|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Rozeznanie
|
Ja synka szczepiłam skojarzonymi - płatnymi. Dodatkowo był też zaszczepiony na pneumokoki po ukończeniu roku ( 2 dawki) jest najlepiej oczyszczona i na meningokoki jak miał iść do przedszkola. Na rota i ospę nie szczepiłam. Moja pediatra na początku była przeciwna szczepieniu na meningokoki, ale po kilku przypadkach ze szpitala zmienila zdanie i swoje dzieci też zaszczepiła.
Przy malutkiej też będe używać skojarzonych, z rotawirusami zobaczę jeszcze, porozmawiam z nią i zadecydujemy.
#603 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Rozeznanie
|
Patka w pierwszej ciąż czopa nie obserwowałam i dzień przed porodem szyjka była na 2 cm zamknięta, a nastepnego dnia porod.
#605 |
Zadomowienie
|
No u mnie jutro konczy sie 38tc, dzis bylam u gina i szyjka nawet nie drgnela.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Rozeznanie
|
Malinka dobrze napisała......nie jesteśmy w stanie przewidzieć kiedy nas dorwie poród
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#607 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#608 |
Raczkowanie
|
Agape ja raczej nie bede nic wiecej szczepic niz podstawowe
oliviaO ![]() co do wagi to mam troche schiza, w 37tc wazyl 3700, teraz jestem tydz po terminie boje sie pomyslec ile wazy... |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Zakorzenienie
|
no i tyle dobrego z tego mam,że nie wiem dalej co z sexem:/ wrrrrr...jak mam rodzic dopiero za 2 tygodnie to mnieszlag trafi, bo gdyby nie ten czop to bym zaszalała chociaż a tak to co to ma być:/ po porodzie znów będzie lipa-najpierw połóg,później będę się martwić co by w ciąże nie zajść-eh
#610 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Ja nie zamierzam narazie szczepić, gdy pójdzie do przedszkola, to się zastanowię.Wtedy to ma sens.Zresztą ja trochę sceptycznie podchodzę do wszelskiego rodzaju szczepionek. Szczepienie nie chroni na całe życie przed chorobą, a poza tym ostatnio gdzieś czytałam, że przechorowanie np. świnki lepiej chroni przed nią niż dawka szczepionki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#612 |
Rozeznanie
|
Patka no ja liczę, że mi coś powie jutro ginka a tych bólach a'la miesiączkowych.....chcoci ać nawet bólem tego nazwać nie mogę....może coś tam ćwicza nasze macice, się gimnastykują znaczy
![]() Patinka po odejściu czopa to chyba już seksik nie za bardzo ![]() ![]() ![]() No to może ananas? schodzenie ze schodów? albo pogadaj z dzidziusiem jak matka z dzieckiem może się skusi, żeby już przyjść na świat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Zakorzenienie
|
Ja tez potwietrzam słowa Malinki ....mozecie być zamknięte na 4 spusty ...i zero objawów ...a nagle Was złapie i siuuuuuuuup
![]() Czego życzę mamusią które już jak na szpilkach czekają ![]() A niech Was złapie Skurczybyk ....albo niech Was Wody zaleją ![]() ![]() Agusia...dziewczyny ...dokładnie już pisalysmy nie sugerujcie się tak bardzo wagą z USG .... to szacunkowa wartość ! Liczona przez komputer z pomiarów innych elementów ciała..... Kuba miał ważyć ponad 4,5kg...urodził się duży ale 3920g... Pysiolinka ma niby teraz ponad 3300g....ale tak naprawdę to nikt nie wie ile ![]() Moja siostra ta co urodziła w grudniu miała miec chłopca z USG ponad 4kg! A urodzil się 3300g....i to w terminie ![]() Więc luzik dziewczynki ![]()
#614 | ||||
Rozeznanie
|
Hej mamuski,
Dajecie czadu, nie ma co. ![]() GRATULACJE dla MAdziulki ![]() ![]() Eudaimonia dobrze, ze juz w domku ![]() Fleur sliczna fotka ![]() Witam nowe mamusie na watku ![]() Pysiamn ja tez preferuje ciemne paznokcie, ale jakos tak mnie podkusilo z tym oczo***nym kolorem ![]() nakladka sliczna ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------------------------------- a u Nas nic sie nie dzieje, brzuchol ani drgnie, ciagle wysoko. ja nadal zadnych skurczy nie zaznalam ![]() ![]()
![]() |
#615 |
Rozeznanie
|
Właśnie miałam Kolkę zapytać o to samo, bo tygodniowo jest do przodu o dwa dni ode mnie a mi zostało 19 dni do porodu a jej nie wiem czemu 22
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#616 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z Tobą w zupełności, w ogóle przeraża mnie cała ta ilość szczepionek, która w ciągu dwóch lat zycia dziecka ma się znaleźć w jego organizmie. Owszem , za niektórymi jestem za , jak najbardziej- ale pozostałe chronią tylko przez parę lat. I my tak chuchamy n ate dzieciatka, pierzemy, [prasujemy, same głodzimy sie karmiąc, a tymczasem jakieś potworne ilości chemii jest wtłaczane w organizmy!!!Przeciez nasze organizmy nieco bardziej oszczędzono.
|
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj byłam w lumpie-dalej siły mam,grzebałam tak,że aż się kurzyło ![]() Bubi, z tego co widzę, to ja mam jeden suwak ten pierwszy 37tc 5 dni,a dwa inne pokazują 37tc 6 dni chociaż wpisałam ten sam termin ostatniej miesiączki...a Ty kiedy miałaś ostatnią? bo ja 22.04
![]() |
#618 |
Rozeznanie
|
Patinka co do półek wiszących nad łóżeczkiem.....bo akurat Madzik poruszyął temat....ja mam to nieszczęście, że w pokoju TŻta sa same pólki i niestety łożeczko stoi pod półką z różnymi pierdołkami....już i tak żeśmy poprzekładali dużo na inne półki, ale akurat szafeczka z naszymi kosmetykami ( zamykana na drzwiczki) będzie centralnie nad Małą.....dostawałam schiz bo co chwilę jak TŻ po coś sięgał to mu coś spadało na łóżeczko i ja wrzeszczałam, że " No i córcia dostała w głowę kremikiem" itp.....no więc zreorganizowaliśmy to wszystko, ale i tak półka z rzeczami będzie wisiała, bo nie mamy gdzie łożeczka postawić.....ja to się bardziej przejmowałam, że a to kurz i pyłki będą spadały....ale teraz jakoś się uspokoiłam, chociaż zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patinka...., bo może ty nowy sposób znalazłaś na poród... nie na SeX, nie na Ananasa... ale na Lumpka.....będę się śmiała jak dziś w nocy pojedziesz na porodówkę ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-11 o 17:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#620 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#621 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Raczkowanie
|
Tak piszecie o tej wadzę, a ja się boję, że moja Mała mało waży. Niby w 33tc ważyła 1900g, więc ma jeszcze trochę czasu na podrośnięcie, ale ja nie wiem jak ona się tam mieści jak mam taki mały brzuch
![]() ![]() ![]() Jutro idę do ginekologa na wizytę, zobaczymy co mi powie...
#623 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Przypływ energii jest objawem zbliżającego się porodu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#624 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#625 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#626 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#627 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#628 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#629 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Powinna powstać powizażowa książka pt."100 sposobów na przyspieszenie porodu" ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Ja tez ostatnio fiksowałam na kurierów, zamówiłam łóżeczko i komodę- jeszcze przed świętami, i zamiast mojej paczki dostałam ...dwa krzesła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.