Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-10, 23:30   #211
201701251209
Konto usunięte

Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2

Cytat:
Napisane przez sobolesiaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie..
Czy podczas przyjmowania tabletek plabeco, ma się równie taką sama ochronę jak przy przyjmowaniu różowych?
Chodzi mi dokładnie o kończenie w "srodku" podczas brania plabeco.
Już świruję. Oczywiscie wszystkie tabletki brałam regularnie.
A ulotkę czytałaś?
201701251209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 23:34   #212
sobolesiaa
Raczkowanie

Żeby to raz.
Chodzi mi własciwie o to , czy Wasi partnerzy tez konczą w srodku i czy jest wszystko w porzadku?
Nie trzeba byc od razu taką złośliwą.
sobolesiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 23:37   #213
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Żeby to raz.
Chodzi mi własciwie o to , czy Wasi partnerzy tez konczą w srodku i czy jest wszystko w porzadku?
A w którym miejscu byłam złośliwa?
Po prostu w ulotce jasno pisze o zabezpieczeniu w trakcie 4 tabletek placebo -> Rozdział "Przygotowania blistra"
Stary 2010-01-11, 05:37   #214
PriVativ
Zadomowienie

Napisane przez sobolesiaa
Żeby to raz.

podpisuje sie pod tym pytaniem... za kilka dni bede brala juz biale tableteczki. a tak wypada ze to bedzie weekend wiec ..

co do moich skutkow ubocznych jestem rozdrazniona. Na bank przez to moj facet czasem juz ma dosc;/ tez dojsc nie moge i to jets moja wina.. tzn pewnie tych tqbletek;/ No ale ja dopieor bede konczyc pierwsze opakowanie...
kiedys pisalam z epuchlam. Traz moge napisac ze nie puchne, a nawet chyba ciut schudlam wazdym nrazie wazne ze na tych tabsach schudnac mozna a nie ze chamują spadek wagi..

Stary 2010-01-11, 06:36   #215
sobolesiaa
Raczkowanie

Napisane jest rowniez, ze gdy wszystkie rozowe tabletki przyjmowalo sie prawidlowo, to ochrona przed ciążą jest zachowana. Ja koncze 6 opakowanie tych tabletek.

---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Lick The Lollipop Pokaż wiadomość
A w którym miejscu byłam złośliwa?
Po prostu w ulotce jasno pisze o zabezpieczeniu w trakcie 4 tabletek placebo -> Rozdział "Przygotowania blistra"
Nie ma mowy o dodatkowym zabiezpieczeniu w trakcie tabletek plabeco w tej ulotce , chyba ze wystapily jakies komplikacje podczas brania rozowych, a takowych nie mialam.
Stary 2010-01-11, 09:55   #216
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Napisane jest rowniez, ze gdy wszystkie rozowe tabletki przyjmowalo sie prawidlowo, to ochrona przed ciążą jest zachowana. Ja koncze 6 opakowanie tych tabletek.

---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ----------

Nie ma mowy o dodatkowym zabiezpieczeniu w trakcie tabletek plabeco w tej ulotce , chyba ze wystapily jakies komplikacje podczas brania rozowych, a takowych nie mialam.
I właśnie o to pogrubione mi chodzi. Sama sobie odpowiedziałaś na swoje pytanie.Jak prawidłowo tabsy bierzesz, to i w trakcie tabletek placebo ochrona jest zachowana.
6 opakowanie i nadal takie wątpliwości i pytania....wow....

JA o dodatkowym zabezpieczeniu nic nie pisałam Czytaj uważnie.
Stary 2010-01-11, 10:15   #217
vadi
*sportaddict*

ja odstawilam Yaz w połowie opakowania, bo nie moglam już znieść tego, co się ze mną działo - ciągły lekki, ale meczacy bol głowy + nieustanne skurcze miesni!! np. w udach, bicepsach etc., powodujacych potem bol i dyskomfort + różne drętwienia, pomimo stosowania magnezu :/ doczytalam w ulotce, ze to jedne ze skutkow ubocznych i uznalam, ze tego juz za wiele :/

a szkoda, bo po bezmigrenowym cyklu zapowiadało się naprawdę pięknie
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 15:18   #218
sobolesiaa
Raczkowanie

Cytat:
I właśnie o to pogrubione mi chodzi. Sama sobie odpowiedziałaś na swoje pytanie.Jak prawidłowo tabsy bierzesz, to i w trakcie tabletek placebo ochrona jest zachowana.
6 opakowanie i nadal takie wątpliwości i pytania....wow....

JA o dodatkowym zabezpieczeniu nic nie pisałam Czytaj uważnie.
Sorki no mój błąd, źle zrozumialam.
Stary 2010-01-11, 16:48   #219
LAGUNA88
Przyczajenie

Cześć dziewczyny!
Zalogowałam się na tym forum jakiś czas temu z myślą, że kiedyś mi pomoże. Dziś biję się z myślami, gdyż jestem w poniżej opisanej sytuacji pierwszy raz. Pomóżcie mi kobietki.
Yaz biorę od ponad 6 miesięcy.
Ostatnio wzięłam 4 tabletki placebo i niestety z braku otwartych aptek pierwszą jasnoróżową tabletkę z kolejnego blistra wzięłam 11 godzin później niż powinnam, (zawsze biorę tabsy o 21.30, a tę jedną wzięłam o 8.30 następnego dnia) i następną tego samego dnia, o zwykłej porze- 21.30. Kolejne tabletki tak samo. Od dnia, w którym zdarzyło mi się nie wziąć tabletki na czas, minęło 9 dni, podczas których nie współżyłam. Natomiast 9 dnia doszło do pełnego stosunku z wytryskiem (niejednokrotnym) w środku. Muszę nadmienić, że nie był to dla mnie „łatwy stosunek”- byłam sucha i wszystko mnie w środku bolało, nawet następnego dnia.
4 dni później zaczęłam krwawić- pojawił się silny ból brzucha w okolicach jajników, obrzmiałe i bolące piersi- wszystko, jak podczas normalnej miesiączki, z tą różnicą, że jestem właśnie w samym środku opakowania Yazu. Co to może wg Was być? Ciąża?
Zrobiłam test- wynik negatywny, ale może zbyt szybko- mam zamiar powtórzyć pod koniec tego tygodnia.
Wizyta u lekarza dopiero za 2 tyg. Wypowiadajcie się proszę.
LAGUNA88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 19:26   #220
sobolesiaa
Raczkowanie

Dręczy mnie jeszcze jedna rzecz....
Zapomnialam wziąć 23 jasnorozowej tabletki. Zazczywaj biore ok. 20-22. A zazyłam ją o 5.40 nastepnego dnia, wiec mineło mniej niz 12 godzin( ok. 10 godz) i napisane jest w ulotce , ze ochrona przed ciąża jest zachowana. 24 tabletke wzielam normalnie o tej samej porze. Natomiast na nastepny dzien wspolzyłam i moj partner skonczyl ' w srodku'' juz na tabletce plabeco. Niepokoje sie strasznie, ze moge nie dostac okresu, choc przewaznie dostaje po 4 tabletce plabeco. Wszystkie inne tabletki bralam regularnie , ale boje sie ze przez ta przedostatnia jasnorozwa tabletka, przyjeta pozniej ( choc ochrona podobno jest zachowana) moze byc cos nie tak. Jestem cholerną panikara i musze sie dowiedziec czy moj niepokoj jest zbedny. Prosze Was dziewczyny o szybkie odpowiedzi.
Stary 2010-01-11, 19:34   #221
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Zapomnialam wziąć 23 jasnorozowej tabletki. Zazczywaj biore ok. 20-22. A zazyłam ją o 5.40 nastepnego dnia, wiec mineło mniej niz 12 godzin( ok. 10 godz) i napisane jest w ulotce , ze ochrona przed ciąża jest zachowana. 24 tabletke wzielam normalnie o tej samej porze. Natomiast na nastepny dzien wspolzyłam i moj partner skonczyl ' w srodku'' juz na tabletce plabeco. Niepokoje sie strasznie, ze moge nie dostac okresu, choc przewaznie dostaje po 4 tabletce plabeco. Wszystkie inne tabletki bralam regularnie , ale boje sie ze przez ta przedostatnia jasnorozwa tabletka, przyjeta pozniej ( choc ochrona podobno jest zachowana) moze byc cos nie tak. Jestem cholerną panikara i musze sie dowiedziec czy moj niepokoj jest zbedny. Prosze Was dziewczyny o szybkie odpowiedzi.
Twój niepokój jest zbędny
Spóźnienie nie przekroczyło 12 h, więc i w trakcie tabletek placebo ochrona jest zachowana.
Czekaj spokojnie na krwawienie.
Stary 2010-01-11, 19:52   #222
LAGUNA88
Przyczajenie

Czy jest ktoś w stanie wyrazić zdanie na temat mojego problemu?
Stary 2010-01-11, 20:02   #223
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Trzeba było się "wstrzymać". Bez seksu=bez niepokojów.
DarkNoir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 20:03   #224
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Pokaż wiadomość
Trzeba było się "wstrzymać". Bez seksu=bez niepokojów.
Nie ma co, bardzo mądra odpowiedź
Stary 2010-01-11, 21:33   #225
kaktusica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LAGUNA88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Zalogowałam się na tym forum jakiś czas temu z myślą, że kiedyś mi pomoże. Dziś biję się z myślami, gdyż jestem w poniżej opisanej sytuacji pierwszy raz. Pomóżcie mi kobietki.
Yaz biorę od ponad 6 miesięcy.
Ostatnio wzięłam 4 tabletki placebo i niestety z braku otwartych aptek pierwszą jasnoróżową tabletkę z kolejnego blistra wzięłam 11 godzin później niż powinnam, (zawsze biorę tabsy o 21.30, a tę jedną wzięłam o 8.30 następnego dnia) i następną tego samego dnia, o zwykłej porze- 21.30. Kolejne tabletki tak samo. Od dnia, w którym zdarzyło mi się nie wziąć tabletki na czas, minęło 9 dni, podczas których nie współżyłam. Natomiast 9 dnia doszło do pełnego stosunku z wytryskiem (niejednokrotnym) w środku. Muszę nadmienić, że nie był to dla mnie „łatwy stosunek”- byłam sucha i wszystko mnie w środku bolało, nawet następnego dnia.
4 dni później zaczęłam krwawić- pojawił się silny ból brzucha w okolicach jajników, obrzmiałe i bolące piersi- wszystko, jak podczas normalnej miesiączki, z tą różnicą, że jestem właśnie w samym środku opakowania Yazu. Co to może wg Was być? Ciąża?
Zrobiłam test- wynik negatywny, ale może zbyt szybko- mam zamiar powtórzyć pod koniec tego tygodnia.
Wizyta u lekarza dopiero za 2 tyg. Wypowiadajcie się proszę.
Jeśli zaczynasz nowe opakowanie, nie musisz brać tabletki o tej samej porze. Rozpoczynasz jakby.. nowy cykl, sama wyznaczasz sobie godzinkę, jak Ci wygodniej..
Kilkadziesiąt stron wcześniej też miałam takie wątpliwości Bo skąd niby organizm ma wiedzieć że np. 21, albo 23.48 to jeszcze jest pierwszy dzień miesiączki? :P
Bądź co bądź, jeśli nawet zapomniałaś, to ochrona się nadbudowała - minęło 7 dni - a nawet 9 - w których nie współżyłaś. Wszystko jest w porządku
Co do Twoich niepokoi.. Hm.. Nie mam pojęcia dlaczego Twój organizm tak się zachował. Lekarz napewno Cię uspokoi, a do tego czasu nie wariuj, chociaż wiem, ze to trudne..
Wszystko jest dobrze, głowa do góry.
Stary 2010-01-11, 21:51   #226
LAGUNA88
Przyczajenie

Dzięki serdeczne. Ciężko jest siedzieć spokojnie, zwłaszcza przy takich objawach
Stary 2010-01-11, 23:15   #227
River
Przyczajenie

Witajcie! Mam pytanie odnosnie krwawienia w trakcie zazywania Yazu. Otoz skonczylam wlasnie 4 opakowanie , bol podczas krwawienia jest nieznosny, wlasciwie boli tak samo jak przed braniem tabletek, a jak wiadomo tabletki powinny lagodzic obawy miesiaczki, u mnie nie zlagodzlo sie to ani troche, czy powinnam zmienic tabletki czy zobaczyc jeszcze jak bedzie przy 5 opakowaniu, moze sie to jakos unormuje, myslicie ze jest jakas szansa na to?
River jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 00:24   #228
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez River Pokaż wiadomość
Witajcie! Mam pytanie odnosnie krwawienia w trakcie zazywania Yazu. Otoz skonczylam wlasnie 4 opakowanie , bol podczas krwawienia jest nieznosny, wlasciwie boli tak samo jak przed braniem tabletek, a jak wiadomo tabletki powinny lagodzic obawy miesiaczki, u mnie nie zlagodzlo sie to ani troche, czy powinnam zmienic tabletki czy zobaczyc jeszcze jak bedzie przy 5 opakowaniu, moze sie to jakos unormuje, myslicie ze jest jakas szansa na to?
Podobno organizm "przyzwyczaja" się do tabletek w trakcie brania pierwszych trzech opakowań. Skoro skończyłaś już czwarte, a bóle nadal są nieznośne i nie widzisz praktycznie żadnej różnicy, myślę, że kolejny miesiąc nic nie zmieni. Radzę przejść się do lekarza, przedstawić mu sytuację i razem pomyśleć o zmianie. W końcu to, co dobre dla tysiąca dziewczyn, niekoniecznie musi być dobre dla Ciebie.
Życzę znalezienia tych właściwych

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 14:58   #229
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Dziś byłam u chirurga naczyniowego i dostałam receptę na Clexan (lek przeciwzakrzepowy, rozrzedza krew). Lekarz mówił, że sama mogę sobie robić zastrzyki. I tu pojawia się mój problem. Mam 23 lata, od 3 biorę antykoncepcję, Yaz od pół roku. Pękają mi żyłki na nogach. Zmieniałam pigułki ale to nic nie dało. Nigdy wcześniej nie robiłam sobie zastrzyków. Zastanawiam się czy w ogóle wykupić receptę, czy to nie jest przesada... Może powinnam to skonsultować z innym lekarzem?Jak myślicie?
Stary 2010-01-13, 10:09   #230
201610041047
Konto usunięte

Dziewczyny po poł roku stosowania porzucam yaz - stałam się tak nerwowa i emocjonalna że tyle spraw mi sie w życiu posypało... ale chcę zrobić przerwę i sprawdzić czy to nie jest tylko moje usprawiedliwienie na całą sytuację...
201610041047 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 10:19   #231
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Dziś byłam u chirurga naczyniowego i dostałam receptę na Clexan (lek przeciwzakrzepowy, rozrzedza krew). Lekarz mówił, że sama mogę sobie robić zastrzyki. I tu pojawia się mój problem. Mam 23 lata, od 3 biorę antykoncepcję, Yaz od pół roku. Pękają mi żyłki na nogach. Zmieniałam pigułki ale to nic nie dało. Nigdy wcześniej nie robiłam sobie zastrzyków. Zastanawiam się czy w ogóle wykupić receptę, czy to nie jest przesada... Może powinnam to skonsultować z innym lekarzem?Jak myślicie?
z tego co wiem sa to malutkie strzykawki juz gotowe do zastrzyku, ktore wkluwa sie w fałd tłuszczowy.

ALE wg mnie jesli nie masz konkretnych wskazan do stosowania lekow rozrzedzajacych krew, to (jak zadnego leku bez uzasadnienia) nie możesz ich brac ot tak sobie.

Cytat:
Nie ma co, bardzo mądra odpowiedź
oczywiscie, ze madra, skad niby ludzie na forum maja wiedziec, czy pigulki zadzialaly, czy nie? jak sie boi ciazy, to sie uwaza, albo czyta dokladnie ulotke, a potem nie zadaje pytan, na ktore sie juz ma odpowiedz (z ultki) albo na ktore odpowiedz wymaga posiadania szklanej kuli.
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 11:07   #232
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
oczywiscie, ze madra, skad niby ludzie na forum maja wiedziec, czy pigulki zadzialaly, czy nie? jak sie boi ciazy, to sie uwaza, albo czyta dokladnie ulotke, a potem nie zadaje pytan, na ktore sie juz ma odpowiedz (z ultki) albo na ktore odpowiedz wymaga posiadania szklanej kuli.
Zgadzam się, ale dziewczyna już się za seks wzięła i wątpię, że taki tekst zrobi na niej jakieś wrażenie.
To juz lepiej odesłać ją do ulotki i niech ją 200 razy czyta, aż w końcu zrozumie.
Stary 2010-01-13, 13:05   #233
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
z tego co wiem sa to malutkie strzykawki juz gotowe do zastrzyku, ktore wkluwa sie w fałd tłuszczowy.

ALE wg mnie jesli nie masz konkretnych wskazan do stosowania lekow rozrzedzajacych krew, to (jak zadnego leku bez uzasadnienia) nie możesz ich brac ot tak sobie.

1. Co do tych zastrzyków. Zrobiłam jak napisałaś. Zanim wykupiłam receptę poczytałam o tym leku w necie. Informacje spowodowały, że recepta wylądowała w koszu. Samo to, że ma wpływ na serce mnie przeraziło
2. Co do mojej "mądrej odpowiedzi" powiem Wam tak, wkurzają mnie takie laski, które uprawiają seks ze świadomością, że zabezpieczenie może być nieskuteczne.
Anty to nie cukierki. Trzeba być cholernie odpowiedzialnym gdy się je zażywa i mieć na uwagę każdą ewentualność. Skoro zaistaniała sytuacja, w której skutecznośc Yazu była obniżona to recepta jest prosta - nie uprawiaj seksu, a nie potem biadolisz na forum, że "o Matko czy jestem w ciąży!?" Nawet sobie nie wyobrażacie jak mnie to irytuje. Forum jest po to, by odpowiadać na pytania, na które nie ma odpowiedzi w ulotce. Czyż nie mam racji?
Stary 2010-01-13, 13:23   #234
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
1. Co do tych zastrzyków. Zrobiłam jak napisałaś. Zanim wykupiłam receptę poczytałam o tym leku w necie. Informacje spowodowały, że recepta wylądowała w koszu. Samo to, że ma wpływ na serce mnie przeraziło
2. Co do mojej "mądrej odpowiedzi" powiem Wam tak, wkurzają mnie takie laski, które uprawiają seks ze świadomością, że zabezpieczenie może być nieskuteczne.
Anty to nie cukierki. Trzeba być cholernie odpowiedzialnym gdy się je zażywa i mieć na uwagę każdą ewentualność. Skoro zaistaniała sytuacja, w której skutecznośc Yazu była obniżona to recepta jest prosta - nie uprawiaj seksu, a nie potem biadolisz na forum, że "o Matko czy jestem w ciąży!?" Nawet sobie nie wyobrażacie jak mnie to irytuje. Forum jest po to, by odpowiadać na pytania, na które nie ma odpowiedzi w ulotce. Czyż nie mam racji?
No może nie do końca masz rację. Zgadzam się że po pierwsze wszystkie dziewczyny stosujące antykoncepcję powinny porządnie przeczytać ulotkę od przysłowiowej deski do deski i za swoją lekkomyślność mogą winić tylko siebie. Odnośnie odpowiedzi do czego służy forum nie zgadzam się z Twoim zdaniem. Ja uważam że czasem nawet czytając ulotkę nie potrafię jej do końca poprawnie zinterpretować a za aż tak głupią osobiście się nie uważam. Poza tym pisząc na forum większość dziewczyn chce uzyskać spokój ducha nawet poprzez krótkie zdanie" tak miałam tak samo, dobrze zrobiłaś". Ulotka jest ulotką ale nigdy nie zastąpi doświadczenia jakie posiada większość wizażanek z dłuższym stażem klikania.

Edytowane przez konwalijka82
Czas edycji: 2010-01-13 o 13:24
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 13:23   #235
ewka1987
Rozeznanie

Cytat:
a ja mam pytanie czy oprócz pękających zyłek miałas jakies inne dolegliwosci np bóle? bo ja mam od paru dni straszne skurcze w lewej łydce i dzisiaj wybieram sie do lekarza ogolnego i zastanawiam się co to może byc i czy idąc do chirurga naczyniowego musialas miec skierowanie od lekarza rodzinnego czy byłaś prywatnie (jak tak to ile kosztuje wizyta i czy robili ci usg)?
ewka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 13:43   #236
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez ewka1987 Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie czy oprócz pękających zyłek miałas jakies inne dolegliwosci np bóle? bo ja mam od paru dni straszne skurcze w lewej łydce i dzisiaj wybieram sie do lekarza ogolnego i zastanawiam się co to może byc i czy idąc do chirurga naczyniowego musialas miec skierowanie od lekarza rodzinnego czy byłaś prywatnie (jak tak to ile kosztuje wizyta i czy robili ci usg)?
Bóle łydek skurcze, uczucie ciężkości nóg. Do chirurga jest potrzebne skierowanie ale UWAGA ja na wizytę (w Szczecinie) czekałam pół roku... Już nie mówię o tym, że w poczekalni spędziłam 3 godziny... Mam skierowanie na USG dopllera - termin w maju...
Stary 2010-01-13, 13:48   #237
ewka1987
Rozeznanie

Cytat:
Bóle łydek skurcze, uczucie ciężkości nóg. Do chirurga jest potrzebne skierowanie ale UWAGA ja na wizytę (w Szczecinie) czekałam pół roku... Już nie mówię o tym, że w poczekalni spędziłam 3 godziny... Mam skierowanie na USG dopllera - termin w maju...
dzieki za odpowiedź ja poczekam co powie lekarz ogolny bo w sumie żyłki mi nie pękaja, nie odczuwam też cięzkości nóg tylko te cholerne skurcze przedwczoraj w nocy tak mnie zlapalo że nie mogłam caly nastepny dzien chodzic i nie wiem czy to wina braku witamin czy czegoś poważniejszego tym bardziej że mam to tylko w lewej lydce
ewka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 13:52   #238
nastek7
Raczkowanie

Każda kobieta inaczej reaguje na dany lek.
Biorąc Regulon schudłam 7 kg rewelacyjnie się czułam
NAtomiast któregoś dnia będąc u ginekologa zostaly mi przepisane własnie YAZ z powodu takiego ,że Panią Ginekolog sponsoruje firma Bayern nie wiem czy moge powiedziec ,ze sponsoruje ale ma w swoim gabinecie same produkty z napisem YAZ kubeczki,breloczki,dlugop isy.Wcisneła mi najgorszy syf ;/
Mam teraz problemy hormonalne
Patrzcie dziewczyny co wam lekarz przepisuje,pytajcie,dopyt ujcie i drażcie tematy zwiazane z antykoncepcją!
pozdrawiam
nastek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 14:15   #239
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nastek7 Pokaż wiadomość
Każda kobieta inaczej reaguje na dany lek.
Biorąc Regulon schudłam 7 kg rewelacyjnie się czułam
NAtomiast któregoś dnia będąc u ginekologa zostaly mi przepisane własnie YAZ z powodu takiego ,że Panią Ginekolog sponsoruje firma Bayern nie wiem czy moge powiedziec ,ze sponsoruje ale ma w swoim gabinecie same produkty z napisem YAZ kubeczki,breloczki,dlugop isy.Wcisneła mi najgorszy syf ;/
Mam teraz problemy hormonalne
Patrzcie dziewczyny co wam lekarz przepisuje,pytajcie,dopyt ujcie i drażcie tematy zwiazane z antykoncepcją!
pozdrawiam
Ja bym na Twoim miejscu się nie zgodziła, skoro przy tamtych było wszystko ok, szczególnie, że yaz to jest wszędzie, w gabinetach od cholery różnych gratisów itp i wszyscy przepisują.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 11:51   #240
sobolesiaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez River Pokaż wiadomość
Mój okres trwa zazwyczaj 4 dni- a trwał do 8, w dwoch pierwszych dniach odczuwam bół brzucha, piersi itd.. ale napewno nie tak mocny jak przed braniem tych tabletek. Moze odczekaj do tego 5 opakowania, a jak juz naprawde nic sie nie zmieni -to zmien tabletki na inne.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości