studniówka 2010 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-10, 15:16   #121
nana710
Przyczajenie

Dot.: studniówka 2010

Dziewczyny a jak myślicie jaka koszula pasuje do kawowego garnituru gdy mój partner ma złoty krawat a ja czarną sukienkę? Proszę o odpowedź! (:
nana710 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 15:41   #122
liquefy
Wtajemniczenie

dziewczyny, pasuje na studniowke do krótkiej sukienki założyc koronkowe rajstopy?
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 16:24   #123
syllvia91
Raczkowanie

GG do syllvia91

Cytat:
Napisane przez liquefy Pokaż wiadomość
dziewczyny, pasuje na studniowke do krótkiej sukienki założyc koronkowe rajstopy?
Jeśli pasują do sukienki to czemu nie, aczkolwiek ja wole klasyczne beżowe rajstopy na takie okazje .

Przy okazji, idę na studniówkę z TŻtem (moja za rok gdyż jestem w technikum) , kupiłam już sukienke, a teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam, no i nie wiem co do niej, jakie buty, torebkę, dodatki . Pomóżcie dziewczyny !
http://img97.imageshack.us/img97/3088/sukienka1.jpg

Edytowane przez syllvia91
Czas edycji: 2010-01-10 o 16:36 Powód: zapomniałam o zdjęciu xd
syllvia91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 18:11   #124
nana710
Przyczajenie

Sylwia ja bym do twojej sukienki założyła czarne buty, zamiast białych jakie są na zdjęciu. A na szyję bym wzięła coś srebnego. A mi ktoś doradzi w sprawie koszuli?
Stary 2010-01-10, 18:46   #125
syllvia91
Raczkowanie

GG do syllvia91

Cytat:
Napisane przez nana710 Pokaż wiadomość
Sylwia ja bym do twojej sukienki założyła czarne buty, zamiast białych jakie są na zdjęciu. A na szyję bym wzięła coś srebnego. A mi ktoś doradzi w sprawie koszuli?
wybaczcie, zapomniałam dopisać, że buty sa przypadkowe, w żadnym wypadku na studniówke

a co do koszuli.. to uważam że biała, albo kremowa, żeby nie było zbyt kolorowo .
Stary 2010-01-10, 18:50   #126
judkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny a jak myślicie jaka koszula pasuje do kawowego garnituru gdy mój partner ma złoty krawat a ja czarną sukienkę? Proszę o odpowedź! (:
Jak dla mnie ubieranie się pod siebie jest odrobinę śmieszne.. Ja nie podchodzę do tego jakoś specjalnie poważnie.. I wybrałabym najzwyklejszą białą koszulę. A ten kawowy to taki jaśniejszy czy ciemniejszy? Jeśli ciemniejszy to może lekko beżową koszulę ewentualnie.. No i żeby tak do niego "nawiązać" to może u Ciebie złota biżu?

Cytat:
Napisane przez liquefy Pokaż wiadomość
Oczywiście, choć to zależy od sukienki. Jeśli masz na myśli coś w stylu "małej czarnej", eleganckiej i prostej sukienki to pewnie, że pasuje. Ja tylko bałabym się przeładowania. Może wrzucisz zdjęcie?

Cytat:
Napisane przez syllvia91 Pokaż wiadomość
(...)Przy okazji, idę na studniówkę z TŻtem (moja za rok gdyż jestem w technikum) , kupiłam już sukienke, a teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam, no i nie wiem co do niej, jakie buty, torebkę, dodatki . Pomóżcie dziewczyny !
http://img97.imageshack.us/img97/3088/sukienka1.jpg
Postawiłabym na jakieś proste, czarne, zakryte czółenka, czarną kopertówkę i grubą bransoletę na rękę. No i może jakieś nie za duże kolczyki czarne lub fuksjowe. na szyję chyba nie założyłabym już niczego (szczególnie przy rozpuszczonych włosach). A jaką planujesz fryzurę?
Stary 2010-01-10, 19:00   #127
syllvia91
Raczkowanie

GG do syllvia91

Też właśnie myślałam że czarne buty i torebka bedą najlepsze, bo za dużo różu/fioletu nie wyglądało by dobrze..
A włosy bedę miała napewno rozpuszczone, loki/fale coś w tym stylu
Stary 2010-01-10, 19:05   #128
judkaaa
Rozeznanie

No to sądzę, że powinnaś właśnie postawić na jakąś szeroką bransoletkę, albo może pierścionek z duuużym czarnym szkiełkiem? Zależy, co lubisz.. Gdybyś upinała włosy można by poszukać jakiś prostych w formie, ale dużych kolczyków.
Sukienka jest w bardzo nowoczesnym stylu i wszelka delikatna biżuteria, wg mnie, raczej odpada.
Stary 2010-01-10, 19:24   #129
nana710
Przyczajenie

Cytat:
I wybrałabym najzwyklejszą białą koszulę.
Też wzięłam pod uwagę ta opcję, jednak myslałam żeby miał on jakiś dodatek czarny do tego garniaka.
Cytat:
A ten kawowy to taki jaśniejszy czy ciemniejszy?
Bardziej bliżej jest do jaśniejszego odcienia.
Cytat:
No i żeby tak do niego "nawiązać" to może u Ciebie złota biżu?
Tak, w planach już mam od dawna złotą biżuterię jak i dodatki złote. Więc planuję być w czerni i w złocie.
Stary 2010-01-10, 20:41   #130
urojona
Raczkowanie

30 stycznia czeka mnie studniówka, idę jako osoba towarzysząca, bo własną mam za rok. Kupiłam sukienkę w kolorze wina, troszkę za kolana, planuję do tego czarne buty, torebkę + biżuterię z różyczek z koralowca ale... czy to obciach nie robić nic wielkiego z fryzurą i makijażem?

Naturalnie mam kręcone włosy, do połowy szyi, właśnie są w fazie ratowania z tragicznego stanu i nie chciałabym wydawać pieniędzy u fryzjera i to po to, żeby mi nałożono mnóstwo pianek/lakierów - no i boję się, że póki co nie da się z nimi zrobić nic sensownego (nawet próbowałam zwiększyć skręt papilotami/lokówką ale z marnym skutkiem ).

A makijaż? W tym problem, że na codzień maluję się jedynie tuszem do rzęs, czasem podkładem - na inny makijaż nie mam wprawy Myślicie, że to za mało? Że zginę w tłumie wypacykowanych panienek?

I ostatnia wątpliwość, tym razem bardziej TŻ niż moja Czy na studniówkę konieczna jest koszula z długim rękawem? Czy wypada mu włożyć z krótkim? Dodam, że kolorystycznie klasyka - czarny garnitur, biała koszula + krawat w odcieniach czerwieni.
Stary 2010-01-10, 21:09   #131
syllvia91
Raczkowanie

GG do syllvia91

do urojona: myśle że skoro na codzień masz "skąpy" makijaż, to mogłabyś troche zaszaleć i np. mocno podkreślić oczy jeśli jest okazja np. smokey ?
A co do koszuli Twojego TŻta, to osobiście myśle, że chyba według własnego uznania, jak mu pasuje .
Stary 2010-01-10, 21:19   #132
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez urojona Pokaż wiadomość
30 stycznia czeka mnie studniówka, idę jako osoba towarzysząca, bo własną mam za rok. Kupiłam sukienkę w kolorze wina, troszkę za kolana, planuję do tego czarne buty, torebkę + biżuterię z różyczek z koralowca ale... czy to obciach nie robić nic wielkiego z fryzurą i makijażem?

Naturalnie mam kręcone włosy, do połowy szyi, właśnie są w fazie ratowania z tragicznego stanu i nie chciałabym wydawać pieniędzy u fryzjera i to po to, żeby mi nałożono mnóstwo pianek/lakierów - no i boję się, że póki co nie da się z nimi zrobić nic sensownego (nawet próbowałam zwiększyć skręt papilotami/lokówką ale z marnym skutkiem ).

A makijaż? W tym problem, że na codzień maluję się jedynie tuszem do rzęs, czasem podkładem - na inny makijaż nie mam wprawy Myślicie, że to za mało? Że zginę w tłumie wypacykowanych panienek?

I ostatnia wątpliwość, tym razem bardziej TŻ niż moja Czy na studniówkę konieczna jest koszula z długim rękawem? Czy wypada mu włożyć z krótkim? Dodam, że kolorystycznie klasyka - czarny garnitur, biała koszula + krawat w odcieniach czerwieni.
Jeśli chodzi o fryzurę i makijaż, mam bardzo podobną sytuację, jedynie moje włosy są zdrowe i trochę dłuższe, no ale kręcone i za wiele się z nimi nie da zrobić ... W kwestii makijażu - dokładnie to samo, nawet nie umiem sobie zrobić kreski eyelinerem :/.

Wydaje mi się, że raczej powinna być koszula z długim rękawem, ale to tylko moje zdanie.

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 21:46   #133
judkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Też wzięłam pod uwagę ta opcję, jednak myslałam żeby miał on jakiś dodatek czarny do tego garniaka.

Bardziej bliżej jest do jaśniejszego odcienia.

Tak, w planach już mam od dawna złotą biżuterię jak i dodatki złote. Więc planuję być w czerni i w złocie.
Czyli zastanawiasz się nad czarną koszulą? Wg mnie kompletnie odpada..

Cytat:
Napisane przez urojona Pokaż wiadomość

Z włosami nei musisz nic robić, szczególnie, że masz kręcone! Co do makijażu.. jeśli nie masz w tym wprawy może podkreśl usta? To już żadna filozofia, a oko nawet lepiej, jeśli będzie wtedy delikatne.
Zresztą zazwyczaj jest tak, że osoby towarzyszące wyglądają skromniej od maturzystek.. W końcu to tak na prawdę ich dzień

Co do koszuli- wg mnie nie wypada w krótkim rękawku.
Stary 2010-01-11, 08:32   #134
sarenka1234
Przyczajenie

Witam forumowiczki!
A więc tak, 13 lutego mam studniówkę i idę jako osoba towarzysząca.
No i myślałam nad taką oto sukienką (link gdzieś tam)
Z tym, że będę ją szyła ( boo bez przesady ale nie mam zamiaru wydawać tyle na sukienke:P) i wprowadziłabym kilka modyfikacji.
Po pierwsze była by trochę dłuższa (nie lubię aż tak kusych)
troszkę węższa u dołu bo chciałabym ładnie wyeksponować pupę (mój jedyny atut) i zastanawiam się nad liczbą owych pasków z tymi ćwiekami, zredukowałabym je tylko do dwóch, lecz nie wiem czy tak napewno było by lepiej. I myślałam nad tym tyłem, gdyż nie wiem jak to z tą dupką zrobić, może wyrzucić ten ostatni paseczek?
Więc co o tym myślicie?? Czy ona w ogóle pasuje?
Jeśli chodzi o włosy, to mam długie to pasa i myślałam nad takimi falami jak ma kim kardashian lub carmen elcetra, co do dodatków to też nie mam pojęcia, lecz zainwestowałabym w kilka srebrnych bransolet.
Lecz jestem otwarta na każde propozycje
Coo o tym "looku" myślicie?
proszę:pros i: o radę, gdyż moda to nie mój konik:/
Będe wdzięczna za każde opinie.
Pozdrawiam
sarenka1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 08:34   #135
sarenka1234
Przyczajenie

tzn zostawić dwa paseczki tylko na talii
Stary 2010-01-11, 11:34   #136
k4rotk4
Rozeznanie

a ja już po swojej studniówce to był szalony łikend wszystkim również życzę udanych imprez

— Albert Camus
k4rotk4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 12:15   #137
Emilcia_1616
Zakorzenienie

sarenka123 mi sie sukienka bardzo podoba, mysle ze fajnie by wygladala gdyby byla uszyta do ziemi na wzor typu rybka
Stary 2010-01-11, 12:43   #138
meddy
Rozeznanie

Hej dziewczyny! Jestem zaproszona na studniówkę jako osoba towarzysząca i nie mam sukienki. Jak myślicie, czy ta, w której byłam na swojej studniówce się jeszcze nadaje ? Bo zastanawiam się, czy nie ejst zbyt "elegancka" Liczę na Wasza pomoc
meddy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 13:29   #139
nana710
Przyczajenie

Cytat:
Wg mnie kompletnie odpada..
To chyba zdecyduję się na standardową biel, to chociaż butonierkę czarną włożę mu do kieszenie żeby było coś ciemnego w tym jasnych garniturze.
Cytat:
raczej powinna być koszula z długim rękawem
Mi też się tak wydaje.

meddy nawet ładna ta sukienka, tylko kolor nie mój (:
Mi się wydaje, że sukienka jest zbyt elegancka jeśli idziesz tylko jako oosba towarzysząca.
Stary 2010-01-11, 14:38   #140
sarenka1234
Przyczajenie

do Emilcia_1616: typu rybka? tzn jaka?

haaloo może ktoś jeszcze się wypowie
Stary 2010-01-11, 14:42   #141
judkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sarenka1234 Pokaż wiadomość
tzn zostawić dwa paseczki tylko na talii
Wydaje mi się, że zostawienie tylko pasków w talii to dobry pomysł- będzie mniej 'wulgarna'. (brak mi lepszego określenia :P)

Cytat:
Napisane przez k4rotk4 Pokaż wiadomość
a ja już po swojej studniówce to był szalony łikend wszystkim również życzę udanych imprez
Opowiedz nam jakie tendencje w krojach i kolorach sukienek? I jak z fryzurami?

Cytat:
Napisane przez meddy Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Jestem zaproszona na studniówkę jako osoba towarzysząca i nie mam sukienki. Jak myślicie, czy ta, w której byłam na swojej studniówce się jeszcze nadaje ? Bo zastanawiam się, czy nie ejst zbyt "elegancka" Liczę na Wasza pomoc
A może byś ją skróciła?
Stary 2010-01-11, 14:42   #142
urojona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez syllvia91 Pokaż wiadomość
do urojona: myśle że skoro na codzień masz "skąpy" makijaż, to mogłabyś troche zaszaleć i np. mocno podkreślić oczy jeśli jest okazja np. smokey ?
A co do koszuli Twojego TŻta, to osobiście myśle, że chyba według własnego uznania, jak mu pasuje .
Najpierw trzeba umieć zrobić ten smokey
Właśnie w tym problem, że u mnie brak wprawy i nie wychodzi jak powinno, sprawę utrudnia to, że noszę soczewki kontaktowe i nie mogę co chwilę malować/zmywać

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o fryzurę i makijaż, mam bardzo podobną sytuację, jedynie moje włosy są zdrowe i trochę dłuższe, no ale kręcone i za wiele się z nimi nie da zrobić ... W kwestii makijażu - dokładnie to samo, nawet nie umiem sobie zrobić kreski eyelinerem :/.

Wydaje mi się, że raczej powinna być koszula z długim rękawem, ale to tylko moje zdanie.
Ojej, już myślałam, że tylko ja na tym świecie sobie nie radzę z eyelinerem Jedyne co jestem w stanie zrobić to narysować kreskę na dole, przy oku

Cytat:
Napisane przez judkaaa Pokaż wiadomość
Czyli zastanawiasz się nad czarną koszulą? Wg mnie kompletnie odpada..

Z włosami nei musisz nic robić, szczególnie, że masz kręcone! Co do makijażu.. jeśli nie masz w tym wprawy może podkreśl usta? To już żadna filozofia, a oko nawet lepiej, jeśli będzie wtedy delikatne.
Zresztą zazwyczaj jest tak, że osoby towarzyszące wyglądają skromniej od maturzystek.. W końcu to tak na prawdę ich dzień

Co do koszuli- wg mnie nie wypada w krótkim rękawku.
Dziękuję za radę, ale nie skorzystam, bo nie cierpię podkreślania ust - wg mnie to dobre dla starszych lub bardzo dojrzale wyglądających, u reszty wygląda to komicznie A do błyszczyków również mam wstręt

Aha, za upewnienie w sprawie koszulowej TŻ też dziękujemy
Stary 2010-01-11, 14:43   #143
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meddy Pokaż wiadomość
Nie wiem jak sukienka może być "zbyt elegancka" zwłaszcza na studniówkę i co to za różnica czy ktoś idzie na swoją studniówkę czy jest OT, jedyna, jaką widzę to taka, że OT nie zakłada podwiązki... Sukienka jest śliczna i idź w niej jeśli się dobrze czujesz, nadaje się jak najbardziej! I broń Boże jej nie skracaj bo straci cały urok...

Edytowane przez Fela Von Helvete
Czas edycji: 2010-01-11 o 14:44
Fela Von Helvete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-11, 14:55   #144
JellyJumper
Zadomowienie

meddy jeśli lubisz tą sukienkę to idź w niej śmiało.
Ja tez zamierzam w przyszłym roku iść na studniówkę chłopaka w sukience którą teraz założe na swoją

Waga:67kg--> 63 kg-->60
Udo: 55 cm-->52
Łydka: 34cm
Biodra: 96cm-->94
Talia: 68cm-->66

ZAPUSZCZAM WŁOSY

21.11 Jest: 33 cm

JellyJumper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 14:56   #145
k4rotk4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez judkaaa Pokaż wiadomość

Opowiedz nam jakie tendencje w krojach i kolorach sukienek? I jak z fryzurami?

3/4 to były krótkie sukienki. długość przed kolano. Większosć bombek. Ja akurat miałam długą prostą. U mnie w klasie ok. 5 dziewczyn miało długie.
Kolory ciemne
A fryzury to głównie loki. ja akurat miałam skromnego koka więc co tu mówić wyglądałam inaczej niz wszyscy.

— Albert Camus
k4rotk4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 14:57   #146
sarenka1234
Przyczajenie

haloo hlooo
Stary 2010-01-11, 15:36   #147
meddy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Nie wiem jak sukienka może być "zbyt elegancka" zwłaszcza na studniówkę i co to za różnica czy ktoś idzie na swoją studniówkę czy jest OT, jedyna, jaką widzę to taka, że OT nie zakłada podwiązki... Sukienka jest śliczna i idź w niej jeśli się dobrze czujesz, nadaje się jak najbardziej! I broń Boże jej nie skracaj bo straci cały urok...

no właśnie zauważyłam, że teraz większość dziewczyn chodzi w krótkich sukienkach, przypominających raczej sylwestrowe i stąd moje wątpliwości dzięki za rady
meddy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-11, 15:51   #148
midnight 1991
Przyczajenie

ale sie naprodukowałyscie^^
nana710- tak biala bylaby ok z reszta ja tam ma zdanie ze ubieranie sie pod kolor smieszne jest xDDD biedni ci faceci ktorzy ubieraja sie pod kolor np jasnorozowy xDDD czasem mi sie smiac chce jak wymyslnie sa ubrani xDDD ja sie powtorze...faceta maja ci zazdroscic a nie go rozpoznawac xD ubierz go wg jego typu urody ;p a nie wg kiecki i bedziecei oboje slicznie wygladac

liquefy - jak najbardziej byleby koronka byla orginalna i delikatna...no i kiecka musi byc prosta, skromna

urojona - co do parnera... zrezygnuj z rekawa na krotki rekaw...dla mnie to jest mega obciach xDD taka koszula np mi noo nie podoba mi sie malo elegancka i w ogole... ;p o wiele fajniej bedzie wygladac jesli po zdjeciu marynarki bedzie mial dlugi rekaw...nooo i zima jest xDDD

midnight 1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 15:56   #149
Love Story
Rozeznanie

GG do Love Story

jak myslicie gdybym założyła diadem na studniówkę dobrze by to wyglądało ?

Love Story jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 16:46   #150
judkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Love Story Pokaż wiadomość
jak myslicie gdybym założyła diadem na studniówkę dobrze by to wyglądało ?
Hmm.. zależy jak "strojny" i do jakiej fryzurki, choć ja bym osobiście odradzała...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości