|
|
#2851 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Anoxa ja mam wieczny katar (alergie) i ostatnio jak smarkam to zawsze na chusteczce jest trochę krwi... tak sama z siebie nie leci ale jest. czytałam, że to po prostu śluzówki są bardziej ukrwione w ciąży i na nos to też ma wpływ, mi np. okropnie krawią dziąsła jak myję zęby, ale to podobno też taka ciążowa dolegliwość...
Hexa buciki są śliczne!
|
#2852 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
my mamy na koniec sierpnia a poczatek rodze i tez dupa bo co z miesiecznym dzieckiem :P ...nawet do pl z takim malym nie chce jechac |
||
|
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
jaszczka z krwawiacymi dziaslami niestety tez mam problem
![]() a my zeby bylo smiesznie jedno zaproszenie na slub mamy na koniec czerwca do mojego kuzyna a drugie 24 lipca do mojej najlepszej przyjaciolki u ktorej bardzooo bym chaiala bym i dlatego mam taka cicha nadzieje ze urosze wczesniej a ta sie cieszy ze moze u niej na slubie zaczne rodzic ![]() alguien dzisiaj ma wizyte u ginka ciekawe czy uda im sie podejrzec plec trzymam kciuki kochana zeby sie udalo
|
#2854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dlugo zastanawiaam sie nad wozkiem i dla mnie waznych jest kilka rzeczy, mianowicie duze wozka, ktore pojda po sniegu i roznych terenach jak bede z piesem wychodzic tez na spacer, bezpieczenstwo, skretne kola z mozliwoscia blokady, wielofunkcyjnosc, spacerowka pozniej rozkladana tak, ze jak mi dzidzi zasnie to moge w pozycji lezacej ustawic i bezpieczny fotelik i stawiam na taki o wozek, zreszta jak czytalam opinie to tez sam pozytywne raczej http://allegro.pl/item872666806_maxi..._spiworek.html Cytat:
|
||
|
|
|
#2855 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2856 |
|
Raczkowanie
|
Daj znac kochana koniecznie czy juz cos widac!!!!!
![]() ![]() ![]() mnie dzis sasiadka podlamala o powiedziala ze mimo ze bede juz w 16-17tc na usg to i tak mi gin nie powie co bedzie bo pewnie nie bedzie sama jeszcze do konca pewna-popsula mi humor tym. oby nie miala racji bo jak mi wykrakala to ja![]() ![]()
|
|
|
|
#2857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co prawda zakupów dla malucha jeszcze nie robię, ale jest to związane bardziej z tym że jesteśmy trochę spłukani jak narazie z mężem a muszę najpierw siebie zaopatrzyć w jakieś ciuszki bo już nie mam w czym chodzić Mój teściu mi ostatnio powiedział żebym się tak ciążą nie chwaliła wszystkim i żebym nie mówiła że jest wszystko w porządku bo to jeszcze za wcześnie i można zapeszyć i to pecha przynosi... To powiedziałam mu że najchętniej na czole bym sobie napisała i wykrzyczała całemu światu że będę mamą i nie mam zamiaru się hamować
|
|
#2858 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mojemu M sie podobaly wlasnie pumy ferrari ale byly czarne i ja swtierdzilam ze dlatego odpadaja-oczywiscie moj M moze poogladac ale pod zadnym pozorem nie kupowac Jeszcze:/tylko mnie tym kusi![]() ja kupilam uzywane a w ogole nie wiadc tego po nich-wiadomo one sa tylko do wozka zeby fajnie maluch wygladal ale ja zawsze marzylam zeby tak wlasnie dziekco wygladlo
|
|
|
|
|
#2859 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=niezawsze;16390661]
Ja dlugo zastanawiaam sie nad wozkiem i dla mnie waznych jest kilka rzeczy, mianowicie duze wozka, ktore pojda po sniegu i roznych terenach jak bede z piesem wychodzic tez na spacer, bezpieczenstwo, skretne kola z mozliwoscia blokady, wielofunkcyjnosc, spacerowka pozniej rozkladana tak, ze jak mi dzidzi zasnie to moge w pozycji lezacej ustawic i bezpieczny fotelik i stawiam na taki o wozek, zreszta jak czytalam opinie to tez sam pozytywne raczej http://allegro.pl/item872666806_maxi..._spiworek.html Wózek bardzo fajny, taki klasyczny i spacerówka bardzo zgrabnie wygląda, tylko troszke drogi. Ja szukam jednak czegos troche tanszego bo oprocz wozka jest jeszcze masa inych wydatkow. Ale wozek jest rzeczywiscie super ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny już jakiś czas temu znalazłam fajną prezentację ciążą tydzień po tygodniu na jednej stronce, ale cos z serwerem chyba maja wiec znalazłam przez google wpisując " kalendarz ciazy czubowna krystyna video " pierwszy link .Bardzo fajnie wyjaśnione jakie zmiany zachodzą i jak dzidzia rośnie.Linka chyba nie mogę tu wkleić hmm? Jak moge to wkleję. Nie wiem czy ktoś już tu to polecał, może przeoczyłam.
hexa mój gin mi powiedział, że następnym razem poznamy płeć to będzie 17 tydz, choć pewnie nie zawsze jest to takie oczywiste Także na wieści od Alguien czekamy niecierpliwie
|
|
|
|
#2861 |
|
Zadomowienie
|
mozesz dac jak najbardziej
|
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.mamazone.pl/kalendarz-cia...ydzien-13.aspx
po prawej stronie zmienia sie tyg ciazy .Miłego oglądania ![]() Wogóle jest dużo fajnych porad i odpowiedzi specjalistów Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-11 o 15:06 |
|
|
|
#2863 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo fajna stronka ![]() ja jakis czas temu znazlam stronke gdzie bylo usg tydzien po tygodniu takie zwykle i 3/4D kurcze musze poszukac to wam wkleje
|
|
|
|
|
#2864 |
|
Zadomowienie
|
Bajka, robiłaś może badanie na toksoplazmozę w Szczecinie? Jeśli tak to napisz mi prosze gdzie byłaś i ile płaciłaś za badanie. Bo ja mam na następną wizyte zrobić sobie, ale nie mam pojęcia gdzie mam iść
|
#2865 |
|
Raczkowanie
|
o a ja na takiej stronie sobie patrzylam jak dzidzia wyglada
![]() http://www.ebrzuszek.pl/index.php?op...572&Itemid=160
|
|
|
|
#2866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
robilam i czeka mnie to badanie jeszcze dwa razy bo ja nie mam przeciwcial :/ wszystkie badania robilam na swojskiej, to naprawobrzezu wiec dla ciebie za daleko
mialam robic w medicusie ale tam chcieli za to 72 zl .... a ja placilam 52 zl wiec mala przebitka i w sumie za wszystkie badania jakie robilam zaplacilam 111 zl a nie 180 bo tyle wynioslo by mnie w medicusie :| od cholery jest tych przychodni wiec nie bedziesz miala z tym problemu, napewno beda sie roznic tylko cena.
|
|
|
|
#2868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2869 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę, zaczęłam 4 miesiąc i miałam cichutką nadzieję że wymioty już minęły a tu rano niespodzianka, tylko zjadłam 2 kromki pieczywa chrupkiego ( od początku ciąży rano je jem przed śniadaniem) i kierunek toaleta
Odzyskałam od koleżanki,która niedawno była w ciąży i pożyczyła moje książki i gazety z pierwszej ciąży.Jedną bardzo lubię bo dokładnie jest napisane etapami,miesiąc po miesiącu jakie zmiany zachodzą u dziecka a jakie u matki no i są na bieżąco zdjęcia z usg w poszczególnych etapach.Poza tym wiele ciekawych tematów i odpowiedzi na pytania które nas dręczą.Jak znajdę chwilkę to przepiszę Wam najważniejsze informacje.Na pewno niektórym się przydadzą, zresztą mi samej też bo wiele już zapomniałam
|
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
tak tylko za toxo to 72 zl
|
|
|
|
#2871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak ja mierzyłam dżinsy w h&m to były w cenach 150-180zł i te które dobrze leżały to były właśnie te najdroższe.Ostatecznie kupiłam w normalnym sklepie z ciążowymi ubraniami dżinsy za 130zł (przebierałam długo,bo mieli naprawdę duży wybór,tańszych od moich też) i sztruksy za 85zł. |
|
|
|
|
#2872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystkie takie drogie że załamać się można. Ja w h&m narazie tylko oglądałam, nie mierzyłam
|
|
#2873 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki napisałyście 10 stron!!! nie mam sily teraz nadrabiać
chciałam Wam tylko powiedzieć, że mi warunki pogodowe nie służą, bo rano 2 razy zasłabłam w autobusie w wyniku duchoty i gorąca oraz braku miejsc siedzacych
|
|
|
|
#2874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2875 |
|
Wtajemniczenie
|
Ola znam to z autopsji.Mnie się słabo robi nawet w trakcie zajęć jak dłużej postoję,w kolejce w sklepie,pod prysznicem,bo o tramwajach to nawet nie wspomnę
Staram się jak najczęściej wykorzystywać TŻta,żeby mnie podwoził. Musimy teraz szczególnie uważać,a jak czujesz,że Ci się robi słabo to poproś kogoś żeby Ci ustąpił i siądź z głową między kolanami-to pomaga.Coś do pośmiania: http://www.youtube.com/watch?v=j4tjlb77NFg Co najmłodsi myślą o ciąży
|
|
|
|
#2876 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mielismy auta z siedzeniami tej firmy i nawet daleka podroz nie byla problemem dla kregoslupa---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
o widze ze nie tylko ja mam te dolegliwosci nawet jak wczoraj wybieralam oswietlenie do pokoju to po chwili mialam juz w nosie co mi oswietli mieszkanie byle tylko moc usiasc. Ola ja dzis tez mam tragiczny dzien to chyba cisnienie.rzadko pije kawe a dzis musialam.Do tego grypa mnie lapie ![]() ![]() ( juz mnie wszytskie miesnie bola![]()
|
||
|
|
|
#2877 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie.
Ja dzisiaj od rana walczę z okropnym bólem głowy. Tak mnie strasznie boli lewa strona głowy, że chwilami ciężko wytrzymać. Już nie mogę leżeć w łóżku więc przyszłam poczytać co napisałyście. Wzięłam już apap i nic Powinnam się uczyć ale z tym bólem głowy nie ma mowy żebym cokolwiek zapamiętała
|
|
|
|
#2878 |
|
Zadomowienie
|
a moj maly dzis zakrztusil sie jablkiem i malo o bym zwalu nie dostala!!
az sie poplakalam
|
|
|
|
#2879 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oczywiscie nie wiedzialam ze ona nie bierze nic niejadalnego do buzi ale spanikowalam jak nigdy
|
|
|
|
|
#2880 |
|
Zadomowienie
|
oj jak milo, ze pamietacie
Ja dzis pospalam do 10:30 Podskoczylam szybko do sklepu po swieze pieczywo i wlasnie zajadam ogromne sniadanie Potem prysznic i do gina
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

i... zazdroszcze ach jak bym chciala tez juz wiedziec

oby nie miala racji bo jak mi wykrakala to ja