Biura Podróży, opinie, doświadczenia - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-18, 16:25   #631
Viollet87
Zakorzenienie

Dot.: Biura Podróży

Cytat:
Napisane przez Candy80 Pokaż wiadomość
A co sądzicie o biurze Neckermann? Nie mam orientacji, bo to nasz 1-szy zagraniczny urlop. Z góry dzięki
Moi rodzice od kilku lat jeżdżą wyłącznie z Neckermannem i zawsze wracają zadowoleni z tym że płacą sobie za najwyższe standardy. Zawsze trafiają też na miłe i uczynne rezydentki (raz mama była chora, rezydentka przywoziła leki, zaglądała codziennie itp). Jak już ktoś zwrócił uwagę, jeśli turysta idzie do Neckermanna i kupuje najtańszą ofertę to musi liczyć się z pewnymi niedogodnościami.

Ja 2 lata temu byłam z chłopakiem w Grecji z biurem Triada. Za tygodniowy pobyt zapłaciliśmy 1414 zł / os, hotel 4*. Wszystko poszło gładko, nie mieliśmy zastrzeżeń.
Natomiast rok temu kupiliśmy tygodniowy pobyt w Tunezji przez Internet (blizejslonca.pl) - korzystnie cenowo, daliśmy 1500 zł / os. Hotel 4,5*, naprawdę rewelacyjny za tę cenę (Sousse Palace, jak dla mnie same plusy). Organizatorem było biuro Best Reisen - ogólnie okej, ale zaliczyli jedną wpadkę którą nas do siebie zrazili, a mianowicie mocno spóźnili się po nas na lotnisko. Wszyscy pasażerowie już w autokarach, a my dwoje plus jeszcze jedna 3-osobowa rodzina (małżeństwo z małym dzieckiem) sami na pustym lotnisku, w nocy, w obcym mieście. Już kombinowaliśmy co robić, jak dostać się do hotelu na własną rękę. Po 30 minutach przyjechał Arab JEEPem, bez rezydenta miałam stracha że zostaniemy wywiezieni Bóg wie gdzie. Później już ok, ale organizację, logistykę mają raczej średnią. Nigdy więcej wakacji z nieznanym mi biurem.

310813

Edytowane przez Viollet87
Czas edycji: 2009-10-18 o 16:27
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-19, 23:17   #632
syska87
Raczkowanie

A ja ostatnio zainteresowałam się bonvoyage.pl. Z opisu na ich stronie wynika, że to jedno z najstarszych biur podróży w Polsce. Może tanio nie mają, ale w ofercie hotele takie, że oko bieleje! Poleciłabym każdemu, kto planuje luksusową wycieczkę/podróż poślubną itp, bo oferty są naprawdę z wyższej półki
syska87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-20, 10:45   #633
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez syska87 Pokaż wiadomość
A ja ostatnio zainteresowałam się bonvoyage.pl. Z opisu na ich stronie wynika, że to jedno z najstarszych biur podróży w Polsce. Może tanio nie mają, ale w ofercie hotele takie, że oko bieleje! Poleciłabym każdemu, kto planuje luksusową wycieczkę/podróż poślubną itp, bo oferty są naprawdę z wyższej półki
Tylko, że bonvoyage nie jest touroperatorem a agentem. To biuro nie organizuje samo wycieczek, a jedanie sprzedaje ofertę organizatorów: TUI Poland, TUI Deutschland, Neckermann Polska, Neckermann Deutschland, Thomas Cook, Jahn Reisen, ITS, Tjaereborg, FTI Touristik, Exim Tours, Alfa Star, GTI Travel Poland, Wezyr Holidays, Selectours...
Stary 2009-10-20, 13:05   #634
syska87
Raczkowanie

Hm, nie wiedziałam o tym...fakt faktem oferty bonvoyage są godne uwagi pod względem standardu oferty no i dostosowanej do niego ceny. Nie wiedziałam, że są to oferty innych operatorów. Może dlatego, że nie z natury nie wnikam w szczegóły ofert, od tego mam już faceta
syska87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-31, 16:37   #635
adela50
Wtajemniczenie

Ja byłam w Tunezji z Itaki i było cudownie.Teraz w przyszłym roku planuje Egipt, tylko chyba nie z Itaką ,bo za drogo

Cytat:
Napisane przez arbuz Pokaż wiadomość
A ja szczerze mogę polecić Itakę. Niedawno wróciłam z Cypru i absolutnie wszystko mi się tam podobało; rewelacyjny hotel z jeszcze fajniejszym basenem, przy samym morzu. Jedzenie wspaniałe i obfite, spokój w hotelu (a to dla mnie ważne, bo nie funkcjonuję , jak się nie wyśpię), przemiła obsługa, hotel faktycznie-jak obiecali- 5 minut od portu i tyle samo od centrum. Wycieczki świetnie zorganizowana, a i pani rezydent kompetentna i naprawdę wyczerpująco odpowiadała na nasze 100 pytań.Można było do niej dzwonić w każdej chwili, nie okazywała zniecierpliwienia. Teraz szukam innych ofert Itaki, bo myślę, że warto. Moi znajomi też zadowoleni z Itaki.
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-02, 15:45   #636
klara01
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

A ja mam do Was pytanie o biuro eSKY ?

Zacheciła mnie ostatno ich oferta ....
http://www.esky.pl/konkurs/rezerwuj-...arniaj-nagrody
i tak powaznie sie zastanawiam nad sylwestrem ,stad wlasnie jak najszybciej chciałabym tez gdzies cos zarezerwowac.
klara01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 10:25   #637
aklina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Moi rodzice od kilku lat jeżdżą wyłącznie z Neckermannem i zawsze wracają zadowoleni z tym że płacą sobie za najwyższe standardy. Zawsze trafiają też na miłe i uczynne rezydentki (raz mama była chora, rezydentka przywoziła leki, zaglądała codziennie itp). Jak już ktoś zwrócił uwagę, jeśli turysta idzie do Neckermanna i kupuje najtańszą ofertę to musi liczyć się z pewnymi niedogodnościami.
Nam się nie zdarzyło zejść poniżej 4 gwiazdek, a jednak przykre niespodzianki bywały. Ale trzeba im oddać jedno- zawsze trafialiśmy na mile rezydentki.
aklina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-04, 13:04   #638
klara01
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cytat:
Napisane przez aklina Pokaż wiadomość
Nam się nie zdarzyło zejść poniżej 4 gwiazdek, a jednak przykre niespodzianki bywały. Ale trzeba im oddać jedno- zawsze trafialiśmy na mile rezydentki.

No własnie ,ale ja tez słyszałam ze to ze u nas 5 gwiazdek oznacza hotel exclusive to nie znaczy ze tak bedzie wszedzie.
klara01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-08, 12:54   #639
19czarna87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
O czym piszesz? O obozie narciarskim?
tak. Najlepiej studencki!

albo: http://www.tourclub.pl/galerie/194 -przygoda z zeszłego roku, w tym mi się niestety ekipa lekko wykruszyła.

Edytowane przez 19czarna87
Czas edycji: 2009-11-25 o 18:11
19czarna87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-29, 03:00   #640
Cupcakes
Raczkowanie

Ja to jestem cały czas pod wrażeniem esky. pl. Podoba mi się to,ze mogę samodzielnie złożyć sobie wycieczkę- jakimi liniami chce lecieć, w jakim hotelu chcę się zatrzymać. No i promocje- naprawdę warto zajrzeć w tę zakładkę na ich stronie.
Cupcakes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-08, 22:18   #641
pinezka997
Raczkowanie

Ja lubię tui i Alfa star. Bardzo mi odpowiadały wycieczki, ceny, hotele. Wszystko na najwyższym poziomie!
pinezka997 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-09, 13:44   #642
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

My zawsze Triada a w maju 2010 jedziemy w Grecosem na Krete hotell***** 7 dni 2600zł/osoba
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-09, 15:32   #643
pinezka997
Raczkowanie

Ponad 2 tysiące za osobę?? Ja jak byłam z xxxx to taniej płaciłam...

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2013-10-29 o 10:16 Powód: nazwa
pinezka997 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-09, 15:42   #644
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez pinezka997 Pokaż wiadomość
Ponad 2 tysiące za osobę?? Ja jak byłam z alfą to taniej płaciłam...
my jedziemy do sprawdzonego hotelu bo jedziemy z rocznym dzieckiem.W ty roku ceny b.wysokie a euro tansze wiec czegos nie rozumiem.
Stary 2009-12-11, 11:25   #645
canari
Raczkowanie

A ja byłam z alfa starem na Teneryfie Ceny ok, rezydenci bardzo w porządku. Bez wątpienia te wakacje będę wspominać najlepiej. A jak się ktoś chce przekonać jakie to piękne miejsce to zapraszam do mojej galerii
Stary 2009-12-13, 06:40   #646
adela50
Wtajemniczenie

Ja widziałam ,że maja w Alfie ponad 2000zł za Teneryfe... kiedy byłaś, czy się opaliłaś. Myslę gdzie by tu się opalić w marcu.
Cytat:
Napisane przez canari Pokaż wiadomość
A ja byłam z alfa starem na Teneryfie Ceny ok, rezydenci bardzo w porządku. Bez wątpienia te wakacje będę wspominać najlepiej. A jak się ktoś chce przekonać jakie to piękne miejsce to zapraszam do mojej galerii
Stary 2009-12-16, 18:15   #647
Gisia_00
BAN stały

Ja niedawno wróciłam z Egiptu... z alfą byłam. Jeju dziewczyny, chcę tam wrócić!! Najlepiej jutro!!
Gisia_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 06:55   #648
adela50
Wtajemniczenie

Fajnie, też tam chciałam z Alfą lecieć, ale jak zobaczyłam,że przewoźnikiem jest Air Memphis to podziękowałam.... Złe opinie są o tej lini...
Cytat:
Napisane przez Gisia_00 Pokaż wiadomość
Ja niedawno wróciłam z Egiptu... z alfą byłam. Jeju dziewczyny, chcę tam wrócić!! Najlepiej jutro!!
Stary 2009-12-18, 10:18   #649
ala
Raczkowanie

a jak oceniacie oferty bp na lato 2010? mi się na przykład podoba, że itaka wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki
ala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-21, 07:27   #650
adela50
Wtajemniczenie

Bardzo mi się podoba oferta Itaki. Zawsze mieli dobrą Chyba w tym roku z nimi równiez polecę tylko nie wiem gdzie do ciepełka w marcu...
W Tunezji dali mi pokój z widokiem na morze i basen bez dopłat
[QUOTE=ala;15925810]a jak oceniacie oferty bp na lato 2010? mi się na przykład podoba, że itaka wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki[/QUOTE]
Stary 2009-12-21, 08:15   #651
ala
Raczkowanie

Z samym wyborem wakacyjnego kierunku to już chyba nie powinnaś mieć problemu, bo pełno jest egzotyki i ciepłych rejonów do których można sobie lecieć i w marcu
ala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-22, 07:13   #652
adela50
Wtajemniczenie

Z wyborem gdzie jest problem: wyspy kanaryjskie, egipt... może maroko... ale tam chyba chłodno będzie(maroko)
Cytat:
Napisane przez ala Pokaż wiadomość
Z samym wyborem wakacyjnego kierunku to już chyba nie powinnaś mieć problemu, bo pełno jest egzotyki i ciepłych rejonów do których można sobie lecieć i w marcu
Stary 2010-01-03, 11:53   #653
canari
Raczkowanie

a mnie się podoba, że np alfa ma ofertę do Brazylii. Zastanawiam się czy nie skorzystać. Brazylia zawsze była moim marzeniem.
Stary 2010-01-11, 21:27   #654
yaponka
Raczkowanie

dziewczyny, a czy któraś była może na wakacjach ze scan holiday? przyznam, że spodobały mi się ich reklamy - ta z ośmiornicami i świteziankami wymiata http://www.youtube.com/watch?v=d76Ldnyzfkc ale chętnie się dowiem, czy ktoś był z nimi na wakacjach i jak było
Stary 2010-01-22, 11:18   #655
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yaponka Pokaż wiadomość
dziewczyny, a czy któraś była może na wakacjach ze scan holiday? przyznam, że spodobały mi się ich reklamy - ta z ośmiornicami i świteziankami wymiata http://www.youtube.com/watch?v=d76Ldnyzfkc ale chętnie się dowiem, czy ktoś był z nimi na wakacjach i jak było
też rozważam to biuro i szukam informacji, jak było. ich strona internetowa i oferta zapowiada się super.
znalazłam wśród dalszych znajomych dwa małżeństwa póki co, które jeździły z SH i nei miały zastrzeżeń, negatywnych opinii brak. aż dziwne
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-24, 19:50   #656
ma-rzena
Raczkowanie

Byłam w tamtym sezonie ze Scan Holiday na wakacjach na Majorce, było pięknie w tym roku jak zobaczyłam te relamy z dzieciaczkami to od razu weszlam na stronkę i sie orientowałam w ofercie, na pewno coś wybierzemy, oczywiście all inclusive
Stary 2010-01-24, 20:20   #657
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

My wykupiliśmy Krete z Grecosa hotel 5 gwiazdek oczywiście z ultra all
Pierwszy raz jedziemy z tym biurem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-25, 13:15   #658
adela50
Wtajemniczenie

Słyszałam,że dają doskonałe warunki w hotelach, to biuro z wyższej półki, mnie poprostu nie stać i nie mają na stronce cen wycieczek fakultat. i zbyt mała ofera wyc. fakultat.
Stary 2010-01-25, 13:42   #659
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

w Grecosie jest 1 wycieczka w cenie ale My nie skorzystamy bo jedziemy z niemowlakiem
Stary 2010-01-25, 19:57   #660
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yaponka Pokaż wiadomość
Ktoś ode mnie z rodziny był i zgubili im bagaże, ale to było daaawno temu i teraz wiele osób poleca to biuro
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości