![]() |
#391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() juz niestety wykupilam kolejne opakowanie qlairy kilka dni temu, wiec musze je wziac... wczoraj wzielam ostatnia biala tabletke wiec dzisiaj biore pierwsza z opakowaia tak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Biore Qlaira od 6 dni i jak narazie to jestem bardzo zadowolona ![]() ![]() Oczywiscie nie obeszło by sie bez lekkich skutków ubocznych, takich jak zawroty głowy, mdłości i zmiany nastrojów... Raz byłam wsciekła a raz sie smiałam Ale juz jest coraz lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny a macie jakieś dolegliwości żołądkowe albo mrowienie w nogach lub rękach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy tak jak w przypadku Yasminelle mogę zacząć brać tabletki 2-5 dnia okresu? Czy tylko pierwszego dnia trzeba zacząć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Przyczajenie
|
Cześć. Biorę Qlairę od 6 miesięcy. Ile płacicie za Q w Warszawie? Osobiście kupuję Qlairę za 34,90 w jakiejś Aptece Głównej na Dickensa i nie wiem czy to dobra cena. Antykoncepcja w naszym kraju niestety nie jest refundowana, więc leczenie jest kosztowne. Jakie są Wasze spostrzeżenia odnośnie cen?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Kathrin bardzo malo placisz. Ja pod Warszawa place 46.99 i jeszcze muszą je dla mnie zamawiać!! jak się czujesz po 6 miesiącach brania Q?? Ja koncze 3 opakowanie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 |
Przyczajenie
|
Cześć. Biorę Qlairę od 6 miesięcy. Ile płacicie za Q w Warszawie? Osobiście kupuję Qlairę za 34,90 w jakiejś Aptece Głównej na Dickensa i nie wiem czy to dobra cena. Antykoncepcja w naszym kraju niestety nie jest refundowana, więc leczenie jest kosztowne. Jakie są Wasze spostrzeżenia odnośnie cen?
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Samopoczucie OK. To chyba pierwsza antykoncepcja po której nie przytyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Przyczajenie
|
Ja płace za Qlaire 47zł:/ niestety sa drogie ale za to dobre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Zaczęłam brać Q 30.12.09 i, niestety, od pierwszej tabletki myślałam, że mi wątroba rozsadzi skórę, mogłam w ogóle nic nie jeść, cały czas byłam pełna. Ale to jeszcze nic, po 3 tabletce odczułam chyba wszystkie swoje żyły. Miałam wrażenie, że krążą w nich kamienie i piasek. Nie mogłam znaleźć miejsca, tzn znalazłam wsiadłam na rower stacjonarny i pedałowałam. Niestety, wytrzymałam do 6 tabletki, poszłam do lekarki i ta powiedziała, że kategorycznie odstawić i nie mogę brać żadnych hormonów. Dziś dostałam okresu z tzw. odstawienia - w 9 dniu cyklu - mój poprzedni okres skończył mi się 6 dni temu! Ale jestem szczęśliwa, że już nie czuję żył!!! A chciałam tylko przesunąć okres, bo wypadał mi w dniu wyjazdu na wczasy!!! Pozdrawiam Olsztynianki !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było. Co do ceny to was pociesze (niestety to pocieszenie nie dla mnie
![]() ![]() Co do innych negatywów to bolą mnie łydki i to też jest wkurzające, szczególnie jak leżę wieczorem w łóżku ![]() Plusy są i to spore: spory apetycik na seks, mnieksze problemy z cerą, brak suchości (tak miałam biorąc Yasmin ![]() Także poczekam jak będzie dalej z tymi tableteczkami. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mnie tez zaczely bolec lydki w trakcie 3 opakowania. Teraz zaczynam czwarte. Zrobilam badania i wyglądaja dobrze, wiec myślę ze dam im jeszcze szanse...chociaż najgorsze sa te plamienia, które pojawiają się znienacka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Przyczajenie
|
k
Edytowane przez nad10 Czas edycji: 2010-02-09 o 18:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Przyczajenie
|
witajcie
![]() ja jestem na 15 tabletce przy 2 opakowaniua Q. wcześniej probowałam plastrów ale przy 2 chłopak go ze mnie zdrał bo nie dawało sie ze mna wytrzymac, to był koszmar wiecznie płakałam, doszła gorączka... ehhh ale to juz przeszłość na szczęście ![]() przy 1 opakowaniu Q okres a raczej plamienie dostałam w 2 dniu brania białej tabletki i trwało to 3 dni :P zero bólów, jakis nieprzyjemności, wystraczyła wkładka i już;D libodo baaaardzo dobrze ![]() zero problemów na twarzy(zreszta nigdy nie mialam) nawilżenie w pożądku, schudłam 2 kilo na razie,zmalały mi piersi troszeczkę- zawsze miałam pożądne D wiec sie ciesze ![]() w sumie nie mam żadnej negatywnej opini, mam nadzieje ze tak zostanie cena też w miarę, bo płace po zniżce w aptece 38 zł. Myślę że warto je sprobować dziewczyny, odezwe się jeszcze, w razie pytań-pytajcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Przyczajenie
|
No to moze i ja podziele sie swoimi wrazeniami
![]() Wlasnie koncze pierwsze opakowania Qlaira i jestem bardzo zadowolona, zadnych skutkow ubocznych i mam nadzieje ze tak zostanie ![]() Krwawienie wystapilo przepisowo o 10 wzielam druga czerwona tabletke a o 20 juz pojawilo sie krwawienie, niestety strasznie bolal mnie brzuch przez 2 dni, co w moim przypadku jest dosc dziwne, ale mysle ze to przejdzie ![]() Po za tym płace 39,90zl jednak mysle ze znajde cos taniej bo kupilam w aptece w ktorej wszystkie tabletki byly drozsze ![]() A po za tym jak juz wczesniej pisalam nie przyjełam tabletek zgodnie z ulotka tylko zrobilam 7 dni przerwy zmieniajac z yasminelle i wszystko jest ok ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#406 |
Przyczajenie
|
moja przygoda z Qlaira wlasnie dobiegla konca. po 4 blistrach, braku plamien, krwawien i ogolnie srednich wynikach badan lekarz zdecydowal ze powinnam je odstawic. i tu zaczynaja sie moje watpliwosci. skoro dzis wzielam ostatnia (biala) tabletke z opakowania, to wlasciwie do kiedy one dzialaja w moim organizmie? pierwsza z kolejnego opakowania powinnam wziac jutro ok 20. to znaczy ze do tego czasu chroni mnie poprzednie pudelko? nie wiek ktos moze jak to jest..?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
Ja brałam Qlairę przez 2 miesiące, odstawiłam i... to był horror.
Przed pierwszym okresem od odstawienia było mi słabo i mnie mdliło. Jak dostałam okres zaczął się prawdziwy koszmar, który trwał ponad tydzień... Zawroty głowy, potworne nudności - nie byłam w stanie wyjść z domu.
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Ja biorę Q od końca sierpnia czyli już kilka opakowań wziełam i w dalszym ciągu jestem zadowolona. Okres mam normalnie, żadnych skutków ubocznych. Co prawda cera nie jest idealna, ale nie jest też najgorzej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
ja kończę pierwsze opakowanie, zaraz bedą czerwone tabletki
![]() czuje się dobrze..... plamienia miałam tylko przy pierwszych tabletkach, gdy miałam mieć okres.... zobaczymy jak będzie przy czerwonych
![]() |
#411 |
Przyczajenie
|
Hej...od stycznia 2009 brałam YASMINELLE, niedawno lekarka przepisała mi QLAIRE bo miałam bóle głowy. Pomiędzy 1 a 2 blisterem QLAIRY po wzięciu 21 tabletki leciało ze mnie jak z kranu, a pomiędzy 2 a 3 blisterem QLAIRY powinnam mieć okres a nie miałam wcale. Zrobiłam dwa razy test ciążowy w odstępie tygodnia i wynik był negatywny. Dlaczego nie miałam okresu??? Proszę o jakąś odpowiedz....
![]() Edytowane przez piqulka Czas edycji: 2010-01-13 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli dwa razy pod rząd nie wystąpi, to wtedy należy się skontaktować z ginem, bo to może oznaczać ciążę. Za jakiś czas dla własnego spokoju możesz zrobić kolejny test. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Przyczajenie
|
Dot.: QLAIRA - nowość! czy ktoś zna?
witam wszystkie dziewczynki. czy ktoras z was juz zmieniala qlaire na inne tabletki? chcialam zapytac jak lekarz kazal wam wziac pierwsza nowa tabletka, tzn w ktorym momencie zeby zachowac antykoncepcje?
z gory dzieki za odpowiedz ps. niestety kolejne tab mi nie podeszly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje, że tak zostanie.....
![]() |
![]() |
#416 | |
Przyczajenie
|
Dot.: QLAIRA - nowość! czy ktoś zna?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Przyczajenie
|
Wczoraj odstawilam Qlaire po konsultacji u ginekologa. Mialam za duzo skutkow ubocznych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Przyczajenie
|
Gonia ja mam do Ciebie pytanie albo w ogole do ktorejs z Was, która może mi pomóc... Zostalam jednak przy Yasminelle(mialam zmieniac na qlaire, ale po co skoro wszystko dobrze bylo). Juz ponad rok je biore i przed Sylwestrem postanowiłam 1 raz od kiedy lykam tabletki polaczyc dwa opakowania(krwawienie z odstawienia wypadaloby w Sylwestra i chcialam je przesunac...) Dzis jestem na 15 tabletce 2 opakowania i od 3 juz dni mam plamienia i bole brzucha... Niby nieduze ale sa... Czy to czasem normalne jak sie laczy opakowania? Troche sie wystarszylam, bo nigdy w trakcie brania nie mialam plamien, a tu takie cos.. Poza tym jakos takie dziwne wrazenie mam ze jestem strasznie nabrzmiala... albo przytylam nawet, ale to moze przez to wrazenie nabrzmienia... prosze poradzcie mi, bo nie chce wybierac sie do lekarza.. Bylam miesiac temu i robil mi wszystkie badania.. Tylko te male plamienia i bol brzucha troche niepokojace...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Przyczajenie
|
Czesc, ja jestem przy drugim opakowaniu Q. Tolerancja baaardzo doba, libido na początku super - teraz juz normalne ;/ (wczesniej bywało roznie) miesiączka trwa u mnie 2 dni, jest prawie niezauważalna. Mi pasuje. Co do łączenia opakowań-
olejka - nie martw sie, te objawy, bóle brzucha, nabrzmienie i napuchniecie występuje gdy nie masz tej 7 dniowej przerwy. Ja wczesniej biorąc Yasmin często brałam drugie opakowanie od razu i własnie takie objawy obserwowalam za kazdym razem. Po prostu po tym opakowaniu zrob tą konieczną przerwe,a wszystko wroci do normy.pozdrawiam! ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- przepraszam nie doczytałam nie olejka tylko szpilcia. pozdrawiam Was obie. ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.