Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-11, 17:31   #631
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
nie szczepię. Szczepię tylko na podstawowe. Cała reszta to dla mnie czysta komercha. Jak na razie nie ma żadnego pokolenia dzieci, żeby mozna było powiedziec, ze te szczepionki są bezpieczne
Zresztą uważam, ze im mniej tym lepiej...
Zgadzam się w 100%

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

A ja zapomniałam Wam napisać, że mąż wybrał termin porodu dla Pysiolinki

Tj. Uznał, że skoro on urodził się 6 dnia miesiąca i Kuba też 6go

To teraz Pysiolinka powinna się urodzić tego samego dnia miesiaca co mamusia ...czyli 30....

No to ciekawe czy 30 stycznia się rozdwoję...czy wczesniej czy pozniej
no mój małż też ustalił mi termin porodu na 21 lutego - w jego urodziny

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2010-01-11 o 17:37
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 17:36   #632
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Kolka mój TŻ ma 190cm, a ja 157cm więc nasza Jaguńka to będzie ciekawy eksperyment.... a ja jeszcze słyszałam, że sa kobiety, które mają predyspozycje do noszenia małych dzieci w brzuszku, ale nie oznacza to, że te dzieci później wyrastają na miniaturki chudzinki

Youyou a ja sobie wybrałam termin 10.01 i przepadł
Stary 2010-01-11, 17:38   #633
filka2
Zadomowienie

kolka z tymi bólami na @ to tak nie do końca,bo ja je mam bardzo silne od ponad 2tyg i nic,ani szyjka sie nie skracała ani rozwarcia nima!! mało tego miałam akurat ktg jak miałam silne bóle i myślałam ze to skurcze a nie wyszedł mi nawet jeden skurczyk wiec ja nie wiem co to!!!a jestem juz4dni po term
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 17:40   #634
gosbaj
Zadomowienie

Ale jestem dzis jakas zmeczona.....oczy trzymam jak na zapalkach.

A my dzisiaj z tz probowalismy sexiku jako ze szyjka zamknieta i nie grozi nam porod a nie chcemy jeszcze przyspieszac bo dalej zalatwiamy buirokracje zwiazana z kredytem No ale jakos nie szlo, tzn bolalo mnie jakos dziwnie i to w roznych pozycjach. No i synek sie obudzil bo strasznie zaczal sie przeciagac
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 17:46   #635
kolka222
Raczkowanie

Pysiam, w recenzji do przepysznych drożdżówek Kanci napisałaś, że przedłuzyłaś czas pieczenia.Do ilu dokładnie?Gdy będę na chodzie, to upiekę, bo wyglądają naprawdę smakowicie..
kolka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 17:46   #636
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
kolka z tymi bólami na @ to tak nie do końca,bo ja je mam bardzo silne od ponad 2tyg i nic,ani szyjka sie nie skracała ani rozwarcia nima!! mało tego miałam akurat ktg jak miałam silne bóle i myślałam ze to skurcze a nie wyszedł mi nawet jeden skurczyk wiec ja nie wiem co to!!!a jestem juz4dni po term
Zgadzam sie z toba ja tez od jakis 2 tyg mam silne bole jak na @ i w nocy mnie strasznie lapia. I ja tez myslalam ze tam sie cos dzieje a tu Lekarz powiedzial ze wysoko, twarda i zamknieta wiec ja tez nie wiem od czego sa te bole, chyba tak sobie macica trenuje cos...
Stary 2010-01-11, 17:47   #637
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Filka ja nadal twierdze, że nie znamy dnia i godziny..... dzisiaj jesteś pozamykana, a jutro na porodówke z rana

Gosbaj dobrze, że synek nie pacnął ojca po główce

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-11, 17:49   #638
kolka222
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie, to tak jak w przypadku każdej ciążysprawa indywidualna, bo gdy byłam w 24 tc i powiedziałam mojemu gin,że mam takie bóle, to natychmiast kazał mi jechać do szpitala, bo groził mi poród przedwczesny...
kolka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 17:50   #639
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

A wiecie co jest najlepsze, że ja nie mam bóli jak na @...tylko takie ćmienie, ani to nie boli, ani nie przeszkadza.....takie dziwne uczucie w dole brzucha....mniejszy bół jak przed @......jutro sie może dowiem....chociaż znając życie to sie nic nie dowiem
Stary 2010-01-11, 18:05   #640
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BubiGirl Pokaż wiadomość
Kolka mój TŻ ma 190cm, a ja 157cm więc nasza Jaguńka to będzie ciekawy eksperyment.... a ja jeszcze słyszałam, że sa kobiety, które mają predyspozycje do noszenia małych dzieci w brzuszku, ale nie oznacza to, że te dzieci później wyrastają na miniaturki chudzinki

Youyou a ja sobie wybrałam termin 10.01 i przepadł
No ja mam 173cm a mój TŻ 2m.A nasz synek urodził się 56cm,co prawda z zatrucia ciążowego .Teraz za to ma 3,5 roku a wygląda na 5-6 .

Cytat:
a ja Wam powiem mauśki, że tak jak na poczatku bałam sie okropnie porodu i odwlekałam tą myśl, że się zbliża, tak teraz już mi jest wszystko jedno, staram się nie mysleć i czekam.....już nie dopatruje się objawów, i nawet chciałabym mieć już to z głowy jutro wizyta u ginki zobacze co mi powie, posiew, i oczekiwanie na wyniki.....a być może nawet ich już nie odbiorę także niech się dzieje co chce....własnie tak stwierdziłam, że chyba w 100% nie da się przewidzieć kiedy to nastąpi....

co do szczepień, co prawda jeszcze mojej córci na świecie nie ma, ale ja chyba też zalicze ten kalendarz obowiązkowych szczepień, a daruję sobie dodatkowe.....wiecie to jest jak ze szczepionka na grypę....każą się zaszczepić, a po dwóch tygodniach macie grypę z komplikacjami i weź tu człowieku bądź mądry.....
A ja z kolei na odwrót .Jak się nie bałam wcześniej to teraz z dnia na dzień coraz bardziej bo jak mnie już jakiś skurczybyk złapie to mi się przypomina ten ból
Stary 2010-01-11, 18:09   #641
Kacha79
Raczkowanie

Witam Mamusie i Brzusiolinki!

Madziulka83 GRATULACJE!!!!

Co do szczepień dodatkowych:zaszczepiłam Synka na rotawirusa-wyszło mi 900zl za dwie dawki ale cóż...
Jak byłam na praktykach na oddziale dziecięcym to sobie przysięgłam patrząc na umęczone wymiotami i biegunkami Dzieciaki że moje NIGDY TAK NIE SKOŃCZY
Mówię Wam-coś strasznego jak płakały bo był zakaz odwiedzin do tego.
Ponadto dostał z gminy 1ną dawkę na meningokoki.

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
A wiecie co jest najlepsze, że ja nie mam bóli jak na @...tylko takie ćmienie, ani to nie boli, ani nie przeszkadza.....takie dziwne uczucie w dole brzucha....mniejszy bół jak przed @......jutro sie może dowiem....chociaż znając życie to sie nic nie dowiem
Kurcze...Mam podobnie!
Kłuje mnie prócz tego w pochwie chyba-tak zakłuje aż mnie wyprostuje.
Prócz tego stawianie brzucha aż mi nogi drętwieją
Stary 2010-01-11, 18:10   #642
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Sensuel to Wam rośnie przyszły sportowiec ja już się chyba pogodziłam z nieuchronnością porodu, a że to mój pierwszy to nawet nie potrafię sobie tego bólu wyobrazić, więc pewnie dlatego tak podchodze na w pół optymistycznie
Stary 2010-01-11, 18:10   #643
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość

A my dzisiaj z tz probowalismy sexiku jako ze szyjka zamknieta i nie grozi nam porod a nie chcemy jeszcze przyspieszac bo dalej zalatwiamy buirokracje zwiazana z kredytem No ale jakos nie szlo, tzn bolalo mnie jakos dziwnie i to w roznych pozycjach. No i synek sie obudzil bo strasznie zaczal sie przeciagac
Ja już się nie mogę doczekać jak nam będzie wolno poszaleć i zastanawiam się jak to po takiej przerwie będzie... pewnie nic specjalnego

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
No ja mam 173cm a mój TŻ 2m.A nasz synek urodził się 56cm,co prawda z zatrucia ciążowego .Teraz za to ma 3,5 roku a wygląda na 5-6 .
O kurcze to niezłe wielkoludy z Was w porównaniu do nas.. Ja mam całe 160cm a mój TŻ też do wielkoludów nie należy, ma chyba z 175cm..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 18:11   #644
Kacha79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość

A jak się urodzi to przyłozy Tacie prosto w czoło i spyta FAJNIE TAK?FAJNIE TAK?
Stary 2010-01-11, 18:13   #645
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Kacha dobrze, że sama nie jestem ze swoimi objawami mnie też własnie czasem coś zakłuje i nawet nie potrafię zlokalizować co to i gdzie....czy to w środku pochwy czy gdzies na zewnątrz.....dodatkowo mi jeszcze córcia główką naciska w lewym dolnym rogu brzucha i to boli jak diabli...musze siedzieć z wyprostowaną lewą nogą cały czas ....
Stary 2010-01-11, 18:17   #646
Kacha79
Raczkowanie

Cytat:
Kacha dobrze, że sama nie jestem ze swoimi objawami mnie też własnie czasem coś zakłuje i nawet nie potrafię zlokalizować co to i gdzie....czy to w środku pochwy czy gdzies na zewnątrz.....dodatkowo mi jeszcze córcia główką naciska w lewym dolnym rogu brzucha i to boli jak diabli...musze siedzieć z wyprostowaną lewą nogą cały czas ....
Ja niby druga ciąża a tamtą rozwiązali 17dni po terminie i jeszcze Synek wyjść nie chciał-tylko cc było mimo pełnego rozwarcia po kroplówce.
A teraz cos gdzieś mnie uwiera,kłuje-normalnie wszystko nowe dla mnie...
Stary 2010-01-11, 18:18   #647
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:

Gosbaj dobrze, że synek nie pacnął ojca po główce
Cytat:
Napisane przez Kacha79 Pokaż wiadomość
A jak się urodzi to przyłozy Tacie prosto w czoło i spyta FAJNIE TAK?FAJNIE TAK?
heheheh
Stary 2010-01-11, 18:19   #648
AniaRP
Raczkowanie

GG do AniaRP

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość

A ja z kolei na odwrót .Jak się nie bałam wcześniej to teraz z dnia na dzień coraz bardziej bo jak mnie już jakiś skurczybyk złapie to mi się przypomina ten ból
mam tak samo
co do szczepień - na rota odpuściałam; na pneumo i menigo po 2 roku - synka jeszcze nie zaszczepiłam ale to z powodu braku chwilowego kasy. jeszcze dołożę szczepienie p/ospie.
malucha na rota też nie zaszczepię. a co pneumo i meningo to nie wiem czy doczekam do 2 rż bo starszy synek będzie chodził już do przedszkola i będzie pewnie chodzącą bombą biologiczną
ciekawa jestem co ból na @ oznacza...chciałabym, żeby to było związane ze skracaniem sie szyjki...ja mam wizytę u gina dopiero 21.01 i chyba uschnę z niecieprliwości do tego czasu....

na 31 urodziny będę ważyć 65 kg!!

Edytowane przez AniaRP
Czas edycji: 2010-01-11 o 18:25
AniaRP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 18:25   #649
Kacha79
Raczkowanie

gosbajśmiechy śmiechami ale znam ten ból...
Tu się chce a nie da radę

Pozatym się boję że akcję wzbudzę-kurde dziwne to wszystko:niby bym chciała JUŻ a się za***iście boję(jak sobie TŻ poradzi z Synkiem,czy Siostra zdąży dojechać z zagranicy do opieki do Synka,JAK USNĘ BEZ MOICH CHŁOPAKÓW????)
Stary 2010-01-11, 18:34   #650
celka2000
Zakorzenienie

Wtrace sie w temacie szczepien. Na rota nie szczepilam tylko dlatego, ze to cholernie drogie paskudztwo, ktore trzeba wypic. A moj mlody do konca 6 miesiaca taaak okropnie ulewal, ze balam sie, ze cala kasa i tak pojdzie w bloto.
No i niestety synek chorowal na grype jelitowa - lekarka stwierdzila, ze to pewnie rotawirus (ale nie kazda jelitowka to rotawirus wiec nie wiadomo do konca). Jakos przezylismy bez szpitala, choc jechalismy na ostry dyzur i mlody dostal zastrzyk przeciw wymiotom.

Szczepilam na pneumokoki po skonczeniu 2 lat. Waham sie nad ospa. Chcialam to zrobic wczesniej, ale jakos ubzduralam sobie, ze po tej szczepionce moge sie od niego zarazic wirusem (a juz bylam w ciazy) i w koncu jakos nie szczepilam. Ale nadal sie waham.
No i szczepilam szczepionkami skojarzonymi. Podobno maja lepszy sklad w porownaniu z tymi panstowymi. I jeszcze jedno - tu nie chodzi tylko o ilosc wkluc, bo faktycznie mozna by sie poswiecic i za 200-300zl pokluc dziecko 3 razy czy ile tam tego wychodzi podczas jednego spotkanioa, ale kazda szczepionka ma w sobie konserwanty i rozna chemie, wiec im mniej tym lepiej.
Ale generalnie jestem zwolennikiem szczepien i jesli sie uda tym razem to zaszczepie Zuzke tez na rotawirusy.

..........

O matko u mnie juz poczatek 35 tygodnia! Nie moge w to uwierzyc, jak ten czas zlecial... Szok!
Wy tu chcecie sie juz rozpakowywac i czekacie z niecierpliwoscia - a ja chcialabym urodzic najpozniej jak sie da Wiem, ze moze to glupio brzmi i w przypadku mojej cesarki jest raczej nie do wykonania, ale chcialabym chociaz w terminie urodzic, a nie wczesniej (w pierwszej ciazy cc mi zrobili 9 dni przed terminem). Teraz bede przeciagac pojscie do szpitala Juz pisze dlaczego - bo chcialabym jak najdluzej posiedziec z Zuzka w domu, zeby jeszcze zdazyc we wrzesniu synka do przedszkola odprowadzac itd... Po prostu im pozniej tym lepiej Choc pewnie za 2-3 tygodnie bede pisala zupelnie co innego i sie prosila o cc.

Edytowane przez celka2000
Czas edycji: 2010-01-11 o 18:40
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 18:36   #651
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Kacha ja co prawda jeszcze nie jestem mamusią, ale też już się martwię jak mój małż sobie beze mnie poradzi, czy bedzie miał kto z psem wyjść, jak bedzie musiał u mnie dłuzej w szpitalu posiedzieć, co zje na obiad, co da psu do jedzenia, jak przygotuje pokój, bo nie wiem czy zdąrzę na przykład pościelić łóżeczko małej, bo chciałabym w ostatniej chwili to zrobić...itp.....takie chyba juz nasze kobiecine zycie, że martwimy się o wszystkich tylko nie o siebie.....a prawda jest taka, że wszyscy bez nas poradza sobie rewelacyjnie taka gorzka prawda Kacha a Tobie ile zostało do porodu, bo suwaczka nie widziałam
Stary 2010-01-11, 18:37   #652
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Patka no ja liczę, że mi coś powie jutro ginka a tych bólach a'la miesiączkowych.....chcoci ać nawet bólem tego nazwać nie mogę....może coś tam ćwicza nasze macice, się gimnastykują znaczy
Jak coś się dowiesz o tych bólach to daj znać

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Ja tez potwietrzam słowa Malinki ....mozecie być zamknięte na 4 spusty ...i zero objawów ...a nagle Was złapie i siuuuuuuuup

Czego życzę mamusią które już jak na szpilkach czekają

A niech Was złapie Skurczybyk ....albo niech Was Wody zaleją jak kolwiek to nie brzmi
oj tak Mogłoby nagle złapać i byłoby po sprawie Chociaż chyba wolałabym aby odeszły wody to wiadomo, to wiadomo że trzeba jechać do szpitala a przy skurczach to niby mówią, żeby jechać między 5 a 7 minut jak są, ale człowiek chyba zawsze przedłuża, a może jeszcze chwila

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
eeee..ja nie wierzę w te ananasy i schody...jedynie w sex wierzę,bo po jednym miałam silne skurcze, a po drugim odszedł czop....

dzisiaj byłam w lumpie-dalej siły mam,grzebałam tak,że aż się kurzyło
Jejku że Tobie jeszcze się chce Ja już nie pamiętam kiedy byłam Ale normalnie zacieram ręce jak będę mogła iść znowu Pewnie razem z Małą pojedziemy a co tam - niech sie zapoznaje z zarazkami

Cytat:
Napisane przez kolka222 Pokaż wiadomość
Te bóle jak na @ to poprostu skurcze i na dodatek takie , które prowadzą do skaracania się i rozwierania szyjki.To przepowiadające bóle.
No jakieś skurcze to napewno są, bo jak ma się takie same podczas @ to to też są przecież skurcze.A jakby już coś miało działac z szyjką to w końcu mogłoby

Cytat:
hahaha, no to widać u każdego inaczej

Cytat:
Napisane przez Kacha79 Pokaż wiadomość
Ja też sie czasami śmieję, do swojego chłopa że dziecko to tak odczuwa właśnie w czółko

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 18:40   #653
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
po porodzie znów będzie lipa-najpierw połóg,później będę się martwić co by w ciąże nie zajść-eh
Heheh, a mi ginka sama się dzis zapytała, czy juz pomyślałam o antykoncepcji

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-11, 18:40   #654
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolka222 Pokaż wiadomość
Pysiam, w recenzji do przepysznych drożdżówek Kanci napisałaś, że przedłuzyłaś czas pieczenia.Do ilu dokładnie?Gdy będę na chodzie, to upiekę, bo wyglądają naprawdę smakowicie..
Kolka ...ja drozdzówki pieklam jakieś 10 min wiecej.... bo tak były blade ...i jak wbiłampatyk to jeszcze do konca się nie upieły....

I wcale nie były przypalone bo wygladały takaj ka wklejałam ;
Załącznik 2778658

Kacha79
...ja też będę musiała chłopaków zostawić....wiem że mąż poradzi sobie wzorcowo....ale też nie podoba mi się że będę daleko od nich i domku ....nikt chyba z dobrej woli nie lubi spać w szpitalu....ale co zrobić....

Możesz rodzić w domu ....ale ja ze względow bezpieczeństwa wybieram szpital....te kilka dni się przemęczysz .... nie jedziesz tam na wczasy 2 tygodniowe

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-01-11 o 18:42
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 18:43   #655
Kacha79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Wtrace sie w temacie szczepien. Na rota nie szczepilam tylko dlatego, ze to cholernie drogie paskudztwo, ktore trzeba wypic. A moj mlody do konca 6 miesiaca taaak okropnie ulewal, ze balam sie, ze cala kasa i tak pojdzie w bloto.
No i niestety synek chorowal na grype jelitowa - lekarka stwierdzila, ze to pewnie rotawirus (ale nie kazda jelitowka to rotawirus wiec nie wiadomo do konca). Jakos przezylismy bez szpitala, choc jechalismy na ostry dyzur i mlody dostal zastrzyk przeciw wymiotom.

Szczepilam na pneumokoki po skonczeniu 2 lat. Waham sie nad ospa. Chcialam to zrobic wczesniej, ale jakos ubzduralam sobie, ze po tej szczepionce moge sie od niego zarazic wirusem (a juz bylam w ciazy) i w koncu jakos nie szczepilam. Ale nadal sie waham.
No i szczepilam szczepionkami skojarzonymi. Podobno maja lepszy sklad w porownaniu z tymi panstowymi. I jeszcze jedno - tu nie chodzi tylko o ilosc wkluc, bo faktycznie mozna by sie poswiecic i za 200-300zl pokluc dziecko 3 razy czy ile tam tego wychodzi podczas jednego spotkanioa, ale kazda szczepionka ma w sobie konserwanty i rozna chemie, wiec im mniej tym lepiej.
Ale generalnie jestem zwolennikiem szczepien i jesli sie uda tym razem to zaszczepie Zuzke tez na rotawirusy.
RotaRIX bo tym szczepilismy ma 2dawki-jest jeszcze druga na ROTA ale trzeba 3dawki podać(kasowo wychodzi to samo).
MOŻNA się zarazić po jej podaniu-mój Brat pocałował Synka po powrocie z ośrodka po wyjęciu smoka z buzi(smoka musieliśmy wyrzucić bo szczepionka to żywe szczepy wirusa)
No i Brat mimo ostrzeżeń buźkał Synka-i załapał rotawirusa(na 3dni biegunka i wymioty)
RotaRIX ma 12szczepów skojarzonych-nie tylko na"zwykłego"ROTA.
Stary 2010-01-11, 18:47   #656
filka2
Zadomowienie

youyou widziałam na alleg takie przewijaki z mothercare po 45zł ale musisz poszukać,teraz chyba nie ma

ale dużo nas dzis na forum
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 18:50   #657
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Pysiamn zawsze jak patrzę na Twoje wyroby kulinarne to mam 3 reakcje:
Mąż i Puchatek mają z Tobą świetne życie
Powinnaś zrobić karierę kulinarną, koniec Pascala
Też bym tak chciała

Ja kucharką jestem wątpliwą, jakoś nigdy mnie nie ciągnęło do kuchni....a teraz jak mam czas i bym chciała, to mam opory bo mieszkamy u teściów, no i nie czuję jakby to była moja kuchnia, więc ograniczam się do minimum....przez co teściowa pewnie myśli, że ze mnie nieudacznik kulinarny.....ale ja pokażę wszystkim na co mnie stać jak już swoją kuchnię będe miała

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-11, 18:52   #658
Kacha79
Raczkowanie

BubiGirl jutro początek 38tygodnia i zapis-wiec może coś więcej się dowiem...

Pysiumn BOSHE DROGI! JA BEZ NICH ŻYĆ NIE UMIEM
Pozatym w moim powiatowym szpitalu często-gęsto w styczniu lutym NIE MA ODWIEDZIN...
Zresztą to relikt socjalizmuddział jest zamknięty z zew.Dziecko można pokazać przez szklane drzwi leżace w "rynience"(takie plastikowe óżeczko na kółkach)-kąpia je pielegniarki a 3/4 czasu jest z Mamą na sali-zawozisz je tylko na przewijanie,ewent.badania .
A ty wychodzisz do drzwi do odwiedzających-stoją tabuny pod tymi szklanymi drzwiamy...
Massakra...

Byle wejść,urodzić,odleżeć swoje i spadać stamtad!!!
Stary 2010-01-11, 18:54   #659
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Sensuel to Wam rośnie przyszły sportowiec ja już się chyba pogodziłam z nieuchronnością porodu, a że to mój pierwszy to nawet nie potrafię sobie tego bólu wyobrazić, więc pewnie dlatego tak podchodze na w pół optymistycznie
No może jakiś pływak .
No tego nie da się wyobrazić i opisać słowami.Bo ten ból musi każda przeżyć i każda odczuje go na inny sposób.
Ja tam wiem co mnie czeka u zaczynam się powoli bać,aczkolwiek wiem,że nie ma odwrotu .
Stary 2010-01-11, 18:55   #660
Kacha79
Raczkowanie

Zmykam kąpać Synka!

Pozdrawiam Was Kochane!

Jutro po wizycie się zgłoszę i zdam relację co i jak...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości