Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;) - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-11, 08:59   #1321
najfajniejsza
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)

Pewnie, że zamieszkanie po ślubie to taka magiczna granica, ale u nas to był jeden z argumentów za zamieszkaniem przed ślubem bo po ślubie chcemy już tylko na miodowy miesiąc, potem kupa papierkowej roboty i prawdopodobnie przeprowadzka do NASZEGO mieszkania, nie wynajmowanego - wystarczająco dużo na głowie poza tym czekać tyle, by budzić się przy ukochanym, nieeeeee.... ale jak mowiłam - każdy o sobie decyduje.

Dziewczyny, proszę o kciuki od 16.30 do 18!!!!!!!!!!!!!!!!!! I to mocne!

Papapa
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 09:02   #1322
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis
Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
Pewnie, że zamieszkanie po ślubie to taka magiczna granica, ale u nas to był jeden z argumentów za zamieszkaniem przed ślubem bo po ślubie chcemy już tylko na miodowy miesiąc, potem kupa papierkowej roboty i prawdopodobnie przeprowadzka do NASZEGO mieszkania, nie wynajmowanego - wystarczająco dużo na głowie poza tym czekać tyle, by budzić się przy ukochanym, nieeeeee.... ale jak mowiłam - każdy o sobie decyduje.

Papapa
a co jest miedzy 16.30 a 18?
Stary 2010-01-11, 09:03   #1323
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:

w prawdzie będę wtedy tańcować salsę, ale mogę 3mać A za co?
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 09:11   #1324
Claris
Zakorzenienie

Co sądzicie o tej kiecce co w ost. poście wkleiłam?
Uciekam na uczelnię, a potem do pracy papa
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 09:16   #1325
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
fajna jesli szukasz falbaniastej
Stary 2010-01-11, 09:19   #1326
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Myślę, jak Naj i miałam na myśli ten sam post. Swoją drogą Tancerka chyba się udzielała też w wątku zazdrośnic, które się doczekały, więc nie sądzę, że zapomniała.

A nasz wątek przecież wciąż ma takie znaczenie, jakie miał w pierwszej części. Nie raz już o tym pisałam w odniesieniu do pierwszego zdania pierwszej części. ale dla niektórych to za trudne, więc nie ma się co kopać z koniem.
Widocznie niektórzy nie potrafią zrozumieć,że tytuły wątków są z lekka humorystyczne i prześmiewcze-zamiast tego myślą,że to są Nasze motta życiowe i postępujemy tak jak tam pisze...

Cytat:
Dziewczyny, jak Wam się widzi ta kiecka?
Ładna kiecka,ale lepsza byłaby bez ramiączek.
Jak przeczytałam,że dostałaś zniżkę 600 zł na suknię z jakiejś stronki to od razu się przestraszyłam.Będziesz mieć ogromny problem,bo będą na Ciebie naciskać,żebyć wzięła kieckę z obniżką zamiast taką,która będzie dla Ciebie tą jedyną.
Uważam,że nic na siłę.
A ta firma od sukien nie ma czasem też męskiej kolekcji?Może TŻ znalazłby coś dla siebie ze zniżką?

Ech powiem Wam,że jestem już zmęczona tym co się porobiło.
Wczoraj nawet pokłóciłam się z TŻem (co się rzadko zdarza). Wióry leciały i myślę,że to przez mój zły humor.
Trochę mnie to martwi,że problemy z wirtualnego świata powodują moje takie a nie inne zachowania w normalnym życiu ( taaak niech wiadomo kto to przeczyta i się cieszy).

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Uff gadam właśnie z moją mamą na gg i ona też uważa, że na tej stronie nic ciekawego i że nic na siłę ))) Przeglądałam teraz stronkę projektantki, z której jest ta moja 2. falbaniasta co mierzyłam i zakochałam się w tej

Ladna Ale wiadomo-musisz przymierzyć,bo takie sukienki zmieniają proporcje.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 09:24   #1327
Gwizdak
Zakorzenienie

Uuuuu Claris, ta kiecka z ostatniego Twojego postu to i mnie urzekła Taka latino z charakterkiem. Kurczę, ja będę chciałą taką z której z długiej będzie można zrobić krótką.... to chyba szyć będę musiała
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-11, 09:25   #1328
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość

O jeszcze jedna korzyść z zamieszkania ze sobą po ślubie - więcej się zmienia Wtedy ślub to taki magiczny moment, po którym wszystko już jest inaczej. Jak się ze sobą mieszka, to w zasadzie już pozamiatane, nic się nie zmienia poza świadomością i nową biżuterią Znaczy tam mi się wydaje, bo w sumie nie brałam ślubu nigdy
tez tak mysle
lece sie uczyc
Stary 2010-01-11, 09:29   #1329
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
tez tak mysle
lece sie uczyc

Też myślę tak jak Ty i Gwizdak

Stary 2010-01-11, 09:31   #1330
katarakta
Zadomowienie

Cytat:

Papapa
Ja tam mogę trzymać, ale coś za coś Chciałabym, żebyście jutro trzymały z mnie kciuki między 18 a 19
Stary 2010-01-11, 09:33   #1331
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarakta Pokaż wiadomość
Ja tam mogę trzymać, ale coś za coś Chciałabym, żebyście jutro trzymały z mnie kciuki między 18 a 19
w jakiej sprawie?
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-11, 09:44   #1332
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
to super czyli Tż zaczyna się starać?

przykro mi bardzo z powodu Twoje dziadka mam nadzieję,że będzie już coraz lepiej

wiem hihi

a mi dla dziewczynki podobają się imiona : Natalia, Ania, Ula, Ewelina, Marta, Karina
a dla chłopczyka : Rafał, Tomek, Łukasz, Kuba, Adrian, Bartek
I Mateusz od zawsze mi sie podobają, a dla dziewczynki, nie wiem

Cytat:
Dziewczyny chciałam się tylko pochwalić, że zajęliśmy z tżtem I miejsce w konkursie dla par na targach!!!!!! relacja później
Ale super

Cytat:
Napisane przez Grapefrutka Pokaż wiadomość
Insane ja wiedziałam że w końcu dotrze do tej jego szanownej mózgownicy jaki znalazł skarb i jak łatwo może go zgubić ale się cieszę że się u was tak fajnie zaczęło układać teraz tylko czekać aż Cię zabierze do gruzińskiej jak obiecał i podaruje Ci piękny, błyszczący pierdzionek

co do pięknych oczu podglądających nasz wątek mam tylko jedno rozwiązanie BUNT
pamiętacie? zawsze możemy się tam przenieść
Zgadzam sie w 1000%

Cytat:
Napisane przez Grapefrutka Pokaż wiadomość
no to masz pecha że tak powiem
I ja chyba też

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
całość jadalna była

najdalej to mi

Claris gratuluje

Uwaga chwalę się zaprosili mi Tzta do telewizji Kielce, bo robią reportaż o fotografii artystycznej

a pro pos mam prosbę czy mozecie wypowiedzieć sie na temat strony z mojego podpisu Tż zrobił nową

A te sakiewki z czego były?
Stary 2010-01-11, 09:50   #1333
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość
I Mateusz od zawsze mi sie podobają, a dla dziewczynki, nie wiem

Ale super

Zgadzam sie w 1000%

I ja chyba też

A te sakiewki z czego były?

Na pewno z papieru ryżowego,takiego jak do sajgonek

Stary 2010-01-11, 09:54   #1334
carmelova
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Ja już od 6:00 na nogach, bo przed praca byłam u lekarza. Tż mnie zawiózł a teraz odsypia

Co do zamieszkania razem przed ślubem, to wiecie jak u nas jest. I nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej. Każdy związek ewoluuje, czy się mieszka razem, czy też nie. Ja widzę, jak się zmienił nasz związek od kiedy zamieszkaliśmy razem, jak się zmieniał wczesniej i wiem, że jeszcze wiele się zmieni. Poza tym same powiedzcie, czy chciałybyście mieszkać osobno w sytuacji, kiedy zarówno Wy jak i Wasi faceci bylibyście zmuszeni do wyjanmowania mieszkania/stancji/akademika w tym samym mieście?

Claris sukienki ze strony od rabatu w ogóle mi się nie podobają. Za to ta ostatnia z załacznika jest całkiem całkiem
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:13   #1335
Basiek19
Zakorzenienie

Cytat:
Ładna Ale bardziej mi sie podoba ta druga z maila

Aaaa... i Frezyjce chyba chodziło o to, żebyś ten kupon wystawiła na allegro, a nie żeby suknie kupić i wtedy ją sprzedawać... tak ja to zrozumiałam?

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Na pewno z papieru ryżowego,takiego jak do sajgonek
O, na to bym nie wpadła

Nadrobiłam i uciekam się przygotować do wyjścia..
Stary 2010-01-11, 10:57   #1336
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Ufff nadrobiłam wreszcie tę weekendową produkcję.

Claris gratuluję wygranej. Zwłaszcza ten wyjazd to super nagroda. Jeśli ten kupon zniżkowy na suknię nie jest imienny to spróbuj go sprzedać, za 400 czy 500 zł. Będziesz mieć gotówkę, którą dorzucisz do wymarzonej sukni. A jak nie da się, toja bym olała. 600 zł to nie jest tak dużo w całości kosztów wesela a wiadomo, jak ważna jest suknia.

Gwizdak jaki masz plan na dziś? Bo wiesz, dzień bez wymuszania dniem straconym

Co do usuwania relacji to jestem przeciwna. Chyba, że na życzenie zainteresowanej. A inne sprawy trzeba zgłaszać do administracji. Nie atakować i nie wchodzić w pyskówki, ale bronić się.

W kwestii mieszkania bez ślubu (bo przecież niekoniecznie przed ślubem) to inaczej się na to patrzy jak mieszka się z rodzicami. Z moich obserwacji wynika, że częściej na to decydują się osoby, które wynajmują mieszkania i dochodzą do wniosku, że lepiej płacić za jedno niż za 2. Bo skoro zwykle śpimy razem, tylko raz u mnie raz u niego, to wygodniej będzie zamieszkać razem. Nikt wówczas nie mówił, że robimy to by się sprawdzić przed ślubem. Temat ślubu pojawił się później. Przy czym ja decydując się na wspólne mieszkanie miałam świadomość, że to oddali potencjalne zaręczyny. Bo skoro mieszkamy razem to spada motywacja by organizować to całe zamieszanie zwane weselem.

A swoją drogą wkurza mnie, że wszyscy (nawet ludzie których widzę pierwszy raz na oczy) dopytują się kiedy ślub. No jakaś paranoja! Ja jeszcze rozumiem, że rodzicom coś nie pasuje ale jacyś dalecy znajomi zadręczający mnie pytaniami to przesada. No i czemu mnie a nie tż-ta? Przecież ja mu się nie będę oświadczać.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:03   #1337
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Ja już od 6:00 na nogach, bo przed praca byłam u lekarza. Tż mnie zawiózł a teraz odsypia

Co do zamieszkania razem przed ślubem, to wiecie jak u nas jest. I nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej. Każdy związek ewoluuje, czy się mieszka razem, czy też nie. Ja widzę, jak się zmienił nasz związek od kiedy zamieszkaliśmy razem, jak się zmieniał wczesniej i wiem, że jeszcze wiele się zmieni. Poza tym same powiedzcie, czy chciałybyście mieszkać osobno w sytuacji, kiedy zarówno Wy jak i Wasi faceci bylibyście zmuszeni do wyjanmowania mieszkania/stancji/akademika w tym samym mieście?

Claris sukienki ze strony od rabatu w ogóle mi się nie podobają. Za to ta ostatnia z załacznika jest całkiem całkiem
W takiej sytuacji mieszkanie osobno też wydaje mi się trochę dziwne (pomijam kwestię finansową i poglądową rodziców na to, jesli to oni mieliby sponsorować wynajem). I w twoim przypadku jest to zrozumiałe
Też chciałabym przenieść się do Krk, ale wiem, że z TŻ nie zamieszkam (ew. musiałabym jeszcze z jego dwoma braćmi), bo analityka medyczna jest całkiem po drugiej stronie krakowa niż jego agh (os medyków, prokocim) no i w miejscu zwanym "w połowie drogi" byłoby centrum Poza tym... no nie zamieszkam z nim bez pierścionka i już, skoro mam taki wybór Sam kiedyś mi powiedział, że jakbyśmy mieszkali razem, to on by się rozleniwił i nie chciałoby mu się oświadczać tak szybko
Cytat:
Baardzo mi się podoba, chociaż wydaje mi się, że ta 2. z maila może lepiej wyglądać (tak hipotetycznie), bo nie wiem czy taki dekolt Ci pasuje CIężko mi się wypowiedzieć. Ale sukienka sama w sobie superaśna Ma chyba ciut ciekawszy dół

Aaa co do zaręczyn, to ja wam nie opowiadałam, ale na Wigilii harcerskiej przy składaniu życzeń było dwóch pewnych doroślejszych panów (między 30 a 40 na moje oko). Skądś Mój ich znał, chyba. W każdym razie jak podeszłam, przywitałam się i uśmiechnęłam, a jeden z nich zapytał TŻ : Twoja żona? TŻ się zaśmial: Nie, nie żona. Na co kolejne pytanie: Narzeczona? TŻ z mniejszym usmiechem: Nie, dziewczyna. (minę miał taką, jakby nie wiedział co ma zrobić, czy ja go zjem, czy gość padnie ze zdziwienia ).
Sąsiad z jego bloku, jak kiedyś jechaliśmy z nim w windzie, to też myślał, że jestem narzeczona. I aż głupio mu się zrobiło, jak A. odpowiedział: Nie, nie, to moja dziewczyna.
No, móglby już się podzielić pierścionkiem, skoro ja już wyglądam jak ta z wyższego etapu

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2010-01-11 o 11:10
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:04   #1338
Gwizdak
Zakorzenienie

Hmmmmm plan na dzisiaj..... kurczę nie wiem Muszę pomyśleć.... Może go po prostu wyciągnę za rękaw do jubilera i powiem - kup mi TOOOOO

Rety, zmasakrowało mi nastrój..... @ przybyła wczoraj, wiec się pozwijałam w bólu, a tż łagodził cały wieczór donosząc słodycze Od dzisiaj rana mam huśtawkę nastrojów a teraz mnie zmasakrowało.....
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka

Edytowane przez Gwizdak
Czas edycji: 2010-01-11 o 11:06
Stary 2010-01-11, 11:05   #1339
butterfly20
Zakorzenienie

Trochę poprawił mi się humor

Stary 2010-01-11, 11:05   #1340
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Ufff nadrobiłam wreszcie tę weekendową produkcję.

Claris gratuluję wygranej. Zwłaszcza ten wyjazd to super nagroda. Jeśli ten kupon zniżkowy na suknię nie jest imienny to spróbuj go sprzedać, za 400 czy 500 zł. Będziesz mieć gotówkę, którą dorzucisz do wymarzonej sukni. A jak nie da się, toja bym olała. 600 zł to nie jest tak dużo w całości kosztów wesela a wiadomo, jak ważna jest suknia.

Gwizdak jaki masz plan na dziś? Bo wiesz, dzień bez wymuszania dniem straconym

Co do usuwania relacji to jestem przeciwna. Chyba, że na życzenie zainteresowanej. A inne sprawy trzeba zgłaszać do administracji. Nie atakować i nie wchodzić w pyskówki, ale bronić się.

W kwestii mieszkania bez ślubu (bo przecież niekoniecznie przed ślubem) to inaczej się na to patrzy jak mieszka się z rodzicami. Z moich obserwacji wynika, że częściej na to decydują się osoby, które wynajmują mieszkania i dochodzą do wniosku, że lepiej płacić za jedno niż za 2. Bo skoro zwykle śpimy razem, tylko raz u mnie raz u niego, to wygodniej będzie zamieszkać razem. Nikt wówczas nie mówił, że robimy to by się sprawdzić przed ślubem. Temat ślubu pojawił się później. Przy czym ja decydując się na wspólne mieszkanie miałam świadomość, że to oddali potencjalne zaręczyny. Bo skoro mieszkamy razem to spada motywacja by organizować to całe zamieszanie zwane weselem.

A swoją drogą wkurza mnie, że wszyscy (nawet ludzie których widzę pierwszy raz na oczy) dopytują się kiedy ślub. No jakaś paranoja! Ja jeszcze rozumiem, że rodzicom coś nie pasuje ale jacyś dalecy znajomi zadręczający mnie pytaniami to przesada. No i czemu mnie a nie tż-ta? Przecież ja mu się nie będę oświadczać.
Z tym mieszkaniem się zgadzam. U nas była taka sytuacja, że musieliśmy coś wynająć, albo wspólnie, albo osobno, a że o zamieszkaniu razem myśleliśmy już wcześniej, bo przedtem całe dnie spędzaliśmy razem, to sprawa była jasna. Ja znałam jego nawyki, on znał moje więc u nas nie było jakichś spięć.

A co do pytania "kiedy ślub?" To ostatnio koleżanka z nowych studiów jak się dowiedziała, że jestem z M. od ponad 5 lat i nie planujemy jeszcze ślubu to zrobiła wielkie oczy i spytała "jak to!?". Ona jest ze swoim o wiele krócej, są zaręczeni i planują ślub, więc chyba wydaliśmy się jej jacyś walnięci
Stary 2010-01-11, 11:06   #1341
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:

No wygląda na to że nadal u mnie Przyjedź i weź sobie... Piękna zima, ale masakra jakaś.... pada non stop, chociaż podobno właśnie przestało. Pewnie zaraz znowu zacznie. Na okrągło odśnieżam samochód...
u mnie też na podwórku lata pan dozorca i robi przejścia szuflą. Tyle że wszystko zsypuje na samochody i nie wiem jak wyjadą bo śnieg im sięga ponad koła

Cytat:
Zgadzam się z Tobą W 100%. Ja np ciągle słyszę od niektórych swoich koleżanek, że jestem mega odważna, jeśli się zdecyduję zamieszkać ze swoim tż dopiero po ślubie, bo przecież TRZEBA się sprawdzić przed i bla bla bla. A kurcze nie kocha się na próbę... Wiadomo, że życie z kimś nie jest łatwe. Żrę się ze swoimi rodzicami o bzdury a mam zakodowane genetycznie że mam ich kochać. To jak mam się nie pożreć z kimś, kto bądź co bądż genetycznie jest mi całkiem obcy? Z kim bym nie zamieszkała będzie mnie w nim coś drażnić. Nie widzę powodów dla próbowania. Generalnie nie mam nic przeciwko jak ktoś ze sobą mieszka przed ślubem, skoro tego potrzebuje, albo musi, albo po prostu chce, ale mieszkać ze sobą dopiero po ślubie też jest git i ja osobiście to preferuję. Mój brachol zamieszkał ze swoją dzołchą prawie rok temu. Nadal się nie zaręczyli i jak go znam to jeszcze długo tego nie zrobią. Nawet nie wiem, czy tym, że ze sobą zamieszkali, ona tego nie oddaliła. A żeby chciała mniej tego ślubu niż przed wspólnym zamieszkaniem nie widzę. Poza tym jakieś takie durne, proste życiowe rzeczy są łatwiejsze jak już się ten papierek ma i ze sobą mieszka - Święta - wiadomo, że małżeństwo soędza razem. A chłopak i dziewczyna razem mieszkający nawet nie koniecznie. W razie wypadku - dziewczynie w szpitalu mogą nic nie powiedzieć - żonie muszą. List polecony nawet można odebraż za męża... No generalnie wolę po ślubie
jeśli się myśli o ślubie to znaczy, że zamieszkanie razem tego związku nie zniszczy. No bo wtedy się już jest razem kilka lat i można się pogodzić z niektórymi nawykami i przywarami drugiej połówki albo nauczyć się je prostować. Boję się sytuacji w której mama tydzień po ślubie rzucała w ojca parówkami z wściekłości ale to może wydarzyć się kiedykolwiek więc jest obojętne czy się mieszka przed czy po ślubie, zawsze będzie szok.

Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość
Nie żebym się czepiała, ale wcześniej pisałaś, że dlaczego Motylek ma iść na kompromis, a nie zrobić wesela po swojemu..
a bo ona chyba ma silniejszy charakter, ja tak naprawdę nie walczę szczególnie o swoje bo w myślach mam tylko to, że niedługo się wyprowadzę i nie ma sensu się ciskać

Cytat:
Uuuuu Claris, ta kiecka z ostatniego Twojego postu to i mnie urzekła Taka latino z charakterkiem. Kurczę, ja będę chciałą taką z której z długiej będzie można zrobić krótką.... to chyba szyć będę musiała

może zrób jakieś zapinki lub haftki schowane pod warstwą falbany ?

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:08   #1342
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmmmmm plan na dzisiaj..... kurczę nie wiem Muszę pomyśleć.... Może go po prostu wyciągnę za rękaw do jubilera i powiem - kup mi TOOOOO
Kiepsko Ci idzie z tym wymuszaniem, ja wczoraj wymusiłam dwa pierścionki, a dzisiaj chcę wymusić jeszcze jeden mały

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Trochę poprawił mi się humor
No to super A co ci tak nastrój poprawiło?
Stary 2010-01-11, 11:14   #1343
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pagka Pokaż wiadomość
Kiepsko Ci idzie z tym wymuszaniem, ja wczoraj wymusiłam dwa pierścionki, a dzisiaj chcę wymusić jeszcze jeden mały
No kiepsko, kiepsko taka ze mnie wymuszczka, jak z koziej d... trąba
Tylko mi to tam na pierścionku średnio zależy, ja chcę przyklęk wymusić
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-01-11, 11:21   #1344
Basiek19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
u mnie też na podwórku lata pan dozorca i robi przejścia szuflą. Tyle że wszystko zsypuje na samochody i nie wiem jak wyjadą bo śnieg im sięga ponad koła

jeśli się myśli o ślubie to znaczy, że zamieszkanie razem tego związku nie zniszczy. No bo wtedy się już jest razem kilka lat i można się pogodzić z niektórymi nawykami i przywarami drugiej połówki albo nauczyć się je prostować. Boję się sytuacji w której mama tydzień po ślubie rzucała w ojca parówkami z wściekłości ale to może wydarzyć się kiedykolwiek więc jest obojętne czy się mieszka przed czy po ślubie, zawsze będzie szok.

a bo ona chyba ma silniejszy charakter, ja tak naprawdę nie walczę szczególnie o swoje bo w myślach mam tylko to, że niedługo się wyprowadzę i nie ma sensu się ciskać

może zrób jakieś zapinki lub haftki schowane pod warstwą falbany ?
Hmm,.. no nie mnie oceniać, kto ma silniejszy charakter.
Nie wiem jak to napisać, ale wydaje mi się, że Ty masz jakby różne poglądy na jedną sytuacje, i w zależności komu odpowiadasz, piszesz inaczej

No nic, zjem jeszcze coś i uciekam do szkoły

Miłego dnia
Stary 2010-01-11, 11:26   #1345
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
No kiepsko, kiepsko taka ze mnie wymuszczka, jak z koziej d... trąba
Tylko mi to tam na pierścionku średnio zależy, ja chcę przyklęk wymusić
Zasadniczo to pierścionek jest najmniej ważny. Ja ten co chciałam już mam. Teraz czekam na zdanie 'stara rusz się z kanapy, jedziemy termin ślubu zaklepać'

Stary 2010-01-11, 11:31   #1346
aanix
Zadomowienie

Dzień dobry
aanix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:31   #1347
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Zasadniczo to pierścionek jest najmniej ważny. Ja ten co chciałam już mam. Teraz czekam na zdanie 'stara rusz się z kanapy, jedziemy termin ślubu zaklepać'

jak romantycznie

Chyba na kilka dni sobie odpuszczę to wymuszanie. Coś nie w nastroju jestem Może on by coś wymusił na mnie tak dla odmiany...

Tak. Postanowiłam - dzisiaj jestem roszczeniowa i nic nie wymuszam.
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-01-11, 11:33   #1348
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
[/B] jak romantycznie

Chyba na kilka dni sobie odpuszczę to wymuszanie. Coś nie w nastroju jestem Może on by coś wymusił na mnie tak dla odmiany...

Tak. Postanowiłam - dzisiaj jestem roszczeniowa i nic nie wymuszam.
Teraz to już przeginasz! Tak go zmuszać, żeby on wymuszał? To już wymuszenie do kwadratu

Stary 2010-01-11, 11:35   #1349
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz to już przeginasz! Tak go zmuszać, żeby on wymuszał? To już wymuszenie do kwadratu
hmmmmm to może nie jestem taka d... wołowa w wymuszaniu, tylko jestem jakąś przodowniczką? Zmuszę tż, żeby mnie zmusił do wzięcia z nim ślubu ;D Mistrzostwo Ojjj będą gadać
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-01-11, 11:37   #1350
butterfly20
Zakorzenienie

Zapraszam na pocztę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości