Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-10, 17:42   #391
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Lenka właśnie nie wiem czy pomaga chociaż dzisiaj czuję się lepiej, mogłam zjeść obiad, co prawda tylko ziemniaki z sałatą ale zawsze coś
Przykro mi, że takie straszne mdłości masz ciekawe czy mnie wymioty dopadną
Gabisun, oby Cię nie dopadły, bo to coś strasznego tak na pusty żołądek wymiotować Ale smaczny obiadek miałaś Ziemniaki to i ja może bym dała radę... Ugotowałam sobie samego ryżu i daję radę

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
jesli moge cos powiedziec to z tego co mi wiadomo mozna brac paracetamol i apap

jesli chodzi o mdlosci to polecam wiatmine b6 zalecila mi ginka i naprawde pomagala poza tym rano banan tez mi pomagal lub biszkopty slyszalam tez o zjedzeniu solonych krakersow zanim sie jeszcze z lozka podniesie herbatka imbirowa tez pomaga ale czasem nudnosci sa tak silne ze nie bylam w stanie sie do niej zmusic
Cześć anoxa, zaglądaj częściej Słyszałam o tej herbatce imbirowej, ale ja się boję takich intensywnych zabachów A ty masz często mdłości? Ja chyba tę witaminkę jutro kupię, jak nie zapomnę, nie mam nic do stracenia..
Stary 2010-01-10, 22:44   #392
NoWaJa85
Raczkowanie

GG do NoWaJa85
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Dziękuję kochane za miłe powitanie
Ja jestem teraz na etapie zamartwiania się jak to będzie...
Prowadzę działalność ,jestem sobie szefem i pracownikiem w jednym.
Mam nadzieje ,że będę w stanie pracować jak najdłużej
I tak wiem ,że panny młode zapisane na wrzesień mnie pochlastają.
TŻ Jest zadowolony i nie doznał szoku ,do tego nabija się z moich obaw i deklaruje się ,że on może iść na macierzyński
Dziś dodatkowo się zdenerwowałam bo czuję jakieś podejrzane swędzenie i wydaje mi się ,że to może być grzybica Miałam juz nieprzyjemność kiedyś to załapać na basenie ... miła pani w aptece stwierdziła ,że nie może dać mi kompletnie nic więc kupiłam feminatal.
Jutro zadzwonię do gin. mam nadzieję ,że znajdzie termin w przyszłym tygodniu.
Czytałam posty te mdłości to jakiś koszmar ... minie tylko bolą piersi

Miałam też napisać kilka słów o sobie więc:
Bernadeta ,24 lata
Z kalkulatora w necie wyszło 14 wrzesień (ale wole to skonsultować z gin.)
Opolskie
Jestem fryzjerką

Trzymajcie się ciepło mamuśki i jak najmniej mdłości
Stary 2010-01-11, 07:49   #393
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

9 Stycznia dowiedzialam sie, ze najprawdopodobniej jestem w ciazy, 2 testy wyszly pozytywne (9 stycznia delikatna druga kreseczka, ledwo widoczna, 10 stycznia juz troche mocniejsza), dodatkowo w testach krwi 9 stycznia mialam podwyzszone leukocyty itd
Od jakiegos czasu dzien i noc bylam spiaca, na poczatku myslalam, ze moze to przeziebienie ale nic mnie nie bolalo. Termin bedzie najprawdopodobniej na Wrzesien (dzisiaj ide zapisac sie do lekarza). A w ciaze zaszlam 24 lub 25 grudnia - Magiczny czas?
To moje pierwsze dziecko, wiec mam nadzieje, ze moge liczyc na pomoc od Was bo inaczej zwariuje...

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

o, i przy okazji musze Was o cos spytac kiedy zaczynacie kupowac wszystko dla maluszka? Slyszalam, ze nie powinno sie kupowac przed 7 miesiacem, bo to przynosi nieszczescie(niby w to nie wierze, ale dziadkowie mojego maluszka ciagle mi o tym trabia ). Chociaz wczoraj nie moglam sie opanowac i poogladalam sobie ciuszki.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 08:04   #394
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Ninaad, dobrze, że chociaż ty nazwę leku prawidłowo napisałaś Ja to odczytywałam z bazgrołów napisanych przez lekarza
hehe
A co do L4, to nie powiem - wizja lenistwa przez na razie miesiąc wydaje mi się bardzo kusząca
ja bym się chyba zanudziła w domu. Zresztą póki co czuję się znośnie, więc do pracy mam zamiar chodzić. Inna sprawa, że tp we wrześniu a umowa do końca września, więc wolę nie wyskakiwać z L4 (jeśli nie będzie takiej konieczności), bo jakoś chciałabym po macierzyńskim wrócić do tej pracy
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Nino, do gina to 6-8 tydzień ciąży, czyli od om
no i tak właśnie planuję Tak myślę, że może 19 lub 21 stycznia pójdę, żeby rodzicom TŻta zrobić niespodziankę z okazji dnia babci i dziadka (stwierdziłam, że nie chcę nic rodzicom mówić, póki nie pójdę do lekarza)

Cytat:
Napisane przez _Mariolcia_ Pokaż wiadomość
Hej wszystkim, ja też dziś czuję się fatalnie, nic nie mogę zjeść, okropne mdłości, ale lekarz na odchodne życzył jak najgorszego samopoczucia, bo wtedy ciąża rokuje dobrze.

wogóle to ostatnio jakaś taka zmęczona ciągle chodzę i jakby niewyspana i do tego jest mi niedobrze- ale póki co da się przeżyć.
I pryszcze z pyska chyba powoli zaczynają znikać

Jak będę u lekarza muszę się zapytać jak to jest z zajęciami fitness- bo chodzę regularnie i póki mogę chciałabym dalej ćwiczyć
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 08:51   #395
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
no i tak właśnie planuję Tak myślę, że może 19 lub 21 stycznia pójdę, żeby rodzicom TŻta zrobić niespodziankę z okazji dnia babci i dziadka (stwierdziłam, że nie chcę nic rodzicom mówić, póki nie pójdę do lekarza)

wogóle to ostatnio jakaś taka zmęczona ciągle chodzę i jakby niewyspana i do tego jest mi niedobrze- ale póki co da się przeżyć.
I pryszcze z pyska chyba powoli zaczynają znikać

Jak będę u lekarza muszę się zapytać jak to jest z zajęciami fitness- bo chodzę regularnie i póki mogę chciałabym dalej ćwiczyć
Mam tak samo I czasami jest mi niedobrze.
Stary 2010-01-11, 09:20   #396
NoWaJa85
Raczkowanie

GG do NoWaJa85

[QUOTE=xxSHINeexx;16385072]9 Stycznia dowiedzialam sie, ze najprawdopodobniej jestem w ciazy, 2 testy wyszly pozytywne (9 stycznia delikatna druga kreseczka, ledwo widoczna, 10 stycznia juz troche mocniejsza), dodatkowo w testach krwi 9 stycznia mialam podwyzszone leukocyty itd
Od jakiegos czasu dzien i noc bylam spiaca, na poczatku myslalam, ze moze to przeziebienie ale nic mnie nie bolalo. Termin bedzie najprawdopodobniej na Wrzesien (dzisiaj ide zapisac sie do lekarza). A w ciaze zaszlam 24 lub 25 grudnia - Magiczny czas?
To moje pierwsze dziecko, wiec mam nadzieje, ze moge liczyc na pomoc od Was bo inaczej zwariuje...

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Ale numer ja dokładnie tak samo na bank miałam 24 owulacje
Mi już 8 wyszła tylko trochę bledsza kreska 9 taka sama.
Fajny zbieg okoliczności z tym zajściem w ciąże.
GRATULACJE
Stary 2010-01-11, 09:26   #397
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

czasem was podczytuje i nie moge sie powstrzymac zeby nie napisac oc nieco...

NIKaP-n tez uwielbiam sage zmierzch

jesli moge cos powiedziec to z tego co mi wiadomo mozna brac paracetamol i apap

jesli chodzi o mdlosci to polecam wiatmine b6 zalecila mi ginka i naprawde pomagala poza tym rano banan tez mi pomagal lub biszkopty slyszalam tez o zjedzeniu solonych krakersow zanim sie jeszcze z lozka podniesie herbatka imbirowa tez pomaga ale czasem nudnosci sa tak silne ze nie bylam w stanie sie do niej zmusic

Wzięłam tylko raz apap. Nie pomaga mi i nigdy nie pomagał żaden środek na bazie paracetamolu Tylko cholerstwa typu ibupromu. No ale oczywiście nie patrzę nawet w ich kierunku! Są bardzo poronne, gdyby ktoś nie wiedział...

Właśnie leci u mnie sondtrack of Twilight i z Fasoleczkiem słuchamy, popijając herbatkę z mlekiem. Mleko, to jest to, czego trza sporo pić, zwłaszcza jeśli jest się wege, jak ja.

Anoxa, mi narazie nic nie pomaga tylko sen, przesypiam złe godziny, ale wszyscy mówią, że to przejdzie. Bendem zatem cierpliwa, dla Malucha

Pomidorko, my byliśmy na WOŚPie wczoraj w Wolsztynie, to ok.80km od nas. Jeździmy tam co roku, zaworzę zawsze moje hand made biżu na aukcje Udało nam się wylicytować dwa piękne obrazy: drzewo, ale takie magiczne trochę drzewo- jak dla mnie bardzo "zmierzchowe" oraz akwarele bławatki, piękneeee

Co roku jakiś licytujemy i chyba... ścian nam zabraknie

Brawa dla Nowych Przyszłych Mam
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 09:27   #398
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez NoWaJa85 Pokaż wiadomość
Miałam też napisać kilka słów o sobie więc:
Bernadeta ,24 lata
Z kalkulatora w necie wyszło 14 wrzesień (ale wole to skonsultować z gin.)
Opolskie
Jestem fryzjerką

Trzymajcie się ciepło mamuśki i jak najmniej mdłości
Witaj jeszcze raz Benia ( bo chyba tak się zdrabnia Twoje imię,co?)

ja dziś się obudziłam z mega mdłościami chcialam sobie mleka zagotować, ale myślałam, że nie zdąże i szybko bułke z masłem sobie zrobiłam + herbatke z cytrynką i sokiem malinowym,...
Te mdłości dopadają mnie coraz częściej już- no ale jak to mój Pawcio się cieszy... Dzidzia daje o sobie znaki

Ninaad ja też cała w pryszczach jestem, ale chyba jest już ich troszkę mniej... mam nadzieje ze to moja mała fasoleczka jest tego przyczyną tz ( moja Milenka ;-) heh )

xxSHINeexx Gratulacje II kreseczek, faktycznie święta były dla was w tym roku Magiczne
Co do wyprawki to raczej szybko nic nie kupie, to ponoć taki przesąd, niby w niego nie wierze, ale też wolę nie zapeszać. Fakt na ciuszki już spoglądam i na allegro oglądam wózki i łożeczka))) frajde z tego mam

Lenko - dziś jest wizyta u gina ciesze się bardzo)) Twój Mąż tez się stresował widać to normalne u facetów hehe
Pracuje w internacie na różne godziny, wczoraj miałam własnie na 15-1.30 dziś wolne i jutro 15-22.30 w środe 12-20.30 a w czwartek znów 15-1.30
Plany mam 3, zmieniają mi się co tydzień i tylko jeden jest taki ciężki jak ten...
Mdli mnie strasznie od jakiegoś czasu, ale nie wymituje. Wspólczuje ciciekawe kiedy mnie to dopadnie, bo mysle ze to kwestia czasu heh Pewnie gdzies za tydzien, bo ty masz ciąze starszą o jakies 4 dni
Stary 2010-01-11, 10:18   #399
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NoWaJa85 Pokaż wiadomość
Ale numer ja dokładnie tak samo na bank miałam 24 owulacje
Mi już 8 wyszła tylko trochę bledsza kreska 9 taka sama.
Fajny zbieg okoliczności z tym zajściem w ciąże.
GRATULACJE
Mi 9 blada, 10 tez blada ale juz troszke mocniejsza. Niedlugo ide karmic dziecko do kolezanki, pozniej lecimy do lekarza
Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Witaj jeszcze raz Benia ( bo chyba tak się zdrabnia Twoje imię,co?)

ja dziś się obudziłam z mega mdłościami chcialam sobie mleka zagotować, ale myślałam, że nie zdąże i szybko bułke z masłem sobie zrobiłam + herbatke z cytrynką i sokiem malinowym,...
Te mdłości dopadają mnie coraz częściej już- no ale jak to mój Pawcio się cieszy... Dzidzia daje o sobie znaki

xxSHINeexx Gratulacje II kreseczek, faktycznie święta były dla was w tym roku Magiczne
Co do wyprawki to raczej szybko nic nie kupie, to ponoć taki przesąd, niby w niego nie wierze, ale też wolę nie zapeszać. Fakt na ciuszki już spoglądam i na allegro oglądam wózki i łożeczka))) frajde z tego mam
Tez dzisiaj mialam mdlosci, ale bardzo delikatne i szybko przeszly.
Mnie to juz dobija, znalazlam nawet idealny zestawik z posciela dla mnie (tylko co nieco bym pozmieniala ale z tego co wyczytalam na aukcji to mozna cos zmienic u nich). A ze nie wiem co to bedzie - kupilabym bezowy, ale juz mnie wszyscy powstrzymuja napisze do sprzedawcy na allegro, zeby dla mnie trzymal
Stary 2010-01-11, 10:19   #400
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

NoWaJa85 i xxSHINeexx gorace gratulacje! Ciesze sie, ze dolaczylyscie i jest nas coraz wiecej, wiec i wsparcia bedzie jeszcze wiecej
Mpik82 trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte u gin- daj znac jak bylo..i jak ukochany..
Moja wizyta w srode, czekam z niepokojem, bo puki co zero dolegliwosci, nawet piersi juz nie bola; martwi mnie to ..
Rzucilam sie w wir pracy i postanowilam do srody wyluzowac z lekturami o bobasach i ciazy, zeby nie oszalec. Musze Wam sie przyznac, ze dalam sie pochlonac bez reszty- naczytalam sie o zagrozeniach, poronieniach, trudnych porodach i innych strachach i musze przerwac bledne kolo i sie uspokoic..

Edytowane przez aaannnnnnaaa
Czas edycji: 2010-01-11 o 10:21
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:22   #401
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość

o, i przy okazji musze Was o cos spytac kiedy zaczynacie kupowac wszystko dla maluszka? Slyszalam, ze nie powinno sie kupowac przed 7 miesiacem, bo to przynosi nieszczescie(niby w to nie wierze, ale dziadkowie mojego maluszka ciagle mi o tym trabia ). Chociaz wczoraj nie moglam sie opanowac i poogladalam sobie ciuszki.
ee ja tam nie wierzę w przesądy. Kiedyś opieka nad kobietą w ciąży leżała zupełnie i jeśli coś się działo to zwalało się winę na to, że ktoś zapeszył czy tam zauroczył
Gin mojej przyjaciółce powiedział, że torba ze szpitalną wyprawką powinna być już spakowana w 6 miesiącu, bo różnie może się ułożyć i poród może się rozpocząć w każdej chwili.
Ja już mam piękne bamboszki dla malucha od mojej mamy - a to kobieta starej daty

Od trzech dni mam mdłości ale dzisiaj przed wstanie, zupełnie na leżąco zjadłam kanapkę z szynką i wypiłam dan mleko i całkiem nieźle się czuję. Zresztą mimo wszytko to się cieszę, bo to znaczy, że wszystko się dobrze rozwija

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:26   #402
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
NoWaJa85 i xxSHINeexx gorace gratulacje! Ciesze sie, ze dolaczylyscie i jest nas coraz wiecej, wiec i wsparcia bedzie jeszcze wiecej
Mpik82 trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte u gin- daj znac jak bylo..i jak ukochany..
Moja wizyta w srode, czekam z niepokojem, bo puki co zero dolegliwosci, nawet piersi juz nie bola; martwi mnie to ..
Rzucilam sie w wir pracy i postanowilam do srody wyluzowac z lekturami o bobsach i ciazy, zeby nie oszalec. Musze Wam sie przyznac, ze dalam sie pochlonac bez reszty- naczytalam sie o zagrozeniach, poronieniach, trudnych porodach i innych strachach i musze przerwac bledne kolo i sie uspokoic..
Mialam podobnie. Za duzo zlych rzeczy w sieci pisza ale juz ostrzeglam TZ, ze dzisiaj lece do empiku poprzegladac czasopisma o ciazy, bo nie wytrzymam, a wole miec wszystko na papierze niz na internecie (i jeszcze te opinie uzytkownikow - jak jest blada kreska na tescie - ciaza moze sie zle rozwijac, nie ma zlych objawow - ciaza moze sie zle rozwijac - no zwariowac idzie, dlatego juz nic takiego nie czytam).

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
ee ja tam nie wierzę w przesądy. Kiedyś opieka nad kobietą w ciąży leżała zupełnie i jeśli coś się działo to zwalało się winę na to, że ktoś zapeszył czy tam zauroczył
Gin mojej przyjaciółce powiedział, że torba ze szpitalną wyprawką powinna być już spakowana w 6 miesiącu, bo różnie może się ułożyć i poród może się rozpocząć w każdej chwili.
Ja już mam piękne bamboszki dla malucha od mojej mamy - a to kobieta starej daty

Od trzech dni mam mdłości ale dzisiaj przed wstanie, zupełnie na leżąco zjadłam kanapkę z szynką i wypiłam dan mleko i całkiem nieźle się czuję. Zresztą mimo wszytko to się cieszę, bo to znaczy, że wszystko się dobrze rozwija
Ja niby tez nie wierze... Porod gdzies we wrzesniu, a ja najchetniej wykupilabym cale sklepy
My poki co dla maluszka nic nie mamy (ale to juz chyba dlugo nie potrwa )
Stary 2010-01-11, 10:58   #403
Pomidora
Zakorzenienie

Cześc dziewczyny

Evullko, to cię mąż rozpieszcza tymi koreczkami

Lenko, powodzenia u lekarza. Na pewno wszystko będzie dobrze

Malinko, i jak egzamin?

NoWaJa, zaraz dopiszę cię do listy. Nie zamartwiaj się, ty jesteś najważniejsza, a nie klientki z września (prosto mi mówić, jak wczoraj sama martwiłam się o moje szkolne dzieci ).

xxSHINeexx, gratuluję i witaj wśród wrześniowych mamusiek Możesz podać mi dane do listy? (imię, wiek i przewidywana data porodu - na razie wszystkie mamy z kalkulatora wyliczone ).

Ninaad, ja się tam w domu nie nudzę, lepię anioły, nadrabiam czytanie książek, mój mąż szybko wraca z pracy i mamy czas dla siebie Tylko mi trochę mojej dzieciarni szkolnej żal - ale nie można mieć wszystkiego. Ale zrobisz dzidkom prezent na dzień dziadka i babci

Monika, to pochwal się przede wszystkim tym drzewem - jestem ciekawa strasznie. Ja jeszcze drugiej części "Zmierzchu" nie oglądałam, ale teraz może dorwę się do książki jak mam czas Ja wczoraj zlicytowałam kask żołnierski pomalowany na złoto i obklejony serduszkami i hełm wikingów Na moje kółko teatralne będzie w sam raz

Mpik, biedactwo, dobrze, że zdążyłaś chociaż tę bułkę zjeść
Aniu, nie ma co czytać o strasznych rzeczach, bo się zamartwisz. Ja specjalnie pomijam artykuły o poronieniach, teksty o tym jak kto powinien się czuć (bo ja się czuję wyśmienicie). Po prostu wychodzę z założenia, że każda ciąża jest inna. Np. kiedy czytałam o pierwszych objawach ciążowych, to ja nie miałam żadnych, więc powinnam się martwić Nie ma sensu się zamartwiać

Wróżko, owocnej walki z mdłościami

Dziewczyny, co do kupowania rzeczy dla dziecka, to ja tam nie wierzę w przesądy. Moja mama dla pierwszego nic nie kupowała, a poroniła, a dla mnie kupowała i jakoś jestem Moja koleżanka jak zaszła w ciążę to miała już dwa worki ciuszków - zbierała w lumpikach jak się coś ładnego trafiło I ma pięknego dzieciaczka sierpniowego. A ja mam w piwnicy karton ciuszków po dziecku mojej kuzynki. Jeszcze do iego nie zajrzałam, ale myślę, ze pewnie niedługo to zrobię
Wy piszecie, ze tak o ciąży czytacie, a ja muszę się przyznać, że prawie nic nie czytam, bo ciągle to do mnie nie dociera. Może przez małą ilość objawów i dobre samopoczucie? Dziś chyba nadrobię trochę i poczytam o tym, jak rozwija się mój okruszek (coś mi się zdaje, ze na złośc mamie będzie chłopce, jak nie ma objawów ).

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Mamusie wrześniowe - jest nas już 22

Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010
NIKaP-n (Monika,30l.)............ ...................tp. ?
Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010
Evullka (Ewa, 25l.).................... ................tp. 1.09.2010
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)...............tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... ...............tp. 1.09.2010
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... ........tp. 2.09.2010
Anilkadro (Alina,28l.)............. ..................tp. 3.09.2010
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ............tp. 4.09.2010
Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010
Aga2111(Agnieszka,25l.).. ......................... tp.6.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.).................... ......tp. 6.09.2010
Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010
Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010
Ninaad (Nina, 30l.).................... ..............tp. 8.09.2010
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............. .......tp. 9.09.2010
1985ewa (Ewa, 24l.).................... .............tp. 10.09.2010
Mszu (Marta, 27l.).................... ...............tp. 10.09.2010
Olbka (Emila, 28l.).................... ..............tp. 10.09.2010
NoWaJa (Bernadeta, 28l.).................... ..tp. 14.09.2010
xxSHINeexx (?,?).................... .................tp. ?

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:56   #404
szokoladka74
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Rzucilam sie w wir pracy i postanowilam do srody wyluzowac z lekturami o bobasach i ciazy, zeby nie oszalec. Musze Wam sie przyznac, ze dalam sie pochlonac bez reszty- naczytalam sie o zagrozeniach, poronieniach, trudnych porodach i innych strachach i musze przerwac bledne kolo i sie uspokoic..
NoWaJa85 i xxSHINeexx- przyłączam się do gratulacji

Aaannnnnnaaa nic się nie matrw, wszystkie mamy tendencję do podejrzewania najgorszego. Ja powinnam przecież najspokojniej podchodzić do ciąży ( co mnie może zaskoczyć?), a panikę mam jak przy pierwszym ! Wszystko jest jakoś inaczej, inaczej też to znoszę, ale niestety też jestem bardziej świadoma zagrożeń. Pocieszam się, że po licznych pobytach na patologii ciąży, wiem, że lekarze potrafią walczyć nawet o najmniejszą fasolkę. Technika plus dobry lekarz =sukces.
Oczywiście wiedza się przydaje, bo nikt cię nie wprowadzi w błąd, albo nie wmówi,że te badanie nie są konieczne.
Czytaj i myśl - " a moje dziecko na pewno będzie zdrowe"
Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko w brzuszku

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 13:37   #405
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Lenko - dziś jest wizyta u gina ciesze się bardzo)) Twój Mąż tez się stresował widać to normalne u facetów hehe
Pracuje w internacie na różne godziny, wczoraj miałam własnie na 15-1.30 dziś wolne i jutro 15-22.30 w środe 12-20.30 a w czwartek znów 15-1.30
Plany mam 3, zmieniają mi się co tydzień i tylko jeden jest taki ciężki jak ten...
Mdli mnie strasznie od jakiegoś czasu, ale nie wymituje. Wspólczuje ciciekawe kiedy mnie to dopadnie, bo mysle ze to kwestia czasu heh Pewnie gdzies za tydzien, bo ty masz ciąze starszą o jakies 4 dni
Ojej, to też masz tak różnie jak ja.. Ja dzisiaj idę na 15 do 21 Nie chce mi się... Dobrze że nie wymiotujesz, ja też się dzisiaj jakoś trzymam, chociaż mdłości mam straszne i co chwila biegam do łazienki

Cytat:
Ja na zapach szynki bym zwymiotowała do południa jem tylko suche bułki, dopiero potem staram się coś więcej, typu ryż czy jabłko. Masakra, nawet po herbacie mnie mdli

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Ja niby tez nie wierze... Porod gdzies we wrzesniu, a ja najchetniej wykupilabym cale sklepy
My poki co dla maluszka nic nie mamy (ale to juz chyba dlugo nie potrwa )
Hej Ja na pewno zacznę coś wiosną kupować. Najchętniej kupiłabym coś już teraz, ale niestety nie mam na to zupełnie czasu.. A gazetki typu MjakMama to już od wakacji czytam.

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Czytaj i myśl - " a moje dziecko na pewno będzie zdrowe"
Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko w brzuszku
Dokładnie

Byłam dziś na becie! Wyniki poznam ok 22.00.. Ale się boję, jeszcze na becie nie byłam.
A jutro... trzymajcie kciuki pliiz bo sądny dzień.... Egzamin na prawko!!
Ale jestem zestresowana
Stary 2010-01-11, 13:53   #406
olbka
Zadomowienie

no, dziewczyny, dzisiaj po praz pierwszy było mi niedobrze, ale to nie tak, żebym zwymiotowała albo nie mogła nic zjeść
A co do ciuszków - ja mam na razie tylko 1 bluzeczkę, i to na starsze trochę dziecko, ale nie mogłam się powstrzymać

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 13:56   #407
evullka
Rozeznanie

Witam Mamusie

Ja chyba za wczesnie sie pochwalilam, ze sie swietnie czuje i, ze nie mam mdlosci.. Wczoraj musialam wyjsc ze sklepu, bo tak mi sie niedobrze zrobilo, a w nocy nie moglam spac... Wstalam do toalety i jak wrocilam do lozka to tak mnie mdlilo, ze nie moglam z powrotem zasnac..

Mamusie z jaka waga startujecie? Ja 54kg Tak mam wpisane w karcie.. Ciekawe jaka bedzie we wrzesniu Bo w pierwszym trymestrze to nie sadze, zebym cos przytyla..
evullka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 14:06   #408
Pomidora
Zakorzenienie

Szokoladko, masz rację, najważniejsze jest pozytywne myślenie

Lenko, pomyśl w ten sposób - jutro już będziesz po egzaminie i co by się nie działo to stres już cię przestanie zżerać. Będziesz mogła zająć się tylko maleństwem. Dasz jutro radę, jestem pewna, ze będziesz dobry kierowcą.

Olbka, to gratuluję pierwszych mdłości Oby nie przeszły w stan pernamentny

Ja dziś lekkie mdłości miałam po śniadaniu, ale poza tym jak zwykle cisza. Ale to może za wcześnie
Własnie zrobiła kurczaka w bananach z risotto - normalnie pachnie mi w całym mieszkaniu, a żołądek do kręgosłupa się przykleja Niech mężu już wraca, bom głodna

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Evullko, ja startuję z wagą 62kg przy wzroście 174cm. Pewnie przytyję jak beczka, bo doszło rzucenie palenia i ciągle głodna jestem

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 14:14   #409
1985ewa
Rozeznanie

ja startuje z waga 62 kilo przy wzroscie 176 cm i rowniez rzucilam palenie udalo mi sie jakies 2 tygodnie przed zajsciem w ciaze dziewczyny macie moze tak ze macie ochote na okreslone potrawy mowi sie ze jak ma sie ochote na slodkie to bedzie dziewczynka a jak na kwasne to chlopak ja to wogole nie moge patrzec na slodycze nie wiem dlaczego bo zawsze je uwielbialam pozdrawiam was wszystkie i zmykam do pracy(od 14.10 do 22.10) buziaki
1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 15:38   #410
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evullka Pokaż wiadomość
Mamusie z jaka waga startujecie? Ja 54kg Tak mam wpisane w karcie.. Ciekawe jaka bedzie we wrzesniu Bo w pierwszym trymestrze to nie sadze, zebym cos przytyla..
Ja zaczynam z 56kg przy wzroscie okolo 162cm.

Przewidywana data porodu to 15 wrzesien
na imie mam Paula, wiek - wychodzi na to, ze jestem najmlodsza - 19 lat. Mieszkam z TZ juz dluzszy czas, wiec pomimo mojego wieku - to nie jest nieodpowiedzialna wpadka
Stary 2010-01-11, 15:56   #411
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Byłam dziś na becie! Wyniki poznam ok 22.00.. Ale się boję, jeszcze na becie nie byłam.
Ale jestem zestresowana
No to czekamy na wyniki do 22.00 i oczywiście trzymamy kciukasy za jutrzejsze Prawko
ja koło 22.00 pewnie też napisze wrażenia z wizyty u gin;-)
Stary 2010-01-11, 16:08   #412
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pomidora;1638689

1części "Zmierzchu" nie oglądałam, ale teraz może dorwę się do książki jak mam czas :ehem: Ja wczoraj zlicytowałam kask żołnierski pomalowany na złoto i obklejony serduszkami i hełm wikingów ;) :D Na moje kółko teatralne będzie w sam raz :D
Wróżko, owocnej walki z mdłościami :cmok:

Dziewczyny, co do kupowania rzeczy dla dziecka, to ja tam nie wierzę w przesądy. Moja mama dla pierwszego nic nie kupowała, a poroniła, a dla mnie kupowała i jakoś jestem :D Moja koleżanka jak zaszła w ciążę to miała już dwa worki ciuszków - zbierała w lumpikach jak się coś ładnego trafiło :ehem: I ma pięknego dzieciaczka sierpniowego. A ja mam w piwnicy karton ciuszków po dziecku mojej kuzynki. Jeszcze do iego nie zajrzałam, ale myślę, ze pewnie niedługo to zrobię :D
Wy piszecie, ze tak o ciąży czytacie, a ja muszę się przyznać, że prawie nic nie czytam, bo ciągle to do mnie nie dociera. Może przez małą ilość objawów i dobre samopoczucie? Dziś chyba nadrobię trochę i poczytam o tym, jak rozwija się mój okruszek (coś mi się zdaje, ze na złośc mamie będzie chłopce, jak nie ma objawów ;)).[COLOR=Silver

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

[/COLOR]
Mamusie wrześniowe - jest nas już 22

Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010
NIKaP-n (Monika,30l.)............ ...................tp. ?
Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010
Evullka (Ewa, 25l.).................... ................tp. 1.09.2010
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)...............tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... ...............tp. 1.09.2010
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... ........tp. 2.09.2010
Anilkadro (Alina,28l.)............. ..................tp. 3.09.2010
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ............tp. 4.09.2010
Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010
Aga2111(Agnieszka,25l.).. ......................... tp.6.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.).................... ......tp. 6.09.2010
Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010
Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010
Ninaad (Nina, 30l.).................... ..............tp. 8.09.2010
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............. .......tp. 9.09.2010
1985ewa (Ewa, 24l.).................... .............tp. 10.09.2010
Mszu (Marta, 27l.).................... ...............tp. 10.09.2010
Olbka (Emila, 28l.).................... ..............tp. 10.09.2010
NoWaJa (Bernadeta, 28l.).................... ..tp. 14.09.2010
xxSHINeexx (?,?).................... .................tp. ?
Kasiulek dopisz mi proszę 23 sierpnia

Wkleję wieczorkiem foty obrazów, chwilowo nie mam sił zczłapać się na dół
Zmierzch to dla mnie magia, kocham Wampiry i nareszcie jest coś ponad Blade'a Ja najpierw obejrzałam Iszą część, później dostałam od Pabla na Gwiazdkę 4pak książek i po przeczytaniu pierwszej- ponownie obejrzałam film. Matko, teraz mnie powalił

Dziś w nocy- o 4.45 skończyłam czwartą część i wybieram się wieczorem- jeśli Junior nie będzie miał innym planów- na 2cz. do kina.

Co do ciuszków, ja zakupiłam na allegro zestaw ciążówek, jeansy, rybaczki, spódniczkę i pas ciążowy za 119zł, przesyłka free.
Obiecałam sobie, że co miesiąc będę kupować coś za ok. 100zł.
Nie wierzę w przesądy, co ma być, to będzie. Wierzę w Miłość na całe życie i ponad śmierć
Mam w piwnicy u mamy całą walizę ciuszków po mojej siostrze, mają kilkanaście lat, ale wszystkie były chwilę używane i dobre gatunkowo (Babcia z Niemiec przywoziła) i muszę je poprzeglądać. Fasolek dostał od swojej Babci na Gwiazdkę piękne skarpetunie z niebieskimi gwiazdeczkami, ech se podudlałyśmy...

Moja mamcia ma przeczucie, że będzie Paweł junior. Tak, jak w przypadku mojej siostry- od razu czuła, że będzie dziewczynka, tak u nas widzi chłopaczka.

a teraz spróbuję zrobić mężowi obiad, o ile dam radę
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 17:05   #413
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Ja na zapach szynki bym zwymiotowała do południa jem tylko suche bułki, dopiero potem staram się coś więcej, typu ryż czy jabłko. Masakra, nawet po herbacie mnie mdli
Współczuję
Cytat:
Napisane przez Lenka
Ale jestem zestresowana
ee bety nie ma się co bać, gorzej z prawkiem
Ja zdawałam 3 razy
Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
no, dziewczyny, dzisiaj po praz pierwszy było mi niedobrze, ale to nie tak, żebym zwymiotowała albo nie mogła nic zjeść
Gratuluje
Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Zmierzch to dla mnie magia,
Uwielbiam całą sagę
Przeczytałam wszystkie części w jakieś dwa tygodnie wakacji. Rozkładałam leżak u rodziców w ogrodzie, słońce pięknie świeciło ja zatapiałam się w tym fantastycznym świecie i jadłam kasztanki

Boże jakie Wy chudzinki jesteście wszystkie ja startuję z 64 kg przy wzroście 167

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 17:23   #414
NoWaJa85
Raczkowanie

GG do NoWaJa85

Witam
Ja na start 50 kilo i 162 wzrostu.
Udało mi się w trybie natychmiastowym wcisnąć na jutro do lekarza
Mam malutką prośbę o poprawkę na liście z 28 lat na 24
(co prawda skończone ale zawsze).

Mam nadzieje ,że przybrane kilogramy wszystkie szybko zgubimy
Stary 2010-01-11, 17:43   #415
_Mariolcia_
Przyczajenie

Cytat:
Boże jakie Wy chudzinki jesteście wszystkie ja startuję z 64 kg przy wzroście 167
Ja też nie chudzinka, bo z taką samą wagą startowałam jak Ty tylko 2 cm niższa jestem, powinnam była trochę zrzucić przed ciążą, ale jakoś nie wyszło
Teraz za to się boję, że chudnę, bo już mi 1,5 kg w dół, ale to przez te mdłości. Dziś zauważyłam, że o wiele bardziej mi doskwierały w weekend jak nic nie robiłam, niż jak jestem w pracy. Tu się zawsze czymś zajmę i nawet dziś głodek poczułam raz - normalnie cud
_Mariolcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 18:46   #416
olbka
Zadomowienie

ja startowałam przy 180 cm wzrostu i 62 kg. Już jest 63 jutro kolejne ważenie

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 19:26   #417
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Zapisalam sie prywatnie do lekarza wizyte mam jutro.
Przed chwila sie obudzilam, TZ wlasnie robi zakupki dla mnie.
Juz sie nie moge doczekac wizyty
Stary 2010-01-11, 19:46   #418
aga2111
Raczkowanie

Dziewczyny niestety nie będę na razie mamusią... Stało się to w sobotę, dziś byłam na usg

Mam nadzieję, że w tym wątku nikogo więcej to nie spotka i mam nadzieję, że za jakiś czas uda mi się zajść w ciąże jak trafię w końcu na odpowiedniego faceta, z tamtym już się rozstałam...

aga2111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 20:29   #419
_Mariolcia_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aga2111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny niestety nie będę na razie mamusią... Stało się to w sobotę, dziś byłam na usg

Mam nadzieję, że w tym wątku nikogo więcej to nie spotka i mam nadzieję, że za jakiś czas uda mi się zajść w ciąże jak trafię w końcu na odpowiedniego faceta, z tamtym już się rozstałam...
przykro i smutno Aga
_Mariolcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 20:32   #420
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny
jak wosp wypadl?

Cytat:
Ale jestem zestresowana
trzymam kciuki...

Cytat:
Napisane przez evullka Pokaż wiadomość
ja startowalam z 55 przy 172 cm.. teraz mam 53 podobn to normalne.. ale w pracy mi powiedzieli ze na buzi przytylam

Cytat:
Napisane przez aga2111 Pokaż wiadomość

smutno mi...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości