|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 51
|
Zwi±zek na odleg³o¶æ.
Jak my¶licie? Ma szanse przetrwaæ, je¶li to jest odleg³o¶æ oko³o 300km? Co o tym s±dzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 071
|
Dot.: Zwi±zek na odleg³o¶æ.
Je¶li na krótko i wiadomo, KIEDY zwi±zek wróci do normalno¶c, to przetrwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 563
|
Ja mam 1000 i ¿yjê. Poza tym wyszukiwarka prawdê Ci powie- jest du¿o takich w±tków.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 183
|
To, czy zwi±zek przetrwa zale¿ne jest od stopnia zaanga¿owania w niego dwóch osób, a nie od odleg³o¶ci. Je¶li macie byæ razem, to bêdziecie. Bez wzglêdu na to, ile dzieli Was kilometrów.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 34 839
|
Jesli to ten sam chlopak ktorego poznalas wczoraj to mysle ze powinnas napic sie melisy a nie pytac czy nie istniejacy zwiazek moze przetrwac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 972
|
ch³opak poznany na sympatia.pl, pogadali¶cie jeden wieczór, w drugi z jego strony cisza a Ty ju¿ widzisz wielkie zwi±zki???
![]() ![]() ![]() Wprost? Masz 16 lat, on pewnie niewiele wiêcej. ¦rodki pieniê¿ne ¿adne wiêc szanse na spotkania chocia¿ 2 razy na miesi±c (co uwa¿am za bardzo ma³o) te¿ ¿adne. Zaanga¿owanie z jego strony ¿adne (ot jedna rozmowa), pewnie dzi¶ flirtuje ju¿ z inn±. Wnioski? We¼ ostygnij dziewczyno, bo zalatuje albo brakiem rozs±dku, albo skrajn± desperacj±.
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 333
|
Cytat:
mnie z TZ dzieli 2000 km i jako¶ dajemy radê. Kwestia chêci, zaanga¿owania... Je¶li macie (jak kts tu napisa³ ) po 16 lat, nie macie mozlliwosci spotkac sie na zywo zbyt czesto to... moze byc ciezko.Ale nie oznacza to, ze sie wam nie uda. Po prostu dwie strony musza tego chciec, nie tylko jedna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 40
|
Tak¿e mnie dzieli³o ok. 300 km do T¯ potrwa³o to kilkadziesi±t miesiêcy, chocia¿ kochali¶my siê odleg³o¶æ i brak czêstego widywania rozwia³ t± mi³o¶æ.
Ale przetrwaæ mo¿e je¶li to naprawdê co¶ "wa¿nego" dla nas obojga ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 184
|
Mnie i mojego T¿ dzieli³o 355km. I tak 4 lata. PKP zarobi³o maj±tek na nas
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 110
|
zwi±zek na odleg³o¶æ?skazany na pora¿kê.wcze¶niej czy pózniej rozpadnie siê.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
stary jednooki dachowiec
Wiadomo¶ci: 2 327
|
Nie ma recepty.
Zale¿y od determinacji i charakteru obu osób. Je¶li oboje macie ok. 16 lat, to nie s±dzê, ¿eby przetrwa³.
"¬le czy dobrze, oka¿e siê pó¼niej. Ale trzeba dzia³aæ, ¶mia³o chwytaæ ¿ycie za grzywê. Wierz mi, malutka, ¿a³uje siê wy³±cznie bezczynno¶ci, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choæ niekiedy przynosz± smutek i ¿al, nie ¿a³uje siê." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 184
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 333
|
Na jakiej podstawie tak twierdzisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 836
|
Kolejny w±tek na ten sam temat. Czy kto¶ tu korzysta z wyszukiwarki? A mo¿e odleg³o¶c 300 km to zupe³nie inny problem ni¿ 280 czy 320km ?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca sk³ada³ ten ¶wiat, mia³ mnóstwo znakomitych pomys³ów, jednak uczynienie go zrozumia³ym jako¶ nie przysz³o mu do g³owy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Mo¿na,mo¿na... ale nie na d³ugo. Tkwi³am w takim zwi±zku przez prawie 2 lata (notabene pierwsza powa¿na mi³o¶æ,ach). 140 km - w porównaniu do Waszych zasiêgów to mierny wynik
![]() Nie polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
To ciê¿ki temat. Znam zwi±zki które przetrwa³y w ten sposób, a znam takie które siê rozpad³y ju¿ po kilku tygodniach. Wszyskto zale¿y od ludzi, ich zaanga¿owania i uczucia jakie ich ³±czy.
![]() |
#17 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 345
|
300 to jeszcze nie jest tak ¼le , ja mia³am 1300 ... i nie da³o rady .
![]() |
#18 | ||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 928
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
je¶li kochasz to wybacz je¶li wybaczysz to nie wypominaj je¶li nie masz si³ to odejd¼ od niego je¶li odejdziesz to ju¿ nie wracaj je¶li chcesz byæ z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje siê i ju¿ nie bêdzie zdradza³ lecz swoje najpiêkniejsze lata stracisz na czekaniu na jego staro¶æ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 56
|
on wybra³ studia 340 km od naszego miasta. 1,5 roku zwi±zku na odleg³o¶æ. od miesi±ca nie jeste¶my razem. ja kocham jego on kocha mnie ale nie potrafimy sie ju¿ dogadaæ, co¶ sie wypali³o, on ¿yje swoim ¿yciem a ja swoim. gdybym wiedzia³a jak to bedzie wygl±da³o nigdy bym siê nie zdecydowa³a na taki zwi±zek. wcze¶niej byli¶my razem 2 lata i by³o naprawde dobrze miedzy nami. nie polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 110
|
przekona³am siê na w³asnej skórze i byæ mo¿e dlatego tak uwa¿am.na pewno inaczej jest jak siê jest ze sob± kilka lat ale je¶li przeliczaæ to na miesi±ce to s± naprawdê mierne szanse.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 159
|
odleg³o¶æ odleg³o¶ci±, wa¿niejszy "stopieñ" zaanga¿owania obu partnerów. zawsze twierdzi³am, i¿ taki zwi±zek nie ma szans, aczkolwiek moja kole¿anka jest na studiach 306 km dok³adnie :P od swojego ch³opaka i s± razem od ponad 2 lat, wiêc nie ma na to regu³y. jednym siê udaje, drugim nie...
![]() |
#22 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
wiesz co, mnie dzielilo 600 km. na samym poczatku sie nie zastanawialam, nie widzialam tych km nas dzielacych. przetrwalismy 10 miesiecy.
byly wzloty i upadki, mimo ze bylam z kims ciagle czulam sie sama. po 3 miesiacach pojawiay sie nieporozumienia, bo ja mialam wlasne zycie i tylko wieczorne rozmowy przez telefon lub komunikatory w necie. on odwiedzil mnie 2 razy. za pierwszy razem bylo fajnie, gorszy byl wyjazd. takze raz w miesiacu sie widywalismy. o kosztach juz zapomnialam. a najgorsze byly wakacje, bo ja mialm wolne o on musial pracowac... takze nawet bedac w jego poblizu nie mielismy wiele z tego. a on odszedl tak poprostu bez slowa, bo zaczal pisac ze swoja byla o problemach, bo nie chcial mnie martwic ,bo mialam egzaminy i tak sie dogadali, ze sie zeszli, kiedy ja specjalnie dla niego przyjechalam. takze widzisz, wystarczy nie byc chwile obecnym i stracic cos z oczu i cos moze pojsc nie tak. jest ciezko, kontak minimum raz dziennie jest wazny, krotki sms, mail, telefon musi byc. planowanie wspolnego czasu naprzod. zwracaj uwage na wszytsko co mowi. faceci sie niezle maskuja. trzeba wie¿yc, ale warto byc ostrozna ![]() ale badz tez egoistka, bo pamietaj, ze zycie toczy sie dalej. pozdrawiam
![]() |
#23 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 130
|
Wed³ug mnie to nie ma szans...do tego aby zacie¶niaæ wiêzi potrzebne s± sta³e kontakty...ale nie przez gg czy sms-y...tylko po prostu zwyk³e spotkania. Mia³am te¿ podobn± sytuacjê... i to nie by³o a¿ tyle km tylko zaledwie 50 km...ale kolesiowi nie zalezalo tak jak mi i wszystko siê rozsypa³o. Poszukaj lepiej faceta w swoim mie¶cie. Taka dobra rada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 30 736
|
Cytat:
Zaufanie, szczero¶æ, rozmowa i okazywanie sobie uczucia. Oczywi¶cie bez przesady, bo to te¿ mêczy. Mi³o¶æ na odleg³o¶æ jest mozliwa, ale trzeba sie spotykaæ choæby co dwa tygodnie, trzeba po¶wiêcaæ sobie czas, bo mo¿na siê udusiæ a to boli. Z moim T¯ na pocz±tku znajomo¶ci i randkowania mieszkali¶my 200 km od siebie. Potem razem zamieszkali¶my, ale T¯ zmieni³ pracê i czêsto wyje¿d¿a na kilkumiesiêczne delegacje. W domu jest w weekendy lub co dwa tygodnie. ¯yc trzeba, têsknota jest ogromna pomimo 5 lat. Ale gdy teraz jest d³u¿ej w domu brakuje mi tych ekscytuj±cych powrotów i ka¿dorazowych motylków, mocniejszego bicia serca. Jak za dawnych czasów ![]() Nie ukrywam, mêcz± nas te rozstania, mamy przez to bardzo ma³o siebie dla siebie. Ale da siê ¿yæ. Pocieszam siê faktem, ¿e inni maj± gorzej, rozstaj± siê na kilka miesiêcy... ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 29
|
A ja tak czytam i my¶lê o tym, ¿e zaczeli¶y z moim mêzem 10 rok znajomo¶ci...
![]() W momencie kiedy sie poznali¶my mieli¶y po 17 lat i od razu wiedzieli¶y ze chcemy byæ razem, mimo prawie 500 km odlego¶ci która nas dzielila. jeste¶my ponad 2 lata po ¶ubie. Czyli ¿e mo¿na, mimo ¿e jest naprawde cie¿ko, zwlaszcza kiedy trzeba walczyæ o swoj± milo¶æ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 52
|
Mo¿na. Poznali¶my siê przez internet. Ponad dwa lata kontakt wirtualno-g³osowy, bez spotkania siê. Da³o radê, ju¿ 4 lata jeste¶my razem, to razem, powinnam napisac w cudzys³owiu, bo on jest naukowcem i wiêcej go nie ma w domu, ni¿ jest, prawie stale na wyprawach badawczych, ale nic to, ..naumia³am siê byc sama..
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.