Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-10, 21:19   #4111
cocci
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

wiolqn - ja bym powiedział bardzo głupia nawet

Cytat:
i proszę "stare wyjadaczki"nie denerwujcie się jeśli ktoś nowy zapyta o coś, co już było, po prostu przeczytanie całego wątku jest praktycznie niemożliwe
ja rozumiem Twoją chęć znalezienia odpowiedzi jak najszybciej. I wcale jej nie neguję. Ale praktycznie na każdej stronie powtarzamy CZYTAJCIE KSIĄŻKĘ. Nie dlatego, ze chcemy doktorkowi polepszyć wyniki marketingowe, ale dlatego, ze na 99% pytań są odpowiedzi w książce. Dlatego tak irytujące jest po raz setny wyjasnianie tego samego.

znowu kwas robię ale musicie mi wybaczyć, bo mi TŻ uciekł do roboty i zostałam sama z całą 4ką na niewiadomo jak długo.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 21:20   #4112
cinnamon witch
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Tu się nikt nie denerwuje.
Ja grzecznie odesłałam do źródła wiedzy - w tym wypadku książki

Stozynka ja musze wziać odwyk na cole - bo m.in. przez nią mi spanie nie idzie
ja też sie uzależniłam ;\ galaretka colowa jest tego wynikiem ;D
Też muszę coś z tym zrobic, bo od 2 tygodni strasznie dużo jej piję, a wcześniej ani łyka nawet nie piłam...ehhh, to jak z tym odwykiem?

Było 72,5 kg
Jest :
65 kg (29.11.2009)
63,5 kg (11.12.2009)
61 kg (23.12.2009)
Jest 59! (20.01.2010)

25.01.2010 -> III faza, start!

A teraz ćwiczymy.

cinnamon witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 21:29   #4113
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cinnamon witch Pokaż wiadomość
ja też sie uzależniłam ;\ galaretka colowa jest tego wynikiem ;D
Też muszę coś z tym zrobic, bo od 2 tygodni strasznie dużo jej piję, a wcześniej ani łyka nawet nie piłam...ehhh, to jak z tym odwykiem?
To może zabrzmieć głupio ale na początek wyrabiam sobie ograniczenie ( ) max. 2 litry dziennie (brzmi tragicznie co? ale wypijam i po 4 czasem ). A, że to jedyne słodkie na uczelni, w podróży etc. to nie chcę pisać, że biorę całkowity odwyk

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 21:36   #4114
Tysia1907
Zadomowienie

Cytat:
Tysia 5/5 to właśnie wybrany przez nas "cykl" fazy II - naprzemiennej. Oznacza on 5dni protein/5dni proteiny +warzywa.
2/0 to dwa dni protein/2 dni zwykłego żywienia (jest on polecany w poszczególnych wypadkach omówionych w książce).
Cytat:
Napisane przez cinnamon witch Pokaż wiadomość
5/5 to system w fazie 2, czyli 5 dni proteiny i warzywa jesz a potem 5 dni same proteiny i tak w kółko
masz do wyboru 3/3, 7/7, jak Tobie wygodnie, ja szłam na początku 5/5 potem wygodnie mi było isc systemem 7/7 ze względu na to, że nie musiałam dokładnie dni pilnowac tylko tygodni i znów wróciłam po świętach do tego systemu i jestem zadowolona bardzo
dzięki dziewczyny;*

właśnie jestem w książce na tym rozdziale co to 5/5, 2/2, 2/7
i już wiem))
zamierzam czytać ja dziś do momentu aż mi oczy nie wysiada)
strasznie chce jutro zacząć dietę bo muszę do października wypięknieć na wesele kuzynki.....a zrzucania mam nie mało
Stary 2010-01-10, 21:43   #4115
cinnamon witch
Raczkowanie

Cytat:
To może zabrzmieć głupio ale na początek wyrabiam sobie ograniczenie ( ) max. 2 litry dziennie (brzmi tragicznie co? ale wypijam i po 4 czasem ). A, że to jedyne słodkie na uczelni, w podróży etc. to nie chcę pisać, że biorę całkowity odwyk
no ja ostatnio i po 2 litry wypijam ;\
ograniczam, dziś 1 litr ;D
zobaczymy co z tego będzie, ja też słodkiego wcale, nie licząc ptasiego mleczka... mam trudny czas teraz, czymś sie muszę pocieszac, wolę to od prawdziwych słodyczy i jedzenia kompulsywnego, jak to dawniej miałam w zwyczaju

Było 72,5 kg
Jest :
65 kg (29.11.2009)
63,5 kg (11.12.2009)
61 kg (23.12.2009)
Jest 59! (20.01.2010)

A teraz ćwiczymy.

Stary 2010-01-10, 21:45   #4116
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tysia1907 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny;*

właśnie jestem w książce na tym rozdziale co to 5/5, 2/2, 2/7
i już wiem))
zamierzam czytać ja dziś do momentu aż mi oczy nie wysiada)
strasznie chce jutro zacząć dietę bo muszę do października wypięknieć na wesele kuzynki.....a zrzucania mam nie mało
Nie ma za co.
Wiesz jak nie zdążysz doczytać to szczerze mówiąc lepiej zacząć dietę 1. dzień później niż prowadzić dietę niezgodnie z zasadami diety
Także czytaj spokojnie i dopiero po przeczytaniu przechodź na dietę. Jak będziesz się trzymać zasad do października na pewno schudniesz.

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 21:51   #4117
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Oliwkaa - tak jak mowilam, mialas odchudzanie z turbo doladowaniem. Gratulije spadku i gonie Cie dalej ..... choc juz w tam biegu zadyszki dostaje .. A Ty juz wygladasz dobrze ,wiec za te 20 kg, to bedziesz nie lada laska ..
Stary 2010-01-10, 21:53   #4118
betii5
Rozeznanie

kochane moje koleżanki,proszę nie denerwujcie się na siebie niema sensu.Ja też na początku choć przeczytałam książke miałam wiele pytań i muszę przyznać że aż wstyd się przyznać jekie były głupie i wiele z was odpowiadało po sto razy .Dziękuję wam za to i ja też zamierzam pomagać wszystkim nowym,które się gubią w tym wszystkim.Jestem oczywiście zdania że przeczytanie książki to podstawa i to nie jeden raz,ja ciągle do niej wracam.Dziewczyny uszy do góry i do gubienia kilogramów.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 22:38   #4119
BetaS
Przyczajenie

Witam serdecznie koleżanki! Z niecierpliwością oczekuję na dostawę zamówionych książek dot. diety i przepisów /najprawdopodobniej w poniedziałek, chcociaż przy tych warunkach pogodowych - kto wie.../
Na podstawie waszych informacji i wypowiedzi rozpoczęłam fazę uderzeniową w piątek tj.08 stycznia. Mam jedynie problem z piciem wody - z natury piję bardzo mało - ok.3/4 litra wszystkich napojów w ciągu dnia. Czy spożywanie mniejszej niż wg zaleceń ilości wody może spowolnić proces odchudzania?

08.stycznia 84,4 kg
BetaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 22:43   #4120
cinnamon witch
Raczkowanie

BetaS, bez tego wysiądą Ci nerki, bo dieta białkowa nie jest dla nich zbyt zdrowa (prowadzi do zakwaszenia organizmu, tak samo nie zdrowa jest zasadowica, więc by byc po środku musimy pic jak najwięcej)
Próbuj herbatek, kawy, może przez to więcej wypijesz?
Przy małych ilosciach wody dostarczanej organizmowi poczujesz ból w dolnej cześci pleców, ja tak mam, jak np. mniej wypije jednego dnia, bo brakuje mi czasu na cokolwiek, ale potem nadrabiam i 3-krotnie minimum dzienne...

Było 72,5 kg
Jest :
65 kg (29.11.2009)
63,5 kg (11.12.2009)
61 kg (23.12.2009)
Jest 59! (20.01.2010)

A teraz ćwiczymy.

Stary 2010-01-10, 22:47   #4121
_kasiulka_
Rozeznanie

ja wlasnie sobie robie ostatnia uczte na 3 faze... pije piwko i jem chipsy a co a od jutra wracam na 2 faze... ehh zobaczymy jak to bedzie;]
slodkich snow
nie mam humoru dzisiaj wiec juz uciekam,zeby nie psuc wam

..z miłości do motocykli

-----------------------------
mój związek z Dukanem :
start wrzesień 2009 -> 76 kg
faza III-->listopad 2009 - > 67
powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011
cel : 65...64..63..62..60.
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 22:48   #4122
cinnamon witch
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _kasiulka_ Pokaż wiadomość
ja wlasnie sobie robie ostatnia uczte na 3 faze... pije piwko i jem chipsy a co a od jutra wracam na 2 faze... ehh zobaczymy jak to bedzie;]
slodkich snow
nie mam humoru dzisiaj wiec juz uciekam,zeby nie psuc wam
śpij dobrze, ja tez za chwilę ide spac ;*

Było 72,5 kg
Jest :
65 kg (29.11.2009)
63,5 kg (11.12.2009)
61 kg (23.12.2009)
Jest 59! (20.01.2010)

A teraz ćwiczymy.

Stary 2010-01-10, 23:12   #4123
Oliwkaaa
Raczkowanie

Ktos pytał ile mam wzrostu no to mam 172 cm

Leszczesia ja w trakcie tej jelitówki miałam juz 85,2 na wadze, więc juz to co sie odwodniŁam wróciło i niewleie wagowo dała mi ta choroba a szkoda mi zaraz zapewne waga stanie Tobie zacznie leciec i ja bede Cię gonić ach i nie chwaliŁas się jak córka zareagowała na twoja przemianę
Będzie 68 ( a jak zjadę do 62 to będę zimą w bikini biegać )

Edytowane przez Oliwkaaa
Czas edycji: 2010-01-10 o 23:13
Oliwkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 23:37   #4124
eliza40
Zakorzenienie

No tak mineralki,mleka,c oli jej dać a wódki to k.. nikt nie poleje
Stary 2010-01-11, 00:17   #4125
Berlinianka
Zadomowienie

Wyprawa do kotów się powiodła, szłam ok 1km w zaspach do kolan, drogę przecierałam jako pierwsza, więc jeśli jutro nie ubędzie mi co najmniej 5kg to nie wiem... Na działce odśnieżyłam dróżki kotom, bo przecież nie mogą normalnie nawet chodzić... W domu odkurzałam jak szalona, potem 30 minut kręciłam hula hop, a na wieczór 50minut jeździłam na rowerku, bo się zagapiłam na film.
Jeśli jutro waga ciągle będzie stała = kryzys!

Jutro upiekę sobie herbatniki, dzisiaj prawie wszystkie muffinki zeżarłam Aż mi w jelitach coś pulsowało Za dużo otrębów, przeczyści mnie chociaż :P
No nic, czas spać.
Kochana, czarna, za droga, wago w kwiatki, bądź jutro grzeczna i pokaż, że pańci ubyło, bo się pańcia zdenerwuje....

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 03:06   #4126
lanka
Rozeznanie

No dzieny dziewczyny! Moja mam powinna przeczytac te pochwaly mojej skrupulatnosci (ona ma mnie za za taka ostatnia niepozbierana, niezorganizowana i w ogole beznadziejna osobe...)

Tak w ogole to ledwo udalo mi sie Was w koncu doczytac! Na dwa dni zeszlam w domowe pielesze, a tu zescie naprodukowaly!

Witam wszystkie poczatkujace Dukanki. Mam nadzieje, ze odnajdziecie sie na tym forum. Oczywiscie lojalnie uprzedzam, ze baty beda za niesubordynacje itp. ale to dla naszego wspolnego dobra - jestesmy tu po to, zeby chudnac...

A propos niesubordynacji, pozwolicie ze uzyje okreslenia kolezanki cinnamon witch, ktore zapadlo mi w pamiec jako szczegolnie malownicze i przemawiajace do mojej wyobrazni, ze mam @ i dzien paszteta (ja raczej weekend paszteta) i w zwiazku z tym dalam sobie na luz, zeby moim ukochanych mezczyznom gardel nie podgryzc w szale, ktory przezornie ukoilam domowym popcornem, swiatecznym angielskim puddingiem polanym zadkim budyniem, prawdziwym ciastem marchewkowym i latte na tlustym mleku!).

A teraz baty dajcie bo zgrzeszylam okrutnie. Wiem. Ale za to jestem dzis mila

---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 02:00 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
lawenda, rilakssssssssss, oddychaj, raz, wdech dwa, wydech

nie ma po co sie tak stresowac. jezeli opanowalas zasady to bedzie dobrze, zobaczysz.
na I fazie spada nadprogramowa woda. jezeli mialas jej malo to i malo spadlo.

lasagne baklazanowe mi sie wlasnie piecze
tak tak, rilaks dziewczyny. Podjesc sobie cos poprosze, nie denerwowac. Zaawansowany brak cukru nie bedzie wymowka tu na tym forum...

Balkazanowe lasagne bylo po prostu tak boskie, ze nagotowalam we srode w nocy i jadlam az do piatku - na obiad i kolacje. I wiecie co? Slinotok normalnie! Pierwszy raz w zyciu jadlam baklazany i to bylo super! Jutro gotuje nowa porcje. A takiej zwyklej lasagne to nie znosze...

Wiolqn Tobie kobieto normalnie Nobla za takie przepisy!

---------- Dopisano o 02:06 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ----------

Cytat:
albo biala herbatke

TaZik mi wlasnie zaparzyl, bo sie objadlam baklazanowej lasagne.
ta III faza to dziwna jest jak nei wiem. Obzeram sie glupotami, a centymetr dzis pokazal 2,5cm mneij w podpepkowej oponce i 1cm mnei w udach od ubieglej soboty
No ja wlasnie te wymiaru tu podalam, bo na wage nie wchodze nawet przy @.
Ale mi chyba III faza pisana nie bedzie, bo nie umiem sie powstrzymac i zamiast stabilizowac sie, ja wracam do starej wagi, nie mowiac juz o chudnieciu. No nic. Zobaczymy co bedzie po nartach. Ostatnie wazenie w piatek przed wyjazdem.

lanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 06:54   #4127
wwwankapl
Przyczajenie

CZESC DZIEWCZYNY!
Czytam Wasz wątek już od jakiegos czasu i... chciałabym do Was dołączyć! Moja historia jest dość banalna... Od kilku lat próbuję zrzucic trochę niepotrzebnego balastu i za każdym razem wracam do poprzedniej wagi! Odchudzałam się już raz metodą Dukana, ale nie przeprowadzilam 3 fazy... nie umialam sie powstrzymac przed jedzeniem słodyczy... co bylo tak bezsensowne, ze szok!
Tym razem jestem juz chyba o jedna nauczke madrzejsza i przeprowadze dietkę do konca! nie poddam sie i mam nadzieję, ze mogę liczyc na Wasze wsparcie!
Ksiązki przecyztalam obie i watek tez sledze od jakiegos czasu!Nie mam wiele pytan, zarejestrowalam sie żeby nie czuc sie sama w tym wszystkim!
Diete zaczynam dzis, wlasciwie juz zaczelam bo jestem po proteinowym sniadaniu! faze uderzeniowa chce przeprowadzic 5 dni, mam do zrzucenia ok 14 kg...
Tak w ogole to startuje z wagą równe 65, 0 kg ( na mojej magicznej wadze elektornicznej) przy 161 cm wzrostu wiec same widzicie, jest co zrzucac!
Pozdrawiam serdecznie i bede sie odzywac
A Wam wszytskim gratuluje determinacji, wytrwalosci i przede wszytskim tak wspaniałych efektów!
Ps. Dzis nawet zaliczylam nieplanowana gimnastyke poranna... musialam odsniezyc sobie wyjazd i zbieram sie do pracy
wwwankapl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 08:03   #4128
eliza40
Zakorzenienie

Witojcie

U mnie dziś po tygodniu -1,3 kg byłoby więcej gduby nie piątkowa pizza i piwko Do podpisu i tak mi jeszcze brakuje,ale to nic cały czas dążę do niego
Matko ile śniegu
Stary 2010-01-11, 08:23   #4129
fotoreporterka
Raczkowanie

wwwankapl -> startowałam z tej samej wagi przy praktycznie przy tym samym wzroście (no dobra mam 1 cm mniej) dlatego szczególnie życzę Ci dużo odwagi i motywacji no i powodzenia!

Ja dopiero dziś skończyłam święta, choć na Dukana wróciłam na 5 dni ubiegłego tygodnia. No ale w weekend.. tak jakby 3 fazowa uczta;/ Spokojnie waga stoi od 24 XII na 55-57kg w zależności od tego co moje hormony maja na myśli. Moje utrapienie czyli mój brzuch..Nie wiem jak poradzić sobie z porozciąganą skórą..i fałdkami.. Akurat tu mi brakuje motywacji. Ale trzeba "być twardym nie miętkim".. I wyciągnąć hula hop zza szafy

Czy u Was też -20*C??? Syberia normalnie..

5 X -22 XII z 65 na 55kg

22 II 2010-59kg

Do Wielkanocy ma być 55-54kg
fotoreporterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 08:53   #4130
Martelinka
Raczkowanie

Moje utrapienie czyli mój brzuch..Nie wiem jak poradzić sobie z porozciąganą skórą..i fałdkami.. Akurat tu mi brakuje motywacji. Ale trzeba "być twardym nie miętkim".. I wyciągnąć hula hop zza szafy

Czy u Was też -20*C??? Syberia normalnie..[/QUOTE]

Ja bym poleciła skakanke i pilatesowe brzuchy.
Martelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 09:13   #4131
BogaczKa22
Zadomowienie

Witam Dukanki

Witam również wszystkie nowe koleżanki, szczególnie miło mi powitać Tysię (znamy się z wątku Oriflame )

Życzę Wam wszystkim udanego dietowania - bądźcie dzielne i konsekwentne a efekty przyjdą z pewnością

U mnie dziś marudny poranek. Śniegu niemalże po pachy, miasto w ogóle nie odśnieżone, do pracy trza wstawać przed 5 rano a waga nie chce mi pokazać choć odrobinkę mniej niż w podpisie

Z pewnością jestem sama sobie winna bo ... w zasadzie - wczoraj popełniłam przestępstwo z premedytacją Jakie to Wam nie powiem, żeby młodszych (stażem) Dukanek nie deprawować

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 09:31   #4132
Rosvita
Przyczajenie

Witam wszystkie Dukanki
Nienawidzę weekendów, wtedy same pokusy ma człowiek.W sobotę byłam dzielna i nie zjadłam wspaniałego ciasta, i byłam z siebie dumna. Ale w niedziele wszystko poszło nie tak jak planowałam, a wszystko przez mój samochód, coś sie popsuło i musiałam przejechac prawie 40 km z max predkościa 30-40 km /godz ( inni kierowcy nie byli zachwycenie moim tempem jazdy). Wiem że to marne tłumaczenie ale przez to że byłam wsciekła zjadłam wielka łyżkę galaretki truskawkowej z bitą smietaną ale później się opamiętałam i reszte oddałam bratu. ale grzech to grzech
Rosvita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 09:43   #4133
Didier
Rozeznanie

joł! wiedzialam, ze po lykendzie padne na twarz jak zobacze ile stron przybylo

JESTESCIE NIEMOZLIWE, mowilam juz?

u mnie po tygodniu PW +0,5 ale przezyje

tak u mnie tez sniegu po pachy i pada marznacy deszcz o! zostawilam samochod i przyjechalam autobusem

milego dnia
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 09:47   #4134
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez lanka Pokaż wiadomość
, swiatecznym angielskim puddingiem polanym zadkim budyniem, [...] Ostatnie wazenie w piatek przed wyjazdem.
tobie ten puding smakuje? jak przypalony keks. Ja sie jakos nei moge do niego przekonac.

a ty nie mialas 10 wyjezdzac?

znalazlam w sobote serki wiejskie piatnicy (wydarzenie nei bagatelne). wykupilam wszystkie od razu. Pani w kasie patrzyla jak na wariatke. W lasnie jednego wszamalam. za takie smaki tesknie za Polska.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 09:51   #4135
Tysia1907
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Witam również wszystkie nowe koleżanki, szczególnie miło mi powitać Tysię (znamy się z wątku Oriflame )

dziewczyny, doszłam wczoraj do 130 strony książki;D tak się zawzięłam, ze szok, dzs już dokończę i będę w miarę wyszkolona)
czytałam ta biała z jajkiem na okładce...czym się rożni od tej zielono różowej?? bo wiem ze cena:P ale czy czymś poza?? raczej taak...

łaa, dziś mój pierwszy dzień! obym dała rade....dzis jutro i za miesiac i za pół roku;/
miłego dnia;*
Stary 2010-01-11, 10:03   #4136
deviiii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tysia1907 Pokaż wiadomość

dziewczyny, doszłam wczoraj do 130 strony książki;D tak się zawzięłam, ze szok, dzs już dokończę i będę w miarę wyszkolona)
czytałam ta biała z jajkiem na okładce...czym się rożni od tej zielono różowej?? bo wiem ze cena:P ale czy czymś poza?? raczej taak...

łaa, dziś mój pierwszy dzień! obym dała rade....dzis jutro i za miesiac i za pół roku;/
miłego dnia;*
Hej! Jestem na tej diecie od tygodnia I już widzę rezultaty
Tysia1907, ta zielono-różowa książka jest po prostu nowszym, ulepszonym wydaniem tej białej. I tyle! Więc wszystko w porządku. Jest jeszcze książka z przepisami:
http://www.empik.com/nie-potrafie-sc...,prod7730057,p

Polecam, bo są tam też przepisy na słodkie rzeczy (z aspartamem) dobre, dla kogoś, komu ciężko zrezygnować ze słodyczy.

JA schudłam po pierwszym tygodniu prawie 4 kg To przez fazę uderzeniową. Teraz będę gubić ok. 1 kg na tydzień, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem.
deviiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:22   #4137
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
No tak mineralki,mleka,c oli jej dać a wódki to k.. nikt nie poleje
Bo nie wolno

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez lanka Pokaż wiadomość

i w zwiazku z tym dalam sobie na luz, zeby moim ukochanych mezczyznom gardel nie podgryzc w szale, ktory przezornie ukoilam domowym popcornem, swiatecznym angielskim puddingiem polanym zadkim budyniem, prawdziwym ciastem marchewkowym i latte na tlustym mleku!).

A teraz baty dajcie bo zgrzeszylam okrutnie. Wiem. Ale za to jestem dzis mila
Ty brzydalu "dzień paszteta" Cię nie usprawiedliwia
I to, że jesteś miła też nie!

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość

JESTESCIE NIEMOZLIWE, mowilam juz?

milego dnia
Tak tak mówiłaś i Jesteśmy z tego dumne Co Ty byś robiła, gdybyśmy tyle nie nabazgrały?! Tak masz zajęcie- możesz czytać, czytać i czytać!
Didier my po prostu dbamy o zagospodarowanie Twojego czasu

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
znalazlam w sobote serki wiejskie piatnicy (wydarzenie nei bagatelne). wykupilam wszystkie od razu. Pani w kasie patrzyla jak na wariatke. W lasnie jednego wszamalam. za takie smaki tesknie za Polska.
To szczęściara z Ciebie!!! W taki razie ode mnie chyba powywozili te serki do was!!! Bo ja od początku nowego roku nigdzie ich nie mogę dostać!!!
Oddawaj naszą dostawę

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:36   #4138
cocci
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wwwankapl Pokaż wiadomość
CZESC DZIEWCZYNY!
Czytam Wasz wątek już od jakiegos czasu i... chciałabym do Was dołączyć! Moja historia jest dość banalna... Od kilku lat próbuję zrzucic trochę niepotrzebnego balastu i za każdym razem wracam do poprzedniej wagi! Odchudzałam się już raz metodą Dukana, ale nie przeprowadzilam 3 fazy... nie umialam sie powstrzymac przed jedzeniem słodyczy... co bylo tak bezsensowne, ze szok!
Tym razem jestem juz chyba o jedna nauczke madrzejsza i przeprowadze dietkę do konca! nie poddam sie i mam nadzieję, ze mogę liczyc na Wasze wsparcie!
Ksiązki przecyztalam obie i watek tez sledze od jakiegos czasu!Nie mam wiele pytan, zarejestrowalam sie żeby nie czuc sie sama w tym wszystkim!
Diete zaczynam dzis, wlasciwie juz zaczelam bo jestem po proteinowym sniadaniu! faze uderzeniowa chce przeprowadzic 5 dni, mam do zrzucenia ok 14 kg...
Tak w ogole to startuje z wagą równe 65, 0 kg ( na mojej magicznej wadze elektornicznej) przy 161 cm wzrostu wiec same widzicie, jest co zrzucac!
Pozdrawiam serdecznie i bede sie odzywac
A Wam wszytskim gratuluje determinacji, wytrwalosci i przede wszytskim tak wspaniałych efektów!
Ps. Dzis nawet zaliczylam nieplanowana gimnastyke poranna... musialam odsniezyc sobie wyjazd i zbieram sie do pracy
kobieto złota, zeby wszystkie pierwsze posty wyglądały jakTwój klask i: trzymam kciukalce i czekam na relacjęz postępów. Opisz może bardziej, jak wyglądała poprzedni aTwoja przygoda z Dukanem, a szczególnie po jakim czasie od przerwania diety zaczęłaśznowu przybierać, bo ja zrobilam to samo i póki co stoję wagowo w miejscu.
Cytat:
o widzisz. Ja też mam takie smaki, których tu za diabła nie kupisz.... wiem, jak to cieszy, jak sie coś takiego znajdzie

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:39   #4139
leana1
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do leana1 GG do leana1

cześć dziewczyny !! nie mogę znaleśc przepisu na ptasie mleko a pametam że gdzieś go widziałam pomogła by jakąs dobra dusza ???

Zrobiłam teramisu było cudne nawet posmaku słodzika nie czułam ale mąż poczuł
leana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:01   #4140
cinnamon witch
Raczkowanie

leana1 łap
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=39

dzien dobry wszystkim, ja idac spac o 5 rozregulowałam sobie cały dzien, mam dzień paszteta namber 2 i ogólnie ekstra, po @ się zważę, jak będzie koło 60 kg, to wchodzę na 3 fazę, bo chyba mi już wystarczy, ud i tyłka i tak czuję, że już nie odchudzę jakoś znacznie, ciało wyrzeźbię cwiczeniami, może bieganie mi pomoże najwyżej zrzucic ze 2 kg potem? Zobaczę, nawyki tak czy siak dukanowe mam strasznie zakorzenione w moje głowie
Dobre podejście czy też ciulowe?

Kocham dzień paszteta!: brzydal:

Było 72,5 kg
Jest :
65 kg (29.11.2009)
63,5 kg (11.12.2009)
61 kg (23.12.2009)
Jest 59! (20.01.2010)

A teraz ćwiczymy.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości