|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
na pocieszenie - dla tych, co to nudności nie mają
![]() http://forum.dziecko-info.com/archiv...p/t-94754.html ale wiecie co, ja mam dzisiaj jakieś złe przeczucia
|
#452 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
Z drugiej strony zawozi mnie do pracy, jadąc na zakupy kupuje mi to, co wie, że lubię i to jest dla mnie wyznacznikiem tego, że o mnie dba i się troszczy. Może spróbuj z nim porozmawiać. Powiedz, że chciałabyś, by dał Ci odczuć, że się bardziej o Ciebie troszczy. Powied zmu o hormonach, które sprawiają, że czujemy się tak a nie inaczej, że potrzebujesz więcej uwagi i uczucia niz dotychczas, może zrozumie. Faceci są z reguły prości w obsłudze, tylko trzeba im czasem pomóc i odpowiednio naprowadzić. |
|
|
|
|
#453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() np. mówię mu: okaż mi uczucie, kup kwiaty, zabierz do kina, ale wiem, że on tego nie zrobi, bo JA MU KAŻĘ. Jak nie powiem, to też tego nie zrobi, bo na to nie wpadnie, czyli i tak i tak wychodzi na jego ![]() Niby facetowi wystarczy powiedzieć. Ja mojemu mówię. Ale mam jakiś model albo wybrakowany albo dla zaawansowanych ![]() Dziewczyny, jak dobrze, ze Was mam
|
|
#454 |
|
Zadomowienie
|
No to cytując moją babcię: "musisz go opitolić!"
|
|
|
|
#455 |
|
Rozeznanie
|
Witam nowa mamusie
olbka moim zdaniem wszystko sie zmieni z czasem Bo na razie to chyba dla niego taka abstrakcja jest Nie ma namacalnych dowodow to nie czuje jeszcze, ze bedzie tata![]() Dziewczyny ja mysle, ze Wam jeszcze te mdlosci przyjda.. U mnie sie pojawily w polowie 7tc.. 1985ewa doskonale Cie rozumiem Dostalas juz list z terminem do poloznej?
|
|
|
|
#456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pomidoro - wszystkie przetrwamy na pewno
![]() Cytat:
Kiedys, za czasow naszego "spotykania sie" ciagle mi zrywal kwiaty. Pisal wiersze i zabieral do kina. Ostatnio sie ciagle ze mna klocil o to, ze chce zebysmy mieli kalendarz z naszymi zdjeciami. To nie jest latwe do wytrzymania
|
|
|
|
|
#457 |
|
Zadomowienie
|
nie no kiedyś to mój TŻ był absolutnie romantyczny, nikt nigdy nie był dla mnie taki kochany (kwiaty, randki, komplementy, okazywanie uczuć). Aż razem zamieszkaliśmy
![]() Nieważne. Damy radę
|
#458 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie... parę stronek wczesniej pisałam, że dam znac jak zrobie drugi test, miałam zrobić w poniedziałek, zrobiłam dziś, bo przez te warunki pogodowe nawet nie miałam jak jechac do apteki, a troche daleko mam ( na piechote nie da rady) ...
Dzis zrobiłam ten test, znowu wyszedł negatywny ![]() ale @ wciąz nie ma i czuje sie bardzo na ciążę ( a mam juz 2 dzieci, więc mam porównanie) , dziwne to wszystko Mam nieregularne cykle( ale nie az tak bardzo) , raczej 28- 30 dni powinnam dostać, a juz minęło... no ale z drugiej strony wydaje mi sie, że owulke miałam w okolicach 2 stycznia ( bardzo opóżniona, albo może drugi raz w tym samym cyklu- to się zdarza) , więc jakby tak liczyc nie od daty ostatniej miesiączki, tylko od owulki, to jeszcze czasu mam... aha, dodam, że od tygodnia testy LH sa wszystkie cały czas dodatnie ![]() no, nic, czekam w takim razie, jeśli nadal nie będzie @ do piątku, powtórzę test ciążowy w sobotę trzymajcie kciuki a wam zycze miłego przechodzenia ciąży, to naprawdę fajny czas
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuję za miłe przywitanie
|
|
|
|
#460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Alez nie ma za co
|
|
|
|
|
#461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-01-12 o 12:47 |
|
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
Niutka a ile dni po spodziewanej @ robiłas test? Mi test dopiero 5 dni po spodziewanej @ wykazał baldziusieńka, na prawde bladziusieńką kreseczkę i dopiero dzisiaj 10 dnia wyszła tłusciutka.
Trzymam kciuki
|
|
|
|
#463 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z pierwszą ciążą chodził wszędzie za mną na badania, ale "uwierzył" po usg gdzie zobaczył rączki i nóżki Im jest trudno w to uwierzyć , bo nie mają żadnych objawów, a dziecka długo przecież nie widać.Ale nie martw się, jeszcze do niego dotrze Cytat:
kasiasiar - witaj w klubie
|
|
#464 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie moge juz sie doczekac wizyty u lekarza, jeszcze tyle czasu do 17... Nie wiem czym sie zajac
|
|
|
|
#465 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie, facetom ciężko uwierzyć. Mi w sumie też, co z tego, że mam zdjęcie Fasolki, mdłości i brak okresu? Dopiero jak zacznie rosnąć brzuszek i będzie można odczuć ruchy Maleństwa i ja i TŻ naprawdę poczujemy, że jest nas juz troje
xxSHINeexx powodzenia na wizycie, który to tydzień? Ja kolejną wisytę dopiero na 25. stycznia planuję i też nie mogę się już doczekać
|
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Pomi dziekuję za wpisanie na listę. jak milo sie na niej zobaczyć
Szokoladko |
|
|
|
#467 |
|
Wtajemniczenie
|
martysek - W sobote byl pierwszy pozytywny test
najpewniej 3 tydzien, to moja pierwsza wizyta w ciazy, pewnie dlatego juz nie moge sie doczekac, chce uslyszec, ze wszystko w porzadku
|
|
|
|
#468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli to jest 3 tydzień, to możesz tylko zobaczyć pęcherzyk i wszystko, tak jak ja ale jeśli ciąża jest troszke starsza to kto wie, może serduszko już będzie biło... ;D
|
|
#469 |
|
Rozeznanie
|
1985ewa doskonale Cie rozumiem
Dostalas juz list z terminem do poloznej?[/QUOTE]Niestety jeszcze nie dostalam listu troche sie denerwuje bo to moja pierwsza ciaza a do tego mam problemy(przegroda w macicy) ale jestem dobrej mysli, milego dnia dziewczyny
|
|
|
|
#470 |
|
Raczkowanie
|
kasiasiar kreska na moim tescie, ktory zrobilam tydzien po spodziewanej @ tez byla prawie nie widoczna, ukochany zupelnienie jej nie widzial! Za to beta byla juz bardziej wymowna..
niutka1Trzymam za Ciebie kciuki ![]() Dziewczyny, jesli chodzi o mojego Tz to okazal sie bardziej emocjonalny ode mnie- ciagle pyta jak sie czuje, wczoraj nie pozwolil zmywac naczyn, sprawdza czy nosze podkoszulki, zeby dziecku bylo cieplo (!) i nie spuszcza ze mnie wzroku..itd... Przegiecie w druga strone.. |
|
|
|
#471 |
|
Zadomowienie
|
Olbka - super, że tak szybko się dowiedziałaś, ja będąc na pierwszej wizycie byłam już w 6 tygodniu licząa od OM.
Będę trzymać kciuki! P.S. Jak robicie pogrubioną czcionkę? |
|
|
|
#472 |
|
Przyczajenie
|
Drogie koleżanki....pomóżcie w rozpoznaniu takich objawów. Przed świetami odstawiłam plastry anty bo postanowilismy z mężem starać się o dzidziusia. 30XII był @ trwał 4-5dni. Poszłam do lekarza ktory zalecił mi strać się od razu bez żadnych przeciwskazań mimo ze dopiero odstawiłam anty. No wiec wzieliśmy sie do pracy
. Anty brałam przez 4 lata i dodam ze bardzo dobrze znałam swoj organizm i wszesniejsze miesiaczki mialam bardzo regularne co 30dni. Teraz nie wiem ile bedą trwały bo mialam dopierą tą jedną i to wywołana odstawieniem plastrów. Natomiast od niedzieli mam silne skurcze w okolicy jajnika (nigdy takich nie mialam), jestem bardzo senna, opadłam z sił, mam nijaki apetyt- jak zawsze mialam okreslone smaki-boli mnie kregoslup i zauwazylam jakby moje brodawki byly ciemniejsze i pelniejsze. Na testy za wczesnie a i do lekarza tym bardziej. Prosze o wypowiedz na ten temat z góry dziękuje
|
|
|
|
#473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powodzenia.Olbka - ale i tak nie moge sie doczekac
|
|
|
|
|
#474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja myślę, że nie ma co gdybać, tylko poczekać kilka dni i pod koniec tygodnia zrobic rano test ![]() Ja do 7. tygodnia nie miałam żadnych objawów, a niektóre dziewczyny od razu czują, że coś jest inaczej, więc myślę, że nie ma reguły. |
|
|
|
|
#475 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#476 |
|
Przyczajenie
|
To czekanie to jakaś masakra- na dodatek zprezentowli mi z pracy pare dni wolnego i nie wiem co ze soba zrobić...
|
|
|
|
#477 |
|
Zadomowienie
|
xxSHINeexx dziękuję. Zmieniłam ustwienia, bo we wcześniejszych nie miałam tej opcji.
|
|
|
|
#478 |
|
BAN stały
|
Jakiś tydzień po "zajściu" zachorowałam. Poszłam do lekarki i mówię, żeby mi coś zapisała, ale ostrożnie "bo jestem w ciąży"
![]() Zapytała od kiedy? A ja: od paru dni do dziś się śmieje gdy mnie widzi.Hmm ja to po prostu wiedziałam. Zawsze byłam ciekawa jak to będzie ujrzeć na teście 2 kreski. Nigdy nie zapomnę- jak siedzieliśmy z Pawełkiem rano przed pracą z 3 płytkowymi i sprawdzaliśmy ile naprawdę jest kreseczek... Każda kobieta reaguje inaczej. Niektóre czują, inne nie. Niektóre zachodzą od razu po odstawieniu anty, w reakcji szokowej ;D inne jakiś czas się starają. Taka reakcja może być spowodowana odstawieniem plastrów, które dość długo stosowaliście... ale nie musi! Trzymam kciuki ![]() Mój Mężuś biega nade mną, ale już troszkę mniej niż na początku. Stawia się, kiedy chcę za dużo sprzątać, gdy mówię, że do pracy może wrócę, bo kasy szkoda. Całuje brzuchola i w ogóle myślę, że będzie "fajowym" Tatą ![]() Czasem zastanawiam się, jaką ja będę Mamą... jestem baaardzo wrażliwa i boję się, żeby moja Dzidzia nie była aż taką empatyczką jak ja. Bo trudno się żyje wtedy. Dziewczyny błagam Was!!! Nie piszcie, że czujecie dzisiaj, że coś pójdzie nie tak, że coś się wydarzy złego etc. Wszystko będzie dobrze, ja to wiem, a czarownice ZAWSZE mają rację ![]() ![]() Jak to wygląda z farbowaniem włosów? Są tak różne teorie na ten temat, co sądzicie, można? Po Iszym trymestrze?Tak mnie wzięło na brązika jakiegoś ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Kasiasiar witaj wśród kociar
Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-01-12 o 14:02 |
|
|
|
#479 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem z natury nerwusem - szybko wpadam w złość, często smucę się bez powodu i ogólnie mam raczej depresyjne nastawienie do życia i tez boję się, żeby Maleństwo nie było po mnie nerwowe
|
|
|
|
#480 |
|
Przyczajenie
|
NIKaP-n
Ja o tyle mam nieciekawą dodatkowo sytuacje że kiedyś byłam w ciąży...byłam świeżo po ślubie...4lata temu...no ale niestety tylko do 21 tyg ....były komplikacje....wystąpił konflik serologiczny i lekarze nie zareagowali mimo iz mówiłam jaka mam grupe krwi i 2 razy wylądowałam w szpitalu ze skurczami. Nie ukrywam że bardzo bym chciala teraz dzidzie...wiec bede czekac cierpliwie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

....były komplikacje....wystąpił konflik serologiczny i lekarze nie zareagowali mimo iz mówiłam jaka mam grupe krwi i 2 razy wylądowałam w szpitalu ze skurczami. Nie ukrywam że bardzo bym chciala teraz dzidzie...wiec bede czekac cierpliwie