Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-11, 17:54   #4201
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

wystarcza spokojnie. przez tepierwsze dni to i tak tylko woda a nei tluszcz, lepiej oszczedzac sily i organizm na prawdziwa walke w II fazie. On juz przez te 5 dni odciecia od wegli i tluszczy przezyl odpowiedni szok

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 18:03   #4202
BetaS
Przyczajenie

A ja czytałam na forum /książki nadal - chyba z powodu pogody - nie dotarły/, że w przypadku dużej nadwagi i chęci utraty sporej ilości kg należy I fazę prowadzić przez 10 dni.

08.stycznia 84,4 kg

cel 58 - 60 kg

BetaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 18:03   #4203
ruda_niunia
Rozeznanie

tak tak wiem ze teraz to woda.. oj szok to pewnie byl - czulam to szczegolnie drugiego dnia - spadek sil niesamowity... teraz juz jest wszystko ok i mam duzo energii
dzieki wiec na srode uszykuje"krolewski" obiadek z warzywami

walcze ze swoja slaba silna wola
ruda_niunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 18:11   #4204
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stozynka44 Pokaż wiadomość
A gdzie Ty Kochana dostałaś soję?! U mnie w moim "wiejskim mieście" nie mogę znaleźć
Moja mam kupiła w Almie, ale chyba widziałam w Carrefourze. Na stoiskach z żywnością bio w wielu miejscach jest

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość
o wow! soja po bretonsku mi sie podoba

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Berlinianka a wogole to kazda soje mozna? bo jest i czerwona i jaks tam jeszcze...cos doktorek na to
Nie wiem co on na to, bo poza tym, że wymienił, że można to nie wspomina więcej. Ja mam soję - soję. :P Nie jest napisane jaka to Ale jakaś taka biała.

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 18:15   #4205
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość
...batem nas...
Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
oo tak chlostaj nas malenka hihi
Osz Wy zbereźnice jedne

Schudłam 0.5kg - a co? będę się chwaliła

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 18:18   #4206
wwwankapl
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
kobieto złota, zeby wszystkie pierwsze posty wyglądały jakTwój klask i: trzymam kciukalce i czekam na relacjęz postępów. Opisz może bardziej, jak wyglądała poprzedni aTwoja przygoda z Dukanem, a szczególnie po jakim czasie od przerwania diety zaczęłaśznowu przybierać, bo ja zrobilam to samo i póki co stoję wagowo w miejscu.

o widzisz. Ja też mam takie smaki, których tu za diabła nie kupisz.... wiem, jak to cieszy, jak sie coś takiego znajdzie
cocci nie mam się czym chwalić... w zasadzie jedynie mogę przestrzec wsyztskie Dukanki, że III faza jest bardzo potrzebna i niezbędna, żeby utrzymac wagę... ja w zasadzie nie przerwałam diety, tylko jej nie skończyłam i waga w ciągu miesiąca wróciła do poprzedniego stanu... wziąć należy pod uwagę, że jadłam dużo słodyczy /idiotka/ no ale teraz nie ma co rozpamiętywać, tylko biorę się za siebie... jeszcze raz... oststni raz i nieodwołalnie...
fotoreporterka mam nadzieje, że osiągnę sukces tak jak Ty! Pozdrawiam!
Stary 2010-01-11, 18:18   #4207
Berlinianka
Zadomowienie

Jestem po obiedzie, brokuły, makrela na parze i soja. Niewiele tego było w sumie, ale nażarłam się jak prosię... ^^
O tej porze powinnam być już po kolacji, a zgłodnieję na moje oko, ok. 22 ^^
Zrobię kotlety sojowe, trochę chyba jej nie dogotowałam, ale nic to, zmieliłam, dodałam kilka kawałków brokułu, gotowanego suszonego prawdziwka. Zaraz dobiję jajko, przyprawy. Potem obtoczę w jajku i pszennych otrębach. Powinno być ok.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość

Schudłam 0.5kg - a co? będę się chwaliła
Jest czym, to się chwal

Ile to jeszcze dni

Stary 2010-01-11, 18:48   #4208
Mo_Nika
szamanka

Eh.. pierwszy dzień i głód mi doskwiera Ale to chyba dlatego, że miałam długą przerwę między śniadaniem i obiadem, a śniadanie też było niewielkie. Ale co ja poradzę, że sklepy o 1.30 są nieczynne...
Stary 2010-01-11, 19:26   #4209
Stysik
Zakorzenienie

czesc mogę dołączyć?

dzisiaj mam pierwszy dzień diety, wczoraj zrobilam sobie test na stronie francuskiej i wyszlo mi 2 dni pierwszego etapu, 66 drugiego i duzo trzeciego chcialam zapytac jak to jest z tym pierwszym etapem, bo duzo dziewcyn jest "w nim" wg wlasnego uznania, a w drugim etapie robia naprzemienna diete, nie wiem czy tak mozna? ja się czuję dzisiaj bardo osłabiona i na duchu podtrzymuje mnie tylko to ze pojutre moglabym warzywka jesc czy te moje 2 dni proteinowej wystarczy?

do diety zachecila mnie kolezanka z forum slubnego, gdzie w ostatnich dniach dukan robi furure

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 19:32   #4210
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
czesc mogę dołączyć?

dzisiaj mam pierwszy dzień diety, wczoraj zrobilam sobie test na stronie francuskiej i wyszlo mi 2 dni pierwszego etapu, 66 drugiego i duzo trzeciego chcialam zapytac jak to jest z tym pierwszym etapem, bo duzo dziewcyn jest "w nim" wg wlasnego uznania, a w drugim etapie robia naprzemienna diete, nie wiem czy tak mozna? ja się czuję dzisiaj bardo osłabiona i na duchu podtrzymuje mnie tylko to ze pojutre moglabym warzywka jesc czy te moje 2 dni proteinowej wystarczy?

do diety zachecila mnie kolezanka z forum slubnego, gdzie w ostatnich dniach dukan robi furure
Wiele pań uważa, że bycie na uderzeniówce jak najdłużej da im lepsze efekty, nie biorą pod uwagę, że ubywa im jedynie wody... No, ale jeśli komuś nie straszna utrata zdrowia i ma przez to większą motywację, to co poradzić.
Ja miałam 3 dni, jak przykazała książka i jak wyszło w teście. Nie zależy mi na tempie, a na efekcie, o!
Aczkolwiek nie przeczę, codzienne spadki zachęcają, a jak waga stoi to mi smutno.

Ile to jeszcze dni

Stary 2010-01-11, 19:44   #4211
Tysia1907
Zadomowienie

dziewczyny czym słodzicie jedzonka??

booooo, ja mam słodzik w tabletkach firmy COLOGRAN i jest tak obrzydliwie obrzydliwy, ze to co sobie przyrządziłam wyrzuciłam;/

czy wszystkie słodziki sa takie wstrętne?? i czy jest cos słodzącego a nei majacego smaku slodzika hehe

zastanawiam sie ile dni ma trwać moja pierwsza faza....5 czy 7 dni
Stary 2010-01-11, 19:44   #4212
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość
Wiele pań uważa, że bycie na uderzeniówce jak najdłużej da im lepsze efekty, nie biorą pod uwagę, że ubywa im jedynie wody... No, ale jeśli komuś nie straszna utrata zdrowia i ma przez to większą motywację, to co poradzić.
Ja miałam 3 dni, jak przykazała książka i jak wyszło w teście. Nie zależy mi na tempie, a na efekcie, o!
Aczkolwiek nie przeczę, codzienne spadki zachęcają, a jak waga stoi to mi smutno.
6to dobrze bo juz sie martwilam ze ja taka dziwna ze nie chce przesadzac... tesknie za warzywami (a dopiero 1 dzien ich nie jem) w ogole dzisiaj sie zle czuje, niezadobrze mi, ale bedzie dobrze

w polowie listopada rzucilam chipsy i w ogole mnie nie ciagnie do nich, tylko wiecej slodyczy jadalm... no i szukalam pretekstu zeby i slodycze rzucic i mysle ze teraz mi sie uda mysle ze za kilka dni nie bede miala ochoty na nie

a jak to jest z tymi napojami light/zero mozna pic czy nie bardzo? bo chcialam je tez rzucic wiec lepiej jakby nie mozna bylo

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 19:57   #4213
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tysia1907 Pokaż wiadomość
dziewczyny czym słodzicie jedzonka??

booooo, ja mam słodzik w tabletkach firmy COLOGRAN i jest tak obrzydliwie obrzydliwy, ze to co sobie przyrządziłam wyrzuciłam;/

czy wszystkie słodziki sa takie wstrętne?? i czy jest cos słodzącego a nei majacego smaku slodzika hehe

Ja słodzę tym. Nie jest zły, już się przyzwyczaiłam.

A z uderzeniówką nie przeginaj, bo nie ma sensu. Zrób test Dukana, może to Ci trochę rozjaśni...

Ile to jeszcze dni

Stary 2010-01-11, 19:57   #4214
cacoa
Raczkowanie

Ojoj nie zaglądałam chyba z 2 dni i miałam tyyyle do nadrabiania:P dzisiaj troszke się objadlam na kolacje i zjadlam Dukanowski budyn (z kakao -mniam!) Polecam go jesli macie ochote na cos slodkiego

jest:66kg
po I fazie- 63,5kg
cel I:60kg
cel II: 55kg
cel III:52kg
cacoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 20:00   #4215
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość

a jak to jest z tymi napojami light/zero mozna pic czy nie bardzo? bo chcialam je tez rzucic wiec lepiej jakby nie mozna bylo
Light/zero dozwolone. Nie należy z nimi przesadzać (jak ze wszystkim), bo dziewczyny, które piją ich dużo skarżą się na kłopoty ze snem. Ja piję tylko jak chce mi się słodkiego Ważne, że można. Nawet fakt, że są gazowane Dukan na swój sposób popiera, bo szybciej czujemy sytość, a słodki smak sprawia, że nie chce nam się tyle jeść. Na mnie działa to w trakcie obiadu :P Parę łyków i syta jestem :P

Ile to jeszcze dni

Edytowane przez Berlinianka
Czas edycji: 2010-01-11 o 20:02
Stary 2010-01-11, 20:02   #4216
cocci
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wwwankapl Pokaż wiadomość
cocci nie mam się czym chwalić... w zasadzie jedynie mogę przestrzec wsyztskie Dukanki, że III faza jest bardzo potrzebna i niezbędna, żeby utrzymac wagę... ja w zasadzie nie przerwałam diety, tylko jej nie skończyłam i waga w ciągu miesiąca wróciła do poprzedniego stanu... wziąć należy pod uwagę, że jadłam dużo słodyczy /idiotka/ no ale teraz nie ma co rozpamiętywać, tylko biorę się za siebie... jeszcze raz... oststni raz i nieodwołalnie...
fotoreporterka mam nadzieje, że osiągnę sukces tak jak Ty! Pozdrawiam!
o widzisz. Ja sowjej też nie dokończyłam, bo zaczęłam lecieć bardzo na wadze. już dwa miesiące jak przerwałam i nawet święta mnie nie utuczyły, to może mnie jojo ominie jednak...
Cytat:
a niby skąd my mamy to wiedzieć?

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 20:05   #4217
ruda_niunia
Rozeznanie

Tysia - wg mnie wszystkie slodziki sa wlasnie takie... slodzikowe probowalam juz z kilku firm i efekt zawsze ten sam byl... ale idzie sie przyzwyczaic (choc troche mi to zajelo bo juz od jakiegos czasu kawe tylko slodzikiem slodze).. nawet w Colo zero wyraznie czuc slodzik - wiec chyba wszystko " slodzikowe" ma taki posmak...
chyba ze dziewczyny ktore w tym dlugo siedza cos znalazly - wtedy sama tez chetnie skorzystam

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

widze ze sie spoznilam z odpowiedzia ale cos mi internet muli

walcze ze swoja slaba silna wola
ruda_niunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 20:18   #4218
Thercia
Raczkowanie

Hello Kobitki
Pora napisać, bo zew poczułam Historia ma krótko i zwięźle: weteranka ze mnie chyba nie, ale też i nie świezynka żadna Dukana rozpoczęłam dzielnie i grzecznie we wrześniu roku 2009, w wieku lat 33, wadze 75 i wzroście 168. Trzymałam się dzielnie bez grzechów i potknięć prawie 2 miechy i schudłam na 67. Pięknie było i cudnie. Nastepnie rozstanie me kolejne w życiu nastapiło, po latach wielu, drastycznie i bez znieczulenia. To się załamałam i żryć zaczełam. Aleeeee jak. Pizza gigant, lasagne cała blaszka, lasagne następna blaszka i pizza i piwo i drink i wino i piwo i drink i tak dalej. Wszystko mi było jedno. Doświdczenia porzucającej Dukana: jojo nie ma przez miesiąc. Zadziwiające. Żarłam i chlałam kalorii ze 10 000 na dzień i na noc i nic. Waga stała. To było spektakularne. PO miesiącu zaczęło rosnąć, aż oto macie mnie znowu z wagą 74,5 No ale tak, rozpacz przeżyłam już największą i postanowiłam, że żaden chłop mnie nie wpędzi w grubości na zawsze. Tak więc rzekłam Panu Dukanowi "wybacz" i od 5 stycznia robie replay. Od jutra warzywa. Trzymałam się dzielnie, bo jak się zaprę to mi sie w głowie przestawia i staję się wzorcem silnej woli. Słodyczy w ogóle nie jadam raczej, więc jedyne co mi brakuje to porządne żarcie, a to w dukanie można sobie imitowac Nie piekę więc serników, ani ptasich mleczek nie miksuję. Jadę na kurczaku, łososiu, dorszu, tuńczyku, kotletach jajecznych i plackach. W róznych postaciach i konfiguracjach. W związku z tym, że dusza ma jeszcze wątła i do załamek skłonna to proszę o wsparcie, a i tym samym sie odwdzięczę. Mam tez nadzieję, że z rad i pomysłów tez coś wniose, bo takowe miewam w temacie.

Witam zatem i się wpraszam

P.S. Wszystkie 3 części watku czytałam, ksiązkę znam, wiem co wolno i nie wolno, więc nie stresujcie się mym objawieniem :P

Edytowane przez Thercia
Czas edycji: 2010-01-11 o 20:29
Thercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 20:26   #4219
wwwankapl
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Thercia Pokaż wiadomość
Hello Kobitki
Pora napisać, bo zew poczułam Historia ma krótko i zwięźle: weteranka ze mnie chyba nie, ale też i nie świezynka żadna Dukana rozpoczęłam dzielnie i grzecznie we wrześniu roku 2009, w wieku lat 33, wadze 75 i wzroście 168. Trzymałam się dzielnie bez grzechów i potknięć prawie 2 miechy i schudłam na 67. Pięknie było i cudnie. Nastepnie rozstanie me kolejne w życi nastapiło, po latach wielu, drastycznie i bez znieczulenia. To się załamałam i żryć zaczełam. Aleeeee jak. Pizza gigant, lasagne cała blaszka, lasagne następna blaszka i pizza i piwo i drink i wino i piwo i drink i tak dalej. Wszystko mi było jedno. Doświdczenia porzucającej Dukana: jojo nie ma przez miesiąc. Zadziwiające. Żarłam i chlałam kalorii ze 10 000 na dzień i na noc i nic. Waga stała. To było spektakularne. PO miesiącu zaczęło rosnąć, aż oto macie mnie znowu z wagą 74,5 No ale tak, rozpacz przeżyłam już największą i postanowiłam, że żaden chłop mnie nie wpędzi w grubości na zawsze. Tak więc rzekłam Panu Dukanowi "wybacz" i od 5 stycznia robie replay. Od jutra warzywa. Trzymałam się dzielnie, bo jak się zaprę to mi sie w głowie przestawia i staję się wzorcem silnej woli. Słodyczy w ogóle nie jadam raczej, więc jedyne co mi brakuje to porządne żarcie, a to w dukanie można sobie imitowac Nie piekę więc serników, ani ptasich melczek nie miksuję. Jadę na kurczaku, łososiu, dorszu, tuńczyku, kotletach jajecznych i plackach. W róznych postaciach i konfiguracjach. W związku z tym, że dusza ma jeszcze wątła i do załamek skłonna to proszę o wsparcie, a i tym samym sie odwdzięczę. Mam tez nadzieję, że z rad i pomysłów tez coś wniose, bo takowe miewam w temacie.

P.S. Wszystkie 3 części watku czytałam, ksiązkę znam, wiem co wolno i nie wolno, więc nie stresujcie się mym objawieniem :P
Witaj ja też tu nowa i z podobną historią wagową... tzn z jojo! Mam prawie 25 lat i też kilka oststnich miesięcy dało mi w kość! dobrze, że jesteś i trzymam kciuki za spadki
Stary 2010-01-11, 20:29   #4220
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Hello Kobitki
Pora napisać, bo zew poczułam Historia ma krótko i zwięźle: weteranka ze mnie chyba nie, ale też i nie świezynka żadna Dukana rozpoczęłam dzielnie i grzecznie we wrześniu roku 2009, w wieku lat 33, wadze 75 i wzroście 168. Trzymałam się dzielnie bez grzechów i potknięć prawie 2 miechy i schudłam na 67. Pięknie było i cudnie. Nastepnie rozstanie me kolejne w życi nastapiło, po latach wielu, drastycznie i bez znieczulenia. To się załamałam i żryć zaczełam. Aleeeee jak. Pizza gigant, lasagne cała blaszka, lasagne następna blaszka i pizza i piwo i drink i wino i piwo i drink i tak dalej. Wszystko mi było jedno. Doświdczenia porzucającej Dukana: jojo nie ma przez miesiąc. Zadziwiające. Żarłam i chlałam kalorii ze 10 000 na dzień i na noc i nic. Waga stała. To było spektakularne. PO miesiącu zaczęło rosnąć, aż oto macie mnie znowu z wagą 74,5 No ale tak, rozpacz przeżyłam już największą i postanowiłam, że żaden chłop mnie nie wpędzi w grubości na zawsze. Tak więc rzekłam Panu Dukanowi "wybacz" i od 5 stycznia robie replay. Od jutra warzywa. Trzymałam się dzielnie, bo jak się zaprę to mi sie w głowie przestawia i staję się wzorcem silnej woli. Słodyczy w ogóle nie jadam raczej, więc jedyne co mi brakuje to porządne żarcie, a to w dukanie można sobie imitowac Nie piekę więc serników, ani ptasich melczek nie miksuję. Jadę na kurczaku, łososiu, dorszu, tuńczyku, kotletach jajecznych i plackach. W róznych postaciach i konfiguracjach. W związku z tym, że dusza ma jeszcze wątła i do załamek skłonna to proszę o wsparcie, a i tym samym sie odwdzięczę. Mam tez nadzieję, że z rad i pomysłów tez coś wniose, bo takowe miewam w temacie.

Poruszająca historia... Witaj wśród nas i chwal się efektami Trzymam kciuki

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 20:32   #4221
Tysia1907
Zadomowienie

Cytat:
Ja słodzę tym. Nie jest zły, już się przyzwyczaiłam.
ymhyyym

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
a niby skąd my mamy to wiedzieć?
z księżyca...??
taki atak od razu

Cytat:
Napisane przez ruda_niunia Pokaż wiadomość
Tysia - wg mnie wszystkie slodziki sa wlasnie takie... slodzikowe probowalam juz z kilku firm i efekt zawsze ten sam byl... ale idzie sie przyzwyczaic (choc troche mi to zajelo bo juz od jakiegos czasu kawe tylko slodzikiem slodze).. nawet w Colo zero wyraznie czuc slodzik - wiec chyba wszystko " slodzikowe" ma taki posmak...
chyba ze dziewczyny ktore w tym dlugo siedza cos znalazly - wtedy sama tez chetnie skorzystam

widze ze sie spoznilam z odpowiedzia ale cos mi internet muli
tzn ja kawe czy herbate pije bez zadnego słodzenia, od zawsze prawie, tylko chodziło mi o ewentualne deserki. ale widać cos za cos-mało kalori i mało smaku hihi
nie szkodzi, ze się spóźniłaś miło ze w ogole odpisałas;*
Stary 2010-01-11, 20:40   #4222
cocci
Zakorzenienie

Cytat:
Hello Kobitki
Pora napisać, bo zew poczułam Historia ma krótko i zwięźle: weteranka ze mnie chyba nie, ale też i nie świezynka żadna Dukana rozpoczęłam dzielnie i grzecznie we wrześniu roku 2009, w wieku lat 33, wadze 75 i wzroście 168. Trzymałam się dzielnie bez grzechów i potknięć prawie 2 miechy i schudłam na 67. Pięknie było i cudnie. Nastepnie rozstanie me kolejne w życiu nastapiło, po latach wielu, drastycznie i bez znieczulenia. To się załamałam i żryć zaczełam. Aleeeee jak. Pizza gigant, lasagne cała blaszka, lasagne następna blaszka i pizza i piwo i drink i wino i piwo i drink i tak dalej. Wszystko mi było jedno. Doświdczenia porzucającej Dukana: jojo nie ma przez miesiąc. Zadziwiające. Żarłam i chlałam kalorii ze 10 000 na dzień i na noc i nic. Waga stała. To było spektakularne. PO miesiącu zaczęło rosnąć, aż oto macie mnie znowu z wagą 74,5 No ale tak, rozpacz przeżyłam już największą i postanowiłam, że żaden chłop mnie nie wpędzi w grubości na zawsze. Tak więc rzekłam Panu Dukanowi "wybacz" i od 5 stycznia robie replay. Od jutra warzywa. Trzymałam się dzielnie, bo jak się zaprę to mi sie w głowie przestawia i staję się wzorcem silnej woli. Słodyczy w ogóle nie jadam raczej, więc jedyne co mi brakuje to porządne żarcie, a to w dukanie można sobie imitowac Nie piekę więc serników, ani ptasich mleczek nie miksuję. Jadę na kurczaku, łososiu, dorszu, tuńczyku, kotletach jajecznych i plackach. W róznych postaciach i konfiguracjach. W związku z tym, że dusza ma jeszcze wątła i do załamek skłonna to proszę o wsparcie, a i tym samym sie odwdzięczę. Mam tez nadzieję, że z rad i pomysłów tez coś wniose, bo takowe miewam w temacie.

może nie za zerwanie z dietą, ale silną wolę i piękne przywitanie. Bedziemy się trzymać z kciukalcami wespół zespół
Cytat:
z księżyca...??
taki atak od razu
no koment

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 20:40   #4223
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Hello Kobitki

Witamy
To ja tak z grubej rury zacznę znajomość....można przepis na te kotlety jajeczne? Nie wiem czemu, ale jakoś mnie ten no...zaintrygowały

CBT
Stary 2010-01-11, 20:45   #4224
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Twardym trzeba być, a nie miętkim, tak czy nie.
Fajnie, że się podniosłaś z tego smutku.
Powodzenia

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Witamy
To ja tak z grubej rury zacznę znajomość....można przepis na te kotlety jajeczne? Nie wiem czemu, ale jakoś mnie ten no...zaintrygowały
Odnośnie jajek to mam problem. Dukan wyznaczył jakąś tam ilość żółtek na tydzień. Chyba 4, nie chce mi się szukać... A ja dziennie zjadam jakieś 3 i zwykle całe

Ile to jeszcze dni

Stary 2010-01-11, 20:45   #4225
Thercia
Raczkowanie

Dzięki

Dodam jeszcze tylko dla porządku, że po 7 dniach diety replayowej w miejsce 74,5 jest 72,9 - ładnie

Aha - dla kobit co Lidle mają nieopodal (mi jak na zamówienie właśnie pod nosem wybudowali) - od 18 stycznia jest w Lidlu tydzień z Linessą, więc poza full nabiałem jakieś nowości dietetyczne z puli dukana być mogą. W reklamówce już widziałam ketchup bez cukry linessa o obnizonej kalorycności za 3,99 . I kilka innych rzeczy. Na stronie można zerknąć. Będzie też waga ta z bajerami od tłuszczu i wody na 79 zeta. I rózne akcesorium do fitnessu. Takie info

Edit a propos kotletów jajecznych:

5 jajek na twardo - rozdziubujemy widelcem na małe kawałeczki
1 jajko surowe do tego
cały pęczek natki posiekanej
sól, pieprz
ręką wyrabiam taka ciapkę trochę i buch na teflon. Z dwóch stron takie kotleciki smażę na rumiano ( wychodzi mi 8 lub 9) i jem przez 3 dni na zimo w pracy. Uwielbiam Jak żółtek przegięcie to można ze dwa białka w tym dodać bez środka

Edytowane przez Thercia
Czas edycji: 2010-01-11 o 20:49
Stary 2010-01-11, 20:47   #4226
Berlinianka
Zadomowienie

Jajka całe, nie żółtka, no

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Dzięki

Dodam jeszcze tylko dla porządku, że po 7 dniach diety replayowej w miejsce 74,5 jest 72,9 - ładnie

Aha - dla kobit co Lidle mają nieopodal (mi jak na zamówienie właśnie pod nosem wybudowali) - od 18 stycznia jest w Lidlu tydzień z Linessą, więc poza full nabiałem jakieś nowości dietetyczne z puli dukana być mogą. W reklamówce już widziałam ketchup bez cukry linessa o obnizonej kalorycności za 3,99 . I kilka innych rzeczy. Na stronie można zerknąć. Będzie też waga ta z bajerami od tłuszczu i wody na 79 zeta. I rózne akcesorium do fitnessu. Takie info
O dobrze, że mówisz, bo Lidla w mieście mam, ale ulotek to już mi nie przyniosą, bo za daleko :P Ale obok uczelni go mam, to zajrzę tam wtedy, bym tylko pamiętała...

Ile to jeszcze dni

Stary 2010-01-11, 20:59   #4227
Thercia
Raczkowanie

Cytat:

O dobrze, że mówisz, bo Lidla w mieście mam, ale ulotek to już mi nie przyniosą, bo za daleko :P Ale obok uczelni go mam, to zajrzę tam wtedy, bym tylko pamiętała...
To ja polecam wejść na stronę Lidla i tam zapisać się do newslettera. Będą Ci mailem przesyłać info o wszystkich nowościach, promocjach i atrakcjach. Ja właśnie w ten sposób się dowiaduję.
Stary 2010-01-11, 21:07   #4228
_kasiulka_
Rozeznanie

Thercia witam!

raport z dzis
u mnie dzis zlecial jakos na proteinach nie jest zle,ale dobrze tez nie po przyzwyczajeniu sie do chleba i innych cudow z 3 fazy...
znowu sie narobilam przy odsniezaniu chaty,troche pocwiczylylam.
teraz leze w sypialni z 0,5 l kubkiem herbatki i czytam was
to lepsze niz ksiazka
ciesze sie ze jestescie

..z miłości do motocykli

-----------------------------
mój związek z Dukanem :
start wrzesień 2009 -> 76 kg
faza III-->listopad 2009 - > 67
powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011
cel : 65...64..63..62..60.
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 21:07   #4229
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:

Edit a propos kotletów jajecznych:

5 jajek na twardo - rozdziubujemy widelcem na małe kawałeczki
1 jajko surowe do tego
cały pęczek natki posiekanej
sól, pieprz
ręką wyrabiam taka ciapkę trochę i buch na teflon. Z dwóch stron takie kotleciki smażę na rumiano ( wychodzi mi 8 lub 9) i jem przez 3 dni na zimo w pracy. Uwielbiam Jak żółtek przegięcie to można ze dwa białka w tym dodać bez środka
Kocham Cię
Brakowało mi czegoś takiego...o ludziska!!!!

Berlinianka ja nie zwracam uwagi na limity żółtkowe. Za komuny był deficyt jajkowy to musieli wymyśleć coś co nam obrzydzi jajka - stąd rozgłaśnianie salmonelli, cholesterolu etc.
Ja jeszcze przez Dukanem w pewnym czasie objadałam się jajkami w ilościach dzikich i wyniki były piękne i dobre

CBT
Stary 2010-01-11, 21:13   #4230
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Kocham Cię
Brakowało mi czegoś takiego...o ludziska!!!!

Berlinianka ja nie zwracam uwagi na limity żółtkowe. Za komuny był deficyt jajkowy to musieli wymyśleć coś co nam obrzydzi jajka - stąd rozgłaśnianie salmonelli, cholesterolu etc.
Ja jeszcze przez Dukanem w pewnym czasie objadałam się jajkami w ilościach dzikich i wyniki były piękne i dobre
Ja od dziecka jestem mięsożerna, jajożerna i mlekopijna
Jajek i mleka Ci u nas dostatek, póki mnie w domu nie ma

Ile to jeszcze dni

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości