Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-12, 11:10   #4291
karolinusienka
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

dzien dobry
dzisiaj zaczynam
dopiero wstalam i juz kawucha taki moj codzienny rytual
zastanawiam sie nad sniadaniem...musze przeszperac swoje przepisy i cos wyniuchac na sniadanko
milego i dietkowego dnia zycze

dziekuje za info nt fruktozy-juz schowana do szafki, wykorzystam ja do jakiegos ciasta dla rodzinki przynajmniej beda mieli zdrowo poslodzone
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 11:23   #4292
ruda_niunia
Rozeznanie

Witam!
hihi to widze ze nie tylko ja mam zachcianki... ogorki korniszone w lodowce i najchetniej to wzielabym sloik i wciagala je az do "zakwaszenia sie"... a o ogorkach kiszonych to nawet nie piszcie bo na sama mysl slinotoku dostaje kwasnego i pikantnego chce mi sie baaaardzo... normalnie chyba zaraz pieprzu sobie lykne i zapije paroma kroplami octu

moze glupie pytanie ale.... czy ktoras z Was ma wage co niby mierzy ilosc wody i tluszczu w organizmie? na jakiej zasadzie ona dziala i czy mozna jej wierzyc?

kurcze pustki mi sie robia w lodowce...a cos czuje ze dzisiaj wieczorem nie pojedziemy na zakupy - dopiero jutro... na dzisiaj zrobie sobie te placki jajeczne i troche cyckow jeszcze mam... i reszta jogurtu...

spadki spadki widze - gratulaski

widze ze tu zwiazki sie tworza a czy ktos przygarnie do siebie nieskromne GG ?

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Schicca - mam to samo z facetem.. mimo ze jestem grubasem on mowi ze jemu z tym dobrze ze mu sie podobam i na kazda moja probe dietowania musi sie nagadac.. teraz tez tak bylo... zero wsparcia dobrze ze wsparcie mam w mamie - tez postanowila schudnac wiec bedziemy wspierac sie razem

walcze ze swoja slaba silna wola
ruda_niunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 11:28   #4293
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ruda_niunia Pokaż wiadomość
Witam!
hihi to widze ze nie tylko ja mam zachcianki... ogorki korniszone w lodowce i najchetniej to wzielabym sloik i wciagala je az do "zakwaszenia sie"... a o ogorkach kiszonych to nawet nie piszcie bo na sama mysl slinotoku dostaje kwasnego i pikantnego chce mi sie baaaardzo... normalnie chyba zaraz pieprzu sobie lykne i zapije paroma kroplami octu
Ja sobie na takie zachcianki kupiłam ostrą musztardę (oczywiście musi być bezcukrowa). Jedna łyżeczka i po zachciance Normalnie chyba kupię sobie drugi słoiczek do pracy

Cytat:
moze glupie pytanie ale.... czy ktoras z Was ma wage co niby mierzy ilosc wody i tluszczu w organizmie? na jakiej zasadzie ona dziala i czy mozna jej wierzyc?
Ja mam taką kupiłam ją z myślą, że nawet jeżeli będzie się mylić, to zawsze tak samo, więc będę widziała jak mi tłuszcz spada Niestety guzik z dnia na dzień pokazuje mi zakres od 23 do 27% tego tłuszczu i tak się waha tam i z powrotem... (ważę się tak jak każą zawsze o tej samej porze) Więc trudno mi ją traktować poważnie
Na szczęście chociaż jest ładna
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 11:48   #4294
leana1
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do leana1 GG do leana1

Dziewczyny co dotyczy wagi z pomiarem tłuszczu i wody !!! no niestety kazda dieta bez kardio i siłowych ćwiczeń spal tylko mało tłuszczu więcej mięśni nawet w domu mam gdzieś tabelkę takiego spalania więc jak dodacie do Dukana bieganie już ten tłuszcz będzie mniejszy a waga pokazuje tak jak jest
leana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 11:52   #4295
ruda_niunia
Rozeznanie

mara30 - wlasnie musze poszukac takiej ostrej musztardy bo lubie hehe ta co wypatrzylam tez calkiem ladna jest
ja wlasnie dzisiaj bede zamawiac sprzet .. i tu znowu pytanie ...
Bo to jest 2 w 1 - orbitrek i rowerek...warto? miala ktoras cos takiego? do tego biore mini twister i mysle nad hantelkami (bo ramiona takie sflaczale mam)... jest teraz promocja w Argos wiec grzech nie korzystac

Stary 2010-01-12, 11:53   #4296
stozynka44
Raczkowanie

Witam wszystkie Dukaneczki ! Początkujące, średnio zaawansowane i zaawansowane!
Gratuluje spadków! No i życze wytrwałości i cierpliwości tym, którym stoi, rośnie lub kręci sie w kółko! Damy radę!

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 11:56   #4297
kasiaczek1916
Przyczajenie

GG do kasiaczek1916

WITAJCIE WIZAŻANKI

wczoraj zaczęłam stosować Dunkana i nastawiam się bardzo optymistycznie do dietowania... już od dawna wczytuję się w Wasze wypowiedzi i mam nadzieję, że to u Was znajdę wsparcie... niestety na moich bliskich nie mam co liczyć- oni już dawno stwierdzili, że jaką jestem zostanę już chyba na zawsze.... co najlepsze- nigdy nie jadałam dużo, a mimo to te niechciane kilogramy były... przy wzroście 1,64 waże ok 65-67 kg... niestety nie posiadam wagi, ale liczę tak na oko po ostatnim ważeniu u znajomej. Mam nadzieję, że zejdę na Dunkanie do 54-56 kg. Wydaje mi się, że jestem grubej kości, a przy tym mam naprawdę duży biust- rozmiar 75 HH/75 I. Liczę jednak, że najbardziej spadnie mi niechciany brzuch i uda....

Dziewczyny, wiem jak dużo sobie wzajemnie pomagacie, choć to tylko sieć... mam nadzieję, że mnie również pomożecie i będę mogła w wakacje założyć kostium kąpielowy 2 częściowy bez skrępowania

pozdrawiam Was serdecznie, a teraz idę wstawić kurczaka do pieca
kasiaczek1916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 11:57   #4298
karolinusienka
Zakorzenienie

sniadanko zrobione omlecik z serkiem
Stary 2010-01-12, 12:03   #4299
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez leana1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co dotyczy wagi z pomiarem tłuszczu i wody !!! no niestety kazda dieta bez kardio i siłowych ćwiczeń spal tylko mało tłuszczu więcej mięśni nawet w domu mam gdzieś tabelkę takiego spalania więc jak dodacie do Dukana bieganie już ten tłuszcz będzie mniejszy a waga pokazuje tak jak jest
No nie wiem, czy pokazuje tak jak jest - jakoś nie bardzo wierzę w te różnice rzędu kilku procent z dnia na dzień
Poza tym ja akurat sporo ćwiczę i to od zawsze, więc to nie tu problem
Stary 2010-01-12, 12:03   #4300
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez Shicca Pokaż wiadomość
Mam teraz dwadzieścia lat, zdałoby się, najpiękniejszy wiek (jak to mówią, ale ja patrzę na to z przymrużeniem oka - osobiście chciałabym mieć trzydzieści na karku
to ja sie zamienie bo u mnei 30 w tym rokustuknei i ja chce 21

trafilas w dobre miejsce. gdyby nie to forum to diete zarzucilabym pewnie po drugim miesiacu a tak trwam.

Cytat:
Schicca - mam to samo z facetem.. mimo ze jestem grubasem on mowi ze jemu z tym dobrze ze mu sie podobam i na kazda moja probe dietowania musi sie nagadac.. teraz tez tak bylo... zero wsparcia dobrze ze wsparcie mam w mamie - tez postanowila schudnac wiec bedziemy wspierac sie razem
to ja mam wpsarcie bo od swojego slysze ze moglabym byc mniejsza bo on lubi malutkie. czasem mam dosci chcialabym uslyszec ze jestem piekna taka jaka jestem. a jak mi mowi ze czegos mi nie mozna albo ze juz za pozno na jedzenie to mam ochote mu z piesci przylozyc. wiec w druga strone tez jest niedobrze

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 12:07   #4301
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
to ja sie zamienie bo u mnei 30 w tym rokustuknei i ja chce 21

trafilas w dobre miejsce. gdyby nie to forum to diete zarzucilabym pewnie po drugim miesiacu a tak trwam.

to ja mam wpsarcie bo od swojego slysze ze moglabym byc mniejsza bo on lubi malutkie. czasem mam dosci chcialabym uslyszec ze jestem piekna taka jaka jestem. a jak mi mowi ze czegos mi nie mozna albo ze juz za pozno na jedzenie to mam ochote mu z piesci przylozyc. wiec w druga strone tez jest niedobrze
moj powiedzial, ze kocha mnie taka jaka jestem teraz i nie musze sie zmieniac
ale chcialby zobaczyc mnie w spodniach, bo spodni nie nosze od n lat
a zeby spelnic jego marzenie to musze schudnac bo inaczej spodni nie zaloze
Stary 2010-01-12, 12:13   #4302
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiaczek1916 Pokaż wiadomość
WITAJCIE WIZAŻANKI

wczoraj zaczęłam stosować Dunkana i nastawiam się bardzo optymistycznie do dietowania... już od dawna wczytuję się w Wasze wypowiedzi i mam nadzieję, że to u Was znajdę wsparcie... niestety na moich bliskich nie mam co liczyć- oni już dawno stwierdzili, że jaką jestem zostanę już chyba na zawsze.... co najlepsze- nigdy nie jadałam dużo, a mimo to te niechciane kilogramy były... przy wzroście 1,64 waże ok 65-67 kg... niestety nie posiadam wagi, ale liczę tak na oko po ostatnim ważeniu u znajomej. Mam nadzieję, że zejdę na Dunkanie do 54-56 kg. Wydaje mi się, że jestem grubej kości, a przy tym mam naprawdę duży biust- rozmiar 75 HH/75 I. Liczę jednak, że najbardziej spadnie mi niechciany brzuch i uda....

Dziewczyny, wiem jak dużo sobie wzajemnie pomagacie, choć to tylko sieć... mam nadzieję, że mnie również pomożecie i będę mogła w wakacje założyć kostium kąpielowy 2 częściowy bez skrępowania

pozdrawiam Was serdecznie, a teraz idę wstawić kurczaka do pieca
noooooo kolezanka ma czym oddychac jak czytam , witamy witamy, pomozemy, skarcimy a jakze, sa tu specjalistki szczegolnie od batow, nie wystraszylam ??? .... no to zapraszamy
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 12:22   #4303
leana1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość
No nie wiem, czy pokazuje tak jak jest - jakoś nie bardzo wierzę w te różnice rzędu kilku procent z dnia na dzień
Poza tym ja akurat sporo ćwiczę i to od zawsze, więc to nie tu problem
Mara ja od zawsze cwiczyłam i powiem że nie schudłam na samych ćwiczeniach włąsnie tu trzeba mieć plan bo najwięcej tłuszczu spala bieganie i żałuje że nie wiedziałam o tym a jaka kondycja
Stary 2010-01-12, 12:54   #4304
lanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Thercia Pokaż wiadomość
Hello Kobitki
Pora napisać, bo zew poczułam Historia ma krótko i zwięźle: weteranka ze mnie chyba nie, ale też i nie świezynka żadna Dukana rozpoczęłam dzielnie i grzecznie we wrześniu roku 2009, w wieku lat 33, wadze 75 i wzroście 168. Trzymałam się dzielnie bez grzechów i potknięć prawie 2 miechy i schudłam na 67. Pięknie było i cudnie. Nastepnie rozstanie me kolejne w życiu nastapiło, po latach wielu, drastycznie i bez znieczulenia. To się załamałam i żryć zaczełam. Aleeeee jak. Pizza gigant, lasagne cała blaszka, lasagne następna blaszka i pizza i piwo i drink i wino i piwo i drink i tak dalej. Wszystko mi było jedno. Doświdczenia porzucającej Dukana: jojo nie ma przez miesiąc. Zadziwiające. Żarłam i chlałam kalorii ze 10 000 na dzień i na noc i nic. Waga stała. To było spektakularne. PO miesiącu zaczęło rosnąć, aż oto macie mnie znowu z wagą 74,5 No ale tak, rozpacz przeżyłam już największą i postanowiłam, że żaden chłop mnie nie wpędzi w grubości na zawsze. Tak więc rzekłam Panu Dukanowi "wybacz" i od 5 stycznia robie replay. Od jutra warzywa. Trzymałam się dzielnie, bo jak się zaprę to mi sie w głowie przestawia i staję się wzorcem silnej woli. Słodyczy w ogóle nie jadam raczej, więc jedyne co mi brakuje to porządne żarcie, a to w dukanie można sobie imitowac Nie piekę więc serników, ani ptasich mleczek nie miksuję. Jadę na kurczaku, łososiu, dorszu, tuńczyku, kotletach jajecznych i plackach. W róznych postaciach i konfiguracjach. W związku z tym, że dusza ma jeszcze wątła i do załamek skłonna to proszę o wsparcie, a i tym samym sie odwdzięczę. Mam tez nadzieję, że z rad i pomysłów tez coś wniose, bo takowe miewam w temacie.

Witam zatem i się wpraszam

P.S. Wszystkie 3 części watku czytałam, ksiązkę znam, wiem co wolno i nie wolno, więc nie stresujcie się mym objawieniem :P
Witamy serdecznie Thercia
Wspierac bedziemy i podziwiac zarazem za silna wole w odstawieniu slodkosci dukanowych (ja nie wiem, chyba bym nie dala rady )

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość
Odnośnie jajek to mam problem. Dukan wyznaczył jakąś tam ilość żółtek na tydzień. Chyba 4, nie chce mi się szukać... A ja dziennie zjadam jakieś 3 i zwykle całe
o ograniczeniu jajek slysze pierwszy raz. Tzn ~normalne diety~ to mowia, ze pol jajka dziennie i podobne brednie. Ja zawsze jajek jadlam tyle ile chcialam. I zyje. Z ksiazki pamietam jedynie, ze doktor pisal o ograniczeniu zoltek w przypadkach problemow z wysokim cholersterolem...

wypowiedzcie sie te, ktore cos wiedza na ten temat.
Zapraszam do dyskusji.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość
Ja od dziecka jestem mięsożerna, jajożerna i mlekopijna
Jajek i mleka Ci u nas dostatek, póki mnie w domu nie ma
hehehe, boskie! Bratnia dusza

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez stozynka44 Pokaż wiadomość
to już będzie czworokąt bo Parvati mnie zdradza i jeszcze to upublicznia na forum
Stozynka a ja myslalam, ze Ty mnie kochasz! Niewierna!
I jeszcze jaka pazerna! Inne dziewczyny tez JEJ

lanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 12:55   #4305
Martelinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margot314 Pokaż wiadomość
Miałam ten sam problem - nigdzie nie mogłam dostać otręb. BYły płatki owsiane, ale otręb ani śladu Ale znalazłam takisklep ze zdrową żywnością i powiem wam , że tam sie obkupiłam w większość potrzebnych do tej diety produktów. Pewnie gdzieś u Ciebie też jest sklep ze zdrową żywnością? W marketach raczej nie ma

A ja kupiłam otręby owsiane w Torgu, na półce z mąką kukurydzianą, solą z ziołami i wszystkimi tego typu wynalazkami. Trochę połaziłam po sklepie ale są[/QUOTE]

otreby sa dostępne w kazdym realu i carrefourze.
Martelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 12:58   #4306
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lanka Pokaż wiadomość
Witamy serdecznie Thercia
Wspierac bedziemy i podziwiac zarazem za silna wole w odstawieniu slodkosci dukanowych (ja nie wiem, chyba bym nie dala rady )

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

o ograniczeniu jajek slysze pierwszy raz. Tzn ~normalne diety~ to mowia, ze pol jajka dziennie i podobne brednie. Ja zawsze jajek jadlam tyle ile chcialam. I zyje. Z ksiazki pamietam jedynie, ze doktor pisal o ograniczeniu zoltek w przypadkach problemow z wysokim cholersterolem...

wypowiedzcie sie te, ktore cos wiedza na ten temat.
Zapraszam do dyskusji.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

hehehe, boskie! Bratnia dusza

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

lanka dobrze prawisz o jajach znaczy tylko osoby z wysokim cholesterolem musza sie ograniczac, kiedys debatowalam o tym pani_ćma i wyszlo ze ona ma racje
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 12:58   #4307
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lanka Pokaż wiadomość
Bo prawda jest taka, że ja Was wszystkie kocham

Stary 2010-01-12, 13:00   #4308
lanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
maka w ksiazce to blad tlumaczeniowy. Skrobie mozna. Tylko dlatego ja mozna bo skrobia kukurydziana ma najlepsze wlasciwosci wiazaco-zageszczajace i wystarczy jej drobina. Mozna 1 lyzke dziennie na II fazie.

o to chodzilo, az milo zajrzec rano jak taka atmosfera panuje
Czesc Wiolqn! Tez sie ciesze, ze taka atmosfere tu zastalam I mam nadzieje, ze tak juz pozostanie
Zeby nie bylo offtop:
u mnie nadal @, karmilam sie wczoraj po trzeciofazowemu, ale bez grzechow w sumie. Wprowadzilam te dwie kromki chlebka, do wyjazdu sie szykuje, a na wadze dzis bylo 68.7 (czyli wzrost o 0.2) ale spoko. Jakos trzeba sie nauczyc jesc na ten wyjazd.

lanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 13:02   #4309
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

[QUOTE=Shicca;16409448]Cześć i czołem!

Postanowiłam się tu pięknie wprosić, po przestudiowaniu - no, może nie mega dokładnym, ale nadal - wątku o diecie, która od paru dni krąży mi po głowie........

Witam Shicca Choć sama jestem tu od niedawna (3.01.10) to powiem Ci, że świetnie trafiłaś Dziewczyny są wspaniałe i przez to, że znalazłam to forum poczułam jakąś formę lojalności z nimi i nawet jak ma cięższe chwile, wchodzę na forum i wiem, że zawsze któraś pogłaska i pocieszy i, co najważniejsze wesprze tak, że nie chcę rezygnować Mam też nieodparte wrażenie, że jak przerwę dietę to zawiodę nie tylko siebie...
Ważne jest, że masz kogoś w rodzince, kto Cię wspiara i Ci kibicuje- to się liczy Jednak nie ma to jak inne dukanki
Trzymam kciuki i pozdrawiam
Aha....nie odkładaj dietki- czym wcześniej tym lepiej
Fero_monka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 13:04   #4310
ruda_niunia
Rozeznanie

kasiaczek - witaj biusciasta (podobnie jak ja) kolezanko i do tego chyba moja imienniczko ja nawet jak bylam szczupla to piersi mialam spore i zawsze sie ze mnie smieli ze najpierw one ida a potem ja

wiolqn - no tak i w jedna i w druga strone niedobrze ale ja wolalabym zeby moj mnie wspieral a nie jeszcze zrzedzil ze chce jak czlowiek wygladac...ech..

karolinusienka - to Ty masz odwrotnie niz ja... ja tylko w spodniach... spodnicy krotkiej nie mialam na sobie x czasu - chyba ze 4 lata temu do kozakow i to raz...a dlugiej jakos nie umiem dla siebie odpowiedniej znalezc... nie wiem jaki kroj by mi pasowal... kiedys sobie kupilam, wydawalo mi sie ze jest w miare, przyszlam do domu i uslyszalam ze mam w niej tylek jak szafa... i moja przygoda ze spodnicami na tym sie zakonczyla..

Stary 2010-01-12, 13:09   #4311
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

Napisane przez kasiaczek1916;16410841]
WITAJCIE WIZAŻANKI

wczoraj zaczęłam stosować Dunkana i nastawiam się bardzo optymistycznie do dietowania... już od dawna wczytuję się w Wasze wypowiedzi i mam nadzieję, że to u Was znajdę wsparcie... niestety na moich bliskich nie mam co liczyć......

Łoooooo kochana biuścik to Ty masz Pogratulować! To zrzucenia wiele nie masz, więc wierzę w to , że spokojnie sobie z tym poradziszTrzymam kciuki
U mnie niestety jest tak, że jak chudnę, to zaraz mi biust leci Może zna ktoś sposób żeby zlecieć z kilogramów bez straty cycków?
Stary 2010-01-12, 13:21   #4312
stozynka44
Raczkowanie

dziewczyny czy pamieta ktoras z was str podana przez jakas dukanke tam gdzie mozna sie bylo dowiedziec jaki stanik trzeba nosic...w sensie jaki rozmiar dobrac itp...on cos mowila ze mam małe a nosi 65D....

Pomozcie nie umiem tego znaleźć

Stary 2010-01-12, 13:28   #4313
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

to lanka podawala kiedys strone do cycnikow

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 13:32   #4314
leana1
Zakorzenienie

co dotyczy jajek ja musiałam ograniczyć bo cholesterol podskoczył lekarz surowo zabronił je jeść
Stary 2010-01-12, 13:38   #4315
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

Cytat:
dziewczyny czy pamieta ktoras z was str podana przez jakas dukanke tam gdzie mozna sie bylo dowiedziec jaki stanik trzeba nosic...w sensie jaki rozmiar dobrac itp...on cos mowila ze mam małe a nosi 65D....

Pomozcie nie umiem tego znaleźć
http://www.bra-fitter.prv.pl/ Ponoć to jest najlepszy kalkulator rozmiarów stanika, ale znalazłam jeszcze cos takiego

rozmiary konfekcyjnerozmiary biustonoszyobwód pod biustemwielkość miseczki - obwód biustuABCDDD+EFG34-366561-6577-7979-8181-8383-85

36-387066-7082-8484-8686-8888-9090-9292-9494-9638-407571-7587-8989-9191-9393-9595-9797-9999-10140-428076-8092-9494-9696-9898-100100-102102-104104-10642-448581-8597-9999-101101-103103-105105-107107-109109-11144-469086-90102-104104-106106-108108-110110-112112-114114-11646-489591-95107-109109-111111-113113-115115-117117-119119-12148-5010096-100112-114114-116116-118118-120120-122122-124124-12650-52105101-105117-119119-121121-123123-125125-127127-129129-13152-54110106-110
124-126126-128128-130130-132132-134134-13654-56115111-115
129-131131-133133-135135-137137-139139-14156-58120116-120
134-136136-138138-140140-142142-144144-146Jak mierzyć obwód?

Aby dobrać rozmiar stanika ściśle mierzymy obwód tuż pod biustem i korzystając z naszej tabeli znajdujemy odpowiedni rozmiar. Ponieważ stanik może nieznacznie rozciągnąć się podczas prania należy tak dobrać stanik aby był on wygodny przy środkowym zapięciu. Takie dobranie stanika zapewni również że ewentualne zmiany nie spowodują konieczności wymiany stanika.

Jak dobrać rozmiar miseczki?

Aby dobrać rozmiar miseczek należy zmierzyć obwód w najszerszy miejscu pamiętając aby pomiaru nie wykonywać zbyt ściśle. Znając obwód pod biustem i obwód w biuście możemy przy pomocy powyższej tabeli znaleźć odpowiedni rozmiar.

Jak dobrać kształt miseczki?

Aby prawidłowo dobrać rozmiar miseczki należy stanik zmierzyć bezpośrednio na gołe ciało. Każdy fason ma nieco inny kształt i jedynie założenie go zagwarantuje późniejsze zadowolenie z jego noszenia. Miseczka nie może być za mała i lepiej jest kupić stanik o mniejszym obwodzie, ale o większej misce. Np. zamiast 75 C – spróbować dobrać 70. Koniec fiszbiny musi zawsze wskazywać środek pachy – nie może być ani na biuście, ani za biustem. Miseczka musi dokładnie obejmować całą pierś.

Uwagi

- Obwód jest zbyt duży jeśli podczas chodzenia biustonosz unosi się z tyłu do góry. Zalecane jest kupowanie stanika o ciut mniejszym obwodzie, a większej o jeden rozmiar miseczce.
- Poduszki występujące w stanikach typu push-up zazwyczaj uciska biust nie powodując przy tym jego optycznego powiększenia dlatego lepiej z niej zrezygnować.
- Linia biustu powinna być idealna. Nie wolno zapominać o dopasowaniu długości ramiączek. Jeśli mimo ich podciągnięcia biust opada w dół, oznacza to, że miseczka biustonosz została źle dobrana.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Rozwalił mi sie na całą str..... tak to jest jak sie człowiek nie zna na technice

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

http://www.rozmiar.com/stanika.php
Jakby co to w farmie ładnej tabelki znajdziecie na tej stronie
Stary 2010-01-12, 13:42   #4316
stozynka44
Raczkowanie

dzięki za szybką odp o ta stronke mi chodzilo

Stary 2010-01-12, 13:46   #4317
Marta 33
Rozeznanie

Witam Was

chcę do Was dołączyć i nie ukrywam - liczę, że mnie przyjmiecie do swojego licznego grona
Książkę przeczytałam - raz, ątek śledzę od kilku tygodni .... Postaram się nie zadawać zbędnych i irytujących pytań Jeśli jednak coś mi się przydarzy - proszę o wybaczenie

Jak z opisu wynika nie mam potrzeby walczyć z wielką nadwagą, jednak uważam, że dieta mi się przyda aby wyeliminować z mojego jadłospisu rzeczy i potrawy niezbyt zdrowe - delikatnie powiedziawszy i zrzucić te kilogramy, których niestety samym sportem i ćwiczeniami nie udało mi się pokonać. Zaczęłam wczoraj. Zważyłam się no i że tak powiem .... jadę z tym koksem Oprócz tego ćwiczę codziennie po godzinie, piję jak smok wawelski ... no i od wczoraj skakanka ( fajnie na jelita mi podziałało ).

Przyznam od razu, że największą moja słabością są słodycze wszelkiej maści i miód .....

Tak czy siak .... do dzieła

Pozdrawiam serdecznie.

Marta

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 13:51   #4318
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

Cytat:
dzięki za szybką odp o ta stronke mi chodzilo

Ja z tej stronki się dowiedziałam właśnie, że mam 75 D choć od dawna nosiłam 80 B
Stary 2010-01-12, 13:51   #4319
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez leana1 Pokaż wiadomość
Mara ja od zawsze cwiczyłam i powiem że nie schudłam na samych ćwiczeniach włąsnie tu trzeba mieć plan bo najwięcej tłuszczu spala bieganie i żałuje że nie wiedziałam o tym a jaka kondycja
Ja biegam również
Ale tak czy siak, nie wierzę, że mi się zawartość tłuszczu we mnie zmienia tak dużo z dnia na dzień i to raz w górę raz w dół

Cytat:
Napisane przez Fero_monka Pokaż wiadomość
http://www.bra-fitter.prv.pl/ Ponoć to jest najlepszy kalkulator rozmiarów stanika, ale znalazłam jeszcze cos takiego

http://www.rozmiar.com/stanika.php
Jakby co to w farmie ładnej tabelki znajdziecie na tej stronie
Kurczę, tak mnie zastanawia to dobieranie staników. Nie ukrywam, że kiedyś się tym zainteresowałam, poczytałam i postanowiłam spróbować Zawsze nosiłam 75B, ale wg tego nowego trendu wyszło mi 70C. Niestety jak próbowałam mierzyć staniki w tym rozmiarze to nie dość że po zapięciu ledwo oddychałam, to miseczki mogłabym sobie jeszcze spokojnie wypchać Tak więc nie wiem, u Was to działa??
Stary 2010-01-12, 14:15   #4320
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

[QUOTE=Marta 33;16413311]Witam Was

chcę do Was dołączyć i nie ukrywam - liczę, że mnie przyjmiecie do swojego licznego grona .......

Ty Chudzielcu Ty jeden
Jesli o mnie chodzi- witami za powodzenie w zmianie jadłospisu

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

kciuki trzymam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości