|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
Ale smaczny obiadek miałaś Ziemniaki to i ja może bym dała radę... Ugotowałam sobie samego ryżu i daję radę ![]() Cytat:
Słyszałam o tej herbatce imbirowej, ale ja się boję takich intensywnych zabachów A ty masz często mdłości? Ja chyba tę witaminkę jutro kupię, jak nie zapomnę, nie mam nic do stracenia..
|
|
#392 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Dziękuję kochane za miłe powitanie
Ja jestem teraz na etapie zamartwiania się jak to będzie... Prowadzę działalność ,jestem sobie szefem i pracownikiem w jednym. Mam nadzieje ,że będę w stanie pracować jak najdłużej ![]() I tak wiem ,że panny młode zapisane na wrzesień mnie pochlastają. TŻ Jest zadowolony i nie doznał szoku ,do tego nabija się z moich obaw i deklaruje się ,że on może iść na macierzyński Dziś dodatkowo się zdenerwowałam bo czuję jakieś podejrzane swędzenie i wydaje mi się ,że to może być grzybica Jutro zadzwonię do gin. mam nadzieję ,że znajdzie termin w przyszłym tygodniu. Czytałam posty te mdłości to jakiś koszmar ... minie tylko bolą piersi Miałam też napisać kilka słów o sobie więc: Bernadeta ,24 lata Z kalkulatora w necie wyszło 14 wrzesień (ale wole to skonsultować z gin.) Opolskie Jestem fryzjerką Trzymajcie się ciepło mamuśki i jak najmniej mdłości
|
#393 |
|
Wtajemniczenie
|
9 Stycznia dowiedzialam sie, ze najprawdopodobniej jestem w ciazy, 2 testy wyszly pozytywne (9 stycznia delikatna druga kreseczka, ledwo widoczna, 10 stycznia juz troche mocniejsza), dodatkowo w testach krwi 9 stycznia mialam podwyzszone leukocyty itd
![]() Od jakiegos czasu dzien i noc bylam spiaca, na poczatku myslalam, ze moze to przeziebienie ale nic mnie nie bolalo. Termin bedzie najprawdopodobniej na Wrzesien (dzisiaj ide zapisac sie do lekarza). A w ciaze zaszlam 24 lub 25 grudnia - Magiczny czas?To moje pierwsze dziecko, wiec mam nadzieje, ze moge liczyc na pomoc od Was bo inaczej zwariuje... ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- o, i przy okazji musze Was o cos spytac kiedy zaczynacie kupowac wszystko dla maluszka? Slyszalam, ze nie powinno sie kupowac przed 7 miesiacem, bo to przynosi nieszczescie(niby w to nie wierze, ale dziadkowie mojego maluszka ciagle mi o tym trabia ). Chociaz wczoraj nie moglam sie opanowac i poogladalam sobie ciuszki.
|
|
|
|
#394 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() wogóle to ostatnio jakaś taka zmęczona ciągle chodzę i jakby niewyspana i do tego jest mi niedobrze- ale póki co da się przeżyć. I pryszcze z pyska chyba powoli zaczynają znikać ![]() Jak będę u lekarza muszę się zapytać jak to jest z zajęciami fitness- bo chodzę regularnie i póki mogę chciałabym dalej ćwiczyć
|
||
|
|
|
#395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I czasami jest mi niedobrze.
|
|
|
|
|
#396 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=xxSHINeexx;16385072]9 Stycznia dowiedzialam sie, ze najprawdopodobniej jestem w ciazy, 2 testy wyszly pozytywne (9 stycznia delikatna druga kreseczka, ledwo widoczna, 10 stycznia juz troche mocniejsza), dodatkowo w testach krwi 9 stycznia mialam podwyzszone leukocyty itd
![]() Od jakiegos czasu dzien i noc bylam spiaca, na poczatku myslalam, ze moze to przeziebienie ale nic mnie nie bolalo. Termin bedzie najprawdopodobniej na Wrzesien (dzisiaj ide zapisac sie do lekarza). A w ciaze zaszlam 24 lub 25 grudnia - Magiczny czas?To moje pierwsze dziecko, wiec mam nadzieje, ze moge liczyc na pomoc od Was bo inaczej zwariuje... ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Ale numer ja dokładnie tak samo na bank miałam 24 owulacje ![]() Mi już 8 wyszła tylko trochę bledsza kreska 9 taka sama. Fajny zbieg okoliczności z tym zajściem w ciąże.
|
#397 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wzięłam tylko raz apap. Nie pomaga mi i nigdy nie pomagał żaden środek na bazie paracetamolu Tylko cholerstwa typu ibupromu. No ale oczywiście nie patrzę nawet w ich kierunku! Są bardzo poronne, gdyby ktoś nie wiedział...Właśnie leci u mnie sondtrack of Twilight i z Fasoleczkiem słuchamy, popijając herbatkę z mlekiem. Mleko, to jest to, czego trza sporo pić, zwłaszcza jeśli jest się wege, jak ja. Anoxa, mi narazie nic nie pomaga tylko sen, przesypiam złe godziny, ale wszyscy mówią, że to przejdzie. Bendem zatem cierpliwa, dla Malucha![]() Pomidorko, my byliśmy na WOŚPie wczoraj w Wolsztynie, to ok.80km od nas. Jeździmy tam co roku, zaworzę zawsze moje hand made biżu na aukcje Udało nam się wylicytować dwa piękne obrazy: drzewo, ale takie magiczne trochę drzewo- jak dla mnie bardzo "zmierzchowe" oraz akwarele bławatki, piękneeee![]() Co roku jakiś licytujemy i chyba... ścian nam zabraknie ![]() ![]() Brawa dla Nowych Przyszłych Mam |
|
|
|
|
#398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja dziś się obudziłam z mega mdłościami chcialam sobie mleka zagotować, ale myślałam, że nie zdąże i szybko bułke z masłem sobie zrobiłam + herbatke z cytrynką i sokiem malinowym,...Te mdłości dopadają mnie coraz częściej już- no ale jak to mój Pawcio się cieszy... Dzidzia daje o sobie znaki ![]() Ninaad ja też cała w pryszczach jestem, ale chyba jest już ich troszkę mniej... mam nadzieje ze to moja mała fasoleczka jest tego przyczyną tz ( moja Milenka ;-) heh ) xxSHINeexx Gratulacje II kreseczek, faktycznie święta były dla was w tym roku Magiczne ![]() Co do wyprawki to raczej szybko nic nie kupie, to ponoć taki przesąd, niby w niego nie wierze, ale też wolę nie zapeszać. Fakt na ciuszki już spoglądam i na allegro oglądam wózki i łożeczka ))) frajde z tego mam![]() Lenko - dziś jest wizyta u gina ciesze się bardzo )) Twój Mąż tez się stresował widać to normalne u facetów hehe![]() Pracuje w internacie na różne godziny, wczoraj miałam własnie na 15-1.30 dziś wolne i jutro 15-22.30 w środe 12-20.30 a w czwartek znów 15-1.30 Plany mam 3, zmieniają mi się co tydzień i tylko jeden jest taki ciężki jak ten... Mdli mnie strasznie od jakiegoś czasu, ale nie wymituje. Wspólczuje ci Pewnie gdzies za tydzien, bo ty masz ciąze starszą o jakies 4 dni
|
|
|
#399 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie to juz dobija, znalazlam nawet idealny zestawik z posciela dla mnie (tylko co nieco bym pozmieniala ale z tego co wyczytalam na aukcji to mozna cos zmienic u nich). A ze nie wiem co to bedzie - kupilabym bezowy, ale juz mnie wszyscy powstrzymuja napisze do sprzedawcy na allegro, zeby dla mnie trzymal
|
||
|
|
|
#400 |
|
Raczkowanie
|
NoWaJa85 i xxSHINeexx gorace gratulacje! Ciesze sie, ze dolaczylyscie i jest nas coraz wiecej, wiec i wsparcia bedzie jeszcze wiecej
Mpik82 trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte u gin- daj znac jak bylo..i jak ukochany.. Moja wizyta w srode, czekam z niepokojem, bo puki co zero dolegliwosci, nawet piersi juz nie bola; martwi mnie to .. Rzucilam sie w wir pracy i postanowilam do srody wyluzowac z lekturami o bobasach i ciazy, zeby nie oszalec. Musze Wam sie przyznac, ze dalam sie pochlonac bez reszty- naczytalam sie o zagrozeniach, poronieniach, trudnych porodach i innych strachach i musze przerwac bledne kolo i sie uspokoic..
Edytowane przez aaannnnnnaaa Czas edycji: 2010-01-11 o 10:21 |
|
|
|
#401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gin mojej przyjaciółce powiedział, że torba ze szpitalną wyprawką powinna być już spakowana w 6 miesiącu, bo różnie może się ułożyć i poród może się rozpocząć w każdej chwili. Ja już mam piękne bamboszki dla malucha od mojej mamy - a to kobieta starej daty ![]() Od trzech dni mam mdłości ale dzisiaj przed wstanie, zupełnie na leżąco zjadłam kanapkę z szynką i wypiłam dan mleko i całkiem nieźle się czuję. Zresztą mimo wszytko to się cieszę, bo to znaczy, że wszystko się dobrze rozwija
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
|
#402 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
My poki co dla maluszka nic nie mamy (ale to juz chyba dlugo nie potrwa )
|
||
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczyny
Evullko, to cię mąż rozpieszcza tymi koreczkami ![]() Lenko, powodzenia u lekarza. Na pewno wszystko będzie dobrze Malinko, i jak egzamin? NoWaJa, zaraz dopiszę cię do listy. Nie zamartwiaj się, ty jesteś najważniejsza, a nie klientki z września (prosto mi mówić, jak wczoraj sama martwiłam się o moje szkolne dzieci xxSHINeexx, gratuluję i witaj wśród wrześniowych mamusiek Ninaad, ja się tam w domu nie nudzę, lepię anioły, nadrabiam czytanie książek, mój mąż szybko wraca z pracy i mamy czas dla siebie Tylko mi trochę mojej dzieciarni szkolnej żal - ale nie można mieć wszystkiego. Ale zrobisz dzidkom prezent na dzień dziadka i babci Monika, to pochwal się przede wszystkim tym drzewem - jestem ciekawa strasznie. Ja jeszcze drugiej części "Zmierzchu" nie oglądałam, ale teraz może dorwę się do książki jak mam czas Na moje kółko teatralne będzie w sam raz ![]() Mpik, biedactwo, dobrze, że zdążyłaś chociaż tę bułkę zjeść Aniu, nie ma co czytać o strasznych rzeczach, bo się zamartwisz. Ja specjalnie pomijam artykuły o poronieniach, teksty o tym jak kto powinien się czuć (bo ja się czuję wyśmienicie). Po prostu wychodzę z założenia, że każda ciąża jest inna. Np. kiedy czytałam o pierwszych objawach ciążowych, to ja nie miałam żadnych, więc powinnam się martwić Nie ma sensu się zamartwiać Wróżko, owocnej walki z mdłościami Dziewczyny, co do kupowania rzeczy dla dziecka, to ja tam nie wierzę w przesądy. Moja mama dla pierwszego nic nie kupowała, a poroniła, a dla mnie kupowała i jakoś jestem Moja koleżanka jak zaszła w ciążę to miała już dwa worki ciuszków - zbierała w lumpikach jak się coś ładnego trafiło ![]() Wy piszecie, ze tak o ciąży czytacie, a ja muszę się przyznać, że prawie nic nie czytam, bo ciągle to do mnie nie dociera. Może przez małą ilość objawów i dobre samopoczucie? Dziś chyba nadrobię trochę i poczytam o tym, jak rozwija się mój okruszek (coś mi się zdaje, ze na złośc mamie będzie chłopce, jak nie ma objawów ).---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010 NIKaP-n (Monika,30l.)............ ...................tp. ? Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010 Evullka (Ewa, 25l.).................... ................tp. 1.09.2010 JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)...............tp. 1.09.2010 Justinak25 (Justyna,28l.)........... ...............tp. 1.09.2010 Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... ........tp. 2.09.2010 Anilkadro (Alina,28l.)............. ..................tp. 3.09.2010 Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010 _Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ............tp. 4.09.2010 Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010 Aga2111(Agnieszka,25l.).. ......................... tp.6.09.2010 Lenka(Magdalena, 25l.).................... ......tp. 6.09.2010 Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010 Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010 Ninaad (Nina, 30l.).................... ..............tp. 8.09.2010 Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............. .......tp. 9.09.2010 1985ewa (Ewa, 24l.).................... .............tp. 10.09.2010 Mszu (Marta, 27l.).................... ...............tp. 10.09.2010 Olbka (Emila, 28l.).................... ..............tp. 10.09.2010 NoWaJa (Bernadeta, 28l.).................... ..tp. 14.09.2010 xxSHINeexx (?,?).................... .................tp. ? |
|
|
|
#404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aaannnnnnaaa nic się nie matrw, wszystkie mamy tendencję do podejrzewania najgorszego. Ja powinnam przecież najspokojniej podchodzić do ciąży ( co mnie może zaskoczyć?), a panikę mam jak przy pierwszym ! Wszystko jest jakoś inaczej, inaczej też to znoszę, ale niestety też jestem bardziej świadoma zagrożeń. Pocieszam się, że po licznych pobytach na patologii ciąży, wiem, że lekarze potrafią walczyć nawet o najmniejszą fasolkę. Technika plus dobry lekarz =sukces. Oczywiście wiedza się przydaje, bo nikt cię nie wprowadzi w błąd, albo nie wmówi,że te badanie nie są konieczne. Czytaj i myśl - " a moje dziecko na pewno będzie zdrowe" Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko w brzuszku
|
|
#405 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie chce mi się... Dobrze że nie wymiotujesz, ja też się dzisiaj jakoś trzymam, chociaż mdłości mam straszne i co chwila biegam do łazienki ![]() Cytat:
do południa jem tylko suche bułki, dopiero potem staram się coś więcej, typu ryż czy jabłko. Masakra, nawet po herbacie mnie mdli![]() ![]() Cytat:
Ja na pewno zacznę coś wiosną kupować. Najchętniej kupiłabym coś już teraz, ale niestety nie mam na to zupełnie czasu.. A gazetki typu MjakMama to już od wakacji czytam.Cytat:
Byłam dziś na becie! Wyniki poznam ok 22.00.. Ale się boję, jeszcze na becie nie byłam. A jutro... trzymajcie kciuki pliiz bo sądny dzień.... Egzamin na prawko!! Ale jestem zestresowana ![]() ![]()
|
|
#406 |
|
Zadomowienie
|
no, dziewczyny, dzisiaj po praz pierwszy było mi niedobrze, ale to nie tak, żebym zwymiotowała albo nie mogła nic zjeść
![]() A co do ciuszków - ja mam na razie tylko 1 bluzeczkę, i to na starsze trochę dziecko, ale nie mogłam się powstrzymać
|
#407 |
|
Rozeznanie
|
Witam Mamusie
Ja chyba za wczesnie sie pochwalilam, ze sie swietnie czuje i, ze nie mam mdlosci.. Wczoraj musialam wyjsc ze sklepu, bo tak mi sie niedobrze zrobilo, a w nocy nie moglam spac... Wstalam do toalety i jak wrocilam do lozka to tak mnie mdlilo, ze nie moglam z powrotem zasnac.. Mamusie z jaka waga startujecie? Ja 54kg Bo w pierwszym trymestrze to nie sadze, zebym cos przytyla..
|
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Szokoladko, masz rację, najważniejsze jest pozytywne myślenie
Lenko, pomyśl w ten sposób - jutro już będziesz po egzaminie i co by się nie działo to stres już cię przestanie zżerać. Będziesz mogła zająć się tylko maleństwem. Dasz jutro radę, jestem pewna, ze będziesz dobry kierowcą. Olbka, to gratuluję pierwszych mdłości Oby nie przeszły w stan pernamentny ![]() Ja dziś lekkie mdłości miałam po śniadaniu, ale poza tym jak zwykle cisza. Ale to może za wcześnie Własnie zrobiła kurczaka w bananach z risotto - normalnie pachnie mi w całym mieszkaniu, a żołądek do kręgosłupa się przykleja Niech mężu już wraca, bom głodna ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Evullko, ja startuję z wagą 62kg przy wzroście 174cm. Pewnie przytyję jak beczka, bo doszło rzucenie palenia i ciągle głodna jestem
|
|
|
|
#409 |
|
Rozeznanie
|
ja startuje z waga 62 kilo przy wzroscie 176 cm i rowniez rzucilam palenie udalo mi sie jakies 2 tygodnie przed zajsciem w ciaze
dziewczyny macie moze tak ze macie ochote na okreslone potrawy mowi sie ze jak ma sie ochote na slodkie to bedzie dziewczynka a jak na kwasne to chlopak ja to wogole nie moge patrzec na slodycze nie wiem dlaczego bo zawsze je uwielbialam pozdrawiam was wszystkie i zmykam do pracy(od 14.10 do 22.10) buziaki
|
|
|
|
#410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przy wzroscie okolo 162cm.Przewidywana data porodu to 15 wrzesien na imie mam Paula, wiek - wychodzi na to, ze jestem najmlodsza - 19 lat. Mieszkam z TZ juz dluzszy czas, wiec pomimo mojego wieku - to nie jest nieodpowiedzialna wpadka
|
|
|
|
|
#411 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i oczywiście trzymamy kciukasy za jutrzejsze Prawko![]() ja koło 22.00 pewnie też napisze wrażenia z wizyty u gin;-)
|
|
|
#412 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wkleję wieczorkiem foty obrazów, chwilowo nie mam sił zczłapać się na dół Zmierzch to dla mnie magia, kocham Wampiry i nareszcie jest coś ponad Blade'a Ja najpierw obejrzałam Iszą część, później dostałam od Pabla na Gwiazdkę 4pak książek i po przeczytaniu pierwszej- ponownie obejrzałam film. Matko, teraz mnie powalił![]() Dziś w nocy- o 4.45 skończyłam czwartą część i wybieram się wieczorem- jeśli Junior nie będzie miał innym planów- na 2cz. do kina. Co do ciuszków, ja zakupiłam na allegro zestaw ciążówek, jeansy, rybaczki, spódniczkę i pas ciążowy za 119zł, przesyłka free. Obiecałam sobie, że co miesiąc będę kupować coś za ok. 100zł. Nie wierzę w przesądy, co ma być, to będzie. Wierzę w Miłość na całe życie i ponad śmierć ![]() Mam w piwnicy u mamy całą walizę ciuszków po mojej siostrze, mają kilkanaście lat, ale wszystkie były chwilę używane i dobre gatunkowo (Babcia z Niemiec przywoziła) i muszę je poprzeglądać. Fasolek dostał od swojej Babci na Gwiazdkę piękne skarpetunie z niebieskimi gwiazdeczkami, ech se podudlałyśmy...Moja mamcia ma przeczucie, że będzie Paweł junior. Tak, jak w przypadku mojej siostry- od razu czuła, że będzie dziewczynka, tak u nas widzi chłopaczka. a teraz spróbuję zrobić mężowi obiad, o ile dam radę ![]() |
|
|
|
|
#413 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja zdawałam 3 razy Cytat:
![]() Uwielbiam całą sagę Przeczytałam wszystkie części w jakieś dwa tygodnie wakacji. Rozkładałam leżak u rodziców w ogrodzie, słońce pięknie świeciło ja zatapiałam się w tym fantastycznym świecie i jadłam kasztanki ![]() Boże jakie Wy chudzinki jesteście wszystkie ja startuję z 64 kg przy wzroście 167
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|||
|
|
|
#414 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Ja na start 50 kilo i 162 wzrostu. Udało mi się w trybie natychmiastowym wcisnąć na jutro do lekarza Mam malutką prośbę o poprawkę na liście z 28 lat na 24 ![]() (co prawda skończone ale zawsze ).Mam nadzieje ,że przybrane kilogramy wszystkie szybko zgubimy
|
#415 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Teraz za to się boję, że chudnę, bo już mi 1,5 kg w dół, ale to przez te mdłości. Dziś zauważyłam, że o wiele bardziej mi doskwierały w weekend jak nic nie robiłam, niż jak jestem w pracy. Tu się zawsze czymś zajmę i nawet dziś głodek poczułam raz - normalnie cud
|
|
|
|
|
#416 |
|
Zadomowienie
|
ja startowałam przy 180 cm wzrostu i 62 kg. Już jest 63
jutro kolejne ważenie
|
#417 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapisalam sie prywatnie do lekarza
wizyte mam jutro.Przed chwila sie obudzilam, TZ wlasnie robi zakupki dla mnie. Juz sie nie moge doczekac wizyty
|
|
|
|
#418 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny niestety nie będę na razie mamusią... Stało się to w sobotę, dziś byłam na usg
![]() Mam nadzieję, że w tym wątku nikogo więcej to nie spotka i mam nadzieję, że za jakiś czas uda mi się zajść w ciąże jak trafię w końcu na odpowiedniego faceta, z tamtym już się rozstałam... |
|
|
|
#419 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() przykro i smutno Aga |
|
|
|
|
#420 | |||
|
Zakorzenienie
|
jak wosp wypadl?
Cytat:
Cytat:
podobn to normalne.. ale w pracy mi powiedzieli ze na buzi przytylam ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

chociaż dzisiaj czuję się lepiej, mogłam zjeść obiad, co prawda tylko ziemniaki z sałatą ale zawsze coś
Ale smaczny obiadek miałaś
Ziemniaki to i ja może bym dała radę... Ugotowałam sobie samego ryżu i daję radę