|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
. Mam tylko nadzieję, że nie będzie mnie mdlić od zapachu amoniaku
|
|
|
|
|
#482 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
myszaczek87 to straszne co piszesz
Ja wlasnie zrobilam zupke ogorkowa.. Nigdy wczesniej nie mialam takiej radochy z robienia ogorkowej Oczywiscie czesc ogorkow przy tarciu zostala przeze mnie zjedzona |
|
|
|
#483 |
|
Zadomowienie
|
Kasiasiar kolejną właścielką "sierściucha"... czyzby to przypadek?
Zacznynam wysuwać, teorie ze koty maja dobry wplyw na ich wlascielki. A to cala ta toxo "odkotowa" wymyslone przez przeciwnikow tych zwierząt. Jak kots kogos/czegos nie lubi to z czystej zlosliwosci dopisze mu jakas glupia ceche!"Dziewczyny z mdlościami" przestancie proszę, probowac nam insynuowac ciagle, ze dolegliwosci sa nieodzownym i elementem "zajscia", bo zaczyna sie robic to troche irytujace... Mdlosci ciazowe to wbrew pozorom bardzo indywidulany objaw i sa powodem złej reakcji na pewien hormon kotry w tym czasie wydziela kobiece ciało (ale to pewnie juz wiecie od waszych ginekologow). Poza tym ja sie ciesze, ze nie mam, bo nie uwazam ze wielkorotne odwadnianie organizmu i usuwanie z niego mikoroelementow jest takie O.K.... Zeby nie bylo... bardzo Wam wspolczuje, bo ja sobie nie wyobrazam wisiec pol dnia nad toaleta. |
|
|
|
#484 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
własnie ja też się zastanawiam jak to jest z tym farbowaniem? ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez kasiasiar Czas edycji: 2010-01-12 o 14:46 |
|||
|
|
|
#485 |
|
Zadomowienie
|
Każda z nas ciążę odczuwa na swój sposóbi będzie tak również w późniejszym okresie.
Ja życze wam wszytskim, żebyście miały jak najmniej dolegliwości i żebyście w pełni mogły cieszyć się całymi dziewięcioma miesiącami
|
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
witam! u mnie dzień nie zaczął się zbyt dobrze
wstaję rano a tam krew....zaczęłam szukać jakiegoś gina bo tu we wrocku nie znam żadnego i poszłam, koleżanka mi poleciła, pierwszy raz do faceta, ale byłam taka zmartwiona miałam to gdzieś...zrobił usg, maluszek rozwija się prawidłowo, wiek ciąży zgadza się z usg ( prawie 7 tydzień) i zobaczyłam bijące serduszko ale niestety mam krwiaka w macicy...dostałam duphaston, cyclo3fort, nospe forte i czeka mnie dwa tygodnie leżenia mam też skierowanie do szpitala, ale wolę leżeć w domku, ma kto się mną zająć.mimo wszystko cieszę się że serduszko bije..aż mi łezki się zakręciły. |
|
|
|
#487 |
|
Zadomowienie
|
Gabisun, najważniejsze, że serduszko bije i ma się dobrze! Poleżysz i wszystko się ładnie wchłonie, zobaczysz
|
#488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Musisz dbać o siebie i wszystko się ułoży.. Ja tez wczoraj jak zobaczyłam moją kropeczkę to tez się poryczałam...
|
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mpik dziękuję od ciąży schudłam 1kg. Tak się zastanawiam czy ten krwiak może być od upadku? bo tydzień temu wylądowałam na chodniku i miałam stłuczoną kość ogonową. bo lekarz pytał o dźwiganie i takie tam, ale nic takiego nie było
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-01-12 o 15:10 |
|
|
|
|
#490 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#491 |
|
Zadomowienie
|
gabisun - trzymam kciuki, żeby krwiak sie wchłonął i zazdzroszczę troszeczkę, że słyszałaś już bicie maleńkiego serduszka.
Dużo odpoczywaj, nie martw się i uszy do góry! |
|
|
|
#492 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przykro mi jednak że masz tego krwiaka mam nadzije ze niedługo on zniknie ![]() Dzień dobry wszystkim dziś mi się zaczeły dni płodne wiec mam nadzijeże uda nam sie zmajstrowac październikowego szkraba
|
|
|
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gabisun będzie wszystko dobrze, musi być! Poleżysz wszystko sie ladnie wchłonie ... najważniejsze, że dzidzia silna i że srduszko pięknie bije!
|
|
|
|
|
#494 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() gabisun, dobrze że jest serduszko, uważaj na siebie, leż dużo kochana, myślimy o Tobie! Dziewczyny, dziękuję za kciuki, ale oblałam Na mieście.. U tego samego egzaminatora co za pierwszym razem!!! Tylko tym razem udało mi się wyjechać na miasto, pięknie zaparkować i wycofać mimo tych strasznych zasp... A on mnie oblał za to że nie włączyłam kierunkowskazu jak omijałam stojący na poboczu samochód ![]() ![]()
|
|
#495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz czeka cię wizyta - masz chyba na 17.00 , co?
|
|
|
#496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), ale jakbym wlaczyla kierunkowskaz wymijajac samochod zaparkowany to pewnie bym oblala Ale tutaj widocznie sa inne zasady![]() Swoja droga rzeczywiscie wielki powod zeby oblac.. Chyba juz nie mial co wymyslec.. Nastepnym razem sie uda |
|
|
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech straszna szkoda
|
|
|
|
|
#498 | |
|
Raczkowanie
|
Pomidorka egzamin nie był taki straszny jak mi się wydawało
dostałam 5tylko to siedzenie do 20.00 w szkole w niedzielę to już przesada bo potem trzeba czekać i marznąć poł godziny na przystanku aż jakiś autobus przyjedzie ![]() ![]() w następnym tygodniu kolejny egzaminu z fizykoterapii i mniej niż 5 nie chce ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
Ja co prawda mam ten stres za sobą (zdałam we wrześniu'09) ale wiem co czujesz bo zdałam dopiero za 8 razem ale mam nadzije ze Tobie się bardziej poszczęści niż mnie i za miesiąc będziemy Ci gratulować |
|
|
|
|
#499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A gosc kotry Cie oblal to dupek... ale Centrum Egazminacyjne musi przeciez zarobic... szkoda gadac...
|
|
|
|
|
#500 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam wizytę o 17.30 ale idę na 17.00, bo może mnie przyjmie wcześniej.. Ale potem prosto do teściów z nowiną, bo jeszcze nie wiedzą Do was też zajrzę dzisiaj, choćby to miało być o północy![]() Cytat:
DZięki za ciepłe słowo![]() trudno ![]() Malinka86, to ty ambitna jesteś I zdolna Gratulacje
|
|
#501 |
|
Raczkowanie
|
No to jeszcze byłam wczoraj na rozmowie w sprawie pracy i jutro mam dostać telefon czy mnie chcą czy nie wiec jak możecie to trzymajcie kciuki
![]() ![]() a dziś czyli już teraz musze zbierać się do dentysty bo na 16.11 mam autobus ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- ach dziękuję
|
|
|
|
#502 |
|
Zadomowienie
|
Lenka odezwij się koniecznie! i jak dasz radę to wstaw zdjęcie z usg
![]() Malinka trzymamy kciuki
|
#503 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#504 |
|
Zadomowienie
|
mszu przecież nikt nie napisał, że brak mdłości to zły znak. Piszemy jak czujemy się dobrze, jak cos nam dolega, jak jesteśmy złe czy smutne.
Uważam, że ten wątek jest po to, żeby dzielić się i radościami i smutkami, czy negatywnymi stronami bycia w ciąży. Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-01-12 o 15:52 |
|
|
|
#505 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, PAX!
![]() Nie ma co roztrząsać. Ja też przez chwilę poczułam się nieswojo, ale najwyraźniej źle się zrozumiałyśmy wiemy, że te "zemdlone" nie miały niczego złego na myśli... ![]() Przecież i tak wszystkie nasze fasolki będą zdrowe jak te rydze
|
#506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
@ mam tak 28-30 dni może faktycznie test jeszcze nie wyłapał, jeśli owulka była późno, tak wg owulki, to @ powinna byc w 35 dniu, no ale... Ja po prostu czuje, że jestem, ale człowiek może sie mylić... ![]() poza tym wiecie, nawet jesli cos zaskoczyło, to w tych pierwszych 2-3 mscach może się zmienic, więc na razie pozostaje mi tylko miec nadzieję... ale... w poprzednich dwóch ciązach tez mi wychodziły negatywne na początku, a ja czułam, że jestem... i byłam... tak więc, moze juz takie moich ciąż uroki...
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-01-12 o 16:16 |
|
|
|
|
#507 |
|
Raczkowanie
|
A ja tam rozumiem, ze czujac sie kiepsko, wymiotujac na sam zapach"czegos", kiedy boli glowa, piersi i nic sie nie chce fajnie jest pomyslec, ze to ma sens, ze hormony buzuja - wiec to znaczy, ze jest ok- i podzielic sie tym z innymi..
![]() Lenka* nastepnym razem sie uda Ci sie na pewno Malinka86 trzymam kciuki Zastanawiam sie czy w ciazy moge bez problemu brac znieczulenie u dentysty? Bo tez sie wybieram niedlugo.. gabisun dbaj o siebie, poleniuchuj i mysl pozytywnie, bo bedzie wszystko dobrze
|
|
|
|
#508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też chcę iśc do dentysty, ale odkładam wizytę na drugi trymestr. |
|
|
|
|
#509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale mnie się wydaje, ze wszystkie jesteśmy przewrażliwione, bośmy ciężarówki ![]()
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki drogie, oczywiście, że wątek jest po to, żeby rozwiewać wątpliwości i dzielić się swoimi spostrzeżeniami. Spostrzeżeniem części was jest przede wszystkim to, że w najbliższym czasie waszym najlepszym przyjacielem staje się kibelek, a drugiej części jest to, że nie dzieje się nic zupełnie i samopoczucie ogólnie całkiem sprawne (dzięki za tę druga część, bo nie jestem sama
). Dzięki Olbce mogłyśmy jeszcze poczytać o innych mamach, które objawów nie miały i całkiem dobrze sobie żyły. A Evullka nam napisała, jak w pierwszej ciąży rzygała dalej niż widziała, a i tak biedactwo straciła. No i teraz wiemy, że różnie to bywa. I nie ma co się złoscić, nie ma co nie pisać o pewnych rzeczach tylko rozmawiać i wspierać ![]() Olbka, żadnych złych przeczuć Myszaczek, dasz radę poczekać Monika, to mamy tak samo, bo ja jak chora byłam, to lekarza prosiłam o leki odkrztuśne dla ciężarnych, a przed testem jeszcze byłam Co do farbowania włosów, to ja kilka dni temu farbowałam. Dlaczego niby mam z odrostami chodzić przez 3 mc ? ![]() Martysek, przy dziecku nauczysz się panować nad emocjami i przekażesz mu to, co najlepsze. Ninaad, oby amoniak nie wywołał mdłości Evullka, to z ciebie taki ogórkożerca się zrobił? ![]() Mszu, masz rację, że koty dobrze wpływają na właścicieli To najcudowniejsze zwierzaki na świecie!Gabisun, ale musiałaś się przestraszyć Ten krwiak mógł rzeczywiście powstać na skutek upadku. Ale za dwa tygodnie może go nie być, więc spokojnie Malinko, gratuluję dobrych wyników ![]() Lenko, no trudno, następnym razem musi być lepiej Ciekawa jestem reakcji. I tak długo wytrzymałaś A ja od fryzjera wróciłam, taka jakaś zmulona chodzę, pogoda mnie dziś dobija, szaro i buro Może sie położę i książkę poczytam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.

. Mam tylko nadzieję, że nie będzie mnie mdlić od zapachu amoniaku

Oczywiscie czesc ogorkow przy tarciu zostala przeze mnie zjedzona
Zacznynam wysuwać, teorie ze koty maja dobry wplyw na ich wlascielki. A to cala ta toxo "odkotowa" wymyslone przez przeciwnikow tych zwierząt. Jak kots kogos/czegos nie lubi to z czystej zlosliwosci dopisze mu jakas glupia ceche!
....były komplikacje....wystąpił konflik serologiczny i lekarze nie zareagowali mimo iz mówiłam jaka mam grupe krwi i 2 razy wylądowałam w szpitalu ze skurczami. Nie ukrywam że bardzo bym chciala teraz dzidzie...wiec bede czekac cierpliwie
wstaję rano a tam krew....zaczęłam szukać jakiegoś gina bo tu we wrocku nie znam żadnego i poszłam, koleżanka mi poleciła, pierwszy raz do faceta, ale byłam taka zmartwiona miałam to gdzieś...zrobił usg, maluszek rozwija się prawidłowo, wiek ciąży zgadza się z usg ( prawie 7 tydzień) i zobaczyłam bijące serduszko
mam też skierowanie do szpitala, ale wolę leżeć w domku, ma kto się mną zająć.

będzie wszystko dobrze, musi być! Poleżysz wszystko sie ladnie wchłonie ... najważniejsze, że dzidzia silna i że srduszko pięknie bije!
i za cudowną wizytę

Ten krwiak mógł rzeczywiście powstać na skutek upadku. Ale za dwa tygodnie może go nie być, więc spokojnie