|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Wasze polecane miejsca pobytu i wszystko i nich
Postanowiłam założyć taki wątek jako pomoc dla wizażanek, które planują gdzieś wyjechać, ale nie wiedzą co i jak, przede wszystkim, czy samemu czy z biura podróży noi cena
![]() ![]() Wpisujcie 1. Państwo 2. Miasto 3. hotel 4. cena za 1 osobę 5. co było w cenie 6. biuro podróży, albo kto wam to załatwiał 7. czy było warto, króciutko ![]()
...Nie ma brzydkich ubrań i butów, są tylko źle dobrane i beznadziejnie wystylizowane... Czasu już nie cofniesz, więc korzystaj w pełni z każdej chwili... Edytowane przez majka_mulatka Czas edycji: 2009-03-18 o 14:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze polecane miejsca pobytu i wszystko i nich
Oj,
dużo tego ![]() ale zawsze na wlasna reke ![]() Ostatnio: 1. Austria 2. Innsbruck 3. Prywatna kwatera (w centrum miasta) 4. cena ok 1500 zł za tydzien 5. Cały koszt pobytu i przejazdu 6. Organizowałam sama ![]() 7. WARTO!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
1. Turcja
2.Oludeniz 3. Perdikia 4. 7 tys za 2 tygodnie 5. wszystko - przelot, hotel, wyżywienie (śniadanie i obiadokolacje) - trzeba było tylko zapłąić za wizę na lotnisku - parę dolarów 6. Alfa Star 7. Było na prawdę warto!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
mało tych wypowiedzi, ktoś dołączy...?
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
1. Cypr
2. Ayia Napa 3. Faros 4. wszystko (HB) 5. ok. 2000zł 6. Scan Holiday 7. było cudownie.. Cypr jest cudownym miejscem, piękne widoki i w ogóle. Ayia Napa w którym mieszkałam.. to typowo turystyczna miejscowość. Jedzenie bardzo smaczne. Trochę nietypowym minusem jest to, że jest tam strasznie gorąco.. jak wychodziło się z klimatyzowanych pomieszczeń na dwór.. było wrażenie jakbyśmy weszli do piekarnika..;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Wycieczka 1-dniowa spodobała mi sie tak bardzo, ze postanowiłam zwiedzic cały Izrael.
Warto zobaczyc Jerozolime, Betlejem i Morze Martwe. Czy wycieczka 2-dniowa ma w programie Morze Martwe??? Jesli tak jedź na 2 dni. To niesamowite przeżycie pływac w wodzie przypominającej kisiel ![]() Moze zaczne od przekroczenia granicy. Jadąc do Izraela wstawią Ci pieczątke do paszportu. Jesli planujesz w najbliższym czasie odwiedzic kraje arabskie mozesz mieć problem (nie dotyczy to Egiptu, Jordani czy Tunezji). Jesli byłaś w Iranie czy Syrii to nie wjedziesz do Izraela. Istnieje jednak duze prawdopodobieństwo, że jadąc z grupą zorganizowana pieczątki bedziecie mieli na osobnych kartkach... Wówczas w paszporcie nie ma śladu po podrozy ![]() Ja niestety musze zmienic paszport jesli chce odwiedzic kraje bliskiego wschodu ![]() Odwieczny konflikt izraelsko-arabski ![]() Odwiedzilam ten kraj w listopadzi i w marcu. Pogoda do zwiedzania byla idealna. Obawiam sie, ze w lato moze być tam upała ale nie przejmuj sie tym. Bedziecie podrozowali klimatyzowanymi autokarami wiec upal nie bedzie az tak uciążliwy. Koniecznie trzeba zabrać spodnie, bluzke z długim rękawem i jakies nakrycie głowy. Nie chodzi tu tylko o fakt sa to świete miejsca dla katolików. To najważniejsze miejsca kultu dla prawosławnych, dla wyznawców judaizmu i arabów. Trzeba uszanowac także innych ludzi i i ich wyznanie. Oczywiscie lekkie długie ubrania ochronia przed słońcem... Zdjęcia mozna robic praktycznie wszedzie. Tylko pod Ścianą Płaczu w szabas jest zakaz fotografowania... Długa spódnica jest potrzebna w Jerozolimie tylko wtedy gdy chcesz wejsc do dzielnicy ortodoksyjnych żydów. O ile mi wiadomo w progranie wycieczek nie ma tego miejsca. Izrael jest bardziej rozwiniety niz Polska. Kartami kredytowymi mozna płacic nawet w małych knajpkach i kioskach. Nie przychodzi mi nic specjalnego do głowy... To kraj taki jak kazdy inny. To co zwykle zabierasz w podroz zabierz i teraz. Ja zawsze mam pod reką butle wody, wigotne chusteczki do odświezenia i dobry humor ![]() Edytowane przez owca79 Czas edycji: 2009-04-29 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Ogromnie Ci dziękuję za tyle rad
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiadomo co bedzie za kilkanascie lat ![]() Do pływania w nim dobrze mieć sandaly albo jakies buty w ktorych mozna do wody wejsc. Na dnie leżą grudy solne ![]() ![]() I jeszcze jedno. Jak bedziesz się w nim kapac weź ze sobą ręcznik i mydło. Na plazy sa prysznice i koniecznie trzeba zmyć z siebie sól. Inaczej BARRRDZOOOO wysuszy skóre. Jak bedziesz miala jakies pytania to polecam sie ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Przyszło mi jeszcze cos do głowy. Oczywiscie jesli lubisz... W Izraelu sprzedaja fenomenalną Chałwe... Jesli gdzies w starej Jerozolimie zobaczysz na targu - kup.... To najlepsza chalwa jaką w życiu jadlam ![]() Mysle że dewocjonalia mozecie sobie odpuścic... Mase turystow je kupuje ale nie polecam.... ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- I znowu cos mi do głowy przyszło ![]() Nad Morzem Martwym (generalnie w całym Izraelu) sa sklepiki z kosmetykami, ktore zawieraja minerały z morza. Nie sa najtańsze ale warto cos sobie kupic ![]() Ja przywiozlam sól do kapieli i krem marchewkowy (tak, tak marchewkowy). Myśle, że warto sobie tez kupić błoto. Sprzedaja je także w małych opakowaniach. Ja podrozuje z plecakiem wiec musze sie ograniczac z zakupami. Potem wszytko na plecach dźwigam... ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Edytowane przez owca79 Czas edycji: 2009-04-30 o 16:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Ciesze się, że "coś Ci do głowy przychodzi" co chwila
![]() Co do chałwy-oj, lubię, i to jak...(pałam miłością do wszystkich słodyczy ![]() ![]() ![]() Kurczę, taką mam ochotę na ten Izrael, nawet na dzień czy dwa! Przecież takie wspomnienia zostają w człowieku do końca świata. Jeśli uda mi się wyjechać to z pewnością skorzystam z Twoich rad. Jeszcze raz dzięki wielkie. Gdybym potrzebowała jakichś dalszych rad to nie omieszkam Cię "wykorzystać". Ewentualny wyjazd w sierpniu, a teraz to zostaje mi tylko namawiać usilnie współtowarzyszkę podróży na ten a nie inny kierunek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Ja polecam moją zeszłoroczną wycieczkę zorganizowaną (1 raz jechałam z biura)
1. Turcja 2. Bodrum 3. Bitez Antik 4. cena last minute 1099 zł / os. 5. All ![]() 6. Jet Turistic 7. Mój pierwszy wyjazd z biura i to na taką tanią wycieczkę - miałam strasznego nerwa, ale to były świetne wakacje. Super hotel, miła obsługa no i okolice wprost wspaniałe. W tym roku planujemy Cypr, ale chyba już na własną rękę, chyba, ze trafi się okazja LM. Na pewno też odwiedzimy Izrael. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Kto lubi jeziora może wynająć tani domek na Mazurach. Położony nad jeziorem w bezpośredniej bliskości lasu. Każdy domek jest w pełni wyposażony i umeblowany. Zachwyceni będą wszyscy, którym nieobca jest agroturystyka. Rezerwacja wykonywana jest on-line na Domki letniskowe na Mazurach W tym celu zobacz wolne terminy na noclegi na Mazurach w grafiku rezerwacji w serwisie. Noclegi wykupione przed sezonem mają oczywiście gwarancję ceny. Dostępne są także apartamenty i pokoje. Mazury zapraszają !
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Molka widzę, że Izrael popularny?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Jak tylko będzie okazja to ja się zgłoszę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ja konkretnie polecam Teneryfę. Nie będę się rozpisywać, co mogę powiedzieć - niesamowite miejsce, wspaniała kultura. Zapraszam do mojej galerii, wstawiłam zdjęcia ze swoich wakacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ja póki co szukam jakiegoś fajnego biura i ciekawej oferty... przeglądam i jest tego trochę, ceny nawet w porządku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Dziewczyny, Egipt!!! Niedawno wróciłam, było wspanialej niż kiedykolwiek :P Ciepło, piękny hotel, bezcenne chwile lenistwa!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
też mi sie marzy Egipt w tym roku, zresztą chciałabym wyjechać w ogóle na jakieś wakacje, bo ostatnie dwa lata było krucho z kasą i nigdzie nie byłam. szczerze mówiąc, to się rozglądam za ofertami biur podróży. ostatnio dzieciaczki reklamują wakacje ze scan holiday http://www.youtube.com/watch?v=9NKW4fsoeOk - śmieszne te reklamy. był ktoś z was na wakacjach z tym biurem podróży?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do samego biura to już się wyżej aadasiowaa o scan holiay wypowiadała i bardzo polecała ![]() ja się zastanawiam, bo bardzo byśmy chcieli wyjechać w październiku do Grecji albo na Cypr, tylko zastanawiam się, bo nasza córeczka będzie miała wtedy ok. 5-6 miesięcy i nie wiem jak to jest podróżować z takim maluchem.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
1. Indie 2. Zachód, centrum i północ Indii, np. Agra, Delhi, Jaipur, Mombai, Goa 3. różne hotele 4. miesiąc 5000 tyś łącznie z biletem lotniczym 5. bilet, pobyt, zwiedzanie, przejazdy, noclegi, zakupy 6. wyjazd na własną rękę 7. Warto i jeszcze raz warto. Indie są cudowne, ludzie są bardzo mili i uczynni. Jest co zwiedzać. Miesiąc to zdecydowanie za krótko ![]() Bardzo podobała mi się również: 1. Jordania 2. Amman, Aqaba, Petra, Wadi Rum 3. Crystal w Aqabie 4. ok. 2000 tyś 5. bilet, pobyt, zwiedzanie 6. biuro Selectours 7. Kraj piękny a przede wszystkim jest tam jeszcze mało turystów co jest dużym plusem ![]() ![]() Na razie takie dwie propozycje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.