2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają - 13 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-12, 10:30   #2821
Remmi
Rozeznanie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
witam!

a na dzień dobry mam dla Was historię-zagadkę mrożącą krew w żyłach która zdarzyła się dziś w nocy o godzinie 3 nad ranem. mianowicie o równej 3 obudził mnie straszny hałas. ktoś się dobijał do okna od mojego pokoju (mieszkam w domu prywatnym, pokój mam na parterze). wstaję i patrzę, która to godzina a to 3 w nocy i serce zaczęło mi walić (po obejrzeniu egzorcyzmów emilii rose już tak mam, jeśli nie śpię o 3 w nocy ) i się rozglądam a tam nikogo nie ma i położyłam się spać dalej. a za chwilę znowu ktoś się dobija do okna, a to niesie jak nie wiem, tym bardziej, że parapet blaszany (czy coś). w między czasie dostałam zawału z milion razy, ale nic, rozglądam się a tu się okazało, że ........

jak myślicie co było dalej??
Stary 2010-01-12, 10:40   #2822
chilanes
Zakorzenienie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

śnieg?
Stary 2010-01-12, 10:43   #2823
Aaś
Zakorzenienie

kot?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 10:48   #2824
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Ja też tyle ważę zwykle, chociaż dziś się zważyłam i było 55,5 Chcialabym schudnąć do 52. W ten weekend szkoła, to znów 2 dni prawie nie będę jadła.
A ile masz wzrostu?
164 cm, jak ja waże 52 kg to nie mam cyckówDlatego 54-56 to dla mnie idealna waga

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Wróciłam, przeżyłam Nie było tak źle Na szczęście instruktor jest przemiły do bólu - delikatniej ze skrzynią, więcej gazu, więcej gazu, więcej gazu... i tak powolutku wszystko mi mówi I uwaga: jechałam Trasą Toruńska (taka obwodnica co to po niej jak się jedzie 80km/h to cię strąbią że wolno) a jasobie elegancko z zawrotną predkością 40km/h sunęłam przez zaspy Jak na takie warunki to uważam że sukces
i fajnie, że dobrze Ci szlo Ale nie nawidze jak instruktorzy wypuszczaja na ruchliwe drogi ludzi, którzy się wloka 40W ogole powienien byc zakaz jazdy L w godzinach szczytu, bo to wkurza jak taki sie na 70 wlecze 40 a co lepsze przyapdki 30. A niektórzy genialni instruktorzy biora ludzi na pierwsza jazde do centrum miasta.

Cytat:
Napisane przez monikadavvida Pokaż wiadomość
mieliśmy tą piosenkę "Oh My Love" z filmu "Uwierz w ducha".. bardzo nastrojowa i romantyczna
czyli "Unchained melody"

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
mój instuktor zostawiał mnie samą na placu, jak jeździłam po mieście to spał i też się kiedyś przez niego strasznie poryczałam, jak uczyłam się łuku, aż w koncu się wnerwiłam i się nauczyłam
tz tez mial takiego instruktora, ale on umiał jeździć, bo go wcześniej tata nauczył.

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
torty mozna probowac bez umawiania sie tylko na ciasta trzeba sie umawiac, bo w tej ich kawiarni jest ich malo (chyba szarlotka, sernik i cos jeszcze)
w ogole super maja smaki tortow. mnie zaintrygowal ten z serem plesniowym i ten malinowy na bazie z bialego wina myslelismy tez o czekoladowym chilli, ale pan powiedzial, ze jak na wesele to moglby byc za ostry dla co poniektorych. wzielismy do sprobowania czekoladowy z chrupkami i marakuja z brzoskwinia. oba pyszne, ale ten czekoladowy bardziej na niego sie zdecydujemy i jeszcze sernik stal, wiec wzielismy do sprobowania dla mojej mamy i stwierdzila, ze bardzo dobry, wiec jak tesciowej tez bedzie smakowal to sie decydujemy na wszystko u nich
a jesli paczki dla gosci pakuja podobnie ladnie jak te dwa kawalki tortu i jeden kawalek sernika normalnie kupione to beda sliczne jeszcze nigdy nie dostalam w zadnej cukierni tak ladnie zapakowanego ciasta
tylko musimy uzgodnic ilosc ciast na stoly, bo oni w tym 18zl/os maja 20dag na stol, a my uwazamy, ze to za duzo, a ze nie chcemy zeby nam zostalo (bo kto to bedzie jadl) to zmniejszymy ta ilosc do 10, max 15 dag
nam tez się spodobała czekolada z chili, ale wybierzmy cos bardziej uniwersalnego. serio myślisz, ze to za dużo ciasta?A 20 dag to ile kawałków?Ja tez nie chce, żeby zostało. I tak będę musiała ich poprosic o zmniejszenie ilości paczek, bo robią jedna na parę a to za dużo, naszym znajomym tez tak cukiernia zrobiła i im z 15 paczek zostalo, bo ludzie zapominali brać, część gosci nie przyszła itp.

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
jak teraz mogę zobaczyć te zaproszenia to: mnie siępodobają są takie inne. Jestem na tak
ładne sa to faktAle inne to nie wiem gdzie

Cytat:
witam!

a na dzień dobry mam dla Was historię-zagadkę mrożącą krew w żyłach która zdarzyła się dziś w nocy o godzinie 3 nad ranem. mianowicie o równej 3 obudził mnie straszny hałas. ktoś się dobijał do okna od mojego pokoju (mieszkam w domu prywatnym, pokój mam na parterze). wstaję i patrzę, która to godzina a to 3 w nocy i serce zaczęło mi walić (po obejrzeniu egzorcyzmów emilii rose już tak mam, jeśli nie śpię o 3 w nocy ) i się rozglądam a tam nikogo nie ma i położyłam się spać dalej. a za chwilę znowu ktoś się dobija do okna, a to niesie jak nie wiem, tym bardziej, że parapet blaszany (czy coś). w między czasie dostałam zawału z milion razy, ale nic, rozglądam się a tu się okazało, że ........

jak myślicie co było dalej??
a tam buka stuka

Ja tez tak mialam po obejrzeniu tego filmu brrrr
Stary 2010-01-12, 10:48   #2825
gospella
Wtajemniczenie

twój romantyczny przyszły mąż?
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 10:55   #2826
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
164 cm, jak ja waże 52 kg to nie mam cyckówDlatego 54-56 to dla mnie idealna waga

(...)
a tam buka stuka

Ja tez tak mialam po obejrzeniu tego filmu brrrr
o jak ja bym chciała mieć tyle wzrostu, non stop chodziłabym w szpilach

no no, z tą buką najciekawsze skojarzenie ale nietrafne, tak jak i kot i śnieg

podać odp czy zgadujecie dalej?

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
twój romantyczny przyszły mąż?
mój romantyczny przyszły mąż spał sobie wtedy smacznie w swoim łóżeczku w naszym mieszkanku (do którego wprowadzam się już niedługo )

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 10:55   #2827
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
podać odp czy zgadujecie dalej?
Emily Rose?

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 10:59   #2828
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Emily Rose?

na szczęście nie

edit: btw, gdyby to była emily to by mnie już tu chyba nie było, bo na prawdę bym zawału dostała

mój mały wielki cud

72--65--->62

Edytowane przez mariiasia
Czas edycji: 2010-01-12 o 11:00
Stary 2010-01-12, 11:06   #2829
Remmi
Rozeznanie

Cytat:
na szczęście nie

edit: btw, gdyby to była emily to by mnie już tu chyba nie było, bo na prawdę bym zawału dostała
Fakt

No to może jakiś inny wielbiciel, ale pomylił okna i do Ciebie walił zamiast do innej niewiasty

Albo spóżnony św. Mikołaj czy tam Gwiazdor?

Albo nie, to na pewno było SB
Stary 2010-01-12, 11:09   #2830
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
Fakt

No to może jakiś inny wielbiciel, ale pomylił okna i do Ciebie walił zamiast do innej niewiasty

Albo spóżnony św. Mikołaj czy tam Gwiazdor?

Albo nie, to na pewno było SB
hehehe, dobre dobre
ciekawe te wasze pomysły, więc jeszcze was podręczę i najpierw pójdę do sklepu a potem napiszę odp ale jedna pmka była bardzo blisko

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-01-12, 11:09   #2831
Remmi
Rozeznanie

Zamówiłam próbki tych zaproszeń, które woda sodowa upubliczniła tutaj. Są 3 rodzaje papieru, więc zamówiłam po jednej próbce każdego rodzaju papieru i porównam czy są oki
Dołączają koperty, ale białe, pewnie badziewne - zwykłe, ale co tam , ważne, żeby zaproszenie było ładne

lain - pokazałaś śliczne zaproszenia - te kwadratowe też najbardziej mi się podobały, ale juz cena trochę wyższa i jeszcze trzeba dopłacić za personalizację, bo raczej 60 sztuk zaproszeń to nie przekroczę.
Stary 2010-01-12, 11:09   #2832
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
o jak ja bym chciała mieć tyle wzrostu, non stop chodziłabym w szpilach
ja bym non stop chodziła gdyby wszystkie szpile były wygodne
Ale racja - jak założę szpilki to mam to 170 cm i jestem wtedy dośc wysokaA tz ma 183 cm więc moge mu dac buzi bez stawania na paluszkach

Cytat:

na szczęście nie

ej ja tez sie tak bałam po tym filmie! Nawet po jeogo obejrzeniu miałam schizy
Stary 2010-01-12, 11:11   #2833
Remmi
Rozeznanie

Cytat:
hehehe, dobre dobre
ciekawe te wasze pomysły, więc jeszcze was podręczę i najpierw pójdę do sklepu a potem napiszę odp ale jedna pmka była bardzo blisko
jeśli nie śnieg to może grad

a jeśli nie kot to może piesek, albo ptaszek
Stary 2010-01-12, 11:11   #2834
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
hehehe, dobre dobre

no to może sople spadały
Albo buka rzucała soplamiPowiedz nooooooo
Stary 2010-01-12, 11:37   #2835
Aaś
Zakorzenienie

mariiasia mówwwwww noooooo....
Stary 2010-01-12, 11:49   #2836
Remmi
Rozeznanie

Cytat:
mariiasia mówwwwww noooooo....
Co ta mariiasia tak długo w sklepie robi
Stary 2010-01-12, 11:56   #2837
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
ej ja tez sie tak bałam po tym filmie! Nawet po jeogo obejrzeniu miałam schizy
Ja tez! Mieszkalam wtedy z kumpela, obejrzalysmy to razaem a potem obydwie sie budzilysmy w nocy kolo 3 i sie schizowalysmy

Stary 2010-01-12, 12:03   #2838
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez! Mieszkalam wtedy z kumpela, obejrzalysmy to razaem a potem obydwie sie budzilysmy w nocy kolo 3 i sie schizowalysmy
Mi odbijało po "Laleczce Chucky" , jak byłam mała oczywiście obejżałam to i potem sie do pokoju bałam wejść, bo miałam pełno lalek pousadzanych na segmencie
Stary 2010-01-12, 12:08   #2839
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Mi odbijało po "Laleczce Chucky" , jak byłam mała oczywiście obejżałam to i potem sie do pokoju bałam wejść, bo miałam pełno lalek pousadzanych na segmencie
ja miałam taka jedną lalkę, której sie bałam, tez siedziała na górze meble razem z innymi zabawkami i lklakami, ale tej tylko sie bałam

A co do Emily Rose to my to oglądaliśmy jak byliśmy u rodziców tż i go póxniej budziłam jak chciałam w nocy siku, żeby szedł ze mną

Dobra, ja uciekam, bo czas najwyższy zanurzyć sie w setkach stron teksów na kolosaDo póxniej, mam postanowienie, że nie wchodze n a wizaż dopóki teog nie przeczytam i nie rzobie notatek
Stary 2010-01-12, 12:14   #2840
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
No widzisz a ja mialam wtedy 23 lata

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:

A co do Emily Rose to my to oglądaliśmy jak byliśmy u rodziców tż i go póxniej budziłam jak chciałam w nocy siku, żeby szedł ze mną
Jak cos mi sie przysni strasznego to tez budze TŻa

Stary 2010-01-12, 12:33   #2841
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Co ta mariiasia tak długo w sklepie robi
przepraszam za tak długą nieobecność, ale jeszcze miałam niezapowidzianą kontrolę kasy

ale już mówię:

otóż, kuna/łasica/łaska (coś w tym stylu ) łaziło mi po parapecie i co jakiś czas skakało na okno i drapało szybę, żeby wleźć do środka

jak sobie pomyślę, że gdyby okno było otwarte, a ja obudziłabym się pewnie z kuną pod kołdrą (albo bym się nie obudziła, bo kuny duszą ) a mój tżcik uwielbia spać przy otwartym, wybiję mu to z głowy

ot i cała historia

a co do wysokich obcasów to ja uwielbiam, ale mam 174 wzrostu, więc to samo mówi za siebie

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-01-12, 12:37   #2842
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
ale już mówię:

otóż, kuna/łasica/łaska (coś w tym stylu ) łaziło mi po parapecie i co jakiś czas skakało na okno i drapało szybę, żeby wleźć do środka

jak sobie pomyślę, że gdyby okno było otwarte, a ja obudziłabym się pewnie z kuną pod kołdrą (albo bym się nie obudziła, bo kuny duszą ) a mój tżcik uwielbia spać przy otwartym, wybiję mu to z głowy

ot i cała historia
Ale fajnie, ja bym ja przygarnela

Stary 2010-01-12, 12:38   #2843
chilanes
Zakorzenienie

a ja nie mogę w bardzo wysokich obcasach za długo chodzić neistety

Kuna? ;cojest: nieźle!!!! To gdzie ty meiszkasz ?

Może zamówię dziś butki ślubne?
Stary 2010-01-12, 12:42   #2844
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Ale fajnie, ja bym ja przygarnela
moja ciocia miała taką kunę na szyję, futro co się łapkami zapinało i miała ta kuna nawet sztuczne oczy uwielbiałam ją dręczyć jako mała dziewczynka:hahah a: ale żywej kuny to chyba bym się nie odważyła przygarnąć
Cytat:
a ja nie mogę w bardzo wysokich obcasach za długo chodzić neistety

Może zamówię dziś butki ślubne?
na wsi i to w dodatku, obok kilku stawów i takich chaszczy i krzaczorów więc różnych zwierzątek jest mnóstwo

a masz już jakieś upatrzone butki?? jak tak to pokaż

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-01-12, 12:45   #2845
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
moja ciocia miała taką kunę na szyję, futro co się łapkami zapinało i miała ta kuna nawet sztuczne oczy uwielbiałam ją dręczyć jako mała dziewczynka:hahah a: ale żywej kuny to chyba bym się nie odważyła przygarnąć
Kuny sa sliczne A w szczegolnosci jako futerko
(zartuje oczywiscie )

Stary 2010-01-12, 12:47   #2846
Aaś
Zakorzenienie

do jutra byśmy myślały i byśmy nie wymyśliły
Stary 2010-01-12, 12:47   #2847
lain
Zakorzenienie

Dzien dobry

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
to widze fajne plany a na ile wcześniej przed ślubem?
chcialybysmy w ten weekend 2 tygodnie przed slubem TZ tez wlasnie wtedy planuje weekend kawalerski z chlopakami tylko, ze oni nad jeziorem Roznowskim o naszych, bardziej dalekosieznych planach nie wiedza

Cytat:
nam tez się spodobała czekolada z chili, ale wybierzmy cos bardziej uniwersalnego. serio myślisz, ze to za dużo ciasta?A 20 dag to ile kawałków?Ja tez nie chce, żeby zostało. I tak będę musiała ich poprosic o zmniejszenie ilości paczek, bo robią jedna na parę a to za dużo, naszym znajomym tez tak cukiernia zrobiła i im z 15 paczek zostalo, bo ludzie zapominali brać, część gosci nie przyszła itp.
zazwyczaj w cukierniach wlasnie przewiduja 10-15 dag od glowy, a i to zostaje... ciasta to jednak kiepska zagrycha do wodki
u mnie wiekszosc ludzi przyjdzie parami lub solo (tylko ciotka ze swoimi dziecmi przyjda w trojke), wiec w sumie paczki liczone na pare mi odpowiadaja
jeszcze zapytalam o te warstwy i stelaz pan powiedzial, ze nie ma wewnetrznego stelaza, bo oni na sale przywoza ten tort w kawalkach i dopiero na miejscu niedlugo przed weselem ukladaja jedna warste na drugiej. a ze stoi to ulozone stosunkowo niedlugo to sily grawitacji tortowi nie groza
nie wiem czy pytaliscie o dowoz - darmowy jest tylko w granicach Krk. ale moze uda Wam sie jakos dogadac zeby za to nie placic

Cytat:
lain - pokazałaś śliczne zaproszenia - te kwadratowe też najbardziej mi się podobały, ale juz cena trochę wyższa i jeszcze trzeba dopłacić za personalizację, bo raczej 60 sztuk zaproszeń to nie przekroczę.
chyba zamowie sobie ich probki i jeszcze takich laserowych, bo tez mi sie podobaja
trzeba by juz w koncu cos konkretniej zaczac ogladac
ja tam te 3 zl jeszcze moge dac za zaproszenie, a mysle, ze wlasnie bede ich potrzebowala ok. 60

Cytat:

a co do wysokich obcasów to ja uwielbiam, ale mam 174 wzrostu, więc to samo mówi za siebie
ja musialabym byc baaardzo wysoka zeby nie moc chodzic na obcasach (TZ wysoki)
a ze mam 160 to pelna dowolnosc w wysokosci tych obcasow co wiecej - ostatnio nawet sobie nie wyobrazam nie chodzic na obcasach jak przymierzalam w sklepie plaskie buty to mi dziwnie bylo mam nadzieje, ze te obcasy nie odbija sie za bardzo na zdrowiu mojego kregoslupa choc w sumie w lecie biegam glownie w plaskich japonkach - tak dla rownowagi dla obcasow wiosna, jesienia i zima

Cytat:
kuny sa wszedzie w miescie tez u mojego TZa pod blokiem czesto mozna zobaczyc przebiagajaca kune, bo on mieszka na osiedlu gdzie jest duzo domkow jednorodzinnych, a tym samym ogrodkow - skutkiem czego kuny maja wspaniale warunki do zycia z reszta jezy tez jest cala masa w klinice weterynaryjnej do ktorej chodze nawet jest plakat pogotowia jezowego - ratuja ranne jeze
kiedys nawet przystanek dalej lapali losia, ktory przyszedl z Puszczy Niepolomickiej a calkiem niedawno po krakowskim kazimierzu biegal dzik

popatrzylam wlasnie w moj slubny terminarz. to co zalatwione zaznaczam na kolorowo. i wiecie co - niewiele zostalo tych bialych pol
na styczen/luty wlasciwie juz same kwestie ubraniowe, na marzec zaproszenia, na kwecien/maj sprawy urzedowe i koscielne, obraczki, a czerwiec/lipiec - winietki, podziekowania dla gosci i rodzicow i alkohol.
dzis jeszcze TZ zalatwi autobus dla gosci (gdyby nie to, ze to zabytek to jeszcze bysmy sie wstrzymali) i trzeba pomyslec nad busami. stwierdzam, ze najlepiej jakby busy odjezdzaly o 1, 2.30, 3.30 i 5 optymistycznie zakladam, ze jednak o 5 rano jeszcze nie bedziemy na sali sami

dziewczyny, a robila sobie ktoras z Was henne brwi i rzes? po co to sie robi i jak sie po tym wyglada? bo szukajac fryzjera widzialam na stronach kilku salonow w pakietach slubnych wlasnie taka usluge i sie zastanawiam - po co to
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 12:50   #2848
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:

na wsi i to w dodatku, obok kilku stawów i takich chaszczy i krzaczorów więc różnych zwierzątek jest mnóstwo

a masz już jakieś upatrzone butki?? jak tak to pokaż
ehhh nie zazdroszczę, ja bym zawału chyba dostała albo wrzaskiem całą wieś obudziłą Pamiętam, jak dawno temu u dziadków spierniczałam z kurnika, bo wlazłam , a naprzeciw mnie wielki, tłusty lis stał

Butków upatrzonych nie mam, idę dziś zobaczyć do jednego sklepu, gdzie robią "na wymiar", tzn można sobie wszystko wybrać: kształt, wysokość obcasa, materiał, ozdoby... ceny do 160zł, więc w miarę, jak za możliwość przymiarki, tyle samo w necie ksoztują
Stary 2010-01-12, 12:51   #2849
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
do jutra byśmy myślały i byśmy nie wymyśliły
a wiesz w jakim szoku byłam, jak zobaczyłam jak ta kuna skacze po moim oknie??

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-01-12, 12:53   #2850
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
dziewczyny, a robila sobie ktoras z Was henne brwi i rzes? po co to sie robi i jak sie po tym wyglada? bo szukajac fryzjera widzialam na stronach kilku salonow w pakietach slubnych wlasnie taka usluge i sie zastanawiam - po co to
Ja robilam, powiem szczerze ze na moich rzesach nie bylo widac roznicy, ale brwi byly fajnie podkreslone i czasem sobie zafunduje taka henne. Za pierwszym razem robilam u kosmetyczki a pozniej juz sama.
Moja kumpela blondynka czesto robi henne i nie musi juz wlasciwie sie malowac

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości