Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-11, 09:10   #2821
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Czesc dziewczyny ja dzis jak nigdy juz od 7nie spie:/

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
(...)
hexa84 ja ostatnio tez mam takie chwilowe napady glodu, ze koniecznie musze cos przekasic Skoro dzidzia prosi, to trzeba jej dawac
jak tak dalej pojdzie to bede sie toczyc brzuszka nie bedzie widac tylko moja nadwagenajsmieszniejs szze jest to ze czuje gigantyczny glod robie sobie cos do jedzenia,zjem polowe i mowie do M zeby dokonczyl.dzidzia prosi ojoj jesli ma tendencje do jedzenia po tatusiu to ja urodze malego ludka z wielkim brzuchem

dopadl mnie wczoraj katar a dzis gardlo zaczyna bolec chyba bede musiaal sie zmusic do mleka z miodem bleeeeeeeee. bo czosnku nie tkne w zadnej postaci nawet sosu blleeeeee.

anoxa tez bardzo podobaja mi sie te wozki nie tylko opinie o nich ale tez wyglad.
ja musze miec wozek z duzymi kolami bo u nas chodniki sa jakie sa a poza tym mamy dzialke na wsi nad jeziorkiem i tam sa same drozki piaskowe wiec takie pompowane terenowe kola bardzo sie przydadza i aniaa22 w moim przypadku male kola odpadaja a firmy nieznam:/ co do fotelika cena duza ale widac ze to bardzo dobry fotelik bezpieczny przede wszystkim no i porządnie wykoanny.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

AAAA u mnie cera juz sie poprawia od jakis 2tygodni jest duzo lepiej, no ale na hormony szalejace nic nie poradze:/ a mdlosci tez juz moge powiedziec ze odpuscilyteraz jesli juz mnie w ciagu dnia mdli to tylko z glodu

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 09:39   #2822
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
dziewczyny chcialam was o cos spytac jak wasz apetyt? ja nadal nie moge jesc miesa wogole moja dieta wyglada dosc ubogo tzn jem mandarynki banany chleb z serem zoltym i sporadycznie cos innego tak jak wczoraj zupa jarzynowa albo dzisiaj budyn wogole bardziej mam ochote na cos slodkiego ale mieso wedliny kielbasa ble.... myslalam ze z czasem to przejdzie...

a jak to jest u was?
ja mam wstręt do mięsa, ale nie każdego, np na kurczaka w żadnej postaci nie mogę nawet patrzeć, to samo z parówkami i kiełbasami, za to np schaboszczaka zjadłam wczoraj na obiad ze smakiem No i odrzuca mnie od nabiału a zwłaszcza od serka wiejskiego którego tak uwielbiałam

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Ja mam non stop ochotę na niezdrowe jedzenie ale się powstrzymuję. Dzisiaj przy niedzieli sobie pozwoliłam na coca-colę (o której marzyłam już od tygodnia) i chipsy. A najbardziej mam smak na tortillę z McDonald's ale samej tak głupio iść.

Nie pisałam jakiś czas bo miałam lekki dołek a nie chciałam non stop pisać o swoich problemach.
Ja ostatnio byłam w mc donalds po pracy bo miałam przeokrutną ochotę na cheeseburgera, a w kolejce stały 2 ciężarne jeszcze tylko z bardziej widocznymi brzuszkami
Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny. Nawet jak bym bardzo chciala, nie nadrobie tego co pisalyscie
Ja jutro pierwszy dzien do pracy, dzisiaj dzien w szkole, a niedawno bylismy jeszcze z Łucją na saneczkach piękna zima
Ja tak samo prowadzę bardzo aktywny tryb życia, do pracy normalnie chodzę pon-pt 9-17, w weekendy mam szkołę, w dodatku w tym roku piszę i bronię licencjat a w każdej wolnej chwili staram się spacerować, albo coś robić w domku co by zabardzo nie utyć w ciąży
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 09:39   #2823
eleonoremio
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny po weekendzie ale dużo pisałyście czytałam ale już nie pamiętam za bardzo tematów bo duzo ich było. I jak juz chciałam siąsc troche przy kompie to mój M zaczął grac z sąsiadem w Medal of Honor
A i weekend miałam zajęty a to z Bastkiem trzeba się pobawić, posprzątac, ugotować i na sanki oczywiście wyjść takiej zimy już dawno nie było, jest pięknie, jak ja kocham takie uroki zimy było idealnie padał lekko śnieg , nie wiało , -3

Z jedzeniem to powiem wam że ja już długo mam nadmierny apetyt aż się boję 15stego ważenia na wizycie
W piątek o 20 zamawiał dla mnie mój M pizze margaritte małą bo tak za mną chodziło coś cały dzień że normialnie tak ssało mnie w brzuchu. Zjadłam całą a później mi było nie dobrze ale zaspokoiłam moją zachciankę na coś masakra w tamtej ciąży tak nie miałam, a i na słodkie też mam większy apetyt bo normalnie to wystarczyła mi np kostka czekolady i już mnie mdliło.

Dziewczyny mam też pytanie czy boli was nie raz podbrzusze albo bolało w 12 tyg? Bo mnie nie raz jak się nasprzątam itp. wieczorem boli, dzisiaj nie spałam całą noc bo sobie ubzdurałam że coś nie tak jest. W tamtej ciąży w 7 miesiącu tak mnie bolał i mi się rozwarcie robiło ale myślę że to nie to , tylko może że rośnie macica.
W sumie nie wiem albo zmęczenie, bo jak zacznę coś robić to najpierw mi się nie chce ale jak się wciągnę to wszystko po kolei lecę jak naspidowana Marcin się ze mnie nie raz śmieję.

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Anoxa dzięki. Twoje słowa dodają mi sił.

Dzięki Waszym pogawędkom o wózkach i łóżeczkach sama zaczęłam je oglądać. Wcześniej czułam jakby mnie to wogóle nie dotyczyło. A dotyczy. Tym bardziej, że muszę te wydatki porządnie rozplanować. Nie wiem jeszcze jak będzie wyglądała moja sytuacja finansowa, bo jestem na stażu z Urzędu Pracy i staż kończy mi się 23 lutego. Raczej nie przedłużą mi umowy na następne 3 miesiące wiedząc, że jestem w ciąży. A z tego co wiem po trzecim miesiącu ciąży muszę ich poinformować o tym fakcie. Nie wiem też czy uda mi się iść na L4 tak żeby umowa przedłużyła się do dnia porodu tak jak normalna umowa o pracę.
Jak się nie uda to będę zdana na łaskę rodziców i ewentualny zasiłek dla bezrobotnych, który mi przysługuje.
Kurcze a ja mam staz do 31 maja aż , i nie wiem jak to będzie, bo jezeli niedaj Boże cos nie będę mogła iść do pracy to lipa mnie wykreslą z bezrobotnych bo na zwolnieniu mozna byc tylko miesiąc.I lipa .
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 09:45   #2824
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny ja dzis jak nigdy juz od 7nie spie:/

jak tak dalej pojdzie to bede sie toczyc brzuszka nie bedzie widac tylko moja nadwagenajsmieszniejs szze jest to ze czuje gigantyczny glod robie sobie cos do jedzenia,zjem polowe i mowie do M zeby dokonczyl.dzidzia prosi ojoj jesli ma tendencje do jedzenia po tatusiu to ja urodze malego ludka z wielkim brzuchem

dopadl mnie wczoraj katar a dzis gardlo zaczyna bolec chyba bede musiaal sie zmusic do mleka z miodem bleeeeeeeee. bo czosnku nie tkne w zadnej postaci nawet sosu blleeeeee.

anoxa tez bardzo podobaja mi sie te wozki nie tylko opinie o nich ale tez wyglad.
ja musze miec wozek z duzymi kolami bo u nas chodniki sa jakie sa a poza tym mamy dzialke na wsi nad jeziorkiem i tam sa same drozki piaskowe wiec takie pompowane terenowe kola bardzo sie przydadza i aniaa22 w moim przypadku male kola odpadaja a firmy nieznam:/ co do fotelika cena duza ale widac ze to bardzo dobry fotelik bezpieczny przede wszystkim no i porządnie wykoanny.

ja mam sprawdzony ten wozek i napewno bede taki miala powiem ci ze moja siostra nawet teraz czasem z niego korzysta (kupila juz osobno spacerowke) a mala ma prawie dwa lata i bez problemu sie w nim miesci
tez sie martwie ze moja dzidzia pojdzie po tatusiu ten sie ostatnio cieszyl ze jak sie urodzi to bedzie wazyla ze 4kg moja mama mu tlumaczyla ze to wcale nic fajnego bo kobiecie ciezko takie duze dziecko wypchac z siebie
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:02   #2825
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
(...)Dziewczyny mam też pytanie czy boli was nie raz podbrzusze albo bolało w 12 tyg? Bo mnie nie raz jak się nasprzątam itp. wieczorem boli, dzisiaj nie spałam całą noc bo sobie ubzdurałam że coś nie tak jest. W tamtej ciąży w 7 miesiącu tak mnie bolał i mi się rozwarcie robiło ale myślę że to nie to , tylko może że rośnie macica.
W sumie nie wiem albo zmęczenie, bo jak zacznę coś robić to najpierw mi się nie chce ale jak się wciągnę to wszystko po kolei lecę jak naspidowana Marcin się ze mnie nie raz śmieję.

Kurcze a ja mam staz do 31 maja aż , i nie wiem jak to będzie, bo jezeli niedaj Boże cos nie będę mogła iść do pracy to lipa mnie wykreslą z bezrobotnych bo na zwolnieniu mozna byc tylko miesiąc.I lipa .
mnie tez boalal brzuch mniej wiecej w tym czasie. musisz wiecej odpoczywac wolniej wszystko robić, nie przemeczac sie.a prezede wszytskim odpoczywaj i odpoczywaj jesczez raz
jesli chodzi o ciaze w trakcie ciazy to jak ja odbywalam swoj to tez byla laska w ciazy zle sie czula poszla na l4 i urzad pracy nie robil z tego tytulu problemu,ale to pewnie tez kwestia podejscia urzedu najlepiej zazdwonic i zapytac.wiesz choroba to choroba ale ciaza to zupelnie co innego

anoxa czy wozki tej firmy maja cos do czego mozesz sie doczepic jakas mala wada????czy sa rzeczywiscie super?

Stary 2010-01-11, 10:18   #2826
bajka1807
Zakorzenienie

dzien dobry

mialam napisac nazwy tych tabletek ziolowych, no wiec doktorek przepisal mi boldaloin ale mowil jeszcze o tabletkach z rzewienia.

tak piszecie o tych kookwiach a ja w tym tygodniu mam 3 zaliczenia, a w przyszlym to nawet wole nie myslec. a co dopiero o pisaniu licencjatu mam takiego lenia ze t sie w glowie nie miesci, a najgorszy jest brak koncentracji :/
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:25   #2827
aniaa22
Zakorzenienie

recaro to firma ktora produkuje fotele samochodowe rowniez do samochodow sportowych startujacych w wyscigach
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:37   #2828
anoxa
Zakorzenienie

eleonoremio z tym brzuszkiem to normalne ale nie powinnas sie przemeczac bo skoro boli cie wieczorem lub po wykonaniu jakiejs czynnosci w domu to znaczy ze sie przepracowujesz staraj sie robic to chociaz wolniej
odnosnie stazu to jest tak ze jesli masz zwolnienie na dluzszy okres to osoba u ktorej odbywasz staz moze w urzedzie pracy zlozyc pismo ze prosi o wycofanie ci stazu ze wzgledu na to ze nie mozesz kontynuowac programu stazu ale jesli ta osoba jest wporzadku to powinno byc wszystko dobrze

Cytat:
mnie tez boalal brzuch mniej wiecej w tym czasie. musisz wiecej odpoczywac wolniej wszystko robić, nie przemeczac sie.a prezede wszytskim odpoczywaj i odpoczywaj jesczez raz
jesli chodzi o ciaze w trakcie ciazy to jak ja odbywalam swoj to tez byla laska w ciazy zle sie czula poszla na l4 i urzad pracy nie robil z tego tytulu problemu,ale to pewnie tez kwestia podejscia urzedu najlepiej zazdwonic i zapytac.wiesz choroba to choroba ale ciaza to zupelnie co innego

anoxa czy wozki tej firmy maja cos do czego mozesz sie doczepic jakas mala wada????czy sa rzeczywiscie super?
powiem ci ze nie slyszalam nic zlego o nich i naprawde mi sie one podobaja sa funkcjonalne spacerowka sie fajnie rozklada ze dziecko moze wygodnie spac w czasie spaceru moja siostra nie miala zadnego problemu z nim a jeszcze ostatnio widzialam w takim kolorze jak mi sie podoba pistacjowy...

ale mialam nie mila przygode szlam z psem na dwor i oczywiscie nic nie jest odsniezone zeby zejsc z chodnika kolo mojego bloku trzeba zejsc po schodach ktorych prawie nie bylo widac byly tak zasniezone a ze moj pies mnie w tym czasie pociagnal to upadlam dobrze ze na pupe ale jakos podsunelam dlon z paznokciem ze pekl mi w pol az mi krew z niego poleciala... ale najwazniejsze ze upadlam na pupe
Stary 2010-01-11, 11:02   #2829
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cześć dziewczynki!! Ale sie fajnie wyspałam. W weekend nie mogłam bo miałam studia podyplomowe. Kurcze kończą mi sie w lipcu więc nie wiem jak to zrobię. Chyba juz zaczne pisać prace bo potem to nie wyobrażam sobie znaleźć na to czas. Ale najważniejsze, że temat sobie wybrałam.
Byłam w piątek w galerii w Bielsku i wstąpiłam do C&A, bo tam jest dział dla kobiet w ciąży. Ale się wkurzyłam!! Nie dość, że jednen wieszak tylko był, to były to chyba jedyne nie przecenione rzeczy. Tylko spodnie z 159 złotych i 2 brzydkie, brązowe bluzki. W H&M wiązowe ciuszki też nie były przecenione. I nikt mi nie powie, że nie żerują na nas biednych kobietkach!!!!
Stary 2010-01-11, 11:09   #2830
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!! Ale sie fajnie wyspałam. W weekend nie mogłam bo miałam studia podyplomowe. Kurcze kończą mi sie w lipcu więc nie wiem jak to zrobię. Chyba juz zaczne pisać prace bo potem to nie wyobrażam sobie znaleźć na to czas. Ale najważniejsze, że temat sobie wybrałam.
Byłam w piątek w galerii w Bielsku i wstąpiłam do C&A, bo tam jest dział dla kobiet w ciąży. Ale się wkurzyłam!! Nie dość, że jednen wieszak tylko był, to były to chyba jedyne nie przecenione rzeczy. Tylko spodnie z 159 złotych i 2 brzydkie, brązowe bluzki. W H&M wiązowe ciuszki też nie były przecenione. I nikt mi nie powie, że nie żerują na nas biednych kobietkach!!!!
w h&m i tak nie jest drogo w porównianiu z takimi typowymi sklepami tylko dla kobiet w ciąży, bo 120 zł za dobrego gatunku dzinsy ciązowe to uważam że drogo nie jest

A tak apropos jak jesteśmy już na temacie ciuszków ciązowych to od kiedy zaczął Wam rosnąć brzuszek? I czy w ogóle zaczął? Bo ja jestem przy końcu 10 tyg (w środę zacznie się 11) a ja nie mieszczę się już w żadne moje spodnie Najlepsze jest to że prowadzę raczej aktywny tryb życia i wcale nie jem więcej niż zazwyczaj jadłam
Stary 2010-01-11, 11:25   #2831
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
(...)

ale mialam nie mila przygode szlam z psem na dwor i oczywiscie nic nie jest odsniezone zeby zejsc z chodnika kolo mojego bloku trzeba zejsc po schodach ktorych prawie nie bylo widac byly tak zasniezone a ze moj pies mnie w tym czasie pociagnal to upadlam dobrze ze na pupe ale jakos podsunelam dlon z paznokciem ze pekl mi w pol az mi krew z niego poleciala... ale najwazniejsze ze upadlam na pupe

ojojoj uwazaj na siebie.ja dzis chcialam byc dobra pania dla swojego potwora i nie zakladalam jej kolczatki tylko zapielam smycz o obroze no i tak jak u ciebie slizg bo pod warstwa sniegu lodowisko i nic odsniezonego ale ja za to wyladawalam z tele markiem na kolano i na szczescie zdazylam oprzec sie nie rece.moja fiona jak zawsze jak cos zbroi chce pomoc i zaczela biegac wokol i mnie lizac wiec jeszcze trudniej bylo mi sie podniesc:/

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

pszczolko87 ja pare stron wczesniej wkleilam swoje fotke jak wygladam a brzuszek zaczal sie zarysowywac tak w13-14tygodniu ale tak dleikatnie.to jest kwestia indywidualna kazdego oragnizmu jedne dziewczyny jeszcze w 5miesiacu sa ze tak to ujmme plaskie a niektore w 12tygodniu juz maja zaokraglony brzuszek

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

chcialam napisac oprzec sie na rece

Stary 2010-01-11, 11:27   #2832
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
ojojoj uwazaj na siebie.ja dzis chcialam byc dobra pania dla swojego potwora i nie zakladalam jej kolczatki tylko zapielam smycz o obroze no i tak jak u ciebie slizg bo pod warstwa sniegu lodowisko i nic odsniezonego ale ja za to wyladawalam z tele markiem na kolano i na szczescie zdazylam oprzec sie nie rece.moja fiona jak zawsze jak cos zbroi chce pomoc i zaczela biegac wokol i mnie lizac wiec jeszcze trudniej bylo mi sie podniesc:/

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

pszczolko87 ja pare stron wczesniej wkleilam swoje fotke jak wygladam a brzuszek zaczal sie zarysowywac tak w13-14tygodniu ale tak dleikatnie.to jest kwestia indywidualna kazdego oragnizmu jedne dziewczyny jeszcze w 5miesiacu sa ze tak to ujmme plaskie a niektore w 12tygodniu juz maja zaokraglony brzuszek
Kurcze ja w 10 tyg i już bebzun rośnie- masakra- to w 9 jak czołg będę wyglądać w takim razie hehe

A co do spacerów z psem to ja nie wychodzę tylko mąż bo ta nasza suka jest głupia jak but i ciągnie strasznie i w ogóle jej nie lubię-wiem, straszna jestem, ale nigdy jej nie lubiłam mój mąż miał już psa jak go poznałam i generalnie wzięłam go w pakiecie z tym głupim psem
Stary 2010-01-11, 11:32   #2833
bajka1807
Zakorzenienie

mi sie jutro zaczyna 11 tc a brzuchol juz mam, w sobote musialam kupic sobie spodnie ciazowe, bo w moich to juz nawet rozporek musialam miec odpiety no i kupilam wlasnie w h&m szczegolnie brzuszek wywala mi na wieczor. tez nie jem wiecej niz zazwyczaj, nieustanny apetyt przeszedl mi na jakis czas ale powoli wraca
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:32   #2834
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
No to kapusta
Nie potrafię inaczej zasnąć jak na brzuchu, choć ostatnio było mi mniej wygodnie. Jak zasypiam w innej pozycji to później się rzucam całą noc i łażę po ścianach dosłownie
no u mnie to samo ale wyczailam pozaycje ze skladam sobie na pol duza poduszke i na nia sie opieram tak ze leze bardziej niz normalnie na boku a brzusia nie gniotę
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ja tez w zyciu nie bylam tak pryszczata jak teraz dekolt, plecy i twarz takie ropne wypryski, a mowia "masz problemy z cera, zajdz w ciaze " no mnie to nie dotyczy.
mnie tez wciaz wysypuje czym okropnym,mam nadzieje ze na curusie bo z pierwzej ciazy bylam badna :P
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

Poza tym piersi urosły z dużego c na duże d
a mi zmalaly i stanik strasznie wyglada :/
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
kurcze ja tez mam zaparcia
ja tez mialam ale jak jem duzo jogurtow z ziarnem i pije mase wody niegazowanej to jest lepiej, duuuuzo lepiej

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Ja nie zauwazylam u siebie zmian nastrojow, natomiast zdecydowanie szybciej zbiera mi sie na placz, nawet jak ogladam cos w tv i mnie wzrusza
no u mnie tez masakra, meza chyba nerwowo wykoncze. Ogladalam komedie dla dzieci i plakalam jak glupia bo zebry nikt nie lubial. A do tego te chore sny :/
Cytat:
dziewczyny chcialam was o cos spytac jak wasz apetyt? ja nadal nie moge jesc miesa
ja to uwielbiam teraz tylko jogurty i pomarancze...malo kiedy zjem cos innego, a wciaz mnie podnosi nawet jak chce mezoi cos miesnego zrobic :/
Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Myślicie, że problemy z cerą to mogą być od tych wymiotów i nie długo przejdą? Czy to hormony i będziemy się tak do końca męczyć?
nie chce cie pocieszac ale mdlosci moga byc do konca ciazy nawet
Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
A tak apropos jak jesteśmy już na temacie ciuszków ciązowych to od kiedy zaczął Wam rosnąć brzuszek? I czy w ogóle zaczął? Bo ja jestem przy końcu 10 tyg (w środę zacznie się 11) a ja nie mieszczę się już w żadne moje spodnie Najlepsze jest to że prowadzę raczej aktywny tryb życia i wcale nie jem więcej niż zazwyczaj jadłam
ja mam kilo na minusie nadal a w spodnie nie wchodze od 8 tyg chyba....brzuchol mam nieziemski teraz :P
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:33   #2835
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
w h&m i tak nie jest drogo w porównianiu z takimi typowymi sklepami tylko dla kobiet w ciąży, bo 120 zł za dobrego gatunku dzinsy ciązowe to uważam że drogo nie jest

Może i nie drogo ale po 1 są to spodnie ciążowe, które nosić będę tylko w ciąży a po 2 przydało by sie więcej niż jedna para.
Ja jestem w 14 tc i chodzę w swoich normalnych spodniach. Narazie sie mieszczę chociaż brzuszek troszkę sie powiększył. Póki co schudłam 2 kg. Ale ja mam z czego zrzucać więc nie jest to problem Chociaz może zdarzyć się tak, że mnie nagle wywali. Ale mam takie jedne za duże spodnie. Nie lubię ich, ale ujdą.
Stary 2010-01-11, 11:43   #2836
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Może i nie drogo ale po 1 są to spodnie ciążowe, które nosić będę tylko w ciąży a po 2 przydało by sie więcej niż jedna para.
Ja jestem w 14 tc i chodzę w swoich normalnych spodniach. Narazie sie mieszczę chociaż brzuszek troszkę sie powiększył. Póki co schudłam 2 kg. Ale ja mam z czego zrzucać więc nie jest to problem Chociaz może zdarzyć się tak, że mnie nagle wywali. Ale mam takie jedne za duże spodnie. Nie lubię ich, ale ujdą.
no niestety tak jest, ale można pocieszyć się tym że ciuchy ciążowe są zazwyczaj 2 razy droższe niż normalne a te są w tej samej cenie czyli nie jest źle. Ja mam zamiar kupić sobie 2 pary spodni, ze 4 bluzki ciążowe i tyle. Nie ma co bóg wie jak się obkupywać Ja będę miała jeszcze jeden problem bo będę się bronić w 8 miesiącu więc będę musiała kupić sobie jakiś elegancki komplecik
Stary 2010-01-11, 11:49   #2837
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
eleonoremio z tym brzuszkiem to normalne ale nie powinnas sie przemeczac bo skoro boli cie wieczorem lub po wykonaniu jakiejs czynnosci w domu to znaczy ze sie przepracowujesz staraj sie robic to chociaz wolniej
odnosnie stazu to jest tak ze jesli masz zwolnienie na dluzszy okres to osoba u ktorej odbywasz staz moze w urzedzie pracy zlozyc pismo ze prosi o wycofanie ci stazu ze wzgledu na to ze nie mozesz kontynuowac programu stazu ale jesli ta osoba jest wporzadku to powinno byc wszystko dobrze

No własnie , ja mam staż w Urzędzie Miasta i robię swoje czyli przyjmuję wpłaty , wypisuje kwity itp, i oczywiście resztę czyli archiwizacja, adresowanie, wysyłanie listów itp. Pomagier w sensie. Więc na dłuższą metę na pewno będą kogoś potrzebowali bo zawsze jest stażysta akurat w tym dziale co jestem.
Na pewno nie będzie im się opłacało zatrudniać drugiego stażysty.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:

No to mam tak samo od początku mi zaczęła się talia powiększać a teraz w dwa dni brzuszek już mi widać gdzie tydzień temu jeszce3 za bardzo nie był okrągły nawet zdjęcie wstawiłam

A z tym brzuchem moim bolącym wieczorem dlatego się zdziwiłam bo w tamtej ciązy tak nie miałam, ale też nie miałam jescze takich obowiązków iny styl życia jeszcze , mieszkalismy u jego mamy to nic nie musiałam robic

Ja też mam psa boksera 2 letniego ,wariat jak nie wiem ciągnie cały czas, mąż wychodzi teraz już cały czas na spacery z nim bo ostatnio wyrzucił kolczatke i kupił normalną obroże bo mu go szkoda było i ja już nie utrzymam go na takim sniegu , tez zaliczyłam upadek pod klatka przez wariata.
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.

Edytowane przez eleonoremio
Czas edycji: 2010-01-11 o 12:02
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:51   #2838
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
no niestety tak jest, ale można pocieszyć się tym że ciuchy ciążowe są zazwyczaj 2 razy droższe niż normalne a te są w tej samej cenie czyli nie jest źle. Ja mam zamiar kupić sobie 2 pary spodni, ze 4 bluzki ciążowe i tyle. Nie ma co bóg wie jak się obkupywać Ja będę miała jeszcze jeden problem bo będę się bronić w 8 miesiącu więc będę musiała kupić sobie jakiś elegancki komplecik
Ja muszę sobie w ciuchach poszukać jakiś rzeczy, ale raczej na lato i wiosnę. NA zimę mam swetry. Poza tym mamy to szczęście, że w dzisiejszej modzie wiele bluzek czy sukienek świetnie nadają się do noszenia w ciąży.
Stary 2010-01-11, 12:01   #2839
papeteria
Zakorzenienie

Cześć kobiety

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
papeteria to sa jeansy rurki, dalam za nie 149 zl ale powiem ze jestem z nich bardzo zadowolona, nie wygladam jak baleron kupilam sobie jeszcze tam rajstopki ciazowe bo normalne to cisnely mnie w brzuchol.
Musze się w takim razie udać do H&M bo zostały mi jedyne spodnie w które się mieszczę i to biodrówki, ale zamek już też rozpinam i brzuch najbardziej widać też wieczorem, ale to chyba większość tak ma.

Narobiłyście mi smaka na tego Bobofruita też mój smak dzieciństwa

pszczółka ja rozpinam spodnie gdzieś od 10 tyg, na szczęście ubieram je tylko jak musze wyjść , ale wszystkie moje spodnie to dopasowane biodrówki . Większe spodnie które przeszkadzały mi w szafie dałam kumpeli gdzieś tydzien przed zrobieniem testu
A po domu chodzę w dresach

muminek chętnie oddam ci z dwa rozmiary bo czuję, że jeszcze się powiększą.A tak na poważnie to napewno ci jeszcze urosną

marta z bluzkami to faktycznie mniejszy problem ,ale spodnie masakra.
Ja mam dostać od kumpeli spodnie, ale zanim się"zwolnią"bo ona jeszcze w ciąży to będe potrzebować chociaż jedne.

Ja mam inny problem, mianowicie w kwietniu idę na ślub i potrzebuję elegancką kiecuszkę . Widziałam jeden sklep internetowy i tam była śliczna , ale raczej kupię w normalnym sklepie, bo nie wyobrażam sobie nie przymierzyć ciążowej kiecki za np. 150,-
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 12:16   #2840
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
a

marta z bluzkami to faktycznie mniejszy problem ,ale spodnie masakra.
Ja mam dostać od kumpeli spodnie, ale zanim się"zwolnią"bo ona jeszcze w ciąży to będe potrzebować chociaż jedne.

Ja mam inny problem, mianowicie w kwietniu idę na ślub i potrzebuję elegancką kiecuszkę . Widziałam jeden sklep internetowy i tam była śliczna , ale raczej kupię w normalnym sklepie, bo nie wyobrażam sobie nie przymierzyć ciążowej kiecki za np. 150,-
Ja też ide na slub o czym sobie nadawno przypomniałam. Widziałam w gazecie prześliczne sukienki ciążowe, ale wszystkie zaczynały sie od 150 złotych. Może coś na allegro sie uda naleźć. Też nie wiem jak ja w tym kwietniu będę wyglądać. Mam nadzieję, że nie będę się toczyć po parkiecie
Idę do sklepu kopic składniki na obiad. Zrobie dzis zapiekane udka z kurczaka z ryżem pomieszanym z marchewka, pietruszka i pora.
Stary 2010-01-11, 12:20   #2841
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
Kurcze ja w 10 tyg i już bebzun rośnie- masakra- to w 9 jak czołg będę wyglądać w takim razie hehe

A co do spacerów z psem to ja nie wychodzę tylko mąż bo ta nasza suka jest głupia jak but i ciągnie strasznie i w ogóle jej nie lubię-wiem, straszna jestem, ale nigdy jej nie lubiłam mój mąż miał już psa jak go poznałam i generalnie wzięłam go w pakiecie z tym głupim psem

u mnie tez bylo wiadc w 10tc ale to akurat byl efekt zaparcjak zaparcia minely nagle brzuch znikal:ha haha:moze tez byc tak ze teraz ci szybko zaczal rosnac i w pewnym momencie przestanie

co do sukienek i innych ubran ja raczej nie kupuje typowo ciazowych bluzki sweterki mam takie ze sie nadaja na ciaze sa przedluzane wiec nic nigdzie mi dolem nie wystaje.a tak to kupuje legginsy sa wygodne nie cisna w brzuch jak guzik od jeansow i pasuja i do kozaczkow z plaska podeszwa i do obcasow.no a po domku standart dresik

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Ja też ide na slub o czym sobie nadawno przypomniałam. Widziałam w gazecie prześliczne sukienki ciążowe, ale wszystkie zaczynały sie od 150 złotych. Może coś na allegro sie uda naleźć. Też nie wiem jak ja w tym kwietniu będę wyglądać. Mam nadzieję, że nie będę się toczyć po parkiecie
Idę do sklepu kopic składniki na obiad. Zrobie dzis zapiekane udka z kurczaka z ryżem pomieszanym z marchewka, pietruszka i pora.

teraz jest duzo sukienek karnawalowych ktore sa odcinane pod piersiami i sa z bardzo lekkiego materialu-duzo dziewczyn mowi ze sa takie fiufiu i sa w normalnych cenach a nie jak ciazowe o 120% drozsze:/moze bys juz cos ladnego znalazla na siebie

Stary 2010-01-11, 12:24   #2842
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
u mnie tez bylo wiadc w 10tc ale to akurat byl efekt zaparcjak zaparcia minely nagle brzuch znikal:ha haha:moze tez byc tak ze teraz ci szybko zaczal rosnac i w pewnym momencie przestanie

co do sukienek i innych ubran ja raczej nie kupuje typowo ciazowych bluzki sweterki mam takie ze sie nadaja na ciaze sa przedluzane wiec nic nigdzie mi dolem nie wystaje.a tak to kupuje legginsy sa wygodne nie cisna w brzuch jak guzik od jeansow i pasuja i do kozaczkow z plaska podeszwa i do obcasow.no a po domku standart dresik
ja chyba też zainwestuję w legginsy.. wtedy tak naprawdę spodni nie trzeba kupować, tylko jakaś tuniczka lub sweterek za pupę i heja

W ogóle jakie jaja!!!! Dziś piąta dziewczyna ode mnie z oddziału oznajmiła że jest w ciąży hehe.. Nasz dyrektor biedny się załamał, śmiejemy się że już nigdy więcej kobity nie zatrudni. No i wszystkie w tym samym czasie praktycznie zaciążone, od września tak co miesiąc któraś oznajmia że w ciąży jest, teraz zgadujemy która na luty się szykuje:P
Stary 2010-01-11, 12:47   #2843
niezawsze
Zakorzenienie

zaraz na tvn style bedzie o wyborze wozka dla dzidzi, zrelacjonuje po obejzeniu

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 13:02   #2844
jaszczka
Zadomowienie

Hejka!
Kurcze nie pamiętam już, która wkleiła ten wózek Recaro, ale się zakochałam!!! Boże jakie cudo!! Nawet kolor mi super pasuje!! Normalnie już innego nie będę chciała... Mój TŻ ma teraz ze mną przechlapane, bo jak się uprę to już koniec

Tak mówicie o tych ciuszkach ciążowych, że drogie, a ja właśnie czekam z zakupami aż będę w PL, bo tutaj najtańsze ciążowe jeansy (kiepskiej jakości) znalazlam za 50parę euro.... To dla mnie te 130-150zl to już będzie taniej....
Na szczęście dalej jeszcze mam ponad 3kg na minusie i żeby było śmiesznie - wchodzę w spodnie, w które nie wchodziłam przed ciążą tzn. jak usiądę to cisną trochę w brzuszysko, ale w tyłku i w nogach są luźniejsze niż kiedykolwiek... Ale u mnie to zawsze musi być odwrotnie niż w samolocie Nawet zauważyłam, że i brzuszysko nie takie duże jak Wam jakiś czas temu wklejałam, zamiast rosnąć - maleje

Ach no i muszę się pochwalić!! Moja szefowa wpadła na genialny pomysł żeby mi dać wolne, żebym sobie pojechała do domu na jakiś czas, bo to taki specjalny dla mnie okres i na pewno byłoby mi miło jakbym mogła trochę posiedzieć z rodziną (oczywiście, to że interes idzie gorzej niż kiepsko nie ma z tym nic wspólnego heheh, ale to już szczegół ) Tak więc 20 stycznia wybieram się do Polski na (uwaga!) 4 tygodnie!!!! Mój Małż jest załamany, bo będzie siedział sam (tzn tylko z bratem swoim), a ja się cieszę jak dziecko i już się nie mogę doczekać!!!!

Coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam... Ech ta skleroza.....
Stary 2010-01-11, 13:23   #2845
kociamborek
Raczkowanie

Czesc Dziewczyny!
Ale dzisiaj pospalam, wstalam dopiero o 11 tzn. w nocy sie przebudzilam i nie moglam zasnac dlugo ale nad ranem to nadrobilam

niezawsze
napisz pozniej co tam ciekawego mowili o wozkach bo ja nie mam tutaj tvn style

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

a zaparcia też mnie jakis czas temu meczyly i pomoglo mi bardzo picie wiekszej ilosci wody mineralnej
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 13:26   #2846
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

A ja nie moglam sie powstrzymac i zaczelam licytowac butki dla maluszka M sie troche ofuczyl ze za wczesnie ze moge zapeszyc,ale jak je obejrzal przeszlo mu. pokazalam je tez mojemu taci i stwierdzil ze skoro ja jeszcze nie powinnam kupowac to on kupi jeden a mama drugi i tak wyszlam na swoje oto one: http://www.allegro.pl/item876493819_...nike_play.html

Stary 2010-01-11, 13:26   #2847
anoxa
Zakorzenienie

ja wlasnie mialam swoja klientke na pazurki dobrze ze ona nigdy jakis kwiatkow ani mozajek nie chce tylko cos klasycznego

o tym brzuszku to ostatnio mowila mi moja ginka i mowila ze to indywidualne bardzo bo czasem na poczatku wysadzi a pozniej dosc dlugo nie rosnie a w innych przypadkach dlugo nic a nagle wielki bebenek wiec spokojnie zreszta brzuszek ciazowy to chyba duma kazdej kobietki

jaszczka
o tym wozku pisala aniaa22

kurcze dziewczyny a mi dzisiaj znowu leciala krew z nosa

no i dobrze ze dzisiaj wraca tz to on bedzie z psiakiem na dwor wychodzil
Stary 2010-01-11, 13:37   #2848
kociamborek
Raczkowanie

Cytat:

ja mam zaproszenie na slub w lipcu, wtedy bede juz w osmym miesiacu, chetnie bym sobie poszla, ale jestem ciekawa jak bede wtedy wygladac

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

hexa84 butki słodkie, fajne widać, że takie mieciutkie. No niby nie powinno sie kupowac za szybko rzeczy dla maluszka, ale jak tu sie powstrzymac?! Ja nie jestem przesadna i tez kupilam juz kilka rzeczy. A takie malusie butki, tylko że rozowe to mam juz z jakis rok, kiedys mąż kupił bo baardzo mu sie podobaly, choc dzidzia byla jeszcze w dalekich planach
Stary 2010-01-11, 13:40   #2849
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
ja mam zaproszenie na slub w lipcu, wtedy bede juz w osmym miesiacu, chetnie bym sobie poszla, ale jestem ciekawa jak bede wtedy wygladac

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

hexa84 butki słodkie, fajne widać, że takie mieciutkie. No niby nie powinno sie kupowac za szybko rzeczy dla maluszka, ale jak tu sie powstrzymac?! Ja nie jestem przesadna i tez kupilam juz kilka rzeczy. A takie malusie butki, tylko że rozowe to mam juz z jakis rok, kiedys mąż kupił bo baardzo mu sie podobaly, choc dzidzia byla jeszcze w dalekich planach
my mamy zaproszenie na wesele na 10lipca a ja mam termin na 8 wiec mimo ze mam ochote na nie isc to musimy odpuscic:/

tak tak moj M jest przesadny ja tez bylam do czasu az je zobaczylam zreszta teraz to moi rodzice je kupili wiec uznalam ze przesad sie nie liczy

Stary 2010-01-11, 13:46   #2850
kociamborek
Raczkowanie

no oczywiście skoro rodzice kupili to sie absolutnie nie liczy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości