|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Witajcie dziewczynki
osobowosc witaj wśród nas anulka_81 na pewno jest Ci teraz bardzo ciężko, ale niestety musisz to przejść . Choć jest Ci pewnie trudno. Trzymam kciuki,żebyś poczuła się lepiej. (Fizycznie oraz psychicznie). mam nadzieję,że w niedalekiej przszłości będziesz mogła się cieszyć małą kruszynką (nie koniecznie jedną Kasiu_Dublin też czekam na twoją wizytę ![]() Pamela86 czyli możemy odliczać do twojej @ i czekać AŻ SIĘ NIE POJAWI !!!!!!!! Mam nadzieję,że tak będzie latkoo jak będziesz szczęśliwa to i twój dzidziulek też będzie szczęśliwy ![]() sas, LadyMK, Scio, motylek85 widzę,że na prawdę trochę nas chce się bronić w tym roku. Ja mam temat zatwierdzony juz od 1.5 roku i na chwilę obecną mam napisany spis treści,część pierwszego rozdziału oraz ankietę. Bronić mam zamiar się w lipcu. Także zostało mi jakieś 6 miesięcy ), że jak skończę praktykę za 2 tyg to biorę się za pracę Co z tego wyjdzie to się okaże. Będę się chwaliłan an forum ![]() Pozdrawiam Was wszystkie i trzymajcie się ciepło. Niestety dzisiaj za karę chyba siedzę w pracy do godz. 20 |
|
|
|
#3332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Cosmaaaaaa bardzo dobrze Ciebie rozumiem!!!!! Tez tak mam bardzo często. Teraz chcieliśmy z moim tz jechać do grecji w ostatni tydzień czerwca i się okazało,że mam JEDYNY EGZAMIN!!!!!! To jest jakaś masakra. Mam cichą nadzieję,że obronię się w lipcu i będę miała spokój z uczelnią. odbijesz sobie jak skończysz szkołę. Niestety takie jest życie. Brutalne.
|
|
|
|
#3334 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wg kalkulatora internetowego termin porodu to 26 sierpień, ciekawe czy lekarz potwierdzi . Już nie mogę doczekać się tej wizyty, bo naprawdę, nie chcę się żalić, ale od tygodnia czuję sie fatalnie. Właściwie z łóżka nie wstaję, mam takie potworne mdłości i nic nie mogę zjeść. To pewnie typowe w ciąży, choć w pierwszej tak nie miałam, ale zaczynam się zastanawiać czy z dzidzią wszystko dobrze, choć nie mam chyba powodów, żeby mysleć źle, ale wiecie jak to jest. Łatwiej mi będzie to znosić jak już będe wiedziała co i jak z maleństwem
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3336 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chyba przez to samopoczucie nakręciłam się na ciążę bliźniaczą, a właściwie mój TŻ mnie nakręcił, bo brzuszek mi się uwypuklił trochę . Ach ci mężczyźni
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3338 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do obserwowania się nie nadaję bo i tak bym się pewnie nie połapała taki ze mnie roztrzepaniec, tak więc u mnie wszystko zalezy od losu jak zechce to da mi fasolkę i jużCytat:
no kochana na pewno bedzie wszystko wporządku, a to że nie masz żadnych objawów to tylko na plus przynajmniej się nie męczysz a nie wywołuj wilka z lasu ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
witaj u nas i duże gratulacje |
||||
|
|
|
#3339 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do tabletek anty nie chcę wracać. Brałam je 9 lat z 2 krótkimi przerwami. Wystarczy tego ingerowania w gospodarkę hormonalną. I tak po odstawieniu teraz przechodzę kolejne dojrzewanie. Mam cerę nastolatki...
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane ja tylko na chwile odebrałam wyniki i znów krew poleciała mi na szyje hemoglobiny mam 11,4 krwi nki czerwone 3,63 a hematokryt 34,8
gorsze niz poprzednio buuu troche sie boje lecem odezwe sie jutro rano
|
#3341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale kot drze się o tej porze staranka? Do marca jeszcze trochę.
|
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) W ogóle to tak sobie pomyślałam, ze chciałabym zafasolkować w tym samym miesiącu co Ty A ja właśnie myślę nad jakąś sensowną wymówkę dla promotorki jutro. a właściwie dziś
|
|
|
|
|
#3343 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Miałam okropnie ciężką noc w pracy. A moja @ już się prawie kończy...dziwne, od soboty. Tak krótko? Nie żebym narzekała Będę miała szybciej okazję wybrać się do ginekologa i dowiedzieć się co to za plama we mnie siedzi. No i przynajmniej już przestało mnie tak boleć. Nie rozumiem tylko tego że trafiłam w owulację (potwierdzoną testami) i się nie udało. Może testy jakieś lipne. To jakieś chore. W życiu nie sądziłam że jest tak trudno zajść w ciążę. Przecież to nie możliwe że udało mi się zajść wtedy kiedy to była ewidentna "wpada", kiedy był taki impuls że poszło się do łóżka nie myśląc o konsekwencjach i potrzebowałam kilku dni żeby oswoić się z myślą że mam w sobie dzidziusia i pomyśleć co dalej. Teraz kiedy chciałam nagle okazało się to niemożliwe. Jakoś dziwnie to wszystko funkcjonuje. Teraz jestem pewna że gdybym kiedyś mając przerwę w tabletkach anty nie wzięła tzw tabletek "po" byłabym dawno mamą. Zdarzyło mi się kilka razy mieć wypadek z prezerwatywą i była wielka panika z mojej strony: ja w ciąży? o nie, nie widzę siebie w takiej sytuacji. Coraz częściej zaczynam myśleć że już nigdy nie będę matką. Mam kilka przeszkód zdrowotnych, kilka potwierdzonych i niepotwierdzonych dolegliwości które mogą mi utrudnić albo nawet uniemożliwić posiadanie potomstwa. Wydaje mi się że mam coraz mniej czasu i to mnie dobija Jeśli wyjdzie na to że choroba którą u mnie podejrzewano, a nawet teoretycznie stwierdzono i w ciemno leczono (tyle że ginekolog powiedział potem że "no, coś tam było ale nie jest pewien, dla pewności można zrobić badania-grubo płatne) jeśli okaże się że mam tą chorobę i rozwinie się ona-nigdy nie zostanę mamą ;( Nie chcę pisać czarnych scenariuszy ale chyba powoli się z tym godzę Idę spać bo zaczynam już Wam tu smucić. To chyba ze zmęczenia...
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak napisalas o podejrzeniu PCO, ktore ja tez mam to normalnie pomyslalam, ze to niemozliwe Twoje posty-rozczarowania to tak jakbym czytala siebie nawet @ mamy podobnie u mnie dzis 20dc ![]() takze kochana mam nadzieje, ze w ciaze zajdziemy tez razem p.s. ale mnie tz wkurzyl wrrrrrrrrrrrrrrrr zadzwonil, ze nie moze znalezc takiej czesci i jak mu powiedzialam, ze schowalam jak zwykle tam gdzie zawsze to pieprz...l sluchawka ja chyba zaczne sie zachowywac tak, jak on
|
|
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym się nie obijała ze starankami, tylko mój małż jest w Norwegii i wraca w środę albo w czwartek ![]() także słomiana wdowa jestem ![]() Moj tez nigdy nie może niczego znaleźć - jak się pyta to odpowiadam "tam gdzie to położyłeś"
|
|
|
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paulinko, ja sie boje, ze jak teraz @ przyjdzie to zalicze niezlego dola ale bedzie ryk i histeria
|
|
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie wierzę, że jednak nie przyjdzie
|
|
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
Maggus ja tez trzymam
![]() jakies objawy masz ?
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
tez mysle ze te wczorajsze odczucia to tylko moja psychika, bo ja jak o tym nie mysle i cos robie to nic nie czuje, a jak mam przerwe i nic nie robie to czuje
|
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
witam
maggi trzymam kciuki żeby w tym miesiącu u ciebie nie pojawiła sie ta wredna @ ktoś tu musi roczek zaczać szczęśliwie-najwyzsza pora u mnie ogólnie nuda nic się nie dzieję , oprócz tego że znów pada snieg i jest zimno, chociaz to ma swoje plusy bo nie chce sie nigdzie wyłazic i trzeba się grzać -a najlepiej wiadomo jak
|
|
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pisalam na zonkach, ze z tym miesiacem wiaze wielkie nadzieje-bo dziwnym trafem owu przypadala na urodziny mojego meza i jak zapytalam go czy ma jakies zyczenia to powiedzial, ze chce malego Kacperka bo wiecie my od zawsze wiedzielismy, ze jak bedzie synek to bedzie mial na imie Kacperek, no i dzien kiedy majstrowalismy to bylo trzech kroli: Kacpra, Melchiora i Baltazara jakby sie udalo to byloby o czym dzieciom opowiadac a teraz sie jeszcze dopatrzylam, ze @ ma przyjsc w dzien imienin mezusia mam nadzieje, ze zamiast tego beda dwie piekne grube krechy ale niestety mam przeczucie, ze sie nie udalo i chyba musze do tego przywyknac Koniec uzalania sie ja trzymam kciuki za kazda z nas, bo nikt inny nie bedzie lepszymi mamuskami niz my dziewczyny, przeciez musi sie udac p.s. maz dzwonil przeprosic za poranne trzasniecie telefonem, ale bez tej czesci nie mial sie jak ogolic, a czasu malo wiec sekunda zeby powiedziec dobra czesc zbyt wiele by go kosztowala
|
|
|
|
|
#3353 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!
Tutaj nareszcie po odwilzy i chodniki sa prawie ze suche. Ogolnie pogoda sie poprawila ale wiatr jest tak mocny i zimny ze az dochodzi do szpiku! Pewnie niedlugo zacznie padac... Ja jestem cala podekscytowana a zarazem w nerwach przed ta jutrzejsza wizyta u gina. Po prostu masa mysli i uczuc sie przeze mnie przewija, wariuje no . Tz tez widze ze chodzi jak po szpilkach ![]() Ide na sniadanko kochane. Asiu chyba czas sprawdzic obecnosc bo brakuje paru laseczek juz od dluzszego czasu
|
|
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
haha dobry ten twój mąz, u nas w związki to ja jestem od odkaładania telefonu
jak mnie zdenerwuje a że straszny nerwus ze mnie to niewiele mi trzeba do zdenerwowania)![]() no i co do szukana wszystkiego w mieszkaniu to oni to chyba mają wrodzone mój tez wiecznie sie mnie pyta co gdzie jest , ostatnio sie go zapytałam czy on na pewno aby ze mną mieszka jak nie wie gdzie co jest dodam że za dużo mebli nie mamy---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]() a co do laseczek no opóściły nas opósciły , chyba już nas nie lubia |
|
|
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do szukania to mamy tylko jeden pokoj poki co, wiec tez wiele szukania nie ma tymbardziej, ze ma swoja polke i w niej taki pojemniczek, do ktorego mu wszystko wkladam
|
|
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
dziewuszki nas już na liście staraczkowej zostało mało więc musi się nam udać jak najszybciej żeby żadna tam nie została sama i byłoby super gdyby nam wszystkim udało się w podobnym czasie a ja mam dziś super płodny śluz!!
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
motylku tylko że czasem jak się jest na tym etapie czyli chce się dzidzi to ta obserwacja i mysli niestety ale same do główki przychodzą a powiedz mi jakie masz cykle ilu dniowe?
|
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo różne, teraz wypada ten cykl krótszy bo zaobserwowałam, że co drugi cykl mam chyba bezowulacyjny... więc skoro teraz jest owulka to tak ten cykl wypadnie 30/31 dni
i właśnie w sumie nie da się tak zupełnie tego nie pilnować... niestety... no ale i tak nie jest tak jak w poprzednich cyklach, no ale gorzej jest z tym, że też mam wielkie nadzieje co do tego miesiąca...
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

mam nadzieję,że w niedalekiej przszłości będziesz mogła się cieszyć małą kruszynką (nie koniecznie jedną
Co z tego wyjdzie to się okaże. Będę się chwaliłan an forum 

. Super, że z dzidzią wszystko dobrze. Ciekawe co u mnie sie okaże, wizyta już w środę
w tamtym tyg zrobilam test i bylam u gina potwierdzil ciaze 

tez mam wrazenie, jakby do @ bylo blisko, a to dopiero 19dc i az sie boje poprzytulac z mezem, bo ostatnio mialam dziwne uczucie, jakby mi dotykal jajnika 

Twoje posty-rozczarowania to tak jakbym czytala siebie
zadzwonil, ze nie moze znalezc takiej czesci i jak mu powiedzialam, ze schowalam jak zwykle tam gdzie zawsze to pieprz...l sluchawka
ale bedzie ryk i histeria