|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja'
Heloł
![]() Przepraszam, że jeszcze nie z cytatami, ale nie ogarniam na razie czeluści internetowych wizażu - szybko się podszkolę, mam nadzieję. Więc na razie będzie trochę chaotycznie ![]() Karmenka: tak, tak, zostaję, można dodać ![]() blue_apple: do Warszawy najchętniej na MISH na UW, ale podobno ciężko się dostać... Chociaż wiara czyni cuda... ![]() BeaS: w piątek mam II etap olimpiady o prawach człowieka (oo może któraś wizażanka również się przygotowuje?) i mam wypisane zwolnienie od wychówy na ten tydzień martus9191: myślałam o szyciu, ale stwierdziłam, że już mało czasu i skupiłam się na kupnie... ![]() I stało się - kupiłam. Długa, grafitowa, bez pleców, odcinana pod biustem. Podoba mi się (co prawda nie jest tamtym cudem za 1300, ale...) i cena super bo 200 zł dałam I człowiek od razu szczęśliwszy:P Teraz tylko butki, torebka i witaj zabawo![]() Swoją drogą u nas wychowawczyni powiedziała, że na parę dni przed studniówką chce, zebyśmy przyszli ze swoimi partnerami do szkoły i jej ich przedstawili w sensie: ile się znamy, skąd się znamy, co robi partner, gdzie się uczy/pracuje... W sumie to może i dobrze, bo ta sytuacja opisywana tu z tą dziewczyną jest faktycznie niewesoła I lepiej mieć sprawdzone osoby![]() U mnie też tylko nudny ksiądz, bez ministrantów:P Ciągle te same pytania: jak tam żyjecie, co się zmieniło itp. itd. Jak całą klatkę już obejdzie to później organizowany jest opłatek dla całego bloku, ale zawitałam tam tylko raz ;] Ja lecę czytać Międzynarodowe Pakty Praw Człowieka i Obywatela, aaaach - bajer ![]() Kissy
|
|
|
|
#1802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie bardzo
raczej sprytnie stamtąd uciekłam :PCytat:
ciekawie ![]() Martyna, poczytałam dziś o fil.szwedzkiej na Uj (nie wiem jak jest u Was ) i z tego co się dowiedziałam, to nawet nie ma ang. tylko niemiecki mają na studiach i to z całkiem niezłym tempem nauki więc mi to przekreśla plany, zastanowie sie nad slawistyka albo portugalską no i przy ang. też zostaje
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
No to jakie z jakiego województwa jesteś.
I podaj mi jeszcze raz dokładnie wszystko co na maturze zdajesz, no i plan cały, tzn. gdzie się wybierasz lub jaki kierunek
|
|
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poka! ![]() -------------- Apropo olimpiad to ... pisałam dziś ekologiczną. Znienacka. Nawet nie było tak źle. Sporo rzeczy wiedziałam. Co nie zmienia faktu, że przynajmniej 1/3 strzelałam.
|
|
|
#1805 |
|
Raczkowanie
|
No zasłużyłam, ale chyba należy mi się druga szansa
W końcu się zmieniłam
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widać jak ogarniam ![]() I mam z matmy w środę |
|
|
|
|
#1807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Konkurs z matmy? Uuu.
|
|
|
#1808 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak Beata pisała - allegro. Ja kupiłam swój w zwykłym sklepie z bielizną za 30 zł Martyna, jak to nie ma filmu? ![]() I ściągnęłam od Ciebie ten zegarek w podpisie motywuje...------- W tej szkole podurnieli. Pisze na jutro dwa wypracowania, uzupełniam trzy kartki z polaka, a przed chwilą trzy godziny pisałam angielski Do książek idu
|
||||
|
|
|
#1809 | |||
|
Zakorzenienie
|
znałam wszystkie popularne porty lotnicze, które trzeba było dopisać do miast świata (m.in NY, Chicago, Paryż, Londyn, Seul, Tokio), porty lotnicze w Polsce (Krk, Rzeszów, Katowice, Szczecin, Pzń, Gda, Wrc, Wwa, Częstochowa), i wiedziałam czemu Moskwa jest nazywana portem pięciu mórz
no i wiedziałam jakie są najważniejsze kanały morskie na świecie.. i jeszcze o autostradach dwa pytania uzasadnienie budowy autostrad A1 i A2.. no i zagrożenia dla środowiska zwiazane z budową autostrad i tylko ja z Robercikiem gadałam ![]() Cytat:
![]() a jak ktoś ma partnera na studiach? ![]() to jak ma przylecieć? ![]() ale pomysł w sumie dobry. chociaż ja bym nie chciała mówić ile znam swojego Tż itd. i się spowiadać przed wych. ![]() u mnie zawsze pyta czemu mnie w kościele nie widuje ![]() ale teraz się zmienił.. jakiś nowy księciunio jest, to może inna kolęda będzie. 2 lutego mam ![]() Cytat:
![]() też awaryjnie wybieram slawistykę, amerykanistykę i fil.ang ;] Cytat:
jasne ;> olimpiadę? hardkor
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas trzeba podać do dzisiaj połowa jeszcze nie wie nic Karolina, tą Olimpiada Matematyczna ogólnopolskie?
|
|
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Żbiki, muszę się wypłakać
![]() Siedzę, a właściwie siedziałam nad biologią, nad fizjologią człowieka i dopadł mnie kryzys... wiem, ze takich decyzji nie podejmuję się nagle, pod wpływem emocji, ale ja już myślę o tym od jakiegoś czasu, gadałam teraz z mamą i doszłam do wniosku, że rezygnuję ze zdawania biologii, zostaję przy chemii i ostro do niej przysiadam... o farmacji już w październiku przestałam marzyć, obecnie moim celem jest Politechnika Krakowska, a tam liczą 1 przedmiot na dowolnym poziomie.. wiem, że zdając bio. miałabym większe możliwości, ale ja wolę się przygotować do jednego przedmiotu perfekt, zawsze mogę za rok pisać biologię, jeśli bym chciała. a jeśli w tym roku się nie uda do Krakowa, to za rok poprawię i na pewno się uda nawet połączenie chemia R i matma P daje mi możliwości, a np. na AGH biorą jeden przedmiot + język + polski... także definitywnie rzucam biologię, jutro powiem o tym sorce, wiem, że będzie zawiedziona, ale cóż. cyborgiem nie jestem. i poraz kolejny powtórzę, że jeden przedmiot a bardzo dobrze... wystąpił u mnie przerost ambicji nad możliwościami. na szczęście mama mnie rozumie i wspiera. to tyle. dziękuję za uwagę.
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
A zastanawiam się nawet nad Łodzią. Ostatnio mama mi opowiadała, że jak była u fryzjerki to słyszała, że w Łodzi fajnie jest na medycynie, że tak miło i ludzko. Chociaż Lublin też mi się podoba. (na nk znalazłam ich forum i podczytywałam)
Fajni ludzie tam studiują. ![]() --------- Idę do ksiązuniek. ![]() Do jutra, Kotlety Schabowe.
|
|
#1813 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam w piątek zapowiada się super .. tym bardziej, że mieszkam w ostatniej klatce i bedzie u mnie jak zawsze- koło 21-22 ;( Ekstra przynajmniej Ty masz tu podobne plany do moich bo widzę, że większość to ścisłowscy a już szczególnie jeśli chodzi o biologie i chemie ![]() Cytat:
i podziwiam ![]() Kasiu, to Twoja decyzja i na pewno jest dobra, tym bardziej jesli sama chemia Ci wystarczy nie ma potrzeby sie przepracowywac, jeśli nie jest to konieczne. Przyłóż się jak najlepiej do chemii i mam nadzieje widzimy się w krakowie
Edytowane przez Claaire Czas edycji: 2010-01-11 o 19:28 |
||
|
|
|
#1814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zanim napisałam posta to dopisały kolejne.
![]() Cytat:
Jestem z Ciebie taka dumna! Cytat:
Podobne odczucia miałam z matmą, ale jak zobaczyłam ile teraz mam czasu, który naprawdę poświęcam na biologię to smutek mi przeszedł.
|
|
|
#1815 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
I patrz, co narobiłaś: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16401350
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Z chęęciąą, tylko powiedz to moim rodzicom jeszcze nie wiem, czy będzie u mnie na końcu, czy na początku, bo pierwszy/ostatni dom ![]() Wiecie, że wizaż jest guuupi ED: Kasia Edytowane przez parodia Czas edycji: 2010-01-11 o 19:48 |
|
|
|
|
#1817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej, Żbik. my Cię rozumiemy jeśli czujesz, ze to dobra decyzja to ja trzymam kciuki za powodzenie misji ;*Cytat:
lubię geografię, chemię, biologię, języki. a nie lubię fizyki, historii.. dużo to wpływ nauczyciela najpewniej,ale nawet po ocenach widać, że ze wszystkiego jestem tak po środku, raczej wszystkie oceny mam na tym samym poziomie(4-5, z matmy gorzej- ale to kwestia mojego lenistwa i dzikiego oceniania nauczycielki ;]). ale do języków mam talent. Czasami ludzie narzekają, że im języki do głowy nie wchodzą.. a ja bardzo szybko wszystko łapię, wystarczy, ze posłucham trochę i już zaczynam wyłapywać sens. mam małą barierę w komunikacji ( z ludźmi, którzy potencjalnie znają język lepiej niż ja..), ale myślę, że to też kwestia pewności siebie, która u mnie nie jest tak bardzo wysoka.. bo ja taka jestem.. hmm.. nieśmiała ![]() chyba, że wśród swoich - wtedy wszędzie mnie pełno ![]() ze 100dn się wyjaśniło ![]() płacimy 290zł za parę i 160zł za osobę. i dobrze. rozłożyli koszty równo na wszystkich, tylko nauczycieli na samych maturzystów. a dzisiaj na zebraniu mama organizatora, taka sama jak i on (w sensie, że nic powiedzieć nie można bo zaraz fosio), mówiła jaki to on nie jest wspaniały, że wszystko zorganizował, że kontakty uruchomił ![]() tja, ale już o tym, że najwięcej problemów robił to nie wspomniała ![]() idę się uczyć dalej. ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
o nie teraz nie będę mogła w nocy spać
|
|
#1818 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też weszłam tylko żeby przeczytać streszczenie "1984" I co? Wyłączyłam streszczenie i siedzę na wizażu ![]() Oglądała któraś dzisiaj "Jaka to melodia?" Tam śpiewała Natasza Urbańska i miała śliczną sukienkę. Taką długą, czarną i miała śliczne srebrne ramiączka, które układały się pod szyją w formie jakiegoś naszyjnika. W takiej bym sobie poszła na studniówkę Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2010-01-11 o 19:57 |
|
|
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta, można wygrać indeks na PŁ Tak, nawet lepszy od tego z piorunochronu Cierpię na tą samą przypadłość. I męczę się z html, jutro sprawdzian mam. ![]() Martyna, a Ty, a Ty niedobra |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale wiesz chodzi mi bardziej o to, na jakie studia mierzymy ![]() No rozumiem Cie Znam sporo osób, które po prawie 10 latach nauki ang., nie znają podstawowych ale to naprawde podstawowych zasad - a z pozostałych przedmiotów same 5 ![]() Znam tą barierę choć powiem Ci, że jak kiedyś byłam w Anglii na kolonii, to zaczepił mnie jakiś starszawy pan anglik i po krótkiej rozmówce stwierdził, ze powinnam byc lekarzem nie ma to jak 3 wątki o maturze czemu nie
|
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam iść na geodezję/gospodarkę przestrzenną/geografię. bo geografię kocham. ale stwierdziłam, że dwa pierwsze kierunki (matma, fiza ) nie będą mnie satysfakcjonowały.chciałabym robić coś, co będzie mnie pociągało. i uważam, że języki to jest właśnie to, co będzie mi sprawiało radość. mam kolegę, który od 4kl podstawówki chodzi 2h w tygodniu na dodatkowe zajęcia z angielskiego, czyli miał zawsze po 5-6 godzin ang w tygodniu.. czyli to jest ponad 8 lat.. po 10 miesiecy, kazdy po 4 tygodnie.. to około.. 1600h nauki języka.. no wiadomo, jakieś święta, wyjątki itd, to niech będzie nawet 1000h nauki.. maturę podstawową napisał na niecałe 50%. dla mnie to jest po prostu niewyobrażalne. on mówi, że on czasów nie ogarnia okej, ale przecież na maturze podstawowej to ciągle dwa czasy na zmianę. no dobra, trzy.współczuję mu szczerze mówiąc, ciekawe czy ustną zda. ![]() ja nigdy nie chodziłam na dodatkowe zajęcia z angola
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
może niektórym brakuje rozmów o szkole, nauce i dlatego
bo mu tu tak ostatnio o studniówce nadajemy
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie
![]() Samo mi wchodzi do łebka A mój kolega chodzi, chce PR zdawać ale podstawę na ponad 50% zdał, czarno to widzę. On to w ogóle niczego nie ogarnia
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1824 | |
|
♥
|
Cytat:
Kasiak sama miałam takie odczucia, żeby biologii nie zdawać tylko kurde tak bardzo chce iść na farmacje... rodzice stwierdzili , że mam zdawać ,rozmawiałam z koleżanką która studiuje 3 rok medycyny i ona ma takie same zdanie jak rodzice, tym bardziej , że często mam szczęście w dostawaniu się do różnych rzeczy. Claire u mnie zawsze podobnie jest kolęda, mieszkam w ostatniej klatce i na ostatnim piętrze zazwyczaj jestem ostatnią rodziną która przyjmuje. czuje się dzisiaj z siebie dumna na sprawdzian z fizyki umiem , biologia pouczona, teraz powtórzę sobie matematykę
Edytowane przez anniaa Czas edycji: 2010-01-11 o 20:42 |
|
|
|
|
#1825 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() dodatkowe zajęcia tzn. płatne? |
|
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
tak tyle kasy płacić i jeszcze mieć po tylu latach takie wyniki ![]() nie wiem, ja bym dawno zrezygnowała z tych korków, albo spróbowała zmienić korepetytora.. albo nie wiem co..
|
#1827 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja muszę przymierzyć no... ![]() chyba że znajde jakiś za 20 zł Cytat:
![]() olimpiada, uuuu brawo za sukienkę dobry pomysł, ale czasem może byc trudny do wykonania ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[urok dużego miasta...]a z allegro już mówiłam. Cytat:
uuuUuuuUU ![]() [napisałam posta godzinę temu i go nie wysłałam]
|
||||||
|
|
|
#1828 |
|
Konto usunięte
|
dobrze dziewczyny to porozmawiajmy o studiach, nie możemy ciąglę pisac o naszych codziennych przygodach
nie no a tak na poważnie. to gdybyśmy pisały tylko szkoła,studia,matura to szału byśmy dostały pokłociłam się lekko z bratową ;] . ehh . idę spac. dobranoc ;* Edytowane przez 940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 Czas edycji: 2010-01-11 o 20:41 |
|
|
|
#1829 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W ogóle nie rozumiem ludzi, którzy wydają kupę kasy na korepetycje a i tak nie widać efektów. Skoro nie widać efektów to warto zastanowić się nad zmianą korepetytora, albo zmianą nastawienia do przedmiotu. |
|
|
|
|
#1830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic mi nie mów o internecie ![]() ratujcie mnie, ja nawet nie widzę sensu w uczeniu się... nie dam rady temu podołać, nie mam do czego dążyć, nie mam marzenia o studiach, o przyszłości. smutno mi ![]() jakiego ?no dokładnie ![]() Cytat:
![]() .... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.

I człowiek od razu szczęśliwszy:P Teraz tylko butki, torebka i witaj zabawo
I lepiej mieć sprawdzone osoby

ciekawie
W końcu się zmieniłam

Szukam, szukam i nie mogę znaleźć warunków rekrutacji na Uniwersytecie Medycznym w Łodzi. 

i tylko ja z Robercikiem gadałam 
i się spowiadać przed wych.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)