|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie perfumy...?
spróbuj może oklepany ale przyjemny Amor Amor Cacharela
|
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Raczkowanie
|
Pomożecie?Gubie się w gąszczu flakonów
Witam! Postanowiłam zwrócić się do Was o pomoc, będąc pod wrażeniem wiedzy i znajomości perfum. Sama mam słabość do pięknych zapachów tylko niestety rzadko trafiam z testowanymi.
Obecnie poprzeczka jest wysoko postawiona odkąd zupełnie niespodziewanie dostałam Prade tendre ![]() ![]() To co mi się podobało do tej pory oprócz prady: chanel mademoiselle-choć w nich może odrobinę za dużo wanilii; cacharel amor amor-ale to wciąż nie ten sam poziom co prada. Chciałabym znaleźć jeszcze jakiś zapach, który by mnie tak urzekł i byłby tak wyjątkowy. No i po opisach, po składach testuje..ale chyba trafiam kulą w płot: - Angel- musiałam w końcu zdobyć próbkę tego kontrowersyjnego zapachu....i teraz wiem na pewno, że nie ![]() - euphoria- pachniała ładnie na koleżance..no i spróbowałam, o mało nie dostałam mdłości przy tej słodyczy -chance- ładny, ale nie powalający - e. arden - provocative woman.. ![]() - chanel 5- nie przypadł mi do gustu - versace crystal noir- nawet ladne..ale nie wiem jak to opisać..takie kanciaste ![]() - gucci takie złote- klasyczne, ładne, eleganckie...ale to wciąż nie to - narcisco rodriguez for her- ![]() - eternity - nie bardzo, jakieś męczące na dłuższą metę I tu moja prośba do Was. Czy mogłybyście zasugerować mi coś do przetestowania na podstawie moich wywodów? Co to za składnik, połączenie daje tą magię w pradzie tendre? Nabyłam próbkę givenchy-ange ou demon i jutro będę testować. Ale może źle typuje zapachy do sprawdzenia skoro tak błądzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Pomożecie?Gubie się w gąszczu flakonów
myslę ze to ambra,wanilia i drzewo sandałowe +reszta
spróbuj moze Sensuous Estee Lauder, Lalique Le Parfum a Prada klasyczna Ci sie nie podoba?
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-01-07 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Gucci Rush i Rush2, Puma Flowing, Cat Deluxe at Night, Dior Hypnotic Poison klasyk i Elixir, Hypnose Elixir (cudowny!), D&G The One, Envy Me, Touch of Pink, Euphoria. Mam nadzieję, że znajdziesz coś fajnego
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Zadomowienie
|
Jeśli mogę podłączyć się pod wątek, co doradziłybyście użyć na tę noc?
Zastanawiam się nad: *Tobacco Vanille TF *Note Vanille *Un Bois Vanille *Organza Indecence
#4686 |
never say no to panda
|
Note i UBV są za delikatne, ja bym brała pod uwagę TV albo OIkę
chyba ostatecznie TV by wygrał ![]()
![]() |
#4687 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4688 |
Raczkowanie
|
Dzięki! Spróbuje chociaż ten pierwszy nic mi nie mówi-można go bez problemu przetestować w sephorze? Właśnie prady klasycznej nie miałam okazji powąchać, ale przymierzałam się do tego-tymbardziej po Twojej podpowiedzi. A dziś próbowałam givenchy-a ou d- cięzki zapach, intensywny, ale brakuje w nim tego wibrującego ciepła.
Jeśli to ambra+drzewo sandało i wanilia(chociaz chyba w mniejszej ilości niż w coco madmoiselle) to może jest jakaś strona gdzie da się pod kątem składników wyszukać perfumy? Bardzo proszę o dalsze propozycje i sugestie... ![]() Polly jeszcze raz Ci dziękuje za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Sensuous to tegoroczny hit-znajdziesz bez problemu, resztę tez. Do wyszukiwania polecam fragrantica.com-w zakładce perfumes basenotes.net- tu musisz wejśc na zakładke Directory
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-01-07 o 22:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Raczkowanie
|
Właśnie zamówiłam próbkę EL na allegro i przy okazji le baiser du dragon-tak z ciekawości
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Rozeznanie
|
testuj testuj ;D dopoki panie w perfumerii nie beda znaly Cie z nazwiska a wszystkie flachony beda stestowane
![]() burberry london i brit sprawdz :P |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4692 |
Raczkowanie
|
Perfumy dla mamy - prosze o porade.
Czesc Dziewczyny,
Zastanawialam sie czy nie dac tego na prezentowe ale chyba wy tutaj mi lepiej pomozecie. Moja mama poprosila zebym kupila jej perfumy, a ja sie totalnie na nich nie znam ![]() Prosze was bardzo o jakas podpowiedz. Dodam tylko ze moja mama nie lubi zapachow jadalnych i tzw swiezakow. Jest po 40 stce. Idealnie byloby gdyby zapach byl dostepny na Tru. Z gory dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Zadomowienie
|
Dot.: Perfumy dla mamy-prosze o porade.
jakiś czas temu miałam podobny problem, zdecydowalam się na J' aime La Perla, mama jest zachwycona
![]() z tym, że reprezentuje starsze pokolenie niż Twoja mama |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Raczkowanie
|
Aiiiiiii, a pytałaś mamę czy ma to byc coś nowego? Bo może liczy właśnie na kolejny flakon Chanel Allure Sensuelle lub Laury. Jeśli dobrze czuje się w tych zapachach, to po co na siłę zmieniać? Ewentualnie przynieś jej kilka wypsikanych papierków z Sephory, by mogła sobie na spokojnie poznać inne perfumy. Lub wybierzcie się razem do perfumerii. Na pewno spodoba się kilka i wtedy możesz np. zrobić małą niespodziankę nie ujawniając do końca , którym z nich ją obdarujesz
![]() Jeżeli nie macie możliwości udać się do perfumerii, to szukaj może wśród innych"odmian" Chanel, coś z zapachów Lalique. Myślę, że mogłaby pasować Dolce Gabbana The One lub bardzo specyficzny Kenzo Jungle Elephant. ( choć on jest mocno cynamonowy i przyprawowy) Edytowane przez mansi Czas edycji: 2010-01-11 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Raczkowanie
|
Tak, chce nowosci
![]() Wiem ze podsuniecie kilku probek byloby idealnym rozwiazaniem, ale nie mam chwilowo nic w jej klimacie. Chyba wybiore sie na zebry do prefumerii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4696 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Poproś o próbki w perfumerii, to dobry pomysł
![]() Allure Sensuelle ma w sobie coś typowo "chanelowatego" dlatego proponuję bliżej przyjrzec się też innym zapachom tej firmy: Chance, Allure klasyczny, Coco Mademoiselle. Poza tym jest też zmyslowym i dośc ciężkim zapachem, z nutą slodyczy, ale i chłodu, podobne cechy ma np. Angel, klasyk i kwiatowe wersje (są lilia, róża, piwonia i fiołek, bardzo interesujące), Lolita Lempicka klasyk albo wersja Midnight w jeszcze piękniejszym opakowaniu ![]() Laura to zupelnie inna historia, subtelny, świeży i kwiatowy aromat. Może Pure Poison Diora w tym temacie? Albo trochę slodsza wersja Elixir w uroczej buteleczce z pompką? Narciso Rodriguez, Versace Medusa, J'adore, Bright Crystal, Gucci EDP II... W tym klimacie jest spory wybór ![]() Owocnych poszukiwań!
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#4697 |
Raczkowanie
|
Dziekuje wam,
Bylam dzis w Douglasie, mam Angela, Gucciego, J'Adore i Bright Crystal. Co ciekawe dopiero teraz przeczytalam posta Dzikiej i jestem w szoku jak wiele zapachow sie pokrywa ![]() Jutro podrzuce mamie i niech testuje do woli. |
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Zakorzenienie
|
ja stawiam na Chanel no 5 Eau premiere
|
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 |
perfumowy zawrót głowy
|
Proponuję Pleasures Estee Lauder i Miracle Lancome.
Moja mama lubi ![]()
#4701 |
Zadomowienie
|
Moje propozycje to ROMA Laury Biagiotti oraz COCO MADEMOISELLE Chanel
![]() A jeśli nowość... IDYLLE Guerlain ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Zakorzenienie
|
A ja - czarną Coco Chanel edp lub edt. Sama jestem mamą,taka trochę ponad 40 tkę ( nie wiem,ile lat ma Twoja Mama), też kocham Allure Sensuelle i uwielbiam Coco Chanel - to doskonały zapach dla dojrzałej kobiety. Zrezygnowałabym raczej z lekkich ,świeżych zapachów.
Ale to oczywiście tylko moje zdanie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4704 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Raczkowanie
|
Zdecydowalam sie na nie wlasnie. Jutro jade do perfumerii. Dziekuje wszystkim za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam serdecznie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4708 |
Raczkowanie
|
Dot.: Prosba o pomoc
może Wish albo Casmir Choparda...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Zakorzenienie
|
Na forum były już wątki dotyczące słodkich zapachów, a także waniliowców.
Ja bym jednak doradziła może zastosowanie płodozmianu- spróbować się zaprzyjaźnić z zapachami o innym charakterze- tak dla odmiany, i też dla znalezienia potem na nowo smaku tych dawno znajomych. A co do poszukiwanych przez Ciebie słodkości- zdecydowanie słodkim, bardzo, bardzo słodkim zapachem jest L`Instant Guerlaina. I drugi- L`Instant Magic Warto może je właśnie spróbować na pierwszy ogień- są ogólnodostępne.
Kot najgorszego sortu Edytowane przez Kota Czas edycji: 2010-01-17 o 17:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Rozeznanie
|
Lempickiej nie znam więc nie wiem czy podobne, ale słodkie, waniliowe i dostępne w stacjonarnych perfumeriach jest Hypnotic Poison Diora
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:19.