|
|
#1891 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
up...... |
|
|
|
|
#1892 |
|
Raczkowanie
|
hehe
Dzięki dziewcyzny za oceny!![]() PS; po orzechach i pestkach nie boli ans brzuch nic a nic Poza tym mamy przeokropne fazy na orzehchy wlasnie i maslo orzechowe!![]() Co do slodkiego menu to ogolem wychowalysmy sie na slodyczach, a od kiedy nie mozemy ich jesc moglybysmy wszystko inne jesc na slodko ![]() A druga przestala plakac i czeka;D ![]() ![]() Jeszcze raz dzięki ![]() PS; Air. Co do tofu to nam smakuje, ale dobrze doprawione i podsmazone lekko na patelni Takie zwykle, naturalne jest troche mdłe i nijak nie przypomina w smaku sera
Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2010-01-10 o 15:23 |
|
|
|
#1893 |
|
Raczkowanie
|
U
I jajecznica na maśle z 3 jaj, dwie kromki razowca z roladą z kuraka, pomidor z cebulką, jabłko, herbata z cytryną II serek wiejski z miodem, orzechami włoskimi, paroma śliwkami suszonymi, migdałami, duża drożdżówa z dżemem, kawa z cynamonem i mlekiem skondensowanym;d, dwie mandarynki III rosół z makaornem i warzywami z zupy(seler, pietrucha, big marchewa) pieczone udko, ziemniaki pozdobione, fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą(duużo fasolki;>) kompot malinowy z malinkami , za troche pare herbatników.. IV miseczka sałatki jarzynowej z majonezem, kromka chleba wiejskiego z masłem i szynką, szkanka soku pomarańczowego V parówka jedynka, dwie kromki chleba razowego z masłem i serem, połowa papryki, pare ogórków konserwowych, musztarda herbata z cytryną i miodem, miseczka orzeszków ziemnych ![]() ![]() proszę o ocenke;*
Soul of the woman was created below Edytowane przez freakkiki Czas edycji: 2010-01-10 o 15:26 |
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiejsze P.
śniadanie: paluch serowy (taka bagietka z serem) kawałek z masłem i camambertem, kawałek z serem smażonym 2 jajka na miekko herbata z sokiem malinowym 2śniadanie: kawałek babki activia kiwi-truskawka banan jabłko obiad: gotowane udko z kurczaka z ryzem i sosem potrawkowym (spora porcja )podwieczorek: wiesniak ze szczypiorkiem marchewka kolacja: pol bulki z pasztetem drugie pol z maslem, zoltym serem i ogorkiem herbata z sokiem malinowym przekaska: duuuze jabłko ok20 migdalow 3 kostki czeko mlecznej z toffi |
|
|
|
#1895 |
|
Rozeznanie
|
R
u mnie dziś średnio.. niedziela to jedyny dzień kiedy na obiad idę rodziców więc wyboru nie mam i do tego obowiązkowa wizyta u babci a jak wiecie babci się nie odmawia I 2 jajka + pomidor + cebula + 3plastry salami (jedyna wędlina jaka znalazłam w lodówce) + łyzka oliwy = jajecznica II kawałek ciasta drożdżowego (ahh ta babcia!) III kotlet schabowy + ziemniaki (ale dosłownie ciut) + kuuuuupa surówek IV aktivia pitna + 2 ciastka owsiane V łosoś wędzony gdzieś tam pomiędzy jakiś cytrus zapewne wpadnie
|
#1896 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1897 |
|
Zadomowienie
|
Rybne
![]() Ś: 100g płatków owsianych plus białko II ś: 150 g tunczyka wsw plus 150 g ogóra kiszonego, bazylia świeża, kawa z mlekiem O: 150 g łosiosia plus 300 g brukselki P: 90 g makreli wędzonej plus 100 g g rzodkiewki plus 100 g sałaty K: 100 g półtłustego twarogu, 200 g pomidora cebulka, I jak z tłuszczami dziewczyny? Moge zjeść na kolację ok 20 g czy nie bardzo ?
Edytowane przez upgirl Czas edycji: 2010-01-10 o 17:54 |
|
|
|
#1898 |
|
Raczkowanie
|
U : ( chorobowe )
Sn: grahamka z serkiem topionym ziolowym , szczypiorkiem , dwie mandarynki ( 300 ) 2n: dwie kromki razowca z pasztetem drobiowym (250) O: duzoooo ziemniaczkow , schabowy , 5 ogorkow kiszonych (700) P: jogurt naturalny 150g , jabluszko , dwie mandarynki (300) K : dwie kromki razowca z pasztetem pomidorowym , serek wiejski (450) 2000 lepiej ?
|
|
#1899 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dziwnie jakoś. |
|
|
|
|
#1900 | |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
#1901 |
|
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze U:
I Śn.: dwie kromki chleba wieloziarnistego z masłem i pasztetem podlaskim (bo tylko to było w lodówce :/) i pokrojonymi na to ogórkami kiszonymi, herbata i pączek wypieku mojej mamy posypany cukrem pudrem II Śn.: jogurt naturalny z płatkami (owsiane, pszenne, cornflakesy), rodzynkami, orzechami i wiórkami kokosowymi; pomarańcza i jabłko. (miałam głód owocowy) Obiad: pierś z kurczaka smażona w panierce, dużo ziemniaków gotowanych, 3 spore kawałki papryki konserwowej, 2 ogórki konserwowe Podw. kanapka z masłem, szynką, plastrem sera żółtego i sałatą, chwilę potem 3 mandarynki, garść orzechów. Kolacja: dwie kromki wieloziarnistego z masłem śmietankowym, ok 100g twarogu półtłustego wymieszanego z odrobiną jogurtu naturalnego, dużą ilością papryki i szczypiorka (tak dużą, że często wychodzi mi papryka z twarogiem, a nie twaróg z papryką) i solą, herbata. A teraz mam zamiar się wziąć do nauki, więc na pewno skubnę jeszcze trochę orzechów arachidowych i jakieś jabłko. ![]() Idealnie to dzisiaj nie było, ale proszę o ocenę
|
#1902 |
|
Konto usunięte
|
moje duze UUU ociera sie o PPP
1.mega owsianka z 6lyzek z jagodami,truskawkami,jabl kiem,1/3banana,3 lyzkami jogurtu nat0%, garscia cheeriosow wielozbozowych i mandarynka 2.jablko na parze, 1/2mandarynki, 2kromki pszennego z chuda wedlinka, papryka i salata lodowa 3.czysta pomidorowka z ryzem i pietruszka 4.jablko(pytanie do santos: czy przed duzym posilkiem nic sie nie stanie jak zjem owocka? ![]() po pol h: piers z kurczaka w srodku z pieczarkami,cebula i ziolami na parze, 2 lyzki ziemniakow, ogrom salatki (pekinska,brzoskiwnia,pap ryka,kukurydza i cus tam jesio) 4. mieszanka: pisjacje, laskowe,migdaly,ziemne 5.salatka z obiadu(z 5lyzek) , 2 kwadraciki andruta 6.1 kromka pszennego, salatka z obiadu, chuda wedlinka, marchewka proszę o ocenkę
|
|
|
|
#1903 |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsze U/P
I owsianka: szklanka mleka 2%, 3łyżki owsianych, 2 łyżki otręb sliwkowych, kawa z mlekiem, 2 mandarynki II aktivia truskawkowa, duża garść musli, 3xciastko III plaster pieczeni z indyka, warzywa, na patelnie z ziemniakami + sos pieczarkowy, herbata IV serek wiejski z kiwi, kawa z mlekiem i cukrem V 4 kanapki z razowego: 2x maslo, szynka, salata, pomidor, papryka; 2x almette cebulowy+ te same warzywa Prosze o ocenke
|
|
|
|
#1904 |
|
Raczkowanie
|
moje U, (rano bieda w lodówie a wieczorem rodzina wpadła ze swojską wałówką)
resztki z lodówki przez 3 posiłki: I. zupa mleczna z makaronem , cynamonem, cukrem waniliowym i orzechami włoskimi. II. - kuskus na kostce rosołowej ok 50 g - omlet z 1 jajka, mąki, mleka, cukru waniliowego z musem jabłkowym - 2 łyżki plus kawałek pokrojonego jabłka - duży gryz sernika III. kaszka manna z łyżką powideł śliwkowych .. i przyjechała rodzinka (czyt. jemy do bólu bo później nikt gotowego nie przywiezie;p)IV. kawałek placka - pianka z galaretką i brzoskwiniami, kawałek ciasta snickers. V. kotlet schabowy w panierce z sezamu z sosem pomidorowym/serowym, kawałek swojskiej polskiej, kawałek swojskie krakowskiej suchej i plaster swojskie szynki wędzonej. (prawdziwie swojska kolacja - mega smaczna ale zaraz pękne) jak? nie przesadziłam z taką tłustą kolacją.. ???
|
#1905 |
|
Rozeznanie
|
dzisiejsze (chyba) troche lepsze Uu:
śń: biała, pszenna bułka-obie połówki z masłem, szynką brandenburską, rzodkiewką i sałatą, kromka razowca z mAsłem, serem wędzonym, rozdkiewką i sałatą+herbata zielona IIśń: jogurt truskawkowy bakoma-"polskie smaki" z łychą amarantusa+kromka razowca z łychą masła orzechowego ob: ziemniaki, porcja kurczaka pieczonego, buraczki marynowane+herbata zielona podw: pół kostki twarogu półtłustego z wkrojonym plastrem ananasa+ 1 mamusiny faforek kol: 2 kromki razowca z masłem, szynką z indyka, pomidorem i sałatą+ herbata zielona oceni ktoś? pozdrawiam!
|
|
#1906 |
|
BAN stały
|
no to. P.
sn. owsianka ( 6 łych platków, garsc: otrab śliwkowych, nerkowców, pestek słonecznika + kilka suszonych sliwek , imbir kandyzowany, ) na 2 szkl mleka 3,2% czekoladka z adwokatem 2x, espresso, szkl wody II sn. homo waniliowy 200g + 2x garsc włoskich, wkrojone kiwi i mandrynka kajzerka sezamowa z Osełką 4 pieguski orzechowo-czekoladowe, zielona herbata Obiad: 1. rosołek z makaronem, + cala marchew i duuzo natki pietruchy 2. poledwiczka wieprzowa pieczon w jarzynach , 3/4 woreczka kaszy gryczanej , fura buraczków tartych Deser: herbata z cytryną i cukrem trzciniowym + knoppers, winogrona Podwieczorek: dwie garście laskowych, babeczka migdałowo makowa (*biały mak) , babeczka z butyniem smietankowym , 4 lindoroki czerowne kubek mleka 3,2% z łyzka kawy Kolacja: 3x razowiec: 2x: maslo, almette chrzanowt, szynka wiejska wędzona, ser wędzony, pieczarki, keczup-> zapieczone 1x: masło, almette bazyliowy, 2x plaster sera gouda, pomidor, suszon bazylia po... mandarynka, 2x rafaello. mam niesamowity apetyt. zjem i nadal jestem glodna. wtf?? ![]() ( tak z ciekawosci ile tu jest kalorii?) Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-01-10 o 22:00 |
|
|
|
#1907 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój jadłospis R na jutro:
- śniadanko: płatki pszenne (jak skończę opakowanie to chciałabym kupić owsiankę +słonecznik) z mlekiem, plus jeden pomidor i ok. 100 gram ogórka zielonego - II śniadanko: bułeczka grahamka posmarowana serkiem almette i do tego ogórek, marchew, jabłko - obiadek: kurczak na parze, kapusta kiszona z marchwią, cebulą i czosnkiem oraz buraczki tu na ogól jest trening ( 30 min rowerku stacjonarnego /marszobiegu + ćwiczenia na pośladki i uda, pływanie bądź ćwiczenia z DVD (Cindy Crawford i Janette Jenkins i inne) akurat w poniedziałki mam taniec towarzyski ![]() - podwieczorek: banan bądź koktajl - kolacja: serek wiejski z pomidorem szczypiorek etc. Oprócz tego staram się pić min. 1,5 litra herbatek ziołowych i wody mineralnej. Przed ułożeniem tego jadłospisu przeczytałam większość wątków podwieszonych i starałam się to uwzględnić, ale nie wiem czy teraz jest ok.. Edytowane przez tomalinka Czas edycji: 2010-01-10 o 21:46 |
|
|
|
#1908 |
|
Zadomowienie
|
U
jak to wygląda dzisiaj???? |
|
|
|
#1909 |
|
Zadomowienie
|
Po długim czasie, dlatego liczę na Waszą ocenkę
U?????Ś: owsianka( 3 łyżki płatków owsianych, 1 łyżka płatków żytnich) na szklance mleka z wkrojonym bananem, kiwi, jabłkiem, łyżka pestek dyni, łyżka czubatą płatków migdałów i garścią bananów suszonych; kawa z mlekiem II: 1 duża bułka orkiszowa z masłem,serem i filetem z indyka, miseczka rzodkiewek III: 1 snickers, kawa- cappucino szarlotkowe, jabłko O: ziemniaki z koperkiem, zraz wołowy z sosem, buraczki podsmażane; kompot z czereśni białych D: 1 czekoladka mersi VI: orzechy pistacjowe sporo P: sernik kajmakowy, 1 twarożek lekki+ w to łycha masła orzechowego sante, mandarynka,kawa z mleczkiem skondensowanym K: 2 kromki razowego ze śliwką: 1: z masłem, serem, drugi z masłem i pasztetem samorobnym: jajko na miękko, 2 łychy twarożku grani, pomidor, marchewka po trochę paluszków z sezamem. w ciągu dnia wpadły jeszcze 2 herbaty miętowe ze słodzikiem,inka z mlekiem, plusz żelazo no i woda i jak? dużo? wcześnie wstałam i dziś jakoś apetyt mi doskwierał ![]() od jutra zaczynam brać lekki hormonalne. takie małe moje sukcesiki. z tym długo zwlekałam,ale leki już wykupione, 3 recepty minęły- ups. ale teraz już czas się wziąć- dzidzie chce
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
R
Ś 2 kanapki chleba razowego + serek homo naturalny + szczypiorek + papryka +banan 2Ś wiejski light + pół jabłka + cynamon + łyżeczka homo naturalnego O ryż brązowy + mieszanka warzyw + sos z torebki (obiad został mi z wczoraj, dlatego go dojadłam, wiem, że brakuje białka) K wiejski light + łyżka homo nat. + cebula + rzodkiewka + papryka 3x Herbatka czerwona 1,5 l woda wysokozmineralizowana z cytryną Płakać mi się chce jak czytam jadłospisy na P
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma
|
|
|
|
#1911 |
|
Rozeznanie
|
Py.
Sn. 3x kromka słonecznikowego razowca z osełką, jedna z sałatą, polędwicą drobiową, chrzanem i ogórkiem kiszonym, druga z sałatą, serkiem wiejskim i rzodkiewką, trzecia z sałatą, serkiem wiejskim, pomidorem i szczypiorkiem; kawa z mlekiem II śn. 2x średnia gruszka bez skóry, duży jogurt naturalny z rodzynkami, pestkami słonecznika i orzechami włoskimi, kawał chałki (nieco czerstwa już, wiec podpieczona ^^) z resztą serka wiejskiego i miodem Ob. gulasz wołowy z kaszą gryczaną (3/4 woreczka) i ogórkami kiszonymi i pomidorem - duużo mięsa, sos własnej roboty z mięsa zmieszany z kupnym w torebce, coby więcej było... D. duża szklanka kompotu wiśniowego z wiśniami, pasek gorzkiej czeko Pod. 2 duże wafle, a'la andruty - 1 z powidłami śliwkowymi i wiórkami kokosowymi, drugi z masłem orzechowym i bananem; szklanka soku grejpfrutowego Kol. jajko na twarda z ketchupem i chrzanem, 2x kromka razowca z masłem, jedna z żółtym serem, ogórkiem kiszonym, majonezem i ketchupem (zapieczona), droga z polędwicą drobiową, ogórkiem i rzodkiewką po: poskubałam orzeszki pistacjowe + 2x szklanka soku grejpfrutowego i ;> ?
|
#1912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, znów źle.
Banan na śniadanie wypatrzyłam na wizażu - nie wiedziałam, że nie powinnam go jeść. ![]() Heh, twaróg też kupiłam 0% ... to pewnie myślenie po przeczytaniu diety Dukana. Również myślałam, że tak trzeba... Kurcze, tyle już nocy spędziłam na dietetycznym, a tu ciągle tyle błędnych informacji mam w głowie. ![]() Santos - dziękuję za komentarz, wiele mi pomogłaś. Jutro znów będzie lepiej. Ad. Inni mają gorzej - przykro mi
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma
|
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad twarogu - tluszcze sa potrzebne, tyje sie glownie od wegli z reszta wiec nie boj sie ich. Zwierzece tluszce tez sa potrzebne. Produkty Light to samo zuo bo zazwyczaj sa po prostu pozbawione tluszczy, to raz. Dwa, dalej maja wegle, a trzy sa to czesto wegle paskudne np slodzik. Po czwarte sa to produkty wysokoprzetworzone i przez to niezdrowe. Dieta Dukana to primadebilizm pierwszej wody. Ad czytania - popatrz na podwieszone przykladowe jadlo. Ad - ze ci przykro - niech ci nie bedzie Dla mnie uczulenie na pszenice to bylo wybawienie, jakkolwiek dziwnie to brzmi. Zaczelam sluchac wlasnego organizmu i na dobre mi to wyszlo. A ze to problematyczne? Eeee daje sie zyc. A ile nowych ciekawych produktow poznalam. Poza tym ci z celiakia maja gorzej ;-) zawsze ktos ma gorzej :P
|
|
|
#1915 |
|
Raczkowanie
|
No i okresik nawiedził też drugą z nas;D [ nie wazne, ze hormonami, ale dostałysmy taką dawkę by jajniki pobudzic do pracy, a nie wywołać od razu okres Udało się za czwartym razem z duphastonem i estrofemem wiec jestesmy mega happy, ze jednak jest dla nas szansa;D Przyszedl rowno po roku, w tym po 8 miechach z roznymi hormonami ]NASZE U/P [ z coraz większym naciskiem na P ]przed śniadanie; - jabłko z bananem przyprazone na patelni z cynamonem i posypane wiorkami kokosowymi sniadanie; +bulka z ; - maselkiem, camembertem, oliwkami i pomidorkiem - z maslem orzechowym i miodem ![]() +owsianka; 5 lych owsianych, po garsci; BF, chockapic i cheerious, 6 garsci zdrowy blonnik i po garsci bakalii; rodzynek, pestek dynii, zurawiny, orzechow, wiorek kokosowych i daktylii. + mały kubeczek jogurtu naturalnego. +czekoladowy cukierek z nadzieniem toffi;D [a tam Nie mozna nam slodyczy, ale pozwolilysmy sobie ]II sniadanie; jogurt jogobella sliwka-daktyle z muesli + garsc rodzynek + kromka pszennego z maselkiem, pasterkiem zoltego bezpodp. sera , salata i jajkiem ![]() przekąska/III sniadanie; 3 wielkie kawały ciasta drożdżowego ; - 2 z maselkiem orzechowym. - 1 z kremem czekoladowym x2 [zlamalysmy się, ale jakos @ uczcic trzeba;D ] ![]() -gruszka ![]() obiad; 3 nalesniki z ; - warzywkami - serem twarogowym na slodko i kremem kasztanowym - ze szpinakiem i tofu ![]() podwieczorek; kromka chlebka opieczonego w tosterze z mozarellą + kubas kakao z mlekiem 3,2 % + 1/2 paczki daktylii kolacja; salatka makaronowa [ makaron, kukurydza, majonez, jajko x 2, pomidorki, papryka] + 1/2 kostki twarogu + bułka pszenna z ; - masłem, camembertem, salata i chrzanem zurawinowym;D - kiri, tofu, salatą ![]() po; szklanka soku marchewkowego ![]() widzimy, ze orzechow sporo, itp, ale skoro brzuszki nam się nie buntują, a fazy mamy przeekropne, to bedziemy dalej jadly w takiej ilosci
<mniam >
Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2010-01-11 o 11:00 |
|
|
|
#1916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
Myślisz? Bo ja sama już nie wiem co o niej sądzić. Z jednej strony strony każdy kto ma chociaż śladowe pojęcie o zdrowym żywieniu popuka się w czoło, z drugiej dieta o największej skuteczności (+ szybkie efekty), zbawiennym działaniu np na cellulit no i przy przejściu 4 faz i stosowaniu się do tego dnia białkowego do końca życia - brak szansy na efekt jojo
Tak się tylko zastanawiam ![]() Twinsy, uwielbiam czytać to Wasze P, smakowite
instagram: @uttterly Edytowane przez karton Czas edycji: 2010-01-11 o 08:15 |
|
|
|
#1918 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do diety bialkowej to dla nas tez totalną głupotą jest. Nadmiar bialka szkodzi-nie dosc ze ci zakwasi orgnaizm to ejszcze enry siądą;[ Szybkie efekty to będziesz miała- z wyniszczeniem organizmu niestety Pozdrawiamy!;] ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
![]() Wyczytalysmy gdzies kiedys ze nie powinno sie pomidorow z ogorkami laczyc ![]() Po treningu radzilybysmy ci zjesc owoc, a za jakies pol godziny bialko z weglami, np. kuraka z ryzem, czy coś takiego i do kolacji dorzucilybysmy więcej warzyw![]() pozdrawiamy!
Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2010-01-11 o 08:24 |
||
|
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak napisalas - nadmiar czegokolwiek szkodzi, bialka takze. Jesli ci zalezy na gladkim zadzie to prosze bardzo, droga wolna. Jesli na zdrowiu to coz.... zastanawiaj sie dalej PS.Ja sie pozbylam widocznego celulitu bez diety wielkiej. Wniosek - mozna sie pozbyc cellulitu bez walenia po organizmie. Wybor nalezy do ciebie.
|
|
|
#1920 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() szkoda, że ciepłego obiadu nie było, takiego konkretnego bo kaszka manna to wiesz ale poza tym smacznie i jak na pustki w domu to dałaś radę![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() bardzo mi się podoba, nie mam się w sumie do czego przyczepić oprócz tego, że zamiast cukru używasz SŁODZIKA... Cytat:
![]() Cytat:
i gratuluję okresu
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

)
Dzięki dziewcyzny za oceny!