QLAIRA - wątek zbiorczy - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-06, 10:08   #391
agus87
Zakorzenienie

Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez anusiaczekk Pokaż wiadomość
Nie poddawaj się. Ja po pierwszym opakowaniu Q, zaraz po odstawieniu Logestu miałam okres 7 dni, z bólu myślałam że oszaleję, nic nie pomagało. Ale zacisnęłam zęby. Przy kolejnym opakowaniu już bólu nie było. Bądź dzielna
dzieki
juz niestety wykupilam kolejne opakowanie qlairy kilka dni temu, wiec musze je wziac...
wczoraj wzielam ostatnia biala tabletke wiec dzisiaj biore pierwsza z opakowaia tak?
Stary 2010-01-06, 10:28   #392
aniolek8900
Przyczajenie

Witam
Biore Qlaira od 6 dni i jak narazie to jestem bardzo zadowolona To są moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne ale od razu spodobalo mi sie w nich to ze nie ma przerwy w braniu
Oczywiscie nie obeszło by sie bez lekkich skutków ubocznych, takich jak zawroty głowy, mdłości i zmiany nastrojów... Raz byłam wsciekła a raz sie smiałam Ale juz jest coraz lepiej
aniolek8900 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-06, 13:17   #393
an2a
Przyczajenie

Dziewczyny a macie jakieś dolegliwości żołądkowe albo mrowienie w nogach lub rękach?
an2a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-06, 13:20   #394
DaRksGiRl
Raczkowanie

GG do DaRksGiRl

Dziewczyny czy tak jak w przypadku Yasminelle mogę zacząć brać tabletki 2-5 dnia okresu? Czy tylko pierwszego dnia trzeba zacząć?
DaRksGiRl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-06, 13:38   #395
an2a
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez DaRksGiRl Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy tak jak w przypadku Yasminelle mogę zacząć brać tabletki 2-5 dnia okresu? Czy tylko pierwszego dnia trzeba zacząć?
Ja zaczelam brac pierwszego dnia. Tak mi powiedziała moja ginekolog.

Pozdrawiam
Stary 2010-01-06, 13:40   #396
kathrin25
Przyczajenie

Cześć. Biorę Qlairę od 6 miesięcy. Ile płacicie za Q w Warszawie? Osobiście kupuję Qlairę za 34,90 w jakiejś Aptece Głównej na Dickensa i nie wiem czy to dobra cena. Antykoncepcja w naszym kraju niestety nie jest refundowana, więc leczenie jest kosztowne. Jakie są Wasze spostrzeżenia odnośnie cen?
kathrin25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-06, 13:44   #397
an2a
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kathrin25 Pokaż wiadomość
Cześć. Biorę Qlairę od 6 miesięcy. Ile płacicie za Q w Warszawie? Osobiście kupuję Qlairę za 34,90 w jakiejś Aptece Głównej na Dickensa i nie wiem czy to dobra cena. Antykoncepcja w naszym kraju niestety nie jest refundowana, więc leczenie jest kosztowne. Jakie są Wasze spostrzeżenia odnośnie cen?

Kathrin bardzo malo placisz. Ja pod Warszawa place 46.99 i jeszcze muszą je dla mnie zamawiać!!
jak się czujesz po 6 miesiącach brania Q?? Ja koncze 3 opakowanie...
Stary 2010-01-06, 14:00   #398
kathrin25
Przyczajenie

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez an2a Pokaż wiadomość
Kathrin bardzo malo placisz. Ja pod Warszawa place 46.99 i jeszcze muszą je dla mnie zamawiać!!
jak się czujesz po 6 miesiącach brania Q?? Ja koncze 3 opakowanie...
Samopoczucie OK. To chyba pierwsza antykoncepcja po której nie przytyłam.
kathrin25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 09:10   #399
aniolek8900
Przyczajenie

Ja płace za Qlaire 47zł:/ niestety sa drogie ale za to dobre Powiedzcie dziewczyny od której tabletki mozna sie kochac bez prezerwtywy? Od pierwszej tak jak w przypadku innych tabletek anty???
aniolek8900 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 19:24   #400
pajacek36
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez an2a Pokaż wiadomość
Dziewczyny a macie jakieś dolegliwości żołądkowe albo mrowienie w nogach lub rękach?
Witam, również z Olsztyna.
Zaczęłam brać Q 30.12.09 i, niestety, od pierwszej tabletki myślałam, że mi wątroba rozsadzi skórę, mogłam w ogóle nic nie jeść, cały czas byłam pełna. Ale to jeszcze nic, po 3 tabletce odczułam chyba wszystkie swoje żyły. Miałam wrażenie, że krążą w nich kamienie i piasek. Nie mogłam znaleźć miejsca, tzn znalazłam wsiadłam na rower stacjonarny i pedałowałam. Niestety, wytrzymałam do 6 tabletki, poszłam do lekarki i ta powiedziała, że kategorycznie odstawić i nie mogę brać żadnych hormonów. Dziś dostałam okresu z tzw. odstawienia - w 9 dniu cyklu - mój poprzedni okres skończył mi się 6 dni temu! Ale jestem szczęśliwa, że już nie czuję żył!!! A chciałam tylko przesunąć okres, bo wypadał mi w dniu wyjazdu na wczasy!!!
Pozdrawiam Olsztynianki !!!
pajacek36 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 23:43   #401
madziara2
Przyczajenie

cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było. Co do ceny to was pociesze (niestety to pocieszenie nie dla mnie w Stargardzie płacę około 58zł za opakowanie - masakrycznie drogo. Aktualnie jestem w polowie opakowania (dodam 3) i chyba na dniach dostane plamienia lub miesiączkę (jak zwał tak zwał, bo przy tych tabletkach trudno wyczuć). HMM tylko okres miał być pod koniec czwartego tygodnia, a nie znów w połowie brania. Zaczyna mnie to wkurzać, bo podobnie jak inne dziewczyny nie cierpię nie mieć kontroli nad własnym ciałem - bo nic sobie nie można zaplanować. No ale poczekam jeszcze z kolejne 3 opakowania, może mój organizm dojdzie do siebie. Mój ginekolog powiedział, że to normalne bo Q w swoim działaniu bardzo zbliżona jest do normalnego cyklu kobiety.
Co do innych negatywów to bolą mnie łydki i to też jest wkurzające, szczególnie jak leżę wieczorem w łóżku mam nadzieję, że to też minie.
Plusy są i to spore: spory apetycik na seks, mnieksze problemy z cerą, brak suchości (tak miałam biorąc Yasmin), woda w organizmie się mi już nie zatrzymuje, nie przytyłam (ale piersi też mi nie urosły, jak niektórym) i nie mam już takiego zespołu wkur... absolutnego przed okresem.
Także poczekam jak będzie dalej z tymi tableteczkami. Pozdrawiam
madziara2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-08, 09:27   #402
an2a
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez madziara2 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było. Co do ceny to was pociesze (niestety to pocieszenie nie dla mnie w Stargardzie płacę około 58zł za opakowanie - masakrycznie drogo. Aktualnie jestem w polowie opakowania (dodam 3) i chyba na dniach dostane plamienia lub miesiączkę (jak zwał tak zwał, bo przy tych tabletkach trudno wyczuć). HMM tylko okres miał być pod koniec czwartego tygodnia, a nie znów w połowie brania. Zaczyna mnie to wkurzać, bo podobnie jak inne dziewczyny nie cierpię nie mieć kontroli nad własnym ciałem - bo nic sobie nie można zaplanować. No ale poczekam jeszcze z kolejne 3 opakowania, może mój organizm dojdzie do siebie. Mój ginekolog powiedział, że to normalne bo Q w swoim działaniu bardzo zbliżona jest do normalnego cyklu kobiety.
Co do innych negatywów to bolą mnie łydki i to też jest wkurzające, szczególnie jak leżę wieczorem w łóżku mam nadzieję, że to też minie.
Plusy są i to spore: spory apetycik na seks, mnieksze problemy z cerą, brak suchości (tak miałam biorąc Yasmin), woda w organizmie się mi już nie zatrzymuje, nie przytyłam (ale piersi też mi nie urosły, jak niektórym) i nie mam już takiego zespołu wkur... absolutnego przed okresem.
Także poczekam jak będzie dalej z tymi tableteczkami. Pozdrawiam
Czesc,

Mnie tez zaczely bolec lydki w trakcie 3 opakowania. Teraz zaczynam czwarte. Zrobilam badania i wyglądaja dobrze, wiec myślę ze dam im jeszcze szanse...chociaż najgorsze sa te plamienia, które pojawiają się znienacka . A przy 3 opakowaniu dostalam okresu juz przy 20 tabletce
Stary 2010-01-08, 13:46   #403
nad10
Przyczajenie

k

Edytowane przez nad10
Czas edycji: 2010-02-09 o 18:38
nad10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-09, 23:18   #404
stokrotkaasia
Przyczajenie

witajcie
ja jestem na 15 tabletce przy 2 opakowaniua Q.
wcześniej probowałam plastrów ale przy 2 chłopak go ze mnie zdrał bo nie dawało sie ze mna wytrzymac, to był koszmar wiecznie płakałam, doszła gorączka... ehhh ale to juz przeszłość na szczęście
przy 1 opakowaniu Q okres a raczej plamienie dostałam w 2 dniu brania białej tabletki i trwało to 3 dni :P
zero bólów, jakis nieprzyjemności, wystraczyła wkładka i już;D
libodo baaaardzo dobrze
zero problemów na twarzy(zreszta nigdy nie mialam)
nawilżenie w pożądku, schudłam 2 kilo na razie,zmalały mi piersi troszeczkę- zawsze miałam pożądne D wiec sie ciesze
w sumie nie mam żadnej negatywnej opini, mam nadzieje ze tak zostanie
cena też w miarę, bo płace po zniżce w aptece 38 zł.
Myślę że warto je sprobować dziewczyny, odezwe się jeszcze, w razie pytań-pytajcie
stokrotkaasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 14:27   #405
natalka881
Przyczajenie

No to moze i ja podziele sie swoimi wrazeniami
Wlasnie koncze pierwsze opakowania Qlaira i jestem bardzo zadowolona, zadnych skutkow ubocznych i mam nadzieje ze tak zostanie Ja w ogole dobrze toleruje tabletki jednak za kazdym razem po jakims czasie zaczynaja mnie bolec piersi wiec mam nadzieje ze przy Qlaira to nie nastapi.
Krwawienie wystapilo przepisowo o 10 wzielam druga czerwona tabletke a o 20 juz pojawilo sie krwawienie, niestety strasznie bolal mnie brzuch przez 2 dni, co w moim przypadku jest dosc dziwne, ale mysle ze to przejdzie
Po za tym płace 39,90zl jednak mysle ze znajde cos taniej bo kupilam w aptece w ktorej wszystkie tabletki byly drozsze
A po za tym jak juz wczesniej pisalam nie przyjełam tabletek zgodnie z ulotka tylko zrobilam 7 dni przerwy zmieniajac z yasminelle i wszystko jest ok
pozdrawiam
Stary 2010-01-10, 20:22   #406
sylwusia1
Przyczajenie

moja przygoda z Qlaira wlasnie dobiegla konca. po 4 blistrach, braku plamien, krwawien i ogolnie srednich wynikach badan lekarz zdecydowal ze powinnam je odstawic. i tu zaczynaja sie moje watpliwosci. skoro dzis wzielam ostatnia (biala) tabletke z opakowania, to wlasciwie do kiedy one dzialaja w moim organizmie? pierwsza z kolejnego opakowania powinnam wziac jutro ok 20. to znaczy ze do tego czasu chroni mnie poprzednie pudelko? nie wiek ktos moze jak to jest..?
sylwusia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 10:08   #407
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris

Ja brałam Qlairę przez 2 miesiące, odstawiłam i... to był horror.
Przed pierwszym okresem od odstawienia było mi słabo i mnie mdliło. Jak dostałam okres zaczął się prawdziwy koszmar, który trwał ponad tydzień... Zawroty głowy, potworne nudności - nie byłam w stanie wyjść z domu.

tenebris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 11:54   #408
andziuchna
Zakorzenienie

Ja biorę Q od końca sierpnia czyli już kilka opakowań wziełam i w dalszym ciągu jestem zadowolona. Okres mam normalnie, żadnych skutków ubocznych. Co prawda cera nie jest idealna, ale nie jest też najgorzej

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post61735726
andziuchna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 16:33   #409
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez tenebris Pokaż wiadomość
Ja brałam Qlairę przez 2 miesiące, odstawiłam i... to był horror.
Przed pierwszym okresem od odstawienia było mi słabo i mnie mdliło. Jak dostałam okres zaczął się prawdziwy koszmar, który trwał ponad tydzień... Zawroty głowy, potworne nudności - nie byłam w stanie wyjść z domu.
nie strasz mnie, ja w sobote biore ostatnią tabletkę

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-13, 17:03   #410
Gonia
Zakorzenienie

ja kończę pierwsze opakowanie, zaraz bedą czerwone tabletki
czuje się dobrze..... plamienia miałam tylko przy pierwszych tabletkach, gdy miałam mieć okres.... zobaczymy jak będzie przy czerwonych

Gonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-13, 18:59   #411
piqulka
Przyczajenie

GG do piqulka

Hej...od stycznia 2009 brałam YASMINELLE, niedawno lekarka przepisała mi QLAIRE bo miałam bóle głowy. Pomiędzy 1 a 2 blisterem QLAIRY po wzięciu 21 tabletki leciało ze mnie jak z kranu, a pomiędzy 2 a 3 blisterem QLAIRY powinnam mieć okres a nie miałam wcale. Zrobiłam dwa razy test ciążowy w odstępie tygodnia i wynik był negatywny. Dlaczego nie miałam okresu??? Proszę o jakąś odpowiedz....

Edytowane przez piqulka
Czas edycji: 2010-01-13 o 19:01
piqulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-13, 19:45   #412
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez piqulka Pokaż wiadomość
Hej...od stycznia 2009 brałam YASMINELLE, niedawno lekarka przepisała mi QLAIRE bo miałam bóle głowy. Pomiędzy 1 a 2 blisterem QLAIRY po wzięciu 21 tabletki leciało ze mnie jak z kranu, a pomiędzy 2 a 3 blisterem QLAIRY powinnam mieć okres a nie miałam wcale. Zrobiłam dwa razy test ciążowy w odstępie tygodnia i wynik był negatywny. Dlaczego nie miałam okresu??? Proszę o jakąś odpowiedz....
Czasami krwawienie nie przychodzi ot tak samo z siebie. W ulotce od Qlairy też o tym jest wspomniane, że takie sytuacje się zdarzały.
Jeśli dwa razy pod rząd nie wystąpi, to wtedy należy się skontaktować z ginem, bo to może oznaczać ciążę.
Za jakiś czas dla własnego spokoju możesz zrobić kolejny test.
201701251209 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-13, 22:03   #413
ewka1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gonia Pokaż wiadomość
ja kończę pierwsze opakowanie, zaraz bedą czerwone tabletki
czuje się dobrze..... plamienia miałam tylko przy pierwszych tabletkach, gdy miałam mieć okres.... zobaczymy jak będzie przy czerwonych
a jak cera? bo ja chwaliłam Qlaire pod tym względem a w tym miesiącu jakaś tragedia
ewka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-14, 15:21   #414
aga503
Przyczajenie

Dot.: QLAIRA - nowość! czy ktoś zna?

witam wszystkie dziewczynki. czy ktoras z was juz zmieniala qlaire na inne tabletki? chcialam zapytac jak lekarz kazal wam wziac pierwsza nowa tabletka, tzn w ktorym momencie zeby zachowac antykoncepcje?
z gory dzieki za odpowiedz

ps. niestety kolejne tab mi nie podeszly do tej pory cera idealna zrobila sie jakbym przechodzila znowu okres dojzewania...
aga503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-14, 15:47   #415
Gonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka1987 Pokaż wiadomość
a jak cera? bo ja chwaliłam Qlaire pod tym względem a w tym miesiącu jakaś tragedia
narazie, super
mam nadzieje, że tak zostanie.....

Gonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-14, 15:49   #416
amandzias
Przyczajenie

Dot.: QLAIRA - nowość! czy ktoś zna?

Cytat:
Napisane przez pussszek Pokaż wiadomość
Z tego, co sprawdzalam nawet na zagranicznych stronach nie ma jeszcze opinii. Ale ja tez myslalam o zmianie na te pigulke, bo opisy brzmia zachecajaco (tak twierdzi moj gin, mowi rowniez, ze moglaby ona rozwiazac moj problem z suchoscia). Mam jeszcze 2 op. kontraceptu, potem sprobuje gdzies dorwac qlaire. Jak juz zaczniesz stosowac, napisz coi jak. Albo na watku, albo jak juz przygasnie na privie. Bylabym bardzo wdzieczna, tez postaram sie podzielic swoimi doswiadczeniami:P:P

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

A i jeszcze jedno - jaka jest cena tego 'cudu nauki'?
Witam. Ja też dostałam dziś receptę na qlaira. Lekarz mi ją zaleciła ze względu na brak ochoty na seks i suchość. Jak się dowiadywałam to u mnie w aptece kosztuje op. 38zł.
amandzias jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 10:08   #417
an2a
Przyczajenie

Wczoraj odstawilam Qlaire po konsultacji u ginekologa. Mialam za duzo skutkow ubocznych Teraz bede testowac Cilest, to juz 3 tabletki
Stary 2010-01-15, 21:40   #418
szpilcia86
Przyczajenie

Gonia ja mam do Ciebie pytanie albo w ogole do ktorejs z Was, która może mi pomóc... Zostalam jednak przy Yasminelle(mialam zmieniac na qlaire, ale po co skoro wszystko dobrze bylo). Juz ponad rok je biore i przed Sylwestrem postanowiłam 1 raz od kiedy lykam tabletki polaczyc dwa opakowania(krwawienie z odstawienia wypadaloby w Sylwestra i chcialam je przesunac...) Dzis jestem na 15 tabletce 2 opakowania i od 3 juz dni mam plamienia i bole brzucha... Niby nieduze ale sa... Czy to czasem normalne jak sie laczy opakowania? Troche sie wystarszylam, bo nigdy w trakcie brania nie mialam plamien, a tu takie cos.. Poza tym jakos takie dziwne wrazenie mam ze jestem strasznie nabrzmiala... albo przytylam nawet, ale to moze przez to wrazenie nabrzmienia... prosze poradzcie mi, bo nie chce wybierac sie do lekarza.. Bylam miesiac temu i robil mi wszystkie badania.. Tylko te male plamienia i bol brzucha troche niepokojace...
szpilcia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 22:22   #419
ojejka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szpilcia86 Pokaż wiadomość
Gonia ja mam do Ciebie pytanie albo w ogole do ktorejs z Was, która może mi pomóc... Zostalam jednak przy Yasminelle(mialam zmieniac na qlaire, ale po co skoro wszystko dobrze bylo). Juz ponad rok je biore i przed Sylwestrem postanowiłam 1 raz od kiedy lykam tabletki polaczyc dwa opakowania(krwawienie z odstawienia wypadaloby w Sylwestra i chcialam je przesunac...) Dzis jestem na 15 tabletce 2 opakowania i od 3 juz dni mam plamienia i bole brzucha... Niby nieduze ale sa... Czy to czasem normalne jak sie laczy opakowania? Troche sie wystarszylam, bo nigdy w trakcie brania nie mialam plamien, a tu takie cos.. Poza tym jakos takie dziwne wrazenie mam ze jestem strasznie nabrzmiala... albo przytylam nawet, ale to moze przez to wrazenie nabrzmienia... prosze poradzcie mi, bo nie chce wybierac sie do lekarza.. Bylam miesiac temu i robil mi wszystkie badania.. Tylko te male plamienia i bol brzucha troche niepokojace...
tak, przy laczeniu opakowan moga wystapic plamienia.
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-16, 07:37   #420
eyesmayshine
Przyczajenie

Czesc, ja jestem przy drugim opakowaniu Q. Tolerancja baaardzo doba, libido na początku super - teraz juz normalne ;/ (wczesniej bywało roznie) miesiączka trwa u mnie 2 dni, jest prawie niezauważalna. Mi pasuje. Co do łączenia opakowań-
olejka - nie martw sie, te objawy, bóle brzucha, nabrzmienie i napuchniecie występuje gdy nie masz tej 7 dniowej przerwy. Ja wczesniej biorąc Yasmin często brałam drugie opakowanie od razu i własnie takie objawy obserwowalam za kazdym razem. Po prostu po tym opakowaniu zrob tą konieczną przerwe,a wszystko wroci do normy.pozdrawiam!

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

przepraszam nie doczytałam nie olejka tylko szpilcia. pozdrawiam Was obie. ;]
eyesmayshine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości