|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać. Część II
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;16399146]Mam pytanie xD
Lubicie smak piwa? Czy pijecie 'dla szpanu' albo 'bo inni piją'?[/QUOTE]Zależy jakiego ![]() Nie lubię słodkawych piw, uwielbiam gorzkie [szczegolnie niepasteryzowane ], ew. jak słodkie to grzane.Dla szpanu? W moim wieku, to już chyba dla szpanu się nie pije
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2010-01-11 o 20:23 |
|
|
|
#3572 |
|
Konto usunięte
|
Nie no może źle ujęłam dla szpanu.. bardziej mi chodzi o to że się przyjęło że no to idziemy na piwo i się jednak to piwo pije i się udaje że smakuje..
|
|
|
|
#3573 |
|
Copyraptor
|
O, o, mam pytanie. Chcę potwierdzić z innego źródła
![]() Czy mogę wysłać kartkę pocztą, którą sama zrobię? Tj. wytnę kartonik, narysuję na nim coś, zakleję folią żeby się nie zniszczyło, a na odwrocie nakleję po bożemu znaczek, napiszę adres, etc.? ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;16401117]Nie no może źle ujęłam dla szpanu.. bardziej mi chodzi o to że się przyjęło że no to idziemy na piwo i się jednak to piwo pije i się udaje że smakuje..[/QUOTE] O rany, to nie możesz zamówić coś innego? Ja zawsze zamawiam ulubionego drinka, przecież idę do knajpy pogadać z ludźmi, a nie wydać 8zł na piwo które mi nie będzie smakować |
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi
Dobrze, że mam tylko dwie do wyrwania, bo by mi chyba nie starczyło na aparat... Ja lubię smak piwa, ale nie każdego.
|
#3575 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale można samemu zaprojektować kartkę. Pamiętam, że moja kuzynka sama zaprojektowała kartkę świąteczną dla babci. Chyba, że namalujesz coś na kartce pocztowej. Drugiej strony chyba nie sprawdzają. |
|
|
|
|
#3576 |
|
po prostu Em :)
|
![]() Oczywiście, że można wysłać własnoręcznie zrobioną kartkę, ważne, żeby na odwrocie wszystko było jak trzeba - znaczek i adres po prawej stronie. Ale jeśli naprawdę nie chcesz, żeby się zniszczyła, to polecam do tego własnoręcznie zrobioną kopertę.
|
|
#3577 |
|
żona
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;16399146]Mam pytanie xD
Lubicie smak piwa? Czy pijecie 'dla szpanu' albo 'bo inni piją'?[/QUOTE] ja tez lubie smak piwa uwielbiam piwo tak sobie po jednym wypić dla smaku Choć czasem mi głupio bo Tż nie lubi, za to ja uwielbiam |
|
|
|
#3578 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3579 |
|
Rozeznanie
|
Czy jeśli młoda dziewczyna(13,5lat) brała przepisane przez dermatologa tabletki hormonalne na trądzik,na plecach i na twarzy to jeśli pójdzie do ginekologa to może on jej zapisać tabletki antykoncepcyjne które mają też działanie właśnie antytrądzikowe??np.OC-35
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
Lubicie smak piwa? Czy pijecie 'dla szpanu' albo 'bo inni piją'?[/QUOTE] A to w sumie ciekawe pytanie jest...kazało mi się zastanowić dlaczego ja do cholery piję właściwie piwo? Ale za to jak wypiję już jedno, to drugie mi zawsze smakuje
|
#3581 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Nie bardzo rozumiem jesteś wciąż w trakcie brania tych pierwszych tabletek, czy skończyłaś, i chcesz brać inne? Na pewno nie powinno się brać dwóch rodzajów hormonów jednocześnie. Ale niektóre tabletki wykazują oba działania - np. Diane. Generalnie tabletki anty wyrównują gospodarkę hormonalną, i łagodzą trądzik - wydaje mi się, że każde. Idź do ginekologa, i to z nim skonsultuj |
|
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaz w sumie nie bardzo wiem, o co Ci chodzi?
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Lubicie smak piwa? Czy pijecie 'dla szpanu' albo 'bo inni piją'?[/QUOTE] Nie za bardzo, ale jakoś zawsze wychodzi na to, że je piję w pubie |
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Lubicie smak piwa? Czy pijecie 'dla szpanu' albo 'bo inni piją'?[/QUOTE] Nie lubie smaku piwa (w ogole alkohol mi raczej nie smakuje tzn ostatnio polublilam taka pyszna nalewkę wisniową ale tam nie czuc bylo alkoholu to chyba sie nie liczy ). A piwo pije po to zeby bylo smiesznie by sie rozluźnic, pije dla tego lekkiego humorku. Poza tym... soczek 200 ml kosztuje prawie tyle samo co piwo pol litra. Soczek wypije dwoma łykami a piwo pol godziny, godzine. To wydaje sie to bardziej ekonomiczne
Edytowane przez Cyska Czas edycji: 2010-01-11 o 22:19 |
|
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, bo bawię się w postcrossing i zdarzyło mi się dostać takie kartki
|
|
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
Lubicie smak piwa? Czy pijecie 'dla szpanu' albo 'bo inni piją'?[/QUOTE] ja lubie ale tylko o smaku jakie ma Lech, Heineken, Brok. Tyskkiego i Żywca nie pijam-nie wiem co ludzie w nich lubią. [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;16401117]Nie no może źle ujęłam dla szpanu.. bardziej mi chodzi o to że się przyjęło że no to idziemy na piwo i się jednak to piwo pije i się udaje że smakuje..[/QUOTE] no jak idzimey na piwo to na piwo ale jak czasem mi się nie chce piwa to zamawiam sok.
|
#3587 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja piwo lubię, ale generalnie alkoholowa jestem. Lubię, gdy czuć w drinku wódkę, lubię wino, lubię piwo, i w zasadzie piję niemalże każde - z wyjątkiem tych delikatnych, Karmi, Reddsy etc.
Ostatnio to Tyskie, Żywiec, dawno Perły nie było...
|
|
|
|
#3588 |
|
Konto usunięte
|
Perła? Lublin i okolice ; )))
|
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
cholerko, z pewnoscia mozna. Pracowalam na poczcie i czesto widzialam niestandardowe kartki. Nigdy nie bylo z tym zadnego problemu.
|
|
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie kupię styczniową, aktualną burdę? Jest szansa, że będzie w empiku?
|
#3591 |
|
Konto usunięte
|
Perła.. tak Lublin
ja też z Lublina.. i pierwsze piwo jakie wypilam w zyciu to byla perła xD I dziękuję za odpowiedzi bo na prawdę ciekawiło mnie czy smak piwa DA SIĘ lubić xD
|
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
tak, powinna byc w empiku
|
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Nigdy nie kupowałam jeszcze, wykroje ściągałam z neta, ale obejrzałam modele ze styczniowego wydania i MUSZĘ ją mieć a nie miałam pojęcia gdzie tego w ogóle szukac
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
nawet jak nie bedzie w empiku, to w takich kioskach w centrach handlowych z gazetami powinna byc
|
|
|
|
#3595 |
|
Rozeznanie
|
bo trochę pokręciłam.Nie chodzi o mnie tylko młodszą siostrę-ma 13,5 lat i straszny trądzik.Zarówno na plecach i twarzy.Brała,już nie bierze tabletki hormonalne od dermatologa-za bardzo nie pomogły,tylko przytyła...Ja miałam podobną sytuację,tylko że mniejszy trądzik i pomogły mi dopiero tabletki zapisane przez ginekologa OC-35,ale miałam wtedy ponad 18lat,a ona jeszcze 14 nie ma..dlatego nie wiem czy jest sens aby męczyć ją wizytą u ginekologa,jak i tak powie że jest za młoda...
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepioej chyba będzie iść do dermatologa i z nim porozmawiać, powiedzieć, pokazać,że hormony prze zniego przepisane nie działają na skórę, tylko powodują tycia. Lekarz, widząc brak efektów leczniczych, a tylko skutki uboczne powinien zmienić kurację.
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
Co mam zrobić w sytuacji gdy wysłałam pod koniec grudnia zwykłym priorytetem paczkę (z allegro) a dostałam maila, że towar nie dotarł? Nigdy nie miałam takiej sytuacji, a to był zwykły priorytet więc nie mam potwierdzenia nadania ani nic takiego
Da się w ogóle sprawdzić co się stało z paczką?
|
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli wysyłałaś PACZKĘ, to musis zmieć dowód nadania. Podobnie jak w przypadku listów poleconych. Jeśli wysłałaś przesyłkę, czyt. zwykły list priorytetem to jesteś na przegranej pozycji, bo nie masz dowodu, że kiedykolwiek, cokolwiek, gdziekolwiek nadałaś i że w ogóle taka paczka istniała. Teoretycznie możesz złozyć skargę na poczcie, ale raczej nic nie osiągniesz, bo nie masz podstaw do składania reklamacji. Kupującemu raczej trzeba oddać kasę.
I na przyszłość pamiętać, żeby wszystko wysyłać przesyłkami REJESTROWANYMI.
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
To znaczy tak - nie tyle paczka typowa, tylko list. Kurcze, tak myślałam że nie bardzo da się coś zrobić... No nic, dzięki za odp
|
|
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
No, jak się wysyła zwykłym, nierejestrowanym listem COŚ, to nie ma się co dziwic, że kogoś mogło zainteresować co jest w środku, skoro wiadomo, że nierejestrowany to oficjalnie nieistniejący, więc można sprawdzić i ewentualnie ekhm.. zagubić w transporcie
Biorac pod uwagę ilość przesyłek, które zostałam zafoliowane z pocztową informacją, że koperta uszkodzona w transporcie, to jakoś tak... mało wiary mam w tę pocztę
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

], ew. jak słodkie to grzane.

Dobrze, że mam tylko dwie do wyrwania, bo by mi chyba nie starczyło na aparat... 

Ale za to jak wypiję już jedno, to drugie mi zawsze smakuje 

Da się w ogóle sprawdzić co się stało z paczką?