Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;) - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-12, 12:34   #1681
OlkaR
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Ta stronka na której Frezyjka znalazła kostium to było http://www.partybox.pl/
Jak dla mnie to koniecznie musisz mieć pelerynę.
o, dziękuję

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Twarzowe to przebranko
Wiem wiem, powinnam na codzień tak się nosić :P

Tak sobie przeglądałam stronę z soczewkami (w poszukiwaniu czarnych) i trafiłam na to-> http://www.barwyoczu.pl/index.php?pr...uct&prod_id=91 trochę poschizowane ale... co myślicie?

Edytowane przez OlkaR
Czas edycji: 2010-01-12 o 12:36
OlkaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 12:38   #1682
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)

Dzien dobry Niestety opowiesci nie bedzie zadnych ode mnie, bo....przyszli do nas znajomi wczoraj i dupa z rozmowy.

Cytat:
Nawet mnie gwiazdeczka zainspirowała i miałam taki plan na wczorajszy wieczór. Ale przyszedł do nas kolega więc nie było jak.

OOo to ciesze sie bardzo, ze kogos zainspirowalam.Ja widze ze masz troche podobna sytuacje w zwiazku, czekasz i czekasz i niby wiadomo ze bedzie razem juz zawsze to jednak brakuje tego ostatniego elementu - przykleku znaczy sie. Skoro wczoraj tez nie udalo ci sie porozmawiac, to zrobmy to dzisiaj-bedzie mi razniej, ze ktos przechodzi przez to samo
gwiazdeczka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 12:38   #1683
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Hawwa to jest nas już dwie Tylko jutro mam egzamin

Ola, tak! Tylko wiesz... musiałabyś wyglądać jak bardziej ucywilizowany wampir Żeby za dużo zgonów nie było w tym lublinie na Twój widok

edit: co do soczewek, to jedna z moich koleżanek akademikowych mówiła, ze to fajna sprawa, ale trzeba mieć wąskie źrenice bo jak są większe to nie daje efektu. Ale zarąbiste

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2010-01-12 o 12:40
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 12:41   #1684
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość

Tak sobie przeglądałam stronę z soczewkami (w poszukiwaniu czarnych) i trafiłam na to-> http://www.barwyoczu.pl/index.php?pr...uct&prod_id=91 trochę poschizowane ale... co myślicie?
wydaje mi się, że na wampirze bardziej sie te nadają: http://www.barwyoczu.pl/index.php?pr...uct&prod_id=47 - są bardziej trupie Te które pokazałaś fajowe, ale na jakiegos zwierza - wilkołaka albo coś
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 12:44   #1685
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
A czy przez takie soczewki to dobrze się widzi? BO wygląda to niesamowicie tylko nie jestem pewna czy to wygodne.

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Dzien dobry Niestety opowiesci nie bedzie zadnych ode mnie, bo....przyszli do nas znajomi wczoraj i dupa z rozmowy.

OOo to ciesze sie bardzo, ze kogos zainspirowalam.Ja widze ze masz troche podobna sytuacje w zwiazku, czekasz i czekasz i niby wiadomo ze bedzie razem juz zawsze to jednak brakuje tego ostatniego elementu - przykleku znaczy sie. Skoro wczoraj tez nie udalo ci sie porozmawiac, to zrobmy to dzisiaj-bedzie mi razniej, ze ktos przechodzi przez to samo
Gwiazdeczka będę trzymać kciuki za Ciebie. My raczej dziś nie pogadamy, bo TŻ idzie do dentysty więc będzie marudził i smęcił cały wieczór.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 12:45   #1686
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
powiedziałam mu Tak

Ale jednak "prawie" robi różnicę. Hmmm, może to trening
to super..juz pierwsze oświadczyny masz za soba

Cytat:
Dziewuszki pomóżcie... mam w lutym (wiem, za miesiąc dopiero) imprezę grupową, tematyczną, tym razem przebieramy się za wampiry [oklepane ale może być fajnie]...
Powiedzcie mi w co się ubrać...
Makijaż jakiś myślę że uda mi się zrobić (chociaż tak się zastanawiam... co nałożyć na pysk żeby był biały ), z fryzurą raczej nie będzie problemu, oczy... soczewki czarne sobie kupie- A co!! Ale co z resztą? Ja nie mam praktycznie nic...
I... jak TŻa przebrać? o ile się w ogóle zgodzi na przebieranki
popatrz na ta stronke co dała aleks no i pelerynka obowiazkowa a Tż za wampira też pomaluj go tj Ciebie
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Nie miałam nic z domku, więc uległam
Cytat:
Carmi, jedzenie chińskie nie jest złe po co sobie dzień psuć wyrzutami sumienia, jak miło jest przecież być zadowolonym

Buuuu nie mam sił się uczyć! Najchętniej leżałąbym bezmyślnie, oglądała filmy, nie myślała o niczym, po prostu nie wiem... Sama nie wiem dlaczego tak nie mam ochoty robić nic, jakis bezsens. Nawet po obiad iść to mi daleko
mi też sie nic nie chce, ruszyłam narazie od rana 1 strone z kosmetologii

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Ja już się ubrałam No i mam dziś wykład, a że dawno mnie na nim nie było, to się chyba na niego bujnę, skoro już mi odwołali ćwiczenia o 8 rano

A zamiast szukać dalej praw dziecka, to szukam sobie wakacji Wczoraj podliczyłam, ile mniej więcej Tata wydaje rocznie na papierosy i uznałam, że spokojnie na wakacje wystarczy, a w końcu mi też się coś od życia należy
a gdzie chcesz jechać na wakacje?
Stary 2010-01-12, 12:49   #1687
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

tu są takie jako wampirze podane http://www.blueeyes.sote.pl/p,pl,140...es+2+szt-.html

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-12, 12:50   #1688
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
o, dziękuję

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Wiem wiem, powinnam na codzień tak się nosić :P

te soczewki co podała gwizdaczek są fajne

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość

NO to dzisiaj porozmawiacie

Cytat:
A czy przez takie soczewki to dobrze się widzi? BO wygląda to niesamowicie tylko nie jestem pewna czy to wygodne.

Gwiazdeczka będę trzymać kciuki za Ciebie. My raczej dziś nie pogadamy, bo TŻ idzie do dentysty więc będzie marudził i smęcił cały wieczór.
no co się odwlecze...

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:

oo czerwone fajne
Stary 2010-01-12, 12:52   #1689
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Makijaż jakiś myślę że uda mi się zrobić (chociaż tak się zastanawiam... co nałożyć na pysk żeby był biały ), z fryzurą raczej nie będzie problemu, oczy... soczewki czarne sobie kupie- A co!! Ale co z resztą? Ja nie mam praktycznie nic...
I... jak TŻa przebrać? o ile się w ogóle zgodzi na przebieranki
tylko masc cynkowa mi przychodzi do głowy
a tak w ogole, to wiecie, ze w czasach krolowy elzbiety w anglii kobiety wybielały sobie włąsnie twarze stosujac do tego tzw 'mazidlo weneckie'. niestety takie cos jak demakijaz jeszcze nie istniało, wiec one codziennie nakladały sobie nowa warstwe tapety.... az dochodziło do stanow zapalnych, odpadania kawałkow twarzy. niestety, wiele kobiet w tamtych czasach na to umierało i to w potwornych meczarniach

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Wiesz jak chciałam taki malutki, delikatny pierścionek za 350 zł i jakoś od dzioba nie musiał sobie odejmować specjalnie. Niby twierdzi, że myśli o wspólnej przyszłości, że powinniśmy wziąć ślub, niby zgodził się jak proponowałam 2011 rok a oświadczyć się nie oświadcza. Ja już głupia jestem i nie wiem o co mu chodzi. A o tym, że pierścionka już nie chcę to mu nie mówiłam. Choć było mi smutno to starałam się nie pokazać tego. Jakoś czułabym się głupio wyjaśniając, że miałam nadzieję, że oświadczy się. Ja tam łaski nie potrzebuję i prosić się nie będę. A jak powiem, że już nie chce innego pierścionka to będzie wyglądało jakbym próbowała nadać znaczenie zwykłemu pierścionkowi.

Ja niedawno robiłam 3 testy, żeby mieć pewność bo pijam alko i nie chciałabym zaszkodzić dziecku. Ostatni robiłam w sylwestra rano A nie wiedzieć o ciąży do 5 miesiąca to jeszcze nic. Czytałam niedawno o kobietach, które nie wiedzą przez cała ciąże i nagle rodzą dziecko.

Ach te uroki zauroczenia. Nic dziwnego, że nie możesz spać.

Nic się nie stresuj, dobrze będzie!
dla mnie tez wazniejszy jest sam fakt niz pierscionek. nie rozumiem np mojej siostry, ktora pod zadnym pozorem nie chciała, zeby jej chlopak oswiadczył sie jej juz z pierscionkiem.... oswiadczyl sie jakims srebrnym, a prawdziwy zareczynowy wybrała sobie pozniej (drooogi)

a ten artykul to na onecie był ;-)

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Echh.. tak mi się marzy rodzinka..
Marzenia ściętej głowy
mnie tez............. dzisiaj obsesyjnie myslałam cały dzien o ciazy, rozwazajac wszystkie opcje
Stary 2010-01-12, 12:52   #1690
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi się, że na wampirze bardziej sie te nadają: http://www.barwyoczu.pl/index.php?pr...uct&prod_id=47 - są bardziej trupie Te które pokazałaś fajowe, ale na jakiegos zwierza - wilkołaka albo coś
Kawucha też mówi że te albo całkiem czarne... jedne i drugie mnie przerażają szczerze mówiąc...
Stary 2010-01-12, 12:52   #1691
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
Miłość nie patrzy na wiek
czasami chyba lepiej, zeby jednak patrzyła. brat mojego tzta (lat 23) jest z babka ktora ma 43lata... (czyli jest 2 lata mlodsza od mojej mamy). Wszyscy sie martwia o niego i probuja cos zrobic... rodzenstwo wie, rodzicom nie powiedział, wiec tz z siostra beda interweniowac...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-12, 12:56   #1692
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Hawwa to jest nas już dwie Tylko jutro mam egzamin
Uuu, to nie zazdroszczę Ja mam dopiero w piątek koło, a już ponad 30 stron A4 artykułów do nauczenia się, a jeszcze nie wszystko mam

Pewnie się powtarzam, ale kosmicznie boję się mojej sesji i na razie jej nie widzę

Cytat:
Też mi te bardziej pasują

Cytat:

a gdzie chcesz jechać na wakacje?
Grecja - wyspa Thassos

http://www.itaka.pl/wczasy/grecja/thassos/index.php

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona

Edytowane przez Hawwa87
Czas edycji: 2010-01-12 o 12:59
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 12:58   #1693
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy dobrze się przez nie widzi... chyba tak, bo poza wzorkiem to nie różnią się od zwykłych kolorowych. Zresztą czy to ważne? Na jeden wieczór potrzebuję
Cytat:

popatrz na ta stronke co dała aleks no i pelerynka obowiazkowa a Tż za wampira też pomaluj go tj Ciebie
Patrzyłam, jest jedno fajne wdzianko ale kosztuje ponad stówę i... szczerze mówiąc nie wiem czy jest sens tyle kasy wydawać na jedną imprezę...
Chyba będę kombinować z jakimś improwizowanym ubraniem peleryna z worka na śmieci i jazda
Cytat:
Czerwone fajne
Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
tylko masc cynkowa mi przychodzi do głowy
a tak w ogole, to wiecie, ze w czasach krolowy elzbiety w anglii kobiety wybielały sobie włąsnie twarze stosujac do tego tzw 'mazidlo weneckie'. niestety takie cos jak demakijaz jeszcze nie istniało, wiec one codziennie nakladały sobie nowa warstwe tapety.... az dochodziło do stanow zapalnych, odpadania kawałkow twarzy. niestety, wiele kobiet w tamtych czasach na to umierało i to w potwornych meczarniach
Łeee maścią cynkową miałam na zdjęciu które dodałam wcześniej- koszmar... wysuszyła pysk a i zmyć nie mogłam bo nie miałyśmy płynu do demakijażu...
Nigdy więcej na całą twarz. NIGDY!!!

Łe bleeee
Stary 2010-01-12, 13:00   #1694
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
czasami chyba lepiej, zeby jednak patrzyła. brat mojego tzta (lat 23) jest z babka ktora ma 43lata... (czyli jest 2 lata mlodsza od mojej mamy). Wszyscy sie martwia o niego i probuja cos zrobic... rodzenstwo wie, rodzicom nie powiedział, wiec tz z siostra beda interweniowac...
Kurde, ona mogła by być jego matką. Co on w takiej starej babie widzi Ale ja bym bardzo nie interweniowała. Podejrzewam, że to się sypnie samo.

Stary 2010-01-12, 13:03   #1695
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Łeee maścią cynkową miałam na zdjęciu które dodałam wcześniej- koszmar... wysuszyła pysk a i zmyć nie mogłam bo nie miałyśmy płynu do demakijażu...
Nigdy więcej na całą twarz. NIGDY!!!

Łe bleeee
to prawie jak to mazidło weneckie kawuszka jeszcze dodaje, ze mazidło zawierało ołow, wiec dlatego było takie szkodliwe

cynk czy ołow, jeden pies. nie smaruj sie tym olka

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Kurde, ona mogła by być jego matką. Co on w takiej starej babie widzi Ale ja bym bardzo nie interweniowała. Podejrzewam, że to się sypnie samo.
sypnie?? a na co taka baba moze poderwac mlodego chlopaka jak nie na du*pe???? oby nie wtopił tylko..... a ja mam swoja teorie, ze po prostu nie wychodziło mu z dziewczynami w swoim wieku, ja juz z tztem dlugi czas i bardzo szczesliwa, wiec poszukal towaru zastepczego....
bleeee taka stara..... (przeciez tzta mama jest starsza od 'synowej' tylko 10 lat...)
Stary 2010-01-12, 13:03   #1696
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie byłabym taka pewna

Mama mojej koleżanki - rozwódka, ma jakieś 45 lat może... Przez Internet poznała faceta 17 lat młodszego, zaczęli się spotykać, teraz razem mieszkają i jeszcze niedawno grozili nowym bobasem
Okazało się w ogóle, że ten facet to syn kolegi mojego Taty i obaj remontowali nam mieszkanie, jak się przeprowadzaliśmy Świat jest mały.

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 13:04   #1697
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
to prawie jak to mazidło weneckie kawuszka jeszcze dodaje, ze mazidło zawierało ołow, wiec dlatego było takie szkodliwe

Hahaha
No i minus cynkowej jest taki, ze brudzi wszystko dookoła.
Ale... w razie czego zawsze mozna użyć, tak w ostateczności.
Stary 2010-01-12, 13:05   #1698
crozee
Zakorzenienie

http://slub.onet.pl/m81l8,p1lr0,3xim...e.html#i=m81l8
bardzo podobaja mi sie suknie z rekawami..... ahhhhhhhh...
Stary 2010-01-12, 13:09   #1699
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

sypnie?? a na co taka baba moze poderwac mlodego chlopaka jak nie na du*pe???? oby nie wtopił tylko..... a ja mam swoja teorie, ze po prostu nie wychodziło mu z dziewczynami w swoim wieku, ja juz z tztem dlugi czas i bardzo szczesliwa, wiec poszukal towaru zastepczego....
bleeee taka stara..... (przeciez tzta mama jest starsza od 'synowej' tylko 10 lat...)
Wiesz jej się może znudzić 'związek' z dzieciakiem. Bo co to za partner dla niej? A jemu mogą się obwisłe cycki opatrzyć. No i wstyd przed znajomymi. Jej znajomi uznają, że jej na starość odbiło, a jego, że mam pociąg do własnej matki. Nie wierzę, że to się utrzyma. Za to jak rodzina zacznie za mocno interweniować to on może na siłę udowadniać jak to ją kocha, jak to jest dorosły i może decydować za siebie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-12, 13:10   #1700
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
http://slub.onet.pl/m81l8,p1lr0,3xim...e.html#i=m81l8
bardzo podobaja mi sie suknie z rekawami..... ahhhhhhhh...
Mi się podobają na kimś. Sama nie lubię długich rękawów na imprezach i stresujących wydarzeniach bo wolę mieć pełna wentylację- wiadomo gdzie więc dla mnie odpada bo bym się czuła taka jakaś zamknięta (?) czy coś w tym stylu...
Ale wyglądają pięknie
Stary 2010-01-12, 13:11   #1701
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
ad. 1. Wiem....dlatego już zaczynam się interesować gdzie są miejsca w domach spokojnej starości - tam sie podobno długo oczekuje
ad.2. Właśnie się zastanawiam jak było ze mną - z kumplami faktycznie tak - trochę serca okażesz i od razu miłość po grób z byłymi było tak, że oni się jednak bardziej starali niż ja. A z tym było tak, że ja naprawdę byłam nie zainteresowana, chociaż w jego towarzystwie zachowywałam się dziwnie - jakoś naturalnie mi wychodziło bycie cichą i spokojną co nie jest do mnie podobne. I on na to poleciał..... Się chłopak musiał rozczarować Potem mi mówił, że mu się spodobałam, bo się wyróżniałam tym, że cicho siedziałam, ale ja i tak wiem, że mu się spodobało jak wyglądałam, przecież to facet
ad.3. Ty zaszczycona, ja ubawiona, tż ogłupiały wszystko git
ad.4. jak my wszystkie sądzę
ad.5. w razie czego wezmę koszyk jakiś - będę łapać
ad.6. maleńkie, ale lepiej małe kroki niż żadne

U mnie też tak zawsze jest

Wróciłam.Moja twarz to jedna wielka makabra.Plama na plamie bo nie obyło się bez normalnego wyciskania...Łaaaa... 3 godziny tam bylam.
Ale pogadałam sobie z kosmetyczką,jej córka miała ślub w zeszłym roku i tak z opowieści to ona jest ten sam typ co ja-nawiedzona Wszystko musi do siebie pasować.
Chyba jednak zdecyduję się na organizatorkę ślubu...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 13:13   #1702
Gwizdak
Zakorzenienie

eeee tam, nie przesadzajcie że ta różnica wieku taka straszna.... Co człowiek, to opinia, a jeśli są szczęśliwi, to co to komu przeszkadza?
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-01-12, 13:16   #1703
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
eeee tam, nie przesadzajcie że ta różnica wieku taka straszna.... Co człowiek, to opinia, a jeśli są szczęśliwi, to co to komu przeszkadza?
Nie wiem... dla mnie są dziwne aż takie różnice wieku, ale może to dlatego, że ja nie chciałabym mieć mlodszego mężczyzny od siebie. A jeśli starszy to tak maksymalnie 6-7 lat. Większe różnice jakoś mnie odrzucają. A już jak czasem w kolorowych pisemkach są informacje o ślubie dziewczyny niespełna 30- letniej, z dziadkiem lat 74 na przykład... No ja bym się bała że któregoś dnia, w momencie uniesienia mi koleś wykorkuje w sypialni
Stary 2010-01-12, 13:22   #1704
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem... dla mnie są dziwne aż takie różnice wieku, ale może to dlatego, że ja nie chciałabym mieć mlodszego mężczyzny od siebie. A jeśli starszy to tak maksymalnie 6-7 lat. Większe różnice jakoś mnie odrzucają. A już jak czasem w kolorowych pisemkach są informacje o ślubie dziewczyny niespełna 30- letniej, z dziadkiem lat 74 na przykład... No ja bym się bała że któregoś dnia, w momencie uniesienia mi koleś wykorkuje w sypialni
No i dlatego nikt Ci się nie karze wiązać z kimś o 30 lat starszym. Ale z drugiej strony, a jeśli się kochają naprawdę? Zewsząd słyszeć komentarze, że źle robią, bo różnica wieku, bo obleśne, bo ona obwisła a on głupi, albo on stary zbok, a ona głupia naciągaczka, też nie miło. Tak sami przeciwko światu. Ja tam myślę: żyj i daj żyć innym. Jak ktoś chce żyć z kimś 20 czy 30 lat starszym/młodszym, to jego sprawa i nikomu nic do tego. O.

A swoją drogą ja się np. zapierałam - w życiu z młodszym A z gówniarzem CAŁY ROK młodszym ode mnie się prowadzam
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-01-12, 13:23   #1705
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam sie.Dla chcacego nic trudnego a jak do tego sie kochaja to dadza sobie rade.Chociaz napewno maja duzo wiecej problemow, wynikajacych z roznicy wieku, ale z czasem mozna sie dotrzec.Moja siostra ma faceta mlodszego od siebie 7 lat-to juz sporo.On od dziecka musial zajmowac sie bracmi i utrzymywac rodzine wiec jest i zawsze byl bardzo dojrzaly i odpowiedzialny - mysle nawet ze nudzilby sie z jakas mlodsza dziewczyna.Z kolei moja siostra wyglada jak malolata-chociaz ma juz prawie 40
gwiazdeczka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 13:24   #1706
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz jej się może znudzić 'związek' z dzieciakiem. Bo co to za partner dla niej? A jemu mogą się obwisłe cycki opatrzyć. No i wstyd przed znajomymi. Jej znajomi uznają, że jej na starość odbiło, a jego, że mam pociąg do własnej matki. Nie wierzę, że to się utrzyma. Za to jak rodzina zacznie za mocno interweniować to on może na siłę udowadniać jak to ją kocha, jak to jest dorosły i może decydować za siebie.
no ok, ale uwazam, ze na tym etapie taki zwiazek jest dosc ryzykowny. baba sama, wiec kazdego faceta bierze. a na co jalatwiej faceta złapac?? na dziecko. i to dopiero bedzie problem.

Cytat:
uwazam, ze wiek jest dosc istotny. kazdy etap zycia ma jakies woje aspiracje i cele. po prostu dla mnie to roznica pokolen. z reszta brat tzta jest taki dzieciuch raczej, wiec tym bardziej. nie wyobrazam ich sobie za 20lat, kiedy on bedzie miał dopiero 40, a ona juz po 60.... babcia z synem...

ja dopuszczam do 10 lat roznicy max. nie po to natura tak wymysliła, zeby dobierac sie w podobnym wieku, zeby ludzie to mącili.... a wspolne zycie, rodzicielstwo, wspolna starość??
Stary 2010-01-12, 13:24   #1707
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Ja nie jestem zwolenniczką zbyt dużych różnic wieku. Mówię, o takich 20 lat różnicy. Choćby dlatego, że biologia jest nieubłagana. Przecież kobieta po 40stce nie da chłopakowi dzieci a ich posiadanie jest naturalną potrzebą. On będzie miał lat 30 i chciał uprawiać sport, imprezować a ona niekoniecznie będzie już miała na to siły. Poza tym ja ogólnie nie jestem fanką związków z młodszym facetem. Mój ojciec miał 22 lata biorąc ślub a mama 25 lat. I jak się szybko okazało, to on potrzebował jeszcze sporo czasu by dorosnąć do roli męża i ojca. Myślę, że gdyby brali ślub jak on miałby 30 lat to pewne sprawy inaczej by wyglądały. Ale oczywiście jak patrzę na sprawę przez pryzmat znanych mi osób.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-12, 13:31   #1708
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
no ok, ale uwazam, ze na tym etapie taki zwiazek jest dosc ryzykowny. baba sama, wiec kazdego faceta bierze. a na co jalatwiej faceta złapac?? na dziecko. i to dopiero bedzie problem.

uwazam, ze wiek jest dosc istotny. kazdy etap zycia ma jakies woje aspiracje i cele. po prostu dla mnie to roznica pokolen. z reszta brat tzta jest taki dzieciuch raczej, wiec tym bardziej. nie wyobrazam ich sobie za 20lat, kiedy on bedzie miał dopiero 40, a ona juz po 60.... babcia z synem...

ja dopuszczam do 10 lat roznicy max. nie po to natura tak wymysliła, zeby dobierac sie w podobnym wieku, zeby ludzie to mącili.... a wspolne zycie, rodzicielstwo, wspolna starość??
Cytat:
Ja nie jestem zwolenniczką zbyt dużych różnic wieku. Mówię, o takich 20 lat różnicy. Choćby dlatego, że biologia jest nieubłagana. Przecież kobieta po 40stce nie da chłopakowi dzieci a ich posiadanie jest naturalną potrzebą. On będzie miał lat 30 i chciał uprawiać sport, imprezować a ona niekoniecznie będzie już miała na to siły. Poza tym ja ogólnie nie jestem fanką związków z młodszym facetem. Mój ojciec miał 22 lata biorąc ślub a mama 25 lat. I jak się szybko okazało, to on potrzebował jeszcze sporo czasu by dorosnąć do roli męża i ojca. Myślę, że gdyby brali ślub jak on miałby 30 lat to pewne sprawy inaczej by wyglądały. Ale oczywiście jak patrzę na sprawę przez pryzmat znanych mi osób.
Zauważcie, że mówicie w 1 osobie Czyli o sobie. A każdy ma prawo co innego myśleć i czuć. A jeśli dwie osoby chcą się z sobą wiązać, to ich sprawa i nie należy tego potępiać, ani tych ludzi od razu skreślać, ani mówić, że są dziwni/głupi/cwani.

Apropos różnic wynikających z biologii: a jeśli wiążą się dwie osoby w podobnym wieku i jedna z nich ma załóżmy wypadek, który powoduje paraliż, od pasa w dół? Jeszcze załóżmy że facet. To co? Dzieci niet - a potrzeba biologiczna jest. Sportów niet, a potrzeba jest. Zupełnie inny śwaitopogląd się robi i zupełnie inne priorytety. Też nie ma szans?
Miłość wszystko zniesie.
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-01-12, 13:37   #1709
crozee
Zakorzenienie

ja rozumiem Gwizdaczku, ale to jest własnie nasze zdanie. tak samo jak wszystkie mowiłysmy insane, zeby dała popalic temu swojemu, ona zrobiła tak jak czuła. miłosci z glowy sie nie wybije- jesli jest prawdziwa. i znam tez takie malzenstwa, gdzie rzeczywiscie jest duza roznica wieku, ale sa razem i sa szczesliwi. tylko ja znam szwagra i wiem jaki on ma charakter- tak jak mowiła aleksandretta, to nie przetrzyma proby czasu, roznicy wieku itd. Boje sie tylko, ze ten zwiazek bardziej go skrzywdzi, da mu wiecej złego niz dobrego. no ale kazdy i tak sie uczy na wlasnych bledach.........
i co innego, jesli patrzy sie, ze ktos obcy laduje sie w taka sytuacje, a co innego, jak ktos bliski, z rodziny....
Byłabys zadowolona, gdyby Twoj brat tak postepował??? Wiem, ze nie moglabys mu niczego nakazac/zakazac, ale pewnie swoje bys myslała gdyby przyszło co do czego...
Stary 2010-01-12, 13:38   #1710
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zauważcie, że mówicie w 1 osobie Czyli o sobie. A każdy ma prawo co innego myśleć i czuć. A jeśli dwie osoby chcą się z sobą wiązać, to ich sprawa i nie należy tego potępiać, ani tych ludzi od razu skreślać, ani mówić, że są dziwni/głupi/cwani.

Apropos różnic wynikających z biologii: a jeśli wiążą się dwie osoby w podobnym wieku i jedna z nich ma załóżmy wypadek, który powoduje paraliż, od pasa w dół? Jeszcze załóżmy że facet. To co? Dzieci niet - a potrzeba biologiczna jest. Sportów niet, a potrzeba jest. Zupełnie inny śwaitopogląd się robi i zupełnie inne priorytety. Też nie ma szans?
Miłość wszystko zniesie.
Gwizdak dlatego właśnie piszemy 'ja uważam', żeby pokazać swoje zdanie a nie rzucać kamieniami i potępiać.
Edit: Miłość wszystko zniesie. Tylko, że łatwiej się ona rodzi gdy jest mniej trudności. Wiesz człowiek zaczyna od zauroczenia i fascynacji, które potem przechodzą w miłość. A zauroczenie zdrowym i atrakcyjnym partnerem jest łatwiejsze niż np. staruszkiem albo osobą na wózku.

Edytowane przez aleksandrettaa
Czas edycji: 2010-01-12 o 13:43
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości