|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Powiększanie piersi cz.4
[QUOTE=listopadowa80;16407 024]
Na początek się wymądrzę - nie Ketanol , tylko Ketonal. Faktycznie lek p-bólowy, a w postaci forte o dość silnym działaniu. Wszelkie mazidła wcierane w całą pierś mogą mieć wpływ na tworzenie i przebudowę tkanki łącznej włóknistej (czytaj: torebki!) - więc zdecydowanie odradzamCo do bolesności - jedne biorą ketonal, inne apap, pyralginę czy ibuprom - to zależy w jakim stopniu lek działa na daną osobę i czy pomaga. Ja np. źle się czuję po ketonalu, więc ten lek odrzuciłam Dolargan szczesciara ja dostalam dolargan w ostatniej fazie porodu i musze przyznac , ze czulam sie odlotowo Mi doktorek przepisal ketonal wzielam go na drugi dzien podczas drogi powrotnej do niemiec (oczywiscie dostalam tez jakis lek w kroplowce- zanim mnie z kliniki wypuscili ). Pozniej juz raczej tylko apap w razie potrzeby , ale i to sporadycznie - bol byl do przezycia a mi szkoda bylo organizmu. macerata ja na drugi dzien po op. jechalam ok. 800 km do domu i nie radze tego robic. Pierwsze 300 km bylo ok, ale pozniej czulam kazda dziure na drodze O mojej op. wie tylko maz no i Wy . Po przyjezdzie do domu , maz jechal do pracy wiec zostalam sama , ze wszystkim sobie dalam rade , tak jak pisalam wczesniej- bol byl do zniesienia . Umialam sobie sama ze wszystkim poradzic wstawanie , prysznic . zrobienie kawy czy umycie glowy nie sprawialo mi problem. Sa jednak dziewczyny , ktore ciezej to przezyly , dlatego lepiej miec kogos przy sobie kto wrazie potrzeby Ci pomoze ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
|
|
#1712 |
|
Raczkowanie
|
Czesc wszystkim
Doktorej operuje i bedzie dzis zajety na drugim oddziale - wiec nie wiem kiedy sie spytam o witaminki.. ponawiam wiec prosbe o dyskusje. dzieki
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o witaminy to nasz doktorek pozwala smarowac strupki mascia z witamina A .
Przynajmniej tak powiedzial asi , ktora ze mna miala op. Tak czy inaczej ja nie smarowalam , czasami stosowalam po kapieli oliwke dla dzieci, ale i to sporadycznie. Ktos cos pisal na fortm , ze lepiej nic nie wcierac bo sie blizny rozchodza czy cos takiego .
maraton 05.2011 Edytowane przez pysia222 Czas edycji: 2010-01-12 o 09:23 |
|
|
|
#1714 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co z lykaniem wit. E i A? Chodzi mi o przyjmowanie suplementow
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Przykro mi , ale nie wiem
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
zaliczylam wątek o obleśnych silikonowych biustach
![]() :brzyda l:masakra... wkleilam im "przepiekne piersi"... naturalne ![]() http://stuff.swir.us/2008/08/16/1piersi.jpg z gory przepraszam, jeśli któraś jest przed śniadaniem.
Allergan Inspira TRX 615g (14 cm x 6,5 cm) 1.09.2009 - dr Andrzej Krajewski ![]() Edytowane przez horo Czas edycji: 2010-01-12 o 09:46 |
|
|
|
#1717 |
|
Raczkowanie
|
Horo - to nie moze byc parwadziwe 0 to musi byc Photoshop..
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
horo prawie sie kasza manna udlawilam
![]() straszne normalnie cos takiego to koszmar dla kobiety
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Yagnaa,
to jest "cudowna natura", ktora ma masę zwolenników na "chorym wątku"... dla mnie takie cycki sa obleśne i szpeca piekną kobietę
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
horo bylas juz u doktorka
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja kaszy nie tykam... od kiedy niejaka "kasza manna " dowalila się do mojego avku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- jestem umówiona na 18 stycznia
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
za taka nature to ja dziekuje , gdyby to byly moje to jak nie op to to zostaje
|
#1723 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=horo;16408732]hihihih,
a ja kaszy nie tykam... od kiedy niejaka "kasza manna " dowalila się do mojego avku ![]() ![]() Ja mysle ze kasza manna sama chcialaby byc tak wyuzdana i miec taka golizne apetyczna ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Ale mowie Wam, ze to byl Photoshop - nawet natura ni jest taka wredna..
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- kurcze nic mi sie nie chce nawet z lozka wstac ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- do 11 nic nie robie no moze zejde sobie kawke zrobic ![]() Pozniej musze do szkoly jechac dzisiaj w planie siatka No i do klubu mam aerobox no i w pracy di 21.30
maraton 05.2011 Edytowane przez pysia222 Czas edycji: 2010-01-12 o 10:02 |
|
|
|
|
#1725 |
|
Raczkowanie
|
dzieńdobrek dziewczęta
ja jutro ide do dr J na konsultacje to sie zapytam o te witaminki zobaczymy co on powie!Te suche dojki to chyba naturalnie, dziewczyna młoda,ale chyba po 5-ciu porodach...okropne, bo buzie ma ładną! Listopadaowa , super masz pracke, grtuluje wysokiej znajomości języka ![]() I miłego dzionka wszystkim życze
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Yagnaa;16408761
Ale mowie Wam, ze to byl Photoshop - nawet natura ni jest taka wredna.. ![]() ![]()
|
#1727 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Olga - bylabym bardzo wdzieczna - chodzi mi glownie o wit. A i E (czyli te rozp. w tluszczach), bo np. wit. C i B (i wszystkie z rodziny B) - mozna lykac juz swobodnie tydzien po operacji. Jednym slowem - od kiedy A i E mozna juz bezpiecznie lykac po op. i w jakich dawkach? Duze dzieki
|
|
#1728 |
|
Przyczajenie
|
Witam, kilka dni temu ktoś podsunął mi myśl, abym zastanowiła sie poważnie nad operacją. Rozmiar małe A.. i to jeszcze po wykarmieniu trójki dzieci. Kupić stanik graniczy z cudem, zresztą zawsze płaczę w przymieżalni, kiedy w końcu muszę kupic bieliznę, bo generalnie nawet z miseczką A odstają.. Więc kupuję nie push-up, tylko mocno piankowe, żeby jakoś wyglądać w ubraniu. Bo nie koniecznie muszę nosić śliczne koronkowe staniki, wystarczą ładne push-up, żeby chociaż one pasowały..Mąż widzi jak stoję przed lustrem kiedy chciałabym ubrać zwiewną sukienkę.. Nie noszę, bo żle wygląda, tym bardziej, że talię po trzech porodach zgubiłam, choć nie mam ani grama nadwagi.. Wiem, ze kosztowna to sprawa, musialbym wziąć kredyt, ale z tego się o Was naczytałam, to warto.. Jestem z Gdyni, proszę napiszcie, jakiego lekarza polecacie, gdzie się udać, może znacie koszty..
|
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
Moje piersi maja dzisiaj 6 tyg
Mya za Twoje dzisiaj tez pijemy ![]() :pij emy:![]() :pije my:
|
#1730 | |
|
Raczkowanie
|
Please - niech mi ktos wyjasni co oznacza skrot "TZ" oraz inne skroty, jakie sie tu pojawiaja..
![]() TZ = ten zarozumialec ? TZ = tylny ząb (ósemka - ta, do wyrwania)? TZ = trza zapomniec ? ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
ps. (moje w czw. beda mialy 4 tyg )
|
|
#1731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konsultacje w Gdyni na Partyzantów ((Medicas), operuje w Gdańsku (w Perfect Medica). Od stycznia są nowe ceny (podwyżka ) - tu pomoże MacerataJa w czerwcu ubiegłego roku zapłaciłam niecałe 12 tys. (mam anatomy). Ponadto w Trójmieście jest jeszcze dobra dr Grobelny, Zdzitowiecki (przy czym pan dr to raczej 'montuje' względnie małe implanty )---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
witaj kalmona znam ten bol z kupnem bielizny
Teraz jednak wszystko sie zmienilo jestem bardzo zadowolona no i moj malzonek tez alez mu sie oczka swiecily ![]() Natomiast jesli o doktorka chodzi to napewno zaraz Ci dziewczyny kogos napisza
|
#1733 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() OK,
|
|
#1734 |
|
Przyczajenie
|
No właśnie dr Skwiercz, wiele razy pojawiało się to nazwisko na forum, ale 12tys.......!!liczyłam na 6-7tys..:-( Jeżeli mogę prosić o telefon do tej pani doktor. Chciałabym pójść na konsultację, a potem zobaczę.. Może w totka wygram
Kurcze, szczerze mówiąc, od kilku dni żyję jakąś nadzieją, że będzie fajnie.. Do tej pory nie lubiłam na siebie patrzeć w lustrze, teraz jakoś tak milej.. Ile znaczy nastawienie i możliwość zmiany na lepsze
|
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
TZ- towarzysz zycia , ale marchwianka ( umi to lepiej wytlumaczyc
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- niech mnie ktos z lozka wykopie bo mi sie nie chce wstac
maraton 05.2011 Edytowane przez pysia222 Czas edycji: 2010-01-12 o 10:54 |
|
|
|
#1736 |
|
Raczkowanie
|
Droga Kalmona,
koszt - to sprawa bardzo indywidualna, zazwyczaj miesci sie pomiedzy 10 a 16 tys. zl - jesli robisz w Polsce (ksztalt anatomiczny zazwyczaj drozej - niz okragly; jakosc obu implantow - identyczna (porownujac w obrebie marki jedynie ksztalty)) Nazwiska, ktore bralam pod uwage to Dr Krajewski, Kubasik albo Broma (moje osobiste odczucia) - zostalam przy dr Krajewskim (operuje w Szczecinie i Gryficach) - najlepiej zasiegnac paru konsultacji i samemu lub z bliska osoba podjac decyzje.. W Gdyni swietne opinie ma dr Skwiercz, choc nie znam osobiscie. Trzeba rowniez przygotowac sie na pomniejsze koszta przed i po op. - takie jak leki, masci pielegnacyjne, specjalny stanik korekcyjny itp. Nalezy liczys sie rowniez z potencjalnymi komplikacjami, sa bardzo zadkie, ale sie zdarzaja. Ja sie zdecydowalam z troche innych powodow - przed op. mialam 70C, chcialam miec rozmiar wieksze, poniewaz czulam ze wlasnie wtedy, bede sie dobrze czula sama ze soba.. I to jest najwazniejsze - co sama myslisz i czujesz - nie Twoje otoczenie. Zycze powodzeni a w podejmowaniu decyzji ! ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- przepraszam za literowki - oczywiscie rzadko, nie zadko
|
#1737 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() :rot fl:HA HA HA ale zwała, te piersi wygladaja jak kopyta od konia ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
|
|
#1738 |
|
Zadomowienie
|
Hej Gaduly
Dopiero wstalam Ale czuje sie usprawiedliwiona. Skonczylismy ok. 3.30 potem jeszcze nocne Polakow rozmowy i tak zastal nas swit Ale nic to, jakos trzeba ruszyc tylek i isc moze na ... hmmm ... basen ![]() Z sauna bylby dobrym poczatkiem dnia ![]() W sprawie supli witaminowych to juz po 3 tygodniach lykalam A+E i preparaty witaminowe, dodatkowo magnez i potas. Przy tym wyjalowieniu organizmu po OP suplementy dla mnie stanowily nie tyle uzupelnienie diety, co w ogole dostarczaly mi jakichkolwiek witamin, ktore wlasciwie z pokarmu nie pobieralam
|
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

- nie Ketanol
, tylko Ketonal. Faktycznie lek p-bólowy, a w postaci forte o dość silnym działaniu. Wszelkie mazidła wcierane w całą pierś mogą mieć wpływ na tworzenie i przebudowę tkanki łącznej włóknistej (czytaj: torebki!) - więc zdecydowanie odradzam

Doktorej operuje i bedzie dzis zajety na drugim oddziale - wiec nie wiem kiedy sie spytam o witaminki.. ponawiam wiec prosbe o dyskusje. dzieki

:pij emy:

)