testowany. Najpierw jeden kot w nim leżał, potem drugi spał całą noc. Mówią że wygodny.

Spieprzam do pracy...

Hehe, koty lubią takie nowości. Nam kiedyś wlazły do koszyka wiklinowego i spały chyba z 4 godziny

Na ból gardła zawsze mi pomaga miód. Biorę na łyżkę i pomału w buzi rozprowadzam i łykam.
Nie myśl o anginie, pomyśl, że zaraz przejdzie
Zdrówka życzę

Pościel jest piękna. W rożku masz usztywniacz? Podobno lepiej się dziecko nosi, jak jest usztywniony rożek.
Nazwisko środowiskowej dowiesz się w przychodni

Pytanko: jak nie chcę stawiać fotelika na stelażu wózka, to nie muszę mieć adaptera? Bo chyba do tego jest potrzebny? Mam na myśli np. taki http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Woz...-32694-big.jpg

U nas sypie cały czas śnieg. Odśnieżałam balkon, bo bardzo dużo napadało.
Kilka fotek zimowych z mojego okna( na drugiej droga do szkoły mojego syna. Blisko ma )

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-01-11 o 10:37
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:28   #3355
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Ano bo nam się gondole X-Landera średnio podobały. No i cena... te z 2008 takie jakieś oczo***ne w skelpie były i połowę tańsze. A te 2009 fajne kolory, duży wybór ale drogie... i trudniej o używkę, bo nowy wzór.
A do tego jeszcze... do Maxi Cosi i tak trzeba adapter, to gondola Quinny wyszła bezproblemowa - nie trzeba do niej było więcej bajerów, bo tamten adapter pasuje.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Ja się najpierw muszę zorientować gdzie u mnie jest przychodnia z pediatrą... Bo w mojej nie ma.
u mnie całe szczęście jest. Taka młoda, fajna pani, ktorą bardzo lubię no i zna się na rzeczy
i napewno tam zapisze szkraba

To i ja się pochwale zimowymi widokami z okna

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-01-11 o 10:31
Stary 2010-01-11, 10:30   #3356
kees26
Rozeznanie

Witajcie poniedziałkowo

Cytat:
Przy okazji ogladalismy wózki i juz wiemy , ze napewno z Jane z nowej kolekcji.
Marhalczar, no przepiękne te ciuszki kupiłaś! Zwłaszcza te sukienusie. A właśnie - na jaki rozmiar te sukienki? Bo tak się zastanawiam - w rozmiarze 56 to chyba raczej nic poza śpiochami i pajacami jako okrycie wierzchnie kupować nie będę, bo dla takiego kilkudniowego bobaska sukienusie i inne fikuśne stroiki mogą być niewygodne, ale na 62 to już może dałoby radę

Cytat:
Ale tego Hippa to do czego, do smarowania buzi, ciała czy czego? Ja się obawiam, że jak tak będzie wesoło to moje karmienie potrwa dwa dni. Ja mam sutki wrażliwe i bez karmienia, i bez ciąży. Mój chłop już wie, że żadnych zabaw typu podgryzanie nie ma, bo łeb przetrącę.
Kropka, mi właśnie też spędza to sen z powiek - ja mam baardzo wrażliwe sutki, nie lubię nawet jak TŻ mi ich dotyka, bo mnie to po prostu boli . Obawiam się, że w związku z tym karmienie może być katorgą. Dlatego jeszcze przed porodem w razie czego zakupię laktator, żeby dziecko uraczyć choć odrobiną tego matczynego mleczka. Choć nie jestem pewna, czy laktator do końca rozwiąże ten problem

Cytat:
Ooo, to coś dla mnie Silpe co to za krem?
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:32   #3357
kardashi
Zakorzenienie

Ja też mam strasznie wrażliwe suty Tż nie ma prawa ich dotknać! i przed ciążą i w ciąży. smaruje mnie jak smaruje oliwką. I boje sie karmieniaa..

Stary 2010-01-11, 10:35   #3358
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Czesc babeczki,

Musze dzisiaj wypelnic wniosek do Kela (Zus) i dostane od nich paczke z wyprawka dla dziecka i mamy. Troche czytalam co tam jest ale wole zobaczyc, dotknac i wtedy cos dokupie.

Gratki z okazji 25 tyga
A co to za paczka? Każda taką może dostać?

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:44   #3359
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, koty lubią takie nowości. Nam kiedyś wlazły do koszyka wiklinowego i spały chyba z 4 godziny
Ja jak coś do domu przyniosę, np. zakupy w kartonie to potem ten karton musi stać z dobę, bo się tak nim cieszą, że nie mam serca wyrzucić.
Pościel dla małego też od razu zajęły, więc schowałam do szafy.

Cytat:
Na ból gardła zawsze mi pomaga miód. Biorę na łyżkę i pomału w buzi rozprowadzam i łykam.
Nie myśl o anginie, pomyśl, że zaraz przejdzie
Zdrówka życzę
Dzięki.
No miód nie pomógł właśnie. Próbowałam tak o 2 w nocy bo czułam co się święci, a potem rano... Chyba za późno, bo już się wylęgło. :/

Staram się nie myśleć, ale wiesz... każde przełknięcie śliny mi o tym przypomina.

Cytat:
Pościel jest piękna. W rożku masz usztywniacz? Podobno lepiej się dziecko nosi, jak jest usztywniony rożek.
Nazwisko środowiskowej dowiesz się w przychodni
Nie, nie mam. Wolałam grubszy ale nie twardy. Wolę czuć dziecko jak się układa.

Cytat:
Pytanko: jak nie chcę stawiać fotelika na stelażu wózka, to nie muszę mieć adaptera? Bo chyba do tego jest potrzebny? Mam na myśli np. taki http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Woz...-32694-big.jpg
Do montażu w aucie adapter w ogóle potrzebny nie jest, więc Cię ten zakup nie dotyczy, jeśli tylko do samochodu chcesz.

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Moje dziecko juz nie tylko kopie ale czuje, ze sie rozciaga na wsze strony. Naciaga mnie od srodka i mysli sobie, ze to takie fajne

Gratuluję 25 tc.

Stary 2010-01-11, 10:45   #3360
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Czesc dalsza zakupów...
Śliczne ciuszki
Cytat:

Wózek fajny ale cena przerażająca
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości