|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie część X - jubileuszowa :D
tata już poszedł a ja mam takiego stresa
![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
w tamtym roku wizyta trwała kilka minut, poświęcił dom, odmówił modlitwę i zadał parę pytań, typu gdzie pracuję itp, gdzie pracuje mama, żadnych rozlewnych odpowiedzi
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie wiem co zrobić? podciąć włosy czy jeszcze się*z nimi przemęczyć i wyjść z tej nieszczęsnej długości do ramion? z jednej strony nie ścinałam już chyba z 4 miesiące i końcówki (mimo, że nie są zniszczone) są jakieś*takie piórkowate.....fryzura straciła kształt i w ogóle.....ale jak pójdę to znowu to co zahodowalam będę miała w plecy....
|
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
jak jest jedna osoba to nie pyta jakoś szczegółowo
u nas zawsze się rozsiadają księża i bla bla bla... moja mamuśka lubi sobie pogadać, poza tym księża z naszej parafii znają moją familię z racji posiadania wujka księdza, który jak jest u nas to ich odwiedza i takie tam kwiatki... dlatego mam nadzieję, że ja w tym roku na księdza się nie załapię, bo nie chce mi się gadać nt tego co robię i dlaczego.
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dzisiaj zimnooo
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może spróbuj je silnie zregenerować a jak nie uda się to zdecyduj się na ścięcie ja kiedyś poszłam podciąć włosy tak żeby się dobrze układały i z włosów do łopatek wyszłam z włosami 2 cm przed ramiona niby fajnie wyglądały zdrowo, za trzy miesiące poszłam znowu podcięłam i wróciłam do poprzedniej długości do tej pory nie mogę zapuścić ich do tej długości co miałam przedtema wcale złe nie były widze już księdza i kolędników, ale w takim tempie to u mnie będą najwcześniej za godzinę
|
|
#2796 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 lata temu byl upierdliwiec (mam kolede co 2 lata), który drązyl dlaczego W TAKIM wieku jestem panną czy jest jakis kandydat na oku i takie tam.w tym roku z dziką satysfakcją powiedzialabym mu, ze owszem jest ślub, ale nie w waszej parafii, bo jest zbyt problemowa na wszystko Cytat:
Cytat:
wiedzial na co sie pisze, wiec ja bym teraz tak prosto nie odpuscila mu KOLEJNYCH studiów. To jest chyba taki typ, ze trzeba go przycisnac do muru i ostrzej potraktować
|
|
#2797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej bede namawiać, zebyś nie scinała
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to, że są klapnięte to może być sprawka zimy pijesz pokrzywę?
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku, masz rację
przemęczę się*jeszcze trochę......szczerze, piłam tylko raz, ale jakoś mi nie zasmakowała...mam cały słoik majowej, nazbieranej przez ojca kumpla-zielarza hobbysty i chyba będę musiała zrobić ponowne podejście, bo szkoda żeby się zmarnowała....
|
|
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zacznij pić żałuję tylko, że nie zaczęłam jej wcześniej pić, tzn. piłam pokrzywę ale tylko w takich herbatkach, gdzie była ona jednym z wielu składników, teraz piję solo
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam pić pokrzywe, a moje swiniaki jesc
|
#2803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie, ja też nie będę brała ślubu w mojej parafii, bo też jest wieczny problem ze wszystkim ![]() Cytat:
ja piję ![]() co do Tż-a i jego studiów - trzeba go przycisnąć i wtedy się mobilizuje ![]() kurde ale mi się nic nie chce.. ten śnieg wszechobecny strasznie mnie przerasta... ja chcę wiosnę!!! odwołujemy zimę?
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
ja też bardzo lubię pokrzywę
zresztą ja bardzo smakuję w różnych ziołowych herbatkach
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TAK
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i generalnie wierzę w "moc ziół" a ktoś wie może kiedy powinno sie zbierać pokrzywę? może sie zmobilizuje wiosną i sobie nazbieram ![]() blondyna,ja odwołuję razem z Tobą
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
hmmmmm.... to musimy wymyślić jakąś dobrą akcję
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam susz dla swinek 100% pokrzywy, myslicie ze moge to pic? ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- proponuje czary
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
mamy jakąś czarownicę na etacie?
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
przede mną też wiele miesięcy wychodzenia
nie wiem jak ja to wytrzymam![]() yes, yes, yes ![]() podobno powinno zbierać się w maju....majowa jest najcenniejsza |
|
|
|
#2811 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na poprzednich studiach (te mają inną formułę) mój profesor stwierdził, że jak nas obudzą w nocy czy postawią przed bronią to tak czy siak wyrecytujemy alfabet i on by chciał żeby filozofia również dla nas była taką elementarna kwestią.....mam to samo ![]() ale na razie jestem na etapie dogadywania się ze sprzedawcą - czekam na pierwszego maila ![]() [QUO-TE=Bejjka;16408682]Dziewczyny, nie wiem co zrobić? podciąć włosy czy jeszcze się*z nimi przemęczyć i wyjść z tej nieszczęsnej długości do ramion? z jednej strony nie ścinałam już chyba z 4 miesiące i końcówki (mimo, że nie są zniszczone) są jakieś*takie piórkowate.....fryzura straciła kształt i w ogóle.....ale jak pójdę to znowu to co zahodowalam będę miała w plecy.... [/QUOTE] może, jak masz zaufanego fryzjera, podetnij max 0,5cm wtedy włosy trochę odetchną i Ty będziesz się lepiej czuła ![]() Cytat:
![]() u mnie w domu co prawda księdza się nie przyjmowało - na szczęście, ale jak spotykam dalszą rodzinę to zawsze ktoś wypali z takim tekstem... mniej więcej od czasów klasy maturalnej... ![]() w bliższej już wszyscy odpuścili, już nawet moja mama przestała mnie namawiać 'na wnuka' |
||
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
no ja też trochę jeszcze poczekam, zwłaszcza, że tak mniej więcej co 2 miesiące podcinam o 1,5cm -2,5
nie jestem zachwycona, ale te rozjaśnione są w średniej formie i jakoś tak schodzi.. teraz podetnę dopiero w marcu... choć do fryzjera wybieram się koniec stycznia/ początek lutego ![]() Cytat:
dobrze, że w pracy robię co innego, a w domu nie mam czasu, bo pewnie bombardowałabym ich telefonami...
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to boję się, że wpadnę w ręcę jakiegoś szalonego fryzjera![]() mnie na szczęście rodzice tżeta przestali "namawiać" na wnuki po ostatniej sprzeczce nawet przestali naciskać nas z weekendowymi wizytami u nichi nie zapraszają nas wcale ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a do kiedy można je zbierać? i jak suszyć? wystarczy na parapecie rozłożyć ?? ![]() sprawdź w składzie czy na pewno nie ma tam jakiś niechcianych dodatków ja moge wykonać egzorcyzmy
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
to ja poproszę
![]() chyba se zjem drugie śniadanie
|
#2816 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiem jak koszmarnie jest, gdy chce się zapuścić włosy, a najpierw ten etap polega na tkwieniu w tej samej długości ja na szczęście mam fryzjerkę, która, jesli już, obetnie mniej niż wiecej ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
mam takie głupie pytanie:
czy muszę rejestrować się w urzędzie pracy jeśli nie mam pracy czy mogę jej szukać na własną rękę?
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
warto zarejestrować się w urzędzie, żeby mieć ubezpieczenie, ale ogólnie nie ma przymusu
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() OMG a ja jeszcze pierwszego nie jadłam, za to wypiłam już dwe kawy .....w takim razie lecę nadrobić zaległości...
|
|
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
urząd pracy płaci za mnie składki, tak?
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

ale na pewno nie będę się spowiadała ze swoich życiowych dokonań i bolączek podczas kolędy 

do tej pory nie mogę zapuścić ich do tej długości co miałam przedtem

pewnie, ja też nie będę brała ślubu w mojej parafii, bo też jest wieczny problem ze wszystkim
21.06.2014r.

nie jestem zachwycona, ale te rozjaśnione są w średniej formie i jakoś tak schodzi.. teraz podetnę dopiero w marcu... choć do fryzjera wybieram się koniec stycznia/ początek lutego