![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wella Koleston Blondy
Witam,
mam na glowie balejaż: jasny blond razem z ciemnym blondem. Chciałabym cale jasny blond. Naturalne mam brazowe. Czy ta farba wella koleston blond special rozjasni te pasma ciemny blond?? Czytalam o niej i podobno nadaje sie do ciemniejszych wlosow |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
witam
mam pytanie do Kassi3, czy juz wiesz jakiego koloru powinnaś użyć by wyszedł taki kolor (mi też zależy na takim blondzie)? Edytowane przez radgunia Czas edycji: 2009-06-03 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że jak najbardziej rozjaśni ... ja mam naturalny średni blond i rozjaśniam wodą 6 % przytrzymując ją dłużej ... ale myślę, że 9 % woda jak najbardziej poradzi sobie z dużo ciemniejszymi.
Ogolnie nie zauwazyłam żeby farba przesuszała włosy, są w dużo lepszym stanie niż przed farbowaniem kolestonem ![]() ![]()
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
A ja dziś pofarbowałam się 9,1 (popielaty blond) z 9% wodą - i niestety popielaty to to nie jest i byłam przerażona jak suszyłam włosy - wyglądały jak żółto - rude
![]() ![]() Myślałam nad Lorealem marijel 9,1 ale nie mieli na stanie ![]() Ja szukałam różnych informacji, których w necie nie znalazłam, więc może komuś to pomoże (mi pomogła dopiero pani w klepie i ulotka): - farbę mieszamy w stosunku 1:1 (po 60 ml farby i oxydantu) - jeśli farbujemy odrosty to ja trzymałam 30 min na odrostach 5 min na reszcie a potem jeszcze 5 min zwilżone wodą i 'roztarte' = 40 min(ale może trzeba żeby nie było takie troche zółte jak u mnie nałożyć więcej farby albo dłużej trzymac?nie wiem - spłaukałam i nałożyłam super ampułkę, pięknie pachnącą ale już nie pamiętam nazwy - jakaś włoska marka (fioletowy płyn w ampułce jak do zastrzyku) ma ona chronić kolor - farbe nakłada sie na suche włosy - mam włosy średnio gęste za ramiona i z trudnoscia wystarczyła jedna tubka - musiałam potem je mocno rozczsywac zeby były równo pokryte - farma dosc trudno sie nakłada- moj chlopak który od jakiegos czasu mnie farbuje mowi, ze bardzo zle sie rozprowadza, szzcegolnie ze na suchych wlosach i ta gesta konsystencja... Ogolnie to moge polecic ta farbe na tym etapie....jak zaobserwuje cos nowego to napisze. Pozdrawiam i mam nadzieje ze to co napisałam komuś się przyda!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Używałam już różnych farb. Strasznie zniszczyły mi włosy. Musiałam zrobić przerwę na rok by włoski odpoczeły. Ja farbuje kolestonem 3/0 i jeeeeeeeeeestem w szoku bo od kad zaczelam farbowac to stan moich wlosow sie poprawil. Stały się błyszczące i wyglądają zdrowej.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Nie zachowujcie się jak kury w kurniku!!!
![]() A propo majirel to robi sie go 1-1,5 a najlepiej to nie prowadźcie tanich domowych eksperymentów za które będzie trzeba zapłacic grubą kase, a o zdrowym stanie włosów to będzie można pomażyc po wydaniu około 600zł na pielegnacje siana które będzie na waszej głowie. Radze kożystac z usług profesjonalistów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Taaa, też tak kiedyś myślałam i powtarzałam, że samemu to tylko można zniszczyć włosy - że tylko profesjonalista potrafi zrobić coś ładnego na głowie- aż się w końcu zdenerwowałam - bo płaciłam dużo kasy, a rezultaty były od kiepskich po tragiczne ![]() Podsumowanie: położyć farbę na głowę może generalnie każdy - trzeba tylko znać proporcje i czas trzymania. I to wszystko!Oczywiście jeśli chodzi o farbowanie na 1 kolor bo z czymś bardziej zaawansowanym jednak trzeba iść do kogoś z doświadczeniem ale nie gwarantuje to dobrego efektu. ![]() A oczywistym jest, że każdy fryzjer powie, że lepiej iść do profesjonalisty - bo to ich zarobek! ![]() Mi było bardzo ciężko się przełamać i pofarbować samodzielnie bo pewności nie miałam, że wyjdzie coś przynajmniej znośnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
hej, mam pytanie. Mam rozjasnione po raz 3 wlosy pasemkami z czarnego. Zmierzam do blondu. Dzis wyszedl mi rudawo-jasny braz-przyrudawiony blond... Czy nalozyc na to jak najbardziej blond farbe czy zastosowac jakies plukanki? czy to jeszcze za wczesnie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym spróbowała Majiblondem l'oreala. Mi po nim bardzo ładny kolor wyszedł (farbowałam odcieniem 901s, wyszedł słomkowy jaśniutki blond. Zdjęcia mam w albumie prywatnym, jeśli chcesz zobaczyć) Jaki konkretnie blond chcesz uzyskać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was farbowala włosy 9/38 lub 9/16 z Koleston Perfect?? Teraz mam 8/71 i chcę minimalnie rojaśnić i właśnie myślę o którymś z tych kolorów tylko nie chcę żeby wyszły zółto. Jakie macie doświadczenia z tymi kolorami, ewentualnie fotki, będę wdzięczna. Miałam już 8/38 i był ładny, ale trochę mocno złoty i nie wiem już co robić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Hej mam do was pytanko czy ktoras z was farbowala wloski odcieniem 8.38 Mam zamiar sie nim pomazac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
może i wygląda ładnie ale to zależy od ustawień monitora + oświetlenia w jakim było robione zdjęcie... wiec tak na prawdę z rzeczywistością moze mieć mało wspólnego... jeśli nie chcesz żółtego to wybierz jakiś kolor bez 3 w numerku
![]() ![]() Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2010-01-11 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Za pozno juz zamowilam a paczka zostala wyslana ...
![]() Edytowane przez *milka* Czas edycji: 2010-01-11 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze wiesz jak wychodzi 8.38 ![]() Edytowane przez *milka* Czas edycji: 2010-01-11 o 21:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
morelle, celowo napisałam "możliwe" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
milka, ja miałam 8/38 i wyszedł bardzo ładnie, rzeczywiście u mnie był trochę złotawy, ale jak teraz sobie oglądam zdjęcia to uważam, że był ładny. Tylko, że ja nakładałam na bardzo rozjaśnione włosy ( po dekoloryzacji ). Bo podejrzewam, że jak nałożysz na naturalne włosy brązowe to wyjdą ciemniej niż na palecie. Ja teraz dążę do 9/16, ale ciągle kusi mnie 9/38. Może kiedyś jeszcze się skuszę. Ale tak jak pisze morelle, nie jest to żółty kolor, tylko naprawdę ciekawy, pszeniczny miód z połyskiem perłowym. Wstawię fotkę z tego koloru ( pare dni po farbowaniu ). Tylko tak jak mówię - u mnie nakładany na rozjaśnione włosy. Teraz w sumie żałuję, że nie trzymałam się tego koloru, lub 9/38, bo zrobiłam sobie 8/71, potem 8/0 ( wyszedł mi wstrętnie żółto ) i teraz próbuję wrócić do jaśniejszej 9, ale jeszcze mi wychodzi to żółtko z 8/0
![]() morelle, wstaw proszę fotkę z 9/38, na jakie włosy nakładasz? Naturalnie masz blond czy brąz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Też mi się wydaje, że na rozjaśnionych włosach powinna wyjść ładnie. Jak już zrobisz wstaw fotki z efektem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
ismenka na tym zdjatku jaki masz kolorek 8.38 ?
Jestem juz po rozjasnianiu i malowaniu. Zawiodlam sie na tej farbie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez *milka* Czas edycji: 2010-01-12 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2) poziom 8 mimo iż jest blondem to nie jest jasny, wiec to normalne ze Ci przyciemniła włosy, zeby białe zostały białe musiałabyć chyba co najmniej 10 poziomu użyć ![]()
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Święte słowa. 8.38 pięknie mi kiedyś wypigmentował zbyt rozjaśnione włosy. Z pewnością jest po prostu jasnym blondem ale nie bardzo jasnym, czy też rozświetlonym.
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
I wtopa, zebym wiedziala to bym nie kupywala tego kolestonu gorzej zmasakrowal mi wlosy od rozjasniacza
![]() Powiedzcie mi dziewczyny co zrobic, zeby pozbyc sie tego ohydnego rudzielca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
morelle, w takim razie czekam na fotki
![]() *milka*, dziewczyny mają rację. Poza tym poziom 8 naprawdę nie jest jasny, u mnie wyszedł jasno bo miałam rozjaśnione włosy, ale przy samej skórze, gdzie był kładziony na naturalne ( mysi blond ) był ciemniejszy i bardziej złotawy. Ja chodzę do zaufanej fryzjerki, bo sama nie bardzo się na tym znam. Chyba najlepiej by było, gdybyś poszła do fryzjera, moim zdaniem nie powinnaś teraz nakładać tego rozjaśniacza, bo wykończysz te włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.