Nieprzyjemny zapach skóry, mimo mycia - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-05, 18:17   #571
Zalamany
Raczkowanie

Dot.: Nieprzyjemny zapach skóry, mimo mycia

Stojac na przystanku autobusowym zaobserwowałem ze wypuszczam z jamy ustniej wiecej ,,pary" niz inni ludzie oO Duzo wiecej jak bym palil papierosa.... czy to cos ma wsplnego z zla flora bakterujna w jelicie cienkim dodam ze cierpie na nieprzyjemny zapach z ust+ciala dosc dlugo!

Niedawno pojechalem na badania do duzego miasta kolanoskopia, przesiew i krew. przygotowujac sie do tych badan jadlem ,,papki"( zmielona zupa) pilem strasznie duzo wody przed badaniem kolanoskopi +te plyn do przeczyszczenia. Lezalem tydzien , w ostatni dzien jak wychdozilem ze szpitala kapec w buzi mi przeszedl tzn nie mnialem posmaku takiego i przy wydechu ludzie ktorzy w okolo mnie byli juz tak ni grzebali w nosie Oo . Wrocilem do domu po dwoch dniach wrocil ;/
A i stolec sie poprawil przez tydzien bylo lepiej hm....
Zalamany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 10:21   #572
isis 01
Raczkowanie

U mnie tez powrocilo ale juz nie tak mocno jak bylo wczesniej (dieta poszla w odstawke na czas swiateczno-noworoczny i masz ) Chyba mnie troche ratuje ten Aloes i wegiel, zamowilam enzymy i zobaczymy.W przyszlym tygodniu wizyta u lekarza i nie wiem czy zdecyduje sie na drugi antybiotyk . - Straszny ty brales dwa razy xifaxan jak dlugo trwala twoja kuracja .Pozdrawiam
isis 01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 10:45   #573
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

wczoraj skonczyłam czytac dosc pasjonujacą ksiazke w której było sporo istotnych informacji na temat sygnałow naszego ciała ...
odnosnie przykrego zapachu wyczytałam ze to zatrucie ,a tak dokładniej.
na codzien spozywamy tak własciwe sama chemie,mięso i wedliny sa szpikowane hormonami,antybiotykami .itp, owoce i warzywa pryskane pestycydami ,zywnosc jest modyfikowana genetycznie,wiekszosc pożywienia jest sztuczna .
nasz organizm potrzebuje witamin żeby usunąc te wszystkie szkodliwe świnstwa ,jezli mamy ich mało ,one zostają ! psują sie ,rozkładaja szkodliwe związki ,stąd potem brzydki zapach ciała ,czy nieswieży oddech,nadmiar gazów,rozdrażnienie -to wszystko jest zasługa spożywania takiej żywnosci.
wyjsciem jest spozywanie codziennie witamin ,zachęcam do poczytania w necie artykułów na temat wit.''c''niby zwyczajna witamina ...ale ]
oraz w miare możliwowsci przejsc na jedzenie ekologiczne !

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 09:26   #574
smutna_
Przyczajenie

stosowałam 2 opakowania tego drogiego leku w trakcie stosowania naprawde była różnica nawet 3dni po też było wszystko ok 100 razy lepiej niż zawsze i teraz po skończonej dawce znowu zaczyna sie wszystko od nowa koszmar JUŻ MAM DOŚĆ !! WYDAŁAM NA TE TABLETKI JAKIEŚ DOBRE 120ZŁ i co teraz mam dalej je kupować ? nie mam już siły
smutna_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 17:19   #575
straszny
Przyczajenie

Witam.

Xifaxan przyjmowałem 2 razy po 8 dni 3x2 z tygodniwą przerwą. Podobnie jak u innych podczas przyjmowania efekty były bardzo dobre, ale potem zapach powrócił, ale juz nie taki jak wcześniej.
Podejrzewam, że ten antybiotyk zabił bakterie odpowiedzialne za gnicie i fermentację, ale one nie są bezspośrednią przyczyną. W jelicie cienkim nie powinno być żadnych bakterii, ponieważ enzymy trawienne i kwas solny uniemożliwia im tam byt, a jeśli są, to znaczy że żołądek niedomaga.

Pozdro
straszny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 18:39   #576
okilju
Raczkowanie

Lokalizacja: teraz Wrocław, czasem inne miejsca z dolnośląskiej ziemi

Nie wiem jak pozostałe osoby z problemem zapachu ale mój jest z lekka koci. Ostatnio czytałam sporo o zapachach i przyczynach - dieta zmieniona, higiena jest. Zielona herbata - piję co dzień. Teraz badania.
okilju jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 15:45   #577
sonia07
Raczkowanie

Rozważcie odżywianie zgodne z grupą krwi, picie octu jabłkowego,który oczyszcza organizm czy ssanie oleju, który świetnie usuwa toksyny.To proste metody, a z pewnością lepsze od antybiotykó,branych bez zgody lekarza. Zróbcie koniecznie próbę wątrobową. Pozdrawiam,dalej jestem w szoku, że lekarze są bezsilni.I rozumiem, że próbujecie wszystkiego,trzymam za Was.
sonia07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 21:08   #578
Nilakshi
Przyczajenie

Kochani! Mam dopiero 13 lat i ten sam problem. Pojawił się kilka dni temu, jestem zrozpaczona. Zapach nie jest jeszcze tak duży ale ja go czuję! Najbardziej boję się reakcji znajomych. W mojej klasie jest taka znajoma i ona jest zawsze odosobniona, ma trudną sytuację w domu no i wydziela ten brzydki zapach, dużo osób jej dokucza z tego powodu. Zauważyłam, że to jest ten sam zapach!! Tyle, że ja dbam o higienę bardziej niż jakaś moja koleżanka :// dziś na lekcji znowu pojawił się ten zapach, poleciały mi łzy! Na razie nic nie mówiłam jeszcze mamie.
Jak przychodzę ze szkoły to szybko myję nogi no i właśnie nogi to chyba mój największy problem! umyję i mam spokój. Ale jak siedzę 7 h w szkole to jest masakryczna sprawa. Co mam robić?!!
Nilakshi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 14:49   #579
drumla
Rozeznanie

Nilakshi
A jaki to jest zapach? Typowy dla "nieświeżych" nóg czy jakiś inny"
drumla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 15:29   #580
agnieszka015
BAN stały

GG do agnieszka015

Cytat:
Napisane przez Zalamany Pokaż wiadomość
Stojac na przystanku autobusowym zaobserwowałem ze wypuszczam z jamy ustniej wiecej ,,pary" niz inni ludzie oO Duzo wiecej jak bym palil papierosa.... czy to cos ma wsplnego z zla flora bakterujna w jelicie cienkim dodam ze cierpie na nieprzyjemny zapach z ust+ciala dosc dlugo!

Niedawno pojechalem na badania do duzego miasta kolanoskopia, przesiew i krew. przygotowujac sie do tych badan jadlem ,,papki"( zmielona zupa) pilem strasznie duzo wody przed badaniem kolanoskopi +te plyn do przeczyszczenia. Lezalem tydzien , w ostatni dzien jak wychdozilem ze szpitala kapec w buzi mi przeszedl tzn nie mnialem posmaku takiego i przy wydechu ludzie ktorzy w okolo mnie byli juz tak ni grzebali w nosie Oo . Wrocilem do domu po dwoch dniach wrocil ;/
A i stolec sie poprawil przez tydzien bylo lepiej hm....
O CZEŚĆ miło znów czytać twoje posty, tak sie ciesze, ze napisałeś, pamiętasz mnie?

Kurcze, myślałam, że Ty już dawno się wyleczyłeś...odpisz na pw jesli cchesz pogadać ja na razie nie mam czasu napisać, nie mam pomyslu na ciebie
agnieszka015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 14:03   #581
Nilakshi
Przyczajenie

właśnie same stopy nie wydzielają aż tak brzydkiego zapachu, nie wiem skąd on się bierze. Przedwczoraj po prysznicu czułam jakiś taki mysi? zapach chyba. Wczoraj cały dzień spokój i pod wieczór coś tam nadal. A dziś jest spokój i czuję sie cały czas świeżo! powiedziałam mamie o moich podejrzeniach, uważa, że dramatyzuję... Oby już nie wrócił... Ale mam jeszcze problem z oddechem...Mam bialy nalot na języku, zęby myje nawet 3 razy dziennie i jest nieświeży. W wtorek mam wizyte u dentysty to może sie z tym uporam.
Pozdrawiam wszystkich i życzę szczęścia w usunięciu tego zapaszku.
Nilakshi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 20:03   #582
agnieszka015
BAN stały

GG do agnieszka015

Jak wy zauważacie, że śmierdzicie?
Moglby mi ktoś to w konco powiedzieć? Odchodze od zmyslow a tu cisza grobowa...Ludzie piszcie no jestescie ze mna czy nie??(((((((
agnieszka015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 12:02   #583
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

Cytat:
Napisane przez agnieszka015 Pokaż wiadomość
Jak wy zauważacie, że śmierdzicie?
Moglby mi ktoś to w konco powiedzieć? Odchodze od zmyslow a tu cisza grobowa...Ludzie piszcie no jestescie ze mna czy nie??(((((((
zapach poprostu czujesz
mi sie wlasnie skonczyl etaxil i nic innego mi nie pomaga...straszne

Stary 2010-01-12, 14:37   #584
isis 01
Raczkowanie

Enzymy zaczely dzialac!!!i jest dobrze ,co prawda jak zapomnilam brac w jeden dzien - to cos tam z lekka bylo wyczuwalne ,ale dzisiaj jest super (pytalam ludzi w pracy, ktorzy to wczesniej wyczuwali , poniewaz nie robilam z mojej choroby tajemnicy ,wolalam wspolczucie od szeptow za plecami)Dzieki Wam chyba (mam nadzieje)pozbylam sie czegos co bylo jakims przeklenstwem moich ostatnich kilkunastu miesiecy.Tak dla ciekawosci na forum niemieckojezycznym o podobnym temacie jest zarejestrowanch prawie tysiac osob (co robia lekarze)i moja informacja na temat wyleczenia narobila sporego zamieszania .Dziekuje
Stary 2010-01-12, 18:09   #585
drumla
Rozeznanie

>Isis01
Brałam kiedyś enzymy trawienne Enzosystem. A jakie enzymy Ty bierzesz? Travimax o którym pisał Straszny?

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

>Agnieszka015
Tak jak Ci już napisano - po prostu czujemy ten zapach. Oprócz tego ma się "przyjemność" wysłuchiwania komentarzy, takich szeptanych, ale jest to szept tzw. sceniczny czyli słyszalny w promieniu 20 metrów.

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

>Krolowaa
A próbowałaś stosować do mycia żel antybakteryjny?
Stary 2010-01-12, 19:11   #586
marcin2810
Przyczajenie

Cześć witam wszystkich, jeszcze do wczoraj nie wiedziałem ze za mój zapach odpowiadają jelita, leczyłem sie wcześniej na nadpotliwośc,zapalenie zatok, choroby skóry , nerwice itd....i nic, lece jutro do lekarza i zobaczymy co on na to . Nadmienię że objawy typowo jelitowe mam chyba od zawsze dla tego nie brałem ich pod uwagę .Dzięki Wam dzisiaj zacząłem dietę i o dziwo osad z jezyka zniknął , jak na początek to chyba dobrze ....Dziękuje kochani.
marcin2810 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 20:34   #587
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

drumla -myslisz ,ze to cos pomoze? spróbuje a nóz -widelec ....
dzis zainwestowałam kolejne 53 zł w etaxil -z tym czuje sie komfortowo

Stary 2010-01-12, 22:18   #588
drumla
Rozeznanie

>Nilakshi
Rzucę Ci parę tropów do sprawdzenia (na które natknęłam się w swojej żmudnej drodze ku diagnozie):
-problem ze skórą, czyli nadpotliwość i namnożenie się bakterii rozkładających pot lub/i grzybica stóp
- problem z jelitami: grzybica (kandydoza) i/lub przerost flory bakteryjnej w jelicie cienkim
U mnie zdiagnozowano to ostatnie, niestety dotychczasowe leczenie nie przyniosło rezultatów. O "mysim" zapachu najwięcej wzmianek spotkałam na forum poświęconym grzybicy układu pokarmowego.

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Krolowaa
W większości przypadków antyperspirant, którego używasz (Etiaxil) oraz żel antybakteryjny pomagają stopniowo wyeliminować problem brzydkiego zapachu potu - oczywiście w sytuacji, gdy ten zapach wytwarza się dopiero na skórze, w wyniku rozkładu potu.
Stary 2010-01-12, 23:09   #589
isis 01
Raczkowanie

Drumla - zamowilam Travimax i enzosystem( jak Tobie enzosystem pomogl?)zaczelam od tanszego travimaxu 4 x 1 po jedzeniu i jest ok. Pije rowniez tzw. miksture oczyszczajaca(od okolo 2 miesiecy i mam wrazenie ze tez mi pomaga chociaz nigdy nie mialam przekonania do takich rzeczy ,wolalam szybkie dzialanie tablatek, jednak musze przyznac Soni 07 racje cos w tym jest!) za nomowa kolezanki z pracy ,ktora jakas tam alergie tym sposobem wyleczyla czyli-aloes-olej z oliwek i sok z cytryny co rano przed jedzeniem(gdzies na topiku chyba jest wzmianka na ten temat o ile sobie przypominam).W tej chwili to nawet gluty z siemienia lnianego(kiedys bylo fuj....) mi smakuja na moj sponiewierany przez bakterie zoladek- byle by pomoglo!Sama wiesz jak to jest.
Stary 2010-01-13, 14:41   #590
kaszamannna
Raczkowanie

Hej, Jestem nowym uzytkownikiem tego forum,sledze Was dopiero od 2 dni, ale przeczytalem wszystkie posty od poczatku do konca i dopiero po przeczytaniu wszystkiego chce sie wypowiedziec..
Wiec problem mam praktycznie taki sam jak My wszyscy tutaj zgromadzenii: tak mi sie przynajmniej wydaje, krotko postaram sie opisac moje objawy, gdyz one czasem sie roznia od waszych hmmm
U mnie najwiekszym utrapieniem jest pocenie sie, gdy zaczynam sie pocic ,zapach potu jest nie do zniesienia, (stechlizna cczy cos), najgorzej jak zaczynam o tym myslec i sie denerwowac, wtedy to sie podwaja, czesto mam tak , ze nie moge usiedziec w jednym miejscu (np.w kinie czy restauracji) bo po jakims czasie zaczynam czuc gorace posladki , tak jaby cos pulsowalo mi w srodku, zaczyna dochodzic mrowienie , no i wtedy sie zaczyna, jak wstaje z siedzenia, ten zapach potu, stechlizny czy kupy, ciezko stwierdzic, nei wiem czy Wy Ja mam tez problemy z pachwinami, jak sie troche spoce(choc nie zawsze,czasem nic sie nie dzieje), zbiera mi sie taka maz koloru szarawego ktora juz wyraznie smierdzi kupa.. co do pomieszczen to mam jak wiekszosc z Was, gdy dluzej posiedze w pomieszczeniu to jak wyjde z pokoju i wejde spowrotem czuje taka zaduch ( dla mnie to zapach Amoniaku, czuje go od siebie,nawet siedzac na fotelu-- oczywiscie nie zawsze), tak samo jak rano wstaje, w pokoju czuc zaduch i tez smrod.. Najgorzej jest jak czlowiek zaczyna jakies ruchy fizyczne, praca czy cos, wtedy pot sie nasila i smierdzi . Nie stosowalem jeszcze zadnych lekow i probiotykow itp, zamierzam isc dopiero do lekarza..Czy ktos z Was mial podobna maz w pachwinach?
Mnie rowniez troszke ulzylo trafiajac na te forum, ze nie jestem sam, ale z drugiej strony torche zdolowalo, gdyz jak widac borykamy sie z tym problemem ju zwiele lat i bez wiekszych sukcesow...jak pisal bodajze tom19 nie mozna popasc w psychoze,paranoje, bo i ja juz mam tak ze unika,m kontaktow z przyjaciolmi, nie wychodze do kina, itp a jak gdzies jestem to zaraz sie denerwuje czy ode mnie nie smierdzi itp, a jak sie denerwuje wtedy zapach murowany...mam nadzieje ze jakos wspolnie podolamy naszym problemom i bedziemy sie cieszyc radoscia zycia... jak narazie zycze powodzenia Wam wszystkim i glowa do gory
ps. jestem od dwoch dni na diecie, po wizycie u lekarza odezwe sie..
pozdrawiam wszytskich
kaszamannna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 20:43   #591
drumla
Rozeznanie

Kaszamanna
Jeśli pojawia się coś ewidentnie dziwacznego na skórze (jakaś wydzielina- maź o której piszesz) to ja jednak zaczęłabym od zaprezentowania tej skóry i tej substancji dermatologowi.

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Pije rowniez tzw. miksture oczyszczajaca(od okolo 2 miesiecy i mam wrazenie ze tez mi pomaga chociaz nigdy nie mialam przekonania do takich rzeczy ,wolalam szybkie dzialanie tablatek, jednak musze przyznac Soni 07 racje cos w tym jest!) za nomowa kolezanki z pracy ,ktora jakas tam alergie tym sposobem wyleczyla czyli-aloes-olej z oliwek i sok z cytryny co rano przed jedzeniem(gdzies na topiku chyba jest wzmianka na ten temat o ile sobie przypominam).
Piszesz o miksturze Józefa Słoneckiego, piłam ją przez pół roku codziennie na czczo-bo takie są zalecenia-i nie stwierdziłam najmniejszej poprawy.
Enzosystem również w moim wypadku się nie sprawdził.
Dziś kupiłam bez recepty Pangrol 10000 z enzymami trzustkowymi, ale po przeczytaniu ulotki wyhamowałam, to jest na b.poważne schorzenia a u mnie w koncu nie stwierdzono ostrego zapalenia czy raka trzustki, obawiam się, że takim "leczeniem"
mogłabym sobie załatwić zdrowie już na amen... Nie ruszę tego, dopóki nie dowiem się więcej na temat tego leku

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Sorry - ta druga część wypowiedzi jest adresowana oczywiście do ISIS i oczywiście zawiera cytat z Jej postu (zeżarło mi cudzysłów ) Dziękuję Ci Isis za odpowiedz i pozdrawiam
Stary 2010-01-14, 21:07   #592
kaszamannna
Raczkowanie

Wink Dot.: Nieprzyjemny zapach skóry, mimo mycia

Drumla .. oczywiscie zrobie jak mowisz, choc powiem szczerze ze juz bylem 2 razy u dermatologa ale jak to zawsze przed wizyta u lekarza dokladnie sie wymylem, wiec jak sie rozebralem u lekarza ten oczywiscie nic nie zauwazyl, ze nie ma zadnych zmian skornych teraz zrobie jak juz ktos tu dobrze radzil, pojde spocony,i jak bedzie ta wydzielina w pachwinach widniala, niech poczuje , a moze sie zainteresuje i odpowiednio zdiagnozuje...
p.s. Drumla, dzis napisalem "chyba do Ciebie na priv GG" jesli to Twoj numer a i naruszylem twoja prywatnosc to przepraszam..... mialem nr z popszednich postow, ale jak i tam napialas , ze lepiej rozmawiac tu i ze wszystkimi nizeli na priv..wybacz
kaszamannna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 22:03   #593
isis 01
Raczkowanie

Drumla twoj przerost chyba bardziej skomplikowany,jezeli praktycznie nic nie pomaga? Ale dokladnie to jest ta mikstura ktora podalas,kolezanka pije ja juz dwa lata(moze potrzeba wiecej cierpliwosci ),ja na poczatku choroby mialam problem z wypadaniem wlosow i okropnie sie przetluszczaly (skora glowy bardzo smierdziala ) zaczely sie problemy z wypryskami praktycznie na calym ciele i jak zaczelam pic ten aloes (jeszcze przed xifaxanem )to wszystko zaczelo powolutku ustepowac ,co prawda jeszcze sie przetluszczaja ,ale juz nie wypadaja ibez makijazu juz wygladam jak czlowiek,moze sprobuj travimaxu.W kazdym razie bebe do was zagladac i jezeli dowiem sie czegos z niemieckiego forum na temat lekow ,nowych terapii dam znac.
Stary 2010-01-15, 13:15   #594
drumla
Rozeznanie

Kaszamanna
Spoko - gdybym sobie nie życzyła kontaktu przez gg to bym go nie podawała na tym forum. Wczoraj byłam po prostu daleko od komputera (korzystają z niego również inni domownicy, stąd może się pojawić błędna informacja, że jestem aktywna). Twoją wiadomość odebrałam dopiero dzisiaj

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Isis
Tak, moje bakterie są oporne. Kilkakrotnie robiłam test na przerost bakterii (opisywałam to na forum), równiez po kuracjach, bo lubię wiedzieć, a nie zdawać się na wrażenia węchowe i test za każdym razem potwierdzał przerost.
Gastroenterolog, do którego chodziłam, mówił że im dłużej takie zaburzenie trwa, tym trudniej bakterie wyeliminować (nabywają odporności, tworzą też specyficzną powłokę na powierzchni jelita - tzw film, który jest bardzo trudny do usunięcia). Mówił również, że o ile w przypadku np. zapalenia gardla bakterie bytują na stosunkowo niewielkiej powierzchni, o tyle w przypadku jelit w grę wchodzą metry kwadratowe
Stary 2010-01-15, 19:51   #595
marcin2810
Przyczajenie

Staram sie trzymac diete ale powoli konczą mi sie pomysły na posiłki, może macie jakies sprawdzone linki z dietami dobrymi dla nas... pozdrawiam
marcin2810 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 22:29   #596
agulla35
Przyczajenie

Witam! dodam parę słów od siebie, od czasu kiedy zażyłam xifaksen, to w 90 % brzydki zapach ustąpił, do tej pory nie pojawiają się bóle głowy które wcześniej były i nie mam nużącego zmęczenia.Jest jedno ale nie czuję się jednak w 100 % wyleczona z tego. Zauważyłam , że nie mogę pod żadną postacią jeść słodyczy ,ani dużej ilości posiłków ciężkostrawnych ( np. jak to było podczas Świąt Bożego Narodzenia), mam poty nocne, które ustapiły jak brałam xifaxsen, a teraz są niestety ale to nie taki problem tylko ten zapach. Na 90 % sama to określam i po reakcji ludzi pozbyłam się go ale nie do końca.Nadal próbuję i piję w ciągu dnia pokrzywę (herbata ekspresowa ) oczywiście bez cukru i kupiłam sobie sok z pokrzywy który rozcieńczam i rano na czczo piję i mam odczucie , żę ten sok bardzo korzystnie na mnie działa.Nabyłam też Trawimax o którym tu była mowa. Powiem tak jest dużo lepiej niż kiedyś ale cały czas uważam i wszystko niestety kręci się wokół tego czy ten zapach jest czy też nie. Po reakcji ludzi widzę że nic nie wyczuwają, bo nikt nie pociera nosa ,choć zauważyłam że jak otworzę usta i mówię to taka reakcja nastepuje czyli , że coś z oddechem, ( język mam biały ) hm więc nadal muszę oczyszczać organizm.
agulla35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 01:16   #597
sonia07
Raczkowanie

Witam, poczytajcie o leku ziołowym LIV.5-oczyszcza wątrobę z toksyn, leków, stymuluje wydzielanie enzymów. Nieszkodliwy.Może to coś dlaa Was.
sonia07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 14:33   #598
drumla
Rozeznanie

Agulla35
A czy zażywasz probiotyki? Jeśli miejsca, które wcześniej zajmowały bakterie odpowiedzialne za zapach nie zajmą teraz bakterie probiotyczne, to te szkodliwe powrócą (antybiotyk nigdy nie zlikwiduje 100%, te ocalałe będą się stopniowo namnażały). Jeśli po xifaxanie nastąpił widoczny rezultat, szkoda by to było zmarnować...
Stary 2010-01-17, 18:32   #599
kondor
Raczkowanie

Dziękujemy Sonia, że mimo, że ty nie masz z tym problemów, cały czas jesteś z nami i nam próbujesz pomóc
kondor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 11:38   #600
isis 01
Raczkowanie

Sluchajcie- jestem w kontakcie z kilkoma osobami ,ktore lecza sie lekiem o nazwie Zacpac jest to standardowy lek na helicobacter pyroli(w Niemczech i Francji)z takimi objawami jak nasze i pozwolilo im to zminimalizowac zapach nawet do 80%, 90% w sklad tego leku wchodzi amoksycylina 1000mg- klarytromycyna 500mg- pantoprazol 40 mg, 2 x1 przez siedem dni ,moze warto zainteresowac tym lekarza bo to juz jest ciezka artyleria, dla tych ktorym nie pomogl xifaxan.Podobno jeszcze lepsza jest mieszanka wloska z metronidazolem ale nie wiem w jakich proporcjach.(najlepiej zapytac lekarza)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości