|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Witam mamusie
Wiem nie często z Wami piszę, ale po piewsze ciągle nie mam czasu a po dugie to mi głupio mi sie tak do Was wbijać ni z gruszki ni z pietruszki i pisać co u mnie ![]() Dziewczyny powiedzcie mi czy tylko moje dziecie takie jest czy ja może pzesadzam. Muszę ją ciągle nosić na rękach a jak już siądzie w leżaczku to muszę koło niej siedzieć i zabawiać. Nie ma tak że np. położe ją w łóżeczku włącze karuzele i się sama zabawi Tak się zastanawiam czy to nie wina ząbków, bo są już bardzo blisko.Była dziś u mnie lekarka bo mała jest przeziębiona (na szczęście to lekka infekcja obyło się bez antybiotyku) a poza tym chciałam ustalić konketnie co mogę jej dawać do jedzinia (sama boję się eksperymentować po incydencie z kaszką). Mamy ustaloną dietkę która mi sie nawet podoba ![]() Widziałam że zaczęłyście walkę z kilogramami. Mi też by się to przydało ![]() AAAA gapa ze mnie Eleeri bardzo się cieszę, że USG wyszło dobrze No i GRATULACJE DLA MALAGI- śliczne maleństwo ![]()
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html 21.08.2009 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2010-01-11 o 20:28 |
|
|
|
#2582 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Dziewczyny, robiłyscie moze kiedys kasze jaglana z jabłkami.
http://www.uwielbiam.pl/przepisy/prz...-jablkami.html
|
#2583 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tylko na moment. Chciałam zobaczyć jakie wieści po usg Matiego eleeri. Cieszę się, że wszystko gra
|
|
#2584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale sa świetne te ramki i jaka pamiatka na lata
|
|
|
|
|
#2585 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje w imieniu Kuby
Eleeri, wspaniale, ze usg dobrze wyszlo. Buziaki.
|
#2586 |
|
Zadomowienie
|
eleeri wspaniałe wieści
![]() Katarzynko ja tez jestem na ONZ pierwszy dzien w prawdzie Zjadłam 1. 2 kanapki z pomidorem i sałatą+jabłko 2. warzywa z piekarnika 3. salata z pomidorem i tunczykiem, kanapka z szynka , troche orzechow ziemnych 4. kanapka z pomidorem i salata, pomarancza, jablko
|
|
#2587 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja tysz chce drinnnnnnnnnnnnnnnnaaaaaa aaaa ale nie moge Cytat:
super o Malagus uroodziła KOCHANA DUŻŻO ZDRÓWKA DLA CIEEBIE I DZIDZIUSIA GRATULUJĘ ![]() a teraz lece szukać fociaków dzidzki
CCCPaste is a minimalist pastebin inspired by Soviet aesthetics. Share text quickly and anonymously. VicePaste is a neon-style pastebin inspired by GTA Vice City. Share text snippets and code in a world of palm trees, pink lights, and 80s nostalgia. Edytowane przez marica5 Czas edycji: 2010-01-11 o 20:43 |
||
|
|
|
#2588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak bedzie mnie mocno bolalo to sie przejde do lekarza, narazie jest znosnie Cytat:
![]() ja dzis z mala sam tz pojechal na narty po 15 ![]() powinni jechac godz a dojechali w 3h bo droge pomylili ![]() ciekawe o ktorej sie zjawi? ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- maly ruch cos ide poczytac ksiazke
|
||
|
|
|
#2589 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() gdzie ten TZ i mleko ze sklepu??? tak, mysle, ze to cos jak orbi - noooo jesli TZ dobrze tlumaczy bo wiesz jak to z facetamino ale pokazywal mi, ze tak sie macha rekoma i nogami na tym hehe i tesciowa tez mi tak tlumaczyla wiec to moze byc tylko to no i kurcze podawala mi nazwe kiedys ale mi umknela wiec nie moge zasiegnac inf chyba do niej zadzwonie Cytat:
Cytat:
i bez masla?
|
|
|
#2590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a są jeszcze takie http://www.allegro.pl/item869738674_...ien_babci.html |
|
|
|
|
#2591 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() marica5 nie zazdroszczę tych ugryzień ![]() eleeri super, że na usg wszystko ok wyszło Cytat:
![]() Mała usnęła o 19 i teraz się obudziła marudna, krzyczy, łzy się leją, kiedy uśnie? idę bo ryczy i woła mammma
|
|
#2592 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
to ja wole tamta - juz gotowa ![]() tylko nie wiem dalej czy sznurek czy wstazka ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- a wracajac do spacerowek to mi sie bardzo podoba smarti, jeszcze jak bylam w ciazy to zwrocilam na nia uwage: http://www.allegro.pl/item868694793_..._promocja.html albo slapi http://www.allegro.pl/item882504614_..._promocja.html i cos czuje, ze ktorys z tych dwoch kupie w czerwcu....bo jak ja sie na cos upre...
Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2010-01-11 o 21:19 |
|
|
|
|
#2593 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj zbyt nie napisze. Jedynie, ze bylismy zobaczyc zlobek dla Aneczki i chyba otworza go dopiero w lutym . Tak wiec na razie bedzie z mamusia ![]() Musze leciec do mojego dzieciatka, jutro bede wiecej, slowo harcerza ![]() Dobranoc kobitki
|
|
#2594 | |||
|
Zakorzenienie
|
tż zrobil mi drina i wola na film
![]() mala zasnela odrazu po kapieli i mleko na spiocha pila chyba kazdy lubiCytat:
![]() a ja mialam rozebrac i dalej stoi ![]() zawsze chcielismy 2 dzieci.....wiec tż mi mowi ze niewazne kiedy, a potem to jakas spirale zaloze .....no coz zobaczymy pobolewa mnie podbrzusze jak na@.....ale wiadomo ze tak samo boli jak jajeczko sie zagniezdza w macicy ![]() Cytat:
Cytat:
duzo zdrowka dla malej
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Eleeri bardzo sie ciesze, ze mały juz zdrowy. I super, ze usg wyszło dobrze. Teraz juz bedziesz spokojniejsza.
Dziewczyny taki mam ból nad posladkiem (chyba korzonki), rwie mnie ze chodzic i siedziec nie moge Nie wiem od czego to ale juz od 3 dni mnie tak pobolewało a dzisiaj to juz bardzo boli. Ide umyc wloski i nałozyc jakas maseczke. Takie suche mi sie zrobiły i dodatkowo pojawił sie łupież nie moge sobie z nim poradzic. Mam pytanko: jakie maseczki do wlosow polecacie? Cos na miano KWC według Was. Aha, zapomniałabym Kuba dzisiaj zaczał cos gaworzyc. Jezyczek mu sie rozwiazał. Co prawda nie mowi mamama, tatata ale gu, gia, ge, kia, ee i tym podobne. Zaczyna wysuwac jezyk i coraz bardziej zainteresowany jest "gadaniem" Czekam na pierwsze mama
|
|
#2596 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
taki sprzet bede miec od tesciowki:
http://www.allegro.pl/item866370309_...er_okazja.html moze nie jest to zbyt nowoczesnej generacji sprzet
|
|
#2597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie tez chcialam zapytac o chleb.Czy tylko u mnie trudno dostepny a ty nie mialas z tym problemu? ja mysle ze sama upieke jak nowa ture zaczne Cytat:
taka jak 1 ma siostra, tak mysle ze nawet tej samej firmy.Zielona i pewnie w spadku ja dostane Druga nie wiem czemu ale skojarzyla mi sie z tym...nazwa mi wylecila, co sie tak na poczekalni napalilysmy na maxa.Tez ładna
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2598 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
hmm ale chyba ta druga spacerowka wygodniejsza - raczke ma cala, mozna sie oprzec jak sie zmeczy no i ten stelaz w pierwszej jakos tak mi sie wydaje hmmm, ze ciezko bedzie podbic np pod kraweznik ja
|
|
|
#2599 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak u mnie mialo to miejsce to bylam sparalizowana z bolu nic nie moglam robic, ani sie ruszyc, w pracy szefa prosilam zeby za mnie pracowal a ja w bezruchu siedzialam, bo kazdy ruch i sie zwijalam,na niczym nie moglam sie skupic i pamietam ze pisalam z kilkoma ososbami na raz na gg i pourywalam rozmowy bo nawet na tym nie moglam sie skupic tak mnie bolalo I se mysle...kurde ale bolesna @ , bo nie myslalam ze za 1 strzalem nam sie udalo a tu Laura w drodze Na drugi dzien jechalismy do Łodzi i tak samo zwijalam sie na tylnej kanapie kladac nogi na kuzynke przepraszajac za zachowanie ale nie panowalam nad soba pochlonelam pol opakowania nospy na drugi dzien zrobilam testCytat:
ja uzywam tylko waxa i ostatnio coraz rzadziej Cytat:
Unholy- to moze byc dobre. Mam jaglana z czasow ciazy jeszcze, jak cukier zly mi wyszedl to chcialam jaglany sobie piec bo on ma neutralny wplyw na cukier Dodalam przepisik w koncu bede musiala kaszke wykorzystac
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#2600 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to ja juz nie wiem od czego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Też zapiszemy się na USG brzuszka ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
![]() Zdrówka dla Małej Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Dziewczynki, zapraszam do obejrzenia nowego zdjęcia mojego Krasnoludka
|
|
|
#2601 | |
|
Rozeznanie
|
co do dachów to uważajcie, my dziś mieliśmy wir w pracy bo własnie śnieg zalegał na jednym małym markiecie abc i ewakuowali wszystkich, a własciciel musiał odśnieżac dach, strach był bo niby az trzeszczało w środku, tvn 24 nawet sie pojawił.
nie martw się napewno nie jesteś w ciąży, a to ból pred okresem Cytat:
i żeby tak naprawde pomógł, ja narazie uzywam tego pasa z biedronki i zobaczymy czy coś pomoże, na dietke to dop jak przestane martyne karmic bo teraz nie chce jej glodzić |
|
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
czytam ksiazke a w miedzy czasie odswiezam
![]() Krasnoludek slicznosci! |
|
|
|
#2603 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
Miramej spioszek slodki
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Kobiałki moje, ja już się kładę spać. Dobranoc
|
|
#2605 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2606 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja juz bym dawno poszla ale czekam na TZ ze sznyclem w piekarniku
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki ...
nadrabiam i nadrabiam ... i co chce coś zacytować to Bartosz mnie odrywa od kompa Bartosz zaczął coś strasznie kichać ... wciagu całego dnia chyba 20 razy kichną ... mam nadzieję ze to nie żadne przeziębienie ![]() Ząbki rosną i rosną, i już je poczułam na piersi wczoraj pierwszy raz mnie ugryzł - gryzoń mały ... bolało ![]() Aha - już chyba po zatorze ... w sobotę siedzialam pół godzin pod prysznicem i roiłam masaż gorącą woda a potem odciagałam laktatorem ... później Bartosz poprawił i w niedzielę wieczorem juz było ok! No i nareszcie doczekaliśmy się wieeeeelkiej kupy ... ostatnio była w tamtą niedzielę, potem w sobote mały bobek wczoraj też ... a dzisaij - uhhhhh ale najważniejsze że bez płaczu! Od dziaij to ja chyba nie pośpie normalnie ... małż rano wstawał do pracy i budzi mnie przerażony - Bartek śpi na rzuchu z głową w poduszce! ... wstałam szybko, patrze, a On głowe raz w prawo, raz w lewo a za chwile buch nosem w poduszke i tak śpi ..................... Tak więc ... Miramejku - mam nadzieję, że to już konic kłopotów będzie Eleeri - strasznie się ciesze, że na usg wszystko ok! Svinecko - zamówiłam takie same ramki jak Ty ... jasny brąz ze sznurkiem, jeszcze nie doszły, ale mam nadzieję, ze dotrą jutro lub pojutrze ![]() Oczywiście kciuki za Karolinkę trzymałam! ![]() Malga wielkie gratulacje! Córeczka śliczna!!!! hmmm co jeszcze .... skleroza
|
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez sie zawijam, bo jak zwykle nie bede miec rano co czytac
Morska mi tyle nie nastuka zeby czytac i czytac Mąż wrocil z pracy obładowany, wie co na liscie a natargal mi otrębow, przegryzki-jak chipsy suszonych owocow,siemia lnianego i jedyne co z listy co kotlety sojowe wiec pierwszy raz sprobuje Cass, a te tylko gotowane sa zjadliwe? Ide walnac Tamilee
|
|
|
#2609 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najbardziej podoba mi się kolor niebieski ptaszek ![]() Myślę nad tymi krzesełkami i myślę i już sama nie wiem, które wybrać Cytat:
![]() A może odciągaj do momentu, aż będzie widać "dziurkę", żeby sprawdzić czy w sikaniu nic nie przeszkadza? Tylko Ty wiesz, jak to wygląda w tej chwili i zobaczysz, jak będzie wyglądało po zagojeniu. W razie czego można iść do urologa, on najlepiej na siusiakach się zna ![]() Cytat:
![]() Kubusia to nie boli, a przecież już się goi. Będziesz na pewno kontrolować stan siusiaka i w razie czego szybko zareagujesz. Na pewno wszystko będzie dobrze ![]() Odnośnie straszenia - moim zdaniem lepiej znać konsekwencje i niczego nie przeoczyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2610 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() uciekam spać , bo Bartek sie zaczyna wiercić dobranoc |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

Tak się zastanawiam czy to nie wina ząbków, bo są już bardzo blisko.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.... skleroza