|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach...
Cytat:
Bielizna jest naprawdę śliczna Szczerze mówiąc, to troszkę mnie przerażają te poszukiwania A na ślubie zamierzasz mieć biustonosz? Bo ja bym chętnie z niego zrezygnowała ![]() Po buty planowałam wybrać się wczoraj, ale pogoda niestety na to nie pozwoliła Sukienki fakt faktem jeszcze nie zamawiałam, ale buty chciałabym mieć już kupione, żeby się zabrać za ich rozchadzania po domu Za dużego wyboru w butach jednak nie ma, bo nie wiedzieć czemu, wszyscy uparli się na produkowanie tych z wielkimi czubami, a one są takie tandetne ![]() Jak tak dalej będzie u mnie padać, to już sama nie wiem, kiedy zamówię sukienkę, kupię buty i bieliznę
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety ja nie moge sobie pozwolić na pójście bez biustonosza bo czułabym się niekomfortowo. Buty musze kupić teraz. |
|
|
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już te przygotowania mnie zaczynają przerażać, bo przez tą pogodę nie wiem, czy mi się uda zrealizować wszystkie zaplanowane na styczeń zadania Jak ja Ci Fistaszku zazdroszczę, że macie już tyle zaplanowane i zakupione No i ustalimy menu już takie ostateczne. Pewnie obliczymy też ile wódki będzie trzeba kupić i jeszcze wybierzemy, jakie utwory ma nam zagrać zespół na ślubie Napewno odpada Ich Troje i utwór "Windą do nieba"
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście wożę w aucie szufelkę i zabrałam się za odkopywanie ![]() Już mam serdecznie dość tej pogody!!! ![]() Nam zespół przesłał na maila repertuar i powiedział, że jesli nam jakieś utwory nie odpowiadają, to mamy dać znać, wtedy oni tego nie będą grali ![]() Ich Troje nie cierpimy, więc na ślubie mają nam tego nie grać, a "Windą do nieba" nie wiem, dlaczego stało się weselnym szlagierem Czy ktoś kiedyś słuchał te słowa? Przecież tam dziewczyna rozpacza nad utraconą miłością i nad tym, że musiała wziąć ślub z kimś, kogo nie kocha. Paranoja zapuścić takie cosik na weselu
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli mowisz ze film sredni no trudno ale bylas i zobaczylas to jak on tak mogl Ci powiedziec, ze sie pospieszylas no nie ladnie ale dobrze, ze sie atmosferka oczyscila to najwazniejsze no ja od jutra tez rowerek i koniec ze slodyczami dzisiaj jeszcze byli goscie wiec sama rozumiesz nie moglam tak nic nie jesc a no i widzialam ze tam gadalyscie o staniczkach ja bede bez pod sukienka jakos mi sie nie widzi stanik pod nia to do jutra
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich w ten śnieżny i pracowity poranek. Ech czemu muszę chodzić do pracy
|
|
|
|
#818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sie pochwalić muszę, bo wybraliśmy wczoraj wiersz i tekst zarówno na zaproszenia, jak i zawiadomienia Miałam w planach wybrać wczoraj jeszcze menu, ale Piotrek był tak wymęczony po wybieraniu tych tekstów, że przełożyliśmy menu na jutro W tym tygodniu jedziemy też zamówić obrączki ![]() Jeszcze mnie wczoraj teściowa wkurzyła, bo wymyśliła, że brata Piotrka powinniśmy zaprosić osobno i jego laskę też osobno!!! Kurde, jak tak byśmy mieli robić, to tych zaproszeń byśmy mieli ze 100 Do tego oczywiście nic ze załatwionych dotychczas przez nas spraw jej się nie podoba Ależ ona mnie denerwuje, ale cóż, jakoś muszę ją znosić, a żeby Piotrkowi nie robić przykrości wiele razy się muszę w język ugryźć Prosił mnie wczoraj, żebym mu podesłała listę gości, rodzaj zaproszeń i tekst z wierszem, który wybraliśmy, bo chce pokazać mamie, ale stwierdziłam, że jeśli chce pokazać, to powinniśmy zrobić to razem, bo w końcu to jest nasz ślub i razem wszystko ustalamy Ech, ta teściowa to mnie kiedyś do grobu wpędzi A jak tam się udała imprezka? Ja wczoraj się też skusiłam za namową Piotrka na jedno małe ciasteczko marcepanowe, ale dzisiaj je spalę bo rowerek odkurzam ![]() Dostałaś tą książkę o odchudzaniu? Jak nie, to Ci podeślę ![]() Cytat:
U mnie też śnieżno, aż mnie tozaczyna wkurzać Nie wspomnę już o tym, że nie mogłam wyjechać z pargingu, bo się zakopałam Kurde, jeżdżą tymi pługali, ale odśnieżają tylko ulice, a cały śnieg leci na boki tworząc olbrzymie zaspy!!! A ja niestety pługiem nie jeżdżę i moje małe autko sobie poradzić z takimi zaspami nie może
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu osobno??? Ja też wczoraj wybrałam tekst i czekam na próbki jedne dostałam ale mi się nie podobały i zmieniłam koncepcję ale mój stwierdził, że na zaproszeniach się nie zna a rodzce w sumie nie wtrącają się jeśli chodzi o co kolwiek i jak tata był za 100 osobami tak teraz wyszło 140 i mówi może jeszcze koleżanke z liceum zaproś tak ją lubiliśmy i w sumie sama zapomniałam ją wpisać na liste i tak też się pojawiła a nie wtrącają się bo mamy taki myk, że sami sobie za całe wesele płacimy żeby nie było kłótni a rodzice to co uważają, że mieliby dać dają Nam do koperty .
|
|
|
|
|
#820 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo "a co by było gdyby ludzie się dowiedzieli, że my własnemu synowi za wódkę nawet nie zapłaciliśmy" A poza tym to sypie ciągle i już połowy choinek, które rosną pod moim oknem nie widać ;]
|
|
#821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie dlatego się teściowej nic nie podoba, bo zawsze staje przed faktem dokonanym i w ogóle nie zwracamy uwagi na to, co ona wymyśla. My na ślub też zbieramy sami kasę, mamy już kilka tysięcy odłożone, ale na wszystko to niestety nie wystarczy, więc mi dorzuci do ślubu mama, a Piotrek finansuje się sam, więc nie wiem, czego ta jego matka chce ![]() Moja mama ma podejście zupełnie inne, jak jej się o cosik zapytam, to podpowiada i radzi, a nie narzuca i karze!!! Na samym początku mi powiedziała, że to jest nasz ślub i ona się nam wpieprzać nie będzie Uwielbiam moją mamę ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
Moi teściowie też niby się chcieli dorzucać do ślubu, ale Piotrek stwierdził, że płaci za siebie sam, bo jakby dorzucili się jego rodzice, to wtedy jego matka by chciała rządzić całym ślubem. No i żeby oszczędzić stresów podziękował rodzicom i finansuje się sam ![]() Podziwiam, że sama robisz zaproszenia!!! Wyrobić się wyrobię, ale czasami tak mi się nie chce kleić, ze szok
|
|
#822 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Te Twoje aniołki z pewnością bardziej czasochłonne
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A laske miałabym w nosie co mnie obchodzi jakaś dziewczyna brata jak jej nie chce to niech ją zostawi nie Wasz problem. A finansujemy sami ponieważ mieszkamy razem mamy wspólne pieniądze, że jesteśmy w stanie na tą chwile odłożyć na wesele to odkładamy a nie przeimprezowujemy co było u Nas częste |
|
|
|
|
#824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego czasami, jak cosik wymyśli, to jest mi tak przykro, że mam ochotę ryczeć Cieszę się tylko z tego, że Piotrek zaczął się bardziej ze mną liczyć i teraz bardziej interesuje go moje zdanie niż matki. Onama oczywiście o to również pretensje, ale to mnie już nie interesuje. W końcu to ze mną ma spędzić życie, a nie z matką ![]() Moja teściowa zaproszeń jeszcze nie widziała, ale jestem na 100% pewna, że się jej nie będą podobać!!! Wczoraj mi tylko Piotrek powiedział, że była zdziwiona, że sami tych zaproszęń nie robimy!!! Ciekawe kiedy byśmy to mieli jeszcze robić!!! Sami robimy prezenty dla gości, sami winietki na stół, więc za zaproszenia nie ma już czasu ![]() Ja się tylko obawiam, ze teściowa będzie mi się we wszystko po ślubie wpieprzać Zresztą przypuszczam, że przed ślubem będzie między nami taka kłotnia, że szok!!! Bo już się jej zbiera i jeszcze trochę, a wybuchnę ![]() ![]() Mi w produkowaniu aniołków pomaga mama i jak na razie jakoś idzie Jeszcze dużo przed nami, ale dzisiaj chcę kupić lakier w spray'u i farby i zabiorę się za malowanie tych, które już mam ulepione ![]() Jak skończę, to się pochwalę ![]() Cytat:
Za to teściowa na charakter cholernie rządzący i nawet mojego Teżeta traktuje na zasadzie "przynieś, podaj, pozamiataj", a mnie to tak wkurza, że szok!!! Czasami nawet mam wrażenie, że mój Piotrek się jej boi!!! Samo to, że jak się zaręczyliśmy to wypytywała moją sąsiadkę, którą zna, jaka jest moja rodzina i jaka jest moja sytuacja zarówno rodzinna jak i materialna ![]() ![]() Wykrzyczałam to mojemu Piotrkowi, a on powiedział to jej i oczywiście wszystkiemu zaprzeczyła!!!! ![]() ![]() ![]() Stwierdziła, że wymyślam, a ona nic takiego nie mówiła ![]() ![]() Piotrek oczywiście uwierzył swojej mamie, bo ona nie kłamie!!! A ja niby co??? Wymyśliłam to??? ![]() ![]()
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba bym jak najmniej tam przebywała Ech ja zawsze jak mnie wkurza to mówie P. co o tym myślisz na to P. dałybyście już spokój i cisza jest .
|
|
|
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś starałam sie ją nawet polubić, a teraz już wiem, że nic z tego i tak nie będzie, więc otwarcie powiedzialam Piotrkowi, że jego mamy nie znoszę i koniec Bywam u teściów tylko kilka razy do roku, przeważnie na imieninach i w jedno święto, bo tak wypada i raz na 2-3 miesiące zaproszą mnie do siebie na sztywną kawę ![]() Po ślubie Piotrek chce jeździć do rodziców częściej, ale powiedziała,że nie mam zamiaru ich po ślubie odwiedzać częściej
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wygląda sztywna kawa??? ciekawi mnie to |
|
|
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
To taka kawa, na której się wyluzować nie można
Siedzi się sztywno przy stole i wysłuchuje, jak teściowa po kolei narzeka na męża, na Teżeta i na jego brata Odezwać się strach, bo od razu robi człowieka takim małym, że szkoda gadać.Atmosfera ogólnie do dupy
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniu to jak cos to pokaz ktore wybraliscie mysle, ze sukieneczke to najpozniej tak do konca stycznia najlepiej zamowic, zeby potem nie bylo za pozno nie rozumiem o co jej chodzi z tym zaproszeniem skoro sa para to logiczne, ze jedno zaproszenie wystarczy no ale coz z tego co opowiadasz to po niej wszystkiego mozna sie spodziewac dobrze, ze nie wyslalas bo lepiej zebys przy tym byla gdyby cos komentowala prawda ale nie warto sobie psuc tak nerwow i zdrowia olewaj to co mowi bo i naczej zeswirujesz a tego bysmy nie chcialyco do imprezy to bylo ok takie dobre jedzonko naszykowalismy ze nie moglam sobie odmowic tez poprosilam o ksiazke i musze sobie przejzec zobaczymy na czym polega
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz je wysyłam Ogolnie to już wysłalam rano zamówienie i czekam teraz na jakiś odzew ![]() Właśnie napisałam esesmanka do Piotrka, że wszystkie ustalone rzeczy przekażemy rodzicom razem. Ciekawe, co na to powie? Powiem Ci, że na początku się na maxa martwiłam tą moją teściową bo wiecznie narzekała, ale teraz wiem, że się jej nie dogodzi. Najlepiej by było, jakbyśmy robili tak, jak ona chce, wtedy by było wszystko super, a że decydujemy sami, to cóż... Ja z dietką ruszam od jutra Jak na raziemi się podoba, bo można wszystko jeść
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobi kilka projektów i będziemy w kontakcie czy takie czy inna czcionka wielkość aplikacji szok a ja myslałam, że chociaż to będzie łatwe do zrobienia i bez skomplikowanych decyzji.
|
|
|
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boję się, że teściowa będzie non stop wydzwaniać do Piotrka, żeby ją zawiózł do krawcowej, na zakupy itd. Nikt z nią już nie chce jeździć, tylko Piotrek tak cierpliwie ją znosi, więc kto wie, czy nie stwierdzi, że to jego obowiązek, w końcu jest jego matką i wolno jej wszystko!!! Wtedy to ja się wkurzę, bo nie pozwolę się spychać na drugi plan!!! ![]() Zobaczymy jak to będzie, ale wydaje mi się, że będzie się wpieprzać jeszcze bardziej!!! A jak już zaczniemy się przygotowywać do budowy domu, to wtedy się zacznie!!! ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Teraz o zaproszeniach, bo pisałam o nich o 9:00, że zaraz je wrzucę i tak się zagadałam i zapracowałam, że zapomniałam ![]() Więc wybraliśmy taki cytat: „Obiegniemy wszystkie sady i ogrody, I w kościoły ciemnych lasów cię powiodę. Wiatr nam mocno zwiąże ręce jednym włosem, A obrączki będą skryte w słojach sosen. Przysięgniemy - lecz nie obcym, ale sobie, Ty na czystą wodę w źródle, ja na ogień.” Poza tym chcemy do zaproszęń wrzucić karteczkę z takim oto napisem: Gościom nisko się kłaniamy, na wesele zapraszamy, będą tańce, pląsy, bale i jedzenia stosy całe, więc się Nasi Mili stawcie, o prezenty się nie martwcie, by nie stawiać ich na stercie, niechaj zmieszczą się w kopercie By prastarym obyczajom od ojców naszych przyjętym zadość uczynić .............. i .............. za wielki honor poczytują sobie wiadomym uczynić Mości Dobrodziejom, iż zdecydowali się rodzinę założyć. W obliczu duchownej władzy związek ten pobłogosławiony zostanie dnia 5 czerwca 2010 roku, gdy kuranty godzinę 16:00 wygrają w Kościele p.w. NMP Wniebowziętej w Śremie A na zaproszenia wybraliśmy cosik takiego: Aby obyczajom prastarym zadość uczynić, z miłości dwojga ludzi przed Bogiem przypieczętować, niechaj wszem i wobec wiadomym się stanie, iż Anna........ i Piotr......... 5 dnia czerwca Roku Pańskiego 2010, gdy kuranty 16-tą godzinę wygrają, w Kościele p.w. NMP Wniebowziętej w Śremie, miłość i wierność ślubować będą. Honorem wielkim będzie nam gościć Sz. P..................... Narzeczeni i Rodzice Po ceremonii zaślubin miło nam będzie gościć Sz. P. na przyjęciu weselnym W....................... Prosimy jednocześnie gościa szanownego, by potwierdził swe przybycie do maja 17-go. Ania tel. ........., Piotrek .............
|
|
#834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz jednak się trzymać i trzymać krótko faceta ale najważniejsze, że powoli o zaczyna rozumieć kto jest najważniejszy.![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten wierszyk to mam taki sam tylko od polowy "nasi mili wiec sie stawcie... bo mamy jeszcze taki ze nie chcemy kwiatkow tylko kupony lotto wiec sobie tak polaczylismy moje zaproszenia podobno dzisiaj pani miala wysylac ciekawe czy wysle juz nie moge sie ich doczekac
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Dla rodziców wybraliśmy specjalny tekst, bo nie chcieliśmy, zeby byłi potraktowani jak reszta gości.
Na ich zaproszeniach będzie cosik takiego: Jest jedna miłość, która nie liczy na wzajemność, nie szczędzi ofiar, płacze i przebacza, odepchnięta wraca - to miłość rodzicielska Będziemy bardzo szczęśliwi, Wiedząc, że będziecie obok nas w tym szczególnym dniu, Kiedy sami przed sobą, wobec Boga i osób nam bliskich Przyznawać się będziemy do gotowości pójścia wspólną drogą życia I bycia dla siebie na zawsze! Tym samym Anna ............ i Piotr........ Mają zaszczyt zaprosić Drogich Rodziców na ślub odbywający się Kościele p.w. NMP Wniebowziętej w Śremie o godzinie 16:00 oraz na przyjęcie weselne, które odbędzie się w .................. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() Wczoraj tyle czasu spędziliśmy przy wyborze tych zawiadomień, że szok normalnie!!! Myślałam, że to pójdzie jakoś szybciej, a tu siedzieliśmy prawie 4 godziny przed głupim tekstem i cytatem, bo Piotrkowi się nic nie podobało!!! My chcieliśmy kwiatki, bo to jeden taki dzień, kiedy dostaniemy tyle kwiatów Drugi raz to tylko pogrzeb
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co ty u nas to ja wszystko wybralam co mi sie podobalo pokazalam lukaszowi on powiedzial ze ladne i po sprawie ja nie przepadam za kwiatami i poza tym tylko z nimi potem jest problem tyle bukietow cala wanna pewnie bedzie zawalona a z kuponikow zawsze jakas korzysc moze sie cosik trafi chociaz i tak na to nie licze nie mam tyle szczescia w zyciu
|
|
#838 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#839 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale się zdziwi jak dostanie na pamiątkę ![]() Wróciłam przed chwilką z miasta i masakra na drogach Zakopałam się na chodniku przed blokiem po kolana ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
|
|
#840 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj nam nie szło zupełnie, bo Piotrkowi się nie chciało, rozwalił się na łożku i w pewnym momencie mu się przysnęło ![]() Ale na szczęście wszystko wybraliśmy i teraz można odkreślić kolejną załatwioną sprawę Chciałabym, zeby te zaproszenia dotarły do nas do końca stycznia, bo wtedy prawdopodobnie będzie u mnie ciocia ze Szczecina i od razu byśmy mogli jej dać zaproszenie osobiście, a nie wysyłać pocztą ![]() Ja kwiaty uwielbiam ![]() Cytat:
Wiem, że jeszcze czeka nas masa narzekania i masa fochów ze strony teściowej, ale coż, to nasz ślub i sami decydujemy jak ma wyglądać Przypuszczam, że Piotrek chciał jej pokazać listę gości i rodzaj zaproszeń sam, żebym nie musiała wysłuchiwać tych narzekań i żebym się nie denerwowała, ale podejmę rękawicę i pójdę z nim pokazać, co wybraliśmy. I niech mi zacznie narzekać, to.... ![]() Cytat:
Zresztą moja teściowa na obiad zaprosiła mnie dwa razy w życiu, raz jak wyprawiała obiad dla calej swojej rodziny, a raz, jak do brata P. przyjechała laska. Zawsze wtedy zatrzymują się w mieszkaniu w Poznaniu i wtedy do nich dojechaliśmy i opijaliśmy chyba licencjata brata P. No i w niedzielę ten brat jechał do rodziców ze swoją laską na obiad i wtedy to, w drodze powrotnej z Poznania teściowa zadzwoniła do Piotrka i powiedziała, że mam też przyjechać. Odmówiłam, bo jak mnie chciała zaprosić to mogła to zrobić jak zapraszała laskę Piotrka brata na obiad, a nie ją zaprosiła w piątek, a mnie w niedzielę, na godzinę przed obiadem. Po drugie nie będę robiła z mojej mamy idiotki, najpierw będę mówić, że na obiad przyjadę do domu, a potem, że jednak nie bo mnie łaskawie teściowa zaprosiła ![]() Moja teściowa nie wie jeszcze komu dajemy, bo nie widziała listy gości I to ją na maxa wkurza A jak zobaczy jak rozsadziliśmy gości to chyba padnie Bo ona rodzinę ze swojej strony chce usadzić jak najbliżej nas, a rodzinę ze strony swojego męża najlepiej na szarym końcu Ale pogadałam z P. i stwierdziliśmy, że pomieszamy ludzi ze strony matki z tymi ze strony ojca Już widzę jej minę ![]() Troszkę się obawiam, czy z pracy wyjadę, bo takie są zaspy!!! Rano się zakopałam!!! Mam nadzieję, że teraz będzie lepiej ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
Też chcemy się zapisać na kurs tańca, ale nam znowu pasują tylko dni w tygodniu, bo w weekendy Piotrek ma szkołę. Troszkę przez tą szkołę tracimy, bo będziemy musieli jechać specjalnie do Poznania na zajęcia, bo u nas w mieście są kursy ale tylko w weekend. A w Poznaniu wiadomo, raz droższe A wybieracie się na kurs indywidualny, czy jakiś grupowy?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.

. Musze mieć na pierwszą przymiarkę. Butów wcale nie ma z czego się nie cieszę i chyba muszę się szrpnąć na te dla tancerzy z tym, że cena podstawowej wersji to 230zł ;(
Szczerze mówiąc, to troszkę mnie przerażają te poszukiwania
Sukienki fakt faktem jeszcze nie zamawiałam, ale buty chciałabym mieć już kupione, żeby się zabrać za ich rozchadzania po domu 
Czy ktoś kiedyś słuchał te słowa? Przecież tam dziewczyna rozpacza nad utraconą miłością i nad tym, że musiała wziąć ślub z kimś, kogo nie kocha. Paranoja zapuścić takie cosik na weselu
W ogóle o mało co bym nie dojechała do kina, bo są takie zaspy, ze szkoda gadać!!! W jedną wjechałam i już myślałam, że nie dam rady wyjechać, ale na szczęście się udało
Niestety nie mam w domu gorzkiej czekolady, ale może to i lepiej bo dietę będę cały czas trzymać
Zawsze ważyłam 47-48 kg, a teraz od wakacji przytyłam strasznie i mam 53!!
no trudno ale bylas i zobaczylas 

zrobi kilka projektów i będziemy w kontakcie czy takie czy inna czcionka wielkość aplikacji